Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Μπορούν οι άνθρωποι να γίνουν πιο συμπονετικοί;

Η συμπόνια ή ενσυναίσθηση περιλαμβάνει την ικανότητα των ανθρώπων να αισθάνονται συμπάθεια για τους άλλους και να κατανοούν τον πόνο των άλλων ανθρώπων. Βέβαια, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ενσυναίσθηση περιλαμβάνει κάτι περισσότερο από συμπάθεια. Η ενσυναίσθηση βοηθά τους ανθρώπους να αισθάνονται τι νιώθουν οι άλλοι, αλλά επίσης τους ωθεί να βοηθήσουν τους άλλους και να τους ανακουφίσουν τον πόνο τους.
synaisthisiΜέχρι πρόσφατα, οι επιστήμονες γνώριζαν πολύ λίγα για το αν η ενσυναίσθηση θα μπορούσε να καλλιεργηθεί ή να διδάξει. Σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychological Science (2013), οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όχι μόνο μπορούν οι ενήλικες να μάθουν να είναι πιο συμπονετικοί, αλλά ότι η μάθηση της θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε μια πιο αλτρουιστική συμπεριφορά και στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε αλλαγές στον εγκέφαλο.

ΜΑΧΑΤΜΑ ΓΚΑΝΤΙ, ΕΝΑΣ ΘΡΥΛΟΣ


“Να ζεις σα να πρόκειται να πεθάνεις αύριο”. Να (συνεχίσεις να) μαθαίνεις σα να πρόκειται να ζήσεις για πάντα”.
Την κουβέντα αυτή την είπε ένας σπάνιος άνθρωπος, ένας νέος Ιησούς Χριστός, που θεωρείται ο “πατέρας του έθνους” στην Ινδία, όταν σ' αυτή την τόσο γνωστή αλλά και ακατανόητη στη Δύση χώρα δεν είχε ακόμα αναπτυχθεί η εθνική συνείδηση. Ο Μαχάτμα Γκάντι, που γεννήθηκε σα σήμερα, 2 Οκτωβρίου, το 1869.
Ένας μικρόσωμος τύπος στάθηκε απέναντι στην βρετανική αυτοκρατορία με μια λευκή κελεμπία και το δόγμα της παθητικής αντίστασης. Αντιστεκόμαστε, όμως χωρίς βία, να μη δίνουμε το δικαίωμα στον άλλον να φθάσει στα άκρα. Θεοποιήθηκε στην πατρίδα του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι βρήκε μιμητές. Γιατί, μήπως οι άνθρωποι που κλάνουν μαλλί σ' αυτά που λέει ο Θεός πειθαρχούν στα κηρύγματα της θρησκείας;

122 λόγοι που η ζάχαρη δολοφονεί


122 Λόγοι για τους οποίους η ζάχαρη είναι ένα δηλητηριο και καλώς ονομάζεται ένας «λευκός άγγελος θανάτου» Εκτός από την καταστολή της ομοιοστασίας του σώματος, η υπερβολική κατανάλωση  ζάχαρης οδηγεί σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό σημαντικών επιπτώσεων στην υγεία του ανθρώπου. Τα ακόλουθα είναι μια καταγραφή μερικών από τις μεταβολικές συνέπειες της ζάχαρης από διάφορα ιατρικά περιοδικά και άλλων επιστημονικών δημοσιεύσεων.
Η ζάχαρη είναι εθιστική ουσία. Είναι δεδομένο ότι ευνοεί την ανάπτυξη τερηδόνας και περιοδοντίτιδας. Η ζάχαρη είναι μεθυστική, παρόμοια με το αλκοόλ, επομένως προκαλεί αντίστοιχα πρόωρη γήρανση και οδηγεί στον αλκοολισμό. Συμβάλλει στην παχυσαρκία και στον διαβήτη. Προκαλεί αρθρίτιδα, άσθμα και τροφικές αλλεργίες, όπως επίσης και πονοκεφάλους, συμπεριλαμβανομένης της ημικρανίας και βέβαια διατροφική κατάθλιψη. Αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ουρικής αρθρίτιδας και συμβάλει στη νόσο του Αλτσχάιμερ. Μεγαλύτερη κατανάλωση επεξεργασμένης ζάχαρης συνδέεται με άμεση επιδείνωση στα συμπτώματα της σχιζοφρένειας.

Ο θρίαμβος του βλάχου!…


Giakoumatos-gala
Ο μηχανισμοί άρχισαν να παίρνουν εμπρός. Άρχισε να αποδίδει επιτέλους η προσπάθεια των κυβερνητικών στελεχών για να πέσουν οι τιμές, τα σώβρακα και οι μάσκες, γενικώς.
Μας είχε πει με την περίσσια του μαγκιά και μπουρδολογία που τον διακατέχει, ότι θα παραιτηθεί αν δεν πέσουν οι τιμές μέχρι τον Δεκέμβρη. Να κυρίες και κύριοι που το κατάφερε, θα έχουμε μείωση από 5 έως 10% στην τιμή του γάλακτος.
Μετά από αυτό το σπουδαίο νέο, ευτυχώς η παραίτηση του Γιακουμάτου δε θα γίνει και η ανάπτυξη να συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς!…
Ας δούμε τώρα τι κερδίζουμε.

ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ…ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ..ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ..


Πάμε να..ξαναθυμηθουμε.. τι και ποιές ορμόνες παράγει ο οργανισμός, μας απειροελάχιστες σε ποσότητα, που όμως καθορίζουν την…χημικη  ύπαρξή μας.. 
Πρωτη κι απίστευτα σημαντικη…η υποφυση 0,50 γραμμαρίου, στη βάση του κρανίου. Με τις ορμόνες που εκκρίνει….κατευθύνει τη λειτουργία  άλλων αδένων. Εκκρίνει  τη μελανίνη για το χρώμα του δέρματος, την ορμόνη της αναπτύξεως (Αυξητικη ορμόνη), την ορμόνη διεγέρσεως του θυρεοειδούς TSH, διεγέρσεως των επινεφριδίων, την οξυτοκίνη για τη μυϊκή δραστηριότητα, την αντιδιουρητική  (αύξηση ή μείωση της αρτηριακής πίεσης,) την  προλακτίνη  που ρυθμίζει  τη διαμόρφωση των μαστών και του γάλακτος στις γυναίκες. Κλπ

Προστατευθείτε από το διαβήτη; Μάθετε τα βότανα που ρυθμίζουν τη γλυκόζη


Μία νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Agricultural and Food Chemistry» της Αμερικανικής Εταιρίας Χημείας καταδεικνύει ότι υπάρχουν βότανα τα οποία αποδεικνύονται ιδιαίτερα δραστικά όσον αφορά την παρεμπόδιση της δράσης ενός ενζύμου που σχετίζεται με τον διαβήτη.

Σε αυτό ακριβώς το ένζυμο στοχεύουν και όλες οι αντιδιαβητικές αγωγές.
Πρόκειται για τη γνωστή σε όλους ρίγανη και το δενδρολίβανο.

Τα βότανα αυτά, σύμφωνα, μάλιστα, με τους ερευνητές, θα μπορούσαν να παρέχουν ένα φυσικό τρόπο ρύθμισης της γλυκόζης του αίματος για τους πάσχοντες από διαβήτη.


Πότε όμως τα δύο αυτά βότανα είναι πιο αποτελεσματικά;

Διαβήτης: Πως Να Τον Ελέγξετε Με 4 Απλούς Τρόπους

Ο διαβήτης μπορεί να ελεγθεί βελτιώνοντας την διατροφή σας και φυσικά θα πρέπει αυτό να γίνει πάντα υπο την επίβλεψη του γιατρού σας.
Να ελέγχετε συχνά τα επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας, έτσι ώστε αυτά να μην υπερβαίνουν το συνιστώμενο επίπεδο. Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές για το πως να ελέγξετε τον διαβήτη με φυσικούς τρόπους. Οι συμβουλές αυτές αφορούν τον διαβήτη τύπου 2.

Ἀσπίδα. Τὸ πρῶτο μυστικὸ ὅπλο τῶν Ἑλλήνων



Ἀσπίδα. Τὸ πρῶτο μυστικὸ ὅπλο τῶν Ἑλλήνων
Η ασπίδα απετέλεσε αχώριστο σύντροφο του Έλληνα πολεμιστή από την στιγμή της υιοθέτησής της. Οι πρώτες γνωστές ελληνικές ασπίδες ήταν οι πυργόσχημες ασπίδες, όπως αυτές που εικονίζονται στην περίφημη τοιχογραφία της νηοπομπής από το Ακρωτήρι της Θήρας (18ος αιώνας π.Χ.). Ακολούθησε η περίφημη μυκηναϊκή οκτώσχημη, η οποία σηματοδότησε πραγματική επανάσταση στον τομέα της τακτικής και η οποία αποτελεί την γενεσιουργό αιτία της οπλιτικής φάλαγγας.
Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Μηχανικής του Πανεπιστημίου Πατρών προχώρησε σε μια μελέτη βασισμένη στην ομηρική περιγραφή περί της ασπίδας του Αχιλλέα και του Αίαντα του Τελαμώνιου, η οποία είχε ως σκοπό να ανιχνεύσει την αντοχή των περιγραφομένων ασπίδων. Την εποπτεία του πειράματος είχε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Στεφ. Παϊπέτης.

Οι Τέσσερις Βασικοί Τύποι Ανθρώπινης Συμπεριφοράς


Οι Τέσσερις Βασικοί Τύποι Ανθρώπινης Συμπεριφοράς. Αναλυτική, Ηγετική, Κοινωνική, Παρορμητική Προσωπικότητα
  Κάθε Πωλητής πρέπει να γνωρίζει τους τέσσερις τύπους Ανθρώπινης Συμπεριφοράς, τους τέσσερις δηλαδή τύπους Προσωπικότητας, προκειμένου να έχει την δυνατότητα να χειρίζεται τον υποψήφιο πελάτη ανάλογα με το προσωπικό του στυλ. Ας δούμε τις τέσσερις κατηγορίες και την διαδικασία προσέγγισης των ανθρώπων αυτών.

Αναλυτική Προσωπικότητα


  Η αναλυτική προσωπικότητα χαρακτηρίζεται από επιμονή, από σημασία στη λεπτομέρεια, καθώς και από τη συστηματική και αναλυτική προσέγγιση των προβλημάτων. Ο αναλυτικός δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στο περιεχόμενο παρά στη μορφή. Στο δέντρο παρά στο δάσος. Στα θετικά του χαρακτηριστικά συγκαταλέγονται η ακρίβεια, η αξιοπιστία, η αυτονομία, η διερευνητική ικανότητα και η οργάνωση.
Οι Τέσσερις Βασικοί Τύποι Ανθρώπινης Συμπεριφοράς. Αναλυτική, Ηγετική, Κοινωνική, Παρορμητική Προσωπικότητα
Προσεγγίζοντας τα άτομα με Αναλυτική Προσωπικότητα
  Όταν ο αναλυτικός υποψήφιος πελάτης σάς πει «θέλω να το σκεφτώ», συνήθως το εννοεί. Θα τον βοηθήσετε να αποφασίσει αν του εξασφαλίσετε το υλικό και τα στοιχεία που θα σας ζητήσει, καθώς και αν του δώσετε το χρόνο που χρειάζεται για να τα μελετήσει, να τα ξεψειρίσει, για να αποφασίσει μόνος του! Είναι οι Μηχανικοί, οι Λογιστές κ.ά.

Η κατεστημένη μορφή του κόσμου


Δεν θα ήταν καθόλου παράλογο εάν λέγαμε ότι σε κάθε δύσκολη στιγμή κάθε έθνους ότι υπάρχει μία αυτόματη στροφή προς τα έσω.

Ως έθνος εννοώ το σύνολο των ανθρώπων που ζουν σε μία σαφώς οριοθετημένη περιοχή.

Η όμοια γλώσσα, τα όμοια ήθη, η όμοια θρησκεία έπονται, καθώς ασφαλώς και συγκροτούν-συσφίγγουν δεσμούς μεταξύ υπηκόων, αλλά δεν είναι και απολύτως απαραίτητα, ιδίως όταν εξετάζουμε το θέμα από την πλευρά της οικονομίας.

Η οικονομία απαιτεί αγορά. Διαφορετικά συμφέροντα (όπως και η πολιτική, αλλιώς δεν μπορούν να υπάρξουν, διότι τι να πολιτευθεί κανείς εάν υπάρχουν μόνο όμοιες επιδιώξεις με ένα τρόπο, με μία πρόταση; Ποια επιλογή να υπάρξει πέραν της μιας;)

Η οικονομία λοιπόν επαναλαμβάνω απαιτεί αγορά. Η αγορά προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει-αναπτυχθεί. Τα όρια-σύνορα προστασίας της αγοράς αυτής, είναι απαραίτητα-αδιαπραγμάτευτα. Η δασμολόγηση πέραν αυτών (συνόρων) άκρως επιβαλλόμενη.

Το τέλος του κόσμου


Καθόμουν σε ένα παγκάκι στο πάρκο της γειτονιάς, μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά, χωρίς να κάνω τίποτα. Απλά κοίταζα ανέκφραστη το δέντρο απέναντι, ή τα παιδιά που έπαιζαν πιο πέρα, ή το νερό που ανεβοκατέβαινε στο βρώμικο σιντριβάνι. Απλά καθόμουν.
Κάποια στιγμή, ήρθε και κάθισε δίπλα μου ένας νεαρός. Πρέπει να ήταν γύρω στα τριάντα. Φορούσε μία χτυπητή κόκκινη μπλούζα, που έμοιαζε σαν να ήθελε να συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω του, και ένα τζιν που ήταν σκισμένο σε κάποια σημεία. Χαμογελούσε με έναν τρόπο που με έκανε να νιώσω άβολα. Ενστικτωδώς, απομακρύνθηκα λίγο από αυτόν, μετακινήθηκα προς την άκρη, κρατώντας μία απόσταση ασφαλείας, απόσταση ευγένειας – όλοι αυτό δεν κάνουμε;
Εκείνος δεν κουνήθηκε. Απλώς με κοίταξε, χωρίς να χάσει εκείνο το μυστηριώδες χαμόγελο. Και μετά μίλησε.
- Πώς φαντάζεσαι το τέλος του κόσμου;

Μία “άγνωστη” λειτουργία της Πλατωνικής Ακαδημίας

Η Πλατωνική Ακαδημία, εκτός από Θεολογική-Φιλοσοφική σχολή, είχε και άλλη μία λειτουργία, όχι και τόσο γνωστή. Ήταν η προσπάθεια δημιουργίας φιλοσοφικών αμφικτυονιών καθώς και η συγκέντρωση, διάσωση και φύλαξη κειμένων γνώσεως των παλαιών Ελλήνων.
Οι λειτουργίες αυτές, διαφαίνονται κατά κύριο λόγο μέσα από την έκτη (ΣΤ’) επιστολή του Πλάτωνος (δημιουργία αμφικτυονίας), από μία επιστολή του Αρχύτα προς τον Πλάτωνα [την οποία διασώζει ο Διογένης Λάερτιος] και την απάντηση του Πλάτωνος προς τον Αρχύτα, η οποία είναι δωδεκάτη (ΙΒ’) επιστολή (συγκέντρωση και φύλαξη κειμένων).
Έχουμε λοιπόν:

Απλώς να έχεις επίγνωση, χωρίς να κάνεις επιλογές

Για την επίγνωση
Jiddu Krishnamurti. 1920
«…Το να έχεις επίγνωση είναι μια εξαιρετική κατάσταση του νου — να έχεις επίγνωση όσων σε περιβάλλουν· του δέντρου, του πουλιού που κελαηδά, του ηλιοβασιλέματος πίσω σου· να έχεις επίγνωση των προσώπων, των χαμόγελων· να έχεις επίγνωση της βρωμιάς στο δρόμο· να έχεις επίγνωση της ομορφιάς της γης, του φοίνικα με φόντο το ηλιοβασίλεμα, των κυματισμών του νερού. Απλώς να έχεις επίγνωση, χωρίς να κάνεις επιλογές. Σας παρακαλώ, κάντε το κάποια στιγμή, καθώς περπατάτε: ακούστε τα πουλιά χωρίς να τα ονομάζετε, χωρίς να αναγνωρίζετε τα είδη όπου ανήκουν, αλλά απλώς ακούτε μόνο τον ήχο· ακούστε την κίνηση των σκέψεών σας, χωρίς να τις ελέγχετε, χωρίς να τις πλάθετε, χωρίς να λέτε, «αυτό είναι σωστό, εκείνο είναι λάθος», απλώς προχωράτε μαζί τους. Αυτή είναι η επίγνωση στην οποία δεν υπάρχει καμία επιλογή, καμία αποδοκιμασία ή επιδοκιμασία, καμία κρίση, καμία σύγκριση ή ερμηνεία, μόνο απλή παρατήρηση. Αυτή η επίγνωση κάνει το νου σας εξαιρετικά ευαίσθητο. Τη στιγμή που δίνετε ονόματα, γιατί αυτό έχετε συνηθίσει να κάνετε, γυρίζετε πίσω στο χρόνο, ο νους σας γίνεται αργόστροφος.

Από τον πίθηκο στον άνθρωπο

Η μιμητική και κοινωνική εξάπλωση των νέων ιδεών, των τεχνολογικών εφευρέσεων, των συνηθειών και γενικότερα του πολιτισμού, κάτι που έως τώρα θεωρείτο αποκλειστικά ανθρώπινο προνόμιο, στην πραγματικότητα έχει μάλλον πολύ βαθύτερες ρίζες και μάλιστα σε ένα άλλο είδος πέρα από τον ίδιο τον άνθρωπο.
Για πρώτη φορά επιστήμονες επιβεβαίωσαν με παρατηρήσεις στη φύση ότι οι στενότεροι γενετικά συγγενείς μας, οι χιμπατζήδες, μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο την χρήση νέων πραγμάτων, όπως «εργαλείων», και μετά διαδίδουν την χρήσιμη ιδέα σε άλλους.
Charles Darwin
Charles Darwin

Σεξουαλικη αγωγή στο σχολείο , τα μικρά ελληνάκια και οι αρτηριοσκλήρωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος

sex-education
Το ελληνικό σχολείο είναι «πολυσυλλεκτικό»… Στην πραγματικότητα είναι ένας πλούσιος «βιότοπος», ένα ασύμμετρο «οικοσύστημα» όπου αναπτύσσονται διάφοροι μικρόκοσμοι ασύμπτωτοι ως προς τη βασική στόχευση της εκπαίδευσης!
Δεν είναι μόνο αυτές οι παράξενες «σκοτεινές» μορφές του yπουργείου Παιδείας και των οργανισμών του. Αν ρίξουμε μια ματιά σε διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικών, θα διαπιστώσουμε πως αντιπροσωπεύουν αυτούς τους διαφορετικούς κόσμους του «βιότοπου».
Ένα τεράστιο ποσοστό (σε σημείο που σκιάζεσαι…) θεωρεί ότι η προσήλωση στη θρησκευτική παράδοση πρέπει να αποτελεί τη βάση της εκπαίδευσης. Ένα άλλο επίσης μεγάλο, έχει απαξιώσει πλήρως τον θεσμό και αξιολογεί τα πάντα μέσα από μία συντεχνιακή υποκουλτούρα.        

Ο Λύκος του Έρμαν Έσσε…



Ποτέ δεν είχε ενσκήψει τόσο βαρύς και ατελείωτος χειμώνας στα γαλλικά βουνά. Βδομάδες τώρα, η ατμόσφαιρα ήταν διάφανη, φωτερή και παγερή. Την ημέρα, τα χιονισμένα χωράφια κατηφόριζαν ατελείωτα με το θαμπό λευκό τους κάτω απ΄ το εκτυφλωτικό γαλάζιο τ’ ουρανού. Τη νύχτα, τα σάρωνε το φως του φεγγαριού -ένα μικρούλικο, λαμπερό, θυμωμένο, παγερό φεγγάρι- και πάνω στο χιόνι η κιτρινωπή ανταύγειά του γύριζε σ΄ ένα θαμπό γαλάζιο που φάνταζε ολόιδια η ουσία της παγωνιάς. Οι δρόμοι και τα περάσματα έμεναν έρημα, ειδικά στα ψηλώματα, κι οι άνθρωποι κάθονταν ραχάτικα γκρινιάζοντας μες στις καλύβες των χωριών. Τη νύχτα, τα παράθυρα φάνταζαν στο γαλάζιο φεγγαρόφωτο μες σ’ ένα κόκκινο της καστανιάς και σκοτείνιαζαν νωρίς νωρίς.
Τα ζώα της περιοχής δεινοπαθούσαν.

Υστερόγραφο: Ένας Ελληνικός μύθος. Η ψυχή και ο έρως.

τσαλίκογλου
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε μια πανέμορφη πριγκιποπούλα, που όμως δεν είχε σύντροφο. Τη λέγανε Ψυχή. Ο πατέρας της αναζήτησε τη συμβουλή του Απόλλωνα κι εκείνος είπε: “Με ρούχα πένθους η κόρη σου θα σταθεί στην κορυφή ενός ψηλού βουνού κι από εκεί σαν νύφη ένα φτερωτό φίδι θα έλθει να την πάρει”. 
Με οδύνη συμφώνησαν, κι όλη νύχτα στο κρύο και στον τρόμο η Ψυχή περίμενε και το πρωί βρίσκεται σε ένα λαμπρό παλάτι. Είναι η βασίλισσα του παλατιού. 
Κάθε νύχτα ένας αόρατος σύζυγος την επισκέπτεται και της κάνει έρωτα. Σαν δείγμα εμπιστοσύνης τής ζητάει να μην τον κοιτάξει ποτέ. Μέσα στο σκοτάδι μόνο να συναντιούνται. 
Κάποια νύχτα, όμως, δεν αντέχει άλλο και φοβούμενη ότι ο εραστής της είναι το φτερωτό φίδι, η Ψυχή παραβιάζει την υπόσχεσή της και ανάβει το φως. 

Τρεις Έλληνες φιλόσοφοι στο Top10 των ανδρών που άλλαξαν τον κόσμο!



Θρησκευτικές προσωπικότητες όπως ο Ιησούς, επιστήμονες αλλά και Έλληνες φιλόσοφοι είναι αυτοί που αποτελούν την λίστα με τους άνδρες που επηρέασαν τον κόσμο όσο κανείς άλλος.

Στην λίστα του ΤΙΜΕ με τους ανθρώπους που επηρεάζουν να βρίσκονται αθλητές είδωλα της ποπ αλλά και ο συγγραφέας του 50 Shades of Grey. Σύμφωνα πάντως με τους ερευνητές του πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, οι οποίοι βασίστηκαν στα στοιχεία της Wikipedia, στην αντίστοιχη λίστα με όσους έχουν γεννηθεί πριν από το 1950 κυριαρχούν περισσότερο πνευματικές προσωπικότητες.

Πρώτος είναι ο Ιησούς Χριστός ο οποίος φαίνεται να επηρεάζει όσο κανείς άλλος τα τελευταία 2.000 χρόνια από όταν πάτησε το πόδι του στην Γη. Ακολουθεί ο Κομφούκιος και στην τρίτη θέση είναι ο Ισαάκ Νεύτων. 

ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ «ΟΥΡΑ»…

wpid-20140930092755.jpgΤου Μιχάλη Τζανάκη

Κανείς δεν τολμά ν’ ανοίξει τη συζήτηση για τον θάνατο του συνταξιούχου σε κάποια απ’ τις ουρές του ΕΝΦΙΑ, που το τελευταίο διήμερο του Σεπτεμβρίου θύμισαν Κατοχικές ημέρες. Είναι «λαϊκίστικο» θα πει κάποιος, είναι «φτηνή» προπαγάνδα να γίνεται «εκμετάλλευση» του ατυχούς(;) περιστατικού θα πει κάποιος άλλος. Άλλωστε όταν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πέρασαν το εν λόγω διήμερο σ’ αυτές τις «ουρές» δεν είναι στατιστικά τουλάχιστον περίεργη και η «απώλεια»!!!

Ο αισχρότερος φόρος(;) που νομοθετήθηκε ποτέ, έκλεψε την «παράσταση» τις τελευταίες μέρες. Παράλληλα, ΕΚΛΕΨΕ μερικά εκατομμύρια ευρώ, γιατί έτσι απαιτούν οι «μνημονιακές δεσμεύσεις» προς τους «δανειστές». Η ΚΛΟΠΗ, όταν είναι «κρατική», νομοθετείται, έστω κι αν δικαστικά καταδικάζεται, αφού κάποιο ΣΤΕ θα δικαιώσει εν τέλει το «έκτακτο μέτρο» δήμευσης (ο χαρακτηρισμός είναι του Παυλόπουλου).

Ένας θάνατος λοιπόν, που μπορεί να ήταν και τυχαίος!!! Υπερβολές, θα πείτε!!

Αυτομάτονες

hephaestus
Οι Αυτομάτονες ή Αυτόματοι (η ονομασία προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη αὐτόματον= ενεργώ ιδία βουλήσει) ήσαν μυθολογικές «ζωντανές» κατασκευές με την μορφή ανθρώπων ή ζώων, δημιουργημένες ως επί το πλείστον από τον θεό Ήφαιστο και  ορισμένες από τον Δαίδαλο.
Οι κυριότερες ήσαν οι παρακάτω:
Καβειρικοί Ίπποι 
Ήσαν ζεύγος χάλκινων ίππων με πύρινη ανάσα κατασκευασμένοι από τον Ήφαιστο, οι οποίοι είχαν ως αποστολή να σύρουν το άρμα των Καβείρων.
Καβείρια Μυστήρια

Ο Μύθος της Αρχαίας Αθήνας

Το αρχικό όνομα της Αθήνας ήταν Ακτή ή Ακτική και το είχε πάρει από τον πρώτο της βασιλιά, Ακταίο. 
Το δεύτερο όνομά της,Κεκροπία, είχε προέλθει από τον βασιλιά Κέκροπα (Κέκρωψ), ο οποίος διαδέχθηκε τον Ακταίο, αφού παντρεύτηκε την κόρη του.

Σύμφωνα με τον μύθο, το κάτω μέρος του σώματος του ήταν το ίδιο, με αυτό του δράκοντα. Κατά την διάρκεια των χρόνων της βασιλείας του, η θεά Αθηνάκαι ο Ποσειδών συναγωνίσθηκαν για την προστασία της πόλεως, προσφέροντας δώρα. Ο Ποσειδώνκτύπησε με την τρίαινα του πάνω στον βράχο της Ακροπόλεως και ανέβλυσε μια πηγή με αλμυρό νερό. Από το χτύπημα (τα τρία σημάδια μπορεί να τα δει κανείς πίσω από το Ερέχθειον..) ξεπήδησε και το πρώτο άλογο έτοιμο να υπηρετήσει τον άνθρωπο, ενώ η Αθηνά πρόσφερε ένα δένδρο ελιάς. 

Μάλλον θα 'μαι ρατσιστής


 

Έχω μια παραξενιά: ενώ έχω πάντοτε την τάση να υπερασπίζομαι τον αδύνατο... όταν όμως αυτός εκμεταλλεύεται τη δική μου (και κυρίως των άλλων) ευαισθησία προκειμένου να κάνει τι δικό του, μου τη δίνει στα νεύρα.
Υπάρχει μια κοινωνική ομάδα, η οποία δεν μπορώ να καταλάβω τί ακριβώς ζητάει τελοσπάντων.
Και μιλώ για τους τσιγγάνους ("Ρομά" τους λένε πολιτικώς ορθά, αλλά οι ίδιοι μου αυτοσυστήνονται πάντα ως τσιγγάνοι και άρα έτσι θα τους λέω).
Προέκυψε πάλι προχθές ζήτημα όταν οι αρχές τους ανακοίνωσαν ότι θα εκκενώσουν τον καταυλισμό τους στο Χαλάνδρι και πως θα τους μεταφέρουν σε έναν άλλο χώρο στεγασμένο.
Και οι τσιγγάνοι ξεσηκώθηκαν, μαζί με όλο το λεγόμενο προοδευτικό μπλοκ.

Και ειλικρινά απορώ: γιατί ξεσηκώνονται;
Αυτό δεν είναι υποτίθεται το ζητούμενο; Να πάνε να μείνουν σε στεγασμένους χώρους;
Αυτό δεν είναι το καλύτερο και για τη δική τους υγιεινή και ασφάλεια, αλλά και για την γενικότερη κοινωνική υγιεινή και ασφάλεια;
Λένε επίσης ότι ο χώρος που θα τους μεταστεγάσουν δεν είναι ο καταλληλότερος.
Μα συγνώμη, συγκρίνεται το υπαίθριο τσαντίρι με έναν -έστω κακό, αλλά- ασφαλή και στεγασμένο χώρο;
Μην τρελαθούμε δηλαδή!

Tο νέο talent show του Antenna "The voice kids" Η ευκολία με την οποία η ελληνική οικογένεια «εκπορνεύει» τα παιδιά της είναι εντυπωσιακή.

«Εμένα το παιδί μου θα γίνει σταρ, θέλει δεν θέλει»


Κατά χιλιάδες έσπευσαν, για να προλάβουν, οι γονείς ανήλικων παιδιών, να καταθέσουν μια αίτηση μπας και πάρουν τα βλαστάρια τους στο νέο talent show του Antenna ‘’The voice kids’’.
H απώλεια της κανονικότητα
της παιδικής ηλικίας...

Κάθε, ή σχεδόν κάθε, ελληνική οικογένεια έχει την εντύπωση προφανώς ότι στο σπίτι της κατοικοεδρεύει μια μικρή Μαντόνα ή ένας μικρός Μάικ Τζάκσον, που χάρη στον Άντεννα θα αναδείξει το ταλέντο του, θα γίνει πανελλήνια γνωστό και κυρίως θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της οικογένειας που είναι οξύ τώρα στην κρίση.

Δίχως ταυτότητα πια...




Ενώ οι ανακαλύψεις στην Αμφίπολη έχουν συνταράξει ολόκληρη τη διεθνή αρχαιολογική κοινότητα, η Ελλάδα βρίσκεται στον αριστερίζοντα διεθνιστικό «αστερισμό» του προγράμματος για τον Πολιτισμό που εκπόνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και στην, επίσης διεθνιστική, ειρωνική γραφή που όζει κακέκτυπου οράματος περί παγκοσμιοποιημένης κουλτούρας τινών έγκριτων αρθρογράφων που "στεγάζονται" στην εφημερίδα "Καθημερινή".
Για το πρόγραμμα περί Πολιτισμού του Σύριζα, ξεχώρισα μια εκπληκτική – στη σύλληψη, όχι στην πρακτική της αξιοποίηση, αλλά ποιος νοιάζεται για τα πρακτικά πλέον στην ελληνική πολιτική; - ιδέα και πρόταση: υβριδικές ταυτότητες και βιβλιοποικιλότητα. Η ιδέα συνοδεύεται με την επίσης αξιομνημόνευτη φράση «αξιοποίηση του δυναμικού των μεταναστών για την προώθηση της ελληνικής παραγωγής στις χώρες τους». Η αποθέωση του αριστερίζοντος διεθνισμού, λοιπόν είναι ο πολιτισμικός υβριδισμός των λαών.

Να’ χει τάχα σημασία, σε τι νόμισμα θα πληρώσουμε τα φέρετρά μας?

Ο φαύλος κύκλος ύφεσης-χρέους συνεχίζεται ως πολιτική επιλογή μιας χρεοκοπημένης κυβέρνησης που δεν διαπραγματεύεται, αλλά άγεται και φέρεται από τους υπάλληλους της Τρόικας, προκειμένου να εξυπηρετείται ένα δημόσιο χρέος που είναι ύποπτο διότι δεν έχει ελεγχθεί και ειδεχθές διότι δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. 

Υπό αυτό το πρίσμα, της παταγώδους αποτυχίας του λεγόμενου ελληνικού προγράμματος διάσωσης τόσο στη σύλληψη όσο και στην εκτέλεσή του, επανέρχονται εντονότερα στο προσκήνιο και οι συζητήσεις για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Το ερώτημα ευρώ ή εθνικό νόμισμα προτάσσεται ως ένα από τα κυρίαρχα διλήμματα που θα έπρεπε να απασχολούν τη σημερινή κοινωνία. Είναι όμως αυτό το πραγματικό δίλημμα στο οποίο οφείλομε να δώσομε απάντηση? Μπορεί όντως η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα να αποτελέσει το σωτήριο εργαλείο οικονομικής πολιτικής το οποίο θα μας έβγαζε, όχι βέβαια από το ηθικό  και κοινωνικοπολιτικό, αλλά τουλάχιστον από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο, ως κοινωνία έχουμε περιέλθει?

Τι πρέπει να τρώω όταν παίρνω αντιβίωση

Όταν κάποιος ξεκινάει να παίρνει μια αντιβίωση, πολλές φορές ο γιατρός του του λέει να τρώει καθημερινά γιαούρτι. 

Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι στο έντερό μας κατοικούν ποικίλα βακτήρια τα οποία συμβιώνουν ειρηνικά με τον ανθρώπινο οργανισμό, παρέχοντάς του ποικίλα οφέλη. 


Τα βακτήρια αυτά αποτελούν τη λεγόμενη εντερική μικροχλωρίδα και η διατήρηση της ακεραιότητας της είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του πεπτικού μας σωλήνα και όχι μόνο.

Η αντιβίωση τώρα ναι μεν στρέφεται κατά των μικροβίων που θέλουμε να πολεμήσουμε, αλλά αρκετές φορές, παράλληλα, καταστρέφει και ένα σημαντικό αριθμό αυτών των ευεργετικών βακτηρίων της εντερικής μικροχλωρίδας. Αποτέλεσμα έντονα φουσκώματα, τοπικές φλεγμονές κ.α..

Κάνουμε το κινητό μας... webcam




 Είναι γνωστό ότι το κινητό μας μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα με το κατάλληλο λογισμικό. Μάλιστα, έχουμε δει και κάποιες έξυπνες υλοποιήσεις που συνδυάζουν το κινητό μας με τον υπολογιστή, μετατρέποντας το πρώτο ένα περιφερειακό του δεύτερου. Αυτό ακριβώς κάνει το πρόγραμμα SmartCam, το οποίο είναι opensource. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, με το πρόγραμμα αυτό μπορούμε να κάνουμε το κινητό μας μια ασύρματη webcam, να βλέπουμε δηλαδή ζωντανή εικόνα από την κάμερα του κινητού μας στην οθόνη του υπολογιστή.

Ψεύτικες πραγματικότητες θα δημιουργήσουν ψεύτικους ανθρώπους



Πώς να φτιάξεις ένα σύμπαν που να μην καταρρεύσει σε δύο μέρες!


Ο Φίλιπ Κ. Ντικ (Philip Kindred Dick) (Σικάγο 16 Δεκεμβρίου 1928 – 2 Μαρτίου 1982) ήταν Αμερικανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας. Θεωρείται από τις πιο σημαντικές και πολυσυζητημένες παρουσίες στο είδος του.

* Οι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας, λυπάμαι που το λέω, πραγματικά δεν ξέρουν τίποτα. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για την επιστήμη επειδή η σχετική μας γνώση είναι περιορισμένη και εκλαϊκευμένη, και συνήθως η φαντασία μας είναι φριχτή.

* Τα δύο βασικά θέματα που με ενθουσιάζουν είναι «Τι είναι πραγματικότητα;» και «Από ποια στοιχεία αποτελείται η αυθεντική ανθρώπινη ύπαρξη;»

* Πραγματικότητα είναι αυτό που ακόμα κι αν σταματήσεις να πιστεύεις σε αυτό δεν χάνεται.

Το…<< σύστημα >>…..



Η συνείδηση δεν έχει κάποιο σκοπό ή κάποιο στόχο,  δεν έχει κάποια  επιθυμία  ή  πρόθεση,  δεν ψάχνει την ευτυχία ή την ολοκλήρωση,  μοναχά να είναι, να βιώνει και να ζει αυτό που είναι !!!
όχι επειδή το επιδιώκει να είναι ,,αλλά επειδή έτσι είναι ..
Και για αυτό επειδή δεν επιδιώκει τίποτα και δεν επιθυμεί τίποτα όλο το σύμπαν χορεύει γύρω της,  υποκλίνεται, και αγκαλιάζει την συνειδητότητα.
Είναι σαφές …….Η συνειδητότητα  υπερβαίνει την φυσική.
Κάθε άνθρωπος που έχει βιώσει έστω για λίγο  την συνειδητότητα το έχει διαπιστώσει αυτό.

Ενας διδάσκαλος της γνωστικής επιστήμης είπε κάποτε ότι..... <<  η γνώση βιώνετε στα γεγονότα  και όχι στις αφηρημάδες, αλλά ούτε και στις πιο όμορφες και αγνές σκέψεις. >>.

Ένα γεγονός  της καθημερινότητας [ μια εμπειρία] δεν έχει πραγματική αξία αν δεν το βιώσουμε συνειδητά ..ώστε  να κατέχουμε την γνώση του εαυτού μας που αναβλύζει  οταν σχετιζόμαστε
με καποιο  γεγονός .

Και πως μπορούμε να κατέχουμε  την γνώση από ένα γεγονός ?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα