Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Μέγεθος πέους: Πώς μετριέται, ποιος είναι ο μέσος όρος και τι πιστεύουν οι γυναίκες

μέγεθος πέους

Οι άντρες παντού ανησυχούν ότι το πέος τους είναι μικρότερο από το κανονικό ή ότι δεν θα ικανοποιήσει τον/την σύντροφό τους. Αλλά έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότεροι άντρες υποτιμούν το μέγεθος του πέους τους.

Ηράκλειο: Στην εντατική 9χρονο παιδί που πήγε να πνιγεί σε πισίνα

 Ηράκλειο: Στην εντατική 9χρονο παιδί που πήγε να πνιγεί σε πισίνα

Το περιστατικό έγινε στην περιοχή του Καρτερού.

Υπό συνθήκες που διερευνώνται παιδί ανασύρθηκε

Ή αυτοί ή εμείς

 Αγαπημένε μου πιτσιρίκο,

Τα είπε όλα ο Άρης πάλι, οπότε θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος.
Το άνοιγμα του τουρισμού ήταν μια κίνηση υψηλού ρίσκου -με τους κώλoυς των άλλων- που ήταν απαραίτητη.

Όχι, δεν σας τα γυρίζω.

Δεν ήταν απαραίτητη επειδή δεν υπήρχε άλλη διέξοδος. Ήταν απαραίτητη, επειδή στην παρούσα στιγμή, έχουμε αυτήν την κυβέρνηση, αυτό το κράτος, αυτές τις υποδομές και το 20-25% του ΑΕΠ εξαρτάται από τον τουρισμό.

Το να συζητάμε τι θα έπρεπε να είχε γίνει, εξυπηρετεί μόνο έναν σκοπό: το να αναγνωρίσουμε την επείγουσα και επιτακτική ανάγκη να ξεφορτωθούμε αυτήν την κυβέρνηση, να επανιδρύσουμε το κράτος, να δημιουργήσουμε τις υποδομές που έχουμε ανάγκη και να απεξαρτητοποιήσουμε το ΑΕΠ από την “πρέζα” του τουρισμού.

Και μετά ξύπνησα, θα μου πείς.

Η ύπαρξη εναλλακτικών στους χειρισμούς της κυβέρνησης τον τελευταίο χρόνο, δείχνει πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η κυβέρνηση και αυτό το κράτος, για το παρόν και το μέλλον των Ελλήνων.

Η ύφεση, που θα γίνει αισθητή τους επόμενους μήνες, θα διαρκέσει τουλάχιστον για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, στις πλούσιες και ανεπτυγμένες χώρες. Στην Ελλάδα, θα είναι παραπάνω από αισθητή, θα είναι καταστροφική.

Άλλη μια δεκαετία χαμένη.

Αυτό σημαίνει ότι, για να έχουν οποιαδήποτε ελπίδα οι πολίτες της χώρας να ανταπεξέλθουν στις δυσμενείς επιπτώσεις μια τέτοιας κρίσης, σε συνδυασμό με τις ανάγκες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα χρειαστούν μια γενναία αναδιανεμητική πολιτική.

Καρκίνος του πνεύμονα: Αυτά είναι τα συμπτώματα – Μπορεί να φανεί ακόμα και στα μάτια

 καρκίνος του πνεύμονα

Οι περισσότεροι καρκίνοι του πνεύμονα δεν προκαλούν συμπτώματα προτού εξαπλωθούν, αλλά ορισμένα άτομα με πρώιμο καρκίνο του πνεύμονα έχουν συμπτώματα.

Εάν πάτε στο γιατρό, όταν παρατηρήσετε για πρώτη φορά συμπτώματα, ο καρκίνος του πνεύμονα μπορεί να διαγνωστεί σε προγενέστερο στάδιο, όταν η θεραπεία είναι πιο πιθανό να είναι αποτελεσματική.

H ψυχική διαταραχή που «έφερε στο φως» η πανδημία του κοροναϊού


Το συχνό πλύσιμο των χεριών είναι ίσως το πιο εμφανές σύμπτωμα των ιδεοψυχαναγκαστικών διαταραχών, όπως ονομάζονται στην επιστήμη, δηλαδή το πλύσιμο των χεριών μέχρι και 60 φορές την ημέρα.

Γενικά η σχολαστική καθαριότητα του σπιτιού μέχρι τελικής πτώσης, η σχολαστική αποστείρωση των κάθε είδους πόμολων και επιφανειών και η μεγάλη απόσταση από άλλους ανθρώπους. 

Κορωνοϊός: Πως γλίτωσαν τρεις ψαράδες από τη μόλυνση – Η πρώτη απόδειξη της ανοσίας

 

Οι τρεις ψαράδες ήταν μέλη πληρώματος που αριθμούσε 122 μέλη. Αρρώστησαν τα 104. Γιατί ανάμεσά τους δεν συμπεριλαμβάνονταν οι τρεις.

Τρεις ψαράδες από το Σηάτλ, τους οποίους δεν κατόρθωσε να μολύνει ο κορωνοϊός Covid-19 που αρρώστησε το 85% των συναδέλφων τους σε ένα καΐκι, παρέχουν τις πρώτες άμεσες αποδείξεις πως ο οργανισμός μπορεί να αποκτήσει ανοσία εναντίον του.

Εμπορικά πλοία για πολεμικές επιχειρήσεις! Λύσεις για την Ελλάδα, με ελάχιστο ή περιορισμένο κόστος

 

Οι ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού είναι πολλές. Φυσικά αυτό που χρειαζόμαστε άμεσα, είναι κατά κύριο λόγο κύριες μονάδες του Στόλου, δηλαδή φρεγάτες ή έστω κορβέτες, που θα επιτρέψει στο ΠΝ να “ανοιχτεί” στην Ανατολική Μεσόγειο και να προστατεύσει τα συμφέροντά μας στην ελληνική ΑΟΖ, αλλά και να καλύψει το αδελφό μας Κράτος, την Κύπρο μας.

Με τόση εκτεταμένη ακτογραμμή, και τόσες χιλιάδες νησιά, νησίδες, βραχονησίδες, χρειάζεται να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει δυνάμεις είτε για ενίσχυση είτε για ανακατάληψη εθνικού εδάφους, από έναν αντίπαλο που είναι κατά κύριο λόγο αναθεωρητικός.

Royal Marines 2050: Οι επιχειρήσεις των Commandos στα μέσα του 21ου αιώνα

 


H ιστορία τους είναι παλιά αλλά το μέλλον τους μοιάζει να έρχεται από κάποιον Γαλαξία πολύ-πολύ μακριά: Οι επιχειρήσεις των Royal Marines το 2050 θα θυμίζουν σκηνές από το Star Wars καθώς το Βασιλικό Ναυτικό στρέφεται στους λαμπρότερους νέους μηχανικούς αναζητώντας καινοτόμες ιδέες που μέχρι σήμερα ανήκαν στην επιστημονική φαντασία. Όχι για πολύ ακόμη, σύμφωνα με τους Βρετανούς Πεζοναύτες.

Στα μέσα αυτού του αιώνα οι αποβάσεις δεν θα γίνονται με LCVP αλλά με «αόρατες» στα ραντάρ ιπτάμενες πτέρυγες που θα μεταφέρουν Πεζοναύτες από τα αεροπλανοφόρα κλάσης Queen Elizabeth στην ζώνη μάχης πετώντας ελάχιστα πάνω από την θάλασσα με 300 κόμβους. Το Βασιλικό Ναυτικό δηλώνει πως τα εκρανοπλάνα θα μεταμορφώσουν τον τρόπο μεταφοράς των Royal Marines και του εξοπλισμού τους στην μάχη. Και όχι άδικα.

Νέα ΠΝΠ : Τι προβλέπει για τους εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

 Τι προβλέπει για τους εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Έκτακτα μέτρα στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού SARS-CoV-2 ως προς την οργάνωση του τόπου εργασίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Όσο σημαντική είναι η γνώση όλων μας στην παροχή πρώτων βοηθειών σε κάποιο ατύχημα ή επείγουσα ιατρική κατάσταση άλλο τόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε όλοι τον τρόπο που μπορούμε να παρέμβουμε για την αντιμετώπιση μιας επείγουσας ψυχικής κατάστασης.


Οδηγίες και πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας για την αντιμετώπιση ...
 


Η ψυχική δυσφορία μπορεί να παρουσιαστεί οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή -στο σπίτι, στο χώρο εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε δημόσιους χώρους ή και στο νοσοκομείο. Τη στιγμή εκείνη το άτομο που βιώνει μια έντονη ψυχική δυσφορία χρειάζεται υποστήριξη. Όσο σημαντική είναι η γνώση όλων μας στην παροχή πρώτων βοηθειών σε κάποιο ατύχημα ή επείγουσα ιατρική κατάσταση άλλο τόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε όλοι τον τρόπο που μπορούμε να παρέμβουμε για την αντιμετώπιση μιας επείγουσας ψυχικής κατάστασης.

Βοηθούν οι μάσκες; Κάνουν κακό οι μάσκες;

 

Βοηθούν οι μάσκες; Κάνουν κακό οι μάσκες;

«Οι μάσκες προστασίας από τις διάφορες ασθένειες και τώρα από τον κορωνοϊό. Πολύ συζήτηση γίνεται τελευταίως γι’ αυτό το θέμα και όμως ο κόσμος είναι συγχυσμένος. Βοηθούν οι μάσκες; Κάνουν κακό οι μάσκες; Πότε θα πρέπει να βάζουμε τις μάσκες; Ποιος θα πρέπει να βάζει μάσκα; Όλα αυτά τα ερωτήματα αν και δεν έχουν απαντηθεί, φτάσαμε στο σημείο να ποινικοποιήσουμε την απουσία μάσκας. Μήπως πίσω από αυτό κρύβονται συμφέροντα αγοραπωλησίας μασκών;

Τι γελοίο να βλέπεις κάποιον στο αυτοκίνητό του, μόνος, να οδηγεί με μάσκα και γάντια! Να περπατά στην παραλία κάποιος, μόνος και σε απόσταση από άλλους, με μάσκα και γάντια. Η πωλήτρια να έχει μάσκα και γάντια για 6-8 ώρες εργασία. Ο οδηγός του λεωφορείου να είναι με μάσκα και γάντια για 5-6 ώρες συνέχεια.

Ευτυχώς που είναι και η ώρα του φαγητού και έχουμε την ευκαιρία να αφαιρέσουμε την μάσκα για λίγο.

Ως να γυροφέρνουν οι ιοί στην ατμόσφαιρα όπως τα κουνούπια και βάζουμε αντικουνουπικό.

Το θέμα με τις μάσκες έχει καταντήσει υπερβολή, γι’ αυτό θα προσπαθήσω να δώσω κάποιες εξηγήσεις, ως γιατρός.

Εάν δεν μπουν οι μάσκες εκεί που πρέπει και από αυτούς που πρέπει, με το πέρας της κρίσης του ιού, θα έχουμε σοβαρά προβλήματα υγείας του πληθυσμού, ειδικά από την χρήση της μάσκας και όχι από την μη χρήση.

Κατ’ αρχή θα πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν διάφορα ήδη μάσκας.

Τέσσερις νεκροί και έντεκα αγνοούμενοι από ξαφνικές πλημμύρες στην Τουρκία

 Τουρκία: Τέσσερις νεκροί και 11 αγνοούμενοι από ξαφνικές πλημμύρες ...

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ξαφνική πλημμύρα που σημειώθηκε στη βόρεια Τουρκία, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, και 11 άλλοι αγνοούνται, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού

Εικόνες από τη βόρεια επαρχία Γκιρεσούν (Κερασούντας), έπειτα από ασυνήθιστα σφοδρές βροχοπτώσεις, δείχνουν τα νερά να παρασύρουν κτίρια και οχήματα σ’ έναν δρόμο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Γκιρεσούν, ο Σοϊλού δήλωσε πως επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη για να βρεθούν οι αγνοούμενοι. Ένας από τους νεκρούς ήταν στρατιώτης, δήλωσε.

CDC και ΠΟΥ «αδειάζουν» την κυβέρνηση με νέες οδηγίες για τη χρήση μάσκας στα σχολεία!

CDC και ΠΟΥ «αδειάζουν» την κυβέρνηση με νέες οδηγίες για τη χρήση ...
 


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στις 21 Αυγούστου, καθώς και το CDC,  εξέδωσαν νέες οδηγίες που αφορούν τη χρήση μάσκας στα σχολεία

Να υπενθυμίσουμε ότι στον ΠΟΥ, καθώς και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, το γνωστό CDC, έχει πολλές φορές αναφερθεί ο Σ. Τσιόρδας στις καθημερινές ενημερώσεις του, προκειμένου να δείξει στον κόσμο ότι η δική μας επιτροπή «συμβαδίζει» με τα ξένα πρότυπα μεγάλων παγκόσμιων οργανισμών.

Ωστόσο σε κανέναν από τους δυο οργανισμούς δεν γίνεται αναφορά στην υποχρεωτικότητα της μάσκας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, πόσο δε μάλλον δεν υπάρχουν απειλές για πρόστιμα, φυλακίσεις και προσβολές για όσους δεν ακολουθήσουν τις «συστάσεις» τους. Διότι περί συστάσεων και μόνο πρόκειται, και για πολιτικές που καλούνται περιφέρειες και κυβερνήσεις να καθορίσουν όπως εκείνες κρίνουν καλύτερα.

Φυσικά σε ένα απολυταρχικό καθεστώς όπου μια κυβέρνηση δεν φρόντισε εδώ και οκτώ μήνες να δώσει κονδύλια για υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό σε Υγεία και Παιδεία, αλλά τα μοίρασε στα ΜΜΕ για να την επαινούν όλη μέρα, και στους φίλους εφοπλιστές, αεροπορικές εταιρείες κλπ, οι «συστάσεις» μπορούν να πάρουν διαστάσεις «αποφασίζουμε και διατάσσουμε», σας απειλούμε και σας βρίζουμε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, το CDC ανανέωσε τις σχολικές οδηγίες για την πανδημία Covid-19.

Μειώνονται τα κρούσματα στη Σουηδία, η οποία λέει όχι στη χρήση μάσκας

Πιτσιρίκο, το ότι κάποια από τα περιοριστικά μέτρα ήρθαν για να μείνουν αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι περισσότεροι Αμερικάνοι από ποτέ δουλεύουν πλέον από το σπίτι και θα συνεχίσουν να το κάνουν ακόμα και όταν περάσει η απειλή της Covid 19, κάτι που θα αυξήσει τις ήδη βαθιές ανισότητες στις ΗΠΑ, όπως εκτιμά το Reuters.

Συγκεκριμένα, το 40% του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ δουλεύει από το σπίτι και οι πιθανότητες αυτοί οι εργαζόμενοι να διαθέτουν πτυχίο είναι πενταπλάσιες από το να μην έχουν.

Οι περισσότεροι θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι, ακόμα και μετά το τέλος της πανδημίας, έστω και παρτ τάιμ και το ίδιο προσδοκούν και οι εταιρίες.

Την ίδια στιγμή το 30% εξακολουθεί να μεταβαίνει στον χώρο -της χαμηλόμισθης ως επί το πλείστον- εργασίας του, ρισκάροντας να κολλήσει τον κορωνοϊό είτε στη δουλειά ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το υπόλοιπο 30% έχει χάσει τη δουλειά του και κινδυνεύει να χάσουν την αξία τους και τα προσόντα του, με συνέπεια να πληρώνεται με ακόμα χαμηλότερους μισθούς στο μέλλον.

Η πανδημία ανέδειξε τις ανισότητες κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένων της πρόσβασης στο σύστημα υγείας και περίθαλψης, της στέγασης και της εργασίας.

Περί Υπάρξεως

3+1 απίστευτες πληροφορίες για τα σπερματοζωάρια | SDNA
 


Μια θεώρηση από την πλευρά της Βιολογίας

Όλοι μας γεννηθήκαμε και θεωρούμε την γέννηση μας σαν κάτι φυσιολογικό … έχουμε όμως ποτέ διερωτηθεί ποιες ήταν οι πιθανότητες να υπάρξουμε ?
Να δούμε τι λέει η Βιολογία.
Όλοι μας προερχόμαστε από την ένωση του γαμέτη του Πατέρα μας (σπερματοζωάριο) με τον γαμέτη της Μητέρας μας (ωάριο) . Καθώς κάθε γαμέτης τυχαία περιλαμβάνει ένα χρωμόσωμα από καθένα από τα 23 ζευγάρια η πιθανότητα σχηματισμού του γαμέτη είναι (1/2)↑23 . Έτσι κάθε άνθρωπος έχει πιθανότητα ύπαρξης από τους συγκεκριμένους γονείς του (1/2)↑46.
Για να το πούμε απλά … η πιθανότητα γέννησης ενός ανθρώπου είναι χοντρικά 1 στα 100 τρισεκατομμύρια ή με άλλα λόγια οι γονείς σας μπορεί να κάνανε τρισεκατομμύρια αδέλφια/ες σας και εσείς ποτέ να μην είχατε γεννηθεί (υπάρξει)!

(Μέρος Δεύτερο) Αλγόριθμοι Διαλογής Πεδίου (Triage) Παιδιατρικών Ασθενών σε Συμβάματα με Μαζικές Απώλειες Υγείας - Γιατί διαφοροποιείται ο παιδιατρικός ασθενής

COVID-19 Triage: Who Lives, Who Dies, Who Decides? | MedPage Today
 

Α.3 Γιατί διαφοροποιείται ο παιδιατρικός ασθενής 

Πλήθος ανατομικών, φυσιολογικών, ανοσοποιητικών και αναπτυξιακών παραμέτρων διαφοροποιούν τα παιδιά από τους ενηλίκους. Η διαπίστωση αυτή καταλήγει επομένως στο λογικό συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να είναι αποδεκτή η αντιμετώπιση του παιδιού ως μικρού ενηλίκου. Αν δεν ληφθούν υπ’ όψιν αυτές οι διαφορές μεταξύ παιδιών και ενηλίκων κατά την προετοιμασία απόκρισης σε ένα MCE, κατά τη διαδικασία διαλογής σε αντίστοιχο περιβάλλον, κατά την διάγνωση και κατά την διαχείριση της φυσιολογικής και ψυχολογικής κατάστασης του παιδιατρικού ασθενούς είναι δυνατό

(Μέρος Πρώτο) Αλγόριθμοι Διαλογής Πεδίου (Triage) Παιδιατρικών Ασθενών σε Συμβάματα με Μαζικές Απώλειες Υγείας - Καταστάσεις Εκτάκτων Αναγκών, Ορισμοί, Τυπολογίες - Πως ορίζεται ο παιδιατρικός ασθενής

 

The art of triage | Science
 


Α.1 Καταστάσεις Εκτάκτων Αναγκών, Ορισμοί, Τυπολογίες 

Ως καταστάσεις εκτάκτων αναγκών θα μπορούσε να περιγράφεται ένα πλήθος συνθηκών, χωρίς να είναι πάντοτε απολύτως ξεκάθαρο ποιες και πόσες παράμετροι ορίζουν πότε ένα συμβάν εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία. 

Συμβάματα μαζικών καταστροφών, περιστατικά μαζικών απωλειών υγείας, συμβάματα μαζικών απωλειών υγείας, καταστάσεις πολλαπλών απωλειών ή καταστάσεις μαζικών απωλειών είναι οι ορολογίες που απαντώνται στην διεθνή βιβλιογραφία και αντιστοιχούν στους αγγλικούς όρους Disaster, Mass Casualty Incident (MCI), Mass Casualty Event (MCE), Multiple Casualty Situation (MuCS) και Mass Casualty Situation (MaCS). Δεν υπάρχει παγκοσμίως αποδεκτός ορισμός του τι συνιστά είτε καταστροφή, είτε συμβάν μαζικών απωλειών υγείας (Nocera & Garner 1999). 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα