Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Η ασώματη γυναίκα – μια υπόθεση νευρολογίας

«Οι πιο σημαντικές όψεις των πραγμάτων παραμένουν κρυφές για μας, εξαιτίας της απλότητας και της οικειότητας τους»
L. Wittgenstein
~~~~~~~~~~~~~~~
Αυτό το κείμενο δεν έχει κανένα στοιχείο μυθοπλασίας ή υπερβολής. Ό,τι διαβάσετε είναι τόσο αληθινό όσο και η οθόνη στην οποία προβάλλεται.
(Αν αμφιβάλλετε για την ύπαρξη της οθόνης ή του πληκτρολογίου καλό θα ήταν να διαβάσετε τον «Λόγο περί της μεθόδου» του Καρτέσιου (Descartes) ή να συμβουλευτείτε τον ψυχίατρο σας.)
~~{}~~
Ας ξεκινήσουμε ανατρέποντας μια λανθασμένη πεποίθηση, κάτι που μαθαίνουμε απ” τις πρώτες τάξεις του σχολείου, ίσως και πιο πριν.
Πόσες αισθήσεις έχει ο άνθρωπος; Πέντε;
Συγχαρητήρια, αλλά κάνετε λάθος.
Υπάρχουν έξι (τουλάχιστον) αισθήσεις και δεν αναφέρομαι σε κάποια υπερφυσική ικανότητα που θα σας έκανε να μαντεύετε το μέλλον και τους αριθμούς του τζόκερ.
Η έκτη αίσθηση κατονομάστηκε απ” τον Sherrington G.S. στο βιβλίο του «The integrative action of the nervous system», από το 1906.

Ποιος φοβάται τον Bill Gates;


 


Ο δισεκατομμυριούχος Bill Gates δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη του ότι κάτι “φοβάται”. Κι όταν ο Γκέιτς φοβάται κάτι, μάλλον εμείς πρέπει να φοβόμαστε τον Γκέιτς…


Παραφράζοντας, λοιπόν, τον τίτλο του έργου Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ, αναρωτιέμαι ποιος πρέπει να φοβάται τον Bill Gates…

Μιλώντας στο Vox ο 59χρονος “φιλάνθρωπος” δήλωσε ότι αυτό που φοβάται είναι μία σοβαρή επιδημία.
Μια επιδημία κάποιας μολυσματικής ασθένειας, είπε, θα ήταν τεράστια απειλή, με τις πιθανότητες να εξαπλωθεί ένας θανατηφόρος ιός όσο εκείνος ζει να φτάνουν το 50%.
«Οι  πιθανότητες ενός παγκοσμίου πολέμου με πυρηνικά είναι σχεδόν μηδαμινές. Αυτό δεν ισχύει για τις πιθανότητες μια επιδημίας πολύ χειρότερης από τον Έμπολα. Είναι 50% πιο πιθανό να συμβεί αυτό στη διάρκεια της ζωής μου» είπε.
Ο Bill Gates, κάνοντας απλούς υπολογισμούς πιθανολογεί μια θανατηφόρα επιδημία μέσα στις επόμενες δεκαετίες.
Υπενθυμίζει το μυστήριο της Ισπανικής Γρίπης.  Ήταν λίγο μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, το 1918 όταν αποδείχθηκε ότι ένας ιός μπορεί να θερίσει περισσότερες ζωές από ένα πόλεμο. Έπληξε το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού από τον Αρκτικό Κύκλο μέχρι τα πιο απομονωμένα νησιά του Ειρηνικού και σκότωσε 50 εκατομμύρια ανθρώπων, στη πλειοψηφία τους νέοι μεταξύ  25 και 30 ετών.

Βούλωσε ο νιπτήρας ή ο νεροχύτης; Αυτό είναι το κόλπο για να τον ξεβουλώσετε με δύο υλικά!

Βούλωσε ο νιπτήρας ή ο νεροχύτης; Αυτό είναι το κόλπο για να τον ξεβουλώσετε με δύο υλικά!
Λίγο πολύ όλοι έχουμε αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα στο σπίτι μας. Αντί όμως να πανικοβληθούμε και να καλέσουμε υδραυλικό, υπάρχει μία λύση πιο εύκολη, πιο γρήγορη και κυρίως... ανέξοδη!
Το μυστικό βρίσκεται σε δύο υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Ποιά είναι αυτά; Η σόδα, που μας έχει σώσει ουκ ολίγες φορές σε τέτοιου είδους προβλήματα και το ξύδι.
Τι πρέπει να κάνετε;

Ψυχικές απώλειες = Είσοδος 5ης Διάστασης στον πλανήτη



Μέσα από την όλη διαδρομή από τις Ψυχικές απώλειες που βρίσκονται στην ετικέτα Φοίνικας, όπου ο Φοίνικας είναι ένας δρόμος που βρίσκεται μέσα στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, θα περάσουμε να δούμε την διαδρομή της Νέας Αρχής στον Πλανήτη μας.
Στην διαδρομή αυτή από τις ψυχικές απώλειες, δηλαδή με ποιο τρόπο εμείς αποδυναμώνουμε την ψυχή μας είδαμε τις ενότητες :

Θλίψη
Απαξίωση
Ανταγωνισμός
Θυμός
Συκοφαντία
Μιζέρια
Αχαριστία- αγνωμοσύνη
Δρόμοι οι οποίοι εξαναγκάζουν την ψυχή μας μέσα από μία απώθηση να φεύγει από το σώμα αναγκαστικά και με τη βία. Αφού μέσα από αυτούς τους δρόμους το σώμα αποδυναμώνεται και η ψυχή δεν μπορεί να κατοικήσει πολύ σε ένα τέτοιο σώμα. Πώς αποδυναμώνεται το σώμα ? Μα μέσα από αυτές τις ενότητες, το σώμα αποκτά ασθένειες οι οποίες κάποιες φορές καταλήγουν να είναι θανατηφόρες. Ο Θεός και Πατέρας μας σεβόμενος την ελεύθερη Βούληση που μας έχει δώσει, δεν μπορεί να παρέμβει και να επέμβει αν δεν Του το ζητήσουμε. Εκείνος μας έχει δώσει τον τρόπο μέσα από τον Λόγο- Πράξη του ίδιου του Υιού Του. Έτσι περιμένει από εμάς να καταλάβουμε τι κάνουμε και τι προκαλούμε μέσα από αυτούς τους δρόμους. 

Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Αν ζούσε σήμερα ο Γεώργιος Σταύρος δεν θα υπήρχαν κόκκινα δάνεια. Αυτό είναι βέβαιο. Ο Σταύρος ήταν για περισσότερα από 50 χρόνια η εμβληματικότερη μορφή στα δημοσιονομικά και τα τραπεζικά κι αυτό το πέτυχε αφού προηγουμένως είχε μοιράσει την περιουσία του για τους σκοπούς του Αγώνα.
Δεν είχε ούτε να φάει, όταν οι προύχοντες, αναγνωρίζοντας την έντιμη πενία του, τον έκαναν ιδρυτικό μέλος και ισόβιο διοικητή της Εθνικής Τράπεζας. Από τη θέση αυτή συνέχισε τις ευεργεσίες του κι όταν πέθανε, η μικρή πλέον περιουσία του πέρασε κι αυτή στο κοινωνικό σύνολο.
Η διαδρομή του Γεωργίου Σταύρου ξεκινά από τη Βιέννη και τις εμπορικές επιχειρήσεις που του παραχώρησε το 1811 ο πατέρας του, που ήταν πασίγνωστος έμπορος. Διοικεί την επιχείρηση για πάνω από δέκα χρόνια και όταν μυήθηκε στην επανάσταση, εγκαταλείπει τη Βιέννη και την πολυτελή ζωή και φθάνει στην Ελλάδα, μεταφέροντας όπλα και πολεμοφόδια.

Ο έρωτας είναι για τους τολμηρούς

Έρωτας… αυτός ο μικρός θεός που έχει γεννηθεί για μεγάλα πράγματα. Μαζί του σέρνει πλήθος συναισθημάτων, ευτυχία, θλίψη, ενθουσιασμό, θυμό, απογοήτευση. «Όταν συναντιούνται κι ερωτεύονται δυο άνθρωποι, υπάρχει μια ξαφνική εισροή μαγείας», γράφει ο Αμερικανός συγγραφέας Tom Robbins. Το αγαπημένο πρόσωπο φαντάζει, αρχικά, ιδανικό, τέλειο και όλα όσα σχετίζονται με αυτό είναι μοναδικά, υπέροχα, χωρίς ψεγάδια. Όσες φορές κι αν ερωτευτεί κανείς, άλλες τόσες πιστεύει ότι ο νέος έρωτας που ζει είναι πρωτόγνωρος και θα κρατήσει για πάντα. Ο έρωτας εμπνέει την αίσθηση της αιωνιότητας.
Στο ζωικό βασίλειο, μόνο ο άνθρωπος ερωτεύεται και ποθεί αδιάκοπα, ανεξάρτητα από τις περιόδους αναπαραγωγής. Ο Ευριπίδης διαχωρίζει τη δύναμη του έρωτα σε δύο μορφές: σε αυτή που μπορεί να οδηγήσει στην αρετή και σε εκείνη που οδηγεί στην αθλιότητα. Αντίστοιχα, ο Πλάτωνας στο Συμπόσιο μιλά για τον «καλό» έρωτα (γιο της Αφροδίτης Ουρανίας) και τον «κακό» έρωτα (γιο της Αφροδίτης Πανδήμου). Ο ερωτευμένος νιώθει μια δύναμη, που τον ωθεί να αφεθεί στα συναισθήματά του και να ενωθεί με τον άλλο, καθώς αναζητά την αγάπη, την οικειότητα, την επαφή. Όταν αγγίζει και αγγίζεται, αποκτά υπόσταση, γίνεται ορατός, γήινος, νιώθει επιθυμητός, ανακαλύπτει τα όρια του εαυτού του και του άλλου, ψυχικά και σωματικά. Καθώς παραδίνεται στον έρωτα, παραιτείται από την αυτονομία του και βιώνει το φόβο της απώλειας.

8+1 σύντομα μαθήματα έρωτα



Μάθημα 1ο: Δε συμβιβάζομαι στο λίγο
Κάποιοι άνθρωποι φοβούνται τον έρωτα, με αποτέλεσμα να παραιτούνται από όσα επιθυμούν, να υποχωρούν και να αρκούνται στο λίγο. Μια νέα γυναίκα συνάπτει ερωτική σχέση με έναν παντρεμένο άντρα περιμένοντας να χωρίσει με τη γυναίκα του. Κι όμως, όσο συμβιβάζεται σε μια ζωή στηριγμένη στο ψέμα, δεν πρόκειται να χαρεί τον έρωτα στην ολότητά του.
Μάθημα 2ο: Κερδίζω από τη διαφορετικότητα
Σε κάθε σχέση υπάρχει διαφορετικότητα. Ο άλλος μας δυσκολεύει και μόνο με την ύπαρξή του. Μέσα από τη διαφορετικότητα των συντρόφων, από τον πλούτο που φέρνει ο καθένας στη σχέση μπορούν να ωφεληθούν και οι δύο, να διακινδυνεύσουν το άνοιγμα σε κόσμους άγνωστους. Ο έρωτας ευδοκιμεί σε περιβάλλοντα, όπου οι σύντροφοι αφήνουν χώρο ο ένας στον άλλο για «ανυποχώρητες διαπραγματεύσεις μέσα σε φιλιά και αγκαλιές».

«Οι γυναίκες χάνουν την ικανότητα να γεννάνε»

Οι γυναίκες χάνουν την ικανότητα να γεννούν φυσικά τα παιδιά τους, επειδή βασίζονται ολοένα περισσότερο στις καισαρικές και στα φάρμακα, ισχυρίζεται ένας κορυφαίος γάλλος μαιευτήρας. 

Ο γυναικολόγος δρ Μισέλ Οντέντ, παγκοσμίου φήμης ειδικός σε θέματα τοκετού, υποστηρίζει ακόμα ότι η αυξανόμενη τάση της πρόκλησης του τοκετού με φάρμακα, μπορεί να υπονομεύει και την ικανότητα του θηλασμού. 

Αντ' αυτών, λέει, οι μαίες και οι γιατροί θα πρέπει να ενθαρρύνουν τον φυσικό τοκετό και να διατηρούν ήρεμες τις γυναίκες, αντί να τις τρομάζουν και να τους προσφέρουν εξ αρχής μια πλειάδα φαρμάκων ή λύσεων για να γεννήσουν χωρίς να το καταλάβουν. 

Οι καισαρικές είναι πάρα πολύ συνηθισμένες. Σύμφωνα με στοιχεία που είχε δώσει πέρυσι στη δημοσιότητα το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), το ποσοστό των τοκετών που γίνονται με καισαρική στη χώρα μας ανέρχεται περίπου στο 40% στα δημόσια νοσοκομεία και στο 65% στα ιδιωτικά

Η κετογονική διατροφή και οι θετικές δράσεις της στην υγεία μας

    
Η κετογονική δίαιτα δεν είναι μια απλή δίαιτα όπως θα μπορούσε να φανταστεί κανένας για παράδειγμα να χάσω λίγα κιλάκια η να βελτιώσω την κυτταρίτιδα. Είναι μια μεταβολική δίαιτα που σημαίνει ότι δρα μεταβολικά στον οργανισμό και τα αποτελέσματά της ανταποκρίνονται πλήρως στο τρίπτυχο: αποτοξίνωση, υγεία, ευεξία. 

Ελευθερία από την υπογλυκαιμία, την επιμονή σε τρόφιμα και το πάθος της ζάχαρης. 
Αυτό είναι μακράν το καλύτερο όφελος κατά τη γνώμη μου. Έχοντας τον έλεγχο στις διατροφικές σας συνήθειες. 

Η έλλειψη της πείνας. 
Οι κετόνες αμβλύνουν την όρεξη και εξαλείφουν το αίσθημα πείνας. Θα παρατηρήσετε κατά καιρούς οτι μπορεί να ξεχάσετε να φάτε. Αυτό είναι το πιο εκπληκτικό κομμάτι της κετογονικής δίαιτας, ειδικά αν έχετε αγωνιστεί με τα ζητήματα εθισμός στο φαγητό. 

Μείωση της αρτηριακής πίεσης. 
Η δίαιτα Χαμηλή χαμηλή σε υδατάνθρακες είναι πολύ αποτελεσματική στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Εάν παίρνετε οποιαδήποτε φάρμακα πίεσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να αρχίσετε να αισθάνεστε ζαλάδα από την υπερβολική φαρμακευτική αγωγή. Η εφαρμογή μια κετογονικής δίαιτας μπορεί να σας κάνει να μειώσετε τα φάρμακα της υπέρτασης. 

“Να αγαπάς τον εαυτό σου”

©MaroVerli
©MaroVerli

Να αγαπάς τον εαυτό σου. Να του χαρίζεις αγκαλιές και χάδια και να τον φροντίζεις. Για να ξέρει τι επιτρέπεται στους άλλους , όχι λιγότερα, και σε αυτούς να δίνει τα πιο πολλά, τα πιο ιδιαίτερα και τα πιο ξεχωριστά.
Να αγαπάς τον εαυτό σου. Να του προσφέρεις ταξίδια, από αυτά που κάνεις με κλειστά μάτια. Να τον αφήνεις να ταξιδεύει με όλες του τις αισθήσεις. Να μυρίζει μυρωδιές, να γεύεται γεύσεις, να βλέπει εικόνες, να αγγίζει σώματα και να ακούει μελωδίες που κανείς δεν μύρισε, δεν γεύτηκε, δεν είδε,  δεν άγγιξε και δεν άκουσε… γιατί είναι ο μόνος που κατάφερε να ταξιδέψει ως εκεί.
Να αγαπάς τον εαυτό σου. Να μην τον σκορπίζεις στα χθες και τα αύριο. Να τον αφήνεις να απολαμβάνει το τώρα. Μην δίνεις χώρο σε κανένα νοσταλγικό παρελθόν και σε κανένα φοβισμένο μέλλον. Να τον αγαπάς για το «εδώ» του και το «τώρα».
Να αγαπάς τον εαυτό σου. Να του δίνεις ευκαιρίες και ανάσες . Ευκαιρίες ακατόρθωτες για τους άλλους και ανάσες βαθιές, κοφτές, της έκπληξης και του θάρρους.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΛΑΔΙΩΝ (για σαλάτες,για ψωμί,για μπαρμπεκιου κ.α)

 

Αρωματισμένο ελαιόλαδο μπορούμε να παρασκευάσομε χρησιμοποιώντας κυρίως αρωματικά φυτά, φρέσκα ή αποξηραμένα, μπαχαρικά, σκόρδο, καυτερή πιπεριά, φλούδες εσπεριδοειδών. Τα υλικά αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους ή σε συνδυασμούς.

Το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσομε πρέπει να είναι καλής ποιότητας και χαμηλής οξύτητας. Τα μπουκάλια που θα χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση του ελαιολάδου πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά. Στεγνά πρέπει να είναι και τα αρωματικά φυτά που χρησιμοποιούμε.


Τα μπουκάλια με το ελαιόλαδο δεν πρέπει να μένουν εκτεθειμένα στον ήλιο, αλλά να φυλάγονται σε σκοτεινό και δροσερό σημείο.


Το αρωματισμένο ελαιόλαδο μπορεί να αποτελέσει ένα ωραιότατο προδόρπισμα σερβιρισμένο με μπουκίτσες παξιμάδι ή μικρά ψωμάκια, αλλά μπορεί επίσης να αρτύσει σαλάτες, βραστά λαχανικά, ψητά κρέατα ή ψάρια, ρύζι, πατάτες, ζυμαρικά, αλλά και να αποτελέσει βασικό συστατικό στην παρασκευή κάποιας σάλτσας. Μπορείτε να αλείψετε φέτες ψωμί με ελαιόλαδο αρωματισμένο με δενδρολίβανο ή με σκόρδο ή με καυτερή πιπεριά και να το ροδίσετε στο φούρνο ή σε σχάρα.


Οι γεύσεις που προκύπτουν από το φυσικό αρωμάτισμα του ελαιολάδου είναι πολλές. Μπορούμε να πειραματιστούμε είτε με αρωματικά φυτά του τόπου μας είτε με διάφορους συνδυασμούς και να επιλέξουμε τις γεύσεις και τα αρώματα που μας αρέσουν περισσότερο. Δεν είναι άσχημο να έχουμε μερικά μπουκάλια με αρωματισμένα ελαιόλαδα και να χρησιμοποιούμε εκείνο που ταιριάζει περισσότερο στην κάθε περίπτωση .

ΠΟΤΕ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΟΧΗ;;


Η συλλογή βοτάνων και αρωματικών φυτών πρέπει να γίνετε την κατάλληλη εποχή και αναλόγως το μέρος του φυτού.

Στις πιο νότιες και ζεστές περιοχές μαζεύουμε τα βότανά μας, νωρίτερα από ότι στη βόρεια και ηπειρωτική Ελλάδα.

Έγραψα τα πιο διαδεδομένα και χρήσιμα βότανα που φύονται στην Ελλάδα. 

Πράσο για τους κάλους!

Αποτέλεσμα εικόνας για Πράσο 

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΜΟΥΛΙΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΠΡΑΣΟ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΞΥΔΙ

 ΠΡΙΝ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΠΡΑΣΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ 

Φανατικοί Τοκογλύφοι - Του Στέλιου Κούλογλου

Μου ζητήσατε να μιλήσω για τον νεοφιλελεύθερο φανατισμό στηνΕλλάδα, ωστόσο αυτό τον φανατισμό πρέπει να τον κατανοήσουμε και να τον δούμε στις πραγματικές τους διαστάσεις. Γιατί ο νεοφιλελευθερισμός στην Ελλάδα, όπως επιβλήθηκε από το ξέσπασμα της κρίσης το 2010 μέχρι σήμερα, αποτελεί ένα μείγμα ιδεολογικού φανατισμού και ωμού κυνισμού(*).
Ανάμεσα σε αυτού που έχουν επιβάλει τα προγράμματα λιτότητας υπάρχουν ασφαλώς και φανατικοί. Ακόμα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, επιμένουν σ’ ένα πρόγραμμα, το οποίο έχει αποτύχει εντελώς.
Η διάσωση της Ελλάδας, την οποία επικαλούνται ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για τη διάσωση των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών, έχει αποτύχει πλήρως. Το ΑΕΠ της χώρας έχει μειωθεί κατά 25% κατά τα τελευταία 5 χρόνια, πρωτοφανές αρνητικό ρεκόρ εν καιρώ ειρήνης. Επιπλέον, η ανεργία έχει ξεπεράσει το 25%, με ένα ποσοστό 60% για τους νέους. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι λόγος για τον οποίο ξεκίνησε όλη αυτή η τραγωδία, ήταν ότι το χρέος ήταν πολύ ανεβασμένο σε σχέση με το ΑΕΠ. Εκείνη την περίοδο, το χρέος ήταν στο 120% του ΑΕΠ, ενώ σήμερα έχει ξεπεράσει το 175%. Αλλά αυτοί επιμένουν να συνεχίσουμε την ίδια πολιτική.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ιδεολογικού φανατισμού. Δίνω συχνά το εξής χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα: την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Από την αρχή της εφαρμογής των μνημονίων η τρόικα ζητούσε τα κεφάλια δημοσίων υπαλλήλων. Κάθε μήνα χίλια κεφάλια. Μέσα σε ένα χρόνο δώδεκα χιλιάδες. Πώς μπορεί όμως μια κυβέρνηση να βρει μέσα σε μερικούς μήνες είκοσι χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους για να τους απολύσει; Με τι κριτήρια και διαδικασίες αξιολόγησης; Οπότε αυτό που έκαναν είναι να βρίσκουν μαζεμένους δημόσιους υπαλλήλους και να τους απολύουν όλους μαζί.

ΕΝΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΕΙ ΜΟΣΧΑ, ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ… «ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΟ BOEING» !!!

tsipras-poutinΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την εντυπωσιακή άποψη ότι αν ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, πάει στην Πετρούπολη στις 18-20 Ιουνίου στην διάσκεψη των BRICKS και έχει πολύ «στενές» επαφές με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν σηματοδοτώντας μια σημαντική γεωστρατηγική στροφή στην ευρύτερη περιοχή, τότε η Δύση για να ακυρώσει την όποια προοπτική ανατροπής των γεωπολιτικών ισορροπιών, να προκαλέσει ένα δεύτερο μαλαισιανό Boeing- προβοκάτσια, (another Boeing to break Russia ??), εκφράζει στην ρωσική εφημερίδα Pravda ο πολύ γνωστός Ρώσος στρατηγικός αναλυτής Sergei Mikheyev, Γενικός Διεύθυνση του Center for Current Politics της Μόσχας.

Τα δυο σενάρια της Moody’s για το ελληνικό αύριο αν δεν πληρώσουμε…

Τα δυο σενάρια της Moody’s για το ελληνικό αύριο αν δεν πληρώσουμε… 


Δύο σενάρια αναφέρονται σε έκθεση του οίκου Moody’s του τί θα συμβεί εάν η Ελλάδα δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές και δεν είναι σε θέση να πληρώσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τους επόμενους τρεις μήνες, και την οποία αποκαλύπτουν οι Financial Times.


Το πρώτο σενάριο είναι η Ελλάδα να αποκτήσει τη δυνατότητα να τυπώνει χρήμα, και αυτό σημαίνει αυτομάτως πως η αρμοδιότητα αυτή δε θα ανήκει πλέον στην ΕΚΤ.

Το δεύτερο σενάριο, που ο οίκος Moody’s θεωρεί πιο πιθανό, είναι η Ελλάδα να καταφύγει σε έκδοση “υποσχετικών τίτλων” ή IOU’s, ενός παράλληλου νομίσματος με το ευρώ.

Ο μυστικός κόσμος του κορμιού μας/το κύτταρο

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ  ΤΩΝ  ΚΥΤΤΑΡΩΝ
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολύ, φιλοσόφους,  επιστήμονες και απλούς ανθρώπους από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε ο άνθρωπος πάνω στη γη. Τον θάνατο.
Θα μιλήσουμε αρχικά για τον θάνατο των κυττάρων μας. Και επειδή, όπως έχουμε ξαναπεί, εγώ  βλέπω εμάς τους ανθρώπους σαν κύτταρα της επιδερμίδας της γης, και την γη σαν ένα κύτταρο του γαλαξία μας και τον γαλαξία μας σαν ένα κύτταρο του σύμπαντος…. όσα θα σας πω, θα σας τα συσχετίσω με μας τους ανθρώπους και τη ζωή μας πάνω σε τούτο τον πλανήτη, όσο και αν ξενίσουν, ίσως, οι σκέψεις μου αρκετούς ανάμεσά σας.
Αλλά ας μιλήσουμε πρώτα για καθαρή βιολογία και ας αφήσουμε τη φιλοσοφία για το τέλος.
Στα κύτταρά μας λοιπόν, έχουν διαπιστωθεί δύο είδη θανάτου. Ο προγραμματισμένος και ο βίαιος. Ο πρώτος (προγραμματισμένος) ονομάζεται απόπτωση και ο δεύτερος (βίαιος) ονομάζεται νέκρωση.

Ενεργειακή εναρμόνιση



Τι κερδίζουμε θυμώνοντας, κατηγορώντας και κρίνοντας...
 
Τι κερδίζουμε θυμώνοντας, κατηγορώντας, κρίνοντας και κατακρίνοντας όσα και όσους πιστεύουμε πως μας ενοχλούν;
 
Θα σας πω αμέσως τι κερδίζουμε. Ένα έμφραγμα, πιθανόν, έναν καρκίνο ίσως, κάποιο αυτοάνοσο νόσημα, υπέρταση,  κ.ο.κ.
 
Γιατί όπως πολλές φορές σε αυτή την ιστοσελίδα σας έχω  πει, τα αρνητικά συναισθήματα αποδιοργανώνουν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς μας που είναι υπεύθυνο για την εναρμόνιση όλων των ενεργειών του σώματος. Και όταν οι ενέργειές μας είναι αποδιοργανωμένες, τίποτα στον οργανισμό δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά.
 
Είμαστε κόμβοι ενέργειας, μέσα σε ένα ενεργειακό σύμπαν. Τώρα το ξέρουμε αυτό πολύ καλά, χάρη στην κβαντική φυσική.  Δεν είμαστε απλά ένα μάτσο σάρκες και κόκαλα, όπως μας έχουν πείσει εδώ και χρόνια όσοι θέλουν να μας έχουν άβουλα όντα υπό τον έλεγχο τους, τα διάφορα δηλαδή κέντρα εξουσίας.

Δωρεάν Σεμινάριο Αυτογνωσίας στη Θεσσαλονίκη


 

“Bαδίζοντας το μονοπάτι της ζωής μου. 

Κατανοώ και δημιουργώ μια νέα ιστορία”


Πέμπτη 11/06/2015, 20:00,  Σώμα Νους Studio”,  Χάλκης 3 & Μαρίνου Αντύπα, Θεσσαλονίκη 

Είμαι η Σεβαστή Βόλα (Certified Life Coach) και σε προσκαλώ σε μία δωρεάν παρουσίαση με θέμα “Bαδίζοντας το μονοπάτι της ζωής μου. Κατανοώ και δημιουργώ μια νέα ιστορία”. 
Είμαι 6 χρόνια στο δρόμο της αυτογνωσίας και επιθυμώ να μοιράσω την γνώση που εγώ αφομοίωσα στο ενεργειακό μου πεδίο. 
Σε αυτή την παρουσίαση θα κατανοήσεις με ποιόν τρόπο έχεις δημιουργήσει τη ζωή σου μέχρι τώρα και με ποιό τρόπο σαμποτάρεις την υλοποίηση ενός στόχου, μία επιθυμία καρδιάς.

Ενα παιδί κυβερνά τη ζωή σου

Αποτέλεσμα εικόνας για εσωτερικό παιδί


Ονομάζουμε εσωτερικό παιδί το μέρος του υποσυνειδητου που έχει προγραμματιστεί και έχει τις συμπεριφορές ενός μικρού παιδιού. Οσο χρονών και να είισαι αναπαράγεις και ξαναζείς σκηνικά της παιδικής σου ηλικίας στο περιβάλλον της δουλειάς σου,  στις σχέσεις σου, με όποιον βρεθεί στο δρόμο σου. Οσο χρονών και αν είσαι βιώνεις παιδκούς προγαμματισμούς  σε συγκεκριμμένα ερεθίσματα.
Αν δεν ήσουν αποδεχτός από τους γονείς σου γιαυτό που είσαι ζητάς την αποδοχή από τους άλλους.
Αν οι γονείς σου σε αγαπούσαν με προυποθέσεις εσύ αγαπάς τον εαυτό σου υπό όρους και ζητάς την αγάπη από τους άλλους.
Αν οι γονείς σου σε έκριναν,  βίωσες την απόρριψη και άρχισες να βιώνεις την αξια σου μέσω των άλλων. Στην πραγματικότητα εσύ απορρίπτεις τον εαυτό σου , αισθάνεσαι ότι δεν αξίζεις να αγαπιέσαι και αυτό γίνεται αντιληπτό από τους άλλους μέσω της ενέργειας σου διότι είμαστε ενεργειακά συνδεδεμένοι.
Αν οι γονείς σου σε εμφέβαλλαν, αμφέβαλλες για την αξία σου, Αν δεν σε εμπιστεύονταν δεν εμπιστευόσουν τον εαυτό σου και δεν αισθανόσουν αρκετά ικανός  ή αρκετά καλός για να μπεις σε δράση ,να αρπάξεις ευκαιρίες κλπ.
Αν ήθελες τους γονείς σου να είναι χαρούμενοι καταπίεζες τα συναισθήματα σου, είχες άλλη συμπεριφορά από αυτή που ήθελες για να τους κάνεις χαρούμενος .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα