Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ερχεται μια νέα εποχή παγετώνων;



Δύο μελέτες που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Nature» την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν πολλές συζητήσεις και έφεραν στο μυαλό πολλών τις εφιαλτικές εικόνες του χολιγουντιανού μπλοκμπάστερ «Μετά την Επόμενη Μέρα». Στην ταινία οι διαταραχές που έχουν προκληθεί στην κίνηση των ωκεάνιων ρευμάτων και ειδικότερα αυτών του Ατλαντικού Ωκεανού προκαλούν μια τρομερή χιονοθύελλα, η οποία παγώνει κυριολεκτικά τις ΗΠΑ και το βόρειο ημισφαίριο. Αντιστοίχως, οι δύο μελέτες αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρή διαταραχή στην κίνηση των ρευμάτων του Ατλαντικού, με τη σοβαρότερη να εντοπίζεται στο περίφημο Ρεύμα του Κόλπου.
Τα ωκεάνια ρεύματα διατρέχουν μεγάλες αποστάσεις και συνολικά δημιουργούν τη λεγόμενη «παγκόσμια αλοθερμική κυκλοφορία», η οποία διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στο κλίμα πολλών περιοχών της Γης. Το πιο γνωστό ωκεάνιο ρεύμα είναι το Ρεύμα του Κόλπου, ένα ισχυρό, θερμό και ταχύ ρεύμα το οποίο δημιουργείται στον Κόλπο του Μεξικού, βγαίνει στον ωκεανό από τα στενά της Φλόριδας και ακολουθεί τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών προτού διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό. Το Ρεύμα του Κόλπου επηρεάζει το κλίμα της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ και του Καναδά, αλλά και αυτό της Δυτικής Ευρώπης.
Από τις δύο μελέτες προκλυπτει ότι η κίνηση του Ρεύματος του Κόλπου επιβραδύνεται, διαδικασία που οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν με τον όρο «αποδυνάμωση». Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι το Ρεύμα του Κόλπου βρίσκεται στην πιο… αδύναμη στιγμή του εδώ και 1.600 έτη. Ως πιθανότερη αιτία για αυτή την εξέλιξη οι επιστήμονες αναφέρουν τα συνεχώς αυξανόμενα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, κάτι που αν τελικά ισχύει θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα ειρωνικό (ή και εκδικητικό) παιχνίδι της φύσης απέναντι σε όσα της κάνει ο άνθρωπος. Διότι, τα αυξημένα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα προκαλούν υπερθέρμανση στον πλανήτη, με ό,τι αυτό (αρνητικό) συνεπάγεται. Τώρα μαθαίνουμε ότι τα αυξημένα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα μπορούν να προκαλέσουν και χιονοθύελλες βγαλμένες από την εποχή των παγετώνων! Βρισκόμαστε λοιπόν προ των πυλών μιας νέας εποχής παγετώνων; Το Βήμα-Science έθεσε αυτό και άλλα ερωτήματα στον Ντέιβιντ Θόρναλι, λέκτορα Κλιματικών Επιστημών στο University College του Λονδίνου και κύριο συγγραφέα μιας από τις δύο μελέτες.

Πως θα εξισορροπήσετε τα συναισθήματα, την ενέργεια σας και θα βελτιώσετε την υγεία σας σε 5 λεπτά




Στη αρχαία Κίνα διαπιστώθηκε ότι μερικοί πολεμιστές που τραυματίζονταν από βέλη γίνονταν καλά από διάφορες ασθένειες, έτσι άρχισε ο βελονισμός η ρεφλεξολογία και …

Από τον Zaxo Skafida

Πριν κάποιο καιρό ένα πρωινό βρέθηκα σε καφετέρια με μια παρέα. Εκεί είδα ένα φίλο να σφίγγει ένα ένα τα δάκτυλα του χεριού του και να τα τρίβει. Θα έχεις πρόβλημα του λέω με τα δάκτυλα σου, όχι μου λέει χαλαρώνω τον εαυτό μου. Δεν κουβέντιασα άλλο επί του θέματος. Όταν έφτασα στο σπίτι θυμήθηκα το γεγονός και άνοιξα τον υπολογιστή. Οδηγήθηκα στη ρεφλεξολογία και μετά βελονισμό, Ταό, γιν, γιάνγκ, τσι κλ

Βρήκα ότι ο φίλος μας εφάρμοζε τη μέθοδο jin Shin Jyutsu 
Η jin Shin Jyutsu  είναι μια αρχαία ιαπωνική μορφή θεραπείας αφής που μπορείτε να εκτελέσετε στον εαυτό σας για να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της ενέργειας και των συναισθημάτων σας μέσα από την διέγερση  των μεσημβρινών στα χέρια μας. 

Στη δεκαετία του 1920 ο Δρ. William Fitzgerald έγραψε ένα βιβλίο σχετικά με τΙς «θεραπευτικές ζώνες», εξηγώντας πώς διαιρείται το σώμα σε 10 κάθετες ζώνες, οι οποίες εκτείνονται από την κορυφή του κεφαλιού μέχρι τα άκρα των δακτύλων των χεριών και των δακτύλων των ποδιών. 

Όλα τα όργανα και οι δομές που εμπίπτουν στην ίδια ζώνη πιστεύεται ότι συνδέονται με ροή ενέργειας και μπορούν να «προσεγγιστούν» ή να εξισορροπούνται με την άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία των ποδιών ή των χεριών όπου τελειώνει η αντίστοιχη ζώνη τους.
Στη συνέχεια η Eunice Ingham ανέπτυξε με μεγαλύτερες λεπτομέρειες τη ρεφλεξελογία κυρίως των ποδιών στη δεκαετία του '30, επειδή στα χέρια τα σημεία είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν.

Η α-σθένεια είναι αποτέλεσμα στρες, πίεσης ή δύσκολων συνθηκών στο φυσικό ή προσωπικό περιβάλλον, και εκφράζεται με διοχέτευση τοξινών στον ανθρώπινο οργανισμό με αποτέλεσμα την πτώση του ανοσοποιητικού και την συναισθηματική φόρτιση ή εξάντληση. Η θεραπευτική αγωγή της Ρεφλεξολογίας, επικεντρώνεται στον καθαρισμό αυτών των τοξινών οι οποίες μπλοκάρουν περιοχές ή όργανα του σώματος, ερεθίζοντας με ειδικές μαλάξεις τα κατάλληλα αντανακλαστικά σημεία. 

Έτσι επιτυγχάνονται άμεσα: 1. Απαλλαγή του σώματος από τις τοξίνες που λόγω συσσώρευσης, δημιουργούν διάφορες φλεγμονές π.χ. κυτταρίτιδα. 2. Μείωση της πίεσης στα νεύρα και στα αγγεία και χαλάρωση 3. Tόνωση της ομαλής λειτουργίας του νευρικού συστήματος και ευεξία. 4. Aνακούφιση από τους πόνους 5. Βελτίωση της ροής του αίματος και της παροχής οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών σε όλο τον οργανισμό. 6. Eπίσπευση της θεραπείας.

Πως θα διατηρήσετε και βελτιώσετε την υγεία σας σε πέντε λεπτά







Από το Ζάχο Σκαφίδα


Σαν παραμύθι

Αρχές τις δεκαετίας του 60, περίπου 1952-56, λίγο πριν τελειώσουν τα σχολεία, τον Ιούνιο. Θυμάμαι, όμορφες στιγμές … Όταν σχόλαγα πέταγα την τσάντα μου πάνω από τη σιδερένια πόρτα του σπιτιού, έβγαζα τα λινά παπούτσια, τα πέταγα και αυτά πάνω από την πόρτα και έτρεχα με χαρά στο χωματόδρομο μπροστά από το σπίτι. Ακόμα θυμάμαι εκείνη την όμορφη αίσθηση που ένιωθα στην καρδιά μου και την απέραντη ελευθερία όταν πάταγα τη γυμνή γη. Τρέχαμε με τα άλλα παιδιά φωνάζοντας μέχρι να εξαντλήσουμε όλη μας την ενέργεια. Τώρα που το αναλύω σκέφτομαι, από πού προέρχονταν αυτή η αρχέγονη τάση, από το ένστικτο ή από βαθιά μέσα στο χρόνο.

Οι καιροί όμως πέρασαν, οι δρόμοι γέμισαν από καυτή άσφαλτο το καλοκαίρι, σκουριασμένα καρφιά, σπασμένα γυαλιά, και παντός είδους μολυσμένα σκουπίδια. Ποιος τολμούσε να περπατήσει ξυπόλυτος, άσε που δεν είναι πρέπον πια. Έτσι μόνο το καλοκαίρι, στην ακροθαλασσιά, τολμάμε να νιώσουμε το δέρμα της γης με τα γυμνά πόδια μας, να ενεργοποιήσουμε τα όργανα μας και να συλλέξουμε την ενέργεια της.

Είναι τυχεροί όσοι μπορούν να βρίσκονται συχνά σε μια παραλία, να βγάζουν τα παπούτσια τους και να βαδίσουν για λίγο στην άμμο ή το ψιλό βοτσαλάκι. Αλλά όσοι δεν έχουν αυτό το προνόμιο μπορούν εύκολα να το αντικαταστήσουν. Πως; θα δούμε παρακάτω.

Τι συμβαίνει όταν περπατάμε ξυπόλυτοι στη γη

Τι συμβαίνει όταν περπατάμε ξυπόλυτοι στη γη. Πρώτα γειωνόμαστε. Δηλαδή αντλούμε από την άπειρη ενέργεια της γης οι οποία τρέφει το αιθερικό μας, ενέργεια, απαραίτητη για την ζωτική λειτουργεία των οργάνων μας. Δεύτερον ενεργοποιούμε τις απολήξεις στα πέλματα των ποδιών των δέκα ενεργειακών ζωνών του σώματος μας. Σε κάθε σημείο στα πέλματα των ποδιών μας καταλήγει κάποια ενεργειακή ζώνη που διέρχεται από αντίστοιχα όργανα του σώματος μας. Το δεξί πόδι αντιστοιχεί στο δεξιό μέρος του σώματος και το αριστερό στο αντίστοιχο. Το εσωτερικό των πελμάτων στην σπονδυλική στήλη. 

Στην εικόνα που παραθέτουμε βλέπουμε ένα μέρος των απολήξεων. Δεν γίνεται να αναφέρουμε αναλυτικά σε κάθε σημείο του πέλματος ποιο μέρος του σώματος ενεργοποιεί. Να ξέρετε ότι όλα τα όργανα σου σώματος έχουν νευρικές απολήξεις στο πέλμα όπως φαίνεται στην αντιστοιχία που δείχνει η εικόνα.

« Σε σκοτεινούς καιρούς » του Eduardo Galeano


Σε σκοτεινούς καιρούς, ας έχουμε αρκετό ταλέντο για να ρισκάρουμε να πετάμε μες στη νύχτα σαν τις νυχτερίδες.

Σε σκοτεινούς καιρούς, ας είμαστε αρκετά υγιείς για να κάνουμε εμετό τα ψέματα που μας αναγκάζουν να καταπίνουμε κάθε μέρα.

Σε σκοτεινούς καιρούς ας είμαστε αρκετά γενναίοι για να έχουμε το θάρρος να είμαστε μόνοι και αρκετά γενναίοι για να ρισκάρουμε να είμαστε μαζί.

Σε σκοτεινούς καιρούς ας είμαστε αρκετά ώριμοι ώστε να ξέρουμε πως μπορούμε να είμαστε συμπατριώτες και σύγχρονοι με όλους εκείνους που έχουν τη θέληση για ομορφιά και τη θέληση για δικαιοσύνη, επειδή δεν πιστεύουμε στα σύνορα του χάρτη ούτε του χρόνου.

Σε σκοτεινούς καιρούς, ας είμαστε αρκετά ξεροκέφαλοι ώστε να συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε πείσμα των γεγονότων, ότι το να είσαι άνθρωπος αξίζει τον κόπο.

Τίμημα

2
Θέλω να σ’ αγγίξω…
μα φοβάμαι μη ραγίσεις στην ένταση του πόθου μου.
Θέλω να σ΄ αγκαλιάσω…
μα φοβάμαι το μετά που θα φύγεις.
Θέλω να σε νιώσω…
μα φοβάμαι την αίσθηση της σάρκας που θα λείπει έπειτα στο χάδι μου
Μα όχι…
ας πληρώσω το τίμημα της απώλειας…
για μια και μόνο Θεία Στιγμή που θα με νιώσεις μέσα σου…
να πάλλεται το Είναι σου αντάμα με το Δικό μου…
πλεγμένες ανάσες να πνέουν Ζέφυρους που θαλασσοδέρνουν την Ύπαρξη…
σε θάλασσες χωρίς μουράγια…

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ

Υπάρχουν ΣΥΝΤΑΓΕΣ για την Ευτυχία? Προφανώς κι υπάρχουν. Τις ξορκίζουμε όμως γιατί δεν τις γουστάρουμε τις αλλαγές. Τις προάλλες μιλούσα με ένα φίλο που έχει ένα σοβαρό θέμα υγείας. «Προτιμώ να πεθάνω παρά να αλλάξω», μου είπε στο τέλος με μικρή, δυστυχώς, δόση υπερβολής. Πάσο..

1) Να κινείσαι, τουλάχιστον 20 λεπτά κάθε μέρα. Περπάτημα, χορός, κολύμπι, τρέξιμο, ό,τι εσύ γουστάρεις. Το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο για να κινείται. Όταν κάθεται, κάθονται όλα. Το μυαλό, η ψυχή, η διάθεση. Η ΚΙΝΗΣΗ γεννάει συναίσθημα, έμπνευση, ενέργεια, καθαρίζει το στρες, διώχνει τη μιζέρια, φέρνει σωματική και ψυχική ευεξία, παράγει χαρά, ξεφράζει τα λούκια, διώχνει την κατάθλιψη.

2) Να αφιερώνεις κάθε μέρα 30 λεπτά στην ΕΞΕΛΙΞΗ σου. Διάβασμα, ομιλίες στο youtube, σεμινάρια. Χίλιες φορές να χάσεις ένα γεύμα παρά την εξέλιξή σου. Αν σταματήσεις να εξελίσσεσαι πέθανες. Καλύτερη γνώση σημαίνει καλύτερες επιλογές. Καλύτερες επιλογές σημαίνουν καλύτερα αποτελέσματα. Πρόσφατα άκουσα ένα καλό. Αν ανεβάζεις κάθε μέρα την αξία σου κατά 0,3%, κάθε χρόνο θα τη διπλασιάζεις. Δεν σε πληρώνουν για το χρόνο σου. Σε πληρώνουν για την αξία σου. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι. Υπάρχουν αυτοί που δουλεύουν με τον εαυτό τους κι αυτοί που (για την ώρα) δεν δουλεύουν.

3) Κάθε μέρα να κάνεις μια καλή πράξη. Το χαμόγελο, το ευχαριστώ, το παρακαλώ, το νιάξιμο, η ένωση με τον άγνωστο είναι ο λόγος που ζεις. Χωρίς αυτά ΔΕΝ θα ευτυχήσεις που να κοπανιέσαι. Το να νοιάζεσαι μόνο για την οικογένειά σου, άντε και 2-3 κολλητούς, είναι μιζέρια και μάλιστα η χειρότερη του είδους. Η πραγματική ΑΓΑΠΗ είναι μονόδρομος κι εμείς δώστου και πάμε αντίθετα γι’ αυτό και τρώμε το κεφάλι μας.

Η ζωή σου είναι η σχέση σου με τον εαυτό σου…

Να κοιμάσαι νωρίς. Η μέρα ξεκινάει από το βράδυ. Πριν πας για ύπνο να έχεις οργανώσει την επόμενη μέρα. Με χαρτί και μολύβι. Μην την αφήνεις στην τύχη. Οι μέρες γίνονται μήνες και οι μήνες γίνονται χρόνια. Μια φορά ζεις. Τίμα την.



Να έχεις τετράδιο με στόχους. Να το τηρείς ευλαβικά. Να τους σκαλίζεις και να τους ξαναγράφεις. Αυτοί είναι ο μπούσουλας της ζωής σου.
Γενικά να γράφεις. Σου κάνει καλό. Αλαφραίνει την ψυχή σου.
Να ξυπνάς νωρίς. Πολύ νωρίς. Εάν το μυαλό σου θέλει να χουζουρέψει να μην το ακούς. Να μάθεις να μη διαπραγματεύεσαι με το μυαλό σου. Να περνάει το δικό σου.
Να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να του χαμογελάς. Και να του μιλάς όμορφα. Φίλος σου είναι. Ο καλύτερος που έχεις.
Να κατεβαίνεις για περπάτημα ή για τρέξιμο όπου κι αν μένεις. Τουλάχιστον για 20λεπτά. Ζεσταίνει τις μηχανές σου.
Να ακούς κάτι την ώρα που περπατάς. Εμπνευσμένες ομιλίες. Εμπνευσμένους ανθρώπους. Μ’ ένα σμπάρο 2 τρυγόνια.
Να χαμογελάς σε αυτούς που συναντάς. Να τους λες καλημέρα. Κι ας μη σου λένε. Κάποιο λόγο θα’ χουν.
Να κοιτάς την ομορφιά τριγύρω σου. Παντού υπάρχει.
Να φτιάχνεις ένα όμορφο πρωινό. Όχι μόνο για σένα.
Να μπαίνεις στο ντους και να το απολαμβάνεις. Να αφήνεις τις σκέψεις έξω.
Να ντύνεσαι όμορφα.
Να φροντίζεις τον εαυτό σου σαν να ήταν ο σημαντικότερος άνθρωπος στον κόσμο. Είσαι. Απλά δε στο’ παν.

Ουρανός στον Ταύρο* Τα Εισόδια του Θεού στην Ψυχή σου*



23. 4. 2018





Ο Απρίλιος ο Μήνας


των Μεγάλων Αλλάγων


λίγο πριν ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ


του Μαΐου με την Είσοδο του Ουρανού


στον Ταύρο*





Τα Εισόδια του Ουρανού


σε ό,τι νόμιζες Ασφάλεια*


Σε ό,τι νόμιζες πως δεν μπορείς


να ζήσεις χωρίς αυτό*


Ναι!


Ο Ουρανός στον Ταύρο


θα είναι το Μεγαλύτερο Ταρακούνημα


στις Προσκολλήσεις μας*


Στις Προσκολλήσεις μας


σε αυτό που νόμιζαμε Απολαύσεις,


στις Προσκολλήσεις μας στα Ταλέντα μας,


στα Χρήματα, στην Δόξα,


στην Ευημερία,


στα Αγαπημένα μας Πρόσωπα,


στις Προσκολλήσεις μας σε ό,τι


έχουμε κάνει Θεό,


ενώ δεν είναι Θεός*




Τίποτα δεν είναι Θεός


εκτός από τον ίδιο τον Θεό*


Αυτό θα μας θυμίσει


ο Ουρανός στον Ταύρο*

Επιστήμονες δημιούργησαν με συμπύκνωμα Bose-Einstein ένα διαστελλόμενο σύμπαν στο εργαστήριό τους

Ψυχρά άτομα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εξομοιώσουν φυσικά συστήματα που είναι δύσκολο να μελετηθούν πειραματικά, όπως τα υπερστερεά, οι υπεραγωγοί ή οι μαύρες τρύπες. Πρόσφατα, η Gretchen Campbell στο Πανεπιστήμιο του Maryland και οι συνεργάτες της έδειξαν ότι μια ταχύτατη διόγκωση του συμπυκνώματος Bose-Einstein(Bose-Einstein condensate στο εξής BEC) παρουσιάζει χαρακτηριστικά που θυμίζουν αυτά που χαρακτηρίζουν ένα διαστελλόμενο σύμπαν. Υποστηρίζουν ότι το BEC σύστημά τους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βάση εργαστηριακού ελέγχου για κοσμολογικές θεωρίες.
Η Campbell και οι συνεργάτες της έψυξαν εκατοντάδες χιλιάδων άτομα νατρίου-23 σε θερμοκρασίες στις οποίες σχηματίζεται ένα BEC και χρησιμοποίησαν λέιζερ για να παγιδεύσουν το συμπύκνωμα σε ένα δυναμικό μορφής δακτυλίου. Μετά, αύξησαν την ακτίνα του δακτυλίου κατά ένα παράγοντα πάνω από 4 κατά μια χρονική περίοδο ορισμένων δεκάδων χιλιοστών του δευτερολέπτου, οδηγώντας το BEC να διασταλεί με υπερηχητικές ταχύτητες. Από εικόνες του BEC που πάρθηκαν κατά τη διάρκεια και μετά την διαστολή, η ομάδα προσδιόρισε τη χρονική εξέλιξη παραμέτρων όπως η πυκνότητα του BEC, καθώς και το πλάτος και η συχνότητα των διαδιδόμενων φωνονίων στο BEC.

Το αρχέτυπο του δρακοκτόνου Αγίου Γεώργιου..



Ο δρακοκτόνος Γεώργιος, ως ιστορική φιγούρα, γεννήθηκε το 280 πιθανότητα στην Αρμενία, ενώ εντάχθηκε στον ρωμαϊκό στρατό όπου και διέπρεψε. Το 303 μαρτύρησε κατά τους Διωγμούς του Διοκλητιανού όπου μετά από βασανιστήρια θανατώθηκε βάναυσα αφού του κόψανε το κεφάλι, λεπτομέρεια αξιοσημείωτη όπως θα δούμε αργότερα!

Στην παράδοση πάντως, έμεινε γνωστός για την σφαγή ενός δράκου και την σωτηρία μιας πριγκίπισσας που είχε αφεθεί ως θυσία στο κτήνος. Ο θρύλος αυτός προστέθηκε στα κατορθώματα του Αγίου από τους Σταυροφόρους κατά τον 11ο αιώνα, και τον ακολουθεί πιστά σε όλη την εικονογραφία του, αποδεικνύοντας πως στον Χριστιανισμό συνεχίζουν ορισμένοι πολύ ιδιαίτεροι παραδοσιακοί συμβολισμοί…

Ξεκινώντας από το ίδιο το όνομα του Αγίου, καταλαβαίνουμε πως σχετίζεται με την γη – Γεώργιος δηλαδή ο γεωργός του εδάφους, ο καλλιεργητής του πνευματικού σπόρου μέσα στον ίδιο τον εαυτό. Εξίσου χθόνια όμως είναι και η φύση του δράκοντα που σφαγιάζεται από τον αναβάτη Άγιο. Προσέξατε ποτέ πως η λόγχη κεντρίζει το στόμα του κτήνους; Παραπέμπει άραγε η κίνηση αυτή στην γεωμαντεία και τα 
τελουρικά ρεύματα του πλανήτη μας;

Η λόγχη είναι η θεληματική προέκταση του ατόμου και η φιδίσια όψη του δράκου συμβολίζει τις βιοενεργειακές ροές της γης, όπως αντίστοιχα τα μενίρ σηματοδοτούν το πέρασμα αλλά και τις δυνητικές εισόδους/εξόδους των ley lines.

Αντίθετα όμως από ότι θέλουν να πιστεύουν ορισμένοι, το πρότυπο του δρακοκτόνου είναι αρχαιότερο του Χριστιανισμού – άλλωστε η σημασία του ότι η Νέα Θρησκεία εξολοθρεύει τα δαιμόνια της Παλιάς, είναι όχι μόνο νεώτερη, αλλά και ιδιαίτερα απλοϊκή.

Τα 4 μυστικά που δεν σου λένε για να επιμηκύνεις την ζωή σου


Η τρέλα για μακροζωία βρίσκεται σε άνοδο στον κόσμο σήμερα που οι άνθρωποι το αναζητούν… οπουδήποτε μπορεί να αποκτηθεί. Από τη θεραπεία των βλαστικών κυττάρων μέχρι τα τρόφιμα που τρώμε στο είδος της άσκησης που πρέπει να ακολουθήσουμε, οι επιλογές είναι ευρείες.

Αλλά η πραγματική αλήθεια είναι πολύ απλούστερη και οι αρχαίοι πολιτισμοί φαίνεται να έχουν καταλάβει αυτό χωρίς να προσπαθούν.

Τα 4 μυστικά που δεν σου λένε για να επιμηκύνεις την ζωή σου 

1. Να τρως το μισό

Τι σημαίνει να φάει το μισό;
Υπάρχει μια δίαιτα που ονομάζεται «Φάτε το μισό» και είναι ειδικά σχεδιασμένη για όσους θέλουν να φάνε μόνο το μισό από αυτό που σερβίρεται στο πιάτο τους. Αυτό εξυπηρετεί το σκοπό του περιορισμού της πρόσληψης θερμίδων σας, μια απλή προσέγγιση για την απώλεια βάρους.
Ωστόσο, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες διατροφικές ανάγκες. Εάν η δουλειά σας απαιτεί να φάτε περισσότερο, τότε θα πρέπει να φάτε το είδος του φαγητού που παρέχει την ανάγκη σας. Απλά να θυμάστε να τρώτε βιολογικά και υγιεινά τρόφιμα. Αποφύγετε τους περιττούς πόθους που δεν σας εξυπηρετούν.

2. Να περπατάς την διπλή απόσταση…

Το περπάτημα είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις που υπάρχουν. Εκτός από το να είναι ελεύθερο και εύκολο να το κάνετε, σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίζετε το περιβάλλον σας. Επιπλέον, σας προσφέρει πολλά οφέλη, όπως απώλεια βάρους, μειωμένη αρτηριακή πίεση, μειωμένο κίνδυνο χρόνιων παθήσεων, βελτιωμένη διάθεση και αυξημένη δημιουργικότητα μεταξύ άλλων.

Μυστηριώδεις κύκλοι στους πάγους της Αρκτικής (vid)

Αεροσκάφος της NASA εντόπισε στην Αρκτική κάτι ανεξήγητο, κάτι που κανείς «δεν έχει ξαναδεί πριν», λέει ο διαστημικός οργανισμός.

Αεροσκάφος της NASA εντόπισε στην Αρκτική κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί, λέει η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος. Image: Supplied

Η NASA βρίσκει πάντα εξηγήσεις για παράξενα ή “ανώμαλα” φαινόμενα, στην περίπτωση όμως των ασυνήθιστων κύκλων που εμφανίστηκαν στην Αρκτική οι εξηγήσεις έχουν στερέψει.
Στις 14 Απριλίου, αεροσκάφος της NASA που συμμετείχε στην εξερευνητική αποστολή Operation Ice Bridge συγκέντρωσε εικόνες πάνω από τη Θάλασσα του Μπιούφορτ, 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Δέλτα του ποταμού Μακένζι στον Καναδά.
Οι εικόνες, που ελήφθησαν από τον επιστήμονα της αποστολής Τζον Σόνταγκ (John Sonntag), δείχνουν ασυνήθιστους ή  “ανώμαλους” κύκλους που η διαστημική υπηρεσία δεν μπορεί να εξηγήσει.
«Είδαμε αυτά τους σπάνιους κυκλικούς σχηματισμούς μόνο για λίγα λεπτά σήμερα», γράφει ο Σόνταγκ στο ημερολόγιο αποστολής, σύμφωνα με τη NASA. «Δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο κάπου αλλού».

Προφητείες για τον αόρατο πλανήτη Νιμπίρου (vid)

Η Γη υποτίθεται ότι μπορεί να χτυπηθεί ανά πάσα στιγμή από τον πελώριο αόρατο πλανήτη Νιμπίρου που θα εμφανιστεί ξαφνικά.

Σύμφωνα με ορισμένους, ο πλανήτης Νιμπίρου θα επιστρέψει για να μας «αρπάξει» όλους, σημαίνοντας το τέλος των ημερών. Image: Supplied

ΟΙ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΟΙ αποκαλούν τώρα την προφητεία ότι η Γη θα χτυπηθεί από τον αόρατο πλανήτη Νιμπίρου στις 23 Απριλίου 2018 “fake news”.
Ωστόσο, πρόκειται για μια σύντομη αναβολή μερικών μόνο εβδομάδων. Ο “σκοτεινός” πλανήτης θα επιστρέψει σύντομα για να μας καταστρέψει όλους!
Ο πλανήτης-Χ, όπως αποκαλείται, κλείνει αισίως 23 χρόνια μη ύπαρξης και, όπως υποστηρίζουν οι συνομωσιολόγοι, ευθύνεται για ορισμένα καταστροφικά συμβάντα στη Γη, όπως ο δριμύς χειμώνας που ενέσκηψε φέτος σε ΗΠΑ, Βρετανία και Κεντρική Ευρώπη, όπου σημειώθηκαν πρωτοφανείς χαμηλές θερμοκρασίες.
Αν και δεν τον έχει δει κανείς –ή ίσως για τον λόγο αυτόν– ο Νιμπίρου ετοιμάζεται να καταφέρει στη Γη ένα χτύπημα που θα είναι τελειωτικό.
Σύμφωνα με τους συνομωσιολόγους, η περιοδική τροχιά του αόρατου πλανήτη συμπίπτει με τους μαζικούς κατακλυσμούς που έπληξαν τη Γη πριν από χιλιάδες χρόνια. Μερικοί μάλιστα διατείνονται ότι πάνω στον Νιμπίρου σώζονται τα υπολείμματα ενός αρχαίου πολιτισμού που εξακολουθεί να υπάρχει πάνω στη σχεδόν αόρατη επιφάνειά του.

Ελβιέλες: Η άγνωστη ιστορία των ελληνικών Αll Star που γεννήθηκαν στην Καλλιθέα

Η ελβιέλα γεννήθηκε νότια και παραχώρησε το όνομά της σε μια ολόκληρη κατηγορία παπουτσιών την εποχή εκείνη, αυτά που σήμερα λέμε «σταράκια».

Ελβιέλες: Η άγνωστη ιστορία των ελληνικών Αll Star που γεννήθηκαν στην Καλλιθέα
«‘Ελβις Πρίσλευ ξαναέλα, με παπούτσια ελβιέλα» ή «ελβιέλα θα φορέσω για ν’ αρέσω» ήταν δύο από τα πολλά συνθήματα της εποχής με πρωταγωνίστρια την Ελβιέλα, τα πάνινα παπούτσια με τη λαστιχένια σόλα, πρόγονο των All Star, με ελληνικότατη, όμως, καταγωγή. Τότε που στο «Ροκ» ο Σταμάτης Κραουνάκης με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη τραγουδούσαν «Ροκ είναι σμόκιν και ελβιέλο / είναι ο Αμπότ με τον Κοστέλο / αυτοί ‘ναι ροκ!». Και αν η νέα γενιά, σήμερα, αναγνωρίζει μόνο τα πάνινα της Converse, η Ελλάδα μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’80 είχε τη δική της λέξη για να περιγράψει τα συγκεκριμένα παπούτσια.

Όσοι έχουν περάσει ήδη το κατώφλι των 40 χρόνων, πιθανότατα να είχαν ακούσει από τους γονείς τους τη φράση «Πάλιωσαν οι ελβιέλες σου, να πάμε στο Λαμπρόπουλο να πάρουμε καινούργιες για το σχολείο», γιατί ήταν τα παπούτσια που φορούσαν τα παιδιά στη γυμναστική, στις παρελάσεις και τις γυμναστικές επιδείξεις αλλά σύντομα έγιναν σύμβολο των άγριων νιάτων του ’50, ένα στιλ που λάνσαρε με επιτυχία ο James Dean, με λευκό μπλουζάκι, τζιν και αθλητικό.

Ποια είναι τα συμπτώματα της αφυδάτωσης στους σκύλους



Η αφυδάτωση στους σκύλους χαρακτηρίζεται από ξηρά ούλα, ξηρή μύτη, ξηρό δέρμα και απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος. Στα μάτια του μπορεί επίσης να είναι αισθητή η έλλειψη υγρασίας και να μοιάζουν βυθισμένα.

Ένα από τα πιο αιφνίδια σημάδια αφυδάτωσης σε ένα σκυλί είναι η νεφρική ανεπάρκεια.
Όταν ο σκύλος σας δεν λαμβάνει επαρκή πρόσληψη υγρών, τα ούλα του θα αρχίσουν να στεγνώνουν περισσότερο από το κανονικό. Επίσης, πιέζοντας τα ούλα του και παρακολουθώντας πόσο χρόνο χρειάζονται τα τριχοειδή αγγεία για να ξαναγεμίσουν είναι ένας ακόμα τρόπος για να αξιολογήσετε κατά πόσο ο σκύλος σας είναι ενυδατωμένος. Εάν πατήσετε το δάκτυλό σας επάνω στα ούλα του και όταν το αποσύρετε δεν επιστρέψει αμέσως το υγιές κόκκινο χρώμα, τότε μια αιτία μπορεί να είναι η αφυδάτωση.
Η μύτη σε έναν υγιή σκύλο είναι συνήθως υγρή. Όταν η μύτη γίνεται ξηρή, ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι αφυδάτωσης. Συνήθως ο έλεγχος της μύτης για σημάδια υγρασίας, βοηθά να εκτιμηθεί η αφυδάτωση.
Όταν τσιμπήσει κανείς ελαφρά το δέρμα ενός σκύλου, θα πρέπει να επιστρέψει στην κανονική του μορφή αμέσως μόλις το αφήσει. Το δέρμα σε έναν ηλικιωμένο σκύλο θα πάρει βέβαια λίγο παραπάνω χρόνο, όμως και πάλι θα επιστρέψει στην κανονική του μορφή, έστω και λίγο πιο αργά απ’ ό,τι σε ένα νεαρότερο σκυλί. Όμως, αν το ζώο είναι αφυδατωμένο, το δέρμα θα διατηρήσει μια πτυχή που θα παραμείνει έτσι και θα πάρει έναν ασυνήθιστα μεγάλο χρόνο για να επιστρέψει στη φυσική του κατάσταση. Αυτό είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα της αφυδάτωσης στους σκύλους και είναι κάτι που ο ιδιοκτήτης του σκύλου μπορεί να τσεκάρει πολύ εύκολα.
Τα πρώιμα σημάδια της αφυδάτωσης στα ζώα είναι συχνά εμφανή στα μάτια ενός σκύλου. Αυτό ισχύει ακόμα κι αν το ζώο φαίνεται πως είναι εντελώς καλά. Τα μάτια που εμφανίζονται βυθισμένα ή που είναι ασυνήθιστα ξηρά, είναι ένα ενδεικτικό σημάδι της αφυδάτωσης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα