Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Brexit: 10 λόγοι για να συμβεί ή να μην συμβεί

Brexit: 10 λόγοι για να συμβεί ή να μην συμβεί
Του Michael Emerson
Με μόλις ένας μήνας να μένει για την μοιραία απόφαση της 23ης Ιουνίου 2016, να μείνει ή να φύγει, αυτό είναι το ερώτημα –μετά από τέσσερα χρόνια σκέψης για το ζήτημα από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού David Cameron.
Τουλάχιστον το ερώτημα έχει εξεταστεί διεξοδικά και έχει μεταδοθεί σε όλες του τις διαστάσεις, σε τέτοιο βαθμό ώστε να αρκεί εδώ να προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τι έχουμε μάθει.
1. Ο Cameron ξεκίνησε προτείνοντας μια εγκυκλοπαιδική έρευνα για στοιχεία που να δείχνουν ποιες αρμοδιότητες της ΕΕ θα ήταν καλύτερα να επαναπατριστούν σε εθνικό επίπεδο. "Καμία", ήταν η απάντηση, διότι οι περισσότερες από τις αρμοδιότητες της ΕΕ είναι κατανεμημένες μεταξύ των κρατών-μελών, με μία κατανομή που φαίνεται συνολικά αρκετά λογική. Υπάρχει κάποια "περικοπή" των λεπτομερών ρυθμίσεων που πρέπει να γίνει (να μειωθεί η γραφειοκρατία) και η Κομισιόν του Juncker συμφωνεί.
2. Το περιθώριο για περαιτέρω εξαιρέσεις και άλλες ειδικές συμφωνίες για το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν πολύ περιορισμένες εξαιτίας της έκτασης των ειδικών συμφωνιών που έχει ήδη συνάψει (ευρώ, Σένγκεν, επιστροφή από τον προϋπολογισμό). Σε στρατηγικό επίπεδο, το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετέχει σε ό,τι του αρέσει (την ενιαία αγορά, την εξωτερική πολιτική και τις συζητήσεις για τις βασικές πολιτικές κατευθύνσεις) και έξω από ό,τι δεν του αρέσει (απολαμβάνοντας το "καλύτερο και από τους δύο κόσμους").
3. Ο συνδυασμός αυτών των δύο πρώτων σημείων, σήμαινε ότι η ονομαζόμενη επαναδιαπραγμάτευση της θέσης της Βρετανίας στην ΕΕ, ήταν βέβαιο πως θα είναι μια περιθωριακή υπόθεση, όπως φάνηκε στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Φεβρουάριο του 2016.
4. Ωστόσο, ένα ζήτημα στην ατζέντα του Cameron ανέκυψε ως ένα σημαντικό σημείο ανάφλεξης, και είναι η μετανάστευση από το εσωτερικό της ΕΕ, όπου υπάρχουν ισχυρές πιέσεις εντός του Ηνωμένου Βασιλείου για τον περιορισμό της μετανάστευσης από οπουδήποτε από την ΕΕ, η οποία έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια για δύο λόγους: πρώτον, λόγω της διεύρυνσης το 2004 και το 2007, και δεύτερον, λόγω του καθεστώτος της βρετανικής οικονομίας, η οποία είναι πιο κοντά στην πλήρη απασχόληση από ό,μτι πολλές άλλες οικονομίες της ΕΕ.

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στην ορθή φυσική επαφή ο άνδρας και η γυναίκα δίνουν ο ένας στον άλλον τις ακόλουθες ενέργειες για να ισορροπήσουν τη φύση τους:
ΑΝΔΡΕΣ
1. Ο άνδρας δίνει στη γυναίκα… τον Αιθερικό ηλεκτρισμό ή μαγνητισμό.
Γι’ αυτό και η γυναίκα χρειάζεται τον άνδρα. Η σχέση ενός άνδρα και μιας γυναίκας είναι η διευθέτηση του επιπέδου του ενεργειακού πεδίου γύρω τους. Αν ο άνδρας έχει πολύ Αιθερικό ηλεκτρισμό, πρέπει να μιλήσει με μια γυναίκα και να αγγίξει μια γυναίκα, προκειμένου να ισορροπήσει. Η γυναίκα μπορεί να απορροφήσει αυτόν τον ηλεκτρισμό από τον άνδρα μέσω του αγγίγματος και της ομιλίας, ακόμη και χωρίς σεξουαλική επαφή.
2. Ο άνδρας δίνει στη γυναίκα… τη Νοητική ενέργεια.
Αυτήν την ενέργεια την χρειάζεται η γυναίκα για να γίνει πιο λογική, πιο αποσπασμένη και με μεγαλύτερη διάκριση στις επιλογές της, στη σκέψη και στις πράξεις της.

ΕΡΩΣ. (Η Ερωτική Επαφή και η συγχώνευση της Αύρας ).



(Επειδή πολύ πιθανόν κάποιοι/ες να επηρεαστούν από το παρακάτω άρθρο... θα επιστήσω την προσοχή και με φειδώ...να εξετάσετε τα προσωπικά σας βιώματα)


Είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε με ποιες και με ποιους ερχόμαστε σε ερωτική σύζευξη ακόμη και σε πρόσκαιρες ερωτικές επαφές. Κατά την ερωτική σας επαφή οφείλετε να γνωρίζετε ότι οι ηλεκτρομαγνητικές αιθερικές επιρροές μεταδίδονται από το ένα πρόσωπο στο άλλο την ώρα της επαφής.... γιατί πλέον και τα δύο κορμιά ενώνονται και ανταλλάσσουν τις αύρες τους.

Η επαφή είναι ακριβώς σαν τη συγχώνευση δύο ηλεκτρικών φορτίων-συστημάτων και ακριβώς βάση αυτής....ο ένας απορροφά ότι έχει ο απέναντι του...δηλαδή βρίσκεται στην αύρα του συντρόφου του/της. 

Δηλαδή αν το κάθε ΟΝ έχει από προηγούμενες ζωές αρνητική ενέργεια και εκείνη την ώρα σκέφτεται και αρνητικά για το άλλο...ΟΝ....αυτόματα διαπερνούν στην αύρα του άλλου Όντος και μοιράζεται έτσι την αρνητική ενέργεια μ’ αυτόν που έρχεται σ’ επαφή. 

Αν επίσης το αρνητικό άτομο έχει βεβαρημένο παρελθόν από τις προηγούμενες ζωές......και συνεχίζει να έχει συχνή ερωτική επαφή με το ίδιο άτομο, τότε αυτόματα μοιράζεται και τα χρέη....που έχει να πληρώσει ο άλλος και κατά κάποιον τρόπο τα κληρονομεί...χωρίς να τα θέλει....αλλά είναι αναγκασμένος όμως να τα πληρώσει.

Αυτό να το προσέχετε....γιατί τέτοια άτομα...επιζητούν συνήθως καλά και αγαθά άτομα....και το εκμεταλλεύονται στο έπακρο....κι ενώ εκείνοι διαπιστώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση τους...εν τούτοις με πολύ δύσκολο τρόπο μπορούν να απομακρυνθούν από αυτά....γιατί ασφαλώς υπάρχουν κι άλλοι παράμετροι....που δυσκολεύουν την απομάκρυνση. 

Έτσι όλα τα προηγούμενα χρέη είτε είναι υλικά ή συναισθηματικά ακόμη και νοητικά ή κοινωνικά, είτε αυτά είναι θετικά ή αρνητικά ....πληρώνονται αδρά...!!! 

Θα πρέπει να επισημάνω ότι στο αιθερικό πεδίο....οι Ψυχές δεν αναγνωρίζουν άρσεν και θήλυ...όπως συμβαίνει στο γήινο επίπεδο. Ένα δεύτερο φαινόμενο που παρουσιάζεται με τη συγχώνευση της αύρας μέσω ερωτικής επαφής είναι και οι ασθένειες που δημιουργούνται στο νοητικό όσο και στο αστρικό σώμα ενός Όντος και  εισχωρούν αμέσως στο αστρικό και στο νοητικό σώμα του άλλου Όντος  και πηγαίνουν με μαθηματική ακρίβεια στο αιθερικό του σώμα και ύστερα από λίγο χρονικό διάστημα εκδηλώνονται και στο φυσικό σώμα. 

Για να μην πανικοβληθείτε με όσα γράφω....παρόλο που ίσως να μην μπορεί να απορροφήσει ασθένειες άμεσα από το σώμα του άλλου..... απορροφά όμως περίπου το 90% τ των αστρικών ή νοητικών «μικροβίων» του, τα οποία όμως σε τελική ανάλυση θα προκαλέσουν κάποια προβλήματα στο άλλο υλικό σώμα.

Ένας άλλος κίνδυνος που πρέπει να προσέχουμε κατά την ερωτική μας επαφή  είναι ότι....αν υπάρχει κάποια έντονα εμμονή ή κατάληψη στην αύρα του συντρόφου σας τότε αυτόματα κατά την ερωτική συνεύρεση  όλα μεταβιβάζονται άμεσα και στη δική σας αύρα. 

Η ΑΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΙΑΣΜΑ

 
Όλοι μας έχουμε ακούσει ή διαβάσει για την λεγόμενη αύρα και το δυναμικό φορτίο που περικλείεται γύρω από το κεφάλι μας και το ολόκληρο το σώμα μας. Το δυναμικό αυτό φορτίο λέγεται και δυναμικό ηρεμίας, διότι ακριβώς παράγεται με τις συνήθεις συνθήκες, χωρίς κάποια διέγερση, με βάση την πυκνότητα των ιόντων. Το δυναμικό αυτό φορτίο ΑΔΕΛΦΙΑ….μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί από διάφορες αιτίες.
Γενικά γύρω από τη μεμβράνη όλων των ζώντων κυττάρων υπάρχει μια διαφορά δυναμικού από 5.000 μέχρι 85.000 μV (μικροβόλτ)-εκατομμυριοστό του βολτ. Το δυναμικό αυτό ενέργειας ονομάζεται ένας άλλος ηλεκτρισμός που παράγεται κυρίως στα νευρικά μας κύτταρα και σε μικρότερο βαθμό στα μυϊκά. Το νευρικό ερέθισμα είναι της τάξης περίπου των 35 μέτρων το δευτερόλεπτο (χελμχολτς) και δυναμικού από 70.00 μέχρι 120.000 μV. Όμως αυτά τα ηλεκτρικά πεδία του νευρικού μας συστήματος μπορούν να ατονήσουν κατά κάποιον τρόπο ή να διακοπούν από άλλα εξωτερικά αίτια με την ίδια συχνότητα. Η ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκέφαλου μας είναι από 5.000 έως 700.000 μV. Η ηλεκτρική αυτή δραστηριότητα εκπέμπεται με τη μορφή κυμάτων 1-100 κύκλων (ΗΖ) το δευτερόλεπτο. Εντοπίζεται αρκετές ίντσες γύρω από το κεφάλι μας. Η φυσική αυτή δραστηριότητα του εγκέφαλου μας…όσο και να σας φαίνεται παράξενο…επηρεάζεται από το άνοιγμα και το κλείσιμο των ματιών μας, την υπέρπνοια αλλά και από άλλους λόγους.
(Με τον όρο υπέρπνοια, περιγράφονται καταστάσεις με αύξηση του αναπνεόμενου όγκου με ή χωρίς αύξηση της συχνότητας αναπνοής.)
Κατεβαίνοντας λίγο πιο κάτω από το κεφάλι μας και πηγαίνοντας στο όργανο της καρδιάς παρατηρούμε ότι το ηλεκτρικό της πεδίο της είναι από 500 έως 50.000 μV, αλλά όμως 40 φορές πιο μικρότερο από το πεδίο του αστικού μας περιβάλλοντος. Ο κάθε καρδιακός παλμός εκπέμπει ένα κύμα των 3 κύκλων (3ΗΖ) ανά δευτερόλεπτο που μπορεί να ανιχνευθεί σήμερα με το ηλεκτροκαρδιογράφημα. Το πεδίο του ματιού μας είναι 6.000 μV και σ’ αυτό στηρίζεται η ηλεκτροαμφιβληστρογραφία.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ



ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Το σώμα μας έχει ενέργεια....τα φυτά έχουν ενέργεια....τα ζώα έχουν ενέργεια....τα ορυκτά έχουν ενέργεια....ο πλανήτης μας έχει ενέργεια το Σύμπαν που πάλλεται διαρκώς….έχει ενέργεια. Όλα δονούνται και εκπέμπουν σε συχνότητες και απορροφούν ενέργεια που διαχέεται στο μέσα Σύμπαν με τη μορφή των κυμάτων.

Τα ανθρώπινα όντα είναι ενεργειακά όντα που έχουν μαζί τους ταυτόχρονα την ύλη....γι’ αυτό και το «κουφάρι» μας είναι πολύ σημαντικό για την εδώ ζωή μας και το φροντίζουμε ανάλογα...έως ότου φύγουμε και το εγκαταλείψουμε από εδώ.

Εκπέμπουμε στις δονήσεις της Γαίας στα 7,8 Hertz και έσω των 5 αισθήσεων αντιλαμβανόμαστε τον εδώ χώρο πλέοντας σε μια απέραντη θάλασσα παλλόμενων δονήσεων και κυμάτων......τα οποία και συντονίζονται τόσο στις νευρικές συνάψεις του εγκεφάλου μας....όσο και στη συχνότητα του πιο απομακρυσμένου άστρου. Τα κύματα στα οποία παλλόμεθα είναι τα κύματα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας....τα οποίαβρίσκονται παντού στη Φύση....και στο Σύμπαν.

Βοηθά η κόκα κόλα να σταματήσει η διάρροια;

coke

Διάρροια μπορεί να αναπτύξει κανείς για πολλούς και διάφορους λόγους, όπως εξαιτίας μιας βακτηριακής ή ιικής μόλυνσης, τροφικής δυσανεξίας ή ακόμα και αρνητικής αντίδρασης σε μια φαρμακευτική αγωγή.

Παρά το γεγονός ότι ορισμένες διατροφικές επιλογές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων, υπάρχουν άλλες τροφές που μπορεί να επιδεινώσουν την κατάστασή σας.
Αν αναρωτιέστε τι μπορεί να κάνει στην περίπτωση αυτή η κόκα κόλα, το καλύτερο θα είναι να παρακάμψετε την ανάγκη να πιείτε το συγκεκριμένο αναψυκτικό όταν έχετε διάρροια.
Μην αναμειγνύετε τη διάρροια με καφεΐνη
Το καλύτερο είναι να αποφύγετε τα καφεϊνούχα ποτά όπως τα αναψυκτικά τύπου κόλα και τους καφέδες, όταν υποφέρετε από διάρροια. Η καφεΐνη μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματά σας. Ο λόγος είναι πως στους περισσότερους ανθρώπους η κατανάλωση καφεΐνης επιταχύνει το χρόνο που χρειάζονται τα κόπρανα για να περάσουν μέσα από το πεπτικό σύστημα. Η καφεΐνη προκαλεί κίνηση των μυών κατά μήκος του παχέος εντέρου, επομένως αν έχετε διάρροια το να κινηθούν αυτοί οι μύες ακόμα πιο γρήγορα είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε.
Διατροφή για τη διάρροια

Η λαχτάρα για παχυντικές τροφές και η έλλειψη μετάλλων

chocolate

Οι περισσότεροι από εμάς σε κάποια στιγμή της ζωής μας (για κάποιους είναι μόνιμη κατάσταση…) παρουσιάσαμε έντονη λαχτάρα για ανθυγιεινές τροφές. Σοκολάτα, γλυκά, διάφορα αλμυρά σνακς.

Το σώμα μας τις ήθελε και τις απολάμβανε όταν τού τις προσφέραμε. Το πρόβλημα, όμως, ήταν πως όταν τις προσφέραμε ο οργανισμός μας δεν ηρέμησε, αλλά η λαχτάρα συνεχίστηκε. Τι συμβαίνει λοιπόν εδώ;
Η επιστήμη, είναι πια σε θέση να αντιληφθεί πως αυτοί οι πόθοι για ανθυγιεινές τροφές είναι σημάδι ότι το σώμα μας χρειάζεται ορισμένα μέταλλα που μπορούν να βρεθούν σε ανθυγιεινά τρόφιμα, αλλά είναι καλό να βρεθούν από υγιείς τροφές. Για την ακρίβεια, μόνο με την απόκτηση των μετάλλων από φυσικές πηγές, μπορεί ο οργανισμός να έχει τη βέλτιστη απορρόφηση όλων των θρεπτικών συστατικών και παράλληλα να απαλλαγεί από αυτή την επιθυμία για τις ανθυγιεινές τροφές που μαστίζουν τη ζωή μας.
Σοκολάτα: Μαγνήσιο
Η σοκολάτα είναι η πιο συχνά αναφερόμενη διατροφική επιθυμία στον δυτικό κόσμο, γι’ αυτό δεν θα πρέπει να μάς εκπλήσσει το γεγονός ότι συνδέεται με ένα θρεπτικό συστατικό, στο οποίο ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων έχει ανεπάρκεια: Το μαγνήσιο. Σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές μέχρι και το 80% του πληθυσμού στις ανεπτυγμένες χώρες, δεν έχει επαρκή πρόσληψη του συγκεκριμένου μικρομετάλλου (ιχνοστοιχείου), που είναι απαραίτητο για πάνω από 300 βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που σχετίζονται με τη χαλάρωση.

Βάλτε λίγο Vicks VapoRub σε μια σκελίδα σκόρδο. Ο λόγος? Θα μετανιώσετε που δεν τον γνωρίζατε νωρίτερα!

Το Vicks VapoRub χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των πονοκεφάλων, του κρυολογήματος, του βήχα, της συμφόρησης της μύτης, του στήθους και της βραχνάδας του λαιμού. Ωστόσο, το Vicks VapoRub μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από αυτά.
mk
Το Vicks VapoRub έχει παρουσία 100 χρόνων και είναι γνωστό ως ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα μη συνταγογραφούμενα αποσυμφορητικά. Στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί δημοφιλή και αντισυμβατικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την αλοιφή. Το Vicks είναι μια θεραπεία για κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή κυκλοφοριακή συμφόρηση στο στήθος.
Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε 20 εκπληκτικές χρήσεις του Vicks που δεν έχετε ακούσει ποτέ.
1. Διώχνει τα κουνούπια
Αν θέλετε να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά, απλώστε λίγη βαζελίνη στα ρούχα και το δέρμα σας.
2. Πονοκέφαλοι από απόφραξη ρινικών κόλπων
Εάν πάσχετε από πονοκεφάλους που προκαλούνται από απόφραξη ρινικών κόλπων, κάντε αυτό το τέχνασμα αμέσως. Εφαρμόστε Vicks κάτω από τη μύτη σας και πάρτε μια βαθιά ανάσα. Η μενθόλη από το Vicks θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε τον πονοκέφαλό σας.
3. Ανακουφίστε την ακμή
Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά το Vicks μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το δέρμα σας. Απλά πρέπει να το εφαρμόζετε στην ακμή σας μερικές φορές την ημέρα. Θα στεγνώσει την ακμή σας και θα καταπραΰνει την πληγείσα περιοχή.
4. Κρατήστε μακριά τα έντομα
Τρίψτε Vicks VapoRub στον λαιμό σας, στο εσωτερικό των γονάτων σας, στους αγκώνες και πίσω από τα αυτιά σας. Επίσης, αν θέλετε να διατηρήσετε τις μύγες μακριά, ανοίξτε ένα μπουκάλι Vicks. Επιπλέον, αυτό είναι το καλύτερο φιλικό προς το περιβάλλον τέχνασμα.
5. Όχι πια μώλωπες
Αν συνδυάσετε μια πρέζα αλάτι με Vicks VapoRub και το εφαρμόσετε το μείγμα σε μια νέα μελανιά, θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτήν γρήγορα.

Στην πυρά τα αρχαία ελληνικά;



Κλείνοντας ας πούμε και κάτι, που το θεωρούμε πολύ σημαντικό: Η υπόθεση του αποχριστιανισμού και αφελληνισμού της Ελλάδος έρχεται σαν συνέχεια του αποχριστιανισμού και αφελληνισμού της Ευρώπης από τον καιρό που ήθελαν να δημιουργήσουν το Μουσείο Ευρώπης και την αφαίρεση του γνωστού εδαφίου του Θουκυδίδη από το Σύνταγμα της Ευρώπης: "Χρώμεθα γαρ πολιτεία... και όνομα μεν δια το μη ες ολίγους αλλ’ ες πλείονας οικείν δημοκρατία κέκληται" (Θουκυδίδης Β, 37). Με αυτά τα λόγια -τον ορισμό της δημοκρατίας κατά τον Θουκυδίδη- ο Βαλερί Ζισκάρ Ντεστέν, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνέλευσης για το μέλλον της Ευρώπης, άρχισε την παρουσίαση του Σχεδίου του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη. Ας ελπίσουμε ότι αυτά τα λόγια θα τα αναλογιστεί και ο σημερινός (συμπαθέστατος κατά τα άλλα) υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης, όπως και όλοι εκείνοι οι … παρατρεχάμενοί του, που τον συμβουλεύουν πότε να βάλλει κατά του χριστιανισμού και πότε κατά των αρχαίων ελληνικών. 
ΔΕΝ είναι η πρώτη και –ασφαλώς- ούτε η τελευταία φορά όπου τα αρχαία ελληνικά τελούν υπό διωγμόν. Και άλλες φορές στο παρελθόν διάφοροι υπουργοί Παιδείας, όπως σήμερα ο κ. Νίκος Φίλης, είχαν βάλει στο στόχαστρό τους το μάθημα των αρχαίων ελληνικών, τουλάχιστον ως προς τις ώρες διδασκαλίας και αν αυτά θα πρέπει να διδάσκονται από το πρωτότυπο ή όχι.
Δεν θα μιλήσουμε για τις τραυματικές περιπέτειες που δέχθηκε η ίδια η γλώσσα μας, αρχής γινομένης με τα«Ευαγγελικά» ή Ευαγγελιακά, με τα γνωστά αιματηρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου του 1901 με αφορμή τη δημοσίευση από την εφημερίδα «Ακρόπολις» των Ευαγγελίων μεταφρασμένων (στην πραγματικότητα μεταγλωττισμένων ή, αλλιώς, παραφρασμένων, κατά την τρέχουσα τότε άποψη) στη δημοτική γλώσσα από τον Αλέξανδρο Πάλλη στις 9 Σεπτεμβρίου 1901.
Ούτε, ασφαλώς, θα ανατρέξουμε στα «Ορεστειακά» τα οποία έμειναν γνωστά για τα αιματηρά επεισόδια που ξέσπασαν στην Αθήνα από τις 6 μέχρι τις 9 Νοεμβρίου του 1903, από υποκινούμενους φοιτητές μετά την πρεμιέρα (1 ή 3/11/1903) της τριλογίας Ορέστειας από το Βασιλικό Θέατρο. Αφορμή στάθηκε η πεζή μετάφραση σε συντηρητική δημοτική του Γεωργίου Σωτηριάδη, η οποία προκάλεσε την μήνη των καθαρολόγων της εποχής, των γλωσσαμυντόρων όπως λέγονταν τότε οι οπαδοί της αττικίζουσας γλώσσας.
Θα ανατρέξουμε, όμως, στο «μεγάλο χτύπημα», που είχε δώσει ο τότε υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γεώργιος Ράλλης, ο οποίος, αν και στην «Καθημερινή» της Κυριακής (21-4-1996) υπεραμύνθηκε με άρθρο του της γλωσσικής μεταρρύθμισης που ο ίδιος, ως υπουργός Παιδείας, πραγματοποίησε το 1976, εν τούτοις, σε μια τηλεοπτική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο παρελθόν (αν θυμόμαστε καλά στην κ. Έλενα Ακρίτα) είχε αναγνωρίσει το λάθος του και είπε τότε ότι θα έπρεπε να είχε μέσα στα βιβλία των αρχαίων ελληνικών το πρωτότυπο και την νεοελληνική απόδοση (μετάφραση).
«Δεν καταργήσαμε την αρχαιογνωσία στα σχολεία», είχε πει τότε υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γεώργιος Ράλλης. «Καθιερώσαμε να διδάσκονται τα αρχαία κείμενα από δόκιμες μεταφράσεις». Ήταν η αφορμή για τον γνωστό και δημοφιλή πανεπιστημιακό μας δάσκαλο κ. Χρήστο Γιανναρά να γράψει μεταξύ άλλων και τα εξής:

Όταν μου είπε γιατί έβαλε ένα αυγό και μια μπανάνα στο έδαφος νόμιζα ότι έκανε πλάκα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πρωτοφανές! (Βίντεο)


When-he-told-me-why-he-put-an-egg-and-a-banana-in-the-ground

Τα λιπάσματα, κανονικά, είναι ένα σύνολο προ αναμεμειγμένων συστατικών που βοηθούν τα φυτά, όπως το θείο, το άζωτο και το κάλιο.

Αντί της φύτευσης με λίπασμα, τοποθετήστε ένα αυγό και μια μπανάνα στο έδαφος και αυτό θα βοηθήσει το φυτό να αναπτυχθεί.
Με τον καιρό, το αυγό και η μπανάνα αλλοιώνονται, και όλα τα σάκχαρα και τα θρεπτικά συστατικά τους απορροφούνται μέσα στο έδαφος, και στη συνέχεια εντός του φυτού.

ΕΝΦΙΑ ΜΕΧΡΙ… ΘΑΝΑΤΟΥ! Όχι απλά δεν καταργείται ο φόρος, αλλά θα τον πληρώνουμε έως το 2031 – Δείτε τα «ψιλά γράμματα»

enfia spiti xaratsi
Τα «ψιλά γράμματα» του νέου αναπτυξιακού νόμου προβλέπουν έσοδα από τον φόρο επί των ακινήτων -που θα τον αντικαθιστούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το αργότερο μέχρι του χρόνου- για μια 15ετία ακόμη.Κουβέντα δεν αναφέρει η κυβέρνηση για τις όποιες προεκλογικές εξαγγελίες για κατάργηση του «άδικου» φόρου, του περιβόητου πλέον Ειδικού Φόρου Ιδιοκτησίας, του ΕΝΦΙΑ. Κι ενώ όλοι περίμεναν την άρση του μέσα στην επόμενη χρονιά, ή έστω της αντικατάστασής του με κάποιον άλλο φόρο ή τέλος, προχωρά ακάθεκτη στην παγίωσή του και μάλιστα σε ορίζοντα άνω της 15ετίας!

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ



Του Γιάννη Θεοδωρόπουλου

Η Άποψη ότι οι Αλβανοί είναι απόγονοι των αρχαίων Ιλλυριών, που κατοικούσαν βορείως της Ηπείρου δεν φαίνετε να ισχύει απόλυτα. Μελετώντας περιγραφές των αρχαίων γεωγράφων ( Στράβωνας, Πλίνιος, Κλαύδιος κ.α. ) διαπιστώνουμε δύο κύριες εθνολογικές διαφορές των Αλβανών, τους Γκέκηδες και τους Τόσκηδες. Διαφέρουν δε τόσο πολύ ώστε τελικά να χαρακτηρίζονται, οι μεν πρώτοι Ιλλυριοί, οι δε Τόσκηδες σαν Αλβανόφωνοι Έλληνες. Το πιο πιθανόν είναι η βόρειος Αλβανία να έχει δεχτεί Αβάρους από τις περιοχές της Κασπίας θάλασσας, όπου οι ιστορικοί αναφέρουν κάποιες φιλές νομαδικές με το όνομα Αλβανοί. Έτσι δικαιολογείτε η διαφορά που παρουσιάζετε μεταξύ Γκέκηδων και Τόσκηδων. Θα μπορούσα να ονομάσω την Βόρειο Αλβανία Ιλλυρία, και την νότιο, Βόρειο Ήπειρο.


Όπως οι Έλληνες έτσι και οι Τόσκηδες Αλβανοί αλλά και οι Ιλλυριοί, είναι οι μόνοι αυτόχθονες λαοί της περιοχής. Είναι μοναδικός θα έλεγα συγγενής λαός προς τους Έλληνες. Όλοι οι άλλοι λαοί (Βούλγαροι, Σέρβοι, Τούρκοι, Σλάβοι,) είναι ξενόφερτοι. 


Το όνομά τους Ιλλυριοί, το οφείλουν στον επώνυμο ήρωα τους Ιλλυριό που ήταν γιός του Κάδμου ιδρυτού της Θήβας. Τον 7ον αι. π.χ. οι Έλληνες ίδρυσαν στις Ιλλυρικές ακτές πόλεις-εμπορικούς σταθμούς, την Επίδαμνο, την Απολλωνία κ.α.
Στη σημερινή Αλβανική γλώσσα το 80ο/ο των λέξεων έχουν ρίζα καθαρά Ιλλυρική, και γι’ αυτό παρουσιάζουν τεράστια ομοιότητα με τις αρχαίες Ελληνικές λέξεις, ιδίως της πρωτοελληνικής, (Ομηρικής). Ειδικά η Αρβανίτικη που είναι καθαρά αρχαιοπρεπής. 


Η αθρόα μετακίνηση Αλβανών εποίκων, κυρίως νομάδων, προς τις περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, και της Θεσσαλίας, εικάζεται ότι άρχισε επί αυτοκρατορίας Βασιλείου Β΄ του Βουλγαροκτόνου (985-1025), και με αφετηρία την περιοχή μεταξύ του Αώου ποταμού και της πόλης Άρβανο ( εξ’ ου και Αρβανίτες ) της Αλβανίας. 


Μετά την κατάλυση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας το 1204 από τους σταυροφόρους, δημιουργήθηκε το Δεσποτάτο της Ηπείρου με επικεφαλής την δυναστεία των Αγγέλων, οι οποίοι χρησιμοποίησαν για στρατό, μισθοφόρους Αλβανούς. Μετά την διάλυση του Δεσποτάτου οι Αλβανοί μισθοφόροι με αρχηγούς τον Κάρολο Τόπια, τον Πέτρο Μπούα, και τον Λιόσα, πήραν την εξουσία, περί το 1340. Τρία νέα κρατίδια έγινε το Δεσποτάτο. Του Τόπια, που περιλάμβανε την Αλβανία μέχρι τα Γιάννενα, του Λιόσα που περιλάμβανε την Άρτα, και την γύρω περιοχή, και του Πέτρου Μπούα με την Αιτωλοακαρνανία και πρωτεύουσα το Αγγελόκαστρο.

Αντιεξουσιαστές κατά του φόρου σε μπύρα και βενζίνη που ακριβαίνει τις μολότοφ!

Συγκέντρωση με συνθήματα ενάντια στον οικονομικό στραγγαλισμό που υφίστανται λόγω των τελευταίων αυξήσεων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους οργάνωσαν οι κουκουλοφόροι της πρωτεύουσας


Με ηρεμία - αλλά χωρίς να λείψουν σποραδικές ευτυχώς εντάσεις - οι αντιεξουσιαστές διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στα Προπύλαια


Με ηρεμία – αλλά χωρίς να λείψουν σποραδικές ευτυχώς εντάσεις – οι αντιεξουσιαστές διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στα Προπύλαια

Οι αντιεξουσιαστές άφησαν καφάσια με άδεια μπουκάλια μπύρας μπροστά στα προπύλαια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ειδικό φόρο που κάνει την παρασκευή μολότοφ απλησίαστη για τον μέσο κουκουλοφόρο. Μάλιστα ζήτησαν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ειδικές ελαφρύνσεις για τον κλάδο υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι όλοι «μεγαλοκουκουλοφόροι» χωρίς οικονομικό πρόβλημα. Κάποιοι μάλιστα, όταν τα πνεύματα άναψαν, ακολουθώντας το παράδειγμα των αγροτών που χύνουν γάλα μπροστά από τις νομαρχίες, έχυσαν στο πεζοδρόμιο μπιτόνια βενζίνη.

Ένα απλό τέχνασμα που θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα σπυράκια μια για πάντα!

Ένα απλό τέχνασμα που θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα σπυράκια μια για πάντα!

Πιθανόν να έχετε όλοι χρησιμοποιήσει καλλυντικά στο παρελθόν για να αφαιρέσετε τα αντιαισθητικά, ενοχλητικά και μερικές φορές επώδυνα σπυράκια μόνο και μόνο για να τα δείτε να επιστρέφουν και πάλι αμέσως. 

Φαίνεται ότι αυτές οι ακριβές ταινίες και καθαριστικά προσώπου αποτελούν μόνο προσωρινές λύσεις και δεν πλησιάζουν καν την αποτελεσματικότητα που προσφέρουν κάποιες φυσικές μεθόδους. 

Αυτή είναι μία από αυτές.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι λεμόνι, αλάτι και ζεστό νερό!

 Αυτή η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική από οτιδήποτε μπορείτε να αγοράσετε από κατάστημα, και τα σπυράκια σας δεν θα επιστρέψουν, τουλάχιστον μερικά από αυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Συστατικά:

- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι της θάλασσας
- ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό

Παρασκευή:

Εξαφανίστηκε τελείως φοιτήτρια που έκανε δίαιτα αρνητικών θερμίδων

Nutrition-Tips


Αόρατη εξακολουθεί να παραμένει η Αναστασία Στρατσαντωνακάκη, η οποία τους τελευταίους μήνες έκανε δίαιτα τρώγοντας αποκλειστικά φαγητά με αρνητικές θερμίδες.
Η συγκάτοικος και φίλη της, Γεωργία Νταντούτσου, δήλωσε στην αστυνομία πως είχε αρχίσει να διαπιστώνει την τμηματική εξαφάνιση της Αναστασίας για πρώτη φορά μετά την κατανάλωση μιας μεγάλης γαβάθας γεμάτης σπαράγγια και αντίδια. «Είδα το μικρό της δάχτυλο και πέντε νύχια της να γίνονται σιγά-σιγά διάφανα και ανησύχησα. Εκείνη δεν έδειξε όμως να ενοχλείται και συνέχισε καταναλώνοντας 3 ωμά γογγύλια. Τότε εξαφανίστηκε και ο παράμεσός της», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Το ίδιο όμως παρατήρησαν και οι συμφοιτητές της, όταν η νεαρή έδωσε το «παρών» στην εξεταστική για το μάθημα της Χημικής Ωκεανογραφίας του τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας – Υδατοκαλλιεργειών στο Μεσολόγγι όπου και σπουδάζει. «Την θυμάμαι να διαμαρτύρεται στο κυλικείο για το πώς γίνεται να μην έχουν φρουτοσαλάτα με κυδώνι και κουμκουάτ. Το πόδι της από το γόνατο και κάτω ήταν σχεδόν αόρατο, ήταν όμως πιο αδύνατη από ποτέ», δηλώνει συμφοιτητής της κοπέλας εμφανώς ανήσυχος.

«Αυτά που φαίνονται εκεί πέρα δεν είναι γίγαντες αλλά ανεμόμυλοι»

post-290

«Προχωρώντας σε κείνο τον κάμπο, ανακάλυψαν τριάντα με σαράντα ανεμόμυλους και, με το που τους είδε, ο δον Κιχώτης είπε στον ιπποκόμο του: ‘’Η τύχη μας τα φέρνει τα πράγματα καλύτερα απ’ όσο θα θέλαμε` γιατί τους βλέπεις εκεί, φίλε μου Σάντσο, τους τριάντα και βάλε θεόρατους γίγαντες, με τους οποίους σκέφτομαι να δώσω μάχη και ν’ αφαιρέσω απ’ όλους τη ζωή, οπότε με τα λάφυρά τους θ’ αρχίσουμε να πλουτίζουμε, καθώς αυτός είν’ ένας δίκαιος πόλεμος, και είναι μεγάλη υπηρεσία προς τον Θεό μια τόσο κακή σπορά ν’ αφανιστεί από προσώπου γης’’.
» ‘’ Ποιοι γίγαντες;’’ Είπε ο Σάντσος.
» ‘’ Αυτοί που βλέπεις εκεί’’ απάντησε ο κύριός του ‘’με τα μακριά χέρια, κι ορισμένοι τα έχουν σχεδόν ίσα με δύο λεύγες’’.
» ‘’ Κοίτα, κύριέ μου’’ απάντησε ο Σάντσος ‘’αυτά που φαίνονται εκεί πέρα δεν είναι γίγαντες αλλά ανεμόμυλοι, κι εκείνα που μοιάζουν με χέρια είναι οι φτερωτές τους που γυρνάν με τον αέρα και δίνουν φόρα στη μυλόπετρα’’.
» ‘’ Πως φαίνεται’’ απάντησε ο δον Κιχώτης ‘’ότι δεν είσαι μαθημένος σε τέτοιες περιπέτειες: γίγαντες είναι` κι άμα φοβάσαι, πήγαινε στην άκρη κι αρχίνα τις προσευχές όσο εγώ θα δίνω άγρια και άνιση μάχη μαζί τους’’.
» Κι αμέσως σπιρούνισε το άλογό του τον Ροσινάντε, χωρίς να δώσει σημασία στις φωνές του ιπποκόμου του που τον προειδοποιούσε πως ήταν σίγουρα ανεμόμυλοι κι όχι γίγαντες αυτά που πήγαινε να τους επιτεθεί. Ήταν τόσο πεπεισμένος πως επρόκειτο για γίγαντες, που ούτε άκουγε τις φωνές του ιπποκόμου του ούτε έβλεπε, παρόλο που βρισκόταν πια πολύ κοντά, ότι ήταν όντως ανεμόμυλοι, αντίθετα προχώραγε φωνάζοντας: ‘’ Μη λακίζετε, δειλά και τιποτένια πλάσματα, ένας είναι ο ιππότης που σας επιτίθεται’’.

Πλημμύρες: Νεκροί στην Κάτω Βαυβαρία – Βενετία ο Σηκουάνας!

upl574ffe2a1a549.jpg


Εν-κλιματική αλλαγή και το παιγνίδι χοντραίνει
Τη ζωή ακόμη τεσσάρων ανθρώπων -μετά τα τέσσερα θύματα την Κυριακή- στοίχισαν οι νέες πλημμύρες χθες το βράδυ στην περιφέρεια της Κάτω Βαυαρίας οι οποίες προκάλεσαν εκ νέου χάος και καταστροφή.

upl574ffe7787a62.jpg

upl574ffed0ee49f.jpg

upl574ffe546b551.jpg
upl574ffeac5b0df
Συγκεκριμένα,  σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέσυραν τρεις νεκρούς σε σπίτι που είχε πλημμυρίσει στην περιοχή Σίμπαχ αμ Ιν, ενώ σε ένα ρέμα στην κοινότητα Γιούλμπαχ της ίδιας περιφέρειας βρέθηκε το πτώμα μιας γυναίκας.

Η έννοια της ανομίας στην Ελλάδα και στις σύγχρονες κοινωνίες


DurkheimΣτα τέλη του 19ου αιώνα ο Emile Durkheim επέλεξε έναν ελληνικό όρο για να περιγράψει μία νέα κοινωνική κατάσταση στη δυτική Ευρώπη, αυτόν της ανομίας (anomie). Σύμφωνα με τον Γάλλο κοινωνιολόγο Ντιρκέμ, σε καταστάσεις ανομίας εκλείπουν οι σαφείς ρυθμίσεις, οι κανόνες και τα πρότυπα που καθορίζουν τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας.
Οι πολίτες δυσκολεύονται να συμμορφωθούν με κανόνες τους οποίους κρίνουν ανίσχυρους και ως συνέπεια αυτού αισθάνονται αποπροσανατολισμένοι και διακατέχονται από άγχος. Κατά τον Ντιρκέμ, η ανομία γίνεται ένας από τους παράγοντες που εξηγούν την αυτοκτονική τάση των ανθρώπων.[1]
Ήταν ο πρώτος που αναφέρθηκε στην έννοια της ανομίας στις σύγχρονες κοινωνίες, περιγράφοντας το φαινόμενο της ανομικής αυτοκτονίας. Αναφέρει λοιπόν ότι όσο πιο χαλαρή είναι η κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινωνική συνείδηση τόσο τα ποσοστά αυτοκτονίας αυξάνονται.
Οι έντονες κοινωνικές αναταραχές, οι συνεχείς κρίσεις κυρίως σε οικονομικό επίπεδο μπορούν να προκαλέσουν το φαινόμενο της κοινωνικής ανομίας, το οποίο εμφανίζεται με κρίση αξιών και επηρεάζει τις σχέσεις των ατόμων τόσο σε οικογενειακό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Αυτή η δυσλειτουργία μπορεί να οδηγήσει ορισμένα άτομα σε αυτοκτονία.[2]

Χωρίς τιμαλφή




Δε θα σταθώ σε αυτά που μπορείς να μου κλέψεις αλλά σε εκείνα που όσο πικρά κι αν προσπαθήσεις, δε θα τα καταφέρεις... Κι αν με ρωτήσεις ποια είναι, θα έχω αμέτρητα να σου απαριθμήσω... 
 Δε μπορείς να κλέψεις το άρωμα της βροχής στο διψασμένο χώμα έπειτα από μέρες αναβροχιάς. Θα μου διαπερνά τη μύτη και θα ζαλίζει τα πνευμόνια μου...
  Τα χρώματα του ουρανού, καθώς η νύχτα μπλέκεται με την ημέρα και διεκδικεί το θρόνο της προσφέροντας κόκκινο, μοβ και ροζ πάνω στο γαλάζιο...
 Το πλατύ χαμόγελο του παιδιού που κατρακυλά σε μια τσουλήθρα καθώς ο αέρας παιχνιδίζει στα μαλλιά του...     Τη ζεστασιά μιας αγκαλιάς  αγαπημένου...        Το πηγαδάκι ανάμεσα σε λίγους φίλους και μισοτελειωμένα φλιτζάνια καφέ...
  Την μαγεία να καμαρώνεις το παιδί σου να κάνει τα πρώτα του βήματα... Να πηγαίνει στο σχολείο με μια τεράστια σάκα στους μικρούς του ώμους....να ερωτεύεται για πρώτη φορά... 

Ο Ιερός μυστικός εσωτερικός σου σύμβουλος.( μέρος δεύτερο)



Κάθε μας συμβάν παραμένει μέσα μας. Κάθε τι που μας πόνεσε μένει εκεί μέσα στην καρδιά μας και της αλλάζει τον ρυθμό. Μόνο που εμείς επειδή δεν την ακούμε την καρδιά, δεν το αντιλαμβανόμαστε. Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει κάτι από μέσα μας, επειδή ο χρόνος πέρασε, επειδή οι καταστάσεις άλλαξαν.

Μα να ξέρετε πως οι αλλαγές που έρχονται στη ζωή μας είναι εξ’ αιτίας του κάθε μας πόνου. Που σημαίνει με κάθε αλλαγή ρυθμού της καρδιάς μας. Γιατί μετά από κάθε πόνο η καρδιά αλλάζει ρυθμό και φυσικά «κουστούμι» χαρακτήρα, συμπεριφοράς και τελικά σκέψης. Αν αλλάξω τον τρόπο σκέψης, δεν κάνω τίποτε. Δηλαδή αν αλλάξω ρούχα και δεν κάνω μπάνιο είναι σαν να μην άλλαξα ρούχα, καθώς τα ρούχα θα λερωθούν από το σώμα. Οπότε η σκέψη είναι σαν το ρούχο. Δεν πρόκειται να δώσει την αλλαγή, αν εμείς δεν καθαρίσουμε την καρδιά μας.
Αυτός ο Ιερός μας εσωτερικός σύμβουλος περιμένει από εμάς να σπάσουμε όλους τους δεσμούς με όλα όσα μας πόνεσαν και μας ανάγκασαν να αλλάξουμε τον ρυθμό μας. Το αλλάζω δεν είναι πάντα και στα πάντα σωστό. Και γι αυτό δεν κρατάει σε μας καμία χαρά, καμία ευτυχία, καμία ευημερία. Γιατί η καρδιά μας από τους πόνους έχει γίνει σαν το σουρωτήρι και δεν μπορεί να κρατήσει τα «ύδατα» της ευλογίας. Τα ύδατα που θα οδηγήσουν στο να καθαρίσει απόλυτα και ολοκληρωτικά.
Γι αυτό και έλεγε και ο Ιησούς ότι σε παλιούς ασκούς δεν μπορείς να βάλεις νέο κρασί. Η καρδιά δηλαδή παλιώνει και δεν μπορεί να αξιοποιήσει τίποτε που θα την οδηγήσει στην ελευθερία και στην ειρήνη. Για να καθαρίσει η καρδιά και να μπορέσει να δεχτεί το νέο κρασί, θα την οδηγήσουμε από την συντριβή της.

Ο Ιερός μυστικός εσωτερικός σου σύμβουλος.( μέρος πρώτο)




Είναι η καρδιά σου, η οποία εκείνη δίνει τον ρυθμό ή τον από-ρυθμό στο σώμα σου, δηλαδή και σε όλη σου τη ζωή.
Η καρδιά λαβώνεται κατά τη διάρκεια της ζωής μας και εμείς αντί να κάνουμε κάτι γι’ αυτά, λειτουργούμε με τη φράση «περασμένα ξεχασμένα».

Είναι όμως περασμένα, είναι ξεχασμένα ή μήπως είναι σκεπασμένα ?
Έτσι μετά από χρόνια και με τόσα σκεπάσματα η καρδιά έχει πάρει άλλον ρυθμό από αυτόν που πραγματικά είχε και έτσι ο ρυθμός αυτός είναι ένας εσωτερικός θόρυβος που φτάνει στο σημείο να απορυθμίζει τελικά και το μυαλό ? Το μυαλό βιώνει εφιαλτικές σκηνές μέσα από σκέψεις φόβου, που έχουν αναπτυχθεί εκεί από τους πόνους της καρδιάς. Έτσι η εσωτερική γαλήνη και ειρήνη δεν υπάρχει.
Ο άνθρωπος θα φτάσει να αναζητήσει τρόπους άμεσης ανακούφισης για να σταματήσει το μυαλό του να δουλεύει, αλλά ποτέ σχεδόν δεν θα αναζητήσει τη λύση που βρίσκεται σε αυτόν τον Ιερό μυστικό τόπο εντός του, την καρδιά του. Η καρδιά είναι εκείνη που θα οργανώσει την ειρήνη στο σώμα μας και τελικά από εκεί θα απλωθεί στη ζωή μας.
Η καρδιά έχει γίνει συλλέκτης πόνου, αλλά και γέννα πόνου. Αφού η καρδιά είναι ο μυς, ο οποίος ρυθμίζει απόλυτα όλες τις πληροφορίες που λαμβάνει, μέσα από τις αισθήσεις, τις μετατρέπει σε συναίσθημα και το συναίσθημα γίνεται σκέψεις.
Η καρδιά είναι ο Ιερός τόπος που υπάρχει μέσα μας και όταν της δώσουμε τον λόγο θα μας εξηγήσει απόλυτα γιατί πονάει και από τι πονάει.
Απλώς εμείς συμβάντα που έχουν περάσει, κάνουμε πως δεν υπάρχουν.

Το τρίτο σάλπισμα



Κάποτε ένας σιδεράς έτυχε να βρεθεί σε μια σπηλιά, της οποίας η
είσοδος ήταν κλεισμένη με μια βαριά κλειδωμένη πόρτα. Πήγε στο εργαστήρι
του και, μετά από πολλές προσπάθειες, κατάφερε να φτιάξει ένα αντικλείδι
και να την ανοίξει.


Άναψε έναν δαυλό και άρχισε να περιεργάζεται το εσωτερικό της
παράξενης σπηλιάς. Ήταν τεράστια σε μέγεθος και στο δάπεδό της είδε
εκατοντάδες στρατιώτες ξαπλωμένους, σαν να ήταν νεκροί ή σαν να
κοιμόνταν. Δίπλα στον αρχηγό τους είδε μια τεράστια σάλπιγγα και κατάλαβε
ότι ήταν η Ντορντ Φιάν, η μαγική σάλπιγγα που θα ξυπνούσε τους στρατιώτες
του Φιν για τη μεγάλη επίθεση.


Ο σιδεράς έπιασε τη σάλπιγγα και τη σήκωσε με δυσκολία, γιατί ήταν
ψηλότερη από αυτόν. Εκείνη τη στιγμή άκουσε μια πολύ σιγανή φωνή να του
λέει «Σάλπισε!». Τρέμοντας έβαλε το στόμιο της σάλπιγγας στο στόμα του και
φύσηξε δυνατά και καθαρά. Την ίδια στιγμή οι άντρες που ήταν ξαπλωμένοι
κάτω άρχισαν να τανύζονται σαν να ξύπναγαν από βαθύ ύπνο.


Τρόμος έπιασε τον σιδερά με το ενδεχόμενο να ξυπνήσει όλους αυτούς
τους γιγαντόσωμους άντρες, αλλά, πάλι, η μυστική φωνή είπε πιο δυνατά
αυτή τη φορά: «Σάλπισε!».

Ποτίσατε την Σχέση σας Σήμερα το Πρωί;

Ξυπνάμε. Δουλεύουμε. Γυρνάμε. Τρώμε. Κάνουμε δουλειές. Βλέπουμε τηλεόραση. Κοιμόμαστε.
Ξυπνάμε. Δουλεύουμε. Γυρνάμε…
Σας θυμίζει κάτι αυτό;  Είναι ο ορισμός της ρουτίνας της καθημερινότητας.
Ωστόσο λίγη προσοχή εδώ: Τη ρουτίνα πολλοί την κατηγόρησαν, πολλοί περισσότεροι δε την αναζήτησαν. Φανταστείτε την ζωή σας χωρίς ρουτίνα. Η επανάληψη δεν είναι κατ’ανάγκην κάτι κακό αρκεί να βρούμε ένα νόημα στο να την »επαναλαμβάνουμε», να βρούμε το νήμα που συνδέει το κάθε πριν με το κάθε μετά. Προτού λοιπόν αφορίσουμε την ρουτίνα μας, ας σκεφτούμε την ασφάλεια που μας προσφέρει το να την έχουμε.
Πάμε ξανά: Ξυπνάμε (αυτό είναι το δεδομένο, η ρουτίνα που λέγαμε…) – Καλημέρα είπαμε; Φιλάκι δώσαμε; Ανοίξαμε τις κουρτίνες να μπει φως; Τα παράθυρα να μπει φρέσκος αέρας;
Σκεφτείτε τις δύο εικόνες:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα