Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Τελικά, η συναισθηματική νοημοσύνη των ανδρών είναι χαμηλότερη από των γυναικών

Ο όρος »συναισθηματική νοημοσύνη» έγινε ευρέως γνωστός το 1995, όταν εκδόθηκε το ομώνυμο βιβλίο του Daniel Goleman. Αν και δεν ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε με αυτό το τομέα της ψυχολογίας,  αναφέρει ωστόσο ότι η συναισθηματική νοημοσύνη (EQ) είναι πιο σημαντική από τη νοητική νοημοσύνη (ΙQ).
Τι εμπερικλείει όμως αυτός ο όρος και ισχύει αυτό που πολλοί λένε ότι οι άντρες έχουν χαμηλότερη συναισθηματική νοημοσύνη από τις γυναίκες; couple2
Ορισμός κατά Goleman
Ο Goleman ορίζει τη συναισθηματική νοημοσύνη ως την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε τα συναισθήματά μας, να μπορούμε να τα ονομάσουμε, καθώς και να γνωρίζουμε τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του χαρακτήρα μας προκειμένου να διαμορφώνουμε μια καλή αίσθηση εαυτού.

Πως να μειωσετε εως και...50% το ρίσκο για ορθοκολικό καρκινο....



Φίλοι και φίλες,

Μόλις δημοσιεύτηκε από το Αμερικανικό Ίδρυμα μία  Έρευνα για τον καρκίνο..
Μπορείτε απλά ενστερνιζόμενοι μερικές απλές αρχές υγείας να μειώσετε έως και...50% το ρίσκο για ορθοκολικό  καρκίνο.. Τι πρέπει να πράξετε;

Το κακό στον χαρακτήρα


Ο κακός χαρακτήρας ή το κακό στον χαρακτήρα;
Μια κυρίαρχη διάσταση των κωδίκων παραγωγής, και συνακόλουθα πρόσληψης, των σύγχρονων αφηγήσεων, είναι η μανιχαϊστική διάκριση των χαρακτήρων σε καλούς και κακούς: ο καλός ντετέκτιβ, ο κακός δολοφόνος, ο τίμιος αστυνομικός, ο διεφθαρμένος πολιτικός, η αθώα κοπέλα, ο ακόλαστος διαφθορέας της, κ.λπ.
Η διάκριση αυτή καλύπτει μια ψυχολογική ανάγκη του αναγνώστη/δέκτη, δημιουργώντας του την ψευδαίσθηση ότι ο κακός τιμωρείται τελικά και η δικαιοσύνη θριαμβεύει. Μπορεί οι κακοί να επικρατούν προσωρινά, όμως η τελική τους συντριβή είναι βέβαιη. Ένα ολόκληρο λογοτεχνικό είδος, το αστυνομικό μυθιστόρημα, στηρίζεται πάνω σ’ αυτή τη διάκριση καλών και κακών ηρώων.
Η ταύτιση με τους καλούς ήρωες είναι ένας αυτόματος ψυχολογικός μηχανισμός
Συμπάσχουμε με τις δυστυχίες τους, χαιρόμαστε με τις χαρές τους. Επίσης, μέσω της ταύτισης, οι άνθρωποι καλύπτουν μια ακόμη ψυχολογική τους ανάγκη: τη βίωση καταστάσεων που δεν μπορούν να βιώσουν στην πραγματική τους ζωή, όπως η περιπέτεια, το ρομάντζο, κ.λπ.
Πάνω στο μηχανισμό της ταύτισης στηρίχτηκε και η θεωρία του σοσιαλιστικού ρεαλισμού, με τον θετικό ήρωα να αποτελεί πρότυπο προς μίμηση για τον αναγνώστη και τον «κακό» ήρωα παράδειγμα προς αποφυγή.
Ο Μπρεχτ προσπάθησε μέσω μηχανισμών αποστασιοποίησης να αποτρέψει αυτή την ταύτιση. Δεν τα κατάφερε. Ο θεατής συμπάσχει με το δράμα της «Μάνας Κουράγιο», θεωρώντας την ως τραγικό πρόσωπο. Ο δραματουργός Μπρεχτ θριάμβευσε πάνω στον θεωρητικό Μπρεχτ. Οι ρίζες της ταύτισης είναι πάρα πολύ βαθιές για να μπορέσει να την ξεριζώσει κανείς.

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ…



Ποιος είναι ο Χριστός; Δεν είναι Αυτός. Είναι ο Αυτός, είναι και ο Εκείνος, κι όχι αυτός Αυτός, αλλά εκείνος ο Άλλος, όπως είναι περίπου Αυτός, όχι ακριβώς Εκείνος, αλλά εκείνος Εκείνος κι όχι ο Παράλλος, όπως νομίζουν κάποιοι…

Για τον Έναν Χριστό ο λόγος, όμως δεν είναι ένας, είναι αρκετοί οι Χριστοί, είναι πολλοί, πάρα πολλοί… Είναι αυτός που είναι για τον καθένα… Αυτός είναι ο Χριστός. Χιλιάδες είναι, εκατομμύρια είναι…

Έναν Χριστό πιστεύουν, όχι χίλιους, μόνον έναν, ούτε καν δύο… Αυτόν, όμως, τον Έναν τον βλέπει ο καθένας όπως γουστάρει, όπως τον βολεύει, όσο του επιτρέπει ο δικός του ορίζοντας. Άνθρωποι διαφορετικοί μεταξύ τους, με εντελώς ανόμοιες και αταίριαστες σκέψεις, άνθρωποι άλλων εποχών, άλλων κόσμων, όλοι πιστεύουν στον Χριστό, θαρρούν πώς πιστεύουν στον Χριστό.

ΠΟΥΛΗΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ!


Έσκαβε στο χωράφι του και βρήκε ένα παγκόσμιο έργο τέχνης. Ενα αριστούργημα στους αιώνες. Την Αφροδίτη της Μήλου. Η καλύτερη ιδέα που του ήρθε στο μυαλό ήταν να κονομήσει κάποια λεφτά από τα κορόιδα τους Γάλλους που έτυχε να περνούν από τη γειτονιά. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια σκέφτηκε ο πονηρός βλάχος. Τσεπώνω το παραδάκι και καθαρίζω το κτήμα μου από τα μπάζα.
Άλλο μπάζο και ο καπετάνιος του γαλλικού πλοίου που δεν επέτρεψε τη φόρτωση γιατί όπως είπε δεν είχε χώρο. Η Αφροδίτη όταν ξεθάφτηκε σα σήμερα 8 Απριλίου το 1820 ήταν σε δυο κομμάτια. Το συνολικό της ύψος κάτι περισσότερο από 2 μέτρα. Ο Γάλλος αξιωματικός ονόματι Ζυλ Ντυμόν είχε εκτιμήσει με την πρώτη την αξία του αγάλματος και δεν τα παράτησε. Δεν μπορούσε να τα βάλει με τον καπετάνιο του κι έτσι έστειλε γράμμα στον πρέσβη της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη.

Πόσο ασφαλές είναι το φαγητό μας;

altΤα τροφιμογενή νοσήματα αποτελούν σημαντική αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας και για ελάχιστα από αυτά υπάρχουν εμβόλια. Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι συγκλονιστικά:





•  Πάνω από 200 ασθένειες διασπείρονται δια των τροφίμων με τα διαρροϊκά νοσήματα να σκοτώνουν πάνω από 1,5 εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο.
•  Δυο εκατομμύρια θάνατοι συμβαίνουν ετησίως από την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων και νερού.
•  Η ακαταλληλότητα των τροφίμων μπορεί να οδηγήσει τους καταναλωτές σε χρόνια προβλήματα υγείας.
•  Η παγκοσμιοποίηση κάνει την ασφάλεια των τροφίμων πιο περίπλοκη διαδικασία, επειδή δίνονται πολλές ευκαιρίες για την μόλυνσή τους όπως για παράδειγμα κατά την μεταφορά τους.
•  Το τρόφιμο επηρεάζει σημαντικά την οικονομία μιας χώρας και την κοινωνία γι αυτό η ασφάλειά του είναι ζωτικής σημασίας.

Οι μεταβολές του καιρού συντηρούν ακόμα τις εποχιακές ιώσεις και την γρίπη


της Κικής Τσεκούρα,

Η αστάθεια του καιρού, οι βροχές, οι μεταβολές τις θερμοκρασίας μέσα στην μέρα και η υγρασία συντηρούν ακόμα τις εποχικές ιώσεις και την γρίπη. Για άλλες τρείς εβδομάδες ακόμα υπολογίζεται να μας ταλαιπωρεί η γρίπη.

Εξακολουθούν να αυξάνονται οι θάνατοι από την εποχική γρίπη, καθώς μέχρι σήμερα το πρωί είχαν συνολικά χάσει τη ζωή τους 98 άνθρωποι.

Από την επιδημιολογική καταγραφή των τελευταίων ημερών φαίνεται ότι ο θλιβερός κατάλογος με τους ασθενείς που χάνουν τη ζωή τους, ανεμβολίαστοι και με έχοντας εμφανίσει βαριές επιπλοκές από τη γρίπη, μακραίνει με πολύ πιο αργό ρυθμό σε σύγκριση με εκείνον του περασμένου μήνα.

Τα βοτάνια του Θεού

votania tou theouΓράφει η Πωλλέτα Ψυχογυιοπούλου *
Από μικρή της άρεσαν οι συλλογές. Ωστόσο το 1992, χρόνος ξεχωριστός, άλλαξε την πορεία της ζωής της. Ανέβαινε, κατέβαινε, ανεβοκατέβαινε την ανηφόρα του χωριού στον ελεύθερο χρόνο της – ανάμεσα στα μαθήματα- και μάζευε με μανία γαϊδουράγκαθα. Τη δυσκόλευαν, γιατί ήταν ψηλά, επιβλητικά, με δυνατό κορμό και απειλητικά αγκάθια. Αυτά τα αγκάθια, λοιπόν, που της τρύπαγαν χέρια και πόδια, γιάτρευαν την ψυχή της! Mα   κι εκείνο το μεγάλο μωβ λουλούδι αντιστεκόταν στη φθορά και διατηρούσε το χρώμα του ακόμη μετά από τέσσερις  ολόκληρες -ίσως…και περισσότερο- εβδομάδες αποξήρανσης. Ήταν τόσο όμορφο και απρόσιτο όσο και βαθιά θεραπευτικό. Βοηθούσε, βεβαίως, και κατά οποιασδήποτε ανάμνησης και μελαγχολίας…. Μυστήριο.
Την παρατηρούσαν  παιδιά, γονείς και κηδεμόνες. Απόρησαν, το ανέφεραν στο Διευθυντή και εκείνος με τη σειρά του στρίβοντας το τσιγκελωτό μουστάκι του της είπε:
-«Μωρή Παναγιωτίτσα, μου ‘παν οι γονείς ότι κάθε μέρα μαζεύεις  γαϊδουράγκαθα. Τι πράγματα είναι αυτά; Έχω ένα κτήμα πιο κάτω δεν πας να το ξελογγώσεις;»  Χαμογέλασε, απέφυγε τη συζήτηση και συνέχισε μετά μανίας το έργο της.

Ο Θάνατος ως κομμάτι της ζωής

Η δημιουργία τέχνης είναι μια προσπάθεια εξασφάλισης μιας μορφής αθανασίας. Εδώ εικονίζεται ο πίνακας του Gustav Klimt (1862- 1918) «Θάνατος και Ζωή».
Από την Ελεάνα Πανδιά, Επικοινωνιολόγο, ΜΑ, Υπ. Διδάκτορα Παντείου

Πώς η έννοια του θανάτου επηρεάζει την εν ζωή συμπεριφορά μας;
Ο Freud υποστήριζε πως οι άνθρωποι έχουμε μια παράξενη συμπεριφορά σε ότι αφορά το θάνατο, τον περιβάλλουμε με σιγή κι αναφερόμαστε σε αυτόν μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις όταν για παράδειγμα χάνεται κάποιος ορειβάτης, όταν συμβαίνει κάποιο εργατικό δυστύχημα και συγκινούμαστε βαθιά όταν χάνεται κάποιο οικείο σε μας άτομο.
Σε μια προφορική διάλεξη[1] ο Freud επεσήμανε ότι «κανείς δε θα μπορούσε να συμπεράνει από τη συμπεριφορά μας ότι αναγνωρίζουμε το θάνατο ως αναγκαιότητα και ότι έχουμε τη βέβαιη πεποίθηση πως καθένας από μας είναι χρεωμένος στη φύση με το θάνατό του. Αντιθέτως, κάθε φορά έχουμε μια εξήγηση που υποβαθμίζει αυτή την αναγκαιότητα σε σύμπτωση».

ΑΚΟΜΗ ΓΕΛΑΣ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΨΕΚΑΖΟΥΝ Τ' ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ??



το όνομα του ξιλέλα ...
ιός τρομερός που επιτίθεται στην ελιά...
και την ξεραίνει...
ελιά?..που βρισκεις ελιά? ποιός έχει το λάδι? 
ο νότος της ευρώπης..
εκεί λοιπόν επιτέθηκε ο ιός και κινδυνεύει μια ολόκληρη περιοχή να μεινει χωρίς κανένα εισόδημα...
από την επιδημία που δημιούργησε
Πούλια στη ν. ιταλία...
ελιές που επέζησαν για δεκάδες αιώνες.
αιωνόβιες
είδαν από τις σταυροφορίες μέχρι τους σημερινούς πολέμους ...
άκουσαν στον ίσκιο τους να διαβάζεται από το πρωτότυπο της Θείας Κωμωδίας μέχρι τα χειρόγραφα του Λεονάντο...
έθρεψαν και έζησαν γενιές και γενιές...
και γιατρευτηκαν με τη βοήθεια του ανθρώπου από κάθε κακό...
ξαφνικά οδηγία και κονδύλι 
13 εκ ευρώ να ξεριζωθούν 
όλα αυτά τα δέντρα...
μέσα σε έξη μήνες...
όχι λεφτά για την έρευνα και να βρεθεί το φάρμακο...
και να θεραπευτούν
να ξεριζωθουν 
μη και αρρωστήσουν ...τα υπόλοιπα...

Θεραπεία Επιχείλιου Έρπη Με Φυσικούς Τρόπους

"Μου ζητήθηκε να κάνω μια αναφορά στον Επιχείλιο Έρπη πως μπορεί να θεραπευτεί με φυσικούς τρόπους.
ΒΟΤΑΝΑ (υπό μορφή βάμματος) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βαλσαμόχορτο και Εχινάκεια.
Μετράμε 5 σταγόνες από το καθένα σε 1/2 ποτήρι κρασιού με νερό και το πίνουμε 3 φορές την μέρα.(προσοχή βέβαια γιατί μπορεί κάποιος να είναι αλλεργικός σε ένα από τα βότανα....μπορείτε να ξεκινήσετε για 2 μέρες με 1 σταγόνα από το κάθε βότανο για να διαπιστώσετε αν θα σας προκαλέσουν κάποια προβλήματα)

1)Κρέμα με κερί μέλισσας
(αντισηπτικές και κατευναστικές ιδιότητες)
ΧΡΗΣΗ :2-3 φορές ημερησίως τοπικά

ΥΛΙΚΑ:
1 κουταλ. σούπας κερί μέλισσας
1 φλυτζάνα λάδι καλέντουλας
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μύρου
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μελισσόχορτου.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε το κερί μέλισσας σε μπαιν μαρί και ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι καλέντουλας να γίνει ένα μείγμα.Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα αιθερια έλαια.
Αποθηκεύουμε  σε γυάλινο βαζάκι
-------------
2)Κρέμα με κερί μέλισσας 

ΥΛΙΚΑ :
1 φλυτζάνα τσαγιού αμυγδαλέλαιο
1 κουταλ. σούπας κερί μέλισσας
2 κουταλ. σούπας λάδι χοχόμπα
1 αμπούλα βιταμίνη Ε
7 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε σε μπαιν-μαρί το κερί μέλισσας ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το αμυγδαλέλαιο και το χοχομπα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την Βιταμίνη Ε και το αιθέριο έλαιο.
Αποθηκεύουμε σε γυάλινο βαζάκι.
------------------------------------
3)Lip Balsam

ΥΛΙΚΑ :
3 κουταλ. γλυκού κερί μέλισσας 
4 κουταλ. γλυκού βούτυρο κακάο
5 κουταλάκια γλυκού αμυγδαλέλαιο
2 κουταλ. γλυκού λανολίνη 
1/2 κουταλ. γλυκού μέλι 
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμόντου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Λιώνουμε σε μπαιν-μαρί το κερί μέλισσας,,το λάδι,την λανολίνη και το βούτυρο κακάο.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το μέλι και το αιθέριο έλαιο.
Αποθηκεύετε σε γυάλινο βαζάκι .

(Μεταφρασμένα από τα βιβλία των σπουδών μου)"

Μου ζητήθηκε να κάνω μια αναφορά στον Επιχείλιο Έρπη πως μπορεί να θεραπευτεί με φυσικούς τρόπους.

ΒΟΤΑΝΑ (υπό μορφή βάμματος) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βαλσαμόχορτο και Εχινάκεια.

Μετράμε 5 σταγόνες από το καθένα σε 1/2 ποτήρι κρασιού με νερό και το πίνουμε 3 φορές την μέρα.(προσοχή βέβαια γιατί μπορεί κάποιος να είναι αλλεργικός σε ένα από τα βότανα....μπορείτε να ξεκινήσετε για 2 μέρες με 1 σταγόνα από το κάθε βότανο για να διαπιστώσετε αν θα σας προκαλέσουν κάποια προβλήματα)

Ξέρετε τι ο χυμός μπανάνας μπορεί να κάνει στο σώμα σας;

do-you-know-τι-μπανάνα-χυμό-can-do-να-σας-σώμα

Θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε ολόκληρο τον οργανισμό σας, αλλά και θα μειώσει τα αποθέματα λίπους γύρω από την κοιλιά σας.

Εδώ είναι ότι θα χρειαστείτε:

Αποτελεσματικό τέχνασμα για αντιμετώπιση του κρυολογήματος - Εισπνοή με μέλι!

αποδοτική-τρικ-για-θεραπεία-κρύο-εισπνοή-με-μέλι

Εάν έχετε αναπνευστικά προβλήματα ή πάσχετε από βρογχίτιδα, τότε κάντε μια εισπνοή με μέλι στο σπίτι.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τη διαδικασία που σας παρουσιάζουμε:

Καλύτερη η βροχή για την ψυχολογία μας από την λιακάδα λένε οι… “επιστήμονες”!




Κάθε φορά που λέω ότι τα είδα και τα άκουσα όλα, απλά… διαψεύδομαι! Έχει πολύ πράμα ακόμααα!!!

δημοσίευμα στο Βήμα science:

Οι βροχερές μέρες δεν μας «μαυρίζουν» τη διάθεση

Οι ηλιόλουστες μέρες είναι εκείνες που, σύμφωνα με νέα μελέτη, τελικά επηρεάζουν την ψυχολογική μας κατάσταση

Με τα τερτίπια του καιρού έχουμε συνηθίσει λίγο-πολύ να παρομοιάζουμε τη διάθεσή μας. Στην πραγματικότητα, όμως, όπως ισχυρίζονται βρετανοί επιστήμονες, τελικά το αν βρέχει ή έχει καλό καιρό δεν φαίνεται να μας επηρεάζει ψυχολογικά.
Τα νέα ευρήματα των ειδικών από το Πανεπιστήμιο του Γουεστμίνστερ, τα οποία παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Royal Economic Society, καταρρίπτουν τον μύθο που μας θέλει «συννεφιασμένους» κάθε φορά που έξω βρέχει. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είτε κάνει ζέστη ή κρύο είτε έχει καλό καιρό είτε όχι, οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δεν πρόκειται να είναι ούτε πιο χαρούμενοι αλλά ούτε και πιο λυπημένοι.
Ο ήλιος φέρνει… σύννεφα;

ΤΑ ΔΥΟ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗ


του Ανειδίκευτου Συνεργάτη
Η Βίκη Σταμάτη δεν πληρώνει ούτε για την αποδοχή των κλεμμένων του άντρα της ούτε κάτι άλλο ποινικώς κολάσιμο. Πληρώνει για το γεγονός ότι προκάλεσε. Και μόνο γι' αυτό. Από τον καιρό της παντοδυναμίας του συζύγου της κυκλοφορούσε σαν ανέκδοτο στις μπουτίκ του Κολωνακίου και της Κηφισιάς.
«Μόλις μας τελείωσε αυτό που ζητάτε. Ξέρετε, πέρασε πάλι το πρωί η κυρία Σταμάτη». Και εννοούσαν την καταναλωτική μανία της κυρίας υπουργού, που κατά το μύθο, αγόραζε ακόμη κι ό,τι δεν της άρεσε, φτάνει να μην το αγόραζαν οι άλλες.
Ποιες ήταν οι άλλες; Προφανώς οι συμβίες ή οι ερωμένες πατεντάτων μιζαδόρων της λεγόμενης καλής κοινωνίας, που ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι την υπάλληλο της ΔΕΗ από το Ζέλι Φθιώτιδας, με τα πανάκριβα γούστα, σε ταξίδια ρούχα και κοσμήματα που «είχε τυλίξει» τον πανίσχυρο υπουργό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα