Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Η ΚΑΡΠΑ από παρευρισκόμενους είναι καλύτερη, όταν βοηθούν περισσότερα άτομα



Τα θύματα καρδιακής ανακοπής, ήταν πιο πιθανό να λάβουν καλής ποιότητας ΚΑΡΠΑ, από παραβρισκόμενους, εάν βοηθούσαν πολλά άτομα, διαπίστωσαν οι ερευνητές. 
Μεταξύ περιστατικών με εξωνοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή, η ποιότητα της ΚΑΡΠΑ σχετίζεται με την διενέργεια της ΚΑΡΠΑ από πολλούς παρευρισκόμενους διασώστες (OR 2.8, 95% CI 1.5 έως 5.6), με το εάν είναι σε κεντρική ή αστική περιοχή(OR 2.1, 95% CI 1.3 έως 3.3), εάν διενεργήθηκε ΚΑΡΠΑ από τους παραβρισκόμενους (OR 2.7, 95% CI 1.1-7.3), καθώς και το πόσο μεγάλη ήταν η διάρκεια της ΚΑΡΠΑ (OR 1.1, 95% CI 1,0-1,1), σύμφωνα με τον Hideo Inaba, MD, στο Kanazawa University Graduate School of Medicine, στην Ιαπωνία και τους συνεργάτες του. 

Πάγωσε το διαστημικό ρόβερ Yutu

Τερματίστηκε άδοξα η κινεζική αποστολή στη Σελήνη 

Αποχαιρετισμός στη Γη από τo Yutu (μια σύνθεση φωτογραφιών που λήφθηκαν  από την κινεζική αποστολή στη Σελήνη)
Αποχαιρετισμός στη Γη από τo Yutu (μια σύνθεση φωτογραφιών που λήφθηκαν από την κινέζικη αποστολή στη Σελήνη Chang’e 3)
Η Κίνα είναι η τρίτη χώρα που έστειλε (στις 14-12-2013) με επιτυχία διαστημικό σκάφος στη Σελήνη (μετά από τις ΗΠΑ και την πρώην Σοβιετική Ένωση). Δυστυχώς όμως μια βλάβη τερμάτισε γρήγορα την αποστολή.

Η βλάβη που παρουσιάστηκε προς το τέλος του προηγούμενου μήνα στο κινεζικό ρομπότ Yutu τελικά δεν επιδιορθώθηκε.

…από το … “κλουβί με τις τρελλές ”

psinakis

Ο διαλογισμός δεν είναι αυτούπνωση




Τις προάλλες στις όχθες ενός ποταμού καθόταν ένας άντρας τυλιγμένος με ένα καφεκίτρινο ρούχο. Τα χέρια του ήταν σκεπασμένα, τα μάτια του κλειστά και το σώμα του εντελώς ακίνητο. Στα χέρια του κρατούσε ένα κομπολόι και επαναλάμβανε κάποιες λέξεις, ενώ τα δάχτυλά του πέρναγαν από χάντρα σε χάντρα. Αυτό το έκανε εδώ και πολλά χρόνια και δεν έχανε ποτέ ούτε μια χάντρα. Και το ποτάμι κυλούσε πλάι του. Ήταν βαθύ. Η αρχή του βρισκόταν σε μακρινά και σκεπασμένα με χιόνι μεγάλα βουνά∙ άρχιζε σαν ένας μικρός χείμαρρος και καθώς κυλούσε προς τα νότια μάζευε όλους τους μικρούς χειμάρρους και γινόταν ένα μεγάλο ποτάμι. Σ’ αυτό το μέρος του κόσμου το λάτρευαν σαν θεό. Δεν μπορούσε να ξέρει κανείς για πόσα χρόνια εκείνος ο άντρας επαναλάμβανε το μάντρα του παίζοντας με το κομπολόι. Διαλογιζόταν ή τουλάχιστον οι άνθρωποι νόμιζαν ότι διαλογίζεται κι ίσως να το νόμιζε κι ο ίδιος…

Ήρθε η ώρα των καταναγκαστικών έργων. Το κινέζικο μέλλον μας είναι εδώ


Ένας από τους λόγους που η Κίνα είναι φτηνή είναι η απλήρωτη καταναγκαστική εργασία (Ο κύριος λόγος, φυσικά, είναι τα φτηνά μεροκάματα).
Οδεύουμε προς το σημείο, που θα έχουμε και τα δύο.
Χτες, πηγαίνοντας στο κρατικό Νοσοκομείο , για ένα κάταγμα, άκουσα τους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται για την ξαφνική περικοπή υπερωριών σε ένα Νοσοκομείο που πάσχει από έλλειψη προσωπικού.
Η απορία όλων ήταν "πώς μπορεί να προσφέρει ταχτικές και έκτακτες υπηρεσίες ένα νοσοκομείο, με έλλειψη προσωπικού; Πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό";
Η απάντηση ήρθε, σχεδόν, αμέσως:
Χτες, εμφανίστηκε στο νοσοκομείο ο πρώτος κατάδικος για χρέη, υπόχρεος σε εκτέλεση "κοινωνικής εργασίας".
Και θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Και είμαι κι εγώ υποψήφιος.

Αναστασιάδης: Ελληνίδες, Ελληνες…

ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ - ÄÇÌÏÓÉÏÃÑÁÖÉÊÇ ÄÉÁÓÊÅØÇ

Ολοκληρώθηκε η αρχική τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στα πλαίσια της διάσκεψης Τύπου που παραθέτει από τις 08:45 μ.μ. (τοπική ώρα), με στόχο την ενημέρωση των πολιτών γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς επίσης και το περιεχόμενο και τις ενέργειες του όσον αφορά στο κοινό ανακοινωθέν και την έναρξη των συνομιλιών. Ολη η ομιλία του ακολουθεί:

Ελληνίδες και Έλληνες, Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,
Είχα κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι ο λαός θα πρέπει να ενημερώνεται για όλα τα σοβαρά θέματα που επηρεάζουν την ευημερία και το μέλλον του. Στο πλαίσιο αυτό, δεν χρειάζεται να επαναλάβω το αυτονόητο: Tο άλυτο του Κυπριακού, που για σαράντα τόσα χρόνια κρατά διαιρεμένη την πατρίδα και το λαό μας, είναι το ύψιστο των προβλημάτων που απασχόλησε και απασχολεί την παλαιότερη, τη νεότερη γενιά και αν συνεχίσει το σημερινό στάτους κβο θα επηρεάσει δραματικά το μέλλον και των επερχoμένων γενεών.

Οι ορμόνες του έρωτα και η ερωτική συμπεριφορά στις φάσεις της λαγνείας, της έλξης και της προσκόλλησης


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου 
Τα τελευταία χρόνια η νευροενδοκρινολογία έχει εξηγήσει σχεδόν ολοκληρωτικά την ερωτική συμπεριφορά.
Όπως αποδεικνύεται από τις μελέτες και έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί πάνω στο θέμα, η ερωτική αγάπη και οι ερωτικοί δεσμοί είναι προϊόν νευροχημικών διαδικασιών. Συγκεκριμένα κάθε ερωτική έκφραση έχει και ανάλογο ορμονικό υπόβαθρο.

10 Tips Ευτυχίας (2) από το συγγραφέα Orison Swett Marden


TIPS-ΕΥΤΥΧΙΑΣ-2teliko
  1. Η αληθινή ευτυχία γεννιέται από μια ευγενέστερη ανάγκη, τη χρήσιμη ζωή. Επομένως δεν έρχεται από το να ικανοποιούμε τις αισθήσεις ή τις επιθυμίες μας.

  2. Η ευτυχία είναι η επιβράβευση που παίρνουμε μέσα μας γιατί έχουμε προσφέρει στους άλλους υπηρεσίες που αξίζουν: ευγένεια, καλοσύνη, βοήθεια, καλά λόγια, αγάπη, τρυφερότητα, φιλία, καθήκοντα καλώς καμωμένα.

  3. Η ευτυχία είναι ένα μωσαϊκό που αποτελείται από πολλές μικρές πέτρες. Κάθε μία έχει μικρή αξία, αλλά, όλες μαζί δημιουργούν ένα ευχάριστο, πολύτιμο κόσμημα.

Nερό: Ποια η συμβολή του στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας;




Τα αίτια της δυσκοιλιότητας είναι πολλαπλά και περιλαμβάνουν ενδοκρινικούς και μεταβολικούςπαράγοντες, νευρολογικές και ψυχολογικές ασθένειες, συνεχής φαρμακοθεραπεία, ανισορροπία ηλεκτρολυτών, ακινησία, μειωμένο αίσθημα της δίψας,μειωμένη πρόσληψη νερού και φυτικών ινών. Μόνο στις περιπτώσεις μειωμένης πρόσληψης φυτικών ινών και νερού από τον ασθενή, καθώς και χαμηλών επιπέδων φυσικής δραστηριότητας, έχει παρατηρηθεί βελτίωση των συμπτωμάτων της νόσου με την αντίστοιχη αύξησή τους, ύστερα από κατάλληλη σύσταση.
Έτσι λοιπόν, όσο αφορά στην πρόσληψη νερού, το ερώτημα είναι αν μπορεί η έλλειψη πρόσληψης νερού να προκαλεί δυσκοιλιότητα. Επιπλέον, η επαρκής κατανάλωση του βοηθάει στην αντιμετώπιση της;

Πώς θα διορθώσετε τα πιο συχνά λάθη που ταλαιπωρούν την πλάτη σας


Αν υποφέρεις από συχνούς πόνους στην πλάτη, θα διαπιστώσεις ότι μπορεί να κάνεις συστηματικά ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω. Εμείς σου έχουμε και τη λύση :

1. Κάθεσαι ακίνητος
Η ακινησία μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις για την πλάτη σου.
Διόρθωσέ το: Σήκω από την καρέκλα σου και περπάτα για 2 λεπτά, το λιγότερο μια φορά την ώρα. Επίσης, φρόντισε να κάθεσαι με ίσια πλάτη, χωρίς να γέρνεις μπροστά.

2. Ψηλά τακούνια και μπαλαρίνες
Γνωρίζουμε τις αρνητικές επιπτώσεις των ψηλών παπουτσιών. Αυτό που δεν είχαμε φανταστεί είναι ότι ακόμα και οι μπαλαρίνες ή οι σαγιονάρες που φοράμε, μπορούν να λειτουργήσουν επιβαρυντικά στην πλάτη μας.
Διόρθωσέ το: Φόρα διαφορετικά παπούτσια κάθε μέρα. Αν εναλλάσσεις ψηλά τακούνια, μέσου ύψους και ίσια, περιορίζεις την πιθανότητα να αποκτήσεις προβλήματα στην πλάτη από ένα συγκεκριμένο είδος παπουτσιού.

Η τέχνη της ακτινογραφίας: Μια βαθύτερη ματιά σε καθημερινά αντικείμενα

hughturvey_xogram_655_oxowebsite2014__0000_layer_comp_2
Ο Βρετανός καλλιτέχνης και φωτογράφος  Hugh Turvey χρησιμοποιεί τις δυνατότητες που του δίνει η τεχνολογική πρόοδος στην  απεικόνιση μέσω ακτινογραφίας, για να δημιουργήσει μοναδικές φωτογραφίες από καθημερινά αντικείμενα, αποκαλύπτοντας  την κρυμμένη αλήθεια και τα συστατικά που βρίσκονται μέσα τους.

Αυνανιστήριο σε σχήμα αιδοίου...



Ήταν αρχή της δεκαετίας του '90 που ο Κος Πέτρος Κωστόπουλος, ερχόμενος από την Ευρώπη και ειδικότερα το Βέλγιο όπου δούλευε(;) σε κάποιες επιτροπές της τότε ΕΟΚ, προστατευόμενος από τον Κώστα Λαλιώτη δηλ. "το μωρό του ελαφιού"(sic), ήρθε στην Ελλάδα. 

Μάλιστα του έκανε και εκπομπή τότε, η Λιάνα η Κανέλλη. Ο περί ού ο λόγος λοιπόν, άλλαξε τα εκδοτικά δεδομένα της αγοράς στον περιοδικό τύπο. Τα ντόπια έντυπα αντέγραψαν τα ξένα, στη μορφή και το στήσιμο ενώ η θεματολογία απλώθηκε.

 Όμως, από περιεχόμενο: χέσε ψηλά κι αγνάντευε. H αισθητική: ομογάλακτη των πρασινοφρουρών κατσαπλιάδων του ΠΑΣΟΚ. Η ποιότητα πήγε περίπατο χέρι-χέρι με τον σοσιαλισμό. 

"Sex-Βία-Αναρχία"...


Μερικά από τα πιο εμπνευσμένα συνθήματα τοίχου με υπογραφή "άλφα" σε κύκλο. Έχω διαβάσει κι άλλα καλά, αλλά αυτά μπόρεσα να θυμηθώ. Ελπίζω να θυμάστε περισσότερα…

Περί μιζέριας....



Ποτέ δεν μου άρεσαν οι μίζεροι άνθρωποι. Ποτέ δεν παρέμενα πάνω από λίγα λεπτά, με αυτούς που κάναν σημαία τους την απαισιοδοξία. Ποτέ δεν συμμετείχα σε συζητήσεις που έβγαζαν πνεύμα συνεχούς αντιλογίας. Αντιθέτως έφευγα γρήγορα μακριά θέλοντας να βγάλω μια κραυγή. Την κραυγή της δικής μου αντίρρησης και διαμαρτυρίας: "Έλεος με την μιζέρια που κυκλοφορεί γύρω μας. Έλεος με την κλάψα που απλώνουν πολλοί στην καθημερινότητα μας. Έλεος με την άρνηση, την γκρίνια και την τσιγκουνιά".

Όταν δείχνετε κάτι στο κινητό σας on camera, φροντίστε να έχετε... καθαρίσει το ιστορικό του browser

Ένα τηλεοπτικό δίκτυο στο Chicago πραγματοποίησε ένα αφιέρωμα σε μαθητές που ανέπτυξαν μία χρήσιμη εφαρμογή στις ΗΠΑ, που διευκολύνει στις διαδικασίες εξάλειψης του ποινικού μητρώου των ενδιαφερόμενων. Χρήσιμο app ειδικά για την εν λόγω χώρα, το δε γεγονός ότι είχε αναπτυχθεί από νέα παιδιά έκανε την ιδέα του ρεπορτάζ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.
Τι συνέβη ωστόσο καθώς το παιδί που παρουσίασε την εφαρμογή στο κινητό του δεν είχε φροντίσει να καθαρίσει τον... browser από προηγούμενες επισκέψεις/αναζητήσεις;
student-forgets-to-clear-history

Έτσι βγήκε η πασίγνωστη φράση "Το μ...ι σέρνει καράβι"!!!

Το ήξερες; Έτσι βγήκε η πασίγνωστη φράση
Στην αρχαία Ελλάδα, πριν τη διάνοιξη της διώρυγας της Κορίνθου, οι ναυτικοί προκειμένου να αποφύγουν τον γύρο της Πελοποννήσου, κατέφευγαν στη μέθοδο της διόλκησης. Δηλαδή της ρυμούλκησης των πλοίωνστο στενό τμήμα γης του ισθμού, με τη βοήθεια κορμών δέντρων.
Η διαδικασία αυτή ήταν κουραστική και χρονοβόρα.
Οι ναυτικοί όμως την προτιμούσαν, καθώς ο περίπλους της Πελοποννήσου απαιτούσε περισσότερο χρόνο.
Υπήρχε όμως και άλλος λόγος.

ΠΡΟΣΤΑΚΤΙΚΗ ΣΕ «-ειστε» ἤ «-ηστε» ;

Ἕνα πολὺ συχνὸ λάθος ποὺ συναντᾶμε καὶ πιὸ συχνὰ εἶναι στὴν ἐσφαλμένη ὀρθογραφία τῆς προστακτικῆς στὸ β' πληθυνιτκό.


Δηλαδή, γράφουν «Επικοινωνείστε με την γραμματεία» ἀντὶ «Επικοινωνήστε με την γραμματεία»


Λογικὸ ὅταν δὲν γνωρίζουμε πῶς βγαίνει ἡ προστακτικὴ ποὺ χρησιμοποιοῦμε στὸν λόγο καὶ σὲ ποιὸν ῥηματικὸ χρόνο ἀνήκει.


Τὸ «Ἐπικοινωνῆστε» καὶ τὸ κάθε προστακτικῆς σὲ «-ῆστε» εἶναι β´ πληθυντικὸ προστακτικῆς χρόνου ΑΟΡΙΣΤΟΥ, ὄχι ΕΝΕΣΤΩΤΑ.

Γαλαξίες, "οι μικρές στάλες" στην σκοτεινή εικόνα του Σύμπαντος








Το σύμπαν είναι πραγματικά μεγάλο. Ζούμε σε ένα γαλαξία, το γαλαξία Milky Way. Υπάρχουν περίπου 100.000.000.000 άστρα στο γαλαξία Milky Way. Και αν πάρεις μία φωτογραφική μηχανή και στοχεύσεις σε ένα τυχαίο τμήμα του ουρανού και κρατήσεις το κλείστρο ανοιχτό, εφόσον η μηχανή σου είναι συνδεδεμένη με το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble θα δεις κάτι σαν αυτό. Κάθε μία από αυτές τις μικρές σταγόνες είναι ένας γαλαξίας περίπου στο μέγεθος του Milky Way - 100.000.000.000 άστρα σε κάθε μία από αυτές τις σταγόνες. 

Οι δέκα σημαντικότερες καλλιέργειες αρωματικών φυτών


Ποιες είναι οι δέκα σημαντικότερες καλλιέργειες αρωματικών φυτών που εξελίσσονται σε πραγματικά χρυσορυχεία τόσο εντός όσο και εκτός των ελληνικών τειχών; Ποιες είναι οι αποδόσεις τους, για να ξέρετε και τι θα ζητήσετε στις οικονομικές σας συμφωνίες, αλλά και τι πρέπει να προσέξετε στην καλλιέργειά τους;  Απαντήσεις σε όλες τις εύλογες ερωτήσεις και απορίες δίνει o Περικλής Διαμαντόπουλος, επιστημονικός Συνεργάτης και Εκπαιδευτής στην Εταιρεία «Ελληνική Γεωργία», ο οποίος μας αναλύει τα 10 αυτά φυτά.

Είμαστε αυτό που ήδη έχουμε σκεφtεί


Οι 4 «Ευγενικές Αλήθειες» του Βουδισμού:

- Η ύπαρξη είναι πόνος και ο πόνος βρίσκεται παντού.

(Tα πάντα αν και δίνουν την εντύπωση ότι διαρκούν είναι φευγαλέα και αν και δίνουν την εντύπωση ότι είναι συμπαγή, αποτελούν σύνθεση διαφόρων στοιχείων)

- Αιτία της δυστυχίας και του πόνου είναι η εγωιστική επιθυμία.

(που δημιουργείται από την άγνοια, η οποία κάνει να φαίνονται αληθινά τα όσα στην πραγματικότητα είναι ψεύτικα, αφού είναι φευγαλέα και σύνθετα)

- Η εξάλειψη της δυστυχίας και του πόνου είναι εφικτή, καθώς γνωρίζοντας κανείς την αλήθεια παύει να επιθυμεί και έτσι παύει να πράττει με τρόπο που να δημιουργεί Κάρμα και έτσι ξεφεύγει από τον κύκλο των συνεχών αναγεννήσεων.
(τα τελευταία λόγια του Βούδδα ήταν: «δεν θα ξαναγεννηθώ πια»).
- Η κατάπαυση του πόνου, δηλαδή η «Νιρβάνα» (που σημαίνει «σβήσιμο») γίνεται με την κατάσβεση της άγνοιας, της επιθυμίας, και της απέχθειας.

Το μονοπάτι που οδηγεί στην κατάπαυση του πόνου αποτελείται από 8 στάδια, τα οποία του δίνουν την ονομασία «Ευγενές Οκταπλό Μονοπάτι».

Τα 8 αυτά στάδια είναι τα εξής:

Σπιτικό καθαριστικό για αστραφτερά τζάμια, καθρέφτες και βρύσες!



Για να κάνετε τους καθρέφτες και τις βρύσες να λάμπουν, αλλά και να εμποδίσετε τη θαμπάδα, φτιάξτε το παρακάτω σπιτικό καθαριστικό! 

ΚΥΠΡΙΑΚΟ > Η ΟΔΥΝΗΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ & ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΥΤΟΠΙΑΣ


του Παναγιώτη Καράμπελα*
Υπό άλλες συνθήκες η τελευταία ανακίνηση του Κυπριακού θα μπορούσε να είναι μια θετική εξέλιξη μετά από 10 χρόνια απραξίας. Όμως, δεδομένου ότι έχει προηγηθεί η προσπάθεια ολοκλήρωσης του αντικειμενικού σκοπού των επιχειρήσεων «Αττίλας» 1 και 2 μέσω του Σχέδιου Ανάν το 2004, καθώς και η ανάληψη της διακυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον θερμότερο υποστηρικτή του, τον κ. Αναστασιάδη, οι επικείμενες διαπραγματεύσεις μας φέρνουν πιο κοντά από ποτέ στην ολοκλήρωση με το χειρότερο τρόπο μιας τραγωδίας που ξεκίνησε πριν 40 χρόνια. Τι ακριβώς εννοούμε, όμως, όταν μιλάμε για «ολοκλήρωση της τραγωδίας»; Εν αντιθέσει με αυτό που μπορεί να έχει στο μυαλό του ο απλός πολίτης, η ολοκλήρωση της τραγωδίας ΔΕΝ είναι η διχοτόμηση! Η ολοκλήρωση της τραγωδίας είναι η τελική πραγματοποίηση του αρχικού σχεδίου της Άγκυρας, δηλαδή, η πλήρης κατάκτηση/απορρόφηση (ή οποιοδήποτε συνώνυμο επιθυμείτε), της Κύπρου από την Τουρκία.
 Η ολοκλήρωση της τραγωδίας θα είναι η ενσωμάτωση και υποταγή της Κύπρου στη σφαίρα επιρροής της γείτονος.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά τους. Δύο τρόποι υπάρχουν να λυθεί το Κυπριακό:

Βρετανία: Κόκκινος συναγερμός λόγω ανέμων 170 χλμ/ώρα

Βρετανία πλημμύρες

Σε κινητοποίηση και ο στρατός

Στην έκδοση «κόκκινου συναγερμού» προέβη η Μετεωρολογική Υπηρεσία στη Βρετανία, καθώς από νωρίς το απόγευμα και έως τη νύχτα άνεμοι ταχύτητας περίπου 170 χιλιομέτρων την ώρα αναμένεται να πλήξουν τα δυτικά παράλια. Την ίδια ώρα, ανοιχτά των δυτικών ακτών και στη θάλασσα της Ιρλανδίας αναμένονται άνεμοι ισχύος 12 μποφόρ, με αποτέλεσμα να έχουν διακοπεί όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.
Σύμφωνα με την προειδοποίηση, οι άνεμοι θα προκαλέσουν ζημιές σε κτίρια, θα ξεριζώσουν δέντρα, ενδεχομένως θα προκαλέσουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ θα δημιουργήσουν και τεράστια κύματα που θα σκεπάσουν παραλιακές περιοχές. Συστήνεται στους κατοίκους των περιοχών αυτών να μην κυκλοφορούν στους δρόμους.

Ξεχείλισε ο Τάμεσης - Εκκενώνονται περιοχές

Ξεχείλισε ο Τάμεσης - Εκκενώνονται περιοχές

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται πλέον η Αγγλία και ειδικά οι περιοχές στην κοιλάδα του Τάμεση. Ο ποταμός ξεχείλισε στη διάρκεια της νύχτας και οι αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή. Ωστόσο πολλοί αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Σωστικά συνεργεία, ακόμη και με βάρκες προσπαθούν να βοηθήσουν τους κατοίκους να αποχωρήσουν από πλημμυρισμένα σπίτια. Ομάδες αστυνομικών κάνουν περιπολίες με κάθε μέσο για να αποτρέψουν το πλιάτσικο από τα σπίτια που εκκενώνονται.

Πληγές για τις οποίες λίγοι γράφουν


Έχει αφήσει πολλές πληγές η κατοχή των νεο-ατλάντων με την συνεπικουρία των τοπικών διαχειριστών-γκαουλάϊτερ. Πληγές για τις οποίες λίγοι γράφουν. Δεν είναι η αρχική-πρώτη ανάγνωση του βιολογικού αυτοχειριασμού χιλιάδων ψυχών που οδηγήθηκαν στην απελπισία. 

Αυτό αποτελεί ένα πρώτο στρώμα μια κρούστα για τον ανθρωποφάγο καταναλωτή της καθημερινής τηλοψίας, τον ασυνείδητο συνεργάτη ανθρωπάκο του διαχρονικού καθεστώτος. 

Του ανθρωπάκου που γεμίζει με τις σκεπτομορφές και τα κάλπικα συναισθήματα της καθημερινής αθλιότητας ντυμένης στα λουσάτα άχρηστα γκατζετάκια της τεχνολογικής υποκουλτούρας του Μπρούκλιν και του Τόκιο.

 Η αόρατη κατοχή μετά το 2009 γράφει ήδη 5 έτη και στα κορμιά της νεολαίας που εισέρχεται στο πλανητικό γαϊτανάκι οι εγγραφές θα είναι πολυποίκιλες. 

Ένα λαμπρό μυαλό έχει την ζεστασιά που του αρκεί


Ένα λαμπρό μυαλό έχει την ζεστασιά που του αρκεί, διαβάζει μέσα από τις νοητές γραμμές που του δίνουν την επάρκεια να σταθμίσει και να ισορροπήσει το χάος που διακρίνει την ανθρώπινη φύση. Με μια επικουρική και αισθητική ενάργεια διαλέγει τις οδούς διαφυγής και πράττει το δέον.

Η αντιστοίχιση του μερικού στο σύνολο που εμπεριέχεται είναι μια ενότητα που διαρκεί και μεταλλάσσει τις οντότητες μέσω της ανάγκης.

Ένα λαμπρό μυαλό προσπαθεί να φωτίσει το σύνολο μέσω της προσφοράς και να παραμείνει σιωπηλό εκεί που εννοεί ότι δεν υφίσταται δράση και επεξεργασία.

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει στην αλλαγή, γιατί η αλλαγή θα φέρει ίσως πόνο στην ήσυχη και βολεμένη ζωή του...Προτιμά να πονά η Ψυχή του, παρά να αναταράξει την "κόλασή" του...

Φωτογραφία: Αυτή η εποχή φέρνει δυναμικά μπροστά μια Αλήθεια…Όλα τίθενται υπό αμφισβήτηση, καταρρέουν αρχές, αξίες και αρχέτυπα του προηγούμενου κύκλου, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει ακαριαία...Υπάρχει ένα μεσοδιάστημα προσαρμογής που αλλάζει τις τάσεις μέχρι την εφαρμογή...
Χρειάζεται πια ο άνθρωπος να αντιληφθεί τι είναι το εσωτερικό ισοζύγιο αξίας vs ποιότητας…Σαν το μήνυμα μας να είναι «δεν πάει άλλο»…

είναι άνισο το ζύγι Ψυχή-χρήμα

Και το λέω με μεγάλη ταπεινότητα, αναλογιζόμενη τις δυσκολίες της εποχής, που οι συνθήκες εργασίας και επιβίωσης γίνονται ολοένα και πιο αντίξοες...

Το να έχεις μια εργασία, το νιώθω ευλογημένο...Και σίγουρα δεν είναι ο παράδεισος, έτσι όπως διαμορφώνεται το κλίμα, αλλά σε καμία περίπτωση μην επιτρέψετε να γίνει η κόλαση...

Ναι στην ταπεινότητα...Να είσαι εργατικός, υπεύθυνος, συνεπής και ευγνώμων, αναλογιζόμενος ότι καμία εργασία δεν είναι ντροπή...

Όχι στην ταπείνωση...Να μην επιτρέπεις να παίζουν με την Ψυχή σου, αναλογιζόμενος ότι υπάρχουν εργοδότες που χαίρονται να σε κάνουν να φοβάσαι, να καταπίνεις τον θυμό σου και να ντρέπεσαι...

Το ξέρω ότι είναι ψυχοφθόρο το να μην έχεις τα απαραίτητα, αλλά περισσότερο ψυχοφθόρα είναι η εκμετάλλευση εκτός ορίων, ο εκφοβισμός και η γελοιοποίηση της προσωπικότητας σου...

Αν καταφέρουμε να βάλουμε υγιή όρια στον αυτοσεβασμό μας, τότε το Σύμπαν θα μας σέβεται...
Το μπέρδεμα γίνεται σ' αυτήν την ερμηνεία των υγιών ορίων, γιατί δεν είναι εύκολο να αναγνωρίσει κανείς που τα καταλύει και που τα θέτει με περιοριστικούς και απαιτητικούς όρους, αν έμαθε αυτό να κάνει μια ζωή στον Εαυτό του και στο περιβάλλον του.

Ο άνθρωπος με το που γεννιέται, μαθαίνει να υποτάσσεται σε κάποιον που νιώθει πιο ισχυρό, για να καταφέρει να επιβιώσει και να αγαπηθεί...Και αυτό έχει επιπτώσεις στην αυτονομία του, στην ελευθερία του και στην υγιή δομή της προσωπικότητάς του και στην  υγιή ανάπτυξης της πνευματικής του ωριμότητας.

Τούτη η εποχή θα τα φέρει όλα στο προσκήνιο...
Τις λανθασμένες αξίες και ποιότητες, τις λανθασμένες διαδρομές του καθενός, τις λανθασμένες ερμηνείες του εαυτού...

Αυτή η εποχή φέρνει δυναμικά στο φως την μάχη, κυρίως σ' αυτό το "δεν μου το έμαθαν ποτέ"...
Αυτό που έγινε, κυρίως, είναι ότι δεν μας επέτρεψαν να δομήσουμε υγιώς την προσωπικότητά μας, με όλα εκείνα τα αυθόρμητα στοιχεία του ουσιώδους Εαυτού μας.
Αποτέλεσμα αυτού είναι η δυσκολία να παίρνουμε πρωτοβουλίες που κοντράρουν τον προγραμματισμό μας, αυτόν που δημιούργησε έναν λανθασμένο εαυτό, σαν ιδέα…
Περισσότερο βασίζεται ο άνθρωπος στην ιδέα που έχει για τον εαυτό του, παρά στον Εαυτό του…

Έξω μας έχει δημιουργηθεί ένας ενήλικας, ενόσω μέσα μας υπάρχει μια κατάσταση παιδικού φόβου που επιδρά στις αποφάσεις μας και στην αυτονομία μας…στην συναισθηματική, νοητική και πνευματική αυτάρκεια μας…

Ο ενήλικας απόκτησε καθήκον, ενόσω η κατάσταση φόβου τον κάνει να το αποδέχεται αγόγγυστα, όπως όταν ήταν παιδί, που το καθήκον του ήταν να είναι όπως το ήθελαν οι άλλοι...Να διαβάζει, να σπουδάζει, να μην είναι ελεύθερο και να μην έχει όρια και ποιότητες, να παντρεύεται και να κάνει εγγόνια...Ναι σωστά ακούσατε...Ο άνθρωπος δεν κάνει αυτόνομα την επιλογή να φέρει παιδιά στον κόσμο, αλλά εγγόνια για να χαρούν οι πρόγονοί του, να σταθεροποιήσει την κληρονομικότητα…

Όλη η διαμόρφωση των οικογενειακών (ίσως και θρησκευτικών) στοιχείων μέσα μας απόκτησε εξουσία πάνω μας και πάνω σ' αυτήν την έννοια του καθήκοντος, που γερνάει αυτό το εσωτερικό παιδί, πριν την ώρα του.

Η δομή της προσωπικότητας με στοιχεία και ποιότητες θάρρους, τόλμης, γενναιοψυχίας και πίστης, έμεινε στην παιδική κατάσταση της συναισθηματικής ανωριμότητας, ενόσω ο ενήλικας προχωράει στην ζωή του, χωρίς τον Εαυτό του και τότε γεμίζει τον εσωτερικό του κόσμο με απαιτήσεις, καθήκοντα, υποχρεώσεις και εκδικητικότητα, αλλά κυρίως με ελλείψεις στα βασικά του ένστικτα.
Ελλείψεις, που θέλει να πληρώσει (γεμίσει) μέσα από τους άλλους, με πρώτο και κυρίαρχο μέσα του τον γονιό του...
Μετά είναι απλός ο δρόμος για την κόλαση...

Το 3ο κέντρο είναι πολύ σημαντικό για να ισορροπήσει αυτό που δεν μάθαμε...Αιώνες τώρα η Σοφία λέει "άνθρωπε, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, από το να είσαι ο Εαυτός σου", αλλά κανείς δεν το "ακούει" ή έτσι φαίνεται...Ότι δεν το "ακούει"...

Κι όμως...Το "ακούει", αλλά έχει διαμορφώσει έτσι την ζωή του, που ο άνθρωπος δεν μπορεί, ή νομίζει πως δεν μπορεί, να ξαναρχίσει από την Αρχή...Έτσι κάνει πως δεν το "ακούει" και συνεχίζει την κενή και ανούσια ζωή του, χωρίς τον Εαυτό του, γιατί φοβάται ότι ο Εαυτός του θα τον οδηγήσει σε νέα μονοπάτια, που δεν είναι κοινώς αποδεκτά...

Και εδώ τώρα έρχεται το δίλημμα...Όταν κάποιος αποφασίζει να βρει τον Εαυτό του, έρχεται αντιμέτωπος με όλα εκείνα τα καθήκοντα, τις εντολές και τους προγραμματισμούς, έρχεται δηλαδή αντιμέτωπος με όλη του την ζωή, έτσι όπως την διαμόρφωσε σύμφωνα με όλα αυτά...Είναι μεγάλη η μάχη αυτή...Η μάχη του 3ου κέντρου...έτσι την ονομάζω...

Και δεν είναι ότι δεν ξέρει πια, είναι ότι δεν μπορεί να πιστέψει στην αλλαγή, γιατί η αλλαγή θα φέρει ίσως πόνο στην ήσυχη και βολεμένη ζωή του...Προτιμά να πονά η Ψυχή του,  παρά να αναταράξει την "κόλασή" του...

Εδώ είμαστε σήμερα...σ' αυτό ακριβώς το σημείο...

Η περπατάς ή συνεχίζεις να βουλιάζεις στην θάλασσα των συναισθημάτων 

Το να ξαναρχίσουμε δεν είναι ονειρική επιθυμία, είναι πια Απαίτηση και Απόφαση της Ουσίας μας...

Καλημέρα <3 <3 <3

Αυτή η εποχή φέρνει δυναμικά μπροστά μια Αλήθεια…Όλα τίθενται υπό αμφισβήτηση, καταρρέουν αρχές, αξίες και αρχέτυπα του προηγούμενου κύκλου, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει ακαριαία...Υπάρχει ένα μεσοδιάστημα προσαρμογής που αλλάζει τις τάσεις μέχρι την εφαρμογή...
Χρειάζεται πια ο άνθρωπος να αντιληφθεί τι είναι το εσωτερικό ισοζύγιο αξίας vs ποιότητας…Σαν το μήνυμα μας να είναι «δεν πάει άλλο»…
είναι άνισο το ζύγι Ψυχή-χρήμα
Και το λέω με μεγάλη ταπεινότητα, αναλογιζόμενη τις δυσκολίες της εποχής, που οι συνθήκες εργασίας και επιβίωσης γίνονται ολοένα και πιο αντίξοες...
Το να έχεις μια εργασία, το νιώθω ευλογημένο...Και σίγουρα δεν είναι ο παράδεισος, έτσι όπως διαμορφώνεται το κλίμα, αλλά σε καμία περίπτωση μην επιτρέψετε να γίνει η κόλαση...

Ο καθένας έχει τον δικό του Δρόμο μεν, αλλά η Αλήθεια είναι μία και για τους δυο μας...

Φωτογραφία: Οι προθέσεις της καρδιάς...ω, ναι, είναι όμορφο να τις θέτει η καρδιά και εσύ να τις υπερασπίζεσαι…

Ουσιαστικά, τις προθέσεις της καρδιάς υπερασπίζεται ο Άνθρωπος...΄
Το λάθος είναι ότι παρασύρεται από τα συναισθήματα και αντί να τις υπερασπίζεται, τις πολεμάει...

Η καρδιά δεν γεμίζει με αρνητικά συναισθήματα, είναι το καθαρό και διαμαντένιο μέρος μας. Έχει σαν βάση την θετικότητα, την αθωότητα, την συγχώρεση, την εμπιστοσύνη, την αλήθεια και αν σηκώνει άμυνες δεν το κάνει για να προστατευθεί από τους άλλους, αλλά από τα συναισθήματά μας που ορμάνε επιβλητικά να της επιτεθούν με τις προσδοκίες τους και την αλαζονική αρνητικότητα τους, από το 3ο κέντρο μας.

Η αρνητικότητα που έχει ένας άνθρωπος, δεν είναι από την καρδιά του, αλλά από το στομάχι του.
Και όταν λέμε ότι κάποιος έχει αρνητική ενέργεια και τον φοβόμαστε μήπως μας παρασύρει ή μας γεμίσει με αρνητική ενέργεια, ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν έχουμε την καρδιά μας μαζί μας, ούτε τον Εαυτό μας. Κανείς δεν μπορεί να μας γεμίσει με αρνητική ενέργεια, αν η καρδιά μας δεν μας φοβάται...Η απειλή είναι τα δικά μας ασυνείδητα συναισθήματα και όχι οι άλλοι...

Τοξικά συναισθήματα που έχουν παραμείνει μέσα μας, όπως μνησικακία, επίκριση, φθόνος, φόβος, οργή, ντροπή δημιουργούν και την απειλή για την καρδιά μας και εκείνη βάζει προστασίες. Και όταν η καρδιά βάζει προστασίες, τότε ο άνθρωπος έχει χαμηλή δονητική συχνότητα, κινείται δηλαδή στην Ύλη, ζει με ψευδαισθήσεις, παρασύρεται εύκολα από την μαζική νοοτροπία, δεν έχει καμία επαφή με τον Εαυτό του, δεν έχει Λογική και διάκριση και έτσι δεν έχει επαφή με την ουσιώδη αλήθεια της Αγάπης και τους Νόμους του Σύμπαντος.

Όλα τα τοξικά συναισθήματα μας (κάποια μπορεί να είναι συνειδητά, κάποια είναι ασυνείδητα) δημιουργούν ψευδαισθήσεις για τον εαυτό μας και τους άλλους και αλλοιώνουν, πάλι ασυνείδητα, τις προθέσεις μας.

Ετσι μπορεί να έχουμε καλές προθέσεις, αλλά ο σκιώδης εαυτός μας, επειδή ακριβώς δεν είναι συνειδητός σε εμάς, δημιουργεί αντιπερισπασμούς ώστε να μπλοκάρει την κάθε καλοπροαίρετη διάθεσή μας…Και τότε άλλα σκεφτόμαστε, άλλα θέλουμε και άλλα πράττουμε…

Ο Ουσιώδης Ευατός μας είναι Φως, Αγάπη και Σοφία, μα η πλατφόρμα επαφής μας είναι η καρδιά μας…Εκεί μόνο μπορούμε να επιστρέψουμε ξανά στην Αθωότητα 

Για αιώνες ο άνθρωπος επιβίωνε στον Φυσικό Κόσμο…Η Θεία Πρόνοια δίνει πάντα αυτό που χρειαζόμαστε, αλλά ποτέ δεν δίνει αυτό που νομίζουμε ότι χρειαζόμαστε…
Ο Εαυτός μας έχει Δύναμη να μας καθοδηγήσει στο πιο αποτελεσματικό για την εξέλιξή μας Δρόμο…Την Θέληση όμως την βάζω «εγώ ο ίδιος»

Όταν μπορούμε να υπερασπιζόμαστε τις προθέσεις της καρδιάς μας, τότε μπορούμε και να τις "υπηρετούμε" με πειθαρχία, που καμία σχέση δεν έχει με κανόνες και δογματισμούς...

Όμως ας σκεφτούμε...Ένας άνθρωπος αρχίζει και μαθαίνει ποιός είναι, ξεκινώντας από τους "εχθρούς" μέσα του, αναπτύσσει την Θέληση και την επαφή με την Σοφία και την Αγάπη του Εαυτού του, παίρνει όπλα για να πολεμήσει τους φόβους και τις φοβίες του, τις ανασφάλειές του και τις λανθασμένες πεποιθήσεις του και αφού πάρει όλη την Γνώση που του χρειάζεται για να εκφράσει τις ποιότητες του Πνεύματος, εξακολουθεί και είναι ίδια φοβισμένος...
Τότε τι θα γίνει ο άλλος άνθρωπος που δεν είχε ακόμα την ευκαιρία να το μάθει? Πως ο διπλανός μας θα επηρεαστεί από την θετικότητα μας, αν τελικά η αρνητικότητα προσβάλλει την ουσιώδη Φύση μας, παρ' όλο που γνωρίζουμε που ακριβώς βρίσκονται οι αληθινές απειλές?
Αν ο αληθινός Εαυτός μας δεν παραμείνει μια ιδέα, αλλά γίνει η Ουσία μας, τότε θα "υπηρετούμε" αυτό ακριβώς που Είμαστε...τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο...

Και αν εγώ θέλω να "μιλάω" με τους Αγγέλους και εσύ δεν το πιστεύεις, σε παρακαλώ κράτησε το αυτό για εσένα, μην με επικρίνεις, προσπάθησε να νιώσεις ότι δεν μας χωρίζει μια άποψη, αλλά μια Πίστη...
Η επίκριση δεν βλάπτει εμένα, αλλά εσένα…
Ο καθένας έχει τον δικό του Δρόμο μεν, αλλά η Αλήθεια είναι μία και για τους δυό μας...

Καλημέρα <3 <3 <3

Οι προθέσεις της καρδιάς...ω, ναι, είναι όμορφο να τις θέτει η καρδιά και εσύ να τις υπερασπίζεσαι…
Ουσιαστικά, τις προθέσεις της καρδιάς υπερασπίζεται ο Άνθρωπος...΄

Το λάθος είναι ότι παρασύρεται από τα συναισθήματα και αντί να τις υπερασπίζεται, τις πολεμάει...
Η καρδιά δεν γεμίζει με αρνητικά συναισθήματα, είναι το καθαρό και διαμαντένιο μέρος μας. Έχει σαν βάση την θετικότητα, την αθωότητα, την συγχώρεση, την εμπιστοσύνη, την αλήθεια και αν σηκώνει άμυνες δεν το κάνει για να προστατευθεί από τους άλλους, αλλά από τα συναισθήματά μας που ορμάνε επιβλητικά να της επιτεθούν με τις προσδοκίες τους και την αλαζονική αρνητικότητα τους, από το 3ο κέντρο μας.

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Ρωτήστε τον Σταϊκούρα, εμείς κάναμε τη δουλειά μας (ηχητικό)

Απαντήσεις στην κριτική που δέχτηκε ο ίδιος και τα άλλα μέλη της επιτροπής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, για την έκθεσή τους στην οποία επισημαίνουν μεταξύ άλλων τις «παρενέργειες» της δημοσιονομικής προσαρμογής, έδωσε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, μιλώντας στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη.
«Ρωτήστε τον κύριο Σταϊκούρα», ανέφερε ο κ. Λιαργκόβας, ερωτηθείς γιατί του επιτέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός, και πρόσθεσε ότι «κάναμε τη δουλειά μας», και μπορεί να έχουν κάνει λάθη, όμως «το δάσος είναι αλλού».

Γραφείο στο σπίτι: Έξυπνες ιδέες και λύσεις για μικρούς χώρους

Είτε έχετε παιδιά σε μαθητική ηλικία είτε όχι, ένα γραφείο είναι πάντα απαραίτητο στο σπίτι. Τι γίνεται, όμως, όταν ο χώρος είναι περιορισμένος; Από το μικρότερο και πιο compact υπερ-έπιπλο γραφείου στον κόσμο, μέχρι τις πιο ευφάνταστες ιδέες εσωτερικής διαμόρφωσης, δείτε πώς θα καταφέρετε να δημιουργήσετε έναν άκρως λειτουργικό χώρο εργασίας, όσο μικρό κι αν είναι το σπίτι σας!

Το υπέρ-έπιπλο γραφείου


Ο φθόνος της ευτυχίας


«Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανυπόφορο από τη θέαση της ευτυχίας του άλλου, όταν εμείς δεν τα πάμε καλά» έχει πει ο Γάλλος συγγραφέας Πασκάλ Μπρικνέρ.

Δεν ασπάζομαι τη γνώμη του, αλλά το βιώνω σχεδόν καθημερινά. Έτυχε μάλιστα να το συζητήσω και με κανά-δυο φίλους και να συμφωνήσουν μαζί μου.

Όταν με ρωτάνε «τι κάνεις» αυτόματα ξεστομίζω λόγια τα οποία δεν πιστεύω. Δυσκολεύομαι να απαντήσω «είμαι καλά», γιατί φοβάμαι ότι θα απογοητεύσω τον συνομιλητή μου. Νιώθω ότι οφείλω να βρεθώ σε μια θέση μίζερη και δυσάρεστη, ώστε να μη νιώσει άσχημα που αυτός δεν είναι καλά, άσχετα αν μας προβληματίζουν τα ίδια θέματα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα