Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Μόνο για ΝΕΟΥΣ πολιτικούς


Για τους ΝΕΟΥΣ , οι οποίοι μπαίνουν τώρα στην πολιτική, το μπλογκ προσφέρει έναν μικρό χώρο για την παρουσίασή τους, ώστε να τους γνωρίσει ο κόσμος.
Φυσικά χωρίς χρήματα.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΡΑΒΙΝΟΥΣ


Χριστός, χριστιανισμός. Μαρξ, μαρξισμός. Τι είπε ο Χριστός; Αγαπάτε αλλήλους. Βεβαίως και δεν το είπε ποτέ αυτό ο Ιησούς, ο πολύ σοβαρός. Είπαν ότι το είπε. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Αν πράγματι έλεγε ο αρχηγός Να αγαπάτε τον πλησίον σας, τότε θα ακύρωνε τον Θεό, τον Πατέρα του.
Ύβρις προς τον Θεό είναι να ζητάς από τον άνθρωπο, το δημιούργημα του μεγαλοδύναμου, να συμπεριφέρεται ενάντια στη φύση του. Δεν έκανε λάθος στο καλούπι ο Θεός. Έτσι το έφτιαξε το δίποδο, να μην αισθάνεται αγάπη για τον γείτονα, για τον συμπολίτη, τον συνάδελφο, ακόμα και για έναν συγγενή του. Άρα, ο Χριστός δεν ήταν δυνατόν να πει αυτή τη μπαρούφα, Αγαπηθείτε, Να αγαπιέστε.

ΤΟ ΣΚΟΡ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΥΓΑΡΙΑ


Ποιος είσαι, ρε, σεξουαλικώς; Δεν μπορείς να κρυφθείς. Από τον εαυτό σου δεν μπορείς να κρυφθείς, όχι από εμένα, από κάποιον άλλον. Εσύ, αν θέλεις να δεις κατάματα πόσο μετράς σα γκόμενος, δεν έχεις παρά να φτιάξεις τη λίστα σου. Όπως έκανε η Λίντσεϋ Λόχαν.
Κάθισε κι έγραψε με πόσους έχει κάνει κρεββάτι. Είναι 27 χρονών το κορίτσι, ηθοποιός ταλαντούχος, αλλά δεν παίζουν όρια στη προσωπική της ζωή. Το να πεις ότι έχει άστατον βίον, από ναρκωτικά μέχρι την κάθε μορφής ακρότητα, είναι το λιγώτερο.
Μιλάμε σεξουαλικά. Η ίδια έφτιαξε το πορτραίτο της, σ’ αυτόν τον τομέα. Μέχρι σήμερα, σου λέει, έχω πάει με 36 άνδρες, κι αυτοί είναι οι εξής συγκεκριμένοι. Και αναφέρει τα ονόματά τους.

Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ «ΤΟΥ ΒΛΕΠΕΙΝ»

Κάθε εσωτερική προσέγγιση ανώτερων Συνειδησιακών Αισθήσεων και καταστάσεων, αποτελεί και ένα «χώρο» Αντίληψης. Περνάμε σε αυτούς τους χώρους, από μία «Πύλη» - «Άπυλη». Μία πόρτα δηλαδή, που ενώ δεν υπάρχει, παρ’ όλα αυτά, μας «δίνει πρόσβαση», στην κατανόηση αυτών των «Εσωτερικών χώρων», με την έννοια μιας μεταμόρφωσης, την οποία βιώνουμε. «Φεύγουμε» από την κάθε γνωστή συνειδησιακή «θέση» που γνωρίζουμε ως τότε, και εισερχόμαστε, (εξού και η «ΕΝΝΟΙΑ» της Πύλης), σε μία τελείως διαφορετική θέαση των πάντων……. 


Εκεί, έχουμε πρόσβαση σε πεδία Ελευθερίας, Γνώσεων και Αγάπης, που ούτε μπορούσαμε να φανταστούμε πως υπάρχουν, από τη θέση που «μας έμαθαν» να είμαστε…. 

«Πύλη» («Άπυλη») οπότε, είναι η αλλαγή, (μεταμόρφωση), του «τρόπου» που βλέπουμε. Αποτελεί μία μεταστροφή της συνείδησης. Από έξω, προς τα μέσα μας. Το βλέπω, γίνεται αντίληψη, «ΤΟΥ ΒΛΕΠΕΙΝ». 

Αν θεωρήσουμε λοιπόν, (με βάση τα παραπάνω), πως ότι κι αν συλλαμβάνουμε και ζούμε, (ως καταστάσεις συνείδησης, με Ανώτερη αυτή της Αδιαίρετης Ενότητας, που απλά υπάρχει, με Αγνότητα, Ιερότητα, και βαθιά Ευδαιμονία), αποτελούν μία σκάλα, τότε, το κάθε σκαλοπάτι, είναι και ένας ξεχωριστός, (έτσι εκλαμβάνεται λόγω αλλαγής δόνησης), «χώρος» αντίληψης.

5 μύθοι που μπορεί να καταστρέψουν τη δίαιτά σας

Μέσα στα σχέδια πολλών ανθρώπων για τη νέα χρονιά είναι αναμφισβήτητα και η προσπάθεια για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και την υιοθέτηση πιο σωστών διατροφικών συνηθειών ώστε να χάσουν βάρος.

diet-myths

Υπάρχει, όμως, τέτοια πληθώρα πληροφοριών γύρω από το θέμα, στην τηλεόραση, το διαδίκτυο, ακόμα και στις συμβουλές φίλων που πολλοί μπερδεύονται.
Σα να μην έλειπε αυτό, υπάρχει και μια σειρά από μύθους που αφορούν τις διατροφικές συνήθειες, οι οποίοι εμποδίζουν την πρόοδο κατά τη διάρκεια της «εκστρατείας» απώλειας βάρους και πολλές φορές έχουν ως αποτέλεσμα τη διακοπή κάθε προσπάθειας.
Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι οι 5 σημαντικότεροι απ’ αυτούς τους μύθους που μπορούν να καταστρέψουν τη δίαιτά σας:
Μύθος Νο 1: Μην τρώτε σοκολάτα

Εγκεφαλικό. Φταίνε και οι μαγνητικές καταιγίδες;

Εγκεφαλικό. Φταίνε και οι μαγνητικές καταιγίδες;

Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες φαίνεται να συνδέονται με τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, ανακάλυψαν ερευνητές.

Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες προκαλούνται όταν το μαγνητικό πεδίο της Γης διαταράσσεται από ηλιακούς ανέμους ή εκτινάξεις στεμματικού υλικού, οι οποίες εκτοξεύουν ισχυρά μαγνητικά πεδία από τον ήλιο. Μπορεί να διαρκέσουν από μερικές ώρες έως ημέρες, και όταν είναι αρκετά ισχυρές μπορεί να διαταράξουν τη λειτουργία δορυφόρων και να μετακινήσουν το Βόρειο Σέλας νοτιότερα. 

Ερευνώνται οι αντικαρκινικές ιδιότητες του αγγουριού


Συστατικά του αγγουριού, που φαίνεται ότι σχετίζονται με την πρόληψη εμφάνισης 
διαφόρων μορφών καρκίνου έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον ερευνητών.


Συγκεκριμένα το αγγούρι περιέχει μια κατηγορία ουσιών, τις λεγόμενες λιγνάνες,
 με κυριότερες από αυτές την πινορεσινόλη, τη λαρισιρεσινόλη και τη 
σεκοϊσολαρισιρεσινόλη. 

Αυτές οι ουσίες έχουν συσχετιστεί τελευταία με την προστασία έναντι διαφόρων 
μορφών καρκίνου.

Απλά κόλπα για να διώξεις την νύστα

Ένα απλό κόλπο που μπορεί να διώξει εύκολα τη νύστα είναι το να πιεις αρκετό νερό. Η κανονική λήψη νερού κατά την διάρκεια της ημέρας είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία του οργανισμού και μερικές φορές η αίσθηση κούρασης ή νύστας μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη νερού. Μια αρκετή δόση νερού μπορεί να σας ξυπνήσει. Μάλιστα ένα ποτήρι νερό στο ξεκίνημα της ημέρα βοηθά τον μεταβολισμό σας να ξεκινήσει την λειτουργία του. Έτσι το μόνο που έχετε να κάνετε το υπόλοιπο της ημέρας είναι να ενυδατώνεστε τακτικά. 


Αν έχετε ξυπνήσει το πρωί και νιώθετε πως δεν μπορείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι, ένας τρόπος για να δώσετε ένα "σπρώξιμο" στον εαυτό σας είναι να φάτε πρωινό. Αν προσπαθήσετε να ξυπνάτε κάθε μέρα την ίδια ώρα και να τρώτε περίπου την ίδια στιγμή πρωινό θα δείτε πως θα ξεκινάτε την ημέρα σας με ενέργεια. 

Ιατρικό εμφύτευμα σου προσφέρει οργασμό με το πάτημα ενός κουμπιού!

orgasm-implant
Επιστήμονες του Concordia Univeristy στο Μόντρεαλ του Καναδά δημιούργησαν ένα νέο θαυματουργό ιατρικό εμφύτευμα που προσφέρει οργασμούς στις γυναίκες με το πάτημα ενός κουμπιού!
Το εμφύτευμα έχει μέγεθος λίγο μικρότερο από ένα πακέτο τσιγάρα, τοποθετείται υποδόρια στην περιοχή των γλουτών και αποτελείται από μια γεννήτρια και από ηλεκτρόδια που συνδέονται με τα νεύρα των εσωτερικών γεννητικών οργάνων. Η γεννήτρια εκπέμπει χαμηλής συχνότητας ηλεκτρικό ρεύμα που διεγείρει τα νεύρα και προκαλεί οργασμό.

Ένα οικογενειακό γεύμα με Google Glass [Video - Parody]

google_glass_parody

Από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Google Glass έχουν κυκλοφορήσει ουκ ολίγες παρωδίες για το αμφιλεγόμενο gadget, ενώ ακόμα και η ίδια η Google έχει δημοσιεύσει επίσημο video για να προειδοποιήσει τους επιδοξους χρήστες να μην είναι Glassholes.
Αυτή τη φορά θα δούμε μια ενδιαφέρουσα παρωδία που έστησε η διαφημιστική TDA_Boulder για λογαριασμό της τράπεζας FirstBank (ΗΠΑ), με τις περιπέτειες μιας οικογένειας που προσπαθεί να γευματίσει εξοπλισμένη με συσκευές τύπου Google Glass. Εντάξει, είναι λίγο τραβηγμένο αλλά θα μπορούσε να είναι και μια εικόνα από το μέλλον!

ΠΕΡΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΕΛΙΞΗΣ,ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ....(ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ)




Ασθενεια:

Το να σκεφτεται κανεις μονο την Νικη,ειναι ασθενεια.Το να σκευτεται μονο την χρηση της πολεμικης Τεχνης,ειναι ασθενεια.Το να σκεφτεται κανεις συγκεκριμενα πως θα διωξει απο μεσα του αυτες τις ασθενειες,ειναι επισης ασθενεια.Καθως ολλες αυτες οι ασθενειες βρισκονται στον ΝΟΥ,θα πρεπει να βαλετε τον Νου σας σε ταξη και να τις αποβαλλετε.

Κατανοωντας τα Δυο επιπεδα Αποβολης της Ασθενειας.Το προκαταρκτικο Επιπεδο:
"Χρησιμοποιηστε τη σκεψη για να φτασετε στην Μη-Σκεψη,χρησιμοποιηστε την προσκολληση για να φτασετε στην Μη-Προσκολληση"...Η ουσια αυτης της φρασης ειναι το να σκευτεστε να αποβαλλετε την ασθενεια ειναι κι αυτο μια σκεψη.Η σκεψη της αποβολης της ασθενειας στον ΝΟΥ,ειναι αυτο που εννοουμε οταν λεμε "Χρηση της Σκεψης".Ασθενεια αποκαλουμε ακομα το να αναλωνεται κανεις σε μια μονο σκεψη.

Δήλωση απάρνησης




Καθημερινά επαναλάβετε τη δήλωση αυτή με βαθιά συγκέντρωση:

Απαρνούμαι στο φως της Εσωτερικής μου Φλόγας
όλες τις φυσικές, συναισθηματικές και νοητικές συνήθειες.

Απαρνούμαι όλες τις σκόπιμες και μη σκόπιμες σκέψεις, λέξεις και πράξεις
που είναι ενάντια στην Ομορφιά, την Καλοσύνη, την Ηθική, την Χαρά,
την Ελευθερία, τον Μόχθο και τη Θυσιαστική Υπηρεσία.

Φτιάξε εύκολα αντισηπτικό στοματικό διάλυμα με θυμάρι

Το μυστικό που κρύβεται στα αντισηπτικά στοματικά διαλύματα – τα οποία θεωρείται ότι καταπολεμούν την οδοντική πλάκα, την ουλίτιδα και την κακοσμία του στόματος – είναι τα αιθέρια έλαια ευκαλύπτου, μέντας και θυμαριού – με το θυμάρι να είναι το πιο ευεργετικό από τα τρία.
Συγκεκριμένα, όπως έχουν δείξει έρευνες, ένα από τα συστατικά του θυμαριού, η θυμόλη, δρα κατά της τερηδόνας και της ουλίτιδας καταπολεμώντας συγκεκριμένα παθογόνα βακτήρια του στόματος. Μάλιστα για ένα από αυτά, το βακτήριο porphyromonas gingivalis,υπάρχει η εικασία ότι πυροδοτεί αυτοάνοσα νοσήματα.

Τι θα γινόταν αν όλες οι συσκευασίες των προϊόντων ήταν λευκές;



Για φαντάσου να ξημέρωνε μια ημέρα, όπου όλα τα κουτάκια των αναψυκτικών θα ήταν ασημένια. Θα εξαφανίζονταν τα φανταχτερά χρώματα και τα προκλητικά λογότυπα των εταιρειών. Ό,τι χρειαζόταν να ξέρεις για το προϊόν, θα ήταν τυπωμένο σε μια απλή ετικέτα. Ή, ακόμα, σκέψου να έμπαινες σε ένα σούπερ μάρκετ και να έβλεπες όλα τα προϊόντα στα ράφια να έχουν το ίδιο χρώμα στη συσκευασία τους: το λευκό. Σου φαίνεται απίθανο ή τρελό; Και όμως κάτι τέτοιο συζητήθηκε πριν από μερικές δεκαετίες, όταν κάποιοι θεώρησαν ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση για να γίνει ευκολότερη η ανακύκλωση των υλικών. Επιπλέον, θα μειωνόταν και το κόστος των ειδών ευρείας κατανάλωσης. Μάλιστα υπήρξαν (παγκοσμίως γνωστές) εταιρείες που το τόλμησαν περιστασιακά – για συγκεκριμένα προϊόντα τους, αφού ήλπιζαν ότι η εμπορική συσκευασία θα έπαιρνε πλέον τον δρόμο της απλότητας. Μάλλον όμως ακόμα τον ψάχνει…

Η υστεροφημία...Πως θα ήθελες αλήθεια να σε θυμούνται;

Το 1888 ένας άνδρας ενώ διάβαζε την πρωινή εφημερίδα, με έκπληξη και τρόμο είδε την νεκρολογία  του αδελφού του  στην στήλη με τις κηδείες. Οι εφημερίδες  είχαν αναφέρει τον θάνατο του αδελφού εξαιτίας ενός σφάλματος 

Όταν ενημερώθηκε ο «κατά λάθος νεκρός» από τον αδελφό του για την ανακοίνωση του «δήθεν» θανάτου του, η  πρώτη του αντίδραση ήταν ο θυμός. 

Όταν ανέκτησε την ψυχραιμία του, η δεύτερη σκέψη του ήταν να ανακαλύψει τι είχαν πει οι άνθρωποι για αυτόν. Ήταν ο εφευρέτης του δυναμίτη και όταν διάβασε τις λέξεις «έμπορος του θανάτου», αναρωτήθηκε, «Έτσι πρόκειται να με θυμούνται;» 

7 συμβουλές για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος



Η ζωή είναι ένας μακρύς δρόμος προς την αυτοβελτίωση. Πολλοί άνθρωποι, εστιάζουν στην μόρφωση και στην επαγγελματική τους καταξίωση και ξεχνούν πολλές φορές πως να γίνουν καλύτεροι, βελτιώνοντας τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους άλλους. Η φιλοδοξία και η γρήγορη επίτευξη των στόχων, απομακρύνουν σιγά σιγά την ιδέα του να γίνει κανείς καλύτερος άνθρωπος. Σε αυτό, συμβάλει και ο εγωισμός.

Ο καθένας θα ήθελε να γίνει καλύτερος άνθρωπος, αλλά μερικοί δεν ξέρουν πώς. Διάβασε μερικές συμβουλές για το πως μπορείς να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.

Οι Ιθαγενείς Μάγια Κέρδισαν Τεράστια μάχη απαγορεύοντας τα γενετικώς τροποποιημένα φασόλια σόγιας στο Μεξικό!!!




nooo

Οι Μάγια της Περιφέρειας Campeche  

μόλις κέρδισαν μια νομική μάχη δύο ετών για να 

απαλλαγούν από τη Monsanto και την γενετικώς 

τροποποιημένη σόγια της (φασόλια αυτοκτονίας). 

Μετά την απαγόρευση του ΓΤ αραβόσιτου στο 

Μεξικό, αυτή η αρχαία και 

συνειδητοποιημένη γεωργικώς κουλτούρα 

έχει  κερδίσει μια σημαντική μάχη  ενάντια των 

μονοπωλίων της βιοτεχνολογίας σε όλο τον κόσμο.
Το δεύτερο Επαρχιακό Δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ τριών Μάγια κοινοτήτων από το δήμο Hopelchén που τόλμησαν να τα βάλουν με το Υπουργείο Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλιείας και Τροφίμων (Sagarpa) και την Γραμματεία Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (SEMARNAT).

Οι θρυλικές γυναίκες Σαμουράι...Kατέληξαν περιφρονημένες νοικοκυρές...


Όλος ο κόσμος γνωρίζει τους περίφημους Ιάπωνες πολεμιστές σαμουράι. Πειθαρχημένοι, εξαιρετικά εκπαιδευμένοι, τελειοποίησαν την πολεμική τους τέχνη κι έγιναν φόβος και τρόμος στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου....


Πόσοι όμως γνωρίζουν, ότι υπήρχαν και θηλυκοί πολεμιστές στην Ιαπωνία, που ποτέ δεν αναγνωρίστηκαν ως ισότιμες με τους άντρες, αν και ταξικά ανήκαν στους «μπούσι», όπως και οι σαμουράι; Το όνομά τους ήταν Όνα-μπουγκέισα.

Περί πατρός

Pateras

penγράφει ο Γεώργιος Νικηταΐδης
 
Κρατώντας το χέρι του πατέρα, περπατώ. Βαδίζω στον βίο αυτόν. Όμως πνίγομαι.
Θέλω να περπατήσω μόνος μου. Αναγκάζομαι να αφήσω όλα αυτά που είναι δικά του. Μερικά τα θέλω αλλά προς στιγμήν πρέπει να τα αφήσω και αυτά.
Έτσι εξαγνίζομαι. Γίνομαι Αγνός και Καθαρός. Ο πόνος μεγάλος ακόμα και στο φυσικό σώμα. Βιώνω την μέγιστη ανασφάλεια. Όμως εξαγνίζομαι. Κι όσο γίνομαι πιο λεπτοφυής τόσο τον συμπαθώ και με συμπονώ. Ο θυμός φεύγει. Ο πόλεμος ησυχάζει. Το ανυπέρβλητο εμπόδιο λειτούργησε σαν φίλτρο. Σα να ξανά γεννιέμαι χωρίς αυτά που νόμιζα τόσο καιρό, χωρίς την αντίληψη της πληγωμένης προσωπικότητας. Χωρίς να χρειάζεται να υπερβάλω, να γίνομαι άτακτος, να παίζω με την φωτιά κάθε φορά για να επιβεβαιωθώ.

Το περπάτημα, η καλύτερη άσκηση για τους έντονους και στρεσογόνους ρυθμούς που ζούμε



Συντάκτης: Aλέξανδρος Γιατζίδης, M.D.

Οι έντονοι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής σίγουρα αποτελούν ένα εμπόδιο καθώς περιορίζουν τους περισσότερους από εμάς να βρούμε ελεύθερο χρόνο για να δούμε τους φίλους μας, να ασχοληθούμε με πράγματα που μας ευχαριστούν, να ξεκουραστούμε. Πόσο μάλλον να ασκηθούμε.

Το περπάτημα, αποτελεί μίας πρώτης τάξεως άσκηση για το σώμα, -όπως και όλες οι αεροβικές ασκήσεις- που μπορεί να γίνει εύκολα από τον καθένα και θεωρείται απαραίτητη τόσο για όσους κάνουν δουλειά γραφείου και έχουν γενικότερα μία καθιστική ζωή, όσο και για τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που δεν έχουν τη δυνατότητα πολλών εναλλακτικών δραστηριοτήτων για να ασκήσουν το σώμα τους, όπως συμβαίνει με τους νέους σε ηλικία ανθρώπους.

Ο σκύλος μου φτερνίζεται συνέχεια & το βράδι δυσκολεύεται να αναπνεύσει.

Εσείς ρωτάτε, οι ειδικοί απαντούν.

dog sneeze
Έχω μια σκυλίτσα 13 ετών, Τεριέ – Πεκινουά.
Εδώ και μερικούς μήνες δυσκολεύεται να αναπνεύσει από την μύτη κυρίως τις βραδυνές ώρες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας φταρνίζεται πολύ και κάποτε από το πολύ φτάρνισμα βγάζει και αίμα από την μύτη. Την πήρα στον κτηνίατρο και μας έγραψε Πρενδνιζολόνη 5mg – Glucocorticoid και της δίνω μισό χαπάκι την ημέρα. Μετριάζεται κάπως η δυσκολία στην αναπνοή αλλά όταν δεν της το χορηγήσω δεν μπορεί να αναπνεύσει σχεδόν καθόλου από τη μύτη.
Βασικά τα συμπτώματα είναι όπως όταν εμείς έχουμε κρεατάκια ή διάφραγμα στην μύτη και δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε.
Ήθελα να ρωτήσω εάν αυτό μπορεί να θεραπευτεί με χειρουργική επέμβαση όπως στον άνθρωπο ή αν υπάρχει κάποιο άλλο φάρμακο πιο αποτελεσματικό.
Ανδρέας

Το Ανθρώπινο Και Το Θεϊκό Κομμάτι Μέσα μας

Fos Kitrino
Όλοι μέσα μας φέρουμε δύο κομμάτια, το θεϊκό και το ανθρώπινο. Το θεϊκό κομμάτι είναι εκείνο που βλέπει τη χαρά παντού, που βλέπει τη δημιουργία όπως πραγματικά είναι και που κατανοεί γιατί συμβαίνει οτιδήποτε και ποιο πλάνο εξυπηρετείται την κάθε στιγμή. Είναι εκείνη η οπτική που μπορεί να αποστασιοποιείται από τα γεγονότα της ανθρώπινης φύσης και να βλέπει το ανώτερο καλό σε καθετί που συμβαίνει. Πρόκειται για τον παρατηρητή, ο οποίος αντιλαμβάνεται όλη τη ζωή σαν μια συνισταμένη ρόλων που διαδραματίζονται για την επίτευξη του σκοπού μας, δηλαδή της αποστολής μας εδώ στη Γη.

Η ουσία της ύπαρξης

Lotos3
Δε με ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις…
Δε με ενδιαφέρει πόσο χρόνων είσαι…
Δε με ενδιαφέρει ποιοί πλανήτες είναι γύρω από το φεγγάρι σου…
Δε με ενδιαφέρει να μάθω πόσα λεφτά έχεις…
Δε με ενδιαφέρει που και τι έχεις σπουδάσει…
Θέλω να ξέρω τι σε κάνει να πονάς κι αν τολμάς να ονειρευτείς το να καταφέρεις να κάνεις αυτό που η καρδιά σου λαχταρά.
Θέλω να ξέρω αν έχεις αγγίξει το βάθος της δικής σου λύπης, αν είσαι ανοιχτός στις προδοσίες ή αν έχεις ζαρώσει από το φόβο.

Προσδοκίες, φόβος, κενό, ματαιοτήτα – σημάδια εξέλιξης και αφύπνισης

Fos Sto Dasos

penγράφει η Χρύσα Ευαγγέλου
 
Γιατί εμείς οι άνθρωποι έχουμε προσδοκίες; Γιατί θέλουμε κάτι να γίνει έτσι και όχι αλλιώς; Γιατί θέλουμε να γίνει με τον τρόπο και στο χρόνο που θέλουμε και όπως ακριβώς επιθυμούμε; Για να πάρουμε χαρά; Για να νιώσουμε αρκετά καλοί; Για να αισθανθούμε άξιοι και να επιβεβαιωθούμε; Ή μήπως γιατί φοβόμαστε ότι θα εκτεθούμε ή ότι κινδυνεύουμε;
Τις προσδοκίες τις γεννά ο φόβος. Για παράδειγμα έχω ένα ραντεβού και έχω προσδοκία να είμαι στην ώρα μου στο ραντεβού μου και αγχώνομαι να προλάβω γιατί διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος ότι ο άλλος θα θυμώσει ή θα φύγει ή ακόμα περισσότερο μπορεί να μην πει τίποτα, αλλά εγώ θα είμαι ασυνεπής, δηλαδή όχι αρκετά καλός. Φόβος λοιπόν είτε εγκατάλειψης, είτε απόρριψης, είτε της αξίας μου.

Ο Σαίξπηρ και οι 7 ηλικίες του ανθρώπου: Είναι… «Όπως μας αρέσει»;


7 ilikies final
Για πολλούς μελετητές, δεν ήταν σίγουρο για το αν ο τεράστιος Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ασχολήθηκε με τις 7 ηλικίες του ανθρώπου. Κάτι σαν τις μέρες της βδομάδας! Μόνο που εδώ, παρακαλάς να είναι κάθε μέρα Δευτέρα και όχι Κυριακή…Σίγουρα, είμαστε αυτό που νιώθουμε, όμως αυτό που νιώθουμε έχει και αυτό τις δικές του δεκαετίες! Στον μονόλογό του λοιπόν, στο «Όπως σας αρέσει», ο Σαίξπηρ προσπαθεί να ενώσει το χρόνο με τον άνθρωπο! Ποιά είναι τα ηλικιακά μας στάδιά;

Πόσο χρονών είναι η ψυχή σας; Κάντε το τεστ & θα μάθετε.




Ποια είναι η ηλικία της ψυχής σας;


Απαντήστε σε  6 ερωτήσεις & μάθετε την ηλικία της ψυχής σας!



Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ - ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ...- Το νόημα της γήινής μας ζωής

Όσο δυνατός και αν ήταν ο τρόμος για το θάνατο ενός συγγενή, εμείς οι άνθρωποι τείνουμε να αποβάλλουμε αμέσως από τη συνείδησή μας τη σκέψη του θανάτου. 


Αυτός μας θυμίζει, πράγματι, μια όψη της ζωής που ξεχνάμε πολύ εύκολα, με τον ξένοιαστο και προσκολλημένο στις συνήθειές μας τρόπο ζωής και που συχνά θέλουμε να ξεχνάμε. Κάθε απρόοπτο γεγονός, κάθε κακοτυχία που μας ταράζει βαθιά, μας προσφέρει μια ευκαιρία σκέψης και περισυλλογής. 

Ο πόνος μάς τραντάζει από την επιφανειακή "φυτοζωία" και μας οδηγεί στο βάθος της ύπαρξής μας, αγγίζει εκείνα τα σημεία της ψυχής μας, όπου είναι ναρκωμένες οι δυνάμεις, για να διάγουμε μια ζωή πιο εξυψωμένη. Σε αυτές τις στιγμές νοιώθουμε τους παλμούς του Πνεύματος, που διαφορετικά καταπνίγονται από το πανδαιμόνιο των ανθρώπινών μας δραστηριοτήτων.

Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ - ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ...- Ποια η σημασία του πένθους των συγγενών για την ψυχή;


Όταν ένας άνθρωπος πεθαίνει, αφήνει θλιμμένους συγγενείς. Πολύ συχνά ο θάνατος ενός ανθρώπου αντιπροσωπεύει μια στιγμή βαθύ πόνου στη ζωή των συγγενών, που δίνει στη ζωή τους έναν εντελώς νέο προσανατολισμό. Όμως, οι συγγενείς, θα έπρεπε να προσπαθούν να ξεπεράσουν το συντομότερο τον πόνο και τη βαθιά θλίψη. Για το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων είναι δύσκολο να αποδεχτούν το θάνατο ενός αγαπητού προσώπου, χωρίς να υποφέρουν για τον αποχωρισμό του. 

Μερικοί δεν καταφέρνουν να δεχτούν αυτό το γεγονός, να πιστέψουν στο νόημα αυτού που έχει συμβεί, πριν να το έχουν καταλάβει. Γι' αυτό αισθάνονται πόνο. Η αποδοχή του γεγονότος ότι ο θάνατος ενός αγαπητού προσώπου πάντοτε είναι ένα καλό, έστω και αν προς στιγμή δεν είμαστε σε θέση να καταλάβουμε το νόημα, τις περισσότερες φορές είναι δυνατό μόνο μετά από κάποια περίοδο πόνου.

Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ - ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ...- Πού θα κατοικήσουν οι ψυχές μας;

Σύμφωνα με το νόμο της πνευματικής έλξης που λέει: "το όμοιο έλκει το όμοιό του", η ψυχή θα κατευθυνθεί προς την σφαίρα εξαγνισμού που αντιστοιχεί σ' αυτή, προς τις όμοιες με εκείνη ψυχές.


Εάν ο άνθρωπος έχει ζήσει με εγωκεντρικό τρόπο και ήταν σκλάβος των ενστίκτων και επιθυμιών του, εάν ήταν άπληστος, θέλοντας να κατέχει και δεν είχε πραγματώσει την αλτρουιστική αγάπη, εάν είχε αισθήματα μίσους και ζηλοφθονίας και είχε ακολουθήσει μόνο τις διασκεδάσεις, αυτές οι αρνητικότητες έχουν αποτυπωθεί μέσα στην ψυχή του. 

Εκείνο που ο άνθρωπος δεν έχει καταφέρει ν' αναγνωρίσει και να αποβάλλει στη διάρκεια της γήινης ζωής, παραμένει μέσα στην ψυχή μετά τον αποχωρισμό της από το φυσικό σώμα. Και μέσα στους μεταθανάτιους επίσης κόσμους η ψυχή μπορεί να συνεχίσει την ανάπτυξή της και να εξυψωθεί, όχι όμως τόσο γρήγορα και εύκολα όπως πάνω στη γη, μέσα σ' ένα ανθρώπινο σώμα.

Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ - ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ...- Η ψυχή αποχωρίζεται από το σώμα κατά τρόπο σύμφωνο με το βαθμό εξέλιξής της

Βάσει του πώς έχει ζήσει και προσανατολίσει την ψυχή του ο άνθρωπος, έτσι αυτή αντιλαμβάνεται και ζει και μετά τον αποχωρισμό της από το σώμα.
Τι συμβαίνει, για παράδειγμα, στην ψυχή σ' ένα θανατηφόρο δυστύχημα; Εάν η ψυχή εκσφενδονίζεται βίαια εκτός του σώματος, αυτή δεν μπορεί ν' αποχωριστεί από αυτό, σύμφωνα με το Νόμο. Αυτό σημαίνει πως, αν και είναι έξω από το σώμα, αυτή είναι λίγο - πολύ συνδεδεμένη με το φυσικό σώμα, ανάλογα με το βαθμό πνευματικότητας στον οποίο είχε φτάσει ο άνθρωπος. 

Εάν η ψυχή αποχωρίζεται ξαφνικά, δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση, παρά τη βοήθεια των πνευματικών όντων ή των άλλων ψυχών. Λόγω του κλονισμού που υπέστη, η ψυχή θεωρεί ότι είναι ακόμα μέσα στο σώμα, επειδή αισθάνεται ακόμα για πολύ τον τρόμο και τον πόνο και δεν είναι σε θέση να συνειδητοποιήσει αμέσως τη νέα κατάσταση.

Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ - ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ...- Τι ακριβώς συμβαίνει κατά τη στιγμή του θανάτου;


Στο τέλος της γήινης ζωής, για κάθε άνθρωπο, φτάνει η στιγμή του αποχωρισμού της ψυχής από το σώμα. Ο θάνατος δεν συμβαίνει με τον ίδιο τρόπο, σύμφωνα με ακριβείς κανονισμούς. Κάθε άνθρωπος πεθαίνει με διαφορετικό τρόπο.

Οι σύγχρονες μελέτες για το θάνατο αντλούν τις πληροφορίες τους από τις αναφορές προσώπων κλινικά νεκρών, που επανήλθαν στη ζωή. Αυτά τα πρόσωπα έχουν υποστεί, σχεδόν όλα, ένα λίγο πολύ απρόβλεπτο και βίαιο θάνατο, που δεν υπήρξε όμως οριστικός.

Οι δηλώσεις, αναφορικά, έχουν μεγάλες ομοιότητες. Στην αρχή γίνεται η εμπειρία του λικνίσματος μέσα στον αέρα, εκτός του φυσικού σώματος ή πάνω από αυτό. Σ' αυτή την κατάσταση η ψυχή αντιλαμβάνεται επακριβώς ό,τι συμβαίνει στο περιβάλλον, για παράδειγμα στο χειρουργείο ή στον τόπο του δυστυχήματος. Στη συνέχεια, η ψυχή συχνά κάνει την εμπειρία ότι περνά διαμέσου μιας σκοτεινής σήραγγας ή ότι κατευθύνεται σε ένα φωτεινό σημείο.

Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ - ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ...- Ο θάνατος δεν είναι καταστροφή, αλλά μεταμόρφωση





"Vita mutatur, non tollitur".

Η ζωή μετασχηματίζεται, δεν καταστρέφεται (αρχαία επιγραφή). 

Τα πάντα είναι ενέργεια, τίποτε δεν χάνεται. Η ζωή είναι μια μορφή ενέργειας! Όπως οι ειδικοί των φυσικών επιστημών δεν είναι σε θέση, μέχρι σήμερα, να ορίσουν ακριβώς την προέλευση της ενέργειας, το πώς και το γιατί του σχηματισμού της, αυτοί δεν είναι ούτε σε θέση να εξηγήσουν τη ζωή, μα μπορούν μόνο να την περιγράψουν. Αυτή η μορφή ενέργειας, που είναι η ζωή, διαφεύγει της επιστημονικής έρευνας και το ίδιο ισχύει και για την ψυχή μας.

Η ψυχή είναι ένα ουσιώδες μέρος εκείνης της ύπαρξης, που ονομάζεται άνθρωπος. Πού βρισκόταν η ψυχή, πριν ο άνθρωπος γεννηθεί; Πού διαμένει, όταν το σώμα διαλύεται στα συστατικά του;

Το υλικό σώμα, σαν ζωντανός οργανισμός, αποτελείται από ύλη σε κατάσταση μετασχηματισμού. Μετά το θάνατο, όταν η ψυχή εγκαταλείπει το σώμα, αυτό το τελευταίο διαλύεται εκ νέου στα χωριστά υλικά συστατικά με μια διαδικασία μετασχηματισμού. Μα τι συμβαίνει λοιπόν σ' αυτό το σημείο με τη "ζωή", τι συμβαίνει με την ψυχή;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα