Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ





Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;

ΠΑΤΗΡ ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ;
Η
ΦΩΣ ΛΟΓΟΣ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ Η ΔΕ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΣ Η ΖΩΗ


Η ΖΩΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΘΕΟΥ

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ 

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΕΞΙΣΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ


ΕΝΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΣΘΗΤΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ 
ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ Ο ΜΙΜΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ 
ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ


1. Ο δε Πατέρας όλων ο Νους που είναι Φως και Ζωή, 
γέννησε τον Άνθρωπο ίσο με τον Πατέρα  και όμοιο του.

2. Έδωσε στον άνθρωπο την εικόνα του!!

Η εικόνα της εικόνας της αλήθειας της ζωής





Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που ορίζει την πραγματικότητα μας, την γέννηση μας, το περιβάλλον που θα γεννηθούμε, τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν στο πέρασμα του χρόνου, και όλα τα υπόλοιπα, από την στιγμή που τίποτα  δε συμβαίνει τυχαία στη ζωή μας και ταυτόχρονα έχουμε ελεύθερη επιλογή.

Και να είσαστε σίγουροι ότι υπάρχει "κάτι" που βλέπει τα πάντα στην ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ζωή μας και προσπαθεί να την κατευθύνει, και παρεμβαίνει συνεχώς αρνητικά, και ότι ζούμε είναι αποτέλεσμα δικό του και όχι δικό μας, διότι και το σώμα μας είναι δικό του, και μας θέλει εδώ για πάντα ώστε να του δίνουμε ζωή, διότι ζωή είμαστε και τίποτα λιγότερο, που γίναμε εικόνα της εικόνας της ζωής.

Είμαστε μια θνητή οντότητα με σάρκα, και όποια λογική διαθέτει ο καθένας μας πηγάζει από το σώμα που γεννά όλες τις ανάγκες και τις επιθυμίες του σώματος, με την φθορά να μας κατατρέχει μέσα από τις αρρωστημένες αρνητικές αισθήσεις του θνητού σώματος.

Θνητά σώματα γεμάτα από ανάγκες επιθυμίες και φθορά δημιουργούνται μόνον από θνητή ουσία.
Αθάνατα σώματα δίχως ανάγκες γεννά ότι είναι αθάνατο και δεν έχει ανάγκες.
Άρα μιλάμε για έναν αθάνατο δημιουργό θεό που μας δημιούργησε με θνητά σώματα γεμάτα από ανάγκες και επιθυμίες.

Αν Πανάγαθος είναι ο Θεός αυτός ο κόσμος δεν είναι Πανάγαθος, μα ούτε αγαθός, αλλά και αν αθάνατος είναι ο Θεός εμείς με σώμα είμαστε θνητοί. 
Ο Πανάγαθος Θεός μόνον αθάνατα όντα δημιουργεί δίχως ανάγκες και επιθυμίες με σιχαμερές αισθήσεις, διότι αθάνατη και Πανάγαθη είναι η ουσία του.

ΙΣΟΡΡΟΠΩΝΤΑΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΟΥ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

«Η αληθινή φαντασία δεν είναι φαντασιώδης ονειροπόληση. Είναι φωτιά από τον ουρανό» - Ernest Holmes
«Το μεγαλύτερο επίτευγμα ήταν αρχικά και για κάποιο διάστημα ένα όνειρο. Η βελανιδιά κοιμάται μέσα σε ένα βελανίδι. Το πουλί κοιμάται μέσα στο αυγό. Και μέσα στο υψηλότερο όραμα της ψυχής, ένας άγγελος που ξυπνά σκιρτάει. Τα όνειρα είναι οι σπόροι της πραγματικότητας….»
James Allen
Μία από τις τεράστιες ανισορροπιες στη ζωή είναι η διαφορά μεταξύ της καθημερινής ύπαρξης σας, με τις ρουτίνες και τις συνήθειες, και το όνειρο που έχετε βαθιά μέσα σας για κάποιο εξαιρετικά ικανοποιητικό τρόπο ζωής. Στο παραπάνω απόσπασμα, ο James Allen εξηγεί ποιητικά ότι το όνειρο είναι η μαγική περιοχή από την οποία προκύπτει η νεοσύστατη ζωή. Θαμμένη μέσα σας είναι μια απεριόριστη ικανότητα για δημιουργία, αυτό που ο Allen αποκαλεί ένας άγγελος που ξυπνάει ανυπομονώντας να φυτέψει τα δενδρύλλια που θα εκπληρώσουν τα όνειρά και το πεπρωμένο σας. Μια κατάλληλη πρόσκληση και υπενθύμιση ότι θα πρέπει να φροντίζεται το όνειρο που είναι μέσα σας αν το να ζείτε μια ισορροπημένη ζωή είναι σημαντικό.
Πώς η Ανισορροπία Αυτή Εκδηλώνεται στη Ζωή σας
Αυτή η έλλειψη ισορροπίας μεταξύ των ονείρων και των συνηθειών μπορεί να είναι πολύ λεπτή. Δεν είναι απαραίτητο να αποκαλύπτεται στα εμφανή συμπτώματα της καούρας, της κατάθλιψης, της ασθένεια ή του άγχους - πιο συχνά είναι σαν αίσθηση ενός ανεπιθύμητου συντρόφου που περπατά στο πλευρό σας, ψιθυρίζοντας σας συνεχώς ότι αγνοείτε κάτι. Υπάρχει κάποιο συχνά-αδιευκρίνιστο κομμάτι της εμπειρίας σας που νιώθετε ότι είναι μέρος του είναι σας. Ίσως να φαίνεται άυλο, αλλά μπορείτε να νιώσετε την λαχτάρα να είστε αυτό για το οποίο προορίζεστε να είστε. Αισθάνεστε ότι υπάρχει ένα υψηλότερο σχέδιο. Ο τρόπος της ζωής σας και ο λόγος που ζείτε είναι εκτός ισορροπίας. Μέχρι να δώσετε την προσοχή σας, αυτός ο ακαθόριστος επισκέπτης θα συνεχίσει να σας σπρώχνει για να επανακτήσετε την ισορροπία σας.
Όταν τα ακαθόριστα αυτά συμπτώματα έρχονται στην επιφάνεια, είναι κρίσιμο να διερευνείτε το είδος της ενέργειας που δίνετε και δημιουργείτε ισορροπία – ή, στην περίπτωση αυτή, ανισορροπία. Το έντονο άγχος επιβαρύνει αρνητικά τον λόγο της ύπαρξης σας, αλλά είστε ο μόνος που μπορεί να επαναφέρει την ισορροπία της ζωής σας. Εδώ θα βρείτε μερικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να επιστρέψετε σε μια ισορροπημένη ζωή, αρχίζοντας με την αναγνώριση των τρόπων με τους οποίους μπορεί να σαμποτάρετε τον εαυτό σας.
Η Νοητική Ενέργεια που Κάνει την Πραγματοποίηση των Ονείρων σας Αδύνατη

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ – ΑΠΛΩΣ ΣΦΑΛΜΑ – ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟ – ανάρτηση 2 από 3

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα η Αφύπνιση.

Καθένας από μας είναι παιδί του Θεού. Γεννηθήκαμε από το πνεύμα Του, μέσα σε όλη την αγνότητά Του, τη δόξα και τη χαρά Του. Η κληρονομιά αυτή είναι αναφαίρετη. Το να καταδικάσει κάποιος τον εαυτό του ως αμαρτωλό, προσκολλημένο στο μονοπάτι της πλάνης, είναι το μεγαλύτερο απ’ όλα τα αμαρτήματα. Η Βίβλος λέει: «Δεν ξέρετε ότι είστε ναός Θεού και το Πνεύμα του Θεού κατοικεί μέσα σας?» (Προς Κορινθίους Α’ Γ:16).
Μη σκέφτεστε τον εαυτό σας ως αμαρτωλό. Είστε παιδί του Ουράνιου Πατέρα. Άσχετα αν είστε ο μεγαλύτερος αμαρτωλός, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ! Αν έχετε αποφασίσει να είστε καλοί, τότε παύετε να είσαι αμαρτωλοί πλέον. «Ακόμα κι ένας που κάνει στο έπακρο διαβολικά πράγματα και που απομακρύνεται από τα πάντα για να Με λατρέψει αποκλειστικά, μπορεί να μετρηθεί ανάμεσα στους καλούς, λόγω της ορθής του απόφασης. Γρήγορα θα γίνει ένας ενάρετος άνθρωπος και θα αποκτήσει ατέλειωτη γαλήνη. Ο Θεός λέει στην Μπάγκαβαντ Γκίτα (ΙΧ:30-31) «ΠΕΣ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, Αρτζούνα, πως Ο ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΣ Σ’ ΕΜΕΝΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ». Ξεκινήστε με μια ξεκάθαρη δήλωση και πείτε: «Πάντα ήμουν καλός, απλώς ονειρευόμουν πως ήμουν κακός». Είναι αλήθεια: το κακό είναι ένας εφιάλτης και δεν ανήκει στην ψυχή.
Δεν πρέπει να επικεντρώνεστε στα ελαττώματά σας, ούτε να σκέφτεστε ότι είστε αμαρτωλοί. Διαβεβαιώστε στον εαυτό σας ότι είστε ένα παιδί του Θεού και μην ξεχνάτε: Άγιος είναι ένας αμαρτωλός που δεν τα παράτησε ποτέ.
Όταν, έχοντας αμαρτήσει, πιστεύετε ότι η ενοχή σας είναι άπειρη, πέρα από κάθε συγχώρεση, κι όταν ο κόσμος δεν σας έχει σε καμία υπόληψη και λέει ότι ποτέ δεν θα αξίζετε κάτι, σταματήστε για μια στιγμή και σκεφτείτε τη Θεϊκή Μητέρα. Πείτε Της: «Θεϊκή Μητέρα, είμαι το παιδί Σου, το κακό παιδί Σου. Σε παρακαλώ συγχώρεσέ με». Όταν κάνετε έκκληση στη μητρική όψη του Θεού δεν υπάρχει επιχειρηματολογία – απλώς λιώνετε τη Θεϊκή Καρδιά. Ο Θεός όμως δεν θα σας υποστηρίξει αν συνεχίσετε να κάνετε το ίδιο λάθος. Πρέπει να εγκαταλείψετε τις φαύλες πράξεις σας καθώς προσεύχεστε.

Η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΟΥ

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα η Αφύπνιση.


Με τη δύναμη του νου σας μπορείτε να επιφέρετε αλλαγές στη ζωή μέσα στο σώμα καθώς και στο ίδιο το σώμα. Ποιος άλλος εκτός από τον νου σας δίνει δύναμη στο σώμα? Με υγιή διέγερση του σώματος μπορείτε να κάνετε τον νου να νιώσει καλύτερα. Με τη διέγερση της ζωής μπορείτε να κάνετε τον νου και το σώμα να νιώσουν καλύτερα. Όλα σχετίζονται μεταξύ τους. Το υλικό επηρεάζει το νοητικό και το νοητικό επηρεάζει το υλικό γιατί είναι αλληλένδετα. Επομένως μπορείτε να επηρεάσετε το σώμα μέσω του νου ή τον νου μέσω του σώματος. Έτσι, πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι πρέπει να πιουν ένα ποτό για να νιώσουν ευτυχισμένοι – πάλι, συσχέτιση μεταξύ σώματος και νου. Όμως, χίλια μπουκάλια κρασί δεν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τη μεθυστική χαρά που εγώ μπορώ να δημιουργήσω απλώς με τη δύναμη του νου – και χωρίς καταστροφικές παρενέργειες.

Ο νους μπορεί να σας κάνει ικανούς να κάνετε ό,τι θέλετε, αλλά πρέπει να πειραματιστείτε στην αρχή με μικρά πράγματα μέχρι να αναπτύξετε πλήρως αυτή τη δύναμη. Αν δεν εργάζεστε συνεχώς για να αναπτύξετε τη δύναμη του νου, μην προσπαθήσετε ξαφνικά να βασιστείτε ολοκληρωτικά σ’ αυτήν. Ποτέ μην υποτιμάτε την επίδραση του νου στο σώμα, αλλά να θυμάστε ότι πρέπει να προπονήσετε σταδιακά τον νου μέχρι να ΞΕΡΕΤΕ ότι η δύναμή του επιφέρει αποτελέσματα. Οι άνθρωποι που παίρνουν φάρμακα συνέχεια εξαρτώνται από την ιατρική και τους γιατρούς. Κι αυτοί που είναι φανατικοί και αρνούνται την ιατρική βοήθεια όταν τη χρειάζονται, συχνά βλάπτουν σοβαρά τον εαυτό τους. Δεν θα συγχωρηθείτε για την άγνοιά σας των νόμων του Θεού. Θα πρέπει να υποστείτε τις συνέπειες. Πρέπει να χρησιμοποιείτε την κοινή λογική.

Το να ξέρετε και να χρησιμοποιείτε μικρά γιατρικά όπως το να βάλετε ιώδιο σ’ ένα δάχτυλο όταν κοπεί σε κάποιο σημείο είναι καλό. Ποιο το νόημα να διακινδυνεύσετε να πάθετε μόλυνση λέγοντας ότι ο νους μπορεί να το γιατρέψει? Αν σπάσετε το δάχτυλό σας, ο νους σας το κάνει καλά? Η κοινή λογική λέει ότι πρέπει να πάτε σε γιατρό για να το βάλει στη θέση του. Και στις δύο περιπτώσεις, είναι ο νους που τελικά θεραπεύει. Τα γιατρικά της κοινής λογικής απλώς συνεργάζονται με τους νόμους που προωθούν τη θεραπεία και τους υποστηρίζουν όταν η δύναμη του νου δεν είναι ακόμα τέλεια αναπτυγμένη.

Ας υποθέσουμε ότι ονειρεύομαι ότι δημιούργησα τον άνθρωπο και τα νερά και τη γη και όταν ξυπνάω ανακαλύπτω ότι δε δημιούργησα τίποτα άλλο από ιδέες.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ – ΕΞΑΣΚΗΘΕΙΤΕ

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα η Αφύπνιση.

Αν όταν κάνει κρύο πιστεύετε πως δεν θα πάθετε τίποτα, τότε δεν θα αρρωστήσετε. Αν όμως πιστεύετε ότι θα κρυολογήσετε, θα το πάθετε. Ήδη συνδέσατε τον εαυτό σας με κάποια αδυναμία. Όταν νιώθετε ευάλωτοι στο κρυολόγημα, νοητικά να αντιστέκεστε: «Φύγε! Ακολουθώ τις προφυλάξεις της κοινής λογικής, αλλά δεν θα επιτρέψω στη στενοχώρια γι’ αυτό να προσκαλέσει την αρρώστιαμε την εξασθένιση του νου μου». Αυτή είναι η σωστή νοοτροπία. Μέσα στην καρδιά σας κάντε ειλικρινά το καλύτερο που μπορείτε σε κάθε περίπτωση, αλλά χωρίς άγχος. Η στενοχώρια το μόνο που κάνει είναι να παραλύει τις προσπάθειές σας. Αν δεν αναγνωρίζετε αδυναμία όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα και αν αρνείστε να στεναχωριέστε με τα προβλήματά σας, θα δείτε πόσο πιο επιτυχημένοι, γαλήνιοι και ευτυχισμένοι θα είστε.

Μέσα από τις προσπάθειές μου το συνειδητοποίησα αυτό στη ζωή μου. Πρέπει να κάνετε το ίδιο. Κάθε μέρα να διαβεβαιώνετε τον εαυτό σας: «Δεν θα είμαι ούτε τεμπέλης ούτε πυρετωδώς δραστήριος. Σε κάθε πρόκληση της ζωής θα κάνω το καλύτερο που μπορώ χωρίς να στενοχωριέμαι για το μέλλον». Το θέμα είναι το εξής: δεν εξασκείστε στον έλεγχο του νου.

Ελέγχοντας τον νου σας μπορείτε να βιώσετε την αλήθεια ότι αυτό το σύμπαν είναι μια αυταπάτη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άγιοι ζητούν από τους μαθητές τους να πειθαρχούν το σώμα και να μην του δίνουν πολύ μεγάλη προσοχή. Ο σκοπός δεν είναι να βασανιστεί το σώμα, αλλά να σωθεί ο μαθητής από όλα τα προβλήματα που θα τον ταλαιπωρήσουν αν πιστέψει ότι η ανακούφιση προέρχεται από υλικά πράγματα. Η ανακούφιση προέρχεται από τον νου. Αλλάξτε τη νοοτροπία σας και δεν θα νιώθετε δυσφορία.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ – ΑΠΛΩΣ ΣΦΑΛΜΑ – ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟ – ανάρτηση 1 από 3

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα η Αφύπνιση.

«Αυτός που σφάλλει» είναι η σωστή λέξη αντί για «αμαρτωλός». Μπορεί να καταδικάζετε το σφάλμα, αλλά όχι αυτόν που το διαπράττει. Οι αμαρτίες είναι σφάλματα που διαπράχθηκαν κάτω από την επίδραση της άγνοιας ή αυταπάτης. Όμως ίσως κι εσείς να είστε στην ίδια θέση, απλώς σε διαφορετικό βαθμό γνώσης.
Άσχετα όμως με το πόσες φορές αμαρτήσατε στο παρελθόν, ποτέ μην αποκαλείτε τον εαυτό σας αμαρτωλό, γιατί αυτό είναι η μεγαλύτερη αμαρτία ενάντια στην εικόνα του Θεού μέσα σας. Είναι καλύτερα να διαβεβαιώνετε πάντα τον εαυτό σας ότι είστε ένα παιδί του Θεού, γιατί αυτό είστε. Μόλις πείτε ότι είστε αμαρτωλοί, ο νους σας αποδέχεται αυτήν την ετυμηγορία, η θέληση σταματά να λειτουργεί και είστε ξοφλημένοι. Ο Θεός ψάχνει πρόθυμες καρδιές που θέλουν να είναι ελεύθερες. Κι αν είστε πρόθυμοι, όλα τα χρόνια των παλιών σας λαθών δεν θα σας εμποδίσουν να γυρίσετε πίσω σ’ Αυτόν.
Πώς μπορείτε να είστε αμαρτωλοί? Ο Θεός είναι ο Πατέρας σας. Αν δημιούργησε αυτόν τον κόσμο με τη δυνατότητα να υπάρχει τόση φαυλότητα, τότε θα έπρεπε να πείτε ότι κι Εκείνος επίσης πρέπει να είναι αμαρτωλός. Έτσι μιλάω στον Θεό. Ποτέ δεν Τον πληγώνει το να Του λέτε την αλήθεια. Αν ο Θεός μπορεί να μένει μακριά από τη φαυλότητα της δημιουργίας Του, μπορούμε κι εμείς. Όπως Αυτός είναι ελεύθερος, έτσι μπορούμε κι εμείς να είμαστε ελεύθεροι. Ποτέ ξανά μην ταυτίσετε τον εαυτό σας με το κακό. Μπορεί να κάνατε ένα λάθος, αλλά ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ Σ’ ΕΣΑΣ αν το αποκηρύξετε. Καταστρέψτε το κάρμα σας με τη σοφία. Ζήστε στη συνειδητότητα του Πνεύματος.
Με το να ψάχνετε το φαύλο, με το να είστε αρνητικοί και να κάνετε επίμονα αρνητικές σκέψεις, βλέπετε αυτόν τον κόσμο σαν ένα δάσος φόβου. Με το να αναζητάτε την καλοσύνη, με το να είστε καλοί και να κάνετε καλές σκέψεις, βλέπετε αυτόν τον κόσμο σαν έναν κήπο ομορφιάς. Η Μπάγκαβαντ Γκίτα διδάσκει ότι αυτός που σκέφτεται αρνητικά και βλέπει τη φαυλότητα στον κόσμο είναι εχθρός του Εαυτού του, και ο Εαυτός πράττει ως εχθρός του. Και αυτός που βλέπει μόνο καλοσύνη είναι φίλος του Εαυτού του, και ο Εαυτός πράττει ως φίλος του (Μπάγκαβαντ Γκίτα VI:5-6). Αν είστε εχθρός του εαυτού σας, μαζεύοντας το φαύλο από παντού, ο αληθινός σας Εαυτός θα είναι εχθρός σας. Κι αν απορροφάτε καλές ιδιότητες από παντού, ο αληθινός σας Εαυτός θα είναι φίλος σας. Γι’ αυτό σ’ αυτόν τον κόσμο να αναζητάτε μόνο το καλό, να κάνετε το καλό. Διαρκώς να αναζητάτε τον Θεό αντί να ενδίδετε σε αρνητικές σκέψεις και πράξεις, και θα βρείτε γαλήνη και ευτυχία στη ζωή σας. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεφορτωθείτε τη φαυλότητα. Γιατί όχι τώρα?

Γιατί αξίζει να διακοσμήσετε το σπίτι σας με χρώμα

Η ζωή σε μια πόλη μπορεί να είναι ταραχώδης, η οποία είναι ο λόγος που το σπίτι μας θα πρέπει να χρησιμεύσει ως ένα καταφύγιο που μας προσφέρει ανακούφιση από τις απαιτήσεις της καθημερινής μας ζωής.
Το χρώμα έχει τη δύναμη να αλλάξει το σχήμα και το μέγεθος των επίπλων, καθώς και το σχήμα και το μέγεθος του ίδιου του δωματίου. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο σχεδιασμού, που μπορεί να προσφέρει συναισθήματα όπως ηρεμία, χαρά, άνεση ή ακόμη και δραματικότητα. Τα χρώματα βαφής που θα επιλέξετε, καθώς και το χρώμα των επίπλων και αξεσουάρ, όλα δημιουργούν μια διάθεση.
Η διακόσμηση του σπιτιού συχνά θεωρείται ως θέμα αισθητικής ό,τι φαίνεται απλά ελκυστική. Αλλά οι υποστηρικτές της ψυχολογίας χρώματος πιστεύουν ότι τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε το σπίτι σας μπορεί να έχει μια βαθιά επίδραση στη συναισθηματική ευεξία σας και στην οικογένειά σας. Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να επιλέξετε τα χρώματα με σύνεση, όταν πρόκειται για την διακόσμηση.
Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις τάσεις, γιατί οι θα έρχονται και  θα παρέρχονται. Οι άνθρωποι πρέπει να επιλέγουν χρώματα που αντανακλούν τις προτιμήσεις τους και την προσωπικότητά τους. Το κόλπο είναι να συνδυάσετε τα χρώματα που σας αρέσουν με έναν ευχάριστο τρόπο.
Ας δούμε λοιπόν αναλυτικότερα την αξία των χρωμάτων σε τοίχους αλλά και στην διακόσμηση:
Κίτρινο, συμβολίζει τη χαρά της ηλιοφάνειας και επιφέρει την ευτυχία. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για κουζίνες, τραπεζαρίες και μπάνια, όπου είναι αναζωογονητικό. Στις αίθουσες, οι είσοδοι σε μικρούς χώρους,  το κίτρινο δημιουργεί την αίσθηση της φιλοξενίας. Σε μεγάλες ποσότητες, αυτό το χρώμα τείνει να δημιουργήσει αισθήματα απογοήτευσης και θυμού γι’ αυτό αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε προσθέστε μικρές πινελιές.
Μπλε, λένε πως μειώνει την πίεση του αίματος την αναπνοή και τον καρδιακό ρυθμό. Γι' αυτό θεωρείται ηρεμιστικό, χαλαρωτικό και γαλήνιο χρώμα, και συνιστάται για υπνοδωμάτια και μπάνια. Ανάλογα με τον τόνο που χρησιμοποιείτε, προσδίδει και διαφορετικά συναισθήματα, δηλ. το σκούρο προκαλεί θλίψη ενώ οι ανοιχτές αποχρώσεις του θεωρούνται χαλαρωτικές.

Τί δεν έχουν καταλάβει ακόμη οι παντρεμένοι άνδρες για το σεξ;


Για τους άνδρες τα πράγματα είναι απλά στο σεξ. Για τις γυναίκες από την άλλη η κατάσταση είναι λίγο πιο περίπλοκη. Σημασία δεν έχει πόσο καιρό ένα ζευγάρι είναι παντρεμένο ή πόσο καλά επικοινωνούν στα υπόλοιπα θέματα της ζωής τους αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που οι άνδρες δυσκολεύονται να καταλάβουν για τη σεξουαλική τους ζωή, ακόμη και όταν είναι παντρεμένοι.
Οι γυναίκες δεν θέλουν να αλλάζουν συνεχώς τεχνικές στο σεξ. Όταν η γυναίκα πει ότι αυτό το κάνετε καλά, το εννοεί. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και μην πειραματίζεστε συνεχώς με νέες τεχνικές. Καλοί οι πειραματισμοί αλλά ο στόχος είναι η ευχαρίστηση, και ας είναι με τον ίδιο τρόπο πάντα.
Το μπάνιο για τις γυναίκες πριν το σεξ είναι απαραίτητο. Κυρίως μετά από μια ημέρα που τρέχανε συνεχώς, έχουν ανάγκη από ένα ντους. Δώστε της χρόνο να ετοιμαστεί για να απολαύσει καλύτερα τις ερωτικές στιγμές σας. Το ίδιο ισχύει και μετά το σεξ. Σχεδόν όλες οι γυναίκες μετά τη σεξουαλική επαφή τρέχουν στο μπάνιο να κατουρήσουν. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Μπορεί να μειώσει σε μεγάλο ποσοστό τις πιθανότητες για ουρολοίμωξη ή άλλες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.
Προσοχή με το στήθος! Κάθε γυναίκα νιώθει χαρούμενη όταν ο άντρας απολαμβάνει το στήθος της αλλά χρειάζεται προσοχή. Ακόμη και οι γυναίκες που τους αρέσει να τις πιέζετε με δύναμη στο στήθος πονάνε όταν ξεπερνάτε το όριο. Όσο πιο απλά και ήρεμα του συμπεριφέρεστε, τόσο περισσότερο η γυναίκα το απολαμβάνει.

Τα οκτώ καλύτερα δωρεάν προγράμματα καθαρισμού, βελτιστοποίησης για τα Windows


Η απόδοση του υπολογιστή μας με την πάροδο του χρόνου αλλά και ανάλογα την χρήση πέφτει βαθμιαία, το γεγονός αυτό οφείλετε στον κατακερματισμό του σκληρού μας δίσκου στην συσσώρευση άχρηστων εφαρμαγών, σε κατάλοιπα από παλιά προγράμματα, στον κατακερματισμό του μητρώου των Windows και σε πολλές ακόμη αιτίες. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατηρείτε τον υπολογιστή σας πάντα σε φόρμα. Κάποιοι απ΄αυτούς περιγράφονται στα παρακάτω προγράμματα που επιλέξαμε ανάμεσα σε δεκάδες άλλα, τόσο για την απόδοσή τους, όσο και για την πληρότητα των χαρακτηριστικών τους, εσείς επιλέξτε, απλά, αυτό που σας ταιριάζει.

1
Advanced SystemCare
Από τα καλύτερα ίσως προγράμματα για την συντήρηση και τον καθαρισμό του υπολογιστή. Αναλαμβάνει τον καθαρισμό του υπολογιστή διορθώνοντας και αφαιρώντας άχρηστες καταχωρήσεις στην registry, άχρηστα προσωρινά αρχεία, μπορεί ακόμη να βρει και να αφαιρέσει spyware και adware, να βελτιστοποιήσει το σύστημα, να αφαιρέσει τα προσωρινά αρχεία κατά την περιήγησή μας στο internet κ.λπ.Διαθέτει λειτουργίες που αφορούν την σταθερότητα και την καλή λειτουργία του υπολογιστή,για παράδειγμα μπορείτε να επιλέξετε να ελέγξετε την φυσική κατάσταση των σκληρών σας δίσκων, να απεγκαταστήσετε κάποιο πρόγραμμα,η να επιλέξετε ποια εφαρμογή θέλετε να τρέχει κατά την εκκίνηση ή όχι.Μπορείτε να ρυθμίσετε και να απενεργοποιήσετε υπηρεσίες που τρεχουν στον υπολογιστή σας αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητητες για την λειτουργία του, επιταχύνοντας κατ΄αυτό τον τρόπο την λειτουργία του.

2
Toolwiz Care
Το ToolWiz Care είναι ένα πλήρες, μοναδικό πρόγραμμα, ένα πραγματικά εξαιρετικό εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει τον υπολογιστή σας και να διορθώσει λάθη και τυχόν προβλήματα που ανακύψουν από τον έλεγχο. Περιλαμβάνει μια συλλογή από εργαλεία όπως το System Check-up, System Clean-up, System Speed-up, System Fix-up, System Back-up, System Satrtup Optimizer, System Virtualization και άλλα 50 + ισχυρά ενσωματωμένα βοηθητικά προγράμματα για να ενισχύσει την απόδοση του υπολογιστή, την ασφάλεια, και βελτιστοποίηση του συστήματος σας. Εχει σχεδιαστεί για όλα τα επίπεδα των χρηστών PC, από τους αρχάριους μέχρι και τους πιό προχωρημένους..

Η ανάγκη μου για τελειομανία….

Μια τέτοιου είδους κριτική στον εαυτό προκαλεί συναισθήματα ενοχών, γίνεται αφορμή για σκέψεις αναξιότητας και ανικανότητας.
Μια τέτοιου είδους κριτική στον εαυτό προκαλεί συναισθήματα ενοχών, γίνεται αφορμή για σκέψεις αναξιότητας και ανικανότητας.
Από την Τριανταφυλλιά ΧαρίλαΨυχολόγο, MSc Εργασιακή Υγεία, Ειδίκευση στη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία
Πολλά κατορθώματα και επιτεύγματα… συνεχώς αυξανόμενοι και πολλές φορές ανέφικτοι στόχοι.. πολλές προσδοκίες βασανιστικές.. αγωνία για την κριτική των Άλλων…. αγωνία για την εικόνα στον Άλλο..
Η εξέλιξη, η ανάπτυξη, το προχώρημα του κάθε ανθρώπου και η βελτίωση της ζωής του είναι στοιχεία που όχι απλά χρειάζεται να υπάρχουν, αλλά είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής. Είναι βασική προϋπόθεση για να μην οδηγηθεί ο άνθρωπος στην παραίτηση από τη ζωή και το βούλιαγμα. Υπάρχει ένα σημείο σε αυτή την πορεία, όπου αυτό το προχώρημα γίνεται παγίδα: είναι τότε που ο άνθρωπος έχει μια μόνιμη αίσθηση ότι «πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω», ότι «μόνο αυτό δεν φτάνει», «μήπως θα έπρεπε να μην είχα κάνει αυτό, αλλά κάτι άλλο;». Οι σκέψεις αυτές ενώ μοιάζουν τόσο απλές και «αθώες» ίσως, στην πραγματικότητα κρύβουν μια αίσθηση ότι «είμαι λίγος» και ένα αίσθημα ανικανοποίητου. Οι συνέπειες αυτής της διεργασίας πολλές και σοβαρές: δεν επιτρέπει στον άνθρωπο να απολαύσει αυτό που κάνει εκείνη τη στιγμή με την ένταση που του ταιριάζει. Δεν του επιτρέπει να καταγράφει την εμπειρία που ζει, να μείνει σε αυτή, να απολαμβάνει τη διεργασία ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, να μαθαίνει από αυτό που ζει, να ζει το ταξίδι της κάθε προσπάθειας χωρίς να σκέφτεται τον επόμενο στόχο πριν να έχει ακόμη ολοκληρωθεί ο προηγούμενος.
Μια τέτοιου είδους κριτική στον εαυτό προκαλεί συναισθήματα ενοχών, γίνεται αφορμή για σκέψεις αναξιότητας και ανικανότητας και δημιουργεί ένα δυσβάσταχτο αίσθημα ανικανοποίητου, το οποίο μπλοκάρει και εγκλωβίζει τον άνθρωπο.
Και κάπου εδώ συναντάμε την τελειομανίαΈχουμε απομακρυνθεί αρκετά από την επιθυμία για εξέλιξη και καλή απόδοση και έχουμε περάσει στην καταναγκαστική ανάγκη για επιτυχία. Και τι σημαίνει τελειομανία; «Τελειομανία είναι ο καθορισμός εξαιρετικά (υπερβολικά) υψηλών στάνταρτς απόδοσης σε συνδυασμό με μια τάση υπερβολικής αυτοκριτικής».
Μέσα σε αυτή τη φράση θα βρούμε πολλές συνθήκες βασανιστικής ζωής για τον άνθρωπο.

Να το αφήσεις ή να προσπαθήσεις;


Πόσο δύσκολο είναι ένα δίλημμα; Και, πόσο ακόμα δυσκολότερο φαντάζει όταν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να πάρετε εξ'ολοκλήρου εσείς την απόφαση, αλλά αυτή χρειάζεται να μοιραστεί με κάποιον άλλον; Είναι καλύτερα ή χειρότερα;
Ας τα πάρουμε από την αρχή. Αρχικά, λοιπόν, χρειάζεται να δείτε όλες τις πτυχές του προβλήματος που σας διχάζει. Να ξεκαθαρίσετε μέσα σας ποια είναι τα θετικά, ποια τα αρνητικά και τι θα αναμένετε εσείς τόσο από τον εαυτό σας όσο και από το αποτέλεσμα όταν πάρετε την απόφαση. Χρειάζεται, δηλαδή, να εστιάσετε στις πραγματικές σας ανάγκες και όχι σε αυτές που νομίζετε ότι έχετε τώρα, αλλά, στην ουσία, είναι παροδικές. Όταν δείτε τι πραγματικά θέλετε, τότε θα είστε πιο κοντά στο να δείτε αν σας καλύπτουν κάποια πράγματα που σας προσφέρονται.
Αφού συνειδητοποιήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της παρούσας κατάστασης, καθώς και της κατάστασης που θα προκληθεί με την απόφασή σας, μετά προχωράτε στο επόμενο βήμα. Κάντε στον εαυτό σας την εξής ερώτηση, 'θα είμαι ευτυχισμένη-ος με την απόφαση που θα πάρω;'. Μην βιαστείτε να απαντήσετε. Το σημαντικό είναι να πάρετε τον χρόνο σας για να είστε σίγουροι για αυτό που θα επιλέξετε. Ο χρόνος πάντα βοηθάει, εκτός, βέβαια, αν η απόφαση χρειάζεται να παρθεί άμεσα. Όπως και να 'χει, όμως, προσπαθήστε τον χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας να τον εκμεταλλευτείτε προς όφελος σας για να σκεφτείτε. Να σκέφτεστε σοφά και λογικά, να μην το παρακάνετε με την σκέψη γιατί το αποτέλεσμα δεν θα σας ωφελήσει αλλά, μάλλον, θα σας κουράσει. Το κυριότερο είναι να έχετε καθαρό μυαλό.

Η «γλωσσοκάθαρση» της νέας διαδικτυακής τάξης πραγμάτων


Σήμερα η επιστήμη, με τη παλιά σημασία της λέξης, έχει πάψει σχεδόν να υπάρχει στην Ωκεανία. Στη Νέα Ομιλία δεν υπάρχει λέξη για την «Επιστήμη». [...] Και αυτή ακόμα η τεχνολογική πρόοδος πραγματοποιείται μόνο όταν τα προϊόντα της μπορούν να χρησιμεύσουν με κάποιο τρόπο για την περιστολή της ανθρώπινης ελευθερίας.
«1984» George Orwell




Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα 

Στο βιβλίο 1984 του Τζορτζ Όργουελ το πιο λαμπρό και φιλόδοξο «πρόγραμμα» της Ωκεανίας είναι η Newspeak, η «γλωσσοκάθαρση», με τη συνακόλουθη κήρυξη πτώχευσης της γλώσσας (και του νου). Ο στόχος της Νέας Γλώσσας είναι να περιοριστούν τα όρια της σκέψης. Να ισχύσει αυστηρά η αρχή της ήσσονος προσπάθειας στον λόγο. Η ιστορία να απαλειφθεί εντελώς όπως και οτιδήποτε επιλήψιμο υπάρχει από την Oldspeak, Παλαιά Γλώσσα. Πρόκειται, στην ουσία, για μια συστηματική αποδόμηση της γλώσσας και μια ήττα της ελεύθερης έκφρασης αλλά, το χειρότερο, μια επιβολή ενός θεσμοποιημένου τρόμου. Κάθε απόπειρα επανάστασης θα είναι ανέφικτη ελλείψει εργαλειακού υλικού να αρθρωθεί σε αντίλογο. Έτσι ο στόχος του καθεστώτος όπου «το πρόσωπο του ανθρώπου το πατάει μια μπότα εσαεί» επιτυγχάνεται μέσα από τον άβουλο πολίτη.Τον πολίτη που αδυνατεί να αρθρώσει λόγο και να ολοκληρώσει σκέψη.



Το συγκεκριμένο βιβλίο του Έρικ Άρθουρ Μπλαιρ που έμεινε γνωστός με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο Τζωρτζ Όργουελ δεν είναι το μόνο δυστοπικό μυθιστόρημα που προβλέπει την ποινικοποίηση της γλώσσας και της σκέψης. Ακολουθεί το 1953 (το 1984 είχε κυκλοφορήσει το 1949) κυκλοφόρησε το βιβλίο «Φαρενάιτ 451» (Fahrenheit 451) ένα μυθιστόρημα του Ρέι Μπράντμπερι. Ο Μπράντμπερι στο έργο του αναφέρεται σε μια δυστοπική εποχή, στο μέλλον, όπου τα βιβλία είναι απαγορευμένα. Ομάδες πυροδοτών ή πυροσβεστών μπαίνουν σε σπίτια όπου υπάρχουν βιβλιοθήκες, ύστερα από καταγγελίες γειτόνων, και τα καίνε, ώστε να καταστρέψουν στην ουσία το περιεχόμενό τους που μπορεί να είναι ανατρεπτικό. Καταπολεμούν με τον τρόπο αυτό την αμφισβήτηση και τον προβληματισμό που συνεπάγεται η ανάγνωσή τους. Ο τίτλος του βιβλίου αναφέρεται στην θερμοκρασία (της κλίμακας Φαρενάιτ) αυτανάφλεξης του χαρτιού.

Βασικός ήρωας του βιβλίου είναι ο Γκάι Μόνταγκ, ένας πυροδότης που χαιρόταν να καίει βιβλία, παντρεμένος με μια αφελή νοικοκυρά που παίρνει υπνωτικά και περνάει όλο της το χρόνο μπροστά στη μικρή οθόνη.Ο Γκάι μαθαίνει από τον προϊστάμενό του ότι η καύση των βιβλίων γίνεται όχι με κυβερνητική εντολή, αλλά επειδή εκτοπίστηκαν από τα ΜΜΕ και κατά συνέπεια και από την κοινωνία που θέλησε επηρεασμένη από τα media να λογοκρίνει στα βιβλία ό,τι ήταν αντίθετο στις πεποιθήσεις τους.


Στη σημερινή εποχή, στο χώρο των ΜΜΕ εισήλθαν δυναμικά και τα social media διεκδικώντας μάλιστα την μερίδα του λέοντος του ενδιαφέροντος της κοινωνίας.Facebook, twitter, instagram,linkedin αποτελούν καθημερινή επιλογή των πολιτών για δικτύωση, ενημέρωση και επικοινωνία με τα δυο πρώτα να βρίσκονται υψηλά στις προτιμήσεις των χρηστών. Πριν από λίγους μήνες, μάλιστα, στο Facebook πέντε καινούρια «εκφραστικά» κουμπιά τα οποία εμφανίζονται με το πέρασμα του κέρσορα πάνω από το like και επιτρέπουν στον χρήστη να επιλέξει αυτό που τον εκφράζει. Τα καινούρια like buttons όπως ονομάζονται είναι τα εξής "Love" (τέλειο) "Haha" (χαχα) "Wow"(ουάου), "Sad"(λυπάμαι) και "Angry" (έλεος) και εμφανίζονται όπως τα υπόλοιπα διαδραστικά κουμπιά κάτω από τις αναρτήσεις του εκάστοτε χρήστη. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook τα ονομάζει «αντιδράσεις», αφού δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη να εκφράσει την αγάπη, το χιούμορ, την έκπληξη, τη λύπη και την οργή για κάθε ανάρτηση.Οι χρήστες αντιθέτως τα αποκαλούν απλά emoticons και κάποιοι ενθουσιάστηκαν γιατί τους απλοποιεί την επικοινωνία, καθώς πλέον δεν απαιτείται να γράψουν κάτι ως αποτέλεσμα της ανάρτησης των διαδικτυακών επαφών τους αλλά να το εκφράσουν απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. 

Διάστημα – Αστρονομία: Πώς ανακαλύπτουν οι αστρονόμοι τους εξωπλανήτες; [Μέρος 2ο]


Τα άστρα είναι απίστευτα φωτεινά σε αντίθεση με τον οποιοδήποτε πλανήτη που μπορεί να περιφέρεται γύρω από αυτό. Έτσι, η ανακάλυψη των εξωπλανητών – δηλαδή των πλανητών που περιφέρονται γύρω από απόμακρους σε σχέση με εμάς ήλιους – δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ας δούμε πώς γίνεται:
Ήδη στο προηγούμενο μέρος 1, παρουσιάστηκε η μέθοδος διάβασης. Διαβάστε το Μέρος 1.
Ορισμένοι πλανήτες βρέθηκαν μέσω της μεθόδου ταλάντωσης
Η δεύτερη διαδρομή που χρησιμοποιείται περισσότερο, για τον εντοπισμό εξωπλανητών, είναι μέσω της φασματοσκοπίας Doppler, που ορισμένες φορές ονομάζεται μέθοδος της ακτινικής ταχύτητας [egnoενός αντικειμένου, σε σχέση με ένα δεδομένο σημείο, μετράει τη μεταβολή της απόστασης του αντικειμένου από το σημείο σε μια μονάδα χρονικής διάρκειας] και κοινώς είναι γνωστή μέθοδος ταλάντωσης. Από τον Απρίλιο του 2016, 582 εξωπλανήτες (περίπου το 29,6% του ολικού αριθμού των μέχρι τώρα γνωστών) ανακαλύφθηκαν με τη χρήση αυτής της μεθόδου.
Σε όλα τα βαρυτικώς αλληλεπιδρώντα συστήματα, των άστρων συμπεριλαμβανομένων, τα αντικείμενα σε τροχιά – σε αυτή την περίπτωση ένα άστρο και ο εξωπλανήτης του – κινούνται γύρω από ένα κοινό κέντρο μάζας. Όταν η μάζα ενός εξωπλανήτη είναι σημαντική σε σύγκριση με τη μάζα του άστρου του, υπάρχει η δυνατότητα να αντιληφθούμε μια ταλάντωση ως προς αυτό το κέντρο μάζας, που γίνεται ανιχνεύσιμη μέσω της αλλαγής στις συχνότητες του φωτός του άστρου. Αυτή η αλλαγή είναι στην ουσία μια μετατόπιση Doppler [egnoτο φαινόμενο της αλλαγής στη συχνότητα ή στο μήκος κύματος ενός κύματος – άλλου περιοδικού γεγονότος – η οποία γίνεται αντιληπτή από έναν παρατηρητή που κινείται σε σχέση με την πηγή του κύματος]. Είναι το ίδιο είδος φαινομένου με αυτό του ακούσματος, από ένα παρατηρητή, του θορύβου της μηχανής ενός αυτοκινήτου που πλησιάζει και απομακρύνεται από αυτόν.

Διάστημα – Αστρονομία: Πώς ανακαλύπτουν οι αστρονόμοι τους εξωπλανήτες; [Μέρος 1ο]



Τα άστρα είναι απίστευτα φωτεινά σε αντίθεση με τον οποιοδήποτε πλανήτη που μπορεί να περιφέρεται γύρω από αυτό. Έτσι, η ανακάλυψη των εξωπλανητών – δηλαδή των πλανητών που περιφέρονται γύρω από απόμακρους σε σχέση με εμάς ήλιους – δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ας δούμε πώς γίνεται:
Η υπόθεση της ανακάλυψης των εξωπλανητών έχει αρκετά χρόνια ιστορίας, όμως από τότε που τα νέα για την ανακάλυψη του συστήματος TRAPPIST-1 έκαναν το γύρο του κόσμου με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης, οι εξωπλανήτες έγιναν περισσότερο καυτό θέμα από ότι ήδη ήταν. Ο 7 γνωστοί πλανήτες του συστήματος TRAPPIST-1 είναι μόνο 40 έτη φωτός μακριά μας και είναι ιδανικοί για εξερεύνηση μέσω των επίγειων – και των διαστημικών – τηλεσκοπίων. Όμως, πολλές χιλιάδες άλλοι εξωπλανήτες είναι γνωστοί στους αστρονόμους. Η καλλιτεχνική απεικόνιση που ακολουθεί είναι λίγο παραπλανητική επειδή δεν δείχνει πόσο υπερβολικά πολύ φωτεινά είναι τα άστρα σε αντίθεση με τους πλανήτες τους. Ακριβώς αυτή η τεράστια φωτεινότητα των άστρων είναι που κάνει τόσο δύσκολο να βρεθούν οι εξωπλανήτες. Μπορούμε να μάθουμε λίγα περισσότερα σχετικά με το πώς ο αστρονόμοι βρίσκουν εξωπλανήτες.

appear.in : Επικοινωνήστε μέσω webcams online χωρίς λογισμικό, χωρίς registration




Η δυνατότητα συνομιλίας στο interent μέσω web camera είναι μία λειτουργία που απαιτεί τη χρήση συγκεκριμένων προγραμμάτων τα οποία θα πρέπει να εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή μας αλλά και να κάνουμε εγγραφή στην υπηρεσία που το υποστηρίζει. Με την χρήση της online υπηρεσίας appear.in αλλάζουν τα δεδομένα αφού πλέον δεν χρειαζόμαστε κανένα πρόγραμμα να έχουμε εγκατεστημένο στον υπολογιστή μας και δεν απαιτείται και καμία εγγραφή. Απλά δημιουργήστε το δικό σας κανάλι  δίνοντας κάποια  ονομασία  και πατώντας μετά το κουμπί Create.

Στο επόμενο στάδιο καθορίζουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες, την κάμερα δηλαδή που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αν έχουμε περισσότερες από μία και την πηγή του ήχου μας.

System Explorer : Δωρεάν εφαρμογή για την εξερεύνηση και τη διαχείριση του συστήματος σας



To System Explorer είναι μικρό πρόγραμμα που σας δίνει λεπτομερείς πληροφορίες για διεργασίες, στον υπολογιστή σας όπως, Uninstallers, Windows, υπηρεσίες, οδηγούς, συνδέσεις λειτουργία των αρχείων παρέχοντάς σας και τη δυνατότητα να τερματίσετε να επανεκινήσετε να τις ορίσετε προτεραιότητα κ.λ.π. Πρόκειται για μία εφαρμογή που πρέπει να έχετε οπωσδήποτε στον υπολογιστή σας.

Όταν το σώμα νυστάζει, αλλά το μυαλό δεν... κοιμάται


conditionedarousalromanou.jpg
Αισθανόσασταν όλη την ημέρα κατάκοπος/η, ήπιατε πάμπολλα φλιτζάνια καφέ για να μείνετε ξύπνιος και όταν φτάσατε στο κρεβάτι, το μάτι ήταν ...γαρίδα; Ίσως πάσχετε από διαταραχή ύπνου, μία δυσυπνία, η οποία οφείλεται στην υπερδιέγερση του οργανισμού στη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με τον ειδικό ύπνου, Philip Gehrman, επίκουρο καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, η συγκεκριμένη διαταραχή συνήθως προκαλείται όταν κάτι στο περιβάλλον του ύπνου σας σάς δίνει το μήνυμα της εγρήγορσης, αντί να σας στείλει για ύπνο.
"Αν μόλις πάτε στο κρεβάτι σας αποκοιμιέστε, τότε το σώμα θα συνδέσει το κρεβάτι με τον ύπνο. Αν όμως, όταν ξαπλώνετε, αρχίζετε και σκέφτεστε τι συνέβη στη διάρκεια της ημέρας και αρχίζετε να στριφογυρνάτε, το σώμα θα χάσει το μήνυμα ότι πηγαίνουμε στο κρεβάτι για να κοιμηθούμε".

Τα 9 μεγαλύτερα 'αν' της ελληνικής ιστορίας

Όλα τα ιστορικά γεγονότα που μας κάνουν ν' απορούμε πώς θα ήταν η Ελλάδα αν είχαν εξελιχθεί διαφορετικά.
Πρωταγωνιστής στην 'Ιστορία της Πολιορκίας της Λισαβόνας' του Ζοσέ Σαραμάγκου είναι ο Ραϊμούντο Σίλβα. Ο Σίλβα, ένας επιμελητής βιβλίων, ενώ επιμελείται την Ιστορία της Λισαβόνας, αποφασίζει πως δεν θέλει να περιοριστεί στο ρόλο που ορίζει το επάγγελμά του, αλλά θέλει να συμμετέχει ενεργά στην καταγραφή της ιστορίας. Αυτό το πετυχαίνει αλλάζοντας ένα 'ναι' σε 'όχι', φέρνοντας τα πάνω κάτω στην πορτογαλική ιστορία και τη ζωή του.
Μπορεί από την μία πλευρά το παραπάνω σενάριο να αποτελεί απλώς αποκύημα της φαντασίας του Πορτογάλου νομπελίστα λογοτέχνη και από την άλλη να λέμε πως η ιστορία δεν γράφεται με 'αν', αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχουμε μπει πολλές φορές στη διαδικασία να σκεφτούμε πόσο διαφορετική θα ήταν η ιστορία της Ελλάδας αν κάποια πράγματα είχαν εξελιχθεί με διαφορετικό τρόπο, από αυτόν που καταγράφηκαν στα ιστορικά κιτάπια.
Κάναμε μια αναδρομή στην ελληνική ιστορία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και εντοπίσαμε 9 'αν' τα οποία θα είχε μπει σε πειρασμό ν' αλλάξει ένας Έλληνας Ραϊμούντο Σίλβα.

Αν δεν είχε γίνει η αθηναϊκή εκστρατεία στη Σικελία

Ποιες είναι οι 2 ώρες της ημέρας που ΔΕΝ πρέπει να πίνεις νερό;

Ποιες είναι οι 2 ώρες της ημέρας που ΔΕΝ πρέπει να πίνεις νερό;

Όλοι μας σου αναφέρουμε συχνά πως πρέπει να πίνεις συνεχώς νερό. Η ενυδάτωση του οργανισμού σου (όπως και της επιδερμίδας σου) είναι το παν. Για αυτό το λόγο διαβάζεις σε εβδομαδιαία βάση πως πρέπει να πίνεις περίπου 8 ποτήρια νερό την ημέρα.

Υπάρχουν όμως και αυτές οι ώρες της ημέρας που δεν πρέπει να πιεις ούτε σταγόνα νερού και θα σου εξηγήσουμε το γιατί.

Μυστηριώδης «Φωτεινή Πύλη» Άνοιξε πάνω από Στρατιωτική Βάση και Προκαλεί Τρόμο (video)

Μυστηριώδης «Φωτεινή Πύλη» Άνοιξε πάνω από Στρατιωτική Βάση και Προκαλεί Τρόμο (video)
Άλλη μια περίεργη πύλη, που πολλοί παρατηρητές συνδέουν με μη γήινη δραστηριότητα, προκάλεσε πρόσφατα τρόμο στους κατοίκους της Surf City στο Huntington Beach της Καλιφόρνιας, καθώς εκπέμπει ένα περίεργο φως στον νυχτερινό ουρανό πάνω από μια μεγάλης σημασίας στρατιωτική βάση με πυρηνικά όπλα.
Μια εξαιρετικά ισχυρή ακτίνα φωτός έλαμψε πρόσφατα παρουσία πολλών παρατηρητών στον νυχτερινό ουρανό της Καλιφόρνιας, οι οποίοι την περιέγραψαν ως «μια φωτεινή τρύπα στο μαύρο ύφασμα του νυχτερινού ουρανού». Η πηγή φωτός ήταν πάρα πολύ ισχυρή για να προερχόταν από ένα συμβατικό αεροσκάφος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες πολλών κατοίκων που είδαν το φαινόμενο.
Στο επίμαχο σημείο όπου εμφανίστηκε η πηγή φωτός βρίσκεται μια σημαντική στρατιωτική βάση ειδικού οπλισμού για το πολεμικό ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το φαινόμενο τη μέρα αντικατοπτρίζει έναν σκούρο απειλητικό μαύρο κύβο, όμοιο με εκείνον που εντόπισαν οι κάτοικοι πάνω από μια άλλη στρατιωτική βάση, στο Ελ Πάσο στο Τέξας, τον οποίο και βιντεοσκόπησαν.
Κοντά στο Ελ Πάσο βρίσκεται η μυστική βάση του White Sands του στρατού των ΗΠΑ, που περιλαμβάνει μεγάλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Το βιβλίο των αποτυχιών

Ο γνωστός συγγραφέας Μπιλ Μπράισον («Μικρή ιστορία περί των πάντων (σχεδόν)», «Σαίξπηρ», «Ένας Αμερικάνος ταξιδεύει στη Βρετανία») έγραψε ένα βιβλίο όπου συγκέντρωσε αληθινές ιστορίες από διάφορες πηγές (εφημερίδες, δελτία ειδήσεων και διάφορα αναγνώσματα), οι οποίες είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα του πώς τα πάντα μπορούν να πάνε στραβά. Είτε από κακή τύχη είτε λόγω πνευματικής ελαφρότητας των πρωταγωνιστών, το The Blook of Bunders είναι εν τέλει μια συλλογή πραγματικών ανέκδοτων, μερικά από τα οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω. Το βιβλίο δεν έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά.
Αθλητικά
17χρονος μποξέρ στη Βραζιλία δέχτηκε πλήγμα στην καριέρα του όταν, εν μέσω ενός αγώνα του στο Ρίο, η μαμά του εμφανίστηκε και τον έστειλε σπίτι να τελειώσει το διάβασμα για το σχολείο.
Ο Janos Zeklos, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στη Ρουμανία, αποφάσισε να τα παρατήσει το 1979 αφού σκόραρε εναντίον της δικιάς του ομάδας για τριακοστή τρίτη φορά στην καριέρα του.
Ενθουσιώδης οπαδός του ποδοσφαίρου πέτυχε να αποτρέψει ένα γκολ στο τέρμα της ομάδας του, πυροβολώντας την μπάλα στον αέρα με ρεβόλβερ. Μπήκε φυλακή για τρεις μήνες.
Μακάβρια
Το 1975 στη Βερμούδα, ένας άντρας σε σκούτερ χτυπήθηκε από ένα ταξί και σκοτώθηκε. Ένα χρόνο πριν, ο ίδιος ήταν επιβάτης στο ίδιο ταξί, με τον ίδιο ταξιτζή, όταν χτύπησαν τον αδερφό του ενώ οδηγούσε το ίδιο σκούτερ και τον σκότωσαν, στον ίδιο δρόμο.
Παριστάμενοι σε μια κηδεία ξαφνιάστηκαν όταν το «πτώμα» σηκώθηκε από το φέρετρο ενώ το κουβαλούσαν προς τον τάφο και πετάχτηκε στον δρόμο, όπου τη χτύπησε αυτοκίνητο και σκοτώθηκε.
Αμερικάνος τουρίστας στη Νότια Αμερική δέχτηκε επίθεση από μέλισσες-δολοφόνους και ρίχτηκε στο ποτάμι για να γλιτώσει, μόνο για να καταλήξει τροφή για πιράνχα.

Χυδαιότητες, εξομολογήσεις και κοινοτοπίες στα γκραφίτι της Πομπηίας

Μεταφράζει ο Κωνσταντίνος Σαπαρδάνης
Η ιστοριογραφία σπάνια ασχολείται με το σεξ, ή ακόμα και με την καθημερινή ζωή των ανθρώπων – αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από εξιστορήσεις πολέμων, σφαγών, λιμών και άλλα σημαδιακά περιστατικά που καθόρισαν τη ζωή του παρελθόντος και έδωσαν βήμα στο δικό μας παρών. Τα γκραφίτι των κατοίκων της αρχαίας Πομπηίας προσφέρουν μια εξαίρεση στον κανόνα, αφού μας προσφέρουν μια ευρεία εικόνα του πνεύματος της εποχής των αποκαλούμενων «απλών» ανθρώπων.
Η Πομπηία είναι από τις πιο καλοδιατηρημένες αρχαίες πόλεις, λόγω της έκρηξης του γειτονικού Βεζούβιου η οποία είχε ως αποτέλεσμα να «παγώσει» τους κατοίκους και τα κτήρια, σχεδόν σε στιγμιότυπο (δείτε μια ψηφιακή αναπαράσταση της έκρηξης εδώ). Πέρα από την πληθώρα ευρημάτων, από κτήρια μέχρι σκεύη και από δρόμους μέχρι απανθρακωμένους ανθρώπους, βρέθηκαν γκραφίτι σε διάφορα σημεία της πόλης, που μας προσφέρουν μια ματιά στην καθημερινή δραστηριότητα των κατοίκων της άτυχης Πομπηίας. Απ’ ότι φαίνεται οι πολίτες δεν ήταν φειδωλοί στο να γράφουν σε τοίχους τις σκέψεις τους, είτε αφορούσαν προσβολές είτε χαριτολογήματα είτε δηλώσεις έρωτα –ή και φιλοσοφήματα.
Πέρα από επιγραφές που θυμίζουν τις πιο βαρετές αναρτήσεις στα σημερινά κοινωνικά δίκτυα, όπως «Ο Staphylus ήταν εδώ με την Quieta» και «Ο Aufidius ήταν εδώ. Αντίο» ή προτάσεις που μάλλον απευθύνονται σε κουρασμένους ταξιδιώτες για το πού έχει καλό κρασί στην πόλη και ποιος ξενώνας είναι ο καλύτερος, διαβάζουμε ερωτικές εξομολογήσεις, αποκαλύψεις για το ποιος έκανε σεξ με ποια (ή ποιον) και από ποια πόρνη έμεινε περισσότερο ικανοποιημένος ο εξωστρεφής περαστικός ή ο θαμώνας ενός μπαρ.
Ακολουθούν μερικά παραδείγματα. Πρώτα αναφέρεται το μέρος όπου βρέθηκε το γκραφίτι, και ακολουθεί το σημείωμα.
Μπαρ/Οίκος ανοχής: Κλάψτε, κορίτσια. Το πέος μου σας έχει εγκαταλείψει. Τώρα διεισδύει σε πισινούς ανδρών. Αντίο, θαυμαστή θηλυκότητα!
Σπίτι, κάτω από τη ζωγραφιά ενός άντρα με μεγάλη μύτη: Amplicatus, το ξέρω ότι ο Icarus σε πηδάει. Ο Salvius το έγραψε αυτό.
Σπίτι του Μένανδρου: Στη Nuceria, ψάξτε την Novellia Primigenia κοντά στη Ρωμαϊκή πύλη στην περιοχή με τις πόρνες.
Μπαρ: Πήδηξα την μπαργούμαν.

Τι είναι η 'Ανοσοπροστατευτική διατροφή'



«Ανοσοπροστατευτική» διατροφή: Η διατροφική προστασία του ανοσοποιητικού ως ανάχωμα στα αυτοάνοσα νοσήματα!

Οι αυτοάνοσες παθήσεις, ως κατηγορία νοσημάτων, αποτελούν τη 2η αιτία χρόνιων ασθενειών (μετά τα καρδιαγγειακές), σύμφωνα με την  American Autoimmune Related Diseases Association (AARDA). Περίπου το 5% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει διαγνωστεί με κάποια αυτοάνοση ασθένεια, και ένα άλλο 10% - 20% εμφανίζει πρώιμου σταδίου συμπτώματα και διαταραχές. Περίπου το 75% αυτών των κρουσμάτων συμβαίνουν σε γυναίκες, πιο συχνά κατά τη διάρκεια των ετών τεκνοποίησης.
Όταν όλα βρίσκονται «υπό έλεγχο», η ανοσολογική απόκριση του οργανισμού χαρακτηρίζεται ως ένα θαυμάσιο σύστημα άμυνας και προστασίας από ξένους εισβολείς, τραυματισμούς και μολύνσεις. Το όλο φαινόμενο λαμβάνει χώρα μέσω ενός πολύπλοκου συστήματος επικοινωνίας μεταξύ των κυττάρων του σώματός και των χημικών σημάτων που παράγουν.
Σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, η παραπάνω σχέση είναι σαφής και συγκεκριμένη. Το σώμα μπορεί να καταλάβει  την διαφορά μεταξύ ενός ξένου κυττάρου και των δικών του. Ωστόσο, στην αυτοάνοση ασθένεια η ανοσολογική απόκριση είναι εσφαλμένη. Το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος στοχεύει σε δικούς του ιστούς.
Το  αμυντικό σύστημα δεν μπορεί να διακρίνει τους ιστούς του σώματός του από ξένα κύτταρα και αρχίζει να τους επιτίθεται ή δεν είναι σε θέση να ρυθμίσει την ένταση της ανοσολογικής απόκρισης. Το  αποτέλεσμα είναι η βλάβη στους ιστούς του σώματος και η ανάπτυξη μιας αυτοάνοσης διαταραχής.
Οι αυτοάνοσες ασθένειες μπορεί να επηρεάσουν σχεδόν κάθε μέρος του σώματος.

Γίνε η λίμνη!

limni

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένας σοφός γέροντας δάσκαλος. 
Είχε βαρεθεί να ακούει τον μαθητή του να παραπονιέται συνεχώς έτσι μια μέρα αποφάσισε να τον στείλει να του φέρει λίγο αλάτι.
Όταν εκείνος γύρισε πίσω, ο δάσκαλός του είπε να ρίξει μια γερή δόση σε ένα ποτήρι και μετά να το πιει.
Τι γεύση έχει;» ρώτησε ο δάσκαλος.
«Πικρή» είπε ο μαθητής.
Τότε ο δάσκαλος είπε στο νεαρό να πάρει άλλη μια χούφτα αλάτι και μετά να το ρίξει στην κοντινότερη λίμνη. 
Ο μαθητής έκανε ότι του είπε. 
Έπειτα ο δάσκαλος του είπε να το δοκιμάσει πίνοντας από το νερό της λίμνης και τον ξαναρώτησε τι γεύση έχει.
Γεύση φρεσκάδας» απάντησε ο μαθητής.
«Το αλάτι το ένιωσες καθόλου;» ρώτησε ο δάσκαλος.
«Όχι» απάντησε ο νέος.
Στο σημείο αυτό ο δάσκαλος έπιασε τα χέρια του μαθητή και του είπε:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα