Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Εξέλιξη…

power

Αξιοπρέπεια είναι να μην δέχεσαι να είσαι «λύση ανάγκης»,
Μεγαλοπρέπεια είναι να εξελίσσεσαι έτσι και τόσο, ώστε να γίνεις «σκοπός ζωής».
Όποιος αρκείται στο «μη χειρότερο»,
δεν θα καταφέρει ποτέ το καλύτερο…
Το να κλαίς διώχνει ένα βάρος από πάνω σου…

Τι λέει ο πισινός σας για την υγεία σας!!

Ασκήσεις-Get-απαλλαγείτε-Flat-Butt
Ο πισινός σας δεν τυγχάνει σχεδόν καθόλου αναγνώρισης, έτσι όπως πραγματικά του αξίζει . Σίγουρα, φαίνεται όμορφος μέσα σε ένα παντελόνι τζιν, αλλά χωρίς γλουτιαίους μύες (μείζον, μέσος, ελάσσονας) οι άνθρωποι δεν θα ήταν σε θέση να περπατούν σε όρθια θέση ή ακόμη και να σταθούν. Το ανθρώπινο πίσω μέρος είναι πραγματικά ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εξελικτικής τελειότητας, και αυτό έχει πολλά περισσότερα να πει για τη γενική υγεία σας, αν γνωρίζετε να αναζητήσετε τα συμπτώματα.

Διαβητης και Υγεια της Καρδιας

Τα κατοικίδια και τα 16 οφέλη τους στην υγεία μας

Τα κατοικίδια και τα 16 οφέλη τους στην υγεία μας

Γιάννης Δεβετζόγλου 
Τα κατοικίδια και τα 16 οφέλη τους στην υγεία μας
Εκτός από τη συντροφιά που προσφέρουν τα κατοικίδια, προάγουν την υγεία του ιδιοκτήτη τους και βοηθούν σημαντικά σε συναισθηματικές «επιπλοκές». Οι πρόσφατες επιστημονικές μελέτες που το αποδεικνύουν, προκαλούν έκπληξη ακόμη και στους γιατρούς!
1 Μειώνουν το στρες
Αρκούν μόλις μερικά λεπτά με ένα σκύλο, μία γάτα ή ακόμη και ένα ψάρι στο ενυδρείο να κολυμπά, για να αισθανθεί κάποιος λιγότερο στρες και μικρότερη στεναχώρια. Αυτό που συμβαίνει βιοχημικά στον οργανισμό εξηγεί την αλλαγή στη διάθεση: Η κορτιζόλη, ορμόνη του στρες, μειώνεται και η παραγωγή σερετονίνης (της ορμόνης της ευτυχίας) αυξάνει.
2 Ρυθμίζουν την πίεση
Ένα κατοικίδιο ευτυχισμένο μπορεί να ρυθμίζει την πίεση σε άτομα που πάσχουν από υπέρταση. Σε μελέτη που έγινε σε 240 παντρεμένα ζευγάρια, οι ιδιοκτήτες τους είχαν χαμηλότερη πίεση και μικρότερο καρδιακό ρυθμό, σε σχέση με τα ζευγάρια που είχαν κατοικίδιο. Σε έτερη μελέτη φάνηκε ότι τα παιδιά με υπέρταση που είχαν ζώα που τα φρόντιζαν είχαν χαμηλότερη πίεση, ειδικότερα όταν τα χάιδευαν.
3 Κατεβάζουν χοληστερίνη και τριγλυκερίδια 
Η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια είναι μειωμένα σε ιδιοκτήτες σκύλων. Σε μελέτη που έγινε η παρατήρηση αυτή ίσχυε για όλες τις περιπτώσεις. Οι ειδικοί δεν γνωρίζουν για ποιους λόγους συμβαίνει αυτό, αλλά εικάζουν ότι τους βοηθά ο τρόπος ζωής του σκύλου, δηλαδή η βόλτα του έχει οφέλη και για το αφεντικό (φυσικά) και η προσοχή στη διατροφή του κάνει το αφεντικό να σκέπτεται περισσότερο και τον εαυτό του.
4 Βελτιώνουν την καρδιακή λειτουργία
«Οι γάτες είναι εξαιρετικές για την καρδιά», υποστηρίζουν ειδικοί που έκαναν 20ετή μελέτη, από την οποία προέκυψε πώς οι άνθρωποι που ποτέ στη ζωή τους δεν είχαν γάτα, έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από έμφραγμα. Σε άλλη μελέτη που έγινε σε ιδιοκτήτες σκύλων, φάνηκε πώς όσοι έχουν σκύλο και παθαίνουν έμφραγμα, η πιθανότητες επιβίωσή τους είναι εξαιρετικά υψηλές. Συμπερασματικά οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν μικρότερο κίνδυνο να καταλήξουν από καρδιολογικό πρόβλημα, περιλαμβανομένης της καρδιακής ανεπάρκειας.
5 Καταπολεμούν τη βαριά κατάθλιψη 
Οι ψυχολόγοι στις ΗΠΑ «συνταγογραφούν» σκύλους σε όσους πάσχουν από κατάθλιψη. Δηλαδή προτείνουν ως σημαντικό μέρος μιας θεραπείας. Και αυτό διότι στις περισσότερες περιπτώσεις ατόμων που πάσχουν από κατάθλιψη τους λείπει η αίσθηση ότι κάποιος τους αγαπάει. Τα σκυλιά παραδίδονται και αγαπούν άνευ όρων τα αφεντικά τους, ακόμη και εάν αυτοί τα χτυπούν, δεν τα βγάζουν βόλτα, ή γενικότερα τα βασανίζουν. Επίσης, είναι απολύτως αφοσιωμένα και ό,τι και εάν τους κάνεις, δεν σε εγκαταλείπουν ποτέ.

Μπορώ να πίνω καφέ στην περίοδο της εγκυμοσύνης;

Αποτέλεσμα εικόνας για Μπορώ να πίνω καφέ στην περίοδο της εγκυμοσύνης;

Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται αν μπορούν να καταναλώνουν καφέ στην περίοδο της εγκυμοσύνης. Τι επιπτώσεις όμως μπορεί να έχει ο καφές στην γυναίκα και στο έμβρυο; Πόση ποσότητα μπορεί να καταναλώσει; Ποια άλλα ροφήματα πρέπει να αποφεύγονται που περιέχουν καφεΐνη; 

Ο γυναικολόγος Δημήτρης Μπιλάλης σε ενημερώνει...
 
Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αφορά στην κατανάλωση καφεΐνης. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι η πραγματικότητα, ξεκινώντας με κάποιες βασικές γνώσεις για την καφεΐνη.
 
Τα αρνητικά του καφέ στην περίοδο της εγκυμοσύνης...

Μπορεί να είμαι έγκυος, ενώ έχω περίοδο;

Μπορεί να είμαι έγκυος, ενώ έχω περίοδο;
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι, όταν μια γυναίκα μένει έγκυος, σταματά να έχει περίοδο - κι αυτό αποτελεί τον κανόνα. Υπάρχουν, όμως, και γυναίκες που ισχυρίζονται ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει πάντα και συχνά αναζητούν συμπτώματα εγκυμοσύνης, έχοντας πιστέψει πως η περίοδός τους δεν αποκλείει αυτή την πιθανότητα. Μήπως, λοιπόν, υπάρχουν και εξαιρέσεις στον κανόνα; Άλλωστε, είναι αλήθεια πως, στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα θυμίζουν συχνά τα συμπτώματα περιόδου. Είναι, όμως, δυνατό να συνυπάρξουν περίοδος και εγκυμοσύνη;

Σε σταθερή σχέση, σεξ με προφύλαξη ή όχι;


sexprofulaktiko.jpg
Το 54% από εσάς προτιμά να χρησιμοποιεί κουστουμάκι για τον κύριο ακόμα και σε σταθερή σχέση, ενώ το 46% όχι.
Ευτυχώς είναι αρκετοί αυτοί που αντιλαμβάνονται την επικινδυνότητα και τη σοβαρότητα της κατάστασης. Θεωρώ δεδομένο ότι με την πληροφόρηση της εποχής γνωρίζουμε όλοι το ρίσκο που παίρνουμε όταν συμφωνούμε σε μια σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις.
Ωστόσο δε φτάνει μόνο να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πιθανότητες εγκυμοσύνης ή και διάδοσης σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων. Πρέπει να είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε ότι τα άνωθεν μπορεί να συμβούν και σ’ εμάς. Κανείς μας δε βρίσκεται στο απυρόβλητο.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, οι λόγοι που κάποιος δε φοράει προφυλακτικό μπορεί να είναι οι εξής τρεις.

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΜΑΤRΙΧ - Ο ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΑΔΕΡΦΟ" ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ





ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΜΑΤRΙΧ - "ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ"

 Tο δόγμα του "διαίρει και βασίλευε" καλά κρατά, και κανείς "τυφλός" άνθρωπος δεν μπορεί να το δει. 
Το πρόβλημα είναι ότι οι μεν και οι δε, μένουν κολλημένοι σε μια αλήθεια δική τους, και δεν δέχονται να συζητήσουν οτιδήποτε διαφορετικό, μην τυχόν και διαλυθεί ο ψεύτικος κόσμος που έχουν πλάσει στο μυαλό τους. 
Η μάλλον "άλλοι" τους εμφύτευσαν μια έτοιμη "αλήθεια" την οποία αποδέχτηκαν χωρίς πρώτα να την επεξεργαστούν με την νοητική ουσία της ψυχής τους αν έχει αλήθεια η την λήθη. 


ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ 

Αλλά φρόντισαν να την αποκρύψουν οι μετέπειτα καταπατητές και σκοταδιστές, καίγοντας την γνώση της αλήθειας η αποκρύβοντας την, και γκρεμίζοντας τα πάντα, χτίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους ιερά, μιας θρησκείας νέας την οποία δημιούργησαν για να ελέγχουν τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων. 

Από την άλλη διαστρέβλωσαν τον Ελλάνιο Λόγο και τον μετέτρεψαν σε έναν διττό διπολικό τρόπο αντίληψης και σκέψης, όπου τα αντίθετα πρέπει να καταστρέφουν πάντα τον αντίπαλο "εχθρό", με συνέπεια να συνεχίζεται το "διαίρει και βασίλευε". 

Σήμερα με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των ανθρώπων, την οποία επιδίωκαν οι σκοταδιστές, διότι όσο περισσότερες ανθρώπινες ψυχές τόσο περισσότερη ενέργεια για αυτούς να απορροφούν, δημιούργησαν ταυτόχρονα την τεχνολογία, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστεί ο μαζικός έλεγχος των ανθρώπων μέσω της πολλαπλής πλύσης εγκεφάλου που δέχονται σήμερα οι άνθρωποι, από την μαζική παραπληροφόρηση παντού. 

Ζούμε μέσα στον Μεσαίωνα, συνεχώς στο σκοτάδι, και η αφύπνιση αναγκαστικά είναι θέμα προσωπικό του καθενός ανθρώπου δυστυχώς. 

Αλήθεια τι νομίζετε ότι είμαστε εμείς οι άνθρωποι;




Αλήθεια τι νομίζετε ότι είμαστε εμείς οι άνθρωποι; 

λοιπόν.. θα σας εξηγήσω περιληπτικά όσο καλύτερα γίνεται ώστε να πάρετε μια συνοπτική εικόνα του Αληθινού Θεού, του Αληθινού Ανθρώπου, του θνητού ανθρώπου της Γης, και το τι είναι ο υλικός κόσμος. 

Ο Αγέννητος και Προϋπάρχων Θεός, θα έλεγα είναι όπως τα όνειρα που πλάθετε στον νου σας, αλλά μένουν αγέννητα και δεν είναι αληθινά, δεν υπάρχουν, είναι προϋπάρχων, πριν να Υπάρξουν και να γίνουν νοερά ζωηρά όνειρα, δηλαδή να γίνουν η ζωή και να μην μείνουν μόνον όνειρα. 

Απλά αν για εμάς εδώ τα όνειρα μας (νομίζουμε) μένουν ανεκπλήρωτα, για τον Θεό είναι τόσο αληθινά όσο Αληθινός είναι και ο άπειρος Πανάγαθος Θεός, είναι ο δικός του κόσμος η δική του ουσία η δική του φύση. 

Αλλά ακόμη και αυτή η ουσία δεν είναι ο Θεός, αλλά ο Θεός είναι η αιτία για να υπάρξει αυτή η Προϋπάρχων και αγέννητη στα (Αληθινά) όνειρα ουσία. 

Ο Λόγος είναι η κίνηση, (τα πάντα ρει), η ένωση του με τον Νου γεννά τον διανοητικό Λόγο, είναι ο Πανάγαθος λογισμός που κινεί τις εικόνες τις  βλέπει στον Πανάγαθο Νου και τις κοσμοποιεί με τα γεννήματα του τις ψυχές και γεννά την Ζωή στο Φως και γίνεται Υπάρχων.

Τροφές που «δίνουν ζωή»

Οι επιλογές σας στα  τρόφιμα είναι μια  συνειδητή  επιλογή μέχρι σήμερα, αλλά έχετε συνειδητοποιήσει πώς τα γούστα και οι διατροφικές σας ανάγκες αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου;

Τα  καταστήματα  μας βομβαρδίζουν  με πληροφορίες για τα τρόφιμα. Μερικές από αυτές είναι χρήσιμες, αλλά ένα μεγάλο μέρος τους βασίζεται στην εμπορευματοποίηση.
«Πέντε την ημέρα» είναι η φράση για τις μερίδες των φρούτων και των λαχανικών που πρέπει να καταναλώνετε . Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε πως το 99 % των αναλώσιμων ειδών έχουν περάσει τόσο καιρό στην αποθήκη πρέπει να ψύχονται αμέσως.
Πώς μπορούν να επιβιώσουν έξω από το ψυγείο; «Καταναλώστε μέσα σε 24 ώρες" "διατηρούνται στο ψυγείο μετά το άνοιγμα και μπορούν μα καταναλωθούν μέσα σε τρεις ημέρες" ήταν προειδοποιήσεις στη δεκαετία του 1940 και του '50. Στην πραγματικότητα, πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού είχε την ευκαιρία να καταναλώσει  πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα σε εκείνα τα λιτά χρόνια . Πέντε την εβδομάδα ήταν ευλογία για ορισμένους.
Από  εμπορικές  διαφημιστικές εκστρατείες, έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια ποια τρόφιμα είναι καλά για εμάς, αν και η αστυνομία τροφίμων συχνά φαίνεται να αλλάζει τις ιδέες αυτές τακτικά.
Χρειαζόμαστε τρόφιμα με υδατάνθρακες, βιταμίνες, και όσπρια, μεγάλο μέρος από αυτά που η κατανάλωση τους κάποτε ήταν δεδομένη πλέον δεν είναι καθώς τα σούπερ μάρκετ έχουν γεμίσει με πρόχειρο φαγητό και η παχυσαρκία έχει γίνει ένα μείζων πρόβλημα.
Καθώς γερνάμε οι διατροφικές ανάγκες μας είναι πολύ διαφορετικές και με την πάροδο των ετών η όρεξη και οι προτιμήσεις μας μεταβάλλονται.

Οι άνω των 50 ετών μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες: Οι άνω των 50 ετών, οι νεότεροι ηλικιωμένοι  (65-74) και οι  ηλικιωμένοι (75 ετών και άνω).

Αποκωδικοποιώντας την επιστήμη της γεύσης

Γλυκό, ξυνό, αλμυρό, ουμάμι, πικρό.

Οι ερευνητές βρίσκουν νέα μυστικά για τους πολύπλοκους μηχανισμούς της γεύσης, και τα συμπεράσματά τους θα βοηθήσουν την ανάπτυξη προϊόντων και πρωτοβουλιών για τη δημόσια υγεία.
Του Robert Margolskee, διευθυντής του Monell Chemical Senses Center της Φιλαδέλφεια, δεν του αρέσει ο καφές, η μαύρη σοκολάτα και η πικρή μπύρα. Αν και διευθύνει ένα επιστημονικό ίδρυμα αφιερωμένο στη μελέτη της γεύσης και οσμής, ο ίδιος δεν μπορεί να εξηγήσει ακριβώς που οφείλεται αυτή η περίπτωση. Ο Margolskee, ο οποίος έχει διδακτορικό στη μοριακή γενετική, καθώς και ένα πτυχίο ιατρικής, λέει ότι ο γονότυπος του διαπιστώθηκε ότι κατέχει μια ιδιαίτερη διαμόρφωση των γονιδίων και υποδοχέα για τη γεύση που τον κάνει υπερευαίσθητο σε ορισμένες πικρές ενώσεις.
Η γεύση βρίσκεται πρώτη στη λίστα των καταναλωτών όταν πρόκειται να αποφασίσει σχετικά με το τι θα φάει ή θα πιεί και όπως προτείνει ο Margolskee, το γενετικό υλικό μας έχει να κάνει με τις γεύσεις δηλαδή με το ποια τρόφιμα βρίσκουμαι ελκυστικά και ποια δεν μπορούμε να ανεχθούμε. Η πείρα της ζωής διαμορφώνει τις γευστικές μας προτιμήσεις. Όλα αυτά έχουν γίνει πιο κατανοητά κατά την τελευταία δεκαετία χάρη στην πρόοδο της μοριακής βιολογίας και της γενετικής έρευνας, αλλά πολλά παραμένουν ακόμα άγνωστα. Πρωτοβουλίες όπως αυτές που λαμβάνουν χώρα στο Monell, ωστόσο, παρέχουν γνώσεις σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους η επιστήμη της γεύσης έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει τις διατροφικές μας επιλογές, να επηρεάσει το μεταβολισμό μας, και μας εισάγουν σε νέες, στοχευμένες προσεγγίσεις για την ανάπτυξη προϊόντων που θα αποφέρουν τρόφιμα και ποτά που θα ικανοποιήσουν προσωπικές προτιμήσεις και τις διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών.
"Η γεύση είναι περίπλοκη" ο Margolskee παρατηρεί. "Κάθε μέρος της γεύσης -γλυκιά, ξινή, αλμυρή, πικρή και ουμάμι - είναι σχεδόν σαν μια ξεχωριστή αίσθηση. Τα έχουμε όλα... στις ίδιες γευστικές απολήξεις – οι οποίες αποτελούν το όργανο της γεύσης και είναι όλες μπλεγμένες μεταξύ τους.
Στην πραγματικότητα, στο Monell οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η γεύση είναι ακόμη πιο περίπλοκη από ό, τι οι αισθήσεις της όρασης και της ακοής, οι οποίες θεωρούνται πιο σημαντικές. Για παράδειγμα, μόλις τρεις τύποι φωτοϋποδοχέων είναι υπεύθυνοι για την έγχρωμη όραση, αλλά οι άνθρωποι έχουν τουλάχιστον 25 διαφορετικούς υποδοχείς για ανίχνευση της πικρής γεύσης.

Ξένος κατάσκοπος υπέκλεψε φωτογραφίες από ελληνικό στρατόπεδο παριστάνοντας πως πιάνει Pokémon

636046975244759254-army-pokemonΑίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση που έγινε μόλις χθες γνωστή, σύμφωνα με την οποία νεαρός κατάσκοπος, του οποίου η εθνικότητα δεν έχει ακόμα διασταυρωθεί, φέρεται να απέσπασε φωτογραφίες από ελληνικό στρατόπεδο έχοντας εισχωρήσει με την πρόφαση ότι θέλει να πιάσει ένα σπάνιο Pokémon.
Όπως αναφέρει απολύτως αξιόπιστη πηγή του «Κουλουριού», ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν ο εν λόγω κατάσκοπος πλησίασε την πύλη του στρατοπέδου και απευθύνθηκε στον φρουρό, ο οποίος αρχικά ήταν καχύποπτος, αφού δεν γνώριζε τον νεαρό άνδρα. Ο νεαρός κατάσκοπος εξήγησε πως, περνώντας εντελώς τυχαία δίπλα απ' το στρατόπεδο, το κινητό του εμφάνισε τη χαρακτηριστική ένδειξη της ύπαρξης κάποιου Pokémon σε κοντινή απόσταση και μάλιστα μέσα στο στρατόπεδο.
Στο άκουσμα της παραπάνω αποσαφήνισης, φαίνεται πως ο σκοπός εφησυχάστηκε και εκμυστηρεύτηκε στον παράξενο επισκέπτη πως και ο ίδιος λίγο πριν είχε μόλις ολοκληρώσει τη σύλληψη ενός σπάνιου Pokémon εγκαταλείποντας το πόστο του, ωστόσο μόνο για δύο λεπτά, παρακαλώντας τον κατάσκοπο για την εχεμύθειά του.
«Όταν μου αποκάλυψε το λόγο για τον οποίο ήθελε να περάσει, λύγισα, γιατί ξέρω πως είναι», εξήγησε ο φρουρός της πύλης, μιλώντας σε δημοσιογράφο του «Κουλουριού» και συνεχίζει:

Η ιστορία των ζευγαριών που χωρίζουν(ή ο πόλεμος των Ρόουζ)

Σκέφτομαι τον κύριο και την κυρία Ρόουζ. Η αλήθεια είναι ότι στην ταινία γελούσαμε, στην πραγματική ζωή όμως... δεν είναι καθόλου έτσι. Τα ζευγάρια που «πολεμάνε» μεταξύ τους υποφέρουν, δεν είναι αστείο, οι ζωές τους χαλάνε και μαζί χαλάει η ποιότητα ζωής και όσων εμπλέκονται στην διαμάχη τους: πρώτα από όλα τα παιδιά και δευτερευόντως οι οικογένειες.
Γιατί όμως τόσο μίσος (ναι, πρόκειται για μίσος!), γιατί τόση βία, τέτοιος αλληλοσπαραγμός; Είναι η δύναμη της αγάπης, η δύναμη της συνήθειας ή μήπως ένας ακραίος εγωισμός που τροφοδοτεί την αντιπαλότητα;

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο «πόλεμος» πολλές φορές ενυπάρχει και μέσα στην λειτουργία της ίδιας της οικογένειας- δεν περιμένει να ξεσπάσει μόλις το ζευγάρι χωρίσει. Συχνά μάλιστα οι διαπληκτισμοί, οι φωνές, οι βίαιες αντιδράσεις είναι εντονότερες ανάμεσα στα παντρεμένα ζευγάρια με αποτέλεσμα τα παιδιά να γίνονται σχεδόν καθημερινά μάρτυρες της ενδοοικογενειακής βίας και έτσι, να στιγματίζονται παντοτινά από εικόνες και βιώματα με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον ψυχισμό τους.

Πώς μπορεί να επικρατήσει λογική; Πώς γίνεται ένα ζευγάρι να λήξει την σχέση του ειρηνικά και πολιτισμένα χωρίς ακρότητες, χωρίς «πολέμους»;

Η ιστορία των ζευγαριών που χωρίζουν δείχνει ότι η ποιότητα του χωρισμού είναι ανάλογη της ποιότητας της σχέσης που προϋπήρχε. Αν στο ζευγάρι υπήρχε αγάπη και κατανόηση, αλληλοσεβασμός, αποδοχή και ισοτιμία, τότε ακόμη και αν αγεφύρωτες διαφορές οδήγησαν στο διαζύγιο, αυτό θα γίνει με έναν τρόπο που θα αντιστοιχεί σε όσα προηγουμένως είχαν ζήσει. Προφανώς και θα υπάρχει πόνος, το διαζύγιο είναι μια απώλεια, επιφέρει πένθος και στο πένθος πονάμε… Εν τούτοις υπάρχει η αναγνώριση του τέλους, η αποδοχή της λήξης και του αποτελέσματος. Με δυο λόγια η αναγνώριση και η αποδοχή της ατομικότητας του άλλου.

Η φροντίδα των πρωταρχικών μας αναγκών, προϋπόθεση ευημερίας και προσωπικής εξέλιξης

Αρθρογράφος: Παναγιώτα Κυπραίου
Ψυχοθεραπευτής


Θα αναρωτιόσασταν γιατί ένα φυτό μαράθηκε αν δεν είχε νερό ή φως του ήλιου; Θα πηγαίνατε το αυτοκίνητό σας στο συνεργείο πριν να ελέγξετε ότι έχει καύσιμο στο ντεπόζιτο και αέρα στα ελαστικά του; Φυσικά όχι, οπότε γιατί ξεχνάμε τι χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι;
Μαζί με τις προφανείς «βασικές ανάγκες» για νερό, τροφή και καταφύγιο, οι άνθρωποι έχουν μια σειρά από βασικές ανάγκες που δεν είναι τόσο προφανείς αλλά εξίσου ουσιαστικές για τησυναισθηματική τους ευημερία.
Όταν ικανοποιούνται οι πρωταρχικές μας ανάγκες, «ανθίζουμε» και εξελισσόμαστε.
Αυτές οι θεμελιώδεις ανάγκες πολύ συχνά δεν αντιμετωπίζονται με την προσοχή που τους αξίζει στο σύγχρονο δυτικό πολιτισμό.
Όταν αυτές οι ανάγκες μένουν ανεκπλήρωτες για πάρα πολύ καιρό, μπορεί να υποφέρουμε από άγχοςκατάθλιψηεθισμούς ή από κάποιο άλλο συναισθηματικό πρόβλημα. Και επειδή αυτό κλιμακώνεται με την πάροδο του χρόνου, μπορεί εύκολα να το αμελήσουμε, έχοντας σύγχυση σχετικά με το γιατί έχουμε αυτό το πρόβλημα.
Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν καν επίγνωση αυτών των αναγκών τους ή πώς επηρεάζουν την ευημερία τους. Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι θεμελιώδεις ανθρώπινες ανάγκες.
Αν τις γνωρίζουμε και τις φροντίζουμε με υγιή τρόπο όσο περισσότερο μπορούμε, θα μπορέσουμε να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας.

ALOE VERA: Θετική επίδραση της Αλόης ναι… στην απώλεια βάρους όμως όχι..

ALOE VERA: Θετική επίδραση της Αλόης ναι… στην απώλεια βάρους όμως όχι..
Δρ. Σοφία Γ Τσαλουχίδου
Κλινικός Διαιτόλογος-Διατροφολόγος
Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι εδώ και αρκετές δεκαετίες προσπαθούν να βρουν λύσεις σε ασθένειες που τους ταλαιπωρούν καθημερινά, προσεγγίζοντας εναλλακτικές θεραπείες. Η αλόη βέρα κατέχει κεντρική θέση στις θεραπείες αυτές και συγκεκριμένα στη βοτανική θεραπεία (στην καθομιλουμένη μας βοτανολογία).
Τι είναι τελικά η αλόη βέρα; Με πολύ απλά λόγια.. ένα μικρό ακανθώδες φυτό..
Πράγματι μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση της ως συμπλήρωμα διατροφής  πιθανόν να επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα λόγω των θρεπτικών της ιδιοτήτων (περιέχει βιταμίνη C και Eκαθώς και β-καροτίνη) στην αποφυγή τραυματισμών, σε παθήσεις δέρματος καθώς μπορεί να ασκήσει  αντιβακτηριδιακή, αντιμικροβιακή καθώς  και εν δυνάμει αντικαρκινική δράση. Θα ήταν λίγο παρακινδυνευμένο να μιλήσουμε βέβαια για αντικαρκινική δράση, σεβόμενοι πάντα την ελπίδα ανθρώπων στη θεραπεία του καρκίνου, πάρα ταύτα αποτελέσματα εργαστηριακών πάντα μελετών το επιβεβαιώνουν και ίσως μελλοντικά μπορούμε να μιλάμε για ανάλογες επιδράσεις και in vivo..
Η χρήση των εναλλακτικών θεραπειών και συγκεκριμένα των βοτάνων επανεμφανίζεται και επεκτείνεται τα τελευταία χρόνια καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν τελικά να βρουν λύσεις όχι μόνο στην αντιμετώπιση ασθενειών αλλά και στην εύκολη λύση της απώλεια των περιττών κιλών, προσεγγίζοντας εναλλακτικές θεραπείες και βέβαια αρνούμενοι να δεχτούν την αξία τηςυπομονής και της σημασίας του  ενεργειακού ισοζυγίου (τι καταναλώνω και τι προσλαμβάνω).
Δυστυχώς όμως για κάποιους οι παραπάνω ευεργετικές ιδιότητες της αλόης (που πολύ σύντομα αναφέρθηκαν παραπάνω δεδομένου ότι το θέμα μας δεν είναι οι εναλλακτικές θεραπείες..) δεν επεκτείνονται στην απώλεια βάρουςΤουλάχιστο μέχρι σήμερα καθώς δεν υπάρχουν ακόμη επιστημονικές αποδείξεις ή τουλάχιστον ενδείξεις ακρίβειας αυτού του ισχυρισμού…

Η διατροφή δεν θέλει κόπο… θέλει τρόπο!

diet at workΣε μία εποχή που οι απαιτήσεις είναι τεράστιες και  όλα γύρω μας τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, οι περισσότεροι προσπαθούμε να ισορροπήσουμε  μεταξύ της υγιεινής ζωής και των αμέτρητων υποχρεώσεων.
Ήρθε λοιπόν η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε πως το να τρώμε σωστά δεν είναι ένας επιπλέον αγώνας αλλά ο σύμμαχος μας στη στρεσσογόνο καθημερινότητα.
Η ισορροπημένη διατροφή μας προσφέρει υγεία, ευεξία, ενέργεια, καλή διάθεση και φυσικά καλύτερη απόδοση στον τομέα στης δουλειάς μας.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από σήμερα:
Ποτέ μην παραλείπεις το πρωινό
Λύσεις υπάρχουν και για τους πιο βιαστικούς:
-ένα τοστ με ψωμί ολικής άλεσης , τυρί και γαλοπούλα και ένα μικρό φρούτο ή
-ένα μπολ δημητριακά με γάλα ή
-ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης με ένα φλιτζάνι φυσικό χυμό ή
-ένα ποτήρι γάλα με ένα φρούτο και μια χούφτα αμύγδαλα
Είναι αρκετά για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με την ενέργεια που χρειαζόμαστε.
Ας πάρω μια ανάσα

Η σχέση μεταξύ θρησκείας και εξουσίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Η σχέση μεταξύ θρησκείας και εξουσίας

Η ιστορία δεν γράφεται από μόνη της. Εμείς τη γράφουμε με τις πράξεις και τις παραλείψεις μας. Και κινείται προς την κατεύθυνση όσων τη διαμορφώνουν και ενάντια σ’ εκείνους που την περιμένουν ως ώριμο φρούτο, γιατί το φρούτο που πέφτει από μόνο του το φθινόπωρο είναι συνήθως σάπιο. Και πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε σάπιους μύθους και σάπιες ιδεολογίες, αν θέλουμε να μην τρώμε σάπιους νόμους, σάπιες ιδέες και σάπιες τροφές που δηλητηριάζουν το μυαλό και το κορμί μας"

Ο μύθος για τον ηθικοπλαστικό και σωτηριολογικό σκοπό των θρησκειών, για τον παρηγορητικό και φιλανθρωπικό ρόλο των Εκκλησιών και, τέλος, για την ‘αγιότητα’ των ιερατείων και των ιερωμένων δεν είναι παρά το υποκριτικό προσωπείο της εξουσίας του μάγου, του δουλοκτήτη, του ιερατείου, του φεουδάρχη, του βασιλιά, του καπιταλιστή, του κεφαλαίου. Της εξουσίας των λίγων πάνω στους πολλούς.

Είναι η μεγάλη αρρώστια του ψεύδους και της υποκρισίας που νόθευσε το ανθρώπινο όνειρο για ευτυχία και λοξοδρόμησε τον ανθρώπινο πολιτισμό από την επιδίωξη της κοινωνικής ισότητας και τoν οδήγησε στη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα. Αυτόν τον σκοταδιστικό και εξουσιαστικό μύθο που στηρίζεται στην άγνοια, στο φόβο, στο δόλο και στη βία, οφείλουμε όλοι ως άτομα, ως κοινωνίες και ως ανθρωπότητα να τον αποκαλύψουμε, να τον καταγγείλουμε, να τον αφοπλίσουμε και να τον ακυρώσουμε, για να ξαναβρούμε το δρόμο της γνώσης, της συνείδησης, της ανθρωπιάς και της πάλης για έναν καλύτερο πραγματικό κόσμο.

Για έναν κόσμο της κοινοκτησίας, της ισοκατανομής και της κοινωνικής ισότητας, την μοναδική αναγκαία και ικανή συνθήκη για την καθολική ευημερία και ευτυχία, την παγκόσμια ειρήνη και για έναν οικουμενικό ουμανιστικό πολιτισμό

*

Όταν το ψέμα επισκιάζει και εκτοπίζει την αλήθεια και γίνεται το ίδιο η ‘μοναδική αλήθεια’, όταν οι σκοταδιστικοί μύθοι και οι εξουσιαστικές ιδεο­λογίες πλαστογραφούν την ιστορία και εκτοπίζουν τα πραγματικά γεγονότα, τις αυθεντικές εμπειρίες, τη Λογική και τη μνήμη των ανθρώπων, όταν η εξουσία στραγγαλίζει την επιστημονικά έγκυρη και κοινωνικά χρήσιμη γνώση και παρουσιάζει την επιστήμη-έρευνα-ανακάλυψη ως θρησκεία-πίστη-αποκάλυψη, όταν η υποκρισία εκτοπίζει την ευγένεια και την ειλικρίνεια και όταν το κάλπικο και το εικονικό εμφανίζονται ως γνήσιο και πραγματικό, τότε το σκοτάδι γίνεται το θαμπό φως της ‘αγίας άγνοιας’, τη ‘θεία φώτιση’ που τυφλώνει.

Τότε τα ανθρώπινα όντα γίνονται σκιές του εαυτού τους, ζωντανά εργαλεία που παράγουν πλούτο για τους δαμαστές τους και οι ζωές τους τείνουν να εξομοιωθούν με, ή να γίνουν και χειρότερες από, αυτές των ζώων εργασίας. Γίνονται κοπάδια οπαδών που αναπαράγουν άκριτα και σε βάρος τους μύθους με θεούς και δαίμονες, με σκοταδιστικές ανοησίες και εξουσιαστικές ιδεολογίες που τους καθιστούν εθελόδουλους φονιάδες, γκρεμιστές πολιτισμών και πολιτικούς αυτόχειρες. Από τότε που η βία των νικητών επέβαλε τη δουλεία και οι εξουσίες οργανώθηκαν σε κράτος και νομοθέτησαν την ατομική ιδιοκτησία πάνω στη γη και γενικά πάνω στα μέσα παραγωγής, οι σκοταδιστικοί μύθοι έγιναν σωτηριολογικές θρησκείες, οι οποίες, ως εξουσιαστικές ιδεολογίες, έγιναν εργαλεία εκφοβισμού και βίας, πειθαναγκασμού και υποταγής, αλλοτρίωσης και εξαθλίωσης των πιστών και εξουσιαζόμενων.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα