Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ.. TO ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΔΕΛΦΙΝ.. ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ..;


Φωτογραφία: ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ.. TO ΠΡΩΤΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΔΕΛΦΙΝ.. ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ..;

21 Νοεμβρίου 1912 - Το υποβρύχιο ΔΕΛΦΙΝ του τότε Ελληνικού Βασιλικού Ναυτικού πραγματοποιεί την πρώτη πολεμική περιπολία υποβρυχίου στη παγκόσμια ιστορία. Περιοχή περιπολίας ήταν το Βόρειο Αιγαίο.

ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ..

9 Δεκεμβρίου 1912 - Το υποβρύχιο ΔΕΛΦΙΝ του τότε Ελληνικού Βασιλικού Ναυτικού πραγματοποιεί την πρώτη βολή τορπίλης από υποβρύχιο κατά εχθρικού πλοίου στη παγκόσμια ιστορία. Στόχος της βολής ήταν το τουρκικό θωρηκτό Μετζιτιέ.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ :
https://www.facebook.com/note.php?saved&&note_id=403922999673850&id=402770046455812
21 Νοεμβρίου 1912 - Το υποβρύχιο ΔΕΛΦΙΝ του τότε Ελληνικού Βασιλικού Ναυτικού πραγματοποιεί την πρώτη πολεμική περιπολία υποβρυχίου στη παγκόσμια ιστορία. Περιοχή περιπολίας ήταν το Βόρειο Αιγαίο.

ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ..

ΗΡΘΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ...ΔΙΑ ΕΛΑ (ΒΙΝΤΕΟ)



HΡΘΑ ΞΑΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ…….
  • ΕΙΜΑΙ Ο ΖΕΥΣ - ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ.... ΘΑ ΕΡΘΩ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ…!

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Οι Γυναίκες Ολυμπιονίκες της Αρχαιότητος

Η Βελιστίχη από την Μακεδονία, Ολυμπιονίκης. Εικόνα της υπήρχε στην Ολυμπία με την επιγραφή : « ...;. επί μέν τη συνωρίδι Βελιστίχην εκ Μακεδονίας της επί θαλάττη » Παυσανίας 'Ηλ. Δ΄ 8 11.

Η Ευρυλεωνίδα από την Σπάρτη, Ολυμπιονίκης « ...;νίκην δε ίππων συνωρίδι ανείλετο Ολυμπικήν» (δηλαδή επέτυχε πρώτη νίκη στον αγώνα αρματοδρομίας δίϊππων αρμάτων) Παυσανίας Λακωνικά 8, 6.

Η Κυνίσκα,

ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ



Το Ευπαλίνειο όρυγμα είναι μια σήραγγα μήκους 1036 μέτρων κοντά στο Πυθαγόρειο της Σάμου, η οποία κατασκευάστηκε κατά τον 6ο αιώνα π.Χ. για να χρησιμεύσει σαν υδραγωγείο. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ήταν ότι ανοίχθηκε ταυτόχρονα και από τις δυο πλευρές του βουνού: το όρυγμα αυτό ήταν αμφίστομον όπως το χαρακτήρισε ο Ηρόδοτος, χάρις στον οποίον έγινε γνωστό. Οι δυο σήραγγες συναντήθηκαν περίπου στο μέσον με αξιοθαύμαστη ακρίβεια, κάτι που ήταν σημαντικό επίτευγμα για τα τεχνολογικά δεδομένα της εποχής. Ένα μέρος του ορύγματος είναι σήμερα επισκέψιμο.

Λέξεις ..για να διακρίνουμε από την Αγάπη και όχι από τον τίτλο ...!!!!


Λέξεις …!!! 


Σήμερα , κάτι….με τις λέξεις ….τις εκφράσεις ,…τους τίτλους…
Τι σημαίνουν…
αν χρειάζονται ?..!!
τι ΄΄εννοεί΄΄ ο καθένας !!

τις χρησιμοποιούμε για να επικοινωνήσουμε μία δόνηση,….μία ενέργεια.

Θέλει προσοχή, γιατί μερικές φορές 

χωρίζουν, αντί να ΄΄επικοινωνούν΄΄, να ΄΄ενώνουν΄΄ !

Γράφω Τώρα !
΄΄νιώθω΄΄ ! αυτό που θέλω να πω !
Και βρίσκω λέξεις και τρόπους να συνθέσω τις λέξεις, για να ΄΄βγει΄΄ από μέσα μου αυτό που νιώθω, ΄΄σαν νερό΄΄ !
Έτσι, νιώθω καλά !
Όταν αυτό που λέω – γράφω, πάει ΄΄σαν το νερό΄΄ !
Ρέει !
Και εγώ μαζί του !

Οι λέξεις και οι τίτλοι λοιπόν !
Έχουν σκοπό, την ΄΄επικοινωνία ΄΄…άρα την ενότητα !

Κατά καιρούς χρησιμοποιούμε εκφράσεις και συστάδες λέξεων, για να ΄΄επικοινωνήσουμε΄΄ με Όλους, αυτό που νιώθουμε…., που είμαστε .
Και ΄΄γινόμαστε΄΄ ΟΜΑΔΑ !
Γιατί και οι άλλοι καταλαβαίνουν και συντονίζουμε όλοι σε αυτό που επικοινωνούμε !

*Ξεχωριστοί άνθρωποι*. [Από το βιβλίο «Το πρώτο χάραμα» της Ελένης Σεμερτζίδου.]


...θα ήθελα να το θυμάσαι όσα χρόνια και αν περάσουν... υπάρχουν ορισμένα παιδιά, που είναι πολύ πιο ώριμα και σοβαρά για την ηλικία τους. Αυτά τα παιδιά είναι λίγα, αποτελούν σπάνιο είδος.

Έχουν ικανότητες που δεν τις έχει η πλειονότητα των ανθρώπων, γι'αυτό και τελικά 
διαπρέπουν. Όμως ο δρόμος που διαλέγουν δεν είναι ίδιος με των άλλων ανθρώπων, των γήινων ανθρώπων.

Μοιάζουν με αστέρια μοναχικά που λάμπουν στο στερέωμα. Η λάμψη τους αυτή είναι και η κατάρα τους, γιατί είναι καταδικασμένα από την ίδια τη φύση τους να δέχονται την αντιπάθεια, τη διαβολή, την πικρή συμπεριφορά, ακόμη και το φθόνο των άλλων ανθρώπων, των πολλών, των γήινων.

Πολλές φορές, οι πολλοί, επειδή δεν μπορούν να γίνουν κι αυτοί αστέρια, θέλουν να ρίξουν στην γη αυτούς τους σπάνιους μετεωρίτες και να μετατρέψουν τα αυτόφωτα αυτά σώματα σε σκόνη και χώμα. Κάποια στιγμή μάλιστα, μπορεί και να το καταφέρουν.

'' Πλέγμα της Συμπόνιας 9ης Διάστασης ''


Mήνυμα του Σανάτ Κουμάρα - Πλανητικού Λόγου το 2003 [Sanat Kumara - Planetery Speech]

Εστία – Πλέγμα της Συμπόνιας της 9ης διάστασης : ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της 9ης Διάστασης.

Αυτός ο τύπος πλέγματος είναι το θεμέλιο όλων των διαστάσεων και πραγματικοτήτων, αποτελούμενο από τις πιο υψηλές συχνότητες του σύμπαντος που αυτή την στιγμή καλύπτει την φυλακή από τις συχνότητες της 3ης διάστασης  και που μας προσφέρει τον δρόμο προς την ΕΞΟΔΟ από την ίδια μας την φυλακή - matrix.

Το [9] είναι ο αριθμός της αρχής και του τέλους και ο αριθμός της διάστασης εις τον οποίον η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑΣ του σύμπαντος αρχίζει και τελειώνει. Είναι ο αριθμός της ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ.

..Η Συμπόνια (και μιλώ για την πολυδιάστατη Συμπόνια και όχι για την συμπόνια της 3ης διάστασης) κατέχει την υψηλότερη συχνότητα που υπάρχει στο σύμπαν. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει συχνότητα υψηλότερη ή ισχυρότερη από αυτή.

ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ (ΔΡΑΒΙΔΕΣ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ): Η Φιλοσοφία της Γιόγκα


Άρθρο Νικολάου Α. Μαργιωρή (*) (1913-1993, www.omakoio.gr)
Για την αντιγραφή – επιμέλεια Ηλίας Κατσιάμπας (**)

Βρισκόμαστε σε μια εποχή πολύ απομακρυσμένη από τις μέρες μας. Μπορούμε να επεκτείνουμε τα όριά της πίσω στο βάθος των χιλιετηρίδων δίχως να απομακρυνθούμε από την πραγματικότητα. Τουλάχιστο 2500 χρόνια π.Χ. Εκεί σ’ αυτή τη χρονική στιγμή, ο Ινδικός πολιτισμός βρισκόταν πια στη δύση του, ύστερα από μακροχρόνια άνθιση πάνω σε αμέτρητες γενιές ανθρώπινων υπάρξεων.

Ο νόμος της ακμής και της παρακμής είχε παρουσιάσει και πάλι τη γέννηση και τη ζωή κάθε πολιτισμού και ύστερα το… τέλος του. Πότε περίπου αυτός ο Ινδικός πολιτισμός των 2500 π.Χ. είχε αρχίσει να κτίζεται στις περιοχές των Ινδιών, αφού το τέλος του σήμανε στα 2500 π.Χ.;

 Από τα σημερινά στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας για τους Δραβίδες, τους προγόνους μας, εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα, ότι ο Ινδικός πολιτισμός, αυτόν που αναφέρουμε, άρχισε στα 6000 χρόνια τουλάχιστο π.Χ. ή μεταφυτεύτηκε εκεί από τους προέλληνες

Έκτη αίσθηση


Image




Φανταστείτε ότι περπατάτε άσκοπα στην πόλη και ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι βρεθήκατε σ' έναν άγνωστο δρόμο. Γύρω σας βλέπετε μόνο ύποπτα πρόσωπα, με μάλλον εχθρικές διαθέσεις.

Νιώθετε ότι βρίσκεστε σε κίνδυνο. Και, επιπλέον, ότι ξένα μάτια σάς καρφώνουν πισώπλατα. Θέλετε να φύγετε αμέσως από κει και να βρεθείτε στο κέντρο τής πόλης. Μπορείτε όμως να εμπιστευτείτε την αίσθηση προσανατολισμού σας; Και είναι πράγματι αλήθεια ότι κάποιος σας κοιτάζει εχθρικά;

ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ: ΛΕΜΟΥΡΙΟΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΒΙΔΩΝ-ΠΕΛΑΣΓΩΝ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

«Η Σελήνη πριν μας αποχωριστεί ήταν το λίκνο τους»





Άρθρο του Ν. Μαργιωρή (*) (1913-1993) στο περιοδικό «Ομακοείο»
(Για την αντιγραφή και επιμέλεια Ηλίας Κατσιάμπας,
μαθητής του Ν. Μαργιωρή και εκπρόσωπος
του φιλοσοφικού και πρακτικού του έργου.
Υπεύθυνος Ομακοείων Τρικάλων & Θεσσαλονίκης)

Οι πολιτισμοί πού αναπτύχτηκαν πάνω στον πλανήτη μας τόσο στους προκατακλυσμιαίους χρόνους όσο και στους μετακατακλυσμιαίους, ήταν περίεργοι και διαφορετικοί από το σημερινό δικό μας. Κάθε φυλή πού πέρασε από τη γη, σχημάτισε ανάλογους πολιτισμούς με των ψυχών πού έφερνε μαζί της την παλαιότητα και την ποιότητα.

Σ' αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για έναν πανάρχαιο προκατακλυσμικό πολιτισμό, εκείνον των προγόνων Λεμουρίων, που έζησαν πάνω στη γη γύρω στα εκατό χιλιάδες χρόνια από τις μέρες μας. Πολλοί της άκαμπτης και παγωμένης δήθεν λογικής ή οπαδοί της εξωτερικής ψευδοεπιστήμης, θα χαμογελάσουν. Όμως αν αναλογιστούν ότι κάθε πολιτισμός ανθρώπινος έχει διαφόρων τύπων εκδήλωση στην εφαρμογή του, τότε θα προβληματιστούν και ίσως πάψουν να... κρίνουν και να συγκρίνουν τα... ανόμοια.

Πραγματεία Επαναστατικής Ψυχολογίας - 14: Αρνητικές σκέψεις


Το να σκέφτεται κανείς βαθιά και µε απόλυτη προσοχή, καταλήγει να είναι παράξενο για την εποχή αυτή της καθοδικής εξέλιξης και παρακµής.

Από το Διανοητικό Κέντρο πηγάζουν διάφορες σκέψεις που προέρχονται, όχι από ένα µόνιµο Εγώ, όπως υποθέτουν ανόητα οι αγνοούντες µορφωµένοι, αλλά από τα διαφορετικά «Εγώ» µέσα στον καθένα από εµάς.

Όταν ένας άνθρωπος σκέφτεται, νοµίζει µε σταθερότητα ότι αυτός µέσα του και µέσω του εαυτού του σκέφτεται.

Δεν θέλει να καταλάβει

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα