Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Η μεταμόρφωση του Τίθωνος σε τζίτζικα…



O Τιθωνός κατά την ελληνική μυθολογία ήταν γιος του βασιλιά της Τροίας Λαομέδοντα και της Στρυμούς· τον αγάπησε η Ηώς και οι θεοί του χάρισαν την αθανασία αλλά όχι και την αιώνια νεότητα.

Η Ηώς απήγαγε τον Τιθωνό μαζί με τον Γανυμήδη, κατά μία εκδοχή, για να τους καταστήσει εραστές της. Ο Τιθωνός και η Ηώς απέκτησαν μαζί δύο τέκνα, τον Μέμνονα και τον Ημαθίωνα. Ωστόσο, όταν ο Δίας κράτησε τον Γανυμήδη για τον εαυτό του, η Ηώς τον παρεκάλεσε να κάνει τον Τιθωνό αθάνατο, αλλά ξέχασε να του ζητήσει να τον διατηρήσει και νέο. 


Ο Τιθωνός λοιπόν έφθασε σε έσχατο γήρας, κι έτσι η Ηώς, που ως θεά ήταν και αθάνατη και αιώνια στην ίδια ηλικία, δεν μπορούσε πια να τον βλέπει. Τότε οι θεοί τον λυπήθηκαν και τον μεταμόρφωσαν σε ένα ζαρωμένο έντομο που απλώς μιλά ακατάπαυστα, ανίκανο για νεανική δράση: το έντομο αυτό είναι ο τζίτζικας  (τέττιξ στα αρχαία ελληνικά), σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή σε ακρίδα . 

Μύρινα η Αμαζόνα βασίλισσα, και πρωτεύουσα της Λήμνου




Οι Αμαζόνες ήταν μυθικό έθνος ηρωικών γυναικών, που κατά τους αρχαίους κατοικούσαν στην περιφέρεια του τότε γνωστού κόσμου. Γονείς τους θεωρούνταν ο Άρης και η Αρμονία ή η Αθηνά.

Το ερώτημα, σχετικά με τις αντιλήψεις που επέδρασαν στη φαντασία του ελληνικού λαού κι έπλασε τους μύθους για τις Αμαζόνες, είναι από τα δυσκολότερα και πιο αμφιλεγόμενα ερωτήματα της ελληνικής μυθολογίας. Η σύγχρονη έρευνα πάντως τείνει να θεωρήσει τις Αμαζόνες ιστορικό λαό και όχι μυθολογική ή κοινωνιολογική σύλληψη.

Οι Αμαζόνες με όπλα που ήταν τόξο, βέλος και ξίφος, υπερασπίζονταν τη χώρα τους και συγχρόνως έκαναν επιδρομές, πέρα από τα σύνορα τους, στις γειτονικές χώρες και μέχρι τον Τάναϊ, τη Θράκη και τη Συρία. Οι Αμαζόνες, δεν είχαν άνδρες στη χώρα τους, πήγαιναν και ζούσαν δύο μήνες την Άνοιξη για τη διαιώνιση του είδους μ' έναν γειτονικό αρσενικό λαό τους Γαργαρείς, που κατοικούσαν στον Καύκασο .

Ακόμη είχαν τη συνήθεια να αφαιρούν τον δεξιό μαστό των κοριτσιών τους για να μην τους εμποδίζει στη χρήση του τόξου. Είναι όμως πιθανό ότι ο μύθος αυτός, που απαντά στους συγγραφείς της ύστερης αρχαιότητας , δημιουργήθηκε από την παρετυμολογία του ονόματος Αμαζών (από το α στερητ. + μαζός = μαστός) που σήμαινε αυτήν που δεν είχε μαστό.

Ίδρυσαν πολλές ονομαστές πόλεις και συναντήθηκαν με τους περιφημότερους ήρωες του ελληνικού μύθου. Σύμφωνα με την παράδοση οι πόλεις της Κύμης, της Μύρινας, της Εφέσου και της Σμύρνης ιδρύθηκαν από τις Αμαζόνες.

Η πόλη της Λήμνου Μύρινα κατά μία εκδοχή,  οφείλει το  όνομα της στην βασίλισσα των Αμαζόνων  Μύρινα. Αναφέρεται ως κόρη του Τεύκρου και σύζυγος του βασιλιά Δαρδάνου. Σε αυτό συνεπικουρεί και ένας άλλος  μύθος, σύμφωνα με τον  οποίο, οι Λημνίες είχαν σκοτώσει όλους του άντρες του νησιού *.

Η Μύρινα κήρυξε τον πόλεμο εναντίον των Ατλάντων και με τρεις χιλιάδες Αμαζόνες κατάφερε να κυριεύσει την πόλη τους Κερνήν.

Η χρυσή ηλικία: ανακαλύπτοντας την εσωτερική ισορροπία και γαλήνη

anazitisi

Για να είστε ευτυχισμένοι και να μπορείτε να προσφέρετε την ευτυχία θα πρέπει πρώτα να βρείτε την εσωτερική σας ισορροπία. Θα πρέπει να φτάσετε σε μια κατάσταση όπου θα αφήνετε τις κριτικές των άλλων να περνούν απαρατήρητες και θα επικεντρώνεστε στο δικό σας, προσωπικό εμπλουτισμό.
Όλοι πρέπει να φτάνουμε σε αυτό το στάδιο κάποια στιγμή, στην ηλικία που θα έχουμε βρει επιτέλους την εσωτερική μας ισορροπία. Σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να σας επηρεάσουν κριτικές ή επιβλαβή και αρνητικά σχόλια.
Όλοι γνωρίζουμε ότι η κριτική και οι εσφαλμένες δηλώσεις πάντα μας επηρεάζουν όταν προέρχονται από τους ανθρώπους που είναι κοντά μας, από ανθρώπους που είναι σημαντικοί για μας. Γι’ αυτό το λόγο δεν είναι πάντα εύκολο να λέμε: «ό,τι και να λένε ή ό,τι και να σκέφτονται οι άλλοι για μένα δεν με πληγώνει».
Η κριτική θα μπορεί να σας επηρεάζει όσο της το επιτρέπετε εσείς. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να βρείτε την ωριμότητα και την εσωτερική ισορροπία που είναι απαραίτητα για να μπορέσετε να προχωρήσετε γαλήνια και με καθαρή καρδιά. Δεν λέμε ότι θα πρέπει να φτάσετε σε μια συγκεκριμένη ηλικία για να δώσετε προτεραιότητα στον εαυτό σας.
Αναφερόμαστε στην πνευματική ηλικία και όχι στη σωματική. Είναι μια συγκεκριμένη στιγμή όπου θα βρείτε την ισορροπία και θα αφήσετε πολλά πράγματα πίσω σας. Αυτό σημαίνει ότι έχετε μάθει από τις εμπειρίες σας και είστε σε θέση να απενεργοποιείτε οτιδήποτε αρνητικό.
Σας προτείνουμε να πάρετε το χρόνο σας και να το σκεφτείτε.
Η χρυσή ηλικία δεν έρχεται με την πάροδο του χρόνου αλλά με την εσωτερική γαλήνη

Κακοί ή καλοί άνθρωποι: εκείνοι που φέρνουν την ευτυχία

eftuxia

Δούναι και λαβείν· και τα δυο είναι εξίσου σημαντικά. Θα πρέπει να διατηρούμε τις αποστάσεις μας από ανθρώπους που μας κάνουν να αισθανόμαστε άβολα και να ανταποδίδουμε τα αισθήματα όταν κάποιος μας βοηθά να αναπτυχθούμε σαν προσωπικότητες.
Θα ξεκινήσουμε λέγοντας ότι κανείς δεν είναι καλός ή κακός. Δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να μετρήσει επιστημονικά την καλοσύνη ή την κακία.
Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σίγουρο: όλοι γνωρίζουμε πώς μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους ή τις σχέσεις η αρνητική και η θετική ενέργεια.
Μερικοί άνθρωποι ενεργούν καθαρά και μόνο βάσει του συμφέροντός τους. Και όταν αρχίζουν να βάζουν τους εαυτούς τους πάνω από τους άλλους γίνονται προσβλητικοί και δόλιοι σε σημείο που θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτά τα άτομα έχουν αρνητική επίδραση στους άλλους.
Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα σας δώσουν μαθήματα. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε και ανθρώπους που δημιουργούν θετικές σχέσεις με αγνή καρδιά και ειλικρινή φωνή που ποτέ δεν θα μπορούσαν να σας βλάψει. Αυτοί οι άνθρωποι κατανοούν την αμοιβαιότητα και το σεβασμό. Μας προσφέρουν ευτυχία.
Οι άνθρωποι που δίνουν μαθήματα και αφήνουν ουλές
Μπορεί ήδη να έρχονται στο μυαλό σας άτομα που έπαιξαν κάποιο ρόλο στο παρελθόν. Αλλά θα πρέπει να αναλογιστείτε για λίγο και να αναρωτηθείτε αν έχετε κάνει κι εσείς κακό σε κάποιον άλλο.

ΝΟΗΤΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ


Ανάμεσα σε άλλα χαρακτηριστικά που τον διέκριναν, ένα στοιχείο που συνέβαλε στο να διατυπώσει ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ρηξικέλευθες θεωρίες στη φυσική ήταν η εντυπωσιακή του ικανότητα να «σκηνοθετεί» στη φαντασία του καθημερινά σενάρια, για να αναλύει περίπλοκες επιστημονικές ιδέες.
maties-sto-sumpan-astrobiologia-kai-ainstain
Ο ίδιος αποκαλούσε αυτά τα σενάρια Gedankenexperiments, ένας όρος που στα γερμανικά σημαίνει νοητικά πειράματα, και τους απέδιδε σημαντικό ρόλο στη διατύπωση της Ειδικής και της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας. Μάλιστα, μερικά από αυτά τα νοητικά πειράματα χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα, για να περιγράψουν μερικές από τις πιο εντυπωσιακές ανακαλύψεις του γερμανοεβραϊκής καταγωγής φυσικού.
Σε πρόσφατο άρθρο του στο σάιτ Business Insider, ο δημοσιογράφος Ali Sundermier συνοψίζει μερικά από αυτά τα σενάρια, τα οποία έφεραν επανάσταση στην επιστήμη.
Φανταστείτε ότι «κυνηγάτε» μία δέσμη φωτός
Ήταν μία απορία που ο Αϊνστάιν άρχισε να σκέφτεται όταν ήταν 16 χρονών: το θα συνέβαινε αν προσπαθούσε κανείς να κινηθεί παράλληλα με μία δέσμη φωτός, καθώς αυτή διαδίδεται στον χώρο;
Αν μπορούσε να αναπτύξει ίση ταχύτητα με τη δέσμη, σκεφτόταν ο φυσικός, τότε το φως θα «πάγωνε» για τον συγκεκριμένο παρατηρητή. Κάτι που θα σημαίνει πως θα έπαυε να είναι… φως.
Τελικά, συνειδητοποίησε πως το φως δεν μπορεί να επιβραδύνει για οποιονδήποτε κινούμενο παρατηρητή, αλλά αντίθετα θα πρέπει να διατηρεί σε κάθε περίπτωση σταθερή την ταχύτητά του. Η ιδέα αυτή αποτέλεσε τη βάση πάνω στην οποία θεμελίωσε τη Γενική Σχετικότητα.

ΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ



Το Ιερό της Ελευσίνας υπήρξε το κέντρο μιας πανάρχαιης θρησκευτικής λατρείας της αρχαιότερης που άνθισε επί 2.000 χρόνια. 

Τα μυστήρια, μικρά και μεγάλα, κρατούσαν πολλές μέρες, και ήταν βασισμένα στην αναζήτηση της << χαμένης >> κόρης της Δήμητρας Περσεφόνης. 

Ο μύθος της Περσεφόνης είχε σχέση με την αθανασία της ψυχής, και γι' αυτό η εορτή αυτή περιείχε μυστήρια που εθεωρούντο τα ιερότερα όλων. Ιεροφάντες και μύστες, συμμετείχαν όλοι σε << δράμα μυστικόν και ιερόν >> που εξελισσόταν στο άδυτο του ναού. 

Οι ομοιότητες με τα μυστήρια της Ίσιδος πολλές, όπως και με τις Χριστιανικές μυστηριακές τελετές. 

Επί βασιλείας Αρκαδίου, ο Αλάριχος με τους Γότθους και με την συνοδεία πολυαρίθμων μοναχών κατέστρεψε λεηλάτησε και ερήμωσε το ιερό της Ελευσίνας. 


Τα Ελευσίνια Μυστήρια υπήρξαν αντικείμενο πολλών επιστημονικών ερευνών, αφού από πολλούς μελετητές θεωρούνται ως η βάση της σημερινής Χριστιανικής Σταύρωσης και Ανάστασης. 


Κύρια Θεά των μυστηρίων η Δήμητρα, Πελασγικής καταγωγής, όμως μετά τον Ηρόδοτο πολλοί συγγραφείς αναφέρουν πως η Δήμητρα και ο Διόνυσος ήταν θεότητες ταυτόσημες με την Ίσιδα και τον Όσιρι της Αιγύπτου. 


Κατά τον Απολλόδωρο ήρθαν στην Αττική η Δήμητρα και ο Διόνυσος κατά την βασιλεία του Πανδίονος, και σύμφωνα με το μάρμαρο της Πάρου το 1408 π.χ. <<Αφού η Δήμητρα έφθασε στην Αττική, φύτεψε εκεί τα δημητριακά. Ο Τριπτόλεμος ήταν ο πρώτος που έσπειρε τη πεδιάδα στην Ελευσίνα, τη λεγομένη Ράϊο Πεδίο >>.


O Ισοκράτης μας μιλά για την υποδοχή που επιφύλαξαν οι Αθηναίοι στην Δήμητρα και για το διπλό δώρο που τους έκανε, των δημητριακών και των Μυστηρίων.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ



Έχουμε αναλώσει πολύ χρόνο να κατηγορούμε τους πολιτικούς, (και δικαίως τους κατηγορούμε) για την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Αλλά δεν πρέπει να αποσιωπούμε την μεγάλη ευθύνη που φέρουν οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι. 


Έχουμε την μεγαλύτερη εμπορική ναυτιλία στην γη, οι εφοπλιστές μας κάνουν τις μεγαλύτερες παραγγελίες νέων σκαφών στα ναυπηγεία της Ιαπωνίας, της Κορέας, της Κίνας, της Γερμανίας, κ.λ.π. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Γιατί η Χώρα μας δεν έχει Ναυπηγεία; 


Είχαμε προ αρκετών ετών την ΒΙΑΜΑΞ. Που κατασκεύαζε λεωφορεία, σήμερα η ΒΙΑΜΜΑΞ δεν υπάρχει, την αγόρασαν οι Τούρκοι, και αφού απέκτησαν τεχνογνωσία από αυτήν, προ μηνών έθεσαν σε λειτουργία το πιο σύγχρονο εργοστάσιο στο κόσμο, και τι ειρωνεία μας κάλεσαν να παραβρεθούμε στα εγκαίνια. 


Οι παρόμοιες περιπτώσεις είναι πολλές. Αναφέρθηκα στις δύο παραπάνω που αποτελούν περιπτώσεις τρανταχτές. Διότι την ευθύνη φέρουν κατά κύριο λόγο οι συνδικαλιστές, αλλά και οι εργαζόμενοι. Που σε κρίσιμες στιγμές της λειτουργίας των προξένησαν ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων, με παρατεταμένες και εκβιαστικές απεργίες. Δεν εννοώ να καταργηθεί η απεργία, αλλά να υπάρχει το μέτρο μέχρι που θα εξυπηρετείτε το συμφέρον του εργαζομένου και σε βάθος χρόνου. 


Είναι συνήθεια των Ελλήνων πολιτών να αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους και να τους επιρρίπτουν τις ευθύνες. Απευθύνομαι στον κάθε πολίτη και τον ερωτώ; Εσύ που διαμαρτύρεσαι ήσουν συνεπής στις υποχρεώσεις σου στο κράτος;

Λογικές πλάνες (ΙΙ)

ΑριστοτέληςΗ λογική πλάνη είναι ένα ψεγάδι στην δομή ενός επιχειρήματος, το οποίο καθιστά το εν λόγω επιχείρημα άκυρο.

Η πρώτη γνωστή συστηματική μελέτη των λογικών πλανών διενεργήθηκε από τον Αριστοτέλη, ο οποίος ταξινόμησε 13 τύπους. Η δεύτερη μελέτη έγινε τον Μεσαίωνα και γι’ αυτό το λόγο πολλές λογικές πλάνες σήμερα αναφέρονται με λατινικούς όρους. Η τρίτη περίοδος άρχισε περί τα μέσα του εικοστού αιώνα και σήμερα έχουν ταξινομηθεί περί τις 175 λογικές πλάνες.

Οι άνθρωποι υποπίπτουν συχνά σε λογικές πλάνες, επιβεβαιώνοντας τη συνέπεια ή διαψεύδοντας την προϋπόθεση μιας πρότασης. Φαίνεται ότι αυτό που ονομάζουμε κοινή λογική, δεν αποτελεί και ένα τόσο συνηθισμένο αγαθό και μάλλον θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι η κοινή λογική είναι ιδιαίτερα σπάνια.

Προσφυγή στην αυθεντία
Η προσφυγή στην αυθεντία είναι η λογική πλάνη όπου κάποιος επικαλείται μια αυθεντία είτε όταν στην πραγματικότητα δεν είναι αυθεντία στον εν λόγω τομέα είτε σε αμφιλεγόμενα θέματα. Για παράδειγμα, το να επικαλεστεί κάποιος τον Einstein για να υποστηρίξει ένα επιχείρημα στη θρησκεία, είναι μια άσχετη επίκληση στην αυθεντία. Ο Einstein ήταν αυθεντία στη φυσική, όχι στη θρησκεία.

Η άσχετη προσφυγή στην αυθεντία είναι ένα είδος γενετικής πλάνης, το να κρίνει δηλαδή κάποιος την ορθότητα μιας πρότασης με βάση την προέλευσή της παρά με βάση τα επιχειρήματα υπέρ και κατά. Αν η πρόταση προέρχεται από κάποιο άτομο που αναγνωρίζεται σαν αυθεντία, τότε η πρόταση θεωρείται αληθής. Ακόμα και αυθεντίες όμως μπορεί να κάνουν λάθη.

Προσφυγή στην άγνοια

Λογικές πλάνες (Ι)


Στην φιλοσοφία, ο όρος λογική πλάνη αναφέρεται στην σχηματική πλάνη, δηλαδή σε ένα ψεγάδι στην δομή ενός παραγωγικού επιχειρήματος, το οποίο καθιστά το επιχείρημα άκυρο.

Ωστόσο, συχνά απαντά στον ανεπίσημο διάλογο για να υποδηλώσει ένα επιχείρημα το οποίο μπορεί να είναι προβληματικό για οποιονδήποτε λόγο. 

Σε αυτή την χρήση του όρου συμπεριλαμβάνονται τόσο οι μη σχηματικές πλάνες (δηλαδή έγκυρες αλλά σαθρές προτάσεις ή μη ποιοτική / μη παραγωγική επιχειρηματολογία) όσο και οι σχηματικές πλάνες. Ο όρος είναι γνωστός και ως διαλληλία.

Το ότι σε ένα παραγωγικό επιχείρημα εντοπίζεται σχηματική πλάνη δεν επηρεάζει τις προτάσεις ή το συμπέρασμα του επιχειρήματος, αφού είναι δυνατόν είτε και τα δύο να είναι αληθή είτε απλώς να είναι πολύ πιθανά εξαιτίας της φύσης του επιχειρήματος (πχ. προσφυγή στην αυθεντία). Παρόλα αυτά, το παραγωγικό επιχείρημα παραμένει άκυρο, διότι το συμπέρασμά του δεν προκύπτει από τις προτάσεις του κατά τον αναμενόμενο τρόπο.

Κατ' επέκταση, υπάρχουν μη παραγωγικά επιχειρήματα τα οποία επίσης πάσχουν από σχηματικές πλάνες. Για παράδειγμα, ένα επαγωγικό επιχείρημα το οποίο αποπειράται να εφαρμόσει αρχές των πιθανοτήτων ή της αιτιότητας με εσφαλμένο τρόπο πέφτει επίσης σε σχηματική πλάνη.



Είναι δύσκολο να αναγνωριστούν οι πλάνες στην καθημερινή επιχειρηματολογία, διότι τα επιχειρήματα συνήθως απαντούν ενσωματωμένα σε ρητορικές που συσκοτίζουν τις λογικές συνδέσεις μεταξύ των προτάσεών τους. Επιπλέον, οι μη σχηματικές πλάνες εκμεταλλεύονται τα συναισθήματα καθώς και τις διανοητικές και ψυχολογικές αδυναμίες του κοινού στο οποίο απευθύνονται. Η ικανότητα προσδιορισμού κάθε λογικής πλάνης είναι κάτι το οποίο πρέπει να αναπτύξει ο καθένας, προκειμένου να τις αποφεύγει.

Η άρνηση του ηγουμένου

O εγκέφαλος δεν ξεχωρίζει ζάχαρη και υποκατάστατα

different-types-of-sugar


Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, έχει εξελιχθεί σε μανία η ανάγκη να υποκαταστήσει κανείς το κανονικό φαγητό με αυτό που είναι χαμηλής θερμιδικής αξίας μόνο και μόνο για να σώσει λίγες παραπάνω θερμίδες.
Η πιο κοινή τέτοια μανία είναι η χρήση των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών αντί για την κανονική ζάχαρη, καθώς αυτές είναι χαμηλές σε θερμίδες.
Φαίνεται λογικό να αντικαταστήσει κανείς τη «φορτωμένη» με θερμίδες ζάχαρη με την χαμηλής ή μηδενικής θερμιδικής αξίας εκδοχή της, χάρη στην οποία μπορεί να χάσει άμεσα βάρος.
Ομως, σύμφωνα με πολλούς ερευνητές, έχει αποδειχθεί πως οι τροφές χωρίς ζάχαρη μπορούν πραγματικά να προσθέσουν λίπος στο σώμα, όπως ακριβώς το κάνει και  η κανονική ζάχαρη.
Ας δούμε με ποιον τρόπο οι γλυκαντικές ουσίες μπορούν να προσθέσουν λίπος στο σώμα μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ - ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΤΑ





ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ - ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΤΑ

Ο χρόνος είναι ενιαίος και ο άνθρωπος τον χώρισε σε τρεις χρόνους για να δώσει μία ταυτότητα στην εδώ ζωή του.

Σε έναν ενιαίο χρόνο λοιπόν, δεν υπάρχουν οι τρεις χρόνοι.
Αλλά ένας και μοναδικός χρόνος..το αληθινό νοερό παρόν η το εικονικό.

παρελθόν παρόν και μέλλον είναι το ίδιο.
Ένα όνειρο.

Ότι πεθαίνει δεν χάνεται, αλλά απλά βγαίνει από την εικόνα
Ότι γεννιέται απλά εισέρχεται στην εικόνα.

Αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως απειροελάχιστο παρόν, είναι η εικόνα του χώρου μέσα στην οποία κινείται η νοητή μας ουσία ο Νους.

Ότι αντιλαμβανόμαστε είναι νοητό και όχι αληθινό.


Ένας παρατηρητής που βρίσκεται 200 έτη φωτός μακριά από την Γη, θα δει ως παρόν την επανάσταση του 1821.
Και ένας παρατηρητής από την Γη θα δει ως παρόν το παρελθόν του άλλου παρατηρητή όπως ήταν πριν 200 χρόνια.

Άρα πως λογίζουμε το παρόν ως ξεχωριστό τμήμα του ενιαίου χρόνου;

5 λόγοι για να αποφεύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα

food


Ποια είναι τα επεξεργασμένα τρόφιμα; Αυτά που έχει αλλοιωθεί η φυσική τους κατάσταση, αφού έχουν περάσει από διάφορες τεχνητές διαδικασίες και στη συνέχεια έχουν εγκλωβιστεί σε σακούλες, κονσέρβες ή βάζα.
Αυτά τα τρόφιμα έχουν έναν κατάλογο των συστατικών που περιέχουν στις ετικέτες τους. Αυτά ακριβώς τα τρόφιμα είναι τα επεξεργασμένα τρόφιμα.
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία των τροφίμων περιλαμβάνουν:
* Κονσερβοποίηση
* Κατάψυξη
* Ψύξη
* Αφυδάτωση
* Επεξεργασία αποστείρωσης ή απολύμανσης
Η ανάγκη για επεξεργασμένα τρόφιμα
Τα επεξεργασμένα τρόφιμα πιο βολικά τρόφιμα. Πολλοί είναι οι επαγγελματίες που εργάζονται και επιλέγουν για φαγητό τα επεξεργασμένα τρόφιμα, περισσότερο από τα φυσικά τρόφιμα, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρόνο και να φάνε κάτι «νόστιμο».
Ωστόσο, δεν είναι η ευκολία το μόνο πράγμα που «προσφέρουν» τα επεξεργασμένα τρόφιμα στον οργανισμό σας.
Παρακάτω είναι μια λίστα με τα συστατικά που οι κατασκευαστές προσθέτουν στα μεταποιημένα τρόφιμα:

Ο θυμός καταστρέφει εγκέφαλο και καρδιά

anger1

H επίδραση του θυμού και της επιθετικότητας στο σώμα ενός ανθρώπου είναι τόσο μεγάλη που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο πρόκλησης εγκεφαλικού επεισοδίου ή εμφράγματος.


Αυτό διαπίστωσε κλινική μελέτη που έγινε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ. Η μελέτη παρακολούθησε 14.000 άτομα ηλικίας 48-67 ετών για 8 συναπτά έτη και με τη χρήση των τεστ αξιολόγησης σε όλους τους συμμετέχοντες, άνδρες και γυναίκες, που κλήθηκαν να χαρακτηρίσουν την προσωπικότητά τους, οδηγήθηκε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα.
Οι επιστήμονες κατέγραψαν όλα τα εγκεφαλικά επεισόδια που προκλήθηκαν στους εθελοντές, κατά τη διάρκεια της μελέτης και διαπίστωσαν ότι τα άτομα που είχαν θυμό και οργή στη ζωή τους, είχαν αυξημένο κίνδυνο να πάθουν κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο. Μάλιστα, όσο πιο ψηλό ήταν το επίπεδο θυμού τους, τόσο μεγαλύτερος ήταν ο κίνδυνος.

Πώς να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό

milkhoney

Το μυστικό της βασίλισσας Κλεοπάτρας για να έχει ένα όμορφο δέρμα ήταν να κάνει μπάνιο μέσα σε γάλα καμήλας και μέλι. Σήμερα, δεν χρειάζεται να γεμίσετε τη μπανιέρα σας με γάλα αν θέλετε να έχετε ένα λείο, απαλό και μεταξένιο δέρμα.
Μπορείτε απλά να περιποιηθείτε το δέρμα σας κάνοντας ένα μπάνιο ομορφιάς μέσα σε ένα μείγμα από γάλα και μέλι σε σκόνη και ρίχνοντας στο νερό και κάποιες σταγόνες από τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια.
Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:
1. Ρίξτε δύο με τρία φλιτζάνια γάλα και μέλι σε σκόνη και αν το επιθυμείτε και ένα φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ ή σε ένα γυάλινο μπολ.

Στην Ελλάδα έπαθε σοκ ακόμα και το «Δόγμα του σοκ»

paros5

Το ΔΝΤ δίνει στην δημοσιότητα έκθεση με την οποία παραδέχεται τα «λάθη» που διέπραξε στο πρώτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας αλλά στην Ελλάδα κανείς δεν ασχολείται με το θέμα, λες και η χώρα δεν διαλύθηκε εξαιτίας αυτών των «λαθών».
Την ώρα που το ΔΝΤ παραδέχεται το τεράστιο ρίσκο του προγράμματος, λάθος εκτιμήσεις, λάθος προβλέψεις, λάθος υποθέσεις και την γνώση πως το χρέος της Ελλάδας ήταν μη βιώσιμο, ο Αλέξης Τσίπρας -ο άνθρωπος που υποσχόταν έξοδο από τα Μνημόνια και ψήφισε ήδη τρία- εγκαινίαζε με τυμπανκρουσίες ένα επαρχιακό αεροδρόμιο περιορισμένης δυναμικής, το οποίο θα καταλήξει, όπως συνέβη με πολλά άλλα, σε γερμανικά χέρια.

Φυσικά, εφτά σχεδόν χρόνια μετά την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες για την χρεοκοπία της χώρας.

Οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία, η κυβέρνηση Παπανδρέου που οδήγησε την Ελλάδα στο ΔΝΤ και οι κυβερνήσεις Παπαδήμου, Σαμαρά και Τσίπρα που εφαρμόζουν τα σχέδια του ΔΝΤ που οδηγούν στην εξαφάνιση της Ελλάδας δεν έχουν καμία ευθύνη για τίποτα.

Το ΔΝΤ παραδέχεται πως το χρέος της Ελλάδας ήταν μη βιώσιμο ό,τι κι αν έκανε η Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα συνεχίζει στον δρόμο της καταστροφής.

H ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ




Όταν δεν ξέρεις ποιος είσαι ζεις για πάντα στην ανυπαρξία της εικόνας
Δεν μου λέτε; επειδή είσαστε ανίκανοι να σκεφτείτε, μπας και σας βάλω για τα καλά μέσα στο matrix!
Θυμόσαστε πάντα έτσι το χαμόγελο της Τζοκόντα;
Μήπως κάτι έχει αλλάξει;
Για να σας δείξω πόσο εύκολα μπορεί το matrix να αλλάξει το..παρελθόν! και να επηρεάσει το μυαλό σας!! αυτό που πιστεύετε ότι ζήσατε!! ενώ δεν το ζήσατε ποτέ!!

Άλλωστε αυτό που θεωρείτε ζωή τι νομίζετε ότι είναι;

Μπορούν οι γυναίκες να ρυθμίζουν την διάθεση τους καλύτερα από τους άντρες όταν ακούν μουσική...;

radio vintage woman

Μετά από μια κουραστική και απογοητευτική μέρα, λίγα πράγματα μπορούν να απαλύνουν το ταραγμένο μας μυαλό όπως η μουσική. Ανάλογα  βέβαια πάντα την κάθε περίσταση... Λυπημένα τραγούδια μπορούν να βοηθήσουν μερικούς ανθρώπους να βρουν παρηγοριά στη θλίψη... Έντονα και αισιόδοξα τραγούδια μπορούν να βοηθήσουν άλλους να απομακρύνουν οδυνηρές σκέψεις και να τις μετατρέψουν σε ευτυχείς. Επιθετικά τραγούδια μπορούν να βοηθήσουν διοχετεύοντας την εσωτερική μας οργή, σε ίσως μια πιο διαχειρίσιμη μορφή. Ωστόσο, όλες αυτές οι στρατηγικές που έχουμε αναπτύξει για τον εαυτό μας, δεν είναι απόλυτα υγιής ή ίσες στην ικανότητα τους να βελτιώσουν και να ρυθμίζουν τη διάθεση μας...

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Jyväskylä της Φινλανδίας, ο τρόπος που εκλαμβάνει κάποιος τη μουσική, έχει σημαντική επίδραση στην ανακούφιση που πραγματικά μπορεί να αποκομίσει από το άκουσμα της...  Επιπλέον, οι άνδρες και οι γυναίκες τείνουν να ακολουθούν πολύ διαφορετικές μεθόδους στο πως χρησιμοποιούν τη μουσική για να ρυθμίζουν την διάθεση τους και σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, οι γυναίκες μπορεί να είναι πολύ πιο υγιείς σε αυτό το κομμάτι...

Το ουσιώδες ερώτημα το οποίο οι δύο ψυχολόγοι της μουσικής, Emily Carlson και Suvi Saarikallio ζήτησαν στην έρευνά τους ήταν:"Είναι πάντα υγιής για τους ανθρώπους να ακούν μουσική...;"

Οι δυο επιστήμονες είχαν συνεργαστεί με διάφορους μουσικοθεραπευτές στο παρελθόν, χρησιμοποιώντας της μουσική ως φάρμακο σε κάποιους καταθλιπτικούς εφήβους. Η Carlson και η Saarikallio παρατήρησαν, ότι δεν ανταποκρίθηκαν όλοι οι ασθενείς με τον ίδιο τρόπο στο μουσικό άκουσμα... Κάποιοι κόλλησαν στις καταθλιπτικές σκέψεις τους και η μουσική που διάλεξαν να ακούσουν επιβάρυνε περισσότερο την θλίψη τους... Τότε οι δύο καθηγητές ήθελαν να ψάξουν πώς οι διαφορετικοί τρόποι που ακούμε μουσική, προκαλούν διάφορες επιπτώσεις στον εγκέφαλο...

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ

Ο εγκέφαλός μας! Ο εαυτός μας, η έδρα του αρχηγείου όλων των σωματικών λειτουργιών αλλά και των συναισθημάτων, των σκέψεων, των ονείρων, της νοημοσύνης, της αυτοαντίληψης και αυτοαναγνώρισης. Όλα τα έμβια όντα, ακόμη και του φυτικού βασιλείου, είναι προικισμένα με μια μορφή νοημοσύνης και «σκόπιμου σχεδιασμού» στο περιβάλλον.
brain-paradigm
Επίσης όσο ανεβαίνουμε στην κλίμακα του ζωικού βασίλειου μπορούμε να αναγνωρίσουμε και την έννοια της συνείδησης σε ζωικούς οργανισμούς, με την έννοια της υποκειμενικής εμπειρίας και της πρωτότυπης συμπεριφοράς. Αν θέσουμε τον όρο «συνείδηση υψηλού επιπέδου» για να ορίσουμε τη δυνατότητα ενός νού να αυτο-αναγνωρίζεται και να συμπεριφέρεται με επίγνωση του εαυτού του, θα την βρούμε και σε θαλάσσια θηλαστικά όπως η φάλαινα και το δελφίνι και ακόμη περισσότερο στα πρωτεύοντα όπως οι ουρακοτάγκοι και οι χιμπατζήδες..
Η δική μας ανθρώπινη «εκτόξευση» χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη της γλώσσας, η οποία εκτός από όργανο απλής σκόπιμης επικοινωνίας για την επιβίωση, έγινε όργανο έκφρασης αφηρημένων και πολύπλοκων ιδεών και συλλήψεων, ανεβάζοντας το επίπεδο της οργάνωσής μας σαν είδος, δημιουργώντας ηθικές κατηγορίες για τη συνύπαρξή μας και παράγοντας πολιτισμό.
Δεν είναι ίσως και τόσο μακρινοί οι καιροί που το αιώνιο δυϊστικό δίλημμα σώμα-νους εκφράζοντας το ανάλογο ύλη-πνεύμα βασάνισε και στοίχειωσε την ανθρώπινη σκέψη και την επιστήμη, με όλες βέβαια τις συνέπειες τόσο στην οργάνωση των κοινωνιών όσο και ατομικά στο τίμημα που πλήρωσαν οι κατά περίπτωση «αιρετικοί», όταν κυρίαρχη ήταν η θρησκευτική αντίληψη της κυριαρχίας του πνεύματος. Από την Αναγεννησιακή βέβαια εποχή, η θρησκεία αναγκάστηκε σε έναν άβολο συμβιβασμό να δεχτεί τις αλήθειες των νόμων του φυσικού κόσμου, αρκεί να διατηρήσει ακέραιο το πεδίο μιάς ανεξάρτητης απροσδιόριστης Θεϊκής ουσίας που γέννησε τούτον τον υλικό κόσμο, χωρίς να υπόκειται στους νόμους του. Οσο για το νου, συνδυαζόμενος αυτός με την έννοια της «ψυχής», δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό ότι είναι ένα απόλυτα φυσικό φαινόμενο, το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που αν και γεννά ανώτερες άυλες ποιότητες, έχει έδρα ένα απόλυτα υλικό μέσον, τον εγκέφαλο.
Ισως και σήμερα η Δυτική θρησκεία να βρίσκεται ακόμη σ αυτό το στάδιο, συμβιβασμένη βέβαια με όλο και «προκλητικότερες» ανακαλύψεις που η δυναμική τους συρρικνώνει ακόμη περισσότερο τον διάλογο σε όλο και μικρότερες περιοχές του «άφατου». Γιατί από την αρχή του προηγούμενου αιώνα και με όλο και αυξανόμενη ταχύτητα, οι επιστήμες της νευροφυσιολογίας και της ψυχολογίας, εμβαθύνοντας και συναντώντας τις κατακτήσεις και άλλων κλάδων όπως της φυσικής και των μαθηματικών, έχουν φτάσει στο σημείο να υπόσχονται την εκπόρθηση των μυστικών της συνείδησης με ερευνητικά και ερμηνευτικά εργαλεία καθ όλα υλικά και καθόλου «μεταφυσικά». Οι έρευνες αυτές βέβαια, έχουν ορισμένες σύμφυτες με το πεδίο τους δυσκολίες και αυτό-αναιρέσεις: Καλείται ο ανθρώπινος εγκέφαλος να αυτο-παρατηρηθεί για να διαπιστώσει πώς ο ίδιος παρατηρεί τη φύση και τον εαυτό του ( μια σύλληψη που μπορεί να ανακυκλώνεται σαν το φίδι που τρώει την ουρά του), καθώς επίσης και να ανταπεξέλθει στην ανάγκη να «αντικειμενοποιεί» σαν «τρίτος» (όπως απαιτεί η επιστημονική έρευνα) τα πορίσματα του παρατηρούμενου εαυτού του! Αυτό πέρα από την φιλοσοφική του διάσταση, έχει και πρακτικές δυσκολίες ηθικού και κοινωνικού χαρακτήρα, όπως τα όρια του πειράματος και τα διαθέσιμα ανθρώπινα πειραματικά «αντικείμενα». Το θαυμάσιο όμως αυτό ταξίδι είναι άκρως αποκαλυπτικό και παραγωγικό. Κλείνοντας πολλές παλιές διαμάχες του παρελθόντος, ανοίγει νέους δρόμους τόσο στην «καθαρή» επιστήμη, όσο και στον πολιτισμό μας. Η αυτογνωσία μας ήδη μας έχει ιστορικά επανατοποθετήσει σε πολλά ζητήματα της εκπαίδευσης, της θεραπευτικής, της άσκησης δικαιοσύνης και πολιτικής (χωρίς σχολιασμό για ηθικές πλευρές του ζητήματος) και υπόσχεται ακόμη περισσότερες αποκαλύψεις. Αποκαλύψεις για την ατομική υπαρξιακή περιπέτεια, την κοινωνική, ακόμη και την Κοσμική, με νέους όρους…

Μνημόνια: Μεγάλη συμφορά για μας, άρα λάθος η συνταγή – μεγάλη επιτυχία γι΄ αυτούς, άρα πολύ σωστή η συνταγή.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μνημόνια
1. Η λάθος συνταγή (τρία μνημόνια, έρχεται και τέταρτο, και πέμπτο, αν χρειαστεί) καταστρέφει τους Έλληνες. Όλους τους Έλληνες τους καταστρέφει; Εάν κάποιοι καταστρέφονται, κάποιοι δεν επωφελούνται, δεν κερδίζουν, δεν επιτυγχάνουν επιτυχία μεγάλη; .

2. Καταστρέφονται οι εργαζόμενοι αλλά δεν κερδίζουν οι επιχειρηματίες με τη μείωση του μεροκάματου και του μισθού, με την αύξηση του χρόνου εργασίας, με την καθυστερημένη καταβολή τους, με την μη καταβολή τους; Δεν είναι μεγάλη επιτυχία;

3. Καταστρέφονται και κλείνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίοι που δεν είναι ανταγωνιστικοί, δεν αυξάνουν όμως έτσι τα κέρδη τους οι μεγάλες επιχειρήσεις, ντόπιες και ξένες; Δεν είναι αυτό πολύ σωστή συνταγή;
4. Καταστρέφονται οι συνταξιούχοι που μειώνονται οι συντάξεις τους αλλά δεν κερδίζει το Κράτος που μειώνονται οι δαπάνες του; Δεν κερδίζουν οι επιχειρήσεις που καταβάλλουν μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές; Δεν είναι αυτό σωστή πολιτική;

5. Αυξάνονται οι φόροι των εργαζομένων και των μικρομεσαίων αλλά δεν κερδίζει το Κράτος που αυξάνονται τα έσοδα του; Δεν κερδίζουν οι μεγάλες επιχειρήσεις που καταβάλλουν, όταν καταβάλλουν, λιγότερους φόρους; Είναι μικρή αυτή η επιτυχία;

6. Υποφέρουν πολλοί και πολλές όταν περικόπτονται οι κοινωνικές δαπάνες του Κράτους αλλά δεν θα κερδίσουν και πάλι οι μεγάλοι επιχειρηματίες που θα καταβάλλουν λιγότερους φόρους, άρα θα αυξηθούν τα κέρδη τους; Δεν χαίρονται γι΄ αυτό;

Αυτοϋποτίμηση: όταν οι άλλοι είναι πάντα καλύτεροι

Μήπως κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη, αν όχι ανυπόφορη, με τη συνεχή αυτοϋποτίμηση; Μπορούμε να απελευθερωθούμε από την παγίδα της υπονόμευσης του εαυτού μας;
1Όλοι έχουμε τις ανασφάλειές μας! Κατά καιρούς, απογοητευόμαστε από τον εαυτό μας, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε σε αυτόν, αμφισβητούμε την αξία μας και νιώθουμε μικροί και ανάξιοι, ειδικά όταν συγκρινόμαστε με κάποιους που θαυμάζουμε, που θεωρούμε πρότυπα ή απλά πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύουν ό,τι έχει για εμάς σημασία και αξία.
Ακόμη και οι -φαινομενικά τουλάχιστον- πιο σίγουροι για τον εαυτό τους άνθρωποι περνάνε κρίσεις αυτοαμφισβήτησης. Αυτές οι κρίσεις είναι φυσιολογικές και αναμενόμενες. Μοιάζουν να είναι μέρος της ανθρώπινης κατάστασης, τουλάχιστον έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στο δικό μας πολιτισμό.
Είναι, μάλιστα, απαραίτητες ως διαδικασία επαναπροσανατολισμού μας μέσα στη ζωή:Πού βρίσκομαι, πού πάω και ποια είναι η σχέση μου με τους άλλους; Γίνονται, όμως, προβληματικές και επώδυνες, όταν κυριαρχούν στην καθημερινότητά μας: Όταν κάθε μας σκέψη και κάθε μας πράξη τείνουν να καταλήγουν στο ότι τελικά σε κάτι υστερούμε και ότι οι άλλοι, κάποιοι άλλοι, ένας άλλος έστω, είναι καλύτεροι από εμάς!

Το εσωτερικό μας κενό δεν γεμίζει με αντικείμενα



Οι εξωτερικές δράσεις και η αναζήτηση της απόλαυσης, κλ.π., είναι ασπιρίνες  για να ξεχνούν οι άνθρωποι το κενό και τα προβλήματά τους και να αποφεύγουν να δουν τι συμβαίνει μέσα τους. Τα προβλήματα όμως θα παραμένουν άλυτα όσο κανείς αποφεύγει να τα αντιμετωπίσει ή αναζητά επιφανειακές λύσεις.
Οι άνθρωποι σήμερα αποφεύγουν να δουν αυτό που συμβαίνει μέσα τους και για να ξεχνιούνται, το ρίχνουν στο φαί, στο σεξ, στη διασκέδαση, στα σπορ, στην πολιτική, στις εκδρομές, στα χόμπι, στο ντύσιμο, στο κυνήγι του χρήματος, στο να ασχολούνται με τους άλλους, στην τηλεόραση, το ιντερνέτ, τα θεάματα, το ποτό, τα ναρκωτικά, οποιαδήποτε περίεργη απόλαυση και ότι μπορεί να βάλει ο νους του άνθρωπου.
Είναι δυνατόν όμως, να λυθούν τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στο νου και την καρδιά του, αποφεύγοντας να τα δει και να τα αντιμετωπίσει;  Ή είναι δυνατόν  να βρει κανείς ικανοποίηση και ευτυχία, να γεμίσει το κενό του, καταφεύγοντας σε πράγματα έξω από αυτόν, σε υλικά αντικείμενα; Εξ άλλου τα αντικείμενα και οι απολαύσεις τους, όπως και οι ίδιες αισθήσεις υπόκεινται σε πολλούς περιορισμούς. Πράγματα φθαρτά και υποκείμενα σε περιορισμούς είναι αδύνατο να μας φέρουν μόνιμη ευτυχία, εσωτερική πληρότητα, ειρήνη κ.λπ.. Είναι γεγονός ότι δεν μπορούμε να έχουμε πάντα αυτό που θέλουμε και έτσι νοιώθουμε δυστυχισμένοι. Αλλά είναι γεγονός ότι και όταν αποκτούμε αυτό που θέλουμε πάλι δυστυχούμε, γιατί ανακαλύπτουμε ότι το συγκεκριμένο πράγμα που φανταζόμασταν ότι θα μας έκανε πλήρεις και ευτυχισμένους δεν το πραγματοποίησε.

ΣΚΕΠΤΟΜΟΥΝ, ΑΠΛΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ… ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ



Ερευνητές στο Stanford που μελέτησαν τις ζωές 400 διάσημων ανθρώπων βρήκαν:
• 35% από τα επιτεύγματα της ομάδας ήρθαν όταν αυτοί ήταν μεταξύ 60 και 70 ετών.
• 23% ήρθαν μεταξύ 70 και 80.
• 8% ήρθαν όταν ήταν πάνω από 80.
• 64% από τα πιο σημαντικά έργα του κόσμου έχουν επιτευχθεί από ανθρώπους ηλικίας πάνω από 60.
Η ηλικία είναι στην πραγματικότητα θέμα κατάστασης του νου! Ο Satchel Paige, ένας από τους καλύτερους παίκτες στο baseball, είπε κάποτε, «Τι ηλικία θα είχες αν δεν ήξερες πόσων ετών είσαι;»
Του Lewis Timberlake
«Δεν είναι ποτέ πολύ αργά να γίνεις αυτό που θα μπορούσες να είχες γίνει». - George Eliot
«Και στο τέλος, δεν είναι τα χρόνια στην ζωή σου που μετρούν. Είναι η ζωή μέσα στα χρόνια σου». - Abraham Lincoln

20 Γνωρίσματα Των Ανθρώπων…Που Έχουν Αποφασίσει Να Είναι Ευτυχισμένοι!

20 Γνωρίσματα Των Ανθρώπων

…Που Έχουν Αποφασίσει Να Είναι Ευτυχισμένοι!
 

Η ευτυχία αποτελεί κοινή επιδίωξη όλων των ανθρώπων. 
Κανείς δεν θέλει να είναι σκυθρωπός και λυπημένος.
Όλοι έχουμε γνωρίσει ανθρώπους που καταφέρνουν να είναι ευτυχισμένοι, ακόμη και εν μέσω κάποιας αγωνιώδους δοκιμασίας στη ζωή τους. 
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν νιώθουν πόνο, 
θλίψη ή λύπη – 
απλά, 
δεν αφήνουν αυτά τα συναισθήματα να κατακλύσουν την ζωή τους.
Πώς το καταφέρνουν;
Έρευνες αποκαλύπτουν 20 κυρίαρχα γνωρίσματα των ευτυχισμένων ανθρώπων:

1. Εκτιμούν την ζωή
Είναι ευγνώμονες που ξυπνούν κάθε πρωί. 

Αναπτύσσουν μία παιδική αίσθηση θαυμασμού για τη ζωή και εστιάζουν στην ομορφιά της κάθε στιγμής. 

Δεν παίρνουν τίποτε ως δεδομένο – 
προσπαθούν να αδράξουν την κάθε στιγμή και αγνοούν τις μικρές αναποδιές.


2. Διαλέγουν τους φίλους τους 
…σοφά
Περιτριγυρίζονται από άλλους χαρούμενους, 
θετικούς ανθρώπους που μοιράζονται τις αξίες, 
την ηθική και τους στόχους τους. 

Ανθρώπους που τους ενθαρρύνουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους. 

Φίλους που τους αγαπούν και τους αποδέχονται για αυτό που είναι και που είναι εκεί όταν χρειάζονται ένα χέρι βοηθείας.

3. Είναι ανεκτικοί
Αποδέχονται και σέβονται τους άλλους για αυτό που είναι και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. 

Προσεγγίζουν τους συνανθρώπους τους με καλοσύνη και γενναιοδωρία. 

Βοηθούν όταν μπορούν, 
χωρίς να προσπαθούν να αλλάξουν τον άλλον.

4. Μαθαίνουν συνεχώς
Ενημερώνονται για ότι έχει να κάνει με την καριέρα και τα ενδιαφέρονται τους και δοκιμάζουν συνεχώς νέα, 
και πολλές φορές τολμηρά, 
εγχειρήματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους.

5. Εστιάζουν στην λύση, 
όχι στο πρόβλημα
Αντί να 
…βουλιάξουν στην αυτολύπηση, 
με το που έρχονται αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα, 
καταπιάνονται με το να βρουν λύση. 

Δεν αφήνουν τις αντιξοότητες να επηρεάζουν την διάθεσή τους και εστιάζουν στην καλή πλευρά των όποιων προβλημάτων –  
βλέπουν κάθε εμπόδιο σαν μία ευκαιρία να κάνουν μία αλλαγή προς το καλύτερο.
 Άλλωστε, 
ουδέν κακόν αμιγές καλού!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα