Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Απόφαση «σοκ» του Αρείου Πάγου νομιμοποιεί την Σαρία στην Ελλάδα

Απόφαση «σοκ» του Αρείου Πάγου νομιμοποιεί την Σαρία στην Ελλάδα


Τον ιερό νόμο της Σαρίας, βάζει πάνω από τους νόμους του ελληνικού κράτους με απόφαση του ο Άρειος Πάγος αποδεχόμενος με απόφαση του πως οι μουσουλμάνοι Έλληνες δεν μπορούν να συντάσσουν διαθήκες γιατί αυτό δεν προβλέπεται από την σαρία. 

Την υπόθεση φέρνει στο φως με ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής, που αποκαλύπτει πως ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης της διαθήκης θανόντος μουσουλμάνου της Θράκης με βάση το αιτιολογικό πως δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από το ισλαμικό κληρονομικό δίκαιο.

Ο θανών είχε συντάξει διαθήκη στην οποία άφηνε κληρονόμο του την σύζυγο του. Την διαθήκη προσέβαλε η αδερφή του επικαλούμενη την Σαρία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δήμητρας Συμεωνίδου, η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί ακόμη. Ωστόσο εγείρονται πολλά ερωτηματικά από αυτήν την απόφαση αφού μέχρι τώρα η Σαρία επιτρεπόταν να τηρείται στην Ελλάδα σε θέματα οικογενειακού δικαίου μόνο από τους μουφτήδες και ύστερα από προσφυγή σε αυτόν.
Πλέον υπάρχει και δεδικασμένο από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

Οι νεράιδες των ζωδίων

fs

Υπαρχουν πολλες,υπεροχες νεραιδες που προστατευουν τα ζωα,τα φυτα,τα λουλουδια..
Ειναι ολες τους πανεμορφες και καλοκαρδες!
Υπαρχουν ομως και νεραιδες που καθηκον τους ειναι να προστατευουν τα δωδεκα ζωδια!

Εικόνες ολέθρου στις Φιλιππίνες – ισοπεδωμένες ολόκληρες περιοχές (φωτό - Βίντεο)

"Πρόκειται για έναν από τους χειρότερους τυφώνες που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος", τόνισε η ευρωπαία Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.



Βιβλική καταστροφή σημειώθηκε στις Φιλιππίνες από τον τυφώνα Χαϊγιάν. Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους, κατοικημένες περιοχές ισοπεδώθηκαν και φαντάζουν βομβαρδισμένες, ενώ η φιλιππινέζικη οικονομία δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα. 

Παραδοσιακά γιατροσόφια για βήχα, μπούκωμα και πυρετό!


Αυτό το χειμώνα καταπολεμήστε ό,τι σας ενοχλεί και σας κάνει να αρρωσταίνετε με απλούς – παραδοσιακούς τρόπους!
Εξάλλου είναι γνωστό ότι το κρυολόγημα είναι μια ασθένεια που αν την αντιμετωπίσεις με κοτόσουπα και χαμομήλι θα κρατήσει επτά ολόκληρες μέρες, ενώ αν την πολεμήσεις με φάρμακα θα κρατήσει `μόνον´ έξι!
Aυτή είναι η πικρή αλήθεια για τις προόδους της επιστήμης σε σχέση με το κρυολόγημα.
Tι μπορούμε τελικά να κάνουμε για να τα βγάλουμε πέρα με το συνάχι, το βήχα και τον πυρετό, χωρίς να γεμίσουμε το στομάχι μας με φάρμακα άγνωστα, που τελικά ισοδυναμούν με ένα τσάι; Tο καλύτερο απ’  όλα είναι όταν κρυολογούμε (εξάλλου και τα σύγχρονα φάρμακα προς τα εκεί προσανατολίζονται) να βοηθούμε τον οργανισμό μας να κάνει τη δουλειά που ξέρει καλύτερα, δηλαδή να παράγει αντιικές ουσίες - ουσίες που προσπαθούν να φτιάξουν όλα τα εργαστήρια των φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά που μέχρι στιγμής αυτές συνεχίζουν να παράγονται αποκλειστικά από τον ανθρώπινο οργανισμό.
Tι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση;
Για κάποιους ανθρώπους η καλύτερη και η ασφαλέστερη λύση είναι οι συνταγές των γιαγιάδων μας. Τα τελευταία χρόνια όλοι στρέφουν διακριτικά τις έρευνές τους προς την παραδοσιακή ιατρική.

H Άνοιξη στην ζωή του Χειμώνα (Δίνοντας ένα άλλο τέλος)

Μέρος Πρώτο

Οι δυο ερωτευμένοι έφυγαν ευχαριστημένοι. Θα μπορούσαν να χαρούν τον ερωτά τους. Έτσι χώρισαν αισιόδοξοι περιμένοντας τον Μάρτη.
Όμως ήταν ακόμα Φθινόπωρο και ο καιρός κυλούσε αργά. Οι δυσκολίες της καθημερινότητας, οι υποχρεώσεις του καθένα – τόσο διαφορετικές, τόσες πολλές - τους απομάκρυναν … τους απομάκρυναν … τους απομάκρυναν …. 

Η Άνοιξη στη ζωή του Χειμώνα


Ήταν κάποτε μια γυναίκα όμορφη με μαλλιά σαν ηλιαχτίδες … τα φορέματα της ήταν πάντα πολύχρωμα και το άρωμα της άφηνε στους ανθρώπους όλα τα συναισθήματα. Την έλεγαν Άνοιξη…

Η Άνοιξη ήταν πολύ απασχολημένη, δούλευε ασταμάτητα, είχε να βγάλει τα καινούργια φύλλα στα δέντρα, να ξυπνήσει τη φύση και να την ξανακάνει καταπράσινη.  


Ήταν ευχαριστημένη με αυτό που έκανε γιατί εκτός από την χαρά που έδινε στα δέντρα και στα πουλιά έδινε χαρά και στους ανθρώπους με τον ερχομό της.  Το χαμόγελο και μόνο που έβλεπε στα πρόσωπα των παιδιών και τη γαληνή στην κάρδια των μεγάλων ήταν γι’ αυτήν η μεγαλύτερη ανταμοιβή της.  

Ζούσε μόνη και κάθε βράδυ έπεφτε τόσο κουρασμένη που δεν είχε τη δύναμη να σκεφτεί τίποτα που να αφορούσε την ίδια.  Ο καιρός περνούσε και η κάθε μέρα γινόταν πιο ευωδιαστή και καταπράσινη…

Πού χωράει ο άλλος στη ρήση «γνώθι σαυτόν»


Οι καθρέφτες ανακαλύφθηκαν τον 13ο αιώνα σε μικρό μέγεθος και πήραν τη μορφή που έχουν σήμερα κατά τον 17ο αι. Η ρήση του Σωκράτη προηγείται πολλούς αιώνες από αυτή την εφεύρεση και η ψυχανάλυση δεν είχε ακόμη ανακαλυφθεί. Αλλά και σήμερα, όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, τι είναι αυτό που βλέπουμε; Είναι η αντανάκλαση της πραγματικότητας; Κι αν ναι, ποιας πραγματικότητας;
Στην πραγματικότητα αυτό που βλέπουμε είναι μία παραμορφωτική α-λήθεια (=αυτό που δεν έχει υποπέσει στη λήθη) μας. Το είδωλο στον καθρέφτη-που σας καλώ να το δούμε όχι μόνο σε σχέση με την επιφανειακή εικόνα, αλλά και την αναγνώριση του εαυτού ως ολότητα- δεν μπορεί παρά να διαμεσολαβείται από την εμπειρία με τους άλλους.

Μάθημα αριθμητικής


Μια φορά εγώ, ο Διόστρατος, κουρασμένος από τα ατελείωτα παιχνίδια του ανήσυχου μυαλού μου, και μη βρίσκοντας απαντήσεις στα ερωτήματα, που με βασάνιζαν, ξάπλωσα και έκλεισα τα μάτια μου, επιθυμώντας να κοιμηθώ, με την ελπίδα, ότι το αρχέγονο και γνωρίζον τα πάντα υποσυνείδητο, θα μου υπαγορεύσει την απάντηση. 
Όταν πια είχα αποκοιμηθεί, ενώπιόν μου παρουσιάστηκε μια οντότητα ντυμένη σε γαλανόλευκα ρούχα, η οποία ακτινοβολούσε ένα δυνατό, αλλά ευχάριστο για τα μάτια φως.
Αυτή η οντότητα μου είπε:
- Διόστρατε! Ήλθα να σε βοηθήσω. Μετά απʼ αυτό, που θα σου πω, εσύ θα πάψεις να βασανίζεσαι, εάν βέβαια θα θελήσεις να καταλάβεις... δηλαδή να συνειδητοποιήσεις.
- Ποιος είσαι;- ρώτησα.
- Είμαι ο Πυθαγόρας ο Σάμιος.
- Και πως βρέθηκες εσύ εδώ; Αφού εσύ είσαι στον Ουρανό...
- Πες μου, Διόστρατε- υπάρχουν εμπόδια για τα πνεύματα;
- Δεν υπάρχουν...

ΔΙΑ... χώρισε λοιπόν το «εγώ» σου και ΖΕΥ... ξου, τον ΕΑΥΤΟ




Ο κόσμος που ζούμε είναι απατηλός, όπως λέγουν πολλοί μύστες και φιλόσοφοι. Είναι μια πλάνη που φαινομενικά τον κάνει να μοιάζει τόσο αληθινός σαν να είναι η μόνη πραγματικότητα. Αφού λοιπόν είναι μια ψευδαίσθηση, άρα και το.... εγώ δηλ. η ύπαρξη πρέπει να μην είναι πραγματικότητα, διότι και αυτό εμπεριέχεται στον μη υπάρχοντα κόσμο της ύλης! 

Ταυτίζουμε λανθασμένα το «εγώ» με τον Εαυτό και την στιγμιαία αντίληψη που αισθανόμαστε όντας «ζώντες», να θεωρούμε ως μόνη αλήθεια. 


Ο αληθινός Εαυτός δρα ως ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ του «εγώ» και του πεδίου που «βιώνει» αυτό ως υποτιθέμενη πραγματικότητα. 

Ο Εαυτός είναι αγέννητος και αιώνιος σε σχέση με το «εγώ», το οποίο εμφανίζεται με γέννηση και αποθνήσκει με το θνητό σώμα. 

Τα υλικά σώματα υπόκεινται σε μεταβολές, εν αντιθέσει με τον Εαυτό που είναι αναλλοίωτος. Διότι αν μεταβαλλόταν ο Εαυτός, τότε θα είχε φθορά και θα υποτάσσονταν στους φυσικούς νόμους. Και φυσικά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα