Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Το Αποτέλεσμα της Διαπραγμάτευσης; (σύμφωνα με τη θεωρία παιγνίων)

Η θεωρία παιγνίων προϋποθέτει πολύ καλή πληροφόρηση για τις επιπτώσεις των δράσεων, αναγνώριση όλων των παικτών που αλληλεπιδρούν στο παίγνιο και υποθέσεις για τις προτιμήσεις τους σε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.



Χρησιμοποιείται ως εργαλείο στρατηγικής αλλά και πρόβλεψης αποτελέσματος αλληλεπιδράσεων ατόμων και συλλογικοτήτων. Ανάλογα με την κατάσταση μπορεί να προστεθούν παράγοντες που επηρεάζουν τις προτιμήσεις (preferences) που δεν έχουν μόνο οικονομικά κίνητρα. Παράγοντες ψυχολογίας, ιδεολογικοί και πολιτικοί.
 
Η θεωρία των παιγνίων δεν είναι εφαρμόσιμη μόνο σε θέματα οικονομικής φύσεως αλλά και σε κάθε αλληλεπίδραση στη ζωή μας.
 
Σε προηγούμενο άρθρο μου προσπάθησα να εξηγήσω τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης βγάζοντας κάποια συμπεράσματα, όπως ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό και ότι το κόστος της σύγκρουσης επικοινωνιακά είναι σοβαρό.
 
Ο πρόεδρος του Eurogroup επεσήμανε αρκετές φορές ότι η απόφαση εξαρτάται από την Ελλάδα (μνημόνιο ή στάση πληρωμών), αμέσως μετά ο υπουργός των οικονομικών δημοσίευσε τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και εμμέσως απέδωσε ευθύνες, αναδεικνύοντας το κόστος της επιλογής σε πρωτεύον.
 
Το παρόν άρθρο στοχεύει στο να συμβάλλει στην εξειδίκευση του προηγούμενου άρθρου καθώς μου ζητήθηκε να αναλύσω τη μεθοδολογία με την οποία εξήγαγα τα συγκεκριμένα συμπεράσματα.
 
Επειδή θεωρώ το ζήτημα πολιτικό έχω ομαδοποιήσει τους παίκτες σε 4 (τέσσερις) και αυτοί είναι:

ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΑΙΔΟΙΟ ΤΗΣ;


Να σας συστήσω την επικίνδυνη γυναίκα. Την αιώνια επικίνδυνη γυναίκα, είναι η δεσποινίς πρώην κουνελάκι του Playboy που την έπεσε στον νέο ποδοσφαιριστή της Τσέλσυ Κολομβιανό Χουάν Κουαδράδο. Αξίζει τον κόπο να την γνωρίσετε, είναι ένα μικρό μάθημα προσέγγισης σε μία από τις επτά γυναίκες της αρχέγονης μάνας, της Εύας του Παραδείσου.
Επτά, λένε, είναι οι τύποι των θηλυκών από την εποχή του χαλκού. Η μία είναι αυτή που σε καμμία περίπτωση η ψυχή της δεν καθρεπτίζεται στο πρόσωπό της. Είναι και μανουλομάνουλο. Η μούνα. Με δύο γνωστά έως σήμερα «θύματά» της. Δύο πρώην της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον Πατρίς Έβρα, σήμερα στην Γιουβέντους, και τον Λουκ Σω, έναν πιτσιρικά από την Σαουθάμπτον που έκανε μεταγραφή με 20 εκ.

ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ


πηγή: Fosphotos
του Ανειδίκευτου Συνεργάτη
Αναταράξεις στην κομματική συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η συμφωνία του Γιουρογκρούπ, με ψιθύρους δυσαρέσκειας από την πλευρά της Αριστερής πλατφόρμας και ευθεία αμφισβήτηση των κυβερνητικών χειρισμών από την Κομμουνιστική Τάση, που με ανακοίνωση της, ζητά αλλαγή ηγεσίας και καταψήφιση της συμφωνίας.
Η Κομμουνιστική Τάση, δημιουργήθηκε το 2013 από μαρξιστές που εκδίδουν την εφημερίδα «Επανάσταση» και το περιοδικό «Μαρξιστική Φωνή» και έχει εκπροσώπηση στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην εκδήλωση για την ιδρυτική διακήρυξη της Τάσης ή Πρωτοβουλίας πήρε μέρος και ο Αλαν Γουντς, γνωστός θεωρητικός της Αριστεράς που θεωρείται ότι επηρέασε και την πολιτική σκέψη του Ούγκο Τσάβες. Για το έργο του Τσάβες είχε μιλήσει τότε στην Αυγή.

ΕΚΑΝΑΝ ΣΕΞ, ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ


Είδα ανθρώπους περίεργους, χωρίς θρησκεία και νόμους, χωρίς ιδιοκτησία και εμπόριο, ούτε και χρήμα. Είδα λαούς να πολεμάνε συνεχώς μεταξύ τους και να τρώνε τους αιχμαλώτους. Γυμνοί κυκλοφορούσαν, άνδρες και γυναίκες, και δεν ντρεπόντουσαν καθόλου. Όταν τα έβρισκαν, όταν σταματούσαν να σκοτώνονται η μόνη τους απασχόληση ήταν η αχαλίνωτη σεξουαλική δραστηριότητα, αδιαφορώντας για τις σχέσεις συγγένειας τους γαμιόντουσαν σα σκύλοι...
Αυτά έχει γράψει για τους ιθαγενείς όταν πάτησε στην Αμερική ο εξερευνητής Αμέρικο Βεσπούτσι. Μήπως μας τα λέει παρατραβηγμένα; Δεν το ξέρεις. Μήπως δεν πήγε καν στην Αμερική ο τραπεζικός υπάλληλος Αμέρικο Βεσπούτσι και μας παραμυθιάζει ότι ήταν θαλασσοπόρος και χαρτογράφος; Δεν ξέρεις.
Από καλή οικογένεια της Φλωρεντίας ο Βεσπούτσι υπάλληλος σε τράπεζα των Μεδίκων πήρε μετάθεση στη Σεβίλη κι εκεί γνωρίστηκε με τον Χριστόφορο Κολόμβο, που ανακάλυψε την Αμερική, η οποία πήρε το όνομά της το 1507 από τον Ιταλό Αμέρικο. Πώς έτσι;

ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Η Ελλάδα κάποτε είχε τόσα πολλά άξια τέκνα που έκανε ακόμη και ...εξαγωγή πρωθυπουργών. Ένας από αυτούς ήταν ο γνωστός ευεργέτης Απόστολος Αρσάκης, ο οποίος στις 22 Ιανουαρίου 1862 ανέλαβε πρωθυπουργός της Ρουμανίας στη θέση του δολοφονηθέντος Καρατζίο. Καταγόταν από την Χοταχόβα της Βορείας Ηπείρου και ήταν γιος του Κυριάκου Αρσάκη, ο οποίος ήταν ξάδελφος με τους αδελφούς Τοσίτσα.
Ο Αρσάκης είχε μπεί από το 1822 στη διπλωματική υπηρεσία του ηγεμόνα της Βλαχίας, από την ένωση της οποίας με την Μολδαβία προέκυψε η Ρουμανία. Το 1857 εξελέγη βουλευτής και το 1860 διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών. Στον πρωθυπουργικό θώκο παρέμεινε δύο χρόνια, μέχρι τις 24 Ιουνίου 1862 οπότε αντακαταστάθηκε από τον Γεώργιο-Γρηγόριο Καντακουζηνό απόγονο παλιάς οικογένειας πριγκήπων της Βλαχίας που έχει τις ρίζες της στον αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Ιωάννη Καντακουζηνό.

Συνταγή με σκόρδο και λεμόνι για καθαρισμό των αγγείων

Αποτέλεσμα εικόνας για Συνταγή με σκόρδο και λεμόνι για καθαρισμό των αγγείων

Η μικροβιολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αγγελική Πιττίδη-Τριανταφύλλου εξαίρει τις ευεργετικές ιδιότητές του και προτείνει μια απλούστατη συνταγή με σκόρδο και λεμόνι για τον καθαρισμό των αγγείων σε σχετικό άρθρο της στην ιστοσελίδα Ιάτωρ.

«Το σκόρδο είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό. Όλοι ξέρουμε ότι βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, αλλά ίσως δε γνωρίζουμε τόσο καλά την ισχυρή αποτοξινωτική του δράση. 

Είναι λοιπόν ωφέλιμο σε όσους πάσχουν από εκζέματα, ακμή, ψωρίαση και άλλες δερματικές παθήσεις.

 Είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό και παλιά συνιστούσαν σε όσους έπασχαν από πνευμονική φυματίωση, αλλά και χρόνια βρογχίτιδα, να τρώνε καθημερινά αρκετά σκόρδα. Ως φάρμακο κατά της γρίπης διαφημίστηκε πολύ στην επιδημία του 1918. 

“Η απόλυτη λύση για την τριχόπτωση”

Αποτέλεσμα εικόνας για κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια είναι πλούσιες πηγές πολλών θρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη C, βιταμίνη Β6, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, γερμάνιο και το πιο σημαντικό Θείο.

Τα κρεμμύδια καθαρίζουν το τριχωτό της κεφαλής σας,διώχνοντας τις ακαθαρσίες και άλλες μικροβιακές λοιμώξεις, ενώ αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι σας και βοηθούν στην τόνωση του αναπτύσσοντας τη δραστηριότητα ανάπτυξης των μαλλιών σε εκείνο το σημείο.

Εδώ θα βρείτε μια θεραπεία με κρεμμύδι για να επαναφέρετε τα μαλλιά σας. Θα δείτε τα αποτελέσματα από την πρώτη χρήση,. Τα μαλλιά σας αναμένεται να αυξηθούν περίπου 2 ίντσες με τη θεραπεία διάρκειας ενός μήνα.

Ισχυρά φυσικά ελιξήρια για πληθώρα προβλημάτων υγείας


Ξερόβηχας: Επιθέματα ζεστά κρύα εναλλάξ. 3 λεπτά ζεστά και 1 λεπτό κρύα, το κάνουμε για 10 λεπτά, τρεις φορές την ημέρα.
Μπορούμε και πάνω από τα ρούχα με το σεσουάρ ζεστό κρύο εναλλάξ.
Βήχας με φλέμματα: κάνουμε τσάι με λιναρόσπορο. Επειδή είναι άγευστο το τσάι με λιναρόσπορο προσθέτουμε και ένα αρωματικό βότανο. Πίνουμε ένα φλιτζάνι τσάι τρεις φορές την ημέρα..
Βήχας: Σε ένα μεγάλο σχετικά ρεπάνι κάνουμε μία τρύπα και βάζουμε μέσα μέλι. Με ένα καλαμάκι ρουφάμε το ζουμί
Πονόλαιμος: Γαργάρες με αλατόνερο και λεμόνι ή και με το καθένα χωριστά.
Άσκηση για τον πονόλαιμο: Τρεις φορές την ημέρα από 36 φορές βγάζουμε την γλώσσα έξω από το στόμα έως να φτάσει στο σαγόνι και να πονέσουν οι αμυγδαλές.
Συνάχι: Κάνουμε τρία ποδόλουτρα την ημέρα για 10 λεπτά. Μπορούμε να προσθέσουμε σκόνη μουστάρδα ή τζίντζερ και ξύδι. Καλό είναι να κάνουμε τα ποδόλουτρα με τα πρώτα συμπτώματα για να το προλάβουμε. Καλό είναι, να χρησιμοποιήσουμε και την συσκευή για αιθέρια έλαια, βάζοντας ευκάλυπτο 4 σταγόνες.
Ποδόλουτρα: Κάντε ποδόλουτρο σε αλατόνερο για να ξεκουράσετε τα πόδια σας, ξεπλύνετε με δροσερό νερό.
Κρυολόγημα:
Α. Βάζουμε στο στήθος ένα πανί βρεγμένο με οινόπνευμα ακόμη προσθέτουμε και μαύρο πιπέρι.

Θετική ενέργεια στην κρεβατοκάμαρα

Νέλλη Παρασκευοπούλου


Για να ξεκουράζεστε σωστά και να κοιμάστε ήρεμα, φροντίστε να εφαρμόσετε ορισμένους κανόνες στην κρεβατοκάμαρά σας. Θα διαπιστώσετε μεγάλη διαφορά τόσο στην ποιότητα του ύπνου σας όσο και στη διάθεσή σας γενικά. 

Απομακρύνετε όλα τα αντικείμενα κάτω από το κρεβάτι. Η ακαταστασία είναι στάσιμη ενέργεια που σίγουρα δεν λειτουργεί θετικά στη ζωή σας. Σύμφωνα με το φενγκ σούι η ακαταστασία κάτω από το κρεβάτι σημαίνει ότι κοιμάστε πάνω από θέματα που ζητούν επίλυση. Σίγουρα πάντως κοιμάστε πάνω από ενέργεια που χρειάζεται ξεκαθάρισμα.

Απαλλαγείτε από τη νοητική ακαταστασία. Υπάρχουν διάφορα είδη νοητικής ακαταστασίας που εμποδίζουν τη χαλάρωση στην κρεβατοκάμαρα. Παλιές φωτογραφίες, αντικείμενα που ανήκουν στο παρελθόν, οτιδήποτε σας θυμίζει καταστάσεις που θέλετε να ξεχάσετε..

Σε ποιο παιδί έχουν (τελικά) αδυναμία οι μαμάδες;

Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το College of Human Ecology (Cornell University) και δημοσιεύθηκε στο Journal of Marriage and Family, μας αποκαλύπτει σε ποιο παιδί έχουν οι μαμάδες! Aν μπορεί φυσικά να ισχύει κάτι τέτοιο!
mamaΣύμφωνα με την Jill Suitor, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Purdue University η οποία και ερευνά επί 30 χρόνια τις σχέσεις μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, οι μαμάδες έχουν αδυναμία στο παιδί με το οποίο έχουν τις περισσότερες ομοιότητες σε χαρακτήρα και πεποιθήσεις και είναι πιο πιθανό να διατηρήσουν στενή σχέση μαζί του και κατά την τρίτη ηλικία.

Γλέζος: Ζητώ συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό που συνήργησα στον συμβιβασμό



Κεραυνοί Μανώλη Γλέζου από τις Βρυξέλλες κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και την αλλαγή της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ

Δριμύτατη κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς ασκεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος με άρθρο – παρέμβαση που υπογράφει ο ίδιος από τις Βρυξέλλες όπου και βρίσκεται.
Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.
 Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.
 Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.
 Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.
 Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.
 Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.
 Κρίμα και πάλι κρίμα.

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει εδώ και τώρα



Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει εδώ και τώρα • Θα είναι μια διαδικασία ανώδυνη για τους Έλληνες • Κράτος και τράπεζες θα μάθουν να ζουν λιτά • Οι εταίροι φοβούνται περισσότερο μια ελληνική στάση πληρωμών

Αυτά έλεγε σε διάφορα δημοσιεύματα σε ξένο κι Ελληνικό τύπο ο Βαρουφάκης το ’11, το ’12, το ’13 μέχρι που στα τέλη του ’14 βρέθηκε υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχές του ’15 τσάρος της οικονομίας.
Άρθρο του κ. Βαρουφάκη 14/10/2013
Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε…
Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο, αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας.
Υπάρχει τέτοια πλευρά; Και βέβαια υπάρχει. Σε σχέση με χώρες όπως η γνωστή τρόικα Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία, αλλά και η Βρετανία και το Βέλγιο, το σύνολο του χρέους μας (δημοσίου και ιδιωτικού) είναι το μικρότερο. Πως αυτό; Επειδή οι έλληνες, ως άτομα αλλά και ως ιδιωτικός τομέας, χρωστάμε πολύ λιγότερα εκείνων. Ακόμα και οι αντιπαθέστατες τράπεζές μας έχουν ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα: Πάνω από 150 δις πραγματικών καταθέσεων!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα