Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Συμβουλές για την εσωτερική απελευθέρωση

Αποτέλεσμα εικόνας για Συμβουλές για την εσωτερική απελευθέρωση

Οι μεγάλοι μύστες, οι σοφοί και οι επιστήμονες όλων των εποχών κατανόησαν την αξία που έχει να προσεγγίζει κανείς την αλήθεια, αφού πρώτα αποκαλύψει και απορρίψει ό,τι είναι ψέμα. 

Ας ακολουθήσουμε τη συμβουλή τους και ας εξετάσουμε την απελευθέρωση που αναζητάμε με αυτόν το νέο τρόπο: ­ 

Απελευθέρωση δεν σημαίνει να ζεις με πονεμένα όνειρα, με σκέψεις για το πώς θα μπορούσε να είναι η ζωή σου. ­ 

Απελευθέρωση δεν σημαίνει να λες ότι φταίει κάποιος άλλος. ­ 

Απελευθέρωση δεν σημαίνει να αποφεύγεις μέρη ή τόπους που σου υπενθυμίζουν με οδυνηρό τρόπο παλιές σου εξαρτήσεις. ­ 

Απελευθέρωση δεν σημαίνει να βρίσκεις κάποιον που συμφωνεί μαζί σου για το δίκαιο των επιχειρημάτων σου. ­

 Απελευθέρωση δεν σημαίνει την ανάγκη να επαναλαμβάνεις νοητικά συζητήσεις προσπαθώντας να νιώσεις αυτοπεποίθηση. 

Για να απελευθερωθούμε πρέπει να εγκαταλείψουμε τον αξιολύπητο εαυτό, που πιστεύει πως είναι καλύτερα να υποφέρει για να νιώθει ότι είναι "κάποιος", παρά να απελευθερωθεί και να συνεχίσει τη ζωή του ήσυχα, όντας κανένας. ­ 

Ὥρα νὰ δομήσουμε τοὺς πραγματικούς μας στόχους



Σὲ ἕναν κόσμο ποὺ καταῤῥέει, ποὺ ἡ κάθε ἀποκάλυψις ὠθεῖ ἢ κι ἐπισκιάζει, τὶς προηγούμενες γιὰ νὰ δῇ τὸ φῶς τῆς δημοσιότητος, ποὺ ἡ ἀπογοήτευσις πολλῶν κορυφώνεται…
…φθάνει ἡ στιγμὴ τῆς ἀλλαγῆς πορείας μας, πρὸ κειμένου νὰ συμβάλουμε ὅσο τὸ δυνατὸν περισσότερο, γιὰ τὴν μεγάλη στιγμὴ τῆς ἐπανεκκινήσεως.
Λογικά, μόνον λογικά, ἐὰν ἐξετάσουμε τὶς ἐπὶ μέρους παραμέτρους, ποὺ ἀποδεικνύουν πὼς τὸ τέλος ὅσων θεωρούσαμε σταθερῶν καὶ ἀδιαπραγματεύτων ἔφθασε, τότε πολὺ εὔκολα θὰ συνειδητοποιήσουμε ὅτι ἐφ΄ ὅσον στὴν Φύσιν δὲν ὑπάρχουν κενά, ἔτσι κι ἐδῶ, στὸν δικό μας κόσμο, δὲν γίνεται νὰ ὑπάρξουν κενά, ἀλλὰ κάτι ἄλλο, διαφορετικό, θὰ καταλάβη τὸν κενὸ χῶρο πλήρως.
Θὰ συνειδητοποιήσουμε ἐπίσης πὼς ἡ κατάῤῥευσις καὶ ἡ καταστροφὴ δὲν εἶναι ἀπαραιτήτως τέλμα. Θὰ μποροῦσε, βάσει τῶν δικῶν μας καὶ μόνον ἐπιλογῶν, νὰ γίνῃ μέρος εὐκαιριῶν καὶ ἐπιλογῶν, ποὺ ἔως σήμερα ἀδυνατούσαμε νὰ διακρίνουμε.

Ο άνθρωπος είναι τόσο ευτυχισμένος όσο είναι σεμνός και ρεαλιστής και δεν έχει απραγματοποίητες επιθυμίες

Οι βασικές ανάγκες του κάθε ατόμου είναι πάνω-κάτω οι ίδιες, οι επιθυμίες δημιουργούνται ως υποκειμενική προβολή της πραγματικότητας, ενώ οι δυνατότητες είναι περιορισμένες ανάλογα με τη ποσότητα της φυσικής και πνευματικής ενέργειας. Μέσα στο σύστημα αυτών των φαινομένων είναι πιθανές διάφορες παραλλαγές, αλλά όμως υπάρχουν έξι βασικές διαδικασίες που έχουν ως αποτέλεσμα κάποια συγκεκριμένη κατάσταση της συνείδησης και συμπεριφοράς.
1. Δυνατότητα μεγαλύτερη από την Ανάγκη και Ανάγκη μεγαλύτερη από την Επιθυμία (Δυνατότητα > Ανάγκη > Επιθυμία): Αυτή είναι η καλύτερη κατάσταση της συνείδησης στο συγκεκριμένο σύστημα. Πρόκειται για την κατάσταση στην οποία οι δυνατότητες είναι μεγαλύτερες από τις ανάγκες και οι ανάγκες μεγαλύτερες από τις επιθυμίες. Μια τέτοια κατάσταση του νου δίνει εικόνα ενός δυνατού, ικανοποιημένου και σεμνού ανθρώπου, που έχει ως αποτέλεσμα την προσωπική ευτυχία με προϋπόθεση βέβαια την ύπαρξη επίγνωσης.
2. Ανάγκη > Δυνατότητα > Επιθυμία: Σε μια λιγότερο ευνοϊκή κατάσταση της συνείδησης ως προς την ευτυχία είναι η κατάσταση στην οποία οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες από τις δυνατότητες και οι δυνατότητες μεγαλύτερες από τις επιθυμίες. Ως αποτέλεσμα έχουμε ένα αδύναμο, όμως ικανοποιημένο και σεμνό άνθρωπο, που έχει την προσωπική ευτυχία, με προϋπόθεση βέβαια την ύπαρξη αυτοελέγχου.

Δεν πειράζει αν δεν αντέχουν το “πολύ” σου. Δεν φταις εσύ, για το “λίγο” τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για Δεν πειράζει αν δεν αντέχουν το “πολύ” σου. Δεν φταις εσύ, για το “λίγο” τους.

Γράφει η Σοφία Παπαηλιάδου
Σταμάτα να φοβάσαι να νιώσεις άνθρωπέ μου! 
Είσαι θυμωμένος κι είναι δικαίωμά σου! Είσαι πικραμένος, αγανακτισμένος, απογοητευμένος, και προσπαθείς να βάλεις μέτρο και όριο στα συναισθήματά σου. Τρέμεις μην τυχόν και ξεφύγεις από το κουτάκι που σου όρισαν.
Φοβάσαι μην βγεις από το μέτριο, το χλιαρό, το τόσο – όσο.
Φοβάσαι μην τυχόν και τρέξει ένα δάκρυ και σε πούνε άνθρωπο. Μην τυχόν και βγει η φωνή σου λίγο πιο δυνατή και ενοχοποιηθείς για συναισθηματικός! Μην τυχόν και διέπραξες την υπέρτατη αμαρτία, να νιώσεις.
Άνιωθος, άβουλος, χλιαρός, μέτριος, άχρωμος, αθόρυβος.. έτσι προγραμματίστηκες στο κουτάκι σου. 
Μα δεν γεννήθηκες γι’αυτό!
Γεννήθηκες για να ζήσεις.
Γεννήθηκες για να αγαπήσεις, να ερωτευτείς, να ποθήσεις, να ακούσεις και να ακουστείς, να δημιουργήσεις.
Να κάνεις λάθη, να χάσεις το δρόμο σου, να νιώσεις! 
Γεννήθηκες για να δημιουργήσεις άνθρωπέ μου!

Μία αλλοτριωμένη χώρα

Άγγελος Στάγκος

Είναι αλήθεια ότι η αγαπημένη μας χώρα πάντα ξεχώριζε για τη συναρπαστικότητά της και κυρίως για την πρωτοτυπία της στον τρόπο που σκέπτεται και συμπεριφέρεται. Εδώ γίνονται πράγματα που δεν γίνονται πουθενά αλλού, στον δυτικό κόσμο τουλάχιστον, και αντίθετα, δεν γίνονται άλλα, που παντού αλλού αποτελούν μέρος της καθημερινότητας. Γι’ αυτό άλλωστε τιμούμε και δοξάζουμε την περίφημη «ελληνική πραγματικότητα» για την οποία ταυτόχρονα τρέμουμε μήπως αλλάξει ή μας την πάρει κανείς και γίνουμε σαν τους άλλους. Εκείνους δηλαδή που 200 περίπου χρόνια επίσημα θέλουμε να προσεγγίσουμε και να μοιάσουμε, ενώ ανεπίσημα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην τα καταφέρουμε. Και όντως, δεν τα καταφέρνουμε!

Η συναρπαστικότητα της σημερινής «ελληνικής πραγματικότητας» απαρτίζεται από πολλές μικρότερες πραγματικότητες, που θα μπορούσαν να αποκληθούν και ιδιαιτερότητες, βγαλμένες από την καθημερινότητα. Για παράδειγμα, σε ποια άλλη χώρα συμμορία, ή συμμορίες, μπορεί να μπαινοβγαίνει με πλήρη άνεση σε δημόσια νοσοκομεία και να κλέβει ακριβά ιατρικά μηχανήματα; Ως χθες αυτό έγινε σε τέσσερα ελληνικά νοσοκομεία μέσα σε μία εβδομάδα. Σε ποια άλλη χώρα, διάφοροι αυτοαποκαλούμενοι αναρχοαυτόνομοι, πολλοί από τους οποίους ξένοι μάλιστα, έχουν δημιουργήσει άβατο και έχουν επιβάλει άβατο, σε συνοικία στο κέντρο της πρωτεύουσας; Μόνο στα Εξάρχεια της Αθήνας συμβαίνει αυτό. Σε ποια άλλη χώρα έχουν απαλλοτριωθεί χώροι μέσα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα οποία οι λεγόμενοι «μπαχαλάκηδες» τα χρησιμοποιούν ανενόχλητοι σαν οπλοστάσια και λημέρια για να κάνουν επιδρομές; Φυσικά και μόνο στην Ελλάδα. Σε ποια άλλη χώρα, οι πόλεις παρουσιάζουν τη γνωστή εικόνα με τα γκράφιτι να ρυπαίνουν όλα τα κτίρια, τις αφίσες να σκεπάζουν τοίχους, τα σήματα της Τροχαίας να καλύπτονται από φέιγ βολάν, διαφημιστικά τρικ, μουντζούρες και προκηρύξεις; Πάλι μόνο στην Ελλάδα.

Κρόκος αυγού και γιαούρτι για τα εύθραυστα μαλλιά!


Εντατική θεραπεία πρωτεϊνών για εύθραυστα μαλλιά με κρόκο αυγού και γιαούρτι!


Θα χρειαστείτε:

- 1 κρόκο αυγού

- 1/2 φλιτζάνι απλό, οργανικό γιαούρτι (επειδή δεν θέλετε ζάχαρη μαλλιά σας)

1. Αναμίξτε τον κρόκο αυγού και το γιαούρτι σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ενωθούν.

2. Εφαρμόστε στα μαλλιά και αφήστε το για 15-20 λεπτά

3. ξεπλύνετε με νερό


Τα οφέλη:

Η ζωή στα πλοία των ανακαλύψεων


    Κατά τις αρχές του 15ου αιώνα, ο ωκεανός που σήμερα γνωρίζουμε ως Ατλαντικό, ήταν μία αχανής θαλάσσια έκταση που κανείς δεν γνώριζε το τέλος της. Ένα ταξίδι προς τον Ατλαντικό, ήταν ένα ταξίδι προς το άγνωστο, με όλη την σημασία της φράσης. Αυτό, σίγουρα επηρέαζε τόσο την προετοιμασία όσο και την καθημερινότητα των πλοίων των ανακαλύψεων κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα τότε εμπορικά ταξίδια που γίνονταν στην Μεσόγειο θάλασσα και κατά μήκος των γνώριμων ευρωπαϊκών ακτών που διαρκούσαν μόλις μερικές μέρες, έχοντας την ασφάλεια της επιλογής να καταπλεύσουν σε κάποια από τις κοντινές ακτές σε περίπτωση ανάγκης, τα πλοία των ανακαλύψεων, έπρεπε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένα για ταξίδια μηνών μην γνωρίζοντας το πότε θα φτάσουν, το τι θα συναντήσουν και προπάντων αν θα επιστρέψουν. 

    Πριν τον απόπλου μιας εξερευνητικής αποστολής, πλήθος κόσμου κατέφθανε στο λιμάνι για να αποχαιρετίσει τους συγγενείς, τους φίλους και γενικότερα για να δει ένα γεγονός που σήμερα θα μπορούσε να συγκριθεί με την αναχώρηση της πρώτης επανδρωμένης διαστημικής αποστολής. Στον Καθεδρικό Ναό του λιμανιού, γίνονταν μια λαμπρή δοξολογία για τους συμμετέχοντες στην αποστολή. Έπειτα, σε πομπή, ο Ναύαρχος της αποστολής οδηγούσε αργά τους άνδρες του προς την προβλήτα. Οι άνδρες, κατά σειρά αξιώματος, τον ακολουθούσαν φορώντας έναν αμάνικο χιτώνα και κρατώντας από ένα αναμμένο κερί. Και πίσω από όλους, οι ιερείς οι οποίοι έψελναν την λιτανεία. Όταν η πομπή έφτανε στην προβλήτα, σε ένα αρκετά φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, οι άνδρες της αποστολής επιβιβάζονταν στις βάρκες για να μεταφερθούν στα πλοία. Όταν τα πληρώματα έπαιρναν τις θέσεις τους στο πλοίο, υπό τον ρυθμό των κυμβάλων, ξετυλίγονταν τα πανιά τα οποία άρχισαν να γεμίζουν με αέρα και να κινούν τα πλοία για νέες ανακαλύψεις υπό τις επευφημίες του πλήθους που ήταν μαζεμένο στις ακτές. Κατά την αναχώρηση των πλοίων, οι συγγενείς και οι φίλοι των ανδρών τις αποστολής, αποχαιρετώντας τους με δάκρυα, έφταναν στο σημείο να μπαίνουν και μέσα στην θάλασσα και να κοιτούν τα πλοία μέχρι να χαθούν στον ορίζοντα. Όσο για εκείνους που ήταν μέσα στα πλοία; Ήξεραν πως ήταν ένα ταξίδι προς το άγνωστο με αρκετές πιθανότητες να μην επιστρέψουν. Η συμμετοχή τους όμως και μόνο, ήδη ήταν μια μεγάλη καταξίωση, δική τους και της οικογένειας τους, η οποία συνοδευόταν με μεγάλες οικονομικές αποδοχές και πολλές φορές προνόμια.  

Τεχνητή Νοημοσύνη: Η επέλαση



Έχει τη μορφή κινητών τηλεφώνων, φωνητικών βοηθών, αυτόνομων αυτοκινήτων... Είναι παντού γύρω μας και προσεχώς θα επικοινωνεί απευθείας με τον εγκέφαλό μας.


Ξεκινήσαμε τον αιώνα με το «αδιέξοδο της κλιματικής αλλαγής», περάσαμε στο «αδιέξοδο του τζιχαντισμού» και φθάσαμε στο «αδιέξοδο της συνεχούς ανάπτυξης», που μας κληροδότησαν τα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και της μετανάστευσης. Κι όμως, παρά αυτή τη συσσώρευση αδιεξόδων στον πραγματικό κόσμο μας, η τεχνολογία συνέχισε να καλπάζει προς την υλοποίηση του φετίχ της, την επίτευξη λειτουργικής Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ – Artificial Intelligence). 

Τα πρώτα δείγματα της ΑΙ βρίσκονται ήδη γύρω μας, είτε ως «προσωπικοί βοηθοί μας» σε κινητά τηλέφωνα και οικιακές συσκευές είτε ως αυτο-οδηγούμενα οχήματα. Και ετοιμάζεται ήδη η ενσωμάτωση αυτής της μη έμβιας νοημοσύνης όχι μόνο στη διευκόλυνση της καθημερινότητάς μας αλλά και στην αντιμετώπιση κάθε πολύπλοκου προβλήματος, από τη βιομηχανική παραγωγή έως την υγεία. Τελικά, θα μας προσφέρει η «σοφία των μηχανών» διέξοδο σε κάθε αδιέξοδό μας ή – όπως μας προειδοποιούν πολλοί – θα φέρει την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με το... τελικό της αδιέξοδο;

Εδώ και έναν χρόνο, επτά πανεπιστήμια των ΗΠΑ συμμετέχουν στο τετραετές Πρόγραμμα Στοχευμένης Εκπαίδευσης στη Νευροπλαστικότητα που εξήγγειλε τον Μάρτιο 2016 η DARPA (η ΓΓET του αμερικανικού Πενταγώνου). Σύμφωνα με προ ημερών ανακοίνωση των ιθυνόντων (βλ. www.darpa.mil/news-events/2017-04-26), σκοπός του προγράμματος είναι η ταυτοποίηση βέλτιστων και ασφαλών μεθόδων νευροδιέγερσης για την ενεργοποίηση της συναπτικής πλαστικότητας - μιας φυσικής διαδικασίας στον εγκέφαλο που είναι ζωτικής σημασίας για τη μάθηση - και η εφαρμογή αυτών των μεθόδων σε βελτιωμένα σχήματα εκπαίδευσης που θα επιταχύνουν την απόκτηση γνωστικών δεξιοτήτων. Το πρόγραμμα θα συγκρίνει επίσης την αποτελεσματικότητα της επεμβατικής διέγερσης του παρασυμπαθητικού νεύρου (μέσω εμφύτευσης συσκευής στο κρανίο) έναντι της μη επεμβατικής διέγερσής του. Ακόμη, θα διερευνήσει τον τρόπο αποφυγής των πιθανών κινδύνων και παρενεργειών. Εως τη λήξη του προγράμματος, η DARPA ελπίζει ότι θα έχει ως πιλοτικό επίτευγμα τη βελτίωση τουλάχιστον κατά 30% του ρυθμού εκμάθησης ξένων γλωσσών.


Αναπόφευκτη εξέλιξη


Αυτή η ωμή ομολογία προσπάθειας τεχνητής ενίσχυσης του ανθρώπινου εγκεφάλου ξαφνιάζει ίσως τους πολλούς, αλλά όχι και όσους διάβασαν τις δηλώσεις του πολυεφευρέτη ιδιοκτήτη της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, Ελον Μασκ, στις 13 Φεβρουαρίου 2017: «Οι υπολογιστές μπορούν να επικοινωνούν μεταδίδοντας ένα τρισεκατομμύριο μονάδες πληροφοριών ανά δευτερόλεπτο, ενώ οι άνθρωποι στέλνοντας μόνο 10 bits ανά δευτερόλεπτο (δακτυλογραφώντας στο κινητό). Είναι αναπόφευκτο, λοιπόν, να χάσουμε μελλοντικά το παιχνίδι εξουσίας από τη νοημοσύνη των μηχανών, εκτός αν προλάβουμε να διευρύνουμε τεχνητά τις δυνατότητες του εγκεφάλου μας μέσω συμβίωσής του με τις μηχανές» είπε τότε. Και έναν μήνα μετά έδειξε τι εννοούσε, όταν ανακοίνωσε την ίδρυση της κοινοπραξίας Neuralink που θα φτιάχνει κυκλώματα διεπαφής του ανθρώπινου εγκεφάλου με υπολογιστές.

Βρέθηκε η Αρχαιότερη Απεικόνιση του Πύργου της Βαβυλώνας; | Βίντεο


Ένα αρχαίο δισκίο που πιστεύεται ότι απεικονίζει τον βιβλικό Πύργο της Βαβέλ έχει αποκρυπτογραφηθεί 100 χρόνια μετά την ανακάλυψή του και πιθανότατα αντιπροσωπεύει την αρχαιότερη και ορθότερη απεικόνιση του.

Για τους μελετητές, το δισκίο αποτελεί απόδειξη ότι ο Πύργος της Βαβέλ δεν ήταν απλώς έργο μυθοπλασίας, αλλά ένα πραγματικό κτίριο από την αρχαιότητα.

Το δισκίο του 6ου αιώνα π.Χ., που βρέθηκε πριν από έναν αιώνα και αποτελούσε μέρος μιας ιδιωτικής συλλογής, που δεν έχει μελετηθεί ή παρουσιασθεί σε έκθεση ποτέ μέχρι τώρα, απεικονίζει τον πύργο της Βαβυλώνας με τη μορφή ζιγκουράτ. 

Μετά την αποκρυπτογράφηση του δισκίου, ο Δρ. Andrew George, αρχαιολόγος με ειδίκευση στην αρχαία Βαβυλώνα, είναι πεπεισμένος ότι το δισκίο απεικονίζει τον βιβλικό πύργο.

Για τους μελετητές, η ταμπλέτα προσφέρει απόδειξη ότι ο Πύργος της Βαβέλ δεν ήταν απλώς έργο μυθοπλασίας, αλλά ένα πραγματικό κτίριο από την αρχαιότητα.
Ο Δρ. George, καθηγητής Βαβυλωνίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, εξέτασε προσεκτικά το δισκίο, και παρουσίασε μια εικόνα ενός ζιγκουράτ, μια τεράστια κλιμακωτή υπερκατασκευή και δίπλα της μια ανθρώπινη φιγούρα. Ο καθηγητής μετέφρασε την επιγραφή του δισκίου και προσδιόρισε την εικονιζόμενη δομή ως τον «Πύργο του Ναού της Βαβυλώνας«.

Μιλάμε με τα παιδιά μας.


Μιλήστε στα παιδιά ή μιλάμε με τα παιδιά ?
Δύο δρόμοι που μοιάζουν, αλλά δεν είναι ίδιοι.


Μιλήστε στα παιδιά, σημαίνει να κάνουμε κατήχηση.  Να μιλάμε και να δίνουμε οδηγίες, να απαγορεύουμε, να τα τρομάζουμε, να τα φοβίζουμε και να τα οδηγούμε να μας κρύβουν πράγματα.
Μιλάμε με τα παιδιά μας σημαίνει, ανοίγω διάλογο. Αφήνω το παιδί μου να μου πει όλα όσα το απασχολούν. Του δείχνω προθυμία για να το ακούσω, όχι με το σκεπτικό να το κρίνω ή να το μαλώσω.. Αλλά να το ακούσω. Να το νιώσω.
Καλό είναι να θυμάμαι, πως εγώ πέρασα από την ηλικία του, εκείνο πάλι όχι, δεν έχει περάσει από την δική μου ηλικία και ούτε την δική μου κατάσταση. Δεν του ζητάω να με καταλάβει, αλλά κάνω εγώ βήμα να το καταλάβω.
Επίσης καλό είναι να κατανοήσω πως κάθε εποχή είναι διαφορετική από την άλλη.
Άρα ήταν αλλιώς τα πράγματα όταν ήμουν εγώ 13 ή όταν ήταν η δική μου μαμά 13 ή όταν ήταν η δική μου γιαγιά 13, αλλά τώρα αυτή τη στιγμή που είναι το παιδί μου 13 το συνοδεύουν εντελώς διαφορετικά πράγματα, οπότε δεν συγκρίνω το δικό μου τότε με το δικό του σήμερα.  

Ο αλγόριθμος του ελληνοτουρκικού πολέμου


Πόσο κρίσιμο είναι σήμερα το Δόγμα του Πρώτου Χτυπήματος 
του Παναγιώτη Κονδύλη


από τον Μάκη Ανδρονόπουλο


Η Ελλάδα δεν θα μείνει αδρανής σε οποιαδήποτε ενέργεια επιχειρήσει η Τουρκία, τόνισε πρόσφατα ο Έλληνας ΑΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, προς τον Τούρκο ομόλογό του, κατά την 11η Διαβαλκανική Σύνοδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ.


Η δήλωση του ΑΓΕΕΘΑ υποδηλώνει ότι αυτή τη φορά η ελληνική πλευρά δεν θα πειθαρχήσει στις εξωτερικές εντολές, όπως με τον Αττίλα Ι, που ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών έπεισε τον Αρχηγό του Ναυτικού Αραπάκη να μην χτυπήσει τον αποβατικό στόλο της Τουρκίας. Αν τα υποβρύχιά μας είχαν τότε χτυπήσει, η Τουρκία θα είχε χάσει 30.000 άνδρες και θα έκανε πενήντα χρόνια για να σηκώσει κεφάλι. Έτσι:

  • 1. Δεδομένων των καταστάσεων που δημιούργησε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο ελληνισμός δεν έχει άλλα περιθώρια υποχώρησης έναντι της συνεχούς τουρκικής προκλητικότητας.
  • 2. Η Τουρκία αγόρασε πλατφόρμα γεώτρησης για να κάνει έρευνες στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς οι μεγάλες διεθνείς εταιρείες δεν μπορούν να αναλάβουν τέτοια δουλειά και να εκτεθούν. Η Άγκυρα ταυτόχρονα απειλεί για θερμό επεισόδιο εάν συνεχιστούν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Λευκωσίας. Έτσι, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποίησε σήμερα την Άγκυρα πως πρέπει να αποφευχθεί η χρήση βίας στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν με διάλογο.
  • 3. «Τον Ιούλιο μαζί με τις γεωτρήσεις για το φυσικό αέριο θα έρθει και ένταση, άλλωστε άρχισε από τώρα», δήλωσε ο κατοχικός Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σε πρόσφατη ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ενώ παράλληλα με τις πολεμικές απειλές έκανε και έκκληση στα Ηνωμένα Έθνη να γίνουν πιο δραστήρια προς μια επίλυση του Κυπριακού, όπως προφανώς συμφέρει την Τουρκία για να μετατραπεί η Κύπρος σε τουρκικό προτεκτοράτο.
  • 4. Τι κάνει ο ΟΗΕ και οι μεγάλες δυνάμεις; Θα ανεχθούν την κατάσταση; Θα φροντίσουν εγκαίρως και αποτελεσματικά να προστατέψουν την κυπριακή εδαφική ακεραιότητα; Εκτός βέβαια κι αν κάποιες δυνάμεις επιδιώκουν μείζονα κρίση, είτε σε συνεννόηση είτε όχι με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να εξυπηρετήσουν έτσι ευρύτερους γεωπολιτικούς και γεωοικονομικούς σχεδιασμούς.
  • 5. Προφανώς η Κύπρος και η Ελλάδα δεν μπορούν να ανεχθούν το «φύτευμα» της πλατφόρμας και θα εμποδίσουν την εγκατάστασή της ή θα την καταστρέψουν.

El País: Η Καταλονία καταρτίζει μυστικό νομοσχέδιο απόσχισης




Η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας έχει εκπονήσει ένα μυστικό νομοσχέδιο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να επιβλέπει τη μετάβαση της ισπανικής περιφέρειας σε ανεξάρτητο κράτος με ή χωρίς δημοψήφισμα απόσχισης, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της El País.

Η καταλανική κυβέρνηση που είναι υπέρ της ανεξαρτησίας, γνωστή ως Generalitat, έχει προς το παρόν εγκλωβιστεί σε μια διαμάχη με τη Μαδρίτη, εξαιτίας των αιτημάτων της για ψήφο ανεξαρτησίας. 

Σύμφωνα με την El País, το νομοσχέδιο της Generalitat δείχνει ότι σκοπεύει να κινηθεί προς την ανεξαρτησία, ακόμη και αν η ισπανική κυβέρνηση της απαγορεύσει να διενεργήσει δημοψήφισμα. 

Ο κυβερνών συνασπισμός υποσχέθηκε ψηφοφορία το αργότερο τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, όταν ήρθε στην εξουσία το 2015.
Αν η κυβέρνηση διεξαγάγει δημοψήφισμα, το ερώτημα θα είναι: "Θα πρέπει η Καταλονία να είναι κράτος ανεξάρτητο από την Ισπανία;" 

Δεν θα υπάρχει ελάχιστο όριο συμμετοχής και εάν η πλειοψηφία ταχθεί υπέρ της ανεξαρτησίας, η απόφαση θα επικυρωθεί και θα είναι δεσμευτική. 

Το ισπανικό σύνταγμα δεν επιτρέπει την απόσχιση. 

Νωρίτερα φέτος, ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο απαγόρευσε στον πρώην καταλανό πρόεδρο Αρτούρ Μας και σε δύο άλλους πρώην αξιωματούχους να έχουν κάποιο δημόσιο αξίωμα, επειδή διεξήγαγαν συμβολικό δημοψήφισμα ανεξαρτησίας το 2014. Τους επιβλήθηκαν επίσης πρόστιμα χιλιάδων ευρώ.

Βρωμοκοπάνε τα μαξιλάρια του ύπνου σας;



Πώς να πλύνετε τα μαξιλάρια του ύπνου.

Όλο το νοικοκυριό θέλει το φρεσκάρισμά του. Το ίδιο ζητούν και τα μαξιλάρια του ύπνου. Ήρθε λοιπόν η ώρα να τα πλύνεις για να γίνουν πάλι αφράτα, ολόλευκα και μυρωδάτα.

Καταρχήν ρίξε μια ματιά στις ετικέτες τους για να διαπιστώσεις αν πλένονται στο πλυντήριο (το συνηθέστερο) και σε πόσους βαθμούς. Όπως και αν τα καθαρίσεις (πλύσιμο στο πλυντήριοστο χέρι ή στεγνό καθάρισμα), χρησιμοποίησε ένα απαλό, υγρό απορρυπαντικό. Για απόλυτα φυσική καθαριότητα χρησιμοποίησε...
πράσινο σαπούνι.

Πλύσιμο στο πλυντήριο

Αν τα μαξιλάρια είναι μικρά, τοποθέτησέ τα δυο-δυο στον κάδο του πλυντηρίου (ανάλογα βέβαια με τη χωρητικότητά του) και μάλιστα σε κάθετη θέση. Αν είναι μεγάλου μεγέθους, πλύνε τα ένα-ένα τοποθετώντας μαζί μια μικρή πετσέτα μπάνιου, εφόσον χρειαστεί, ώστε να γεμίσει ο κάδος.
Αν τα μαξιλάρια είναι παλιά και φοβάσαι μήπως τρυπήσουν και χυθεί το περιεχόμενό τους, πλύνε τα μαζί με τη μαξιλαροθήκη τους.Προτίμησε να τα πλύνεις στον πιο σύντομο κύκλο πλύσης και με το πιο ήπιο στράγγισμα. Η θερμοκρασία θα είναι ανάλογη των οδηγιών – και πάντως όχι υψηλότερη από 40 βαθμούς.

Πλύσιμο στο χέρι

Αν το μαξιλάρι περιέχει αφρώδες υλικό, το πιο πιθανό είναι να πλένεται στο χέρι, οπότε προτίμησε να το βυθίσεις μέσα σε διάλυμα πράσινου σαπουνιού πιέζοντάς το με τα χέρια σου, ώστε να βραχεί παντού. Άφησέ το να μουλιάσει και ξέπλυνέ το πολύ καλά με χλιαρό νερό ρίχνοντας μερικές σταγόνες λευκό ξίδι. Μην το στύψεις.

Οι 10 πιο σατανικοί μάγοι & μάγισσες στην Ιστορία

Το περιοδικό Time εξέδωσε μια λίστα με τους 10 πιο κακούς-σατανικούς μάγους όλων των εποχών:

Νο 10 ~ Δρακουμέλ





Ω! Πόσο σας μισώ απαίσια στρουμφάκια -η γνωστή ατάκα του συμπαθούς κακού μάγου, ο οποίος δυστυχώς ποτέ δεν κατάφερε να γευθεί "στρουμφόσουπα".





No 9 ~ Μάγισσα Κίρκη...



Στην ελληνική μυθολογία η Κίρκη ήταν δευτερεύουσα θεότητα, κατ' άλλους μάγισσα ή νύμφη. Πατέρας της ήταν ο θεός Ήλιος και μητέρα της η Πέρση, μία από τις Ωκεανίδες. Η Κίρκη ήταν αδελφή του Αιήτη και της Πασιφάης.

Η Κίρκη ζούσε στο νησί στο οποίο ήταν βασίλισσα, την Αιαία και μεταμόρφωνε τους εχθρούς της ή όσους την προσέβαλαν σε ζώα με τη χρήση μαγικών ποτών, καθώς γνώριζε πολλά για τα βότανα και τη φαρμακευτική τους επίδραση.

Η Κίρκη είναι περισσότερο γνωστή από την Οδύσσεια του Ομήρου, όπου περιγράφεται να ζει σε ένα μέγαρο στη μέση ενός ξέφωτου, σε ένα πυκνό δάσος, και να υφαίνει σε έναν τεράστιο αργαλειό. Σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Οδυσσέα, τριγύρω υπήρχαν λιοντάρια και λύκοι, φαρμακωμένα θύματα της μαγείας της, που δεν ήταν επικίνδυνα για όσους επισκέπτονταν το μέρος.






No 8 ~ Μοργκάνα λε Φέι

Στον Αρθουριανό Κύκλο, η Μοργκάνα λε Φέι ή Φάτα Μοργκάνα, είναι μια πανίσχυρη μάγισσα και πολλές φορές αντίπαλη του βασιλιά Αρθούρου και της Γκουίνεβιρ.

















4 Κουταλιές της σούπας Καθημερινά και ο Καρκίνος Τέλος - Διάσημος Βούλγαρος Επιστήμονας Αποκαλύπτει το πιο Ισχυρό Σπιτικό Γιατρικό ενάντια στον Καρκίνο

σπιτικό



Ο Hristo Mermerski είναι ένας Βούλγαρος επιστήμονας που κέρδισε παγκόσμια δημοτικότητα για την επαναστατική σπιτική θεραπεία του καρκίνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η θεραπεία του καρκίνου είναι μία τροφή που θεραπεύει ολόκληρο το σώμα μας.
Η συνολική θεραπευτική του επίδραση είναι αυτή που θεραπεύει τον καρκίνο.
Τα οφελη τησ σπιτικησ θεραπειασ για την υγεια που βοηθουν στην ιαση του καρκινου
  • Βελτιώνει τη μνήμη μας
  • Καθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία μας
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα
  • Μας προστατεύει από καρδιαγγειακές επιπλοκές.
  • Καθαρίζει τα νεφρά και το συκώτι μας
  • Είναι η καλύτερη φυσική θεραπεία για όλους τους τύπους καρκίνων

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
  • 12 φρέσκες σκελίδες σκόρδο
  • 15 οργανικά λεμόνια
  • 1 κιλό βιολογικό μέλι
  • 400 γραμ. σπόρων που έχουν βλαστήσει
  • 400 γραμ. καρύδια

O ERDOĞAN ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ. ΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ;

Source Reliability
Με αφορμή την ματαίωση όλων των προγραμματισμένων συναντήσεων του Τούρκου προέδρου Erdoğan, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), παραθέτοντας απλώς τις πηγές και χωρίς να αναφερθούμε σε κάτι νέο, θα επιτρέψουμε στον αναγνώστη να επιβεβαιώσει την αλήθεια του τίτλου και να προβληματιστεί παραγωγικά.
Η επιβαρυμένη υγεία του προέδρου, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο πρόβλημα υγείας που έχει διαγνωσθεί από το 2012 και στο υπερβολικά βεβαρημένο πρόγραμμα του. Εξάλλου σ’ έναν άνθρωπο με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Erdoğan, στον οποίο έχει προγνωσθεί το προσδόκιμο ζωής φαντάζει περισσότερη από αναμενόμενη η στοχευμένη δράση του, την οποία θα μπορούσαμε να την περιγράψουμε με απόλυτη ακρίβεια με δυο αγαπητές στους πολιτικούς λέξεις. Υστεροφημία και πλούτος.
Όλη η δράση του από το 2012 και μετά εστιάζεται στη μεθοδευμένη πλήρη αποκαθήλωση του «εθνάρχη» Mustafa Kemal και στις χρυσές επιχειρήσεις της οικογένειας του με δομή ιταλικής «οικογένειας» της Μαφίας. Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα και στα δύο τόσο με την ισλαμοποίηση που οργανωμένα επιχειρεί σε κάθε κρατική δομή με διώξεις – φυλακίσεις, πλήρη κατοχή της εξουσίας, όπως και για το «βρώμικο» χρήμα που φρόντισε να αποκτήσει.
Ας παραθέσουμε όμως τα στοιχεία και μόνο, τα οποία αφορούν την υγεία του προέδρου της Τουρκίας.
Στις 6 Μαρ 2012, ο Χάρης Καρανίκας σε άρθρο του για την εφημερίδα τα «ΝΕΑ»αναφέρεται αποκλειστικά στην διαρροή του Wikileaks με θέμα την υγεία του Erdogan.

Οσο αρνείσαι την αλήθεια....θα ζεις στο ψέμα σου!


Η αλήθεια «χτυπάει» κατευθείαν νεύρο!

Αναστατώνει, εκνευρίζει, ενοχλεί, αποσυντονίζει και πολλές φορές σε φτάνει στα άκρα! 

Σε «βγάζει» εκτός εαυτού γιατί απλά, δεν μπορείς να δεχτείς πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, η  ψευδαίσθηση που έχεις ότι είσαι ο καλύτερος…. ο ανώτερος… ο «υπεράνω»!

Αυτός  που αξίζει μόνο συγχαρητήρια για το επίπεδο τελειότητας που έχει φτάσει!

Δεν μπορείς να φανταστείς πως αντί για  θαυμασμό θα εισπράξεις κάποιο επικριτικό σχόλιο!

Ούτε καν διανοείσαι κάτι τέτοιο!   

Γι’ αυτό και όποιος τολμήσει να το  κάνει , στην καλύτερη περίπτωση είναι μειωμένης αντίληψης, βλέπε,  χαζός, βλάκας, ανόητος…

Ενώ σε όλες τις άλλες…. είναι σίγουρα  εμπαθής!!!!

Ενας άνθρωπος, δηλαδή με έντονα εχθρικά συναισθήματα, εναντίον σου, που ζηλεύει τα χαρίσματα που έχεις και επειδή δεν τα διαθέτει  ο ίδιος  ή δεν πρόκειται ποτέ να τα αποκτήσει…..φτάνει στο σημείο να σε κακολογεί!!!!    

Τον  χαρακτηρίζεις, άμεσα και  ως εχθρό σου γιατί  σε βολεύει κατά βάθος, να μην ξαναβρεθεί στον δρόμο σου…και  έτσι «καθάρισες»!

Τόσο απλά και συνοπτικά!

Τι γίνεται όμως με μένα που δεν είμαι ένας τυχαίος  γνωστός,  ούτε κάποιος  από τον ευρύτερο κύκλο γνωριμιών σου αλλά ανήκω στον στενό κύκλο των  ανθρώπων που θέλεις  στην ζωή σου;  

Πως θα σταματήσεις να υποστηρίζω πως κανένας άνθρωπος ΔΕΝ είναι και δεν μπορεί να είναι τέλειος;

Ποιο ισχυρό επιχείρημα θα  βρεις να με πείσει για το αντίθετο;

Τι είναι αυτό που θα προβάλλεις για να μου αλλάξει την άποψη;

Πως αντιδράς όταν εκφράζω κάποιο αρνητικό σχόλιο που σε αφορά, γνωρίζοντας πως δεν είμαι εχθρός σου;

Να σου πω εγώ!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα