Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Η μικρή εξοχική κατοικία των 16 τμ που αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεσαι τεράστιο χώρο για να έχεις τα πάντα

Το Bayside Bungalow είναι ένα μικροσκοπικό σπίτι πάνω σε ρόδες, που βρίσκεται στις ακτές του Puget Sound στην Olympia της Ουάσιγκτον, στην U.S.A.

Η μικρή εξοχική κατοικία των 16 τμ που αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεσαι τεράστιο χώρο για να έχεις τα πάντα

Σε συνολικά 15,84 τ.μ., και πέντε μήνες προσωπικής δουλειάς η 26χρονη Brittany Yunker κατασκεύασε μία κατοικία που αποδεικνύει ότι μπορεί ένα τόσο μικρό σπίτι να προσφέρει ευχάριστη διαβίωση.

Η μικρή εξοχική κατοικία των 16 τμ που αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεσαι τεράστιο χώρο για να έχεις τα πάνταΗ μικρή εξοχική κατοικία των 16 τμ που αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεσαι τεράστιο χώρο για να έχεις τα πάνταΗ μικρή εξοχική κατοικία των 16 τμ που αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεσαι τεράστιο χώρο για να έχεις τα πάνταΗ μικρή εξοχική κατοικία των 16 τμ που αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεσαι τεράστιο χώρο για να έχεις τα πάντα

Το σπίτι είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρική ενέργεια, έχει ένα μικρό θερμοσίφωνα για το νεροχύτη και το ντους και θερμαίνεται από ένα μίνι τζάκι αερίου στο σαλόνι και μια ηλεκτρική θερμάστρα τοίχο.

Τώρα σιωπή. Τώρα ή πράξεις ή τίποτα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τώρα σιωπή. Τώρα ή πράξεις ή τίποτα.
Γράφει η Σοφία Παπαηλιάδου
Άσε με κάτω.
Κατάλαβες τι σου είπα ρε;
Μην με αγγίξεις.
Δεν θέλω το χέρι σου να με σηκώσει.
Δεν θέλω τίποτα.
Κανέναν.
Αν θες κάτσε κάτω μαζί μου και μη μιλάς.
Σιωπή. Λέξη, τίποτα!
Κατάλαβες τι σου είπα;
Δικαίωμά μου να πέσω, δικαίωμά μου να σηκωθώ όποτε και όταν θέλω.
Κι αν δεν σου αρέσει το ντεκόρ στο πάτωμα, φύγε.
Ούτε ο πρώτος θα είσαι, ούτε ο τελευταίος.
Συνήθισα πια από ανθρώπους που φεύγουν μόλις τους χαλάσω τα χατίρια.
Μόλις γίνω άβολη και μη διαχειρίσιμη.
Μόλις γίνω εγώ.

Η μικροκοσμική τροχιά- Το μυστικό των Ταοϊστών για ανώτερη συνείδηση



Το ανθρώπινο σώμα είναι προικισμένο με πνευματική ανατομία, χρησιμοποιώντας τη για να υποστηρίξει την ζωή και την συνείδηση. Ως μικρόκοσμος του σύμπαντος, το ενεργειακό κυκλοφορικό σύστημα του σώματος κατοπτρίζει τα μοτίβα που βρίσκουμε στον Κόσμο, τα οποία ρέουν με μοτίβα τροχιάς κατά μήκος των καναλιών που συχνά αναφέρονται ως μεσημβρινοί.

Καθώς οι πλανήτες κινούνται με τροχιά γύρω από τα αστέρια, έτσι και τα ηλεκτρόνια περιστρέφονται γύρω από τον πυρήνα των ατόμων, δημιουργώντας βιοηλεκτρική ενέργεια, η ύλη από την οποία αποτελείται το σώμα μας. Είμαστε ηλεκτρικά όντα και όταν τα κυκλώματα μας λειτουργούν αποτελεσματικά, η προσωπική μας ενέργεια, υγεία και ευεξία αυξάνονται.

Η επιστήμη των υλικών προσεγγίζει αυτή την θεωρία αναγνωρίζοντας πρακτικές όπως ο βελονισμός ως αποτελεσματικές μεθόδους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας. Ωστόσο, ενώ περιμένουμε μια συγκεκριμένη εξήγηση για τα βιο-κυκλώματα μας μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες από εργασίες προηγούμενων αιώνων που έγιναν από εσωτερικούς επιστήμονες οι οποίοι ανέπτυξαν ένα ευρύ φάσμα συστημάτων διαλογισμού και σωματικών ασκήσεων για την καλλιέργεια, την ενδυνάμωση και την εκκαθάριση του τσι ή της ζωτικής ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα με τις πρακτικές του Qi Gong, Tai Chi, Kundalini Yoga και ενεργειακών διαλογισμών οι οποίοι επικεντρώνονται στην ανάπτυξη του τσι και της πρανικής ενέργειας.

Αλλά τι είναι αυτό το τσι; Και από πού έρχεται; Το τσι είναι η ίδια πρωταρχική δύναμη της ζωής. Αρχίζει στην ανθρώπινη ζωή από το τρύπημα ενός αυγού από ένα κύτταρο σπέρματος. Από αυτή την αρχική συγχώνευση δημιουργείται ένα εξαιρετικά πολύπλοκο νέο ανθρώπινο ον. Το τσι είναι η συνεχόμενη ροή ενέργειας που συνδέει τους διάφορους ιστούς, τα όργανα και τις λειτουργίες σε ένα ενιαίο σύνολο-ένα άτομο. Το τσι επίσης συνδέει αυτό το άτομο με το περιβάλλον του. ~Mantak Chia

Ζωντανός κληρονόμος της αρχαίας Ταοϊστικής φιλοσοφίας, συγγραφέας, δάσκαλος και θεραπευτής ο Mantak Chia δουλεύει με ένα μοναδικό σύστημα που αποκαλεί Παγκόσμια Θεραπεία Τάο. Σε αυτή την προσέγγιση της ευεξίας περιλαμβάνεται μια συγκεκριμένη πρακτική για το άνοιγμα της μικροκοσμικής τροχιάς μέσα στο ενεργειακό σώμα, προσφέροντας στους αφοσιωμένους επαγγελματίες έναν εύκολο και βαθύ τρόπο να γνωρίσουν άμεσα την κίνηση του τσι μέσα στο σώμα.

Ευθύνη Σου η Υγεία Σου


Ευθύνη Σου η Υγεία Σου 
«Τα πολλά χρήματα βρίσκονται στην αρρώστια κι όχι στην υγεία σου. Ετσι λοιπόν φροντίζουν να είσαι συνεχώς άρρωστος κι εσύ συμφωνείς σε αυτό»

«Ολόκληρος ο κόσμος είναι εντελώς δικό σου δημιούργημα. Ανέλαβε την ευθύνη γι’ αυτό και Άλλαξε τον, όποτε θέλεις. Αν θέλεις να λύσεις ένα οποιοδήποτε πρόβλημα, ανεξάρτητα από το είδος του, εργάσου με συνέπεια, πειθαρχία και αψογοσύνη με τον εαυτό σου και λύσε όποια προβλήματα υγείας μόνος σου»


Πριν από  χρόνια, κάποιος θεραπευτής στη Χαβάη θεράπευσε μια ολόκληρη πτέρυγα επικίνδυνων ψυχασθενών, χωρίς να δει ποτέ κάποιον από αυτούς. Ο ψυχολόγος μελετούσε τον φάκελο του ασθενή και μετά έψαχνε μέσα στον εαυτό του για να δει πώς δημιούργησε την ασθένεια αυτού του ατόμου. Καθώς βελτιωνόταν ο ίδιος, ο ασθενής θεραπευόταν. Όταν πρωτοάκουσα αυτή την ιστορία, σκέφτηκα ότι ήταν ένας τοπικός θρύλος. Πώς θα μπορούσε κάποιος να θεραπεύσει κάποιον άλλον θεραπεύοντας τον εαυτό του; Πώς θα μπορούσε η καλύτερη αυτοβελτίωση να θεραπεύσει τον επικίνδυνο ψυχασθενή; Δεν έβγαινε νόημα.  Ο θεραπευτής είχε χρησιμοποιήσει μια Χαβανέζικη θεραπευτική μέθοδο που ονομαζότανHo’oponopono.

Είναι γνωστό ότι «απόλυτη ευθύνη» σημαίνει να είμαι υπεύθυνος για ό,τι σκέφτομαι και ό,τι κάνω. Οτιδήποτε πέρα από αυτό, είναι έξω από μένα. Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την απόλυτη ευθύνη με αυτόν τον τρόπο. Είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι κάνουμε, όχι για αυτό που κάνει κάποιος άλλος. Αυτό όμως είναι λάθος. Ο Χαβανέζος θεραπευτής που θεράπευσε αυτούς τους διανοητικά διαταραγμένους ανθρώπους δείχνει μια προχωρημένη νέα οπτική της Απόλυτης Ευθύνης.

Το όνομα του Χαβανέζου θεραπευτή είναι: Dr. Ihaleakala Hew Len. Στο πρώτο του τηλεφώνημα με τον συγγραφέα Joe Vitale μιλούσαν περίπου μια ώρα. Του ζήτησε να του αφηγηθεί όλη την ιστορία της δουλειάς του σαν θεραπευτή. Εξήγησε ότι εργάστηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο της Χαβάης για τέσσερα χρόνια. Η πτέρυγα όπου κρατούσαν τους επικίνδυνους ψυχασθενείς ήταν ζόρικη. Ψυχολόγοι παραιτούνταν στο μήνα επάνω. Το προσωπικό προφασιζόταν αρρώστια ή απλά αποχωρούσε. Όλοι περπατούσαν με την πλάτη στον τοίχο, φοβούμενοι μήπως δεχτούν επίθεση από τους ασθενείς. Δεν ήταν ένας ευχάριστος τόπος ζωής, εργασίας ή επίσκεψης.

Τι σκοτώνει κάθε ανασφάλεια ?





Η ανασφάλεια είναι ένας βρικόλακας, ο οποίος μας χαλάει κάθε μας στιγμή και κάθε μας χαρά. Είναι ένας δρόμος μέσα από σκέψεις, φόβους, πανικό που μας δείχνει τι θα γίνει αν, τι θα πάθουμε αν...

 Βασίζεται στη λογική και χαρακώνει κάθε φορά την καρδιά μας.
Οι ανασφάλειες όλων των ανθρώπων έχουν κοινές βασικές καταστάσεις, όπως το χρήμα που το χρειαζόμαστε για να πληρώσουμε κάτι, για τις σχέσεις μας και την υγεία μας.
Όλο αυτό το τοπίο της ανασφάλειας που όλοι μας περνάμε είναι ένας Γολγοθάς που μας βασανίζει το μυαλό συνέχεια. Εκεί που πάμε να ηρεμίσουμε σκηνές τρόμου ξεπετάγονται από το μυαλό μας και δεν μπορούμε να τις σταματήσουμε. 

Η ανασφάλεια μας παραλύει το νευρικό μας σύστημα με αποτέλεσμα να μπλοκάρει τις λύσεις ή σωστές εικόνες που θα εμφανιστούν μπροστά μας. Είναι ένας μόνιμος δυνάστης και συνήθως αν το παρατηρήσετε οι περισσότερες ανασφάλειες που βιώνουμε έχουν να κάνουν με καταστάσεις που μας τις έχουν δημιουργήσει άλλοι σε συνδυασμό με εμάς. Αυτοί οι άλλοι συνήθως λέγονται κεφαλές του τόπου, του πλανήτη, όπου κι εκείνοι με τη σειρά τους άνθρωποι είναι. Σαν να λέμε εμείς οι άνθρωποι που έχουμε νου, έχουμε δημιουργήσει καταστάσεις και δεδομένα για να έχουμε άγχος και ανασφάλειες. Και ποιο είναι το ζητούμενο ? Η ύλη !!! Έτσι σκλαβωμένοι και δυστυχισμένοι λειτουργούμε λες και θα ζήσουμε αιώνια και λες και μας είπε κανείς ότι όλο μας το βιός θα το πάρουμε μαζί μας !!! Αυτό που ίσως δεν μπορεί να κάνει ένας απλός άνθρωπος είναι να τα βάλει με τις κεφαλές ή γενικά με το σύστημα. Όμως αυτός ο απλός άνθρωπος έχει ένα ισχυρό «όπλο» που το κληρονόμησε από τον Πατέρα μας Θεό από τη στιγμή που γεννήθηκε. Αυτό το «όπλο» λέγεται πίστη. Σε Εσένα αφήνω τα βάσανά μου και τα προβλήματά μου Θεέ μου !!! 

Θέλει αρετή και τόλμη…


Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία ( Ανδρέας Κάλβος )

Μία φράση η οποία ενώνει, γεφυρώνει τα δύο βασικά υλικά της ελευθερίας.

Η ελευθερία γίνεται τρόπος ζωής και στάση ζωής με αυτά τα δύο υλικά. 

Όμως εμείς πήραμε μόνο την τόλμη και ενώσαμε την ελευθερία με την μάχη, με τον πόλεμο, με την αντιπαλότητα.


Και έτσι ελευθερία δεν έχουμε, αλλά έχουμε διαφορετική σκλαβιά. 

Γιατί χωρίς την αρετή ως βασική έναρξη, βγαίνουμε από την μία σκλαβιά για να μπούμε στην άλλη.

Γιατί η τόλμη μόνη της θα έχει οδηγό τον θυμό και ο θυμός θέλει να εξουσιάσει, να χειραγωγήσει και έτσι θα έχουμε βάση μας την αδικία.

Η τόλμη μόνη της λοιπόν μας οδηγεί να βιώνουμε καταστάσεις αδικίας, αλλά όχι ελευθερίας. 

Ναρκισσιστικά άτομα: προφίλ, σχέσεις, αιτιολογία



"Είμαι η Μαρία 34 ετών και συζώ εδώ και ένα χρόνο με τον Γιώργο 37 ετών. Ο Γιώργος είναι ένα άτομο που αρχικά ήταν πολύ γοητευτικό για μένα. Ήθελε να είναι ξεχωριστός. 

Ψώνιζε από ειδικά μαγαζιά, ήθελε να ανήκει σε παρέες που όλοι ήταν ιδιαίτεροι. Πρόσεχε πολύ την εμφάνισή του και ήθελε όλοι να τον θαυμάζουν. Μέσα από την συνύπαρξη μαζί του πολλές φορές ένιωθα κι εγώ την αίσθηση μεγαλείου που μου μετέδιδε. Τώρα τελευταία όμως νιώθω ότι όταν δεν τον θαυμάζω εκείνος πέφτει ψυχολογικά και πολλές φορές μου φέρεται εκδικητικά νομίζω για αυτό το λόγο. Αναρωτιέμαι λοιπόν, σχετίζεται αυτό με την προσωπικότητά του ή περισσότερο με τη σχέση μας;"

Στο παραπάνω κείμενο μάς δίνεται μια από τις κλασικές περιπτώσεις προφίλ προσωπικότητας που εντάσσονται από τις θεωρίες προσωπικότητας ως ναρκισσιστικές. Ο όρος προέρχεται από το μύθο του Νάρκισσου ο οποίος θαύμαζε τόσο πολύ τον εαυτό του στο είδωλο που δημιουργούσε η λίμνη όπου κοιταζόταν κάθε μέρα, ώστε τελικά βούτηξε στην λίμνη για να έρθει πιο κοντά στην ωραιότητα του ειδώλου του και τελικά πνίγηκε. Ας δούμε όμως πώς αυτός ο «πνιγμός» αυτών των προσωπικοτήτων μετουσιώνεται στην απλή καθημερινότητα.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥΣ

Τα άτομα με αυτό το προφίλ λοιπόν παρουσιάζονται με ένα βαθύ, υπέρμετρο, μεγαλειώδες αίσθημα σπουδαιότητας για τον εαυτό. Συχνά υποτιμούν την σπουδαιότητα των επιτευγμάτων άλλων ανθρώπων και υπερεκτιμούν την σπουδαιότητα των δικών τους πράξεων. Εκνευρίζονται όταν άλλοι αποδεικνύονται ομορφότεροι, εξυπνότερο ή ικανότεροι. Κλασικό τεστ για να υποψιαστούμε συγκεκαλυμμένο ναρκισσισμό σε ένα άτομο είναι να το ρωτήσουμε για την τελευταία φορά που θεώρησε ότι υπολειπόταν κάποιου άλλου σε σπουδαιότητα.

Πιστεύουν ότι είναι πολύ ξεχωριστά άτομα και μοναδικά, σίγουρα σε ό,τι και αν κάνουν ή σκέφτονται. Για αυτό το λόγο θα δούμε ότι διεισδύουν σε λόμπι ή κοινωνικές κάστες που σημείο αναφοράς τους έχουν την ιδιαιτερότητα των μελών τους. Συνήθως αυτά τα λόμπι σχετίζονται με επίδειξη πλούτου, δύναμη επιρροής και αναλώνονται πολύ με την έννοια της εικόνας. Έξω από αυτά τα λόμπι αισθάνονται σαν το ψάρι έξω από το νερό του και για αυτό υπομένουν τα πάντα για να συνεχίσουν να ανήκουν εκεί.

Επιζητούν τον θαυμασμό αλλά δεν είναι εμπαθείς με τους άλλους. Χαρακτηρίζονται από αδυναμία ή ολοκληρωτική απώλεια ικανότητας ενσυναίσθησης, δηλαδή της ικανότητας του ανθρώπου να μπορεί να μπαίνει στη θέση του αλλού και να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που βιώνει ο άλλος, κυρίως σε σχέση με την διαχείριση συναισθημάτων. Η έλλειψη εμπάθειας τα κάνει να μιλούν συνέχεια για τα προβλήματά τους και να αδιαφορούν για τα προβλήματα των άλλων. Πολλές φορές χαρακτηρίζονται στις διαπροσωπικές τους σχέσεις ως αδιάφοροι, ψυχροί, ασυναισθηματικοί, εγωιστές...

Μπλεζ Πασκάλ - Περί αδικίας

Μπλεζ Πασκάλ - Περί αδικίας

Το δικό μου, το δικό σου.
Αυτό το σκυλί είναι δικό μου,  έλεγαν εκείνα τα φτωχά παιδιά·
αυτή είναι η θέση μου υπό τον ήλιο. 
Ιδού η αρχή και η εικόνα της αρπαγής σ' όλη την γη.
Γιατί με σκοτώνετε; Μα δε μένετε στην άλλη πλευρά της θάλασσας;
Φίλε μου, αν μένατε σε τούτη την πλευρά, θα ήμουνα δολοφόνος,
και θα ήταν άδικο να σε σκότωνα μ' έναν τέτοιο τρόπο.
Αλλά μια και μένετε στην άλλη πλευρά είμαι ένας γενναίος,
και τούτο είναι δίκαιο.
Πάνω σε τι θα θεμελιώσει κανείς την οικονομία του κόσμου, τον οποίο θέλει να κυβερνήσει; Άραγε είναι η ιδιοτροπία του καθενός χωριστά; Τι σύγχυση! Άραγε είναι η δικαιοσύνη; Την αγνοεί.
Σίγουρα αν την γνώριζε, δεν θα είχε καθιερώσει αυτό το αξίωμα, το πιο γενικό απ' όλα τα αξιώματα που υπάρχουν μεταξύ των ανθρώπων: Ότι ο καθένας ακολουθεί τα ήθη της χώρας του. Η λάμψη της αληθινής ισότητας θα είχε κυριαρχήσει σ' όλους τους λαούς, και οι νομοθέτες δεν θα είχαν πάρει για πρότυπο, αντί γι' αυτή τη σταθερή δικαιοσύνη, τις φαντασίες και τις ιδιοτροπίες των Περσών και των Γερμανών. Θα την έβλεπαν να φυτεύεται σ' όλα τα κράτη του κόσμου και σ' όλες τις εποχές, ενώ δεν βλέπουν τίποτα το δίκαιο ή το άδικο, που να μην αλλάζει ουσιαστικά καθώς αλλάζει το κλίμα.

Ποιος ήταν ο 64χρονος εκτελεστής του Λας Βέγκας

Ποιος ήταν ο Στήβεν Πάντοκ, ο 64χρονος εκτελεστής του Λας Βέγκας, που σκότωσε 59 άτομα και τραυμάτισε άλλα 527, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό της χειρότερης επίθεσης από οπλοφόρο στην ιστορία των ΗΠΑ.

Άνθρωποι τρέχουν να καλυφθούν, καθώς οι σφαίρες πέφτουν βροχή γύρω τους στο φεστιβάλ κάντρυ μουσικής Route 91 Harvest, από τα παράθυρα του 32ου ορόφου του ξενοδοχείου Mandalay Bay. Δράστης ο Στήβεν Πάντοκ, 64 ετών. Πηγή: News Media

Τι γνωρίζουμε με βεβαιότητα έως τώρα

• Τουλάχιστον 59 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 527 τραυματίστηκαν στο περιστατικό με πυρά από αυτόματο όπλο στην κεντρική λεωφόρο του Λας Βέγκας αργά το βράδυ της Κυριακής.
• Αυτή είναι η πιο θανατηφόρα επίθεση οπλοφόρου στην ιστορία των ΗΠΑ.
• Ο οπλοφόρος άνοιξε πυρ από τον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay, στοχεύοντας το πλήθος των 22.000 ατόμων που παρακολουθούσαν μια μεγάλη υπαίθρια συναυλία εκεί κοντά.
• Δράστης ήταν ο Στήβεν Πάντοκ (Stephen Paddock), 64 ετών, από το Mesquite της Νεβάδας. Ο οπλοφόρος βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του, στο οποίο διέμενε από τις 28 Σεπτεμβρίου, έχοντας πυροβολήσει τον εαυτό του.
• Στο διαμέρισμα του ξενοδοχείου όπου έμεινε ο δράστης (μια σουίτα δύο δωματίων) βρέθηκαν 23 αυτόματα όπλα ορισμένα με τηλεφακό, δύο τοποθετημένα πάνω σε τρίποδα μπροστά στα σπασμένα παράθυρα, και άλλα 18 στο σπίτι του στο Mesquite, διαμετρήματος 0.308 και 0.223 ιντσών, καθώς και πιστόλια.

Τα απλά μυστικά επιτυχίας των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη



Δισεκατομμυριούχοι δεν υπάρχουν πολλοί στον κόσμο, όμως, τα μυστικά της επιτυχίας τους είναι πολύ πιο απλά από όσο νομίζετε.
Ακολούθησαν το πάθος τους: η πλειοψηφία των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη δεν ξεκίνησαν με την πρόθεση να γίνουν δισεκατομμυριούχοι. Απλά, βρήκαν κάτι με το οποίο ήταν τόσο παθιασμένοι, ώστε του αφιέρωσαν όλη τους τη ζωή. Επίσης, η χρονική στιγμή ήταν τέλεια και, έτσι, το πάθος τους μεταμορφώθηκε σε μια μηχανή που βγάζει χρήματα. Όμως, η αφετηρία τους ήταν το πάθος τους και όχι το κέρδος.
Είχαν τεράστια επιμονή: η επιμονή έπαιξε μεγάλο ρόλο στη επιτυχία των δισεκατομμυριούχων. Οι περισσότεροι απέτυχαν πολλές φορές, αλλά κάθε φορά έβρισκαν τη δύναμη να σηκωθούν και να ξαναπροσπαθήσουν. Πάλεψαν, ρίσκαραν, περιπλανήθηκαν έξω από την ασφάλεια που προσφέρει μια νορμάλ ζωή και στο τέλος τα κατάφεραν.
Δεν κυνηγούσαν το χρήμα: όλοι ανεξαιρέτως οι δισεκατομμυριούχοι δεν ξεκίνησαν κυνηγώντας τα χρήματα, αλλά ο στόχος τους ήταν να αλλάξουν τον κόσμο. Είτε βρίσκοντας μια πρωτοποριακή λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα, είτε εφευρίσκοντας μια νέα τεχνολογία που είχε ανάγκη ο κόσμος ή δημιουργώντας κάτι εντελώς νέο. Αυτό ήταν το αρχικό τους κίνητρο.
Πρόσεχαν πάντα την υγεία τους: οι περισσότεροι κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι οι δισεκατομμυριούχοι δούλευαν σκληρά από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι μπορεί να δούλευαν σκληρά, αλλά πάντα έβαζαν την υγεία τους πάνω από όλα. Ξεκουράζονταν καλά, έτρωγαν υγιεινά, έκαναν διαλείμματα και φρόντιζαν πάντα να είναι σε φόρμα, ώστε να μπορούν να αποδίδουν καλύτερα. Αλλιώς, δεν μπορούσαν να ηγηθούν και να πάρουν σωστές αποφάσεις.

Πώς αποδείχθηκε ότι η συνείδηση διαμορφώνει τον κόσμο γύρω μας - Όλα είναι στο μυαλό (βίντεο)

Πώς αποδείχθηκε ότι η συνείδηση διαμορφώνει τον κόσμο γύρω μας - Όλα είναι στο μυαλό (βίντεο)

Σύμφωνα με τον Nikola Tesla, την ημέρα που η επιστήμη θα αρχίσει να μελετά τα μη φυσικά φαινόμενα θα έχει μεγαλύτερη πρόοδο μέσα σε μια δεκαετία από αυτή που σημείωσε σε όλους τους προηγούμενους αιώνες της ύπαρξής της. Προκειμένου να κατανοήσουμε την αληθινή φύση του σύμπαντος, πρέπει να σκεφτόμαστε με τους όρους της ενέργειας, της συχνότητας και των δονήσεων.
Η επιστήμη έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν βρίσκεται σε αρμονία με τη φύση. Με αυτά τα δύο μαζί ενωμένα, έχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε τεχνολογικές γνώσεις που μπορούν να βγουν στην επιφάνεια μόνο όταν η συλλογική συνείδηση είναι έτοιμη να τις αγκαλιάσει.
Η συνειδητότητα αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα επίτευξης της αλλαγής στον πλανήτη. Οι θετικές σκέψεις που στέλνουμε, όπως η αγάπη, η ίαση, η προσευχή, η καλή πρόθεση, έχουν ισχυρή επιρροή σε αυτό προς το οποίο τις κατευθύνουμε. Οι έννοιες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μαζική κλίμακα, όπως για παράδειγμα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα που έχει έναν κοινό στόχο για να αντιμετωπίσει πολλαπλά προβλήματα, αλλά και σε μεμονωμένες καταστάσεις όπως συμβαίνει στην καθημερινή μας ζωή.
Εδώ και αρκετό διάστημα, οι φυσικοί έχουν διερευνήσει τη σύνδεση ανάμεσα στην ανθρώπινη συνειδητότητα και τη σχέση της με τη δομή της ύλης. Παλαιότερα πίστευαν ότι το Νευτώνειο υλικό σύμπαν ήταν το θεμέλιο της φυσικής υλικής μας πραγματικότητας. Όλα αυτά άλλαξαν όταν άρχισαν να αναγνωρίζουν ότι τα πάντα στο σύμπαν αποτελούνται από ενέργεια.
Οι επιστήμονες της κβαντικής φυσικής ανακάλυψαν ότι τα άτομα αποτελούνται από δίνες ενέργειας που συνεχώς περιστρέφονται και δονούνται. Αυτό αποτελεί ένα σοβαρό θέμα, καθώς η ενέργεια είναι το πιο μικροσκοπικό επίπεδο που μπορεί να παρατηρηθεί και η ανθρώπινη συνειδητότητα όχι μόνο συνδέεται με αυτή αλλά μπορεί να επηρεάσει τις αντιδράσεις της, ακόμη και να την ανακατασκευάσει.
Ο Δανός φυσικός Niels Bohr αναφέρει πως ότι ονομάζουμε πραγματικό αποτελείται από πράγματα που δεν μπορούν να θεωρηθούν πραγματικά.

Το σύμπαν μπορεί να έχει συνείδηση, λένε τώρα οι επιστήμονες

Αποτέλεσμα εικόνας για Το σύμπαν μπορεί να έχει συνείδηση, λένε τώρα οι επιστήμονες

Τι είναι η συνείδηση ​​και από πού προέρχεται, έχει απασχολήσει μεγάλα μυαλά, σε διάφορες κοινωνίες σε ολόκληρο τον κόσμο, από την αυγή της Ανθρωπότητας 

Στον σημερινό κόσμο, είναι μια σφαίρα που αντιμετωπίζεται ολοένα και περισσότερο από φυσικούς, γνωστικούς επιστήμονες και νευροεπιστήμονες. Υπάρχουν μερικές θεωρίες που επικρατούν. Ο πρώτος είναι ο υλισμός. Αυτή είναι η άποψη ισχυρίζεται ότι η συνείδηση ​​προέρχεται από την ύλη, στην περίπτωσή μας, από την πυροδότηση των νευρώνων μέσα στον εγκέφαλο.
Βγάλετε τον εγκέφαλο από την εξίσωση και η συνείδηση ​​δεν υπάρχει καθόλου. Παραδοσιακά, οι επιστήμονες ήταν σταθεροί υλιστές. Αλλά με τον τρόπο αυτό έχουν προκαλέσει την άρση των περιορισμών του υλισμού. Εξετάστε το χάσμα μεταξύ της σχετικότητας και της κβαντικής μηχανικής ή της αρχής της αβεβαιότητας του Heisenberg και γρήγορα θα αρχίσετε να αναγνωρίζετε αυτές τις ασυμφωνίες.
Η δεύτερη θεωρία είναι ο δυϊσμός του νου και του σώματος. Αυτό είναι ίσως πιο συχνά αναγνωρισμένο στη θρησκεία ή την πνευματικότητα. Εδώ, η συνείδηση ​​είναι ξεχωριστή από την ύλη. Είναι μέρος μιας άλλης πλευράς του ατόμου, που με θρησκευτικούς όρους μπορούμε να αποκαλούμε ψυχή. Τότε υπάρχει μια τρίτη επιλογή η οποία κερδίζει έδαφος σε ορισμένους επιστημονικούς κύκλους, τον πανσσιχισμό. Από αυτή την άποψη, ολόκληρο το σύμπαν κατοικείται από συνείδηση.
Κάποιοι επιστήμονες αρχίζουν να “ζεσταίνουν” αυτή τη θεωρία, αλλά εξακολουθεί να είναι θέμα μεγάλης συζήτησης. Ο πανψυχισμός μοιάζει πολύ με αυτό που οι Ινδουιστές και οι Βουδιστές αποκαλούν Μπραχμάν, την τεράστια παγκόσμια Θεότητα στην οποία είμαστε όλοι μέρος. Στον Βουδισμό, για παράδειγμα, η συνείδηση ​​είναι το μόνο πράγμα που υπάρχει.

Η αγάπη, χτίζεται στην καθημερινότητα, στην τριβή και στα λάθη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Η αγάπη, χτίζεται στην καθημερινότητα, στην τριβή και στα λάθη.
Γράφει η Μαρίνα Κρητικού
Αγάπη, μια λέξη μικρή, αλλά τόσο σύνθετη και πολύπλευρη. Πώς να εξηγήσεις λεκτικά τι θα πει αγάπη; Η αγάπη είναι βίωμα, είναι μοίρασμα, είναι κατάθεση ψυχής και σύνδεση με τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου. Δεν είναι δεδομένη και αυτονόητη για κανέναν άνθρωπο και για καμία σχέση, ακόμα και για τη σχέση της μητέρας με το παιδί της. Για να νιώσεις αγάπη πρέπει να υπάρχουν κοινά βιώματα, κοινός χρόνος για να τον μοιράζεσαι και για να μαθαίνει ο ένας τον άλλον.
Υπακούει σε κανόνες και πρέπει; Τα πρέπει και οι κανόνες δεν χωράνε σε μια αληθινή, ουσιαστική και άνευ όρων αγάπη. Άλλωστε δεν υπάρχει κάποιος που να υπαγορεύει πώς πρέπει να αγαπάμε τους άλλους ή τι πρέπει να κάνουμε για να μας αγαπούν. Η αγάπη δεν βγαίνει με εγχειρίδιο χρήσης και με κάποιον μπούσουλα, ώστε να μας καθοδηγεί πώς πρέπει να αγαπάμε, τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στην αγάπη. Αντίθετα με τα παραπάνω, την αγάπη για να τη νιώσεις πρέπει να υπάρχει σύνδεση και να χτίσεις τη σχέση σου μέρα με τη μέρα με τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου.

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς 2012-2025, μια ιδανική στιγμή για την παγκοσμιοποίηση;;;





Γράφει ο Κωνσταντίνος Φανουράκης 


O πλανήτης Ποσειδώνας εχει μπει στο ζώδιο των Ιχθύων από τις 3 Φεβρουαρίου 2012 και θα παραμείνει έως το 2025. Ο Ποσειδώνας ολοκληρώνει μια τροχιά γύρω από τον ήλιο περίπου κάθε 164 χρόνια και στις 12 Ιούλιου του 2011, ολοκλήρωσε την πρώτη πλήρη τροχιά. Θεωρείται ως ο κυβερνήτης πλανήτης των Ιχθύων και τώρα πραγματικά γυρίζει σπίτι του μετά από ένα μακρινό ταξίδι μέσα στον ζωδιακό κύκλο.


Ο Ποσειδώνας ήταν γιος της Ρέας, (της μητέρας Γης), και του Κρόνου, γιος του θεού Ουρανού κοσμοκράτωρ , που επικρατούσε ως κυβερνήτης και στο ρωμαϊκό πάνθεον. Ο Ουρανός είναι ένας από τους Πρωτογενείς, ο γηραιότερος των Θεών, των στοιχείων της Φύσεως και ο πρωτότοκος υιός της Γαίας, η οποία τον γέννησε την ώρα που κοιμόταν δίπλα στον Έρωτα χωρίς γονιμοποίηση, «για να την περιβάλλει αυτήν και για να είναι αιώνιος και ασφαλής ο οίκος των θεών», όπως γράφει ο Ησίοδος στην Θεογονία.


Ο Ουρανός είναι το πρώτο άρρεν στοιχείο της Γης.

Ο Κρόνος ήταν ο ηγέτης και ο νεώτερος της πρώτης γενεάς των τιτάνων θεών απογόνων της Γαίας και του Ουρανού. Νίκησε τον πατέρα του, τον Ουρανό, και κυβέρνησε κατά τη διάρκεια της ¨μυθολογικής¨ χρυσής εποχής. Φοβούμενος όμως μια ίδια μοίρα ¨κατάπινε¨ τα παιδιά του.


Σύμφωνα με τις Ιστορικές αναφορές, τον Ποσειδώνα τον ¨κατάπιε¨ ο Κρόνος μόλις γεννήθηκε όπως και τα υπόλοιπα αδέλφια του. Ελευθερώθηκε όταν ο Θεός Ζευς έδωσε το βοτάνι της Μήτιδος στον πατέρα του και εξέμμεσε τα παιδιά που είχε ¨φάει¨. Σε κάποιους άλλους ¨μύθους¨ η γέννησή του είναι παρόμοια με αυτήν του Θεού Διός. Σύμφωνα με έναν από αυτούς και συγκεκριμένα της Ρόδου, λέγεται ότι η Ρέα ξεγέλασε τον Κρόνο και όταν γεννήθηκε ο Θεός Ποσειδών τον τύλιξε και τον παρέδωσε στην Καφείρα να τον μεγαλώσει και στους Τελχίνες, οι οποίοι έκαναν φασαρία για να μην ακουστεί το κλάμα του. Σύμφωνα πάλι με τον αρκαδικό μύθο, η Ρέα έκρυψε τον νεογέννητο Ποσειδώνα σε μια φάτνη και στον Κρόνο έδωσε να καταπιεί ένα νεογέννητο πουλάρι, και μια άλλη εναλλακτική ιστορία λέει πως ο πατέρας του τον έριξε στην θάλασσα μόλις γεννήθηκε.

Το Σκοτεινό Ίντερνετ..Σε Ποιόν Ανήκει;





Ενώ είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς την έννοια του διαδικτύου πάνω από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού έχει πρόσβαση σε αυτό!

Ο αριθμός που μάλλον δεν ικανοποιεί ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Google Έρικ σμιτ υποστηρίζει πως μέχρι το τέλος της δεκαετίας κάθε άνθρωπος στη γη θα είναι ονλάιν!

Φαίνεται όμως πως η απόσταση μεταξύ των ανεπτυγμένων και των αναπτυσσόμενων περιοχών του πλανήτη δεν είναι εύκολο να καλύφθει διότι οι προτεραιότητες των ανθρώπων στη γη διαφοροποιούνται σε σημείο που μπορεί να θεωρούν μη απαραίτητη προϋπόθεση για την εξέλιξη της ζωής τους τη σύνδεση τους στο ίντερνετ..Αφού στερούνται το φαγητό και το νερό …

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ - ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ





Θα σου πω περιληπτικά τι συμβαίνει..Φαντάσου ότι δεν είσαι ο άνθρωπος που είσαι τώρα με σώμα και αισθήσεις, αρνητικές και θετικές χαρά-λύπη, ζωή-θάνατος, όπου είτε το θετικό είτε το αρνητικό στην ζωή σου ανήκουν αποκλειστικά στην Ύλη, φωτιά, αέρας, γη, νερό. Και ότι όλα μα όλα ανήκουν στο ίδιο νόμισμα, απλά διαφέρει η δόνηση, δηλαδή η θέληση για να επιφέρουμε την δικαιοσύνη στην ζωή μας μέσα από την Αρμονία είτε να πάρουμε την εξουσία μέσα από την πονηριά και την κακία.

Η μεν Δικαιοσύνη (Αρμονία) (Νους και ψυχή - Φρόνηση, Αρετή, Σοφία, Ανδρεία) ανήκει στις ανώτερες δονήσεις της Αλήθειας της ζωής. Η δε πονηριά και κακία ανήκει στην άλογη φύση της Ύλης, στις κατώτερες δονήσεις, δηλαδή το αισθητό σώμα της σάρκας το οποίο δημιουργήθηκε από τα τέσσερα στοιχεία της Ύλης.

Ο Άνθρωπος δεύτερος θεός Ζωή και Φως είναι όμοιος με τον Πατέρα Όλων, Ζωή και Φως, αλλά και ο Άνθρωπος κατέχει επίσης όλες τις ιδιότητες και μορφές των κατώτερων δημιουργημάτων, και δόθηκε η εξουσία όλων των δημιουργημάτων στον Άνθρωπο δεύτερο θεό από τον Πατέρα του Φως και Ζωή..

Ο δε Πατέρας όλων Φως και Ζωή έξω από τον κόσμο του Φωτός δημιούργησε τον δεύτερο Νου δημιουργό του πυρός και πνεύματος που με την σειρά του εισέκλεισε μέσα του το δοχείο της Ύλης-σκότος που "εμφανίστηκε". 

Ο ανώτερος ρυθμός...


Η φυσική πορεία του άρτιου ανθρώπου…



Λέει η παράδοση πως ο Λάο Τσου γεννήθηκε γέρος με κάτασπρα μαλλιά, μα όσο προχωρούσε στην ηλικία γινόταν όλο και πιο νέος!

Οι μαθητές του παραξενεύονταν…

Μια μέρα ένας αποφάσισε το λοιπόν να τον ρωτήσει.

Τρρρομοκρρρατία παντού!

Αποτέλεσμα εικόνας για Τρομοκρατία

Κάποτε μια ταινία του Χίτσκοκ ή ένα μυθιστόρημα του Στήβεν Κινγκ ήταν αυτά που ανέβαζαν την αδρεναλίνη στην ήρεμη και καταναλωτική κοινωνία εκ του ασφαλούς. Τώρα τον ρόλο αυτόν παίζουν οι ειδήσεις και η ίδια η ζωή. Το απώτερο σχέδιο, μετά το χάος, η αποδοχή της παγκόσμιας διακυβέρνησης

Ένα μακελειό τη μέρα, τον γιατρό τον φέρνει πιο κοντά. Κάποια από από αυτά είναι στημένα ή ενορχηστρωμένα, κάποια αποτέλεσμα mind control, αλλά τι σημασία έχει άλλωστε; Το ζητούμενο είναι να κατακλύζονται οι ειδήσεις με απανωτά δημοσιεύματα λεπτό προς λεπτό, θολά και ασαφή βίντεο με ουρλιαχτά και στη συνέχεια το Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει την ευθύνη.
Και την πεθερά του πλέον να σκοτώσει κάποιος, το Ισλαμικό Κράτος θα αναλάβει την ευθύνη. Όσο πιο πολλές αναλάβει, τόσο μεγαλύτερος ο ρόλος του. Την στραγγάλισε γιατί δεν τον άφηνε να καπνίσει στο ίδιο του το σπίτι, αλλά ανώνυμος γείτονας άκουσε να φωνάζει Αλλάχ ου Άκμπαρ – λέμε τώρα…
Αν δεν πρόκειται για το “αιματηρότερο μακελειό” που έγινε ποτέ (σπάνε απανωτά τα παγκόσμια ρεκόρ) τότε πρόκειται για κάποιον τυφώνα που δεν ξανάδαμε ποτέ, ή “τον μεγαλύτερο σεισμό”, ή καύσωνα, ή πλημμύρες – πάντα σε extra large size.
Αν πάλι δεν είναι ούτε μακελειό ούτε καιρικό φαινόμενο, τότε είναι μια επιδημία. Μερικά κρούσματα μπορούν να θεωρηθούν επιδημία τη σήμερον, όχι γιατί νοιάζονται τόσο πολύ για την υγεία μας, για την… “αγέλη”, αλλά γιατί θέλουν να σπείρουν τον πανικό και να κάνουν ό,τι ήδη έχουν αποφασίσει να κάνουν. Μόνο και μόνο που ονομάζουν τους πολίτες “αγέλη”, δείχνει πόση έλλειψη σεβασμού υπάρχει:

Υποκλοπή προσωπικών δεδομένων. Τρόποι που χρησιμοποιούν οι χάκερ για να ελέγχουν και να διαχειρίζονται απόρρητα στοιχεία



Η εξέλιξη της τεχνολογίας επιτρέπει στους χρήστες του διαδικτύου να έχουν πρόσβαση σε πληθώρα δεδομένων, που εξυπηρετούν και διευκολύνουν την καθημερινότητα.
Όμως, η αλόγιστη και αφελής χρήση του, αυξάνει τον κίνδυνο για παράνομη επεξεργασία και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.
Οι ιστοσελίδες με διαφημίσεις, οι online παραγγελίες προϊόντων, έως και η χρήση wi-fi σε δημόσιους χώρους, είναι μερικοί από τους τρόπους που οι «διαδικτυακοί απατεώνες» έχουν επινοήσει και χρησιμοποιούν προς όφελός τους.
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε, επιβεβαιώνει την έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με την ανάγκη προστασίας και διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων.
Για παράδειγμα, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων επιλέγει το πλήκτρο «αποδοχή» όποτε ζητηθεί από κάποια ιστοσελίδα, χωρίς να έχει διαβάσει τους όρους.
Με τον τρόπο αυτό, επιτρέπεται ο έλεγχος και η διαχείριση των δεδομένων τους από τρίτους και μπορεί να έχουν συναινέσει εν αγνοία τους, σε ενέργειες που θα τους κοστίσουν χρόνο και σε κάποιες περιπτώσεις και χρήμα.

Η Επικούρεια Αποτροπή του Φόβου του Θανάτου


Ο βασικός σκοπός της ηθικής διδασκαλίας του Επίκουρου ήταν να δώσει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να κατανοήσουν τα όρια του ανθρώπινου βίου και μέσα σ’ αυτά, να απολαύσουν τη χαρά της ζωής.
Ένα από τα σημαντικότερα βήματα που πρέπει να κάνει λοιπόν το ανθρώπινο είδος, για να πετύχει την ποθητή σ’ αυτόν χαρά της ζωής, είναι να απαλλαγεί από το φόβο του θανάτου.

Επίκουρος: Επιστολή προς Μενοικέα
"Κοίτα να συνηθίσεις στην ιδέα ότι ο θάνατος για μας είναι ένα τίποτα. Κάθε καλό και κάθε κακό βρίσκεται στην αίσθηση μας όμως θάνατος σημαίνει στέρηση της αίσθησης. Γι' αυτό η σωστή εκτίμηση ότι ο θάνατος δεν σημαίνει τίποτα για μας, μας βοηθά να χαρούμε τη θνητότητα του βίου: όχι επειδή μας φορτώνει αμέτρητα χρόνια αλλά γιατί μας απαλλάσσει από τον πόθο της αθανασίας"

"Δεν υπάρχει, βλέπεις, τίποτα το φοβερό στη ζωή του ανθρώπου που 'χει αληθινά συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει τίποτα το φοβερό στο να μη ζεις. Αρα είναι ανόητος αυτός που λέει ότι φοβάται το θάνατο, όχι γιατί θα τον κάνει να υποφέρει όταν έρθει , αλλά επειδή υποφέρει με την προσδοκία του θανάτου"

"Γιατί ότι δεν σε στεναχωρεί όταν είναι παρόν, δεν υπάρχει λόγος να σε στεναχωρεί όταν το προσδοκείς. Το πιο ανατριχιαστικό, λοιπόν, από τα κακά, ο θάνατος, είναι ένα τίποτα για μας, ακριβώς επειδή όταν υπάρχουμε εμείς αυτός είναι ανύπαρκτος, κι όταν έρχεται αυτός είμαστε ανύπαρκτοι εμείς".

ΔΑΙΜΩΝ: ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΤΑ ΗΣΙΟΔΟΝ (ΚΡΑΤΥΛΟΣ)!

Φωτογραφία της Βασιλική Ζευγαρά.


«ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Ξέρεις λοιπόν ποιοί είναι οί ΔΑΙΜΟΝΕΣ, κατά τόν 'Ησίοδον; 
ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Λέει λοιπόν γι' αυτό:
'Αφ' Οτου ή μοίρα σκέπασε αυτό το γένος (εννοεί το χρυσόν), τούς καλούμε: οί ΑΓΙΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ τής γης, 398a ΑΓΑΘΟΙ, ΑΡΩΓΟΙ, ΦΥΛΑΚΕΣ τών θνητών.
.....................................
ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Νά, αυτό λοιπόν περισσότερο άπό κάθε άλλο, κατά τή γνώμη μου, έννοεϊ διά τους ΔΑΙΜΟΝΕΣ, δηλαδή, επειδή είναι ΦΡΟΝΙΜΟΙ καί ΣΟΦΟΙ (Δ Α Η Μ Ο Ν Ε Σ), τούς ονόμασε ΔΑΙΜΟΝΕΣ.


Καί στην αρχαία τή δική μας γλώσσα αυτό τό ίδιο Ονομα συναντάται. Καλά λοιπόν λέει κι' αυτός καί άλλοι πολλοί ποιητές, όσοι λένε Οτι όταν κανείς, όντας αγαθός, πεθάνη, άποκτά μεγάλη μοίρα καί τιμή καί γίνεται ΔΑΙΜΟΝΑΣ, σύμφωνα μ' αυτό τό όνομα πού σημαίνει φρόνηση. 

Πέρι Αυτοκυριαρχίας


Η πειθαρχία του εαυτού μας είναι μια από τις μεγαλύτερες αρετές. Όταν όμως είμαστε ήρεμοι εσωτερικά κανείς και τίποτα δεν μπορεί να μας αναγκάσει σε ενέργειες χωρίς να θελήσουμε ή συναινέσουμε. Ο Λογικός άνθρωπος γνωρίζοντας τα πάθη του τα θέτει υπό έλεγχο, θέτοντας ταυτόχρονα υπό έλεγχο τον εαυτό του. Όταν θέτουμε τον εαυτό μας υπό έλεγχο, κυβερνάμε τους γύρω μας. Και αυτό συμβαίνει επειδή είθισται οι γύρω μας να κυβερνιούνται από τα πάθη τους.

Σόλων ο Αθηναίος (περίπου 640 - 560 π.χ.)

"Εκείνος μόνο μπορεί να κυβερνήσει άλλους, που μπορεί να κυβερνήσει τον εαυτό του"
"ΠΡΑΟΣ ΙΣΘΙ" - "Να είσαι πράος" 

Αναξίμανδρος ο Μιλήσιος (610 - 547 π.Χ.)

"Πραγματικός ήρωας είναι εκείνος ο οποίος κατορθώνει και νικά τα πάθη του"

Αριστοτέλης από Στάγειρα (384 - 322 π.Χ.) 

"ΧΑΛΕΠΩΤΑΤΟΝ ΕΣΤΙ ΕΑΥΤΟΝ ΝΙΚΗΣΑΙ" - "Είναι πάρα πολύ δύσκολο να νικήσει κανείς τον εαυτό του" 
"Όλες οι ανθρώπινες πράξεις έχουν ως αίτιο ένα από τα εξής επτά : τύχη, φύση, λογική, παρόρμηση , συνήθεια, πάθος, πόθος" 
"Τα σκυλιά δεν δαγκώνουν όσους πέφτουν κάτω και ο θυμός σταματά και δεν ξεσπά στον άνθρωπο εκείνο που θα δείξει ταπείνωση μπροστά στον θυμωμένο" 

Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!

Φωτογραφία της Βασιλική Ζευγαρά.



Η ΚΑΡΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΡΜΟΝΙΚΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΝ ΠΕΔΙΟΝ!!!
ΤΟ ΚΕΝΤΡΟΝ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΝ ΠΕΔΙΟΝ, ΑΝΑΛΟΓΟΥ ΑΚΤΙΝΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙ, ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΡΟΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΑ ΕΜΒΙΑ ΟΝΤΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. (ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΝ ΠΕΔΙΟΝ).!
ΑΥΤΟ, ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ/ΡΕΥΜΑΤΑ ( ΠΥΡΙΝΟΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΝ ΔΙΚΤΥΟΝ), ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΕΝΤΑΣΕΩΣ, ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΩΝ, ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ/ΣΤΑΘΜΟΥΣ (ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΑ ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ), ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ, ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ!

ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΟΣ: 
ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟΝ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ( = Η ΙΚΑΝΟΤΗΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ, ΝΑ ΕΚΤΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΑΡΜΟΝΙΚΩΣ ΤΑ ΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ) ΚΑΙ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΕΝ ΑΡΜΟΝΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ Η ΕΝ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΙΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ Η ΔΙΑ-ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ!

Η ΚΑΡΔΙΑ ΠΛΕΟΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΩΣ ΕΙΣ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΛΗΨΕΩΝ - ΕΚΠΟΜΠΩΝ, ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ, ΝΑ ΤΙΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ, ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Ο ΝΟΥΣ, ΕΝ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ, ΑΝΑΛΥΕΙ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ, ΣΥΝΘΕΤΕΙ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ, ΣΥΝΕΧΩΣ ΒΕΛΤΙΟΥΝΤΑΙ ! 

Αθηνά, η προστάτιδα του Οδυσσέα

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.

Οδύσσειας ραψωδία α, η προστάτιδα του Οδυσσέα

Η θεά Αθηνά στην πρώτη ραψωδία έπεισε τον Δία να βοηθήσει άμεσα τον αγαπημένο της Οδυσσέα. Του είπε μάλιστα τι να κάνει και πώς θα το κάνει. Μετά μεταμφιέστηκε σε πατρικό φίλο του Τηλέμαχου, του γιου του Οδυσσέα, προκειμένου να εμπνεύσει θάρρος στον νεαρό και να του προτείνει σχέδιο δράσης για να βρει τον πατέρα του.

Η Αθηνά βοήθησε τον Οδυσσέα να γυρίσει στην Ιθάκη. Για αυτόν τον σκοπό μεταμφιέστηκε σε θνητούς, έστειλε όνειρα, έκανε μαγικά πάνω στον ίδιο και «ταρακουνούσε» τον Δία για όφελός του. Έχουμε σημαντικό συμβολισμό: η Αθηνά συμβόλιζε το ανθρώπινο πνεύμα, που βοηθά τον άνθρωπο (όταν καθοδηγεί ή επιβάλλεται στην σωματική δύναμη). Η Αθηνά ήταν η λογική. Χάρη στο πολεμικό της πνεύμα – λογική που χρησιμοποιείται για νίκη σε αγώνα – επινόησαν με τον χρόνο και το πολεμικό της άρμα. Ταυτόχρονα χάρη στην εφευρετικότητά της τη θεώρησαν ευεργέτιδα καθώς και αυτή που έφερε την ελιά στην Αττική. Ο Οδυσσέας ήταν πολυμήχανος, εφευρετικός και έξυπνος, οπότε ήταν ευλογημένος από τη θεά. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα