Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Θέλουμε τον κόσμο και τον θέλουμε Τώρα

WE WANT THE WORLD AND WE WANT IT NOW!!                                                                                                      Jim Morrison

Οργισμένοι «επαναστάτες» τότε, για πολλούς και ίσως απροσδιόριστους λόγους…πολύ πιο νοήμονες, με πολύ περισσότερη γνώση για μας και τον κόσμο μας και σίγουρα με πιο σαφείς και ξεκάθαρους λόγους σήμερα …

«μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική Επανάσταση, για μια Επανάσταση η οποία μεταμορφώνει ριζικά, βαθειά, την ψυχολογική δομή του ανθρώπου…»
Τζ. Κρισναμούρτι


…και την ίδια στιγμή της κοινωνίας μας…αυτής της βάρβαρης και απολίτιστης ακόμα κοινωνίας μας…
Αν θέλουμε αληθινά μια τέτοια ριζική Επανάσταση πρέπει να είμαστε πολύ ξεκάθαροι
«Εμείς είμαστε ο κόσμος και ο κόσμος εμείς…η αλλαγή που θέλουμε έχει αξία και ουσία αν συμβεί παράλληλα τόσο στις δομές της κοινωνίας όσο και τις δικές μας δομές, ως άτομα που διαμορφώνουν τις κοινωνικές σχέσεις»

…ορίζουμε λοιπόν σήμερα τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας:

Τα οφέλη της πιπεριάς για την υγεία μας


Η πιπεριά αποτελεί ένα αγαπημένο λαχανικό, τόσο για μαγείρεμα όσο και ως συστατικό μιας σαλάτας. 

Περιέχει λίγες θερμίδες και αυξημένη αντιοξειδωτική δράση.


Είναι μια εξαιρετική πηγή καροτενοειδών όπως το α-καροτένιο, το β-καροτένιο, το λυκοπένιο, η λουτεΐνη και βιταμίνης Ε, συστατικά τα οποία παρέχουν μια σημαντική αντιφλεγμονώδη προστασία και αντιοξειδωτικά οφέλη για την υγεία .

Πόσο νερό πρέπει να... τρώμε το καλοκαίρι...Οι κρυφές λύσεις για την ενυδάτωση του οργανισμού μας


Ενα λίτρο υγρά περισσότερα την ημέρα πρέπει να καταναλώνουμε τώρα το καλοκαίρι για να μην αφυδατωθούμε και να αντέξουμε τη ζέστη, σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών.

Η κυρία Μαρία Καψοκεφάλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εξηγεί πώς πρέπει να ενυδατώνεται ο οργανισμός μας και τι κινδύνους διατρέχουμε αν δεν το κάνουμε.

Πόσα υγρά χρειαζόμαστε την ημέρα;

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) συνιστά πρόσληψη 2 λίτρων υγρών την ημέρα για τη μέση γυναίκα και 2,5 λίτρων για τον μέσο άντρα.

Ωστόσο η ποσότητα αυτή το καλοκαίρι στη χώρα μας θα πρέπει να είναι αυξημένη κατά περίπου 1 λίτρο, λόγω της ζέστης και της αυξημένης εφίδρωσης, ενώ υπάρχουν ειδικές ομάδες πληθυσμού (π.χ. αθλητές, εργαζόμενοι εκτός κτιρίων, έγκυοι) που έχουν αυξημένες ανάγκες.

Τον Ταμήλον μου και μία καλύβην



Την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ σκέφτεται η κυβέρνηση. Γιατί; Η επιστράτευση πλειάδος ΜΜΕ, φερέφωνων και βλακόφωνων εναντίον των απεργών δεν αρκεί;
  
Μοναδική παραφωνία σ’ αυτό το αρραγές μέτωπο των ληστών και των ιδιοτελών στόκων, ο κ. Γεωργιάδης! Ω ναι! Ο Αδωνις, του Αδώνιδος! Οστις ομιλών στον «Real fm» και στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου, δήλωσε (για τη ΔΕΗ): «Αν ήταν δική μου επιχείρηση, δεν θα την πούλαγα» - επειδή όμως αυτή η κυβέρνηση βρήκε αυτήν την επιχείρηση κληρονομιά απ’ τον πατέρα της, ας πάει και το παλιάμπελο...

Εδώ εγείρεται το προαιώνιο φιλοσοφικό ερώτημα: ο αμοραλισμός οδηγεί στη βλακεία ή η βλακεία στον αμοραλισμό;

Πως πίνοντας 3 λίτρα νερό την ημέρα αλλάζει το πρόσωπο

Δείτε τις αλλαγές στο πρόσωπο πίνοντας 3 λίτρα νερό την ημέρα

Πως πίνοντας 3 λίτρα νερό την ημέρα αλλάζει το πρόσωπο
Αν και η επαρκής ημερήσια πρόσληψη νερού είναι ζωτικής σημασίας, λιγότεροι από ένας στους πέντε πίνουν αρκετό. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε τα αποτελέσματα ενός πειράματος.
Η Sarah Smith είναι 42 χρονών μητέρα δύο μικρών παιδιών απ το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή, όπως και πολλοί άλλοι, δεν έπινε την συνιστώμενη ποσότητα -2 έως 3 λίτρα- νερό καθημερινά. Έπασχε από δυσπεψία και είχε τακτικά πονοκεφάλους. Μετά απ τα επανειλημμένα ραντεβού της με γιατρούς και για δύο θέματα, αποφάσισε να λάβει σοβαρά υπόψη τις συμβουλές τους, που και για τις δύο περιπτώσεις, είχαν να κάνουν με την πρόσληψη νερού.

Αποφάσισε να βγει μια φωτογραφία για να δει την διαφορά σε αυτό το ελεύθερο πείραμα που θα επέβαλε στον εαυτό της, πίνοντας 3 λίτρα νερό την ημέρα για έναν μήνα και να δει αν θα είχε οποιαδήποτε οφέλη, πέρα απ τα θέματα υγείας που την απασχολούσαν.

Ο κουζουλός διάβολος πουλάει πειρασμούς

1

H ανάγκη για προσαρμογή στα νέα δεδομένα, οδήγησε τον κουζουλό διάβολο ν’αποφασίσει να ξεφορτωθεί αρκετούς πειρασμούς που είχε στ’ απόθεμα του. Έβαλε αγγελία στις εφημερίδες και άρχισαν να έρχονται πελάτες στο εργαστήριό του.
Διατηρούσε πολύ καλό απόθεμα:
1. πέτρες για να σκοντάφτει ο ενάρετος,
2. καθρέπτες για να αυτοθαυμάζεται κάποιος,
3. θεάματα που μειώνουν την σημασία των άλλων.
Ορισμένα αντικείμενα που κρέμονταν στον τοίχο τραβούσαν την προσοχή, στιλέτα με κυρτή λεπίδα που μπορούν να καρφωθούν στην πλάτη του άλλου και μαγνητόφωνα για να καταχωρούνται κουτσομπολιά και ψέματα.
“Μην ανησυχείτε για την τιμή” φώναζε ο διάβολος στους υποψήφιους πελάτες.

Καταστάσεις που δείχνουν πως έχεις συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σε κάνει ευτυχισμένη

Καταστάσεις που δείχνουν πως έχεις συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σε κάνει ευτυχισμένη

Συμβιβασμός: Σοφή επιλογή ή συναισθηματική παγίδα; Είσαι πραγματικά ευτυχισμένη στη σχέση σου ή μήπως απλώς «την παλεύεις»; Μήπως από φόβο και ανασφάλεια έχεις συμβιβαστεί σε μια σχέση που σου προσφέρει λιγότερα απ΄ όσα αξίζεις ; Διάβασε τα σημάδια και πράξε ανάλογα… Να θυμάσαι: Αποδεχόμαστε την αγάπη που νομίζουμε πως μας αξίζει.
Όπως αναφέρει το joytv σίγουρα στη θεωρία όλοι είμαστε υπέρ του να μη συμβιβάζεσαι με τα λίγα, του να κυνηγάς τα όνειρά και τα θέλω σου και του να μη σταματάς ποτέ να ψάχνεις για το δικό σου «ιδανικό». Αλλά μερικές φορές τα πιστεύω μας επισκιάζονται από τους φόβους, τις ανασφάλειες και τη ρουτίνα, καταδικάζοντάς μας σε μια ζωή ημίμετρη με μότο το «έτσι κι έτσι», μόνο και μόνο επειδή φοβόμαστε να πάρουμε το ρίσκο και την ευθύνη του πήχη που θέτουμε εμείς οι ίδιες σε αυτό που ορίζουμε ως «ευτυχία».
Γιατί συμβιβαζόμαστε με τα λίγα:

15 πράγματα που κάνουν οι διανοητικά ισχυροί άνθρωποι

Το ταξίδι μας εδώ στη ζωή περιέχει επιτυχίες και αποτυχίες, χαρά και λύπη, ελπίδες και απογοήτευση. Όσο μαθαίνουμε να μη ταυτιζόμαστε με τα αρνητικά αλλά και θετικά συναισθήματα, πάντα θα βρίσκουμε ευλογίες σε κάθε τι που κάνουμε και να αφουγκραζόμαστε ένα Σύμπαν αέναων δυνατοτήτων που θα μπορούμε να υλοποιήσουμε στη Γη… Α, και κάτι άλλο: ο στόχος να μη μας γίνει εμμονή – απελευθερώνουμε το αποτέλεσμα και απολαμβάνουμε το ταξίδι… – Έλενα Έρα
Είναι εύκολο να παρακολουθείς πετυχημένους ανθρώπους και να νομίζεις πως τα έχουν καταλάβει όλα ή έχουν όλες τις απαντήσεις. Φαίνεται σα να είναι οι μαθητές του 20 στο σχολείο της ζωής. Όμως τί μπορούμε να μάθουμε από αυτούς;
Οι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν συχνά ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά – όπως για παράδειγμα ότι δεν επικεντρώνονται στον ανταγωνισμό ή ότι περιβάλλονται από θετικά σκεπτόμενους ανθρώπους. Το να είσαι επιτυχής είναι ένα είδος συστήματος – μόλις γνωρίσεις το πρόγραμμα, μπορείς να το εφαρμόσεις και να ζήσεις με το μέγιστο των δυνατοτήτων σου. Όλοι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι και υγιής αλλά για πολλούς από εμάς, αυτό σημαίνει πως θα θέλαμε επίσης να φτάσουμε ένα συγκεκριμένο επίπεδο επιτυχίας.
Τί σημαίνει επιτυχία για σένα;
Τί σε κάνει ευτυχισμένο;

Η επιθυμία της καρδιάς σας

Τα πάντα είναι ενέργεια κι εμείς, ως ενεργειακά όντα που κατοικούν προσωρινά σε ένα φυσικό σώμα, έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε ό,τι θέλουμε. Αυτό προϋποθέτει την αλλαγή σε ενεργειακό επίπεδο και είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια έχουμε αρχίσει να εν-θυμόμαστε. Μόλις γίνει η αλλαγή στο ενεργειακό επίπεδο, η ύλη δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει. Σε αυτό το άρθρο ο JP μας εξηγεί με πολύ απλά παραδείγματα έναν τρόπο με τον οποίο μπορούμε να έλξουμε το ποθητό αποτέλεσμα, μόνο μετατοπίζοντας την ενέργεια. Κι έτσι είναι… – Νίκος Πνευματικός
Τι είναι αυτό που θέλετε στη ζωή σας, τι επιθυμεί η καρδιά σας; Αυτή η ερώτηση είναι ρητορική, ο καθένας έχει διαφορετική απάντηση. Αυτό τον καιρό οι περισσότεροι ίσως να πουν χρήματα. Μερικοί θα πουν αγάπη. Φαίνεται πως η αγάπη και τα χρήματα ήταν πάντοτε στην κορυφή μιας μεγάλης λίστας. Εγώ βρήκα έναν τρόπο να έχω αυτό που επιθυμεί η καρδιά μου και θέλω να τον μοιραστώ μαζί σας. Είναι τόσο απλό που δεν ξέρω αν θα γεμίσω μια σελίδα γράφοντας γι’ αυτό.

Ενισχύστε το μεταβολισμό σας



H ενίσχυση του μεταβολισμού σας δεν είναι τόσο δύσκολη όπως ίσως πιστεύετε. Ενώ το κάθε σώμα είναι διαφορετικό και μεταβολίζει με τον δικό του τρόπο, υπάρχουν μερικά αλάνθαστα κόλπα που μπορείτε να βασιστείτε για να αναπτύξετε πολύ υψηλές στροφές όσον αφορά την καύση των εσωτερικών σας θερμίδων. Από τις πρωινές προπονήσεις έως τις διατροφικές επιλογές, μπορείτε να δώσετε στο μεταβολισμό σας μια επιπλέον ώθηση, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
 Εδώ είναι μερικοί απλοί τρόποι για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας χωρίς να χάσετε χρόνο:

Το καρκινογόνο που υπάρχει σε κάθε σπίτι

Το καρκινογόνο που υπάρχει σε κάθε σπίτι
Νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μια καρκινογόνο ουσία που καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση.
Οι κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι μια χημική ένωση που βρίσκεται στις αμυλούχες τροφές που μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες αλλά και στον καφέ και σε ορισμένες βρεφικές τροφές συμβάλλουν στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.
Όταν τηγανίζουμε τις πατάτες ή ψήνουμε ένα τοστ, σχηματίζεται εξωτερικά μια τραγανή καφετί κρούστα. Σε αυτήν την κρούστα υπάρχουν χημικές ουσίες που ονομάζονται ακρυλαμίδια.

Τι να πιείτε για να σταματήσετε τους πονοκεφάλους

Τι να πιείτε για να σταματήσετε τους πονοκεφάλους
Υποφέρετε συχνά από πονοκεφάλους; Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, στην Ολλανδία, αποκαλύπτουν τον τρόπο για να τους περιορίσετε ακόμη και να τους σταματήσετε τελείως.
Τα νέα ευρήματα προέκυψαν από τη μελέτη της περίπτωσης ενός ασθενούς με ουρολογικά προβλήματα.
Συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι, όταν του συστήθηκε να αυξήσει την κατανάλωση νερού λόγω ουρολογικού προβλήματος, οι ημικρανίες έγιναν όλο και πιο σπάνιες.

Για τους άνδρες, υπάρχει κάτι χειρότερο από το ηλεκτροσόκ!

Για τους άνδρες, υπάρχει κάτι χειρότερο από το ηλεκτροσόκ!
Όσο κι αν προσπαθήσουμε, είναι δύσκολο να βρούμε κάτι που θα μπορούσε να είναι χειρότερο από ένα ρεύμα ηλεκτρισμού που διαπερνά το σώμα μας!
Παρ' όλα αυτά, ένα εξαιρετικά πρωτότυπο ψυχολογικό πείραμα από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έδειξε ότι κάποιοι όντως το προτιμούν!
Τι είναι χειρότερο από ένα ηλεκτροσόκ; Η απομόνωση.
Η μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Science δείχνει ότι αρκετοί – κυρίως άνδρες – θα προτιμούσαν τον πόνο του ηλεκτροσόκ προκειμένου να αποφύγουν να μείνουν μόνοι σε ένα δωμάτιο για μερικά λεπτά, χωρίς να επιτρέπεται να κοιμηθούν, να δουν τηλεόραση, να κοιτάξουν το κινητό τους ή να απασχοληθούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Πώς να κάνετε το σεξ μια φωτισμένη πνευματική εμπειρία



Οι Αρχαίοι Ταοϊστές, κράτησαν μια παιχνιδιάρικη και ποιητική στάση απέναντι στο σεξ. Η φράση « σύννεφα και βροχή" χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει την σεξουαλική πράξη: τα σύννεφα αναφέρονται στα ωάρια της γης, και η βροχή είναι το σπέρμα του ουρανού. Όροι όπως σμαραγδένια πύλη και λαμπερή κόκκινη σχισμή για τον κόλπο, σμαραγδένια βεράντα και πολύτιμο μαργαριτάρι για την κλειτορίδα, εσωτερική πύλη για τον τράχηλο της μήτρας, και χρυσή κοιλάδα για το αιδοίο είναι όλα ενδεικτικά της στάσης των Ταοϊστών ».
Ο Jolan Chang παραθέτει οκτώ ονόματα για τον κόλπο και μόνο, συμπεριλαμβανομένων των χορδή λαούτου για το βάθος της μιας ίντσας,  εσωτερική πόρτα για το επίπεδο των επτά ιντσών, και βόρειο πόλο για το επίπεδο των οκτώ ιντσών! Τα οκτώ βάθη μαζί, είναι "οι οκτώ κοιλάδες."
Ενώ υπάρχουν αναρίθμητα ονόματα για τη σεξουαλική ανατομία μιας γυναίκας, υπάρχουν μόνο λίγα - όπως σμαραγδένιο κοτσάνι και κεφάλι χελώνας - για τα ειδικά εξαρτήματα του άνδρα. Αυτό είναι σύμφωνο με τη βαθιά ευλάβεια για τις γυναίκες, η οποία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ταοϊστική σκέψη και στάση.

Σήμερα και κάθε μέρα γιορτάζω εμένα!!!!!


Celebration of Learning by Farshchian

Αισθάνομαι ξεχωριστή .
Αισθάνομαι ότι αγαπιέμαι.
Αισθάνομαι αποδεχτή.
Αισθάνομαι πολύτιμη .
Αισθάνομαι όμορφη.
Αισθάνομαι την σοφία μου , την δύναμη μου.
Αισθάνομαι ότι είμαι δώρο για την οικογένεια μου , για τους φίλους μου.
Αισθάνομαι ότι η παρουσία μου είναι σημαντική  στο τόπο μου. στη χώρα μου, στη γη .

Γιορτάζω τη σημερινή ημέρα και την κάθε μέρα ,
γιορτάζω το τώρα,
τη  στιγμή που ξυπνώ το πρωί  
και αισθάνομαι πλούσια   για όλες τις εμπειρίες μου
και  αισθάνομαι χαρά και ευγνωμοσύνη 
που ακόμα μια ημέρα μπορώ να αναπνέω ,
που το αίμα κυλά στις φλέβες μου και η καρδιά μου κτυπά ,
που μπορώ να εισπνεύσω τον ήλιο και και να γευτώ την θάλασσα.

Ο συμβολισμός των πουλιών στην Ιλιάδα



"Τα πουλιά στην Ιλιάδα βοηθούν τους πολεμιστές και τους βασιλείς στη λήψη δύσκολων αποφάσεων και για να ικανοποιήσουν τη βασική ανθρώπινη ανάγκη της αυτοεκτίμησης και της ασφάλειας".

Αυτό είναι το συμπέρασμα μια νέας διδακτορικής διατριβής από το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ που αναλύει 35 περιπτώσεις εμφάνισης πτηνών, όπως παρουσιάζονται στην Ιλιάδα του Ομήρου.

Στο αρχαίο έπος, οι θεοί χρησιμοποιούν τα πτηνά να μεταμφιέζονται και να γίνονται πομποί μηνυμάτων για τον άνθρωπο.

Ομοίως, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα πτηνά, όπως και τα σημεία και τα σύμβολα για ερμηνεία ως προς τις προθέσεις των θεών, αλλά και των ανθρώπων, για το μέλλον.

Ως εκ τούτου, τα πουλιά έχουν ένα πολύ σημαντικό διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των ανθρώπων και των θεών τους.

Η Κριμαία ζητάει από την Ολλανδία την επιστροφή του χρυσού των Σκύθων



Ιούλιος 4, 2014.

Κριμαία.

Η συλλογή του χρυσού των αρχαίων Σκύθων, από το μουσείο της Κριμαίας,  εστάλη το Φεβρουάριο του παρόντος έτους σε έκθεση στην Ολλανδία, όταν ακόμη η χερσόνησος ήταν  μέρος της Ουκρανίας.


Μετά τη συνένωση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, που το Κίεβο δεν αναγνωρίζει, η Ουκρανία θεωρεί τον χρυσό των Σκύθων ως μέρος της περιουσία της.

Η Ελλάδα η αλλιώς η αίσθηση του τραγικού (άρθρο του Γάλλου αθλητικογράφου Thibaud Leplat για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου και την παρουσία της στο MUNDIAL)

Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση παίζεται το ίδιο έργο, οι Έλληνες δεν είναι ποτέ ανάμεσα στα φαβορί. 
Ωστόσο είναι από τους λίγους Ευρωπαίους που κατάφεραν να φτάσουν στις τελικές δύο οχτάδες. Τότε λοιπόν γιατί; Γιατί κανείς δεν αγαπά την Ελλάδα;
Τώρα πρέπει να ζητήσουμε από τον αναγνώστη να περιπλανηθεί στη χώρα των ονείρων. Φανταστείτε ότι γνωρίζετε το αλφάβητό τους και τη γλώσσα τους που είναι οικείο το άκουσμά της —έχει τους συριγμούς των πορτογαλικών, τις αιχμηρότητες των γαλλικών, την ακρίβεια των γερμανικών. Κοιτάξτε τώρα τον κόσμο σαν να είχατε γεννηθεί σ’ ένα νησάκι της Μεσογείου. Ζείτε απέναντι στη Λιβύη και στην Τουρκία αλλά είσαστε η καρδιά της Ευρώπης, το συγκινησιακό της κέντρο.
Έχετε επινοήσει όλα εκείνα τα πράγματα που αφήνουν αδιάφορους τους εμπόρους της παγκοσμιοποίησης αλλά αποτελούν τα θεμέλια της ανθρώπινης κοινότητας: το θέατρο, τη δημοκρατία, τη φιλοσοφία, τους αγώνες. Κάποιοι τα βλέπουν αυτά αφ’ υψηλού όπως βλέπουν αφ’ υψηλού και τη μικρή, φτωχή ομαδούλα σας.

Ο Ποιμάνδρης του Τρισμέγιστου Ερμή




Όταν κάποτε συλλογιζόμουν για τα όντα και η σκέψη μου πέταξε πολύ ψηλά, ενώ οι σωματικές μου αισθήσεις ανακόπηκαν, όπως σ’ αυτούς που βάρυναν από τον ύπνο λόγω κορεσμού εξαιτίας της τροφής ή από την κόπωση του σώματος, μου φάνηκε πως είδα ένα ον υπερμέγεθες, πέρα από κάθε μέτρο, να με καλεί με το όνομά μου και να μου λέει: «Τι θέλεις ν’ ακούσεις και να δεις και με τη νόησή σου να μάθεις και να γνωρίσεις;».
Και είπα εγώ: «Εσύ ποιος είσαι;»
«Εγώ», είπε, «είμαι ο Ποιμάνδρης, ο νους της αυθεντίας. Γνωρίζω τι ζητάς και είμαι παντού μαζί σου».
Κι εγώ είπα: «Θέλω να μάθω για τα όντα, να κατανοήσω τη φύση τους, να γνωρίσω το Θεό. Πώς θέλω να τα ακούσω αυτά!»
Μου είπε πάλι: «Έχε στο νου σου όσα θέλεις να μάθεις κι εγώ θα σε διδάξω».

Στην αρχαία Αίγυπτο άλειφαν με μέλι τους δούλους που υπηρετούσαν τον Φαραώ, για να κολλάνε πάνω τους οι μύγες!...


farao


Η δουλεία ήταν στην αρχαιότητα ήταν αποδεκτό καθεστώς και οι δούλοι δεν είχαν κανένα απολύτως δικαίωμα. Δεν διέθεταν περιουσία και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν οικογένεια. Δούλοι γίνονταν συνήθως oι ηττημένοι που πιάνονταν αιχμάλωτοι στον πόλεμο ή όσοι έχαναν την ελευθερία τους λόγω χρεών. Επίσης δούλος μπορούσε να γίνει κάποιος αν τον πούλαγαν οι γονείς ή οι συγγενείς του σε περίπτωση που ήταν ορφανός. 

Η εργασία στη μελλοντική κοινωνία σύμφωνα με τον Μπακούνιν

Μια σύντομη περιγραφή των εργασιακών σχέσεων στην κοινωνία, μετά την ανατροπή του υπάρχοντος καθεστώτος
 
  Η διέξοδος από την υπάρχουσα κοινωνική τάξη και η ανανέωση της ζωής πάνω σε νέες αρχές μπορεί να συντελεστεί μόνο με τη συγκέντρωση όλων των μέσων κοινωνικής ύπαρξης στα χέρια της επιτροπής μας και με την κήρυξη της χειρωνακτικής εργασίας ως υποχρεωτικής για όλους.

Τα μυστικά των καλών γονιών

Τα μυστικά των καλών γονιών


Όχι, δεν υπάρχει συνταγή. Επειδή, όμως, η προσπάθεια είναι κάτι που όλοι διδάσκουμε στα παιδιά μας, ας δούμε 12 πράγματα που μπορούν να μας βοηθήσουν.  

Η συγγραφέας και μαμά Lisa Endlich κατέγραψε σε μια λίστα όλα όσα -σύμφωνα με την εμπειρία της- είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τους «καλούς» γονείς. Γιατί, όπως λέει και η ίδια, μπορεί να μην είναι εύκολο να δώσει κανείς τον ορισμό του «καλού» γονιού, είναι όμως δυνατόν να γίνει ένας από αυτούς, προσπαθώντας να μάθει κάτι από όλους όσους θαυμάζει.

Οι καλοί γονείς που γνωρίζω:

Ο Θάνατος αρχίζει από το Παχύ Έντερο! ..Μάθετε το κλειδί για μια μακρά και υγιή ζωή !!!


Ο Θάνατος αρχίζει από το Παχύ Έντερο!

Η ρωσίδα βιολόγος και νομπελίστα Elie Metchnikoff παρατήρησε κάποτε ότι “Ο θάνατος αρχίζει στο παχύ έντερο”, και είχε δίκιο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένα από τα σημαντικότερα κλειδιά για μια μακρά και υγιή ζωή έγκειται στην ικανότητα του σώματος να χωνεύει σωστά.

Το πεπτικό σύστημα -το στομάχι και τα έντερα- κάνει το μεγαλύτερο μέρος του έργου της μετατροπής της τροφής σε καύσιμα και θρεπτικά συστατικά για το σώμα. Αυτή είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη υπόθεση, που βοηθείται από ένα τεράστιο στρατό ενζύμων, οξέων, πεπτιδίων και φιλικών βακτηρίων. Αν κάτι πάει ελαφρώς στραβά ή αν έχει διαταραχθεί η ισορροπία κατά κάποιο τρόπο, καμία ποσότητα βιολογικών τροφίμων ή συμπληρωμάτων δεν θα μπορεί να σας κρατήσει υγιείς.

Στην πραγματικότητα, όλα τα είδη των σύγχρονων ασθενειών, τα περισσότερα χρόνια προβλήματα για τα οποία η ιατρική δεν έχει απαντήσεις, παθήσεις των αρθρώσεων και πόνοι των μυών, δερματικές παθήσεις κάθε είδους, προβλήματα διάθεσης, χρόνια κόπωση, αλλεργίες, προβλήματα ύπνου, γενική δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού και ακόμα και συναισθηματικά ή ψυχικά προβλήματα όλων των ειδών, για παράδειγμα, μπορούν να συνδεθούν με διαταραχές του εντέρου.

Από το άγχος στην αγωνία...Απελευθερώνοντας τις Φοβίες την Αγωνία το Άγχος τον φόβο και τον Πανικό


Οι ειδικοί δεν έχουν καταστήσει σαφή τη διαφορά μεταξύ άγχους και αγωνίας. Ωστόσο, χρησιμοποιούμε συνήθως τον όρο αγωνία για ένα άγχος σε παροξυσμό συνοδευόμενο από σωματικές διαταραχές. Άγχος και αγωνία, λοιπόν, διαδέχονται το ένα το άλλο.
Λίγο άγχος πριν από ένα διαγώνισμα, πριν από μια δοκιμασία, μια σημαντική συζήτηση ή μπροστά σε ένα αβέβαιο μέλλον είναι φυσικό και χρήσιμο, το είδαμε. Γίνεται παθολογικό όταν είναι υπερβολικό, άτοπο ή εξελίσσεται σε χρόνιο. 
Εδώ βρίσκεται η διαφορά του άγχους από τον φόβο, που το αντικείμενό του είναι αόριστο και ανυπόστατο. Δεν είναι πλέον ένα συναίσθημα με ένα ερέθισμα, μια αρχή, μια εξέλιξη και ένα τέλος, αλλά μια ψυχική κατάσταση που εγκαθίσταται και χρωματίζει το βίωμα. Η εξαφάνιση του κίνδυνου ηρεμεί τον φόβο, αλλά όχι την αγωνία. 

Επιστροφή στη φύση


Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Ταμήλος είπε ότι το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό, αφού ο κόσμος μπορεί να ζήσει και με λάμπες.


Στη συνέχεια, ο κ. Ταμήλος αποκάλυψε ότι από τα 17 δις που είναι η ισχύς, η ΔΕΗ παράγει μόνο τα 10 gigabyte, ενώ έχει σκληρό δίσκο χωρητικότητας 10 κιλοβάτ κι όταν της κόβεται το ίντερνετ παίρνει τηλέφωνο την ΕΥΔΑΠ για να της το ξανασυνδέσει.

Ο κ. Ταμήλος πρόσθεσε πως ούτε ο αέρας που αναπνέουμε δωρεάν είναι απαραίτητος, αφού μπορούμε να ζήσουμε ωραιότατα και με φιάλες οξυγόνου.

Μάλιστα, επισήμανε ότι κάτι τέτοιο θα λύσει και το πρόβλημα συνωστισμού στα μεγάλα αστικά κέντρα, αφού οι κάτοικοί τους θα μπορούν να ζουν πλέον και υποβρυχίως.

Ανασφάλεια και Ζήλεια; Ποτέ ξανά!

Jealous by METHATRON

Αποκτήστε έλεγχο και σταματήστε να νιώθετε ζήλεια, ανασφάλεια και να έχετε τεράστιες απαιτήσεις!

Ξέρετε τι δεν πρέπει να κάνετε, έτσι δεν είναι;  Ξέρετε ότι δεν είναι σωστό να τηλεφωνείτε εκατό φορές τη μέρα και να βομβαρδίζετε με γραπτά και φωνητικά μηνύματα τον/τη σύντροφό σας, επειδή έτσι θα θεωρήσει ότι έχετε υπερβολικές ανάγκες, είστε εξαρτημένο συναισθηματικά ή ασταθές άτομο ή θα σας περάσει για εντελώς προβληματικό.  Ξέρετε ότι αν ρωτάτε διαρκώς αν ο/η σύντροφός σας είδε τον/την πρώην του, αν κάνετε συνέχεια παρατήρηση στον/την σύντροφό σας ότι κοιτάει άτομα του αντίθετου φύλου θα εκνευριστεί και θα σας θεωρήσει υπερβολικούς…

Επίσης ξέρετε ότι το να σκαλίζετε το κινητό του/της συντρόφου σας, να διαβάζετε μηνύματα, να μπαίνετε στο η-μέιλ του και να τον/την παρακολουθείτε στο Facebook και διαρκώς να τον/την ανακρίνετε που ήταν, με ποιον, για πόση ώρα και για ποιο λόγο είναι όλα αρνητικές πρακτικές που σας κακοχαρακτηρίζουν…

Τα ξέρετε όλα αυτά, έτσι δεν είναι;  Κι όμως πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ανασφάλεια και ζήλεια μέσα σε μια σχέση (ειδικά καινούργια), κάτι που όχι μόνο δε βοηθάει στο να προχωρήσει και να ριζώσει η σχέση, αλλά που, αντίθετα, υπονομεύει τη σχέση. 

Βιώνοντας την Άχρονη Αιωνιότητα

eternity by arbebuk

1. Η Βίωση της Πραγματικότητας στο Μονοπάτι της Πνευματικής Αναζήτησης δεν χρειάζεται χρόνο, είναι άμεση και μπορεί να πραγματοποιηθεί οποτεδήποτε… Είναι όμως οι πλανεμένες αντιλήψεις, η διαρκής αναβολή να βιώσουμε το Άχρονο που δημιουργεί τον χρόνο,  τις διαδοχικές ζωές και την διαρκή μετενσωμάτωση.
2. Η Απάρνηση του κοσμικού, της σκέψης, της επιθυμίας, σημαίνει την αποδέσμευση από αυτά… Όταν είσαι ελεύθερος μπορείς να τα χρησιμοποιείς χωρίς να σε παραπλανούν, να σε πληγώνουν και να σε παρασύρουν στο μάταιο χορό τους.
3. Σε όλες τις θρησκείες μιλούν για το Θεό και τον άνθρωπο. Μακάρι να υπήρχε μια θρησκεία που να μιλάει μόνο για τον άνθρωπο (γιατί θα κατανοούσε ότι η Ουσία του Ανθρώπου είναι το Ίδιο το Άχρονο).
4. Τι Όμορφα που είναι τα Άνθη της Ζωής όταν τα βλέπεις στο Φόντο του Αιώνιου Ουρανού!
5. Η Αληθινή Ευδαιμονία βρίσκεται στην Άχρονη Αιωνιότητα. Μόνο από Εδώ μπορείς να εκτιμήσεις την αξία των πραγμάτων, τη δροσερή πνοή, το γλυκό φως της μέρας, τον ήχο του νερού, το άρωμα της γης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα