Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ρούνοι: Η Ιστορία του Μυστηριακού Αλφάβητου

Ρούνοι

Οι Ρούνοι είναι μία από τις πρώτες «μαγικές» γλώσσες, και έχουν χρησιμοποιηθεί για διάφορους μαγικούς σκοπούς κατά την αρχαιότητα αλλά και την σύγχρονη εποχή από ερευνητές του Αποκρυφισμού και όχι μόνο. Τι κρύβεται όμως πίσω από το Αλφάβητο του Μυστηρίου;
Η Ιστορία του Ρουνικού Αλφάβητου
Τα πρώτα συστήματα γραφής που αναπτύχθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από Γερμανικά και Σκανδιναβικά Φύλα ήταν τα Ρουνικά αλφάβητα. Οι Ρούνοι λειτουργούσαν ως γράμματα, όμως στην ουσία ήταν κάτι πολύ μεγαλύτερο από την έννοια των γραμμάτων όπως τα κατανοούμε με την σύγχρονη αντίληψή μας. Κάθε Ρούνος ήταν ένα ιδεογραφικό ή εικονογραφικό σύμβολο κάποιας κοσμολογικής Αρχής ή Δύναμης, και η διαδικασία γραφής του Ρούνου σήμαινε την επίκληση αυτής της δυναμικής μαγικής ιδιότητάς του. Η Σημασία της λέξης Ρούνοι στα γερμανικά (προέρχεται από το Πρωτογερμανικό *Runo) είναι κυριολεκτικά  “γράμμα”, αλλά και “μυστικό” ή “Μυστήριο”, κρύβοντας μέσα τους άπειρα κρυμμένα μηνύματα για εκείνον που τα αναζητά.
Από την Αρχαιότητα οι Ρούνοι χρησιμοποιήθηκαν για Μαγικές επικλήσεις και ευρύτερα για την Μαγεία, εκτός από την γραφή. Κάθε Ρούνος έχει εσωτερική σημασία αλλά και υπερβατικές ιδιότητες που σχετίζονται μαζί του.  Κάθε ένας Ρούνος μεταφράζεται σε μία λέξη ή φράση που αναδεικνύει έννοιες σημαντικές προς τους ανθρώπους που θεωρούν πως οι Ρούνοι αποκαλύπτουν μηνύματα για την προσωπική και πνευματική τους εξέλιξη. Επίσης κάθε Ρούνος κρύβει μία ιστορία και μία σύνδεση με ένα  Σκανδιναβό Θεό.

Νέο τεχνολογικό επίτευγμα: Το πρώτο θερμοδυναμικό τρανζίστορ στον κόσμο δημιούργησαν οι ερευνητές

Η Dan Zhao και ο Simone Fabiano στο Εργαστήριο Οργανικών Ηλεκτρονικών, στο Πανεπιστήμιο Linköping, στη Σουηδία, δημιούργησαν ένα θερμοηλεκτρικό οργανικό τρανζίστορ. Μια άνοδος της θερμοκρασίας ενός μόνο βαθμού είναι αρκετή να προκαλέσει μια ανιχνεύσιμη διαμόρφωση ρεύματος στο τρανζίστορ. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο Nature Communications.
«Είμαστε ο πρώτοι στον κόσμο που παρουσιάζουμε ένα λογικό κύκλωμα, στην περίπτωση αυτή ένα τρανζίστορ, που ελέγχεται από ένα θερμικό σήμα αντί ενός ηλεκτρικού σήματος», δηλώνει ο καθηγητής Xavier Crispin του Εργαστηρίου Οργανικών Ηλεκτρονικών, στο Πανεπιστήμιο Linköping. Το θερμοδυναμικό τρανζίστορ ανοίγει το δρόμο για πολλές νέες εφαρμογές, όπως την ανίχνευση μικρών διαφορών θερμοκρασίας και τη χρήση λειτουργικών ιατρικών επιδέσμων στους οποίους μπορεί να παρακολουθείται η διαδικασία επούλωσης.
Είναι επίσης πιθανό να παραχθούν κυκλώματα που ελέγχονται από τη θερμότητα που είναι παρούσα στο υπέρυθρο φως, για χρήση σε θερμικές κάμερες και σε άλλες εφαρμογές. Η μεγάλη ευαισθησία στη θερμότητα, 100 φορές μεγαλύτερη από τα παραδοσιακά υλικά, σημαίνει ότι ένα απλός σύνδεσμος από θερμοευαίσθητο ηλεκτρολύτη, ο οποίος δρα ως αισθητήρας, για το κύκλωμα του τρανζίστορ είναι επαρκής. Ένας αισθητήρας μπορεί να συνδυαστεί με ένα τρανζίστορ για να δημιουργήσει ένα «έξυπνο pixel».

Καρλ Γιούνγκ: το έξω είναι ο πατέρας, το μέσα η μητέρα

Ένα υπέροχο κείμενο του κορυφαίου ψυχίατρου Καρλ Γιούνγκ, στο οποίο αναλύει πώς ο γονεϊκός ρόλος επηρεάζει τη δημιουργία της προσωπικότητας του παιδιού, αλλά και την ψυχοσύνθεσή του.
GYPAS
«Για να κατανοήσουμε την προστατευτική ενέργεια των δύο γονέων, ας χρησιμοποιήσουμε την αναλογία της φωλιάς των πουλιών.
Η φωλιά των πουλιών αποτελείται από δύο μέρη:
Το έξω στρώμα είναι σκληρό, συμπαγές, δομημένο από πιο σκληρά υλικά, κομμάτια ξύλο, πετρούλες, λάσπη κλπ., που αποτελούν ένα συγκεκριμένο οικοδόμημα που επιτρέπει στη φωλιά να αντέχει στις καιρικές συνθήκες, να είναι στερεή και ασφαλής. Μηχανισμός που φέρνει δομή στο αδόμητο.
Το εσωτερικό στρώμα είναι πιο μαλακό, φτιαγμένο από πούπουλα κι άλλα μαλακά υλικά. Είναι το μητρικό πλαίσιο.
Το έξω είναι ο πατέρας, το μέσα η μητέρα.

Ο εσωτερικός κριτής

Οι ψυχολόγοι χρησιμοποιούν τον όρο "αυτόματες αρνητικές σκέψεις" για να περιγράψουν τις ιδέες που ξεπροβάλλουν μέσα από τα κεφάλια μας, σαν απρόσκλητοι διαρρήκτες κι αφήνουν πίσω ένα χάος από άβολα συναισθήματα. Στη δεκαετία του 1960, ένας από τους ιδρυτές της γνωστικής θεραπείας, ο Aaron Beck, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ΑΑΣ (Αυτόματες Αρνητικές Σκέψεις) σαμποτάρουν τον καλύτερο εαυτό μας, και μας οδηγούν σε ένα φαύλο κύκλο μιζέριας: δημιουργώντας μια γενική νοοτροπία που είναι ποικιλοτρόπως είτε συνώνυμη με την δυστυχία είτε το άγχος ή τον θυμό (επιλέξτε ελεύθερα) και η οποία είναι (ως εκ τούτου) όλα και πιο πιθανό να δημιουργήσει ΑΑΣ.
Έχουμε κολλήσει στα ίδια παλιά μονοπάτια του μυαλού και κάνουμε τις ίδιες αρνητικές σκέψεις ξανά και ξανά. Ευτυχώς, τα διαρκώς αυξανόμενα στοιχεία για την πλαστικότητα του εγκεφάλου δείχνουν ότι μπορούμε να διακόψουμε αυτόν τον δηλητηριώδη κύκλο και να θέσουμε σε εφαρμογή πιο υγιείς επιλογές.
Ο εγκέφαλος δεν σταματάει την ανάπτυξη του στην παιδική ηλικία, όπως πίστευαν παλιότερα: Μελέτες πάνω στους υποψήφιους οδηγούς ταξί του Λονδίνου οι οποίοι είχαν καταγεγραμμένη στον εγκέφαλό τους την διάταξη της πόλης μετά από άσκηση περίπου 3-4 ετών, έδειξε ότι η καταγραφή αυτή έχει γίνει με ανακατανομή της φαιής ουσίας στον εγκέφαλό τους. Από την άλλη, κάποιοι από αυτούς που υπέστησαν σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο απεδείχθη ότι έκαναν τις διαδρομές χρησιμοποιώντας μέρη του εγκεφάλου τους που δεν είχαν υποστεί ζημιά. Αυτό μας δείχνει ότι μπορούμε να μάθουμε να σταματάμε τις σκέψεις μας που ταξιδεύουν σε πολυσύχναστες νευρικές οδούς με τη δημιουργία εντελώς νέων "διαδρομών".
Το πρώτο βήμα είναι να συνειδητοποιήσουμε τις αυτόματες αρνητικές σκέψεις.

Διαλύοντας τὶς ψευδαισθήσεις μας γιὰ τὴν …ἀλήθεια…!!!

Διαλύοντας τὶς ψευδαισθήσεις μας γιὰ τὴν ...ἀλήθεια...!!!Πολλοὶ ἀπὸ ἐμᾶς πιστεύουν, ἀκόμη, πὼς ὅλα περιστρέφονται γύρω ἀπὸ τὴν πτωχοποίησιν τῆς κοινωνίας μας. Κάποιοι ἄλλοι πιστεύουν, ἐπὶ πλέον, πὼς μέσα ἀπὸ τὸ κοινωνικο-οἰκονομικὸ πείραμα ποὺ μᾶς ἐπεβλήθη, ἀπομειώνονται οἱ τελευταῖοι βαθμοὶ ἐλευθερίας μας . Κάποιοι, ἀκόμη λιγότερο, πιστεύουν ἐπὶ πλέον τῶν προηγουμένων, πὼς ὅλο αὐτὸ ποὺ ζοῦμε εἶναι ἡ τελευταία ἀναλαμπὴ ἐλευθερίας μας.
Ἡ ἀλήθεια ὅμως κρύβεται πίσω ἀπὸ αὐτὲς τὶς εἰκόνες, ποὺ ἐπίσης μᾶς «προσέφερε» ἁπλόχερα ἡ πολυεπίπεδος καὶ πολύπλευρος προπαγάνδα.
Ἡ ἀλήθεια εἶναι λίγο ἀπὸ ὅλα τὰ παραπάνω, μὰ ταὐτοχρόνως καὶ …τίποτα ἀπὸ αὐτά, ἐφ΄ ὅσον ναὶ μὲν ἰσχύουν, ἀλλὰ καὶ …δὲν ἰσχύουν.
Ἡ ἀλήθεια εἶναι πὼς ναί, πτωχοποιούμεθα, κομμουνιστικοποιούμεθα, δουλοποιούμεθα ταχύτατα. Τὸ πείραμα ἐξακολουθεῖ καὶ ἔχει ἤδη καταγράψει ἀμέτρητα θύματα…
…μὰ ἐὰν ὅλα ἦσαν τόσο μαῦρα, ποιός ὁ λόγος νά παραμένουμε ὄρθιοι καί νά ἀρνούμεθα νά ὑποταχθοῦμε;
Ἡ ἀλήθεια λοιπόν, ἡ ὅλη ἀλήθεια, αὐτὴ ποὺ ἀδυνατοῦμε νὰ δοῦμε ὡς εἶναι, γιατὶ εἴμαστε μέσα στὸ πρόβλημα,  κρύβει κι ἄλλες παραμέτρους, πιὸ σημαντικὲς ἀπὸ αὐτὲς ποὺ θέλουν κάποιοι νὰ  ἀντιλαμβανόμεθα. Αὐτὴ ἡ ἀλήθεια μᾶς σιγοψιθυρίζει πὼς δὲν τελείωσε κάτι, ἀλλὰ ὅλα, τὰ λάθος δομημένα, ἁπλῶς καταῤῤέουν. Καὶ καταῤῥέουν διότι ἦσαν σὲ σαθρὰ θεμέλια οἱ βάσεις τους κι ὄχι διότι κάτι, κάποιοι, μὲ κάποιον τρόπο μᾶς ὑπέκλεψαν. Καὶ μαζύ τους καταῤῥέουν κι ὅλα αὐτὰ ποὺ συνδέονται μαζύ τους, ἀκόμη κι ἐὰν εἶναι …ὀρθά! Διότι λίγο ψέμμα καὶ λίγη ἀλήθεια δὲν μποροῦν νὰ σταθοῦν μαζύ. Διότι δὲν ὑπάρχει ὁλίγον ἔγκυος…Ἢ εἶσαι ἔγκυος ἢ ὄχι…
Αὐτὴν τὴν ἀλήθεια ἀκόμη δυσκολευόμεθα νὰ τὴν κατανοήσουμε, ἀλλὰ σίγουρα μέσα μας φωνάζει, ἀνακινεῖ τὰ πάντα καὶ θὰ βρῆ τὸν δρόμο της…
Ἡ ἀλήθεια εἶναι πὼς δὲν μᾶς ἄρεσε, οὔτε ἢ ἄλλως, αὐτὸ ποὺ εἴχαμε.

Η φαουστική συμφωνία



O Keynes διακατεχόταν από βαθιά αμφιθυμία απέναντι στον καπιταλιστικό πολιτισμό. Ήταν ένας πολιτισμός που αποδέσμευε κακά κίνητρα για χάρη καλών αποτελεσμάτων. Η ηθική έπρεπε να τεθεί κατά μέρος μέχρι να επέλθει η αφθονία, γιατί η αφθονία θα καθιστούσε δυνατό το ευ ζην για όλους. «Για άλλα εκατό χρόνια τουλάχιστον» υποστηρίζει ο Keynes, «πρέπει να προχωρήσουμε προσποιούμενοι στον εαυτό μας και σε όλους τους άλλους ότι το ωραίο είναι άσχημο, το άσχημο ωραίο· γιατί το άσχημο είναι χρήσιμο ενώ το ωραίο όχι. Πρέπει να εξακολουθήσουμε για λίγο καιρό ακόμα να λατρεύουμε τη φιλαργυρία, την τοκογλυφία, την προνοητικότητα. Γιατί μόνο αυτές μπορούν να μας βγάλουν από το σκοτάδι της οικονομικής αναγκαιότητας στο φως της μέρας».
Ο Keynes είχε κατανοήσει ότι ο καπιταλιστικός πολιτισμός είχε -εν μέρει συνειδητά- αναλάβει, χάριν της μελλοντικής ανταμοιβής, να επιδοκιμάσει τη δράση κινήτρων που παλαιότερα καταδικάζονταν ως «άσχημα». Είχε κλείσει μια συμφωνία με τις δυνάμεις του σκότους, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα κάτι το οποίο σε παλαιότερες εποχές δεν θα μπορούσε να είναι παρά μονάχα όνειρο – έναν κόσμο πέρα από τον μόχθο και τον κόπο, τη βία και την αδικία της ζωής. Ονομάσαμε αυτή τη συμφωνία «φαουστική» προς τιμήν του διαβόητου επιστήμονα που πούλησε την ψυχή του στον διάβολο με αντάλλαγμα τη γνώση, την απόλαυση και την εξουσία.

Ο ΚΑΛΟΣ, Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΡΕΠΤΙΚΟΣ

Δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες ίδιοι. Μάθε πώς να ξεχωρίζεις τους πραγματικά ωφέλιμους για τον οργανισμό σου.
Πολλές δίαιτες τις περασμένες δύο δεκαετίες απέκλειαν τους υδατάνθρακες, υποστηρίζοντας πως αποτελούν τη διαβολική αιτία, που προκαλεί την αύξηση του σωματικού βάρους και την εκδήλωση σακχαρώδη διαβήτη. Πιο συγκεκριμένα, αυτές είχαν δαιμονοποιήσει όλους τους υδατάνθρακες, από τα δημητριακά ολικής άλεσης μέχρι τα φρούτα, και σε ωθούσαν να τους ξορκίσεις από τη ζωή σου. Η αλήθεια είναι πως μερικές μορφές υδατανθράκων δικαιολογούν την κακή φήμη τους, ωστόσο άλλες καθόλου. Αποφεύγοντας τους κακούς υδατάνθρακες μπορείς να επιταχύνεις την απώλεια βάρους και να μείνεις μακριά από ασθένειες. Προσοχή, όμως: κόβοντας τους καλούς υδατάνθρακες μπορεί να θέσεις σε κίνδυνο τους στόχους που έχεις για την υγεία και τη φυσική σου κατάσταση.
Τι Είναι οι Υδατάνθρακες;
Οπως οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά, έτσι και οι υδατάνθρακες είναι μακροθρεπτικά συστατικά, ουσίες δηλαδή που τροφοδοτούν το μεταβολισμό σου και σε κρατούν δραστήριο και σε εγρήγορση. Σκέψου τους υδατάνθρακες ως την κύρια πηγή ενέργειας για το σώμα σου. Μέσω της πέψης, οι υδατάνθρακες μετατρέπονται σε γλυκόζη. «Οι υδατάνθρακες είναι τα μόνα θρεπτικά συστατικά, που υπάρχουν αποκλειστικά για να τροφοδοτούν το σώμα» αναφέρει ο Donald Layman, καθηγητής διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι. Χωρίς γλυκόζη, τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα σου κατεβαίνουν, η δεξαμενή της ενέργειας αδειάζει και η μνήμη σου γίνεται χειρότερη. Σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης έρευνας, το 46% των συνολικών θερμίδων που λαμβάνουμε ανά ημέρα, πρέπει να προέρχεται από υδατάνθρακες. Αν είσαι λοιπόν ένας άντρας με μέτρια σωματική δραστηριότητα που καταναλώνει 2.600 θερμίδες τη μέρα, αυτό σημαίνει πως 1.170-1.690 από αυτές πρέπει να προέρχονται από υδατάνθρακες. «Παίρνοντας ως δεδομένο πως οι υδατάνθρακες προέρχονται από ζάχαρη, από άμυλο ή από φυτικές ίνες (περιέχουν τέσσερις θερμίδες ανά γρ.), πρέπει να έχεις στόχο 295-425 γρ. τη μέρα. «Η συγκεκριμένη ποσότητα θα βοηθήσει στον μέγιστο βαθμό το κυκλοφορικό, το νευρικό και το εγκεφαλικό σύστημά σου» υποστηρίζει ο Layman. Αν κρατήσεις την πρόσληψη υδατανθράκων κάτω από τα 80 γρ. τη μέρα, όπως προτείνουν ορισμένες δίαιτες, το σώμα σου θα αρχίσει να διασπά αποθέματα λίπους, ώστε να παράξει κετόνες, τη γλυκόζη δηλαδή ενός αδύναμου ανθρώπου, γεγονός που μπορεί να σου προκαλέσει αίσθημα σύγχυσης. Οι τροφές με πολλούς υδατάνθρακες αυξάνουν το σωματικό λίπος. Επομένως, το να χάσεις βάρος και να βοηθήσεις την καρδιά σου είναι τόσο απλό όσο το να κόψεις το άσπρο ψωμί; Προχώρα στη συνέχεια. 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ: ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Ο ελληνικής καταγωγής Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, αλλά υπήκοος Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο σε πολλούς τομείς των Μαθηματικών, της Φυσικής και της Αρχαιολογίας. Είχε σημαντικότατη συνεισφορά ιδιαίτερα στους τομείς της πραγματικής ανάλυσης, συναρτησιακής ανάλυσης και θεωρίας μέτρου και ολοκλήρωσης. Ο πολυμαθής, δραστήριος και ακάματος Καραθεοδωρή γεννήθηκε στο Βερολίνο στις 13 Σεπτεμβρίου του 1873 και πέθανε 2 Φεβρουαρίου του 1950 στο Μόναχο .
caratheodory_constantin
«Ένας από τους λαμπρότερους μαθηματικούς, έχει ουσιαστικά εμπλουτίσει και επηρεάσει αποφασιστικά την επιστήμη. Ένας άνδρας με ασυνήθιστη και πλατιά παιδεία, ως ανήκων στο Ελληνικό έθνος με το υψιπετές πνεύμα του και την ουσιαστική αναζήτηση της γνώσης, συνέχισε την παράδοση και την κληρονομιά της κλασικής Ελλάδος» είπε για τον Καραθεοδωρή ο Γερμανός μαθηματικός Oskar Perron.
Ο Καραθεοδωρή αρχικά ασχολήθηκε με τον Λογισμό των Μεταβολών και η διδακτορική διατριβή του (Γκέτινγκεν, 1904) φέρει τον τίτλο «Περί των ασυνεχών λύσεων στον Λογισμό των Μεταβολών». Στην συνέχεια, καταπιάστηκε με όλους σχεδόν του κλάδους των Μαθηματικών: θεωρία πραγματικών συναρτήσεων, θεωρία μιγαδικών συναρτήσεων, διαφορικές εξισώσεις, θεωρία συνόλων και διαφορική γεωμετρία, σύμμορφες απεικονίσεις κ.ά. Εκτός από το πλήθος των πρωτότυπων επιστημονικών εργασιών που δημοσιεύει, πλουτίζει τη διεθνή μαθηματική βιβλιογραφία με σειρά συγγραμμάτων. Επιπλέον, το επιστημονικό έργο του επεκτείνεται σε πολλούς τομείς της φυσικής και της αρχαιολογίας. Η συμβολή του στην Θεωρητική Φυσική ήταν ουσιαστική στην μαθηματική θεμελίωση τομέων της Φυσικής όπως η Θερμοδυναμική, η Γεωμετρική Οπτική, η μηχανική και η Σχετικότητα.

Το σώμα «αυθαιρετεί» …





Το σώμα μας «αυθαιρετεί» όταν αντί να το ευλογούμε, το αγνοούμε.
Ο τρόπος που φερόμαστε στο σώμα μας, είναι λες και έχουμε πολλά σώματα και μπορούμε να τα αλλάζουμε. Κι ενώ το σώμα του ανθρώπου, ως προς την βιολογία, είναι ένας τέλειος μηχανισμός, που έχει την δυνατότητα της αυτοθεραπείας, εμείς δεν το έχουμε βιώσει αυτό. Αλλά αντίθετα, έχουμε τα σώματά μας καθρέφτες της συμπεριφοράς μας.

Ο τέλειος σύμβουλός μας, που είναι το σώμα μας, έγινε ή γίνεται εχθρός μας, όταν μας αναγκάζει να σταματήσουμε, να χάσουμε κάποιες του ιδιότητες.
Τίποτε δεν έρχεται στο σώμα μας, έτσι ξαφνικά. Απλώς ανάλογα με την δική μας την συμπεριφορά, εκείνο εκπέμπειSOS με τον ανάλογο πόνο. Για να μας θυμίσει ότι υπάρχει και ότι δεν μπορούμε να το αγνοούμε και φυσικά δεν μπορούμε να το παραφορτώνουμε.
Το παραφορτώνουμε κάθε φορά που γεμίζουμε την συνείδησή μας με ψέματα, υποκρισίες, αδικίες, προδοσίες, θυμούς, κριτική, αξιολόγηση.

Τα πιο Ενδιαφέροντα Πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης



Οι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας αναφέρονται εδώ και δεκαετίες σε υπολογιστές και ρομπότ με νοημοσύνη που ξεπερνά την ανθρώπινη. Βέβαια, ρεαλιστικά θα χρειαστούν χρόνια για να φτάσει η τεχνολογία σε αυτό το σημείο. Όμως, μέσα από μια σειρά πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης, μπορούμε να έχουμε μια πρόγευση για το μέλλον, εδώ και τώρα.

Λίγα λόγια για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Το πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης προσδιορίστηκε αρχικά από τον Άγγλο μαθηματικό Alan Turing το 1950.
Ήταν ο πρώτος που διατύπωσε την έννοια της ευφυούς υπολογιστικής μηχανής και όρισε μια δοκιμή για το κατά πόσο ένας υπολογιστής κατέχει ευφυΐα.
Η Τεχνητή Νοημοσύνη ως τομέας της Επιστήμης των Υπολογιστών, ασχολείται με τη σχεδίαση και την υλοποίηση προγραμμάτων που είναι σε θέση να μιμηθούν τις ανθρώπινες γνωστικές ικανότητες.
Έτσι, θα πρέπει να εμφανίζουν χαρακτηριστικά ανθρώπινης συμπεριφοράς, όπως η επίλυση προβλημάτων, η αντίληψη μέσω της όρασης, η εξαγωγή συμπερασμάτων, η κατανόηση φυσικής γλώσσας, η εκπαίδευση, και άλλα.
Τα τελευταία λίγα χρόνια, οι κολοσσοί της τεχνολογίας δείχνουν όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Αυτή τη στιγμή θα τη βρούμε κυρίως σε ψηφιακούς "βοηθούς", όπως η Siri της Apple και η Cortana της Microsoft.

Καρκίνος του λάρυγγα: Ποια είναι τα συμπτώματα, πώς αντιμετωπίζεται





Το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ ενοχοποιούνται για την εμφάνιση του καρκίνου του λάρυγγα.
Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες το 0,3% των ανδρών και των γυναικών θα διαγνωσθούν , κάποια στιγμή στην ζωή τους, με καρκίνο του λάρυγγα. Στους 100 καρκίνους, το 55% εντοπίζεται μόνο στον λάρυγγα, το 22% έχει λεμφαδενική διήθηση και το 19% έχει απομακρυσμένες μεταστάσεις.
Υπολογίζεται ότι το 60% των περιπτώσεων του καρκίνου του λάρυγγα εμφανίζεται σε άτομα ηλικία από 55 μέχρι 74 χρόνων, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών είναι τα 65 χρόνια. Η αναλογία ανδρών γυναικών είναι 5,6 με 1,1.
Κάθε χρόνο έχουμε 3,2 νέα κρούσματα καρκίνου του λάρυγγα ανά 100.000 πληθυσμού και 1,1 θανάτους στον ίδιο αριθμό πολιτών. «Ασθενείς με καρκίνο του λάρυγγα που συνεχίζουν να καπνίζουν και να πίνουν είναι λιγότερο πιθανό να θεραπευτούν και πιο πιθανό να αναπτύξουν ένα δευτεροπαθή όγκο» εξηγεί ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Μηνάς Ν. Αρτόπουλος.

8 μαθήματα καλύτερης ζωής, από την ίδια τη ζωή... (μέρος α')



Ο λόγος που μας κάνει να «υποφέρουμε» σε όλους τους τομείς της ζωής, είναι ότι αρνούμαστε να δούμε και να αποδεχτούμε την αλήθεια. Μερικές φορές είναι πραγματικά δύσκολο, σχεδόν άγριο, να μάθουμε μέσα από τις εμπειρίες μας. Έχεις αναρωτηθεί, όμως, ποτέ πόσο πιο καλή μπορεί να γίνει η ζωή σου, μέσα από αυτές τις εμπειρίες; Έχεις σκεφτεί πόση δύναμη σου δίνουν; Έχεις αντιληφθεί πόσο πολύ σε βοηθούν να ανταποκριθείς ακόμη και στις πιο δύσκολες ώρες; 

Σήμερα μοιράζομαι μαζί σου τέσσερα από τα οκτώ μαθήματα καλύτερης ζωής, από την ίδια τη ζωή!

1. Η ευτυχία δεν έρχεται με μια σχέση, ή με τις διακοπέςή με μια δουλειάή με ταχρήματαΞεκινά από τον τρόπο που σκέφτεσαι και από όσα λες στον εαυτό σου κάθε μέρα. 
Συνήθως, όταν ρωτάω κάποιον “πως είσαι;”, μου απαντάει “καλά”. Σήμερα το πρωί, στο βενζινάδικο, ο κύριος που με εξυπηρέτησε μου απάντησε “θαυμάσια!”. Χαμογέλασα και ξαφνιάστηκα με τον ενθουσιώδη τρόπο του και τον ρώτησα, τι είναι αυτό που τον κάνει να νιώθει “θαυμάσια”. Η απάντησή του; “είμαι υγιής, η γυναίκα μου είναι υγιής, τα παιδιά μου το ίδιο, έχουμε ένα σπίτι να μείνουμε, φαγητό και νερό…και τόσα άλλα. Γιατί να μην είμαι θαυμάσια;”. Σκέφτηκα, εκείνη τη στιγμή, πως δεν μου φαινόταν ένας άνθρωπος που ήταν στην καλύτερη θέση του κόσμου, σε σχέση με άλλους ανθρώπους. Η διαφορά του από άλλους ανθρώπους που ρώτησα την ίδια ερώτηση, είναι ο τρόπος που σκέφτεται. Είναι η επιλογή του να βλέπει τη ζωή διαφορετικά.

Για πολλούς από εμάς, υποθέτω ότι υπήρξε κάποια στιγμή στη ζωή, που από την ανεμελιά περάσαμε στην εποχή των ευθυνών, κάτι που σταδιακά, και χωρίς να το συνειδητοποιούμε, άρχισε να φέρνει αρνητικές σκέψεις και μια νοοτροπία “βάρους” στην καθημερινότητα. Αυτό ανατροφοδοτεί και τον αρνητικό τρόπο που μιλάμε στον εαυτό μας.

Σκέψου για μια στιγμή, πώς έχεις την τάση μιλάς για τις περισσότερες ημέρες σου;  Ας υποθέσουμε ότι έχεις μια λίστα με πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα, στη δουλειά και στο σπίτι. Αν σε ρωτήσει κάποιος πως περνάς την ημέρα, τι θα απαντήσεις; Μπορεί να απαντήσεις “αχ, άσε, έχω να απαντήσω σε 30 emails, να πάω σε ένα πελάτη που είναι μία ώρα μακριά από το γραφείο, να γυρίσω, να τελειώσω μία παρουσίαση για αύριο, μετά να περάσω από το σπίτι να πάρω την κόρη μου και να την πάω στα αγγλικά, να πάω στο σούπερ μάρκετ κλπ”. Μιλώντας για τις “ευθύνες” σου με αυτόν τον τρόπο, μιλάς αισθανόμενος ένα βάρος στους ώμους σου, μία πίεση που ασκείται στον εαυτό σου, σαν να του λες “πρέπει να κάνεις , πρέπει να πας, πρέπει να…”.
Τι θα συμβεί αν απαντούσες διαφορετικά;
Αν αντί να λες “πρέπει να κάνω”, πεις “θα κάνω”;
Η διαφορά είναι μία λέξη, που όμως μπορεί να φέρει την αλλαγή στον τρόπο που σκέφτεσαι, που νιώθεις και συμπεριφέρεσαι. Δοκίμασε το. Γιατί είναι αλήθεια ότι αν δεν σου αρέσει κάτι, μπορείς είτε να το αλλάξεις ή να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι γι’ αυτό. Και η δεύτερη επιλογή, είναι συχνά το καλύτερο πρώτο βήμα.

Κάθε μέρα, μια μάχη δίνεται μόνο στο μυαλό σου. Αν ηττηθείς από τις σκέψεις σου, έχεις χάσει και τη μέρα. Γιατί, λοιπόν, να μην προετοιμάσεις τον εαυτό σου για μία νίκη; Σκέψου θετικά! 

ΚΟΥΡΗΤΕΣ – ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.

{Στη φωτογραφία, οι Κουρήτες χορεύουν ενώ ο μικρός Δίας θηλάζει την αίγα Αμάλθεια}.

Βάσω Δενδροπούλου

Σε περίπτωση που οι σχετικές με την αρχή της ανθρωπότητας ιστορίες συνέβαιναν πάνω σ΄ ένα νησί, τότε εμφανιζόταν σα μάνα η θεά αυτού του νησιού: με άλλα λόγια, η γνωστή μας θεά-Μητέρα με το όνομα του ίδιου του νησιού. Στη Μικρά Ασία έπαιζε το ρόλο αυτό η Ρέα. Στην Ηπειρωτική Ελλάδα ήταν πάντα εκείνη η θεά με διάφορα τοπικά ονόματα. Η μεγάλη Μητέρα γέννησε τα όντα που ήταν οι πρόγονοι του ανθρώπινου γένους. Εκτός από τους Ιδαίους Δάκτυλους, τη συνόδευαν Κουρήτες, Κορύβαντες, Κάβειροι, που τους γέννησε μόνη της. Σε άλλες διηγήσεις αυτοί φτιάχνουν έναν ολόκληρο πρωτολαό, όπως περίπου οι Τελχίνες οι πρώτοι κάτοικοι της Ρόδου.

Εκτός από τους Ιδαίους Δάκτυλους, που όπως αναφέρθηκε στην προηγούμενη δημοσίευση, γεννήθηκαν από τα δάκτυλα της ετοιμόγεννης Ρέας, το βουνό έβγαλε κι άλλα πνεύματα τους Κουρήτες και τους Κορύβαντες. Οι συνοδοί της μικρασιατικής Μητέρας των θεών ονομάζονταν Κορύβαντες. Το όνομα Κουρήτες σημαίνει νέοι. Συνήθως ήταν τρεις οπλισμένοι νέοι, που με ξίφος και ασπίδα χόρευαν γύρω από το νεογέννητο παιδί της Ρέας έναν πολεμικό χορό. Με τα σιδερένια όπλα τους έκαναν θόρυβο να σκεπάσουν τα κλάματα του παιδιού, για να μην τα ακούει ο Κρόνος. Ειπώθηκε, επίσης, ότι μεγάλωσαν από τη γη μετά από μια βροχή ή προήλθαν από τα δάκρυα του θείου βρέφους. Συνδέονταν στενά με το θείο βρέφος – τον κούρο – και θεωρούνταν επίσης παιδιά των Δακτύλων. Διηγούνται, επίσης, για εννέα Κουρήτες και για ολόκληρο λαό Κουρητών και για εννέα ή δέκα Κορύβαντες.

6 λόγοι για τους οποίους νιώθετε διαρκώς κουρασμένος/η

excessfatigueromanou.jpg
Υπάρχουν στιγμές που όλοι μας αισθανόμαστε κουρασμένοι και αδύναμοι. Αν όμως το αίσθημα αυτό της κούρασης είναι πολύ συχνό, τότε πρέπει να λάβετε δραστικά μέτρα: προσπαθήστε να κοιμάστε περισσότερο, περιορίστε την κοινωνική σας ζωή προς χάριν της ξεκούρασης, προσπαθήσετ να τρώτε πιο υγιεινά, καταναλώνετε περισσότερα υγρά και περιορίστε την κατανάλωση νικοτίνης και αλκοόλ. Αν, παρ’ όλα αυτά, τα συμπτώματα επιμένουν, τότε δεν αποκλείεται να συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω:
Έχετε αναιμία
Μπορεί να οφείλεται σε ανεπάρκεια σιδήρου, σε απώλεια αίματος, σε εσωτερική αιμορραγία ακόμη και σε κάποιο χρόνιο νόσημα, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο καρκίνος και η νεφρική ανεπάρκεια. Η αναιμία προκαλεί διαρκή κούραση, δυσκολία στον ύπνο, έλλειψη συγκέντρωσης, ταχυκαρδία, πόνο στο στήθος και πονοκέφαλο, κόπωση ακόμη και για την εκτέλεση απλών δραστηριοτήτων, όπως το ανέβασμα μιας σκάλας.
Πάσχετε από κάποια πάθηση του θυρεοειδούς
Ο θυρεοειδής αδένας, αδένας στο μέγεθος του κόμπου μιας γραβάτας, παράγει ορμόνες που ελέγχουν τον μεταβολισμό σας. Η περίσσεια ορμονών είναι γνωστή ως υπερθυρεοειδισμός, που συνεπάγεται επιτάχυνση του μεταβολισμού.
Ο υπερθυρεοειδισμός προκαλεί μυϊκή κόπωση και αδυναμία, η οποία είναι αισθητή αρχικά στους μηρούς, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεστε να κάνετε ποδήλατο ή να ανεβαίνετε σκάλες. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν την ανεξήγητη απώλεια βάρους, την ταχυπαλμία, τη συχνότερη και πιο σύντομη σε διάρκεια εμμηνορρυσία. Ο υπερθυρεοειδισμός διαγιγνώσκεται συνήθως σε γυναίκες, στην ηλικία των 20-30 ετών, χωρίς αυτό να αποκλείει την εμφάνισή του και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Ο υποθυρεοειδισμός, από την άλλη πλευρά, προκαλεί επίσης κόπωση, αδυναμία συγκέντρωσης, μυική κόπωση, ακόμη και με μικρή δραστηριότητα. Επίσης, πρόσληψη βάρους και κατακράτηση υγρών, ρίγη (ακόμη κι όταν ο καιρός είναι ζεστός), διαταραχές περιόδου και δυσκοιλιότητα.
Ο υποθυρεοειδισμός είναι πολύ συνηθισμένος σε γυναίκες άνω των 50 ετών- υπολογίζεται ότι το 10% των γυναικών άνω των 50 ετών έχουν υποθυρεοειδισμό.

Τι μπορεί να κάνει το ανθρώπινο σώμα: 20 αλήθειες για να μείνετε ά-φω-νοι

ανθρώπινο σώμα

Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε το σώμα μας τέλεια. Ξέρουμε πώς λειτουργεί και τι είδους αλλαγές και οι διεργασίες που συμβαίνουν σε αυτό κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας.

Αλλά στην πραγματικότητα, το ανθρώπινο σώμα είναι ένας πολύ περίπλοκος και μυστηριώδης μηχανισμός, που, μερικές φορές, μπερδεύει ακόμα και τους πιο ικανούς γιατρούς και επιστήμονες.
Δείτε 20 εκπληκτικά στοιχεία σχετικά με το ανθρώπινο σώμα, που θα σας εντυπωσιάσουν...
  1. Το αποτύπωμα της γλώσσας είναι απολύτως μοναδικό σε κάθε άνθρωπο, όπως και τα δαχτυλικά αποτυπώματα.
  2. Μια και μόνο τρίχα μπορεί να κρατήσει το βάρος ενός μικρού μήλου.
  3. Ο αριθμός των βακτηρίων στο στόμα ενός ατόμου είναι ίσος και μεγαλύτερος από τον πληθυσμό της Γης.
  4. Τα νύχια που είναι μαλακά και εύθραυστα, χωρίς “μισοφέγγαρο” στην βάση τους, είναι πιθανό σημάδι υπερθυρεοειδισμού.ανθρώπινο σώμα
  5. Η ταχύτητα ενός εισερχόμενου παλμού του εγκεφάλου είναι περίπου 400 χλμ/ώρα!
  6. Δεν υπάρχουν μόνο τέσσερις διαφορετικοί τύποι αίματος όπως συνηθίζαμε να ξέρουμε, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν 29! Η πιο σπάνια από αυτές τις ομάδες είναι ο υποτύπος αίματος “Βομβάη”, ο οποίος υπάρχει σε μια μικρή ομάδα οικογενειών στην Ιαπωνία.
  7. Κατά τη διάρκεια μίας μόνο ημέρας, το αίμα μας διανύει απόσταση 19.312 χιλιομέτρων.
  8. Το συνολικό μήκος όλων των νεύρων στο ανθρώπινο σώμα είναι 75 χιλιομέτρα.

PDFill FREE PDF Tools : Το πιο ισχυρό δωρεαν εργαλείο για την επεξεργασία εγγράφων σε μορφή PDF




To PDFill FREE PDF Tools είναι ένα σύνολο δωρεάν εργαλείων για την επεξεργασία  εγγράφων PDF. Θα μας βοηθήσει να συγχωνεύσουμε, να διασπάσουμε, να αναδιατάξουμε, να διαγράψουμε, να κρυπτογραφήσουμε, αποκρυπτογραφήσουμε, περιστρέψουμε, περικόψουμε και να διαμορφώσουμε σελίδες PDF, να προσθέσουμε τυχόν επιπλέον πληροφορίες, κεφαλίδες, υποσέλιδα και να προσθέσουμε υδατογράφημα ή να μετατρέψουμε εικόνες σε PDF, σε εικόνες ή PostScript σε PDF.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ
  1.  Μπορείτε να συνδυάστε δύο ή περισσότερα αρχεία PDF σε ένα ενιαίο αρχείο PDF.
  2. Να αναδιάταξετε, να διαγράψετε κάποιο απόσπασμα, ή να διαγράψετε σελίδες PDF από ένα αρχείο PDF.
  3. Να προστατέψετε αρχεία PDF με  κωδικούς πρόσβασης και να αποτρέψετε την εκτύπωση, την αντιγραφή, ή την επεξεργασία τους.
  4. Να περικόψετε ή να περιστρέψετε σελίδες PDF από 0, 90, 180 και 270 μοιρών και να τροποποιήσετε τη διάταξη εκτύπωσης, να προσθέσετε κεφαλίδες και υποσέλιδα για να παρουσιάσετε πληροφορίες, όπως ημερομηνία, ώρα, αριθμούς σελίδων ή τίτλο εγγράφου, στην κορυφή ή στο κάτω περιθώριο ενός εγγράφου.
  5. Να προσθέσετε υδατογράφημα από τυποποιημένο κείμενο.
  6. Να προσθέσετε υδατογράφημα  σφραγίδα με τη χρήση αρχείων εικόνας (BMP, JPG, GIF, PNG, TIFF, και WMF).
  7. Να μετατρέψετε εικόνες σε μορφή PDF.(BMP, JPG, GIF, PNG, TIFF, και WMF)
  8. Να μετατρέψετε αρχεία PostScript (PS) σε αρχεία PDF.
  9. Να προσθέστε πληροφορίες (τίτλος, συγγραφέας, θέμα, λέξεις-κλειδιά, έκδοση) σε έγγραφα PDF.

9 ερωτήσεις που θα μεταμορφώσουν τα οικονομικά σας

Νιώστε ασφαλείς, σίγουροι, με περισσότερη αυτοπεποίθηση, ώστε να γίνετε  κυρίαρχοι του οικονομικού σας πεπρωμένου.
Νιώστε ασφαλείς, σίγουροι, με περισσότερη αυτοπεποίθηση, ώστε να γίνετε κυρίαρχοι του οικονομικού σας πεπρωμένου.
Επιμέλεια-Μετάφραση: Ελεάνα Πανδιά, Επικοινωνιολόγος, MA, υπ. διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου
Από την Jan Shultis
Είναι πιθανό να έχετε ξανακούσει τη φράση «προκειμένου να πάρεις τη σωστή πληροφορία, χρειάζεται να ρωτήσεις τη σωστή ερώτηση». Μοιάζει λογικό αλλά σε ό,τι αφορά τα χρήματα, ποιες είναι ακριβώς οι σωστές ερωτήσεις;
Δεν έχει σημασία ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση της σχέσης σας με το χρήμα, γιατί έχουμε συγκεντρώσει εννέα ερωτήσεις που θα σας διευκολύνουν ώστε να νιώσετε πιο ασφαλείς, σίγουροι, με περισσότερη αυτοπεποίθηση, με αποτέλεσμα να γίνετε  κυρίαρχοι του οικονομικού σας πεπρωμένου. Συστήνουμε να επανέρχεστε συχνά σε αυτές τις οδηγίες, να αναπροσαρμόζετε συχνά τους στόχους σας και να είστε ρεαλιστές ως προς τις προσδοκίες σας.
1.    Ποιος είναι ο ρόλος του χρήματος στη ζωή μου;
Το χρήμα είναι ένα εργαλείο. Παρ’ όλ’ αυτά, πολλοί άνθρωποι επενδύουν συναισθηματικά στο χρήμα ή στην έλλειψή του με τέτοιο τρόπο ώστε να φορτίζεται με ένταση και συναίσθημα κάθε πλευρά της οικονομικής τους ζωής. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να παίρνουμε ήρεμες, λογικές, καθαρές  αποφάσεις και να διαχειριζόμαστε την περιουσία μας, όταν είμαστε βουτηγμένοι στο συναίσθημα.
Πριν έρθετε αντιμέτωποι με οποιοδήποτε άλλο ερώτημα, ασχοληθείτε πρωτίστως με αυτό: ποια είναι η σημασία του χρήματος στη ζωή μου; Πόσο χρόνο σπαταλώ να το σκέφτομαι και να ανησυχώ για αυτό; Να το ονειρεύομαι; Οι σκέψεις που σχετίζονται με το χρήμα είναι έντονες, εκνευριστικές, απελπιστικές; Πώς αισθάνεστε; Τρομοκρατήστε όταν έρχεται η ώρα να κάνετε τον μηνιαίο σας προϋπολογισμό;
Καταγράψτε σε ένα κομμάτι χαρτί ή ένα ημερολόγιο τις σκέψεις σας και στρέψτε την προσοχή σας στον τρόπο που αντιδρά το σώμα σας σε αυτές τις σκέψεις, είναι χαλαρό ή σφιγμένο; Δεσμευτείτε στην παρατήρηση των αισθήσεών σας και δουλέψτε στην κατεύθυνση της ουδετερότητας και της χαλάρωσης στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν κάθε φορά που σκέφτεστε το χρήμα.
2.    Τι διδάχθηκα από τα πρότυπά μου για το χρήμα;
Έχετε διδαχθεί στάσεις και συμπεριφορές για όλα, από την πολιτική έως την προσωπική σας υγιεινή από εκείνους που σας ανέθρεψαν, επομένως και η στάση σας απέναντι στο χρήμα έχει διαμορφωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από εκείνους που σας φρόντιζαν κατά τη διάρκεια της διάπλασης του χαρακτήρα σας. Ενώ προσπαθήσατε και σε ένα βαθμό το καταφέρατε να αναπτύξετε τη δική σας προσέγγιση καθώς ωριμάζατε, η άμεση αντίδρασή σας σε αγχωτικές νέες καταστάσεις θα είναι εμποτισμένες με την αντίληψη των γονέων σας για την οικονομική διαχείριση.
Αφιερώστε κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να αναγνωρίσετε ποια είναι η δική τους στάση έτσι ώστε να γνωρίζετε τη βάση πάνω στην οποία έχει χτιστεί η δική σας συμπεριφορά, για παράδειγμα, πόσο σημαντικό ήταν ή είναι το χρήμα για αυτούς; Μιλούσαν για αυτό ανοικτά και εύκολα, ή είναι κάτι μυστικό; Ήταν ικανοποιημένοι και ευγνώμονες για όσα είχαν ή αναζητούσαν διαρκώς περισσότερα;

Αλέξη, κάνε το θαύμα



Αγαπητέ Αλέξη Τσίπρα, δεν μου είσαι καθόλου αγαπητός αλλά σου παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία να με κάνεις να σε αγαπήσω.

Αλέξη, η συμπεριφορά σου μέχρι σήμερα είναι η συμπεριφορά ενός πολιτικού απατεώνα.
Έκανες τα αντίθετα από αυτά που έλεγες και υπέγραψες τα πάντα για να παραμείνεις στην καρέκλα του πρωθυπουργού.
Η Νέα Δημοκρατία σου έκανε ένα πολύ καλό δώρο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το ζαβό παιδί του Μητσοτάκη, σε μια προσπάθεια να σε κρατήσει πρωθυπουργό για πάντα.
Αλέξη, έχεις προκαλέσει απογοήτευση και αηδία σε αριστερούς, δεξιούς και κεντρώους. Στους πολίτες της Ελλάδας.
Το θέμα της Ελλάδας δεν αφορά πια κόμματα αλλά την ίδια την επιβίωση της χώρας.
Ναι, ξέρω, δεν την χρεοκόπησες και δεν την διέλυσες εσύ τη χώρα -και δεν μαζεύονται τα σκατά πολλών δεκαετιών σε δυο χρόνια- αλλά εσύ επιδίωξες να γίνεις πρωθυπουργός και να πάρεις την ευθύνη· δεν σου το επέβαλε κανείς.
Προφανώς, όταν επιδίωκες να γίνεις πρωθυπουργός, ήξερες την κατάσταση της χώρας.
Κι αν δεν την ήξερες τον Ιανουάριο του 2015, την ήξερες σίγουρα τον Σεπτέμβριο του 2015 που ζήτησες -και πήρες πάλι- τη λαϊκή εντολή.
Δεν παραιτήθηκες -μετά το δημοψήφισμα- αλλά επιδίωξες να παραμείνεις πρωθυπουργός.
Αλέξη, δεν ξέρω σε ποιο κόσμο ζεις αλλά θέλω να σε ενημερώσω πως οι Έλληνες είναι διαλυμένοι πια.
Διαλυμένοι και σε κατάθλιψη.
Δεν θέλω να γράψω διάφορα συγκινητικά αλλά όποιος δεν έφυγε, σκέφτεται να φύγει. Για να σωθεί.
Αλέξη, έχεις τώρα μια μεγάλη ευκαιρία, για να αποδείξεις πως δεν είσαι εντελώς σκατάς και ξεπουλημένος.
Οι εκλογές σε Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία και η προεδρία Τραμπ -που ανατρέπει τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση- σου δίνουν την ευκαιρία να πετύχεις κάτι θετικό για την Ελλάδα.
Αλέξη, τον Τραμπ δεν τον είχες δει να έρχεται και αυτός είναι ο λόγος που έκανες κάτι βλακώδεις δηλώσεις πως ο Τραμπ δεν θα γίνει ποτέ πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ χαζογελούσες σαν ζώον.
Αλέξη, μυρωδιά δεν έχεις από πολιτική.
Αλέξη, ο Θεός σου τον έστειλε τον Τραμπ.
Για να μη σου πω πως σου τον έστειλε ο Μαρξ.

Τι γίνεται στο σώμα όταν κάνουμε σεξ – Οι 4 φάσεις της ολοκλήρωσης


σεξ

Ενώ οι περισσότεροι ξέρετε γιατί σας αρέσει το σεξ (…), ελάχιστοι σίγουρα έχετε αναρωτηθεί τι συμβαίνει σε ανατομικό και βιολογικό επίπεδο στο σώμα σας, όταν κάνετε σεξ.
Θέλοντας να αναλύσουν τις οργανικές διεργασίες στο σεξ, οι Masters και Johnson (δύο πρωτοπόροι σεξολόγοι και θεραπευτές) επινόησαν τον όρο “κύκλος σεξουαλικής απόκρισης”, ο οποίος αντιστοιχεί στην ακολουθία των γεγονότων που συμβαίνουν στο σώμα, όταν ένα άτομο διεγείρεται σεξουαλικά και συμμετέχει σε σεξουαλικά παιχνίδια και δραστηριότητες (συνουσία, αυνανισμός, ερωτικά παιχνίδια, κλπ).
Ο κύκλος της αντίδρασης του οργανισμού στο σεξ χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις: τον ενθουσιασμό/διέγερση, την σταθεροποίηση, τον οργασμό/κορύφωση και την λύση. Δεν υπάρχει καμία διακριτή αρχή ή τέλος σε κάθε φάση του σεξ. Επί της ουσίας είναι όλα μέρος μιας συνεχούς διαδικασίας σεξουαλικής ανταπόκρισης.

Θεραπεύστε τους μώλωπες με...κρασί!


Εκτός όλων των άλλων ιδιοτήτων του, το κρασί είναι πολυχρηστικό και πολύ αποτελεσματικό για την περιποίηση του δέρματος.

Μια παλιά λαϊκή θεραπεία συνιστά την εμβάπτιση ενός κομματιού ψωμιού στο κρασί και στη συνέχεια την εφαρμογή της σε μια μελανιά για να την βοηθήσει να επουλωθεί γρηγορότερα.

Έντερο: Ο δεύτερος «εγκέφαλός» μας και πώς επηρεάζει την υγεία, αλλά και τη διάθεσή μας!


Το έντερο είναι το μεγαλύτερο αισθητήριο όργανο του σώματός μας, που γνωρίζει πρώτο και καλύτερο τι κατάσταση επικρατεί εντός μας. Αυτό το παρεξηγημένο όργανο, διαθέτει έναν απίστευτο αριθμό νεύρων, σε ένα δίκτυο που ονομάζουμε «εντερικό εγκέφαλο», το οποίο είναι τόσο χημικά περίπλοκο όσο και η φαιά ουσία στον εγκέφαλό μας.
Γι’ αυτό, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι επιστήμονες που πλέον χαρακτηρίζουν το έντερο ως τον δεύτερο εγκέφαλό μας.
Ο πρώτος με τον δεύτερο εγκέφαλό μας είναι σε άμεση επικοινωνία και συνεργασία. Αν δεν ήταν το έντερο να «κόβει κίνηση» μέσα μας, ο εγκέφαλος… απομονωμένος και προστατευμένος στο οστέινο κρανίο του, θα είχε «βαθιά μεσάνυχτα». Ορμόνες, ανοσοποιητικά κύτταρα και εντερικά βακτήρια, όλα «δίνουν λογαριασμό» στο έντερο.
Αυτή η σχέση όμως δεν είναι και τόσο ισότιμη. Γιατί ο εγκέφαλος σε συνθήκες στρες, αρχίζει να γίνεται εκμεταλλευτικός, ζητώντας από το έντερο ενέργεια, κι άλλη ενέργεια, κι άλλη ενέργεια. Το έντερο, καταλήγει έτσι να εξοικονομεί ενέργεια για λογαριασμό του εγκεφάλου, παράγοντας λιγότερη βλέννα και μειώνοντας την παροχή του αίματος.
Ο εγκέφαλος «καλομαθαίνει» κι αντί να διαχειριστεί αλλιώς το στρες, επιμένει να δανείζεται και να ξαναδανείζεται από το έντερο. Το έντερο αρχίζει να δυσανασχετεί και να στέλνει σήματα δυσαρέσκειας στον εγκέφαλο. Αυτά τα αρνητικά ερεθίσματα ρίχνουν την ενεργητικότητά μας, τη γενικότερη διάθεσή μας, μειώνουν την όρεξη… και οδηγούν το έντερο να αποβάλλει τροφή μέσω διάρροιας (για παράδειγμα), ώστε να έχει χώρο να αποθηκεύει ενέργεια, προκειμένου να τη διαθέτει στον εγκέφαλο.
Που «κολλάνε» οι αιμορροΐδες – Ποια είναι η καλύτερη δυνατή λύση για τη θεραπεία τους
Η κακή σχέση εγκεφάλου-εντέρου, διαταράσσει την καλή ισορροπία του οργανισμού, και αυτό με τη σειρά του διαταράσσει το εντερικό μας σύστημα. Το διαταραγμένο μας εντερικό σύστημα, μάς χαλάει τη διάθεση! Και μπορεί πολλές φορές, να αισθανόμαστε «κάπως»… απλώς και μόνο λόγω «κακού αποχετευτικού συστήματος», χωρίς στην πραγματικότητα να έχουμε τίποτα το ψυχολογικό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα