Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ!

Πως Έβλεπαν Οι Αρχαίοι Έλληνες Τα Όπλα!!
                                Έλληνες-weapons.jpg

Ένα από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για την δολοφονία των παιδιών και των ενηλίκων στο Newtown, Κονέκτικατ, ήταν ένα AR-15, ένα ημιαυτόματο τουφέκι που είναι παρόμοιο με ένα όπλο που χρησιμοποιείται στον πόλεμο από τα αμερικανικά στρατεύματα. Ένα όπλο του πολέμου είχε μετατραπεί σε όργανο δολοφονίας αθώων στην πατρίδα . Αυτό θα είχε συγκλονίσει τους αρχαίους Έλληνες.

ΝΕΡΑΙΔΕΣ (VIDEO)


                                                                            
   Λέγετε ότι το όνομά τους προέρχεται από τις Νηρηίδες,
τις θαλάσσιες νύμφες που ταυτίστηκαν με τις Νύμφες των πηγών,
λέγονται και Ανεράιδες ή Ανεράδες.
O λαός μας τις φαντάζεται ν’αγαπούν το τραγούδι και τον χορό
και να ζουν μέσα σε δάση ή σε όχθές ποταμών και λιμνών
ή και εκεί που συναντιούνται τα ποτάμια με τη θάλασσα,
παίζοντας με τα λουλούδια και με τα βότσαλα,
λατρεύουν υπερβολικά το υγρό στοιχείο!<πηγή μυθολογία>

Το Μογγολικό Σκουλίκι Του Θανάτου


Μογγολία, έρημος Gobi. Θεωρείται η περιοχή που ζει ένα μυστηριώδες, θανάσιμο πλάσμα που ονομάζεται Olghoi Khorkhoi ( allghoi khorkhoi, allerghoi horhai, ή olgoj chorchoj ), ή αλλιώς το Μογγολικό σκουλήκι του θανάτου. Οι περιγραφές μιλούν για ένα πλάσμα περίπου 1,5 μ. μήκος, που το σώμα του είναι λιπαρό, φωτεινό κόκκινο.

Φάρμες Ανθρώπων



Ας φανταστούμε για λίγο ο καθένας τον εαυτό του, ότι είναι φύλαρχος σε κάποιο μέρος (τα παλιά εκείνα χρόνια), σε μια ομάδα ανθρώπων, για παράδειγμα περίπου χιλίων.
Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την ομάδα σύμφωνα με τις επιθυμίες μας και δίχως να έχουμε αντιρρήσεις, ανακαλύπτουμε ότι ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να χωρίσουμε τους ανθρώπους σε μικρές ομάδες

Το Λάδι και η παγκόσμια Μαγεία του




Το λάδι από τα αρχαία χρόνια χρησιμοποιείται τόσο σα μέσο μαγείας όσο και σαν μέσο καθαγιασμού. Με τις ιδιότητες που έχει σα σύμβολο καθιέρωσης, αφιέρωσης, γονιμότητας, χρησιμοποιήθηκε στην μαγεία, και με τις ιδιότητες του χρίσματος, της πνευματικής φώτισης, του ελέους, της χάρης του Θεού και απονομής σοφίας, χρησιμοποιήθηκε στην ιερουργία (ανώτατη μορφή μαγείας)

Γενιές μιας νέας Ανθρωπότητας

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο θαύμα της γέννησης. Ακόμη και οι πιο σοβαροί ενήλικες κάνουν τα πάντα για να δουν τα μικρά πλασματάκια να χαμογελούν. Η γέννηση είναι μια μυστηριώδης κατάσταση ακόμη και σήμερα, στην εποχή της τεχνολογικής έκρηξης. Παρόλο που γνωρίζουμε από πού έρχονται τα παιδιά και πώς γεννιούνται, δε γνωρίζουμε, ακόμη, από πού έρχεται η καθαρή ουσία τους.

Όσο ο Άνθρωπος έχει καρδιά, η Αγάπη θα διατρυπά ακόμα και το τσιμέντο που τον έχτισαν, για να ανθίζει ο Έρωτας και η Ζωή, μέσα στον Θεό…

                                    

Αφορμή γι' αυτό το θέμα μου έδωσε μια γλυκιά Ψυχή... 

μου θύμησε κάτι που είχα γράψει...ήμουν δεν ήμουν στα 20! 

Μα και πάλι...αν χρειαζόταν, το ίδιο ακριβώς θα έγραφα... 
Δεν με ενδιαφέρει ο κόσμος των "μεγάλων"...ΚΑΘΟΛΟΥ μάλιστα!
Ας κρατήσει όποιος θέλει την κριτική του και την αναξιότητα που βλέπει στους άλλους...Εγώ στους άλλους βλέπω μόνο την απλότητα και αυτήν ακολουθώ πάντα...

Φιλοσοφία εστι μελέτη Θανάτου!


η τελευταία φράση του Σωκράτη : Ω Κρίτων, τῷ Ἀσκληπιῷ ὀφείλομεν ἀλεκτρυόνα• ἀλλὰ ἀπόδοτε καὶ μὴ ἀμελήσητε!
η τελευταία φράση του Σωκράτη : "Ω Κρίτων, τῷ Ἀσκληπιῷ ὀφείλομεν ἀλεκτρυόνα• ἀλλὰ ἀπόδοτε καὶ μὴ ἀμελήσητε"!
Στον «Φαίδωνα, 63.b.4 – 69.e.2» ο Πλάτων ορίζει  την φιλοσοφία  ως μελέτη θανάτου.
Λέγει  :
«Εμπρός λοιπόν, θα προσπαθήσουμε να απολογηθώ σε σας πειστικότερα από ότι στους δικαστές. Εγώ, είπε, Σιμμία και Κέβη, αν δεν φανταζόμουν ότι θα φθάσω κατ’ αρχάς κοντά σε άλλους θεούς, σοφούς και αγαθούς, κι έπειτα σε ανθρώπους που έχουν τελευτήσει και είναι καλύτεροι από τους εδώ, θα είχα άδικο να μην αγανακτήσω με τον θάνατο. Τώρα όμως, το ξέρετε, ελπίζω να φτάσω και κοντά σε αγαθούς ανθρώπους – πράγμα βέβαια που δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω με πεποίθηση.

Η... “ΕΓΩ” ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ.


                                     

Γνώσεις. Γνώσεις παντού. Αμέτρητες ώρες, ξοδεμένες και αξόδευτες σε χρήσιμες και άχρηστες πληροφορίες.

Πότε όμως ψάξαμε ουσιαστικά να δούμε τι συμβαίνει μέσα μας? 

Βλέπουμε τις ανθρώπινες σχέσεις να χαλάνε, να ψυχραίνονται, και πολλές φορές αναζητάμε τις αιτίες των προβλημάτων έξω από εμάς, όμως πολλές φορές, μεγάλη ευθύνη έχει το Είναι μας.

Κι εκεί είναι λοιπόν, που πρέπει να κάνουμε μια καλή Ενδοσκόπηση Ψυχής.

Οι μπαταρίες της Βαγδάτης


                             Τομή μπαταρίας της Βαγδάτης

Το Ιράκ, το Ιράν αλλά και η ευρύτερη περιοχή της μεσοποταμίας υπήρξε ως ένα από τα πιό ενδιαφέροντα μέρη για τους αρχαιολόγους, ειδικά στις αρχές του 20ου αιώνα, καθώς εκεί τοποθετούνται μερικοί από τους πιό μεγάλους πολιτισμούς της ιστορίας (Σουμέριοι, Βαβυλώνιοι, Πάρθοι) αλλά και μερικοί από τους μεγαλύτερους θρησκευτικούς μύθους (κήπος της Εδέμ, Πύργος της Βαβέλ, δέντρο της γνώσης, κατακλυσμός του Νώε). 

Το Κακό Μάτι και το Ξεμάτιασμα



Ήμουν 16 χρονών και είχα λυσσάξει! Δεν την άφηνα σε χλωρό κλαρί! Κάθε φορά που την συναντούσα της κολλούσα άγρια : «έλα ρε γιαγιά … πες μου τα λόγια!» Εκείνη δεν μου τα έλεγε. «Είσαι μικρή ακόμη! Είναι δύναμη και θα την σκορπίσεις! Όταν μεγαλώσεις θα στα μάθω». Περνούσαν τα χρόνια και φτάνω στα 19 μου. Άρχισα να την πρήζω πάλι «μεγάλωσα τώρα! Έλα βρε γιαγιά … πες μου τα!». Γελούσε!!! Κάποια ημέρα που την είχα πρήξει πολύ (ΠΟΛΥ όμως!) με τα παρακάλια μου, μού είπε : «Πρέπει να μου τα κλέψεις τα λόγια! Αλλιώς θα χάσω την μισή μου δύναμη και θα την πάρεις εσύ. Ούτε εσύ θα είσαι αρκετά δυνατή … ούτε εγώ!». 

Ο ΤΣΑΛΑΠΕΤΕΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΜΥΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ




Ο ΤΣΑΛΑΠΕΤΕΙΝΟΣ

Ο τσαλαπετεινός είναι ένα πολύ όμορφο πουλί. Στην επαρχία το ονομάζουν και αγριοκόκορα. Μοιάζει με πετεινό κι έχει ψηλό λοφίο είναι πολύχρωμο αλλα μικρότερο σε μέγεθος και φυσικά πετάει. Συχνά θα το δούμε να μεταφέρει μυνηματα σε μάγους, γιατί συμβολίζει το πτηνό της εσωτερικής γνώσεως και είναι πολύ γνωστό από την ιστορία με τον Σολομώντα.
Στα αρχαία ελληνικά ο τσαλαπετεινός ονομάζεται έποψ, επόπτης δηλαδή, αλλά και τηρεύς, αυτός που επιτηρεί, αυτός που τα βλέπει όλα. Ο Ηλιος στην ελληνική μυθολογία ονομάζεται παντεπόπτης γιατί βλέπει τα πάντα, και είναι ο οφθαλμός που όλα τα παρακολουθεί απο ψηλά. Ηλιακό πτηνό είναι και ο πετεινός, όπως και το κοράκι, αλλά ο τσαλαπετεινός έχει ένα μυστηριακό συμβολισμό γιατί θεωρείται το εσωτερικό μεταφυσικό μάτι.

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΩΝ


ΠΑΝ ΕΡΠΕΤΟ ΝΕΜΕΤΑΙ ΠΛΗΓΗ    Ηράκλειτος



Αναλύοντας αυτή την αρχαία φράση του σκοτεινου φιλοσόφου, μπορεί κανείς να κατανοήσει την φύση των ερπετών. Τα ερπετά ονομάζονται έτσι επειδή δεν περπατούν αλλά έρπουν και μάλιστα μόνο σε κοντινές αποστάσεις.  Και το κάνουν αυτό γιατί δεν κυνηγούν την τροφή τους αλλά η τροφή τους έρχεται σε αυτά. 
 Ακόμα και αν έχουν πόδια δεν τα χρησιμοποιούν, εκτός αν θέλουν να πάνε μέχρι την τουαλέτα ή το πολύ έως το αυτοκίνητο. Είναι όντα φρικιαστικά, όσο και αν εξωτερικά φτιάχνονται και ντύνονται με θεωρίες και αμπελοφιλοσοφίες περί του δικαιώματος στο κακό, στην κλοπή και σε άλλα εγκλήματα. Για τα ερπετά  η μεγαλύτερη απάτη είναι η αγάπη.

Πότε χρειάζονται αντιβίωση οι εποχιακές λοιμώξεις του αναπνευστικού


                           

Με την εποχή των λοιμώξεων του αναπνευστικού να μας χτυπά την πόρτα, ολοένα περισσότεροι μικροί και μεγάλοι εκδηλώνουν πονόλαιμο, βήχα, «μπούκωμα», συνάχι, με ή χωρίς «δέκατα» ή πυρετό ή πόνους σε όλο το σώμα, που μερικές φορές επιμένουν για αρκετές ημέρες ή και εβδομάδες.
Πώς μπορεί, όμως, κάποιος να ξέρει εάν τα συμπτώματά του οφείλονται σε ιό ή βακτήριο, αλλά και εάν χρειάζονται αντιβιοτικό ή όχι; Η κυρία Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας & Λοιμώξεων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει τις απαντήσεις.

Ο δρόμος του Μάγου 13ο Μάθημα


Η πραγματικότητα που βιώνετε αποτελεί ένα καθρέφτισμα των προσδοκιών σας.Εάν προβάλλετε καθημερινά τις ίδιες εικόνες, η πραγματικότητα σας θα είναι η ίδια κάθε μέρα.'Όταν η προσοχή είναι τέλεια, δημιουργεί τάξη και διαφάνεια μέσα από το χάος και τη σύγχυση.

Ο δρόμος του Μάγου 12ο Μάθημα


Η σοφία είναι ζωντανή και άρα πάντοτε απρόβλεπτη.Η τάξη είναι μια άλλη όψη του χάους. Το χάος είναι μια άλλη όψη της τάξης.Η αβεβαιότητα που σας πλημμυρίζει είναι το κατώφλι της σοφίας.Η ανασφάλεια θα συνοδεύει πάντα τον ταξιδιώτη της αναζήτησης - διαρκώς παραπατάει, δεν πέφτει, όμως, ποτέ.Η ανθρώπινη τάξη απαρτίζεται από κανόνες.
Η τάξη του μάγου δεν έχει κανόνες - ρέει φυσικά, όπως η ζωή.

Οι «φωτεινοί άνθρωποι», οι «άνθρωποι της εξέλιξης» , και οι « άνθρωποι του σκότους»



Όμως ό άνθρωπος πού έχει ξεπεράσει τις δοξασίες και τις προκαταλήψεις , έχει εννοήσει την ύπαρξή του με την ενίσχυση της θελήσεώς του και έχει εμπνευστεί ή ουσία της πίστεώς του προς την αναζήτηση του πνευματικού του αθάνατου εαυτού, είναι αυτός πού θα γίνει ό οδηγός της απελευθέρωσης της ανθρωπότητας από τά δεσμά πού της έχουν επιβληθεί.

Εσύ πως σκέφτεσαι;



Το παρακάτω απόσπασμα είναι από την αυτοβιογραφία του Καρλ Γιουνγκ  με τίτλο "Αναμνήσεις, Όνειρα, Σκέψεις" από το κεφάλαιο με τίτλο "Ταξίδια".
Ο Γιουνγκ σε ένα από τα ταξίδια του στις ΗΠΑ πήγε με φίλους να επισκεφτεί τους ινδιάνους του Νέου Μεξικού στο Pueblos. Εκεί είχε την τύχη (όπως λέει ο ίδιος) να μιλήσει με τον αρχηγό της φυλής των Tao Pueblos. Τον περιγράφει σαν έναν έξυπνο άνδρα ηλικίας γύρω στα 40 με 50 με το όνομα Ochwiay Biano (Λίμνη του Βουνού).

Η Υγεία, η ισορροπία, ο χαρακτήρας, το μεγαλείο της ψυχής χτίζονται πριν από τη γέννηση


Από την Ιωάννα Μαρή !

Οι μέλλοντες γονείς είναι οι αρχιτέκτονες της Κοινωνίας του αύριο 
Η αρχαιοελληνική σοφία για την ευγονία 
Η σύγχρονη επιστήμη θεωρεί την προγεννητική περίοδο της ζωής, από τη σύλληψη δηλαδή έως τη γέννηση, θεμελιώδους σπουδαιότητας για την υγεία, την ψυχική ισορροπία και τη νοητική ανάπτυξη του ανθρώπου σε όλες τις ηλικίες. Το πώς θα βιωθεί αυτή η πριν από τη γέννηση περίοδος (ρίζες της ζωής), αν θα βιωθεί από τη μητέρα και τον πατέρα (τα συναισθήματά του οποίου περνούν στη μητέρα) με χαρά, με υπερηφάνεια, με αγάπη, αρμονικά ή το αντίθετο, έχει άμεσες επιπτώσεις στην υγεία του παιδιού που θα γεννηθεί, αλλά και του ενηλίκου ανθρώπου, στον οποίο αυτό το παιδί θα εξελιχθεί.

ΤΟ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ......




Της εξουσίας...


Στίχοι – Μουσική - Ερμηνεία: 
Χρήστος Κωνσταντίνου 

Της εξουσίας τα σκολειά
σού τά `πανε «παιδεία»
και των εμπόρων τα σκαλιά
σού τά `παν «εκκλησία»!

Μα λέξη δε σού είπανε
και σκόπιμα σού κρύψανε
το ζεϊμπέκικο του νου που φέρνει ελευθερία,
γιατί το ξέρουνε καλά κρυμμένη είν’ η ουσία.

Τι είχαμε, τι χάσαμε και τι μας μένει ακόμα!!!


του Νάνου Βαλαωρίτη
Χάσαμε τ’ αυτοκίνητα, τα κινητά μας, τα ακίνητά μας, τα επιδόματα του Πάσχα και των Χριστουγέννων. Χάσαμε τον ύπνο μας τη δουλειά μας, το μαγαζάκι, το καφενείο, την επιχείρηση, ρούχων, παπουτσιών, την ιστορία μας, το 1821, τη Σμύρνη, τη Μικρά Ασία. Χάσαμε τα καπέλα μας, την αξιοπρέπειά μας, την μπέσα μας (Μπέσαμε μούτσος…), τις πνευματικές μας αξίες, τις αξίες στο Χρηματιστήριο, τις καρέκλες μας εποχής, στο Δημοπρατήριο, τις ντουλάπες, τους καθρέφτες.

Μεγαλώνω


της Μαργαρίτας Μυτιληναίου


                                     

Μεγαλώνω. Οι παλιοί μου δάσκαλοι φεύγουν, εδώ και χρόνια. Ο Δημαράς, ο
Μουντές, ο Δαρδούφας. Πολλά από αυτά που έμαθα στο σχολείο, με γκρίνια και
πολλά νεύρα, μου έχουν φανεί πολύ χρήσιμα στην εδώ και δυόμισι δεκαετίες
ενήλικη ζωή μου. Με έχουν ξελασπώσει κανονικά. Ποιος να το φανταζόταν..

Οι κλεμμένοι Μάηδες της ζωής μας


του Ρούσσου Βρανά
  Πληθαίνουν… οι κλεµµένοι Μάηδες της ζωής µας. Του Σικάγου το 1886. Της Θεσσαλονίκης το 1936. Του Παρισιού το 1968. Και λιγοστεύουν όλα όσα είχαν υποσχεθεί για τη ζωή των ανθρώπων.
Να βάζει κάποιος τέρµα στη ζωή του, είναι µερικές φορές κάτι σαν µια έσχατη γραµµή νόµιµης άµυνας. Αυτό ακριβώς ήταν η τελευταία αυτοκτονία εργαζοµένου στη γαλλική τηλεφωνική εταιρεία Φρανς Τελεκόµ. Αυτοπυρπόληση. Παραµονές Πρωτοµαγιάς. Σ΄ ένα πάρκινγκ της εταιρείας.

Φώτης: ερημίτης σε αστικό τοπίο, που προσφέρει λουλούδια & δε φοβάται την κρίση!...


Ο Φώτης του αθέατου δρόμου 

 Ξεφύτρωσε στους δρόμους της πόλης μας [Βόλου] ξαφνικά και σχεδόν από το πουθενά, στην δεκαετία του'80. Ένας λεπτός, ψηλός άντρας απροσδιορίστου ηλικίας, (πριν λίγο καιρό έμαθα ότι είναι στα 82 του πλέον αλλά καθόλου δεν του φαίνεται)  που φορούσε, χειμώνα - καλοκαίρι, το ίδιο χακί μπουφάν, έμοιαζε βρώμικος και είχε μακριά μαλλιά. Κυκλοφορούσε στο κέντρο της πόλης, μοίραζε λουλούδια στις γυναίκες (και μοιράζει ακόμη), έλεγε διάφορα ακατανόητα και κάποιες φορές μιλούσε για αγάπη και για Θεό.
  Δεν ήξερε κανείς να πει από πού κρατούσε η σκούφια του.  

«Μην κρίνετε, για να μην κριθείτε. Γιατί με όποια κρίση κρίνετε θα κριθείτε, και με όποιο μέτρο μετράτε, θα μετρηθεί σ’ εσάς



Η ζωή είναι αλλαγή. Μόνο η αλλαγή είναι αιώνια λέγει ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
Η Ευγένεια πηγάζει και αναδύεται απο την ψυχή. Εαν η ευγένεια δεν είναι πηγαία, αλλά βάση κοινωνικού προγραμματισμού, ψεύτικη είναι. Υποκρισία. Καθωσπρεπισμός.

ΒΟΜΒΑ μεγατόνων: Παραιτείται ο Πάπας Βενέδικτος

Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση στην ιστορία του Βατικανού




Την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ανακοίνωσε το ιταλικό ραδιόφωνο.

Ο Πάπας θα παραιτηθεί στις 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Το Βατικανό επιβεβαιώνει την παραίτηση.

Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του φασκόμηλου

 
Το φασκόμηλο είναι πολυετές θαμνώδες φυτό, γνωστό από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν ως πολυφάρμακο και έχει εκθειαστεί από τον Διοσκουρίδη, τον Γαληνό, τον Αέτιο και τον Ιπποκράτη.
Οι Άραβες πίστευαν ότι μπορούσε να θεραπεύσει τα πάντα. Οι Λατίνοι το θεωρούσαν το ιερό φυτό της αθανασίας και το χρησιμοποιούσαν σε τελετές. Οι Γάλλοι το ονομάζουν «ελληνικό τσάι» και το χρησιμοποιούν – όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι – τόσο στη μαγειρική, όσο και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Ο "μύθος" της "άτρωτης" Τουρκίας στο μικροσκόπιο των ΗΠΑ! Έκθεση "σοφών" υπό την Ολμπράϊτ!



Μία έκθεση για την Τουρκία, το σήμερα αλλά και το αύριο αυτής της χώρας έχει πάντα ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Πόσο μάλλον όταν αυτή προέρχεται από τις ΗΠΑ και από μία επιτροπή στην οποία επικεφαλής έχει τοποθετηθεί η γνωστή στα Βαλκάνια κι όχι μόνο Μαντλίν Ολμπράϊτ. Τα συμπεράσματα που βγαίνουν απ΄ αυτή την έκθεση δεν είναι όλα ευχάριστα για την Τουρκία. Αντιθέτως. Η εικόνα της διαρκώς "απογειωμένης"  Τουρκίας έχει αρχίσει να “θαμπώνει” και οι κίνδυνοι ειδικά στον τομέα της οικονομίας είναι υπαρκτοί.

Θα εξαφανιστεί η Ελλάδα είπε από την Ηγ/τσα ο Δημήτρης Καζάκης!

Φωτογραφία για Θα εξαφνιστεί η Ελλάδα είπε από την Ηγ/τσα ο Δημήτρης Καζάκης!Θα εξαφανιστεί η Ελλάδα είπε από την Ηγουμενίτσα ο οικονομολόγος και γενικός γραμματέας του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε έχουν γίνει έως τώρα τέσσερις ισχυρές οικονομικές κρίσεις. Κατά τη διάρκειά τους κάποιες χώρες εξαφανίζονται... Και πρόσθεσε: "Μπορεί να βρεθεί σήμερα άλλη πιο απομονωμένη χώρα στον κόσμο ολόκληρο; Ας μας πουν μία. Ούτε καν το Ιράν υπό καθεστώς εμπάργκο και η Κούβα υπό αμερικανικό αποκλεισμό δεν είναι τόσο απομονωμένη όσο σήμερα είναι η Ελλάδα. Κι ο λόγος είναι απλός.

Στο δέρμα μας, η ενδεχόμενη θεραπεία για την σκλήρυνση κατά πλάκας


Τα κύτταρα από το ανθρώπινο δέρμα μπορούν να επαναφέρουν την μυελίνη σε φυσιολογικά επίπεδα


                      Στο δέρμα μας, η ενδεχόμενη θεραπεία για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Στο ίδιο μας το δέρμα φαίνεται να κρύβεται η θεραπεία για την σκλήρυνση κατά πλάκας σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη. Οι νευρώνες οι εγκεφάλου έχουν ένα μονωτικό κάλυμμα παρόμοιο με εκείνο των ηλεκτρικών καλωδίων, μόνο που δεν είναι από πλαστικό αλλά από μία ουσία που λέγεται μυελίνη. Ασθένειες, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας καταστρέφουν αυτό το κάλυμμα , καθώς το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στα κύτταρα και καταστρέφει την μυελίνη, με αποτέλεσμα οι νευρώνες να μένουν "ακάλυπτοι" και τα μηνύματα να δυσκολεύονται να μεταφερθούν από τον εγκέφαλο στο υπόλοιπο σώμα.

Στα πρόθυρα του διαβήτη...οι αγχωμένοι άνδρες


Έρευνα από το πανεπιστήμιο του Gothenburg της Σουηδίας


                         Στα πρόθυρα του διαβήτη...οι αγχωμένοι άνδρες

Οι άνδρες που ζουν καθημερινά μέσα στο άγχος διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 συγκριτικά με εκείνους που δεν αγχώνονται καθόλου.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Gothenburg της Σουηδίας, κατέγραψαν στοιχεία της υγείας περίπου 7.000 ανδρών από όπου φάνηκε μια σύνδεση ανάμεσα στα υψηλά επίπεδα στρες και την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.

Οι σκύλοι μπορούν με την όσφρηση να καταλάβουν αν κάποιος έχει καρκίνο του πνεύμονα;


Τα σκυλιά μπορούν να εκπαιδευτούν ώστε μυρίζοντας την ανάσα του ασθενή να ανιχνεύουν τον καρκίνο του πνεύμονα πριν καν ο ασθενής αρχίσει να εμφανίζει συμπτώματα, λένε οι ερευνητές. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα