Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Eurogroup LIVE: ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ εξελίξεις

eurogroup

Όλες οι εξελίξεις 



19:30 Δήλωση του Eurogroup δίχως την ελληνική συναίνεση: Η θεσμική γύμνια της Ευρωζώνης
«Από την συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015 σχετικά με την παράταση του τρέχοντος οικονομικού προγράμματος ενίσχυσης, εντατικές διαπραγματεύσεις έχουν λάβει χώρα ανάμεσα στους Θεσμούς και τις ελληνικές αρχές ώστε να επιτευχθεί μία επιτυχής κατάληξη της αξιολόγησης. Δεδομένου του παρατεταμένου αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις και του κατεπείγοντος της κατάστασης, οι θεσμοί προχώρησαν σε μία κατανοητή πρόταση σχετικά με πολιτικές προϋποθέσεις, χρησιμοποιώντας την ευελιξία εντός τους τρέχοντος συμβιβασμού.
Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα και την πλήρη υποστήριξη του Eurogroup, αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από τις ελληνικές αρχές που διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα μονομερώς στις 26 Ιουνίου. Το Eurogroup υπενθυμίζει τις σημαντικές οικονομικές μεταφορές και την υποστήριξη που παρείχε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Το Eurogroup υπήρξε ανοιχτό μέχρι την τελευταία στιγμή για επιπλέον υποστήριξη στους Έλληνες πολίτες μέσω ενός συνεχούς προγράμματος με κατεύθυνση την ανάπτυξη.
Το Eurogroup λαμβάνει υπόψη την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε μία πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιούλιου, που είναι μετά την λήξη του προγράμματος. Η τωρινή οικονομική υποστήριξη στην Ελλάδα λήγει στις 30 Ιουνίου 2015, όπως και όλες οι συμφωνίες σχετικά με το τωρινό ελληνικό πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης και της μεταφοράς από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης των ισόποσων κερδών του προγράμματος από τα ομόλογα SMP (επιστροφή κερδών ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα). Οι αρχές της Ευρωζώνης είναι έτοιμες να κάνουν οτιδήποτε χρειαστεί για να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα της ζώνης του ευρώ».

Γεννηθήκαμε με αδάμαστο Πνεύμα…

Φωτογραφία του χρήστη Pulse of love.

Όλες οι αλλαγές στον κόσμο άρχισαν από ανθρώπους που έβλεπαν μακριά και πίστευαν ότι τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Που δεν περιοριζόταν στα μέτρα και τα σταθμά της λογικής τους αλλά αφουγκραζόταν την καρδιά τους και έδιναν φως στο όραμα τους. Ένα όραμα που δεν αφορούσε την τσέπη τους, τις προσδοκίες τους, τον μικρόκοσμο τους αλλά το γενικότερο καλό…
.
Κι εμείς οι Έλληνες το ξέρουμε καλά αυτό! Tο δείχνει η ιστορία μας. Ποτέ δεν μας σταμάτησε τίποτα! Το ΟΧΙ που έβγαινε από τα χείλη μας ερχόταν από την καρδιά μας δονούσε το στερέωμα και έφερνε ανατροπές αλλάζοντας την ροή της ιστορίας…
ΟΧΙ φωνάζαμε και τρέχαμε στις Θερμοπύλες, στα Δερβενάκια, στη Βόρεια Ήπειρο… Και τώρα καλούμαστε να για άλλη μια φορά να πούμε ΟΧΙ!
.
ΟΧΙ στους εξουσιαστές που μας θέλουν πρόβατα… που θέλουν να ζούμε με σκυμμένο το κεφάλι και να εκλιπαρούμε για ένα πιάτο φακή…
.
ΟΧΙ στο παράλογο…
Γιατί λογικό δεν είναι να ζεις μέσα στο φόβο, την φτώχεια, την ανέχεια, την ανασφάλεια και να μαθαίνεις στα παιδιά σου να μην δρουν, να μην αντιδρούν και να γίνονται ρομποτάκια στους χειρισμούς των «επιτήδειων»…

BBC: Αυτό είναι το πιο κρίσιμο σαββατοκύριακο στην ιστορία της Ευρωζώνης



Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αντιμετωπίζει αναμφισβήτητα την πιο δύσκολη και σημαντική απόφαση της σχετικά σύντομης ιστορίας της αυτό το Σαββατοκύριακο, επισημαίνει σε άρθρο του ο Ρόμπερτ Πέστον του BBC.
Εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος του επόμενου σαββατοκύριακου, ο αρθρογράφος επιχειρεί να απαντήσει στα εξής ερωτήματα: Θα συνεχίσει η Επιτροπή τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών την επόμενη εβδομάδα, παρά την γενική αβεβαιότητα; Τι κάνει αυτήν την απόφαση τόσο δύσκολη και γιατί είναι τόσο σημαντική;
Κατά τον Πέστον, η απόφαση είναι σημαντική επειδή οι ελληνικές τράπεζες είναι πλήρως εξαρτημένες από τη στήριξη της ΕΚΤ – η οποία παρέχεται μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας – και χωρίς αυτήν δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Όσον αφορά στη δυσκολία της, αυτή έγκειται στο γεγονός ότι ορισμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ φοβούνται ότι, εάν συνεχίσουν να παρέχουν υποστήριξη, θα παραβιάσουν όλους τους κανόνες τις Κεντρικής Τράπεζας.

«Δεν είσαι άρρωστος απλά διψασμένος! Ποιες ασθένειες υποχωρούν με σωστή ενυδάτωση!!»


Ο F.BATMANGHELIDJ κυκλοφορεί το 1997 το βιβλίο του  WATER: Rx FOR A HEALTHIER PAIN-FREE LIFE, όπου μετά από 16 χρόνια ερευνών ανακαλύπτει ότι το νερό από μόνο του θεραπεύει επώδυνες αρρώστιες από το σώμα.
Εξέτασε τους λόγους που αναπτύσσουμε επώδυνες αρρώστιες και πως το νερό μπορεί να θεραπεύσει τους κύριους σωματικούς πόνους.

Η ανακάλυψή του αποκαλύπτει ότι η χρόνια αφυδάτωση προκαλεί τους κυριότερους πόνους και παράγει τις εκφυλιστικές ασθένειες που σκοτώνουν πρόωρα.

Ένα τραγικό και διαδεδομένο λάθος στην μοντέρνα ιατρική είναι η υπόθεση ότι ένα «ξηρό στόμα» είναι το πρώιμο σημάδι για την έλλειψη νερού στο σώμα.
Αν και είναι ένα σημάδι, η παρουσία του ξηρού στόματος είναι ένδειξη τεράστιας ανισορροπίας υγρών στο σώμα.
Αν περιμένουμε το σήμα της ξηροστομίας για τη ρύθμιση της πρόσληψης νερού , σημαίνει ότι το σώμα μας ήδη είναι σε έλλειψη ισοζυγίου νερού.

Το σώμα ΠΑΝΤΑ είναι σε κατάσταση αφυδάτωσης.
Μερικά σημαντικά δεδομένα για τα σώματά μας.

Είτε σε νεαρά είτε σε περασμένη ηλικία, η έλλειψη νερού είναι ο κυρίαρχος παράγοντας στην ανάπτυξη ασθενειών.
Η Σάρα ξεκίνησε να πίνει 3 λίτρα νερό κάθε μέρα για ένα μήνα. Έβγαλε μια φωτογραφία τον εαυτό της πριν και μετά και η σύγκριση είναι συγκλονιστική.  


 
«Είμαι 42 ετών, όμως στην πρώτη φωτογραφία μοιάζω 52. Έχω μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, δείχνω εξαντλημένη, έχω ρυτίδες και κόκκινες κηλίδες σε όλο το πρόσωπο, ενώ το δέρμα μου έχει χάσει εντελώς τη λάμψη του.»
Απόσπασμα από το άρθρο olazoi.blogspot.gr

Στη διάρκεια ανάπτυξης στη μήτρα το παιδί μαθαίνει από το μητρικό χημικό σύστημα ελέγχου πως να εξισορροπεί το νερό που χρειάζεται.

Οι ασκήσεις κρημνοβασίας Τσίπρα-Βαρουφάκη και η επερχόμενη κάθαρση

Οι ασκήσεις κρημνοβασίας Τσίπρα-Βαρουφάκη και η επερχόμενη κάθαρση
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί στη Βουλή την συζήτηση για την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για το δημοψήφισμα , Σάββατο 27 Ιουνίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Του Νίκου Σταματάκη
Παγκόσμια αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του Ελληνα πρωθυπουργού να προτείνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Προτού προχωρήσουμε σε ορισμένες διαπιστώσεις, ας υπογραμμίσουμε ότι προϋπόθεση για μια επιτυχή για την Ελλάδα έκβαση των οποιωνδήποτε σεναρίων – περιλαμβανομένης και της επιστροφής στη δραχμή (η οποία καθόλου δεν ισοδυναμεί με καταστροφή σύμφωνα με κορυφαίους οικονομολόγους) – είναι η εθνική ΕΝΟΤΗΤΑ.  Μόνο εάν ο ελληνικός λαός – και ο ελληνισμός ολόκληρος – πορευθεί ενωμένος σαν μια γροθιά θα έχουν οι ιστορικές αυτές ώρες ευτυχή κατάληξη.
Ο αιφνιδιασμός και η έκπληξη στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες ήταν απόλυτος.  Δεν θάπρεπε όμως να είναι έτσι, εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήταν πράγματι ηγέτες και όχι αλλοπρόσαλλοι έφηβοι και λογιστές χαμηλού επιπέδου.  Οι διαπιστώσεις αυτές δεν ανήκουν στο γράφοντα αλλά στον νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν (http://krugman.blogs.nytimes.com/2015/06/25/breaking-greece/?_r=0) ο οποίος – ανάμεσα σε πολλούς άλλους διαπρεπείς σχολιαστές και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού – κυριολεκτικά ξεφτιλίζει την τακτική των «θεσμών» – του ΔΝΤ συμπεριλαμβανομένου…

"Τα τελεσίγραφα όταν κατατίθενται ενίοτε επιστρέφουν, κ. Ντάισελμπλουμ"

νταισελμπλουμ

"Οι θεσμοί κατέθεσαν προτάσεις παράλογες που δεν θα γίνονταν αποδέκτες από καμία ελληνική κυβέρνηση", ήταν η απάντηση κυβερνητικών αξιωματούχων στην απόπειρα του Γ. Ντάισελμπλουμ να επιρρίψει την πολιτική ευθύνη για δήθεν "διακοπή διαπραγματεύσεων" στην ελληνική κυβέρνηση.
"Ο κ. Ντάισελμπλουμ και το Eurogroup αποφάσισαν την Πέμπτη να δώσουν τελεσίγραφο στην Ελλάδα να αποδεχτεί την πρόταση των θεσμών. Σήμερα ξαφνικά ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα διέκοψε τις διαπραγματεύσεις!" , αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ





ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος/ Αρθρογράφος
ant.grypaios@gmail.com
            




Πρόλογος






Αυτά που θα διαβάσετε συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα.


Η Υπερ-δύναμη που δημιουργεί το «Δόγμα του Σοκ» στους Έλληνες, είναι η Παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση-Δικτατορία.


Οι παγκόσμιοι Δικτάτορες τα θέλουν όλα δικά τους.


Το Δόγμα του Σοκ εφαρμόζεται τώρα επάνω στους Έλληνες, από τους δανειστές-άρπαγες, (TΡΟΪΚΑ), και τα πιόνια αυτών πολιτικούς της Ε.Ε.


Το Σοκ & Δέος επάνω στους Έλληνες επιδεινώνεται με την αθρόα εισβολή Μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στη χώρα.






ΑΝΑΛΥΣΗ


-------------------
Η Σχολή του Σικάγου είναι μια οικονομική Πανεπιστημιακή σχολή, ενσωματωμένη στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου των ΗΠΑ.

Η σχολή αυτή ιδρύθηκε από τον διεθνούς φήμης καθηγητή οικονομικών, και κάτοχο βραβείου Νόμπελ οικονομίας Μίλτον Φρίντμαν, ο οποίος απεβίωσε το 2006 σε ηλικία 94 ετών.

Ο Μίλτον Φρίντμαν ήταν ο μεγάλος γκουρού του ιδεολογικού κινήματος υπέρ του αχαλίνωτου Καπιταλισμού, του Καπιταλισμού της καταστροφής, όπως τον ονόμασαν οι λαοί του πλανήτη.

Ήταν ο δημιουργός οικονομικών μεθόδων του νεοφιλελευθερισμού, και ο άνθρωπος που θαύμαζε η κυρία Θάτσερ, και οι Πρόεδροι Reagan & Μπούς. 

WSJ: Το μεγάλο δίλημμα του Ντράγκι




H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα παίξει κομβικό ρόλο στο αν η Ελλάδα θα αποφύγει τους κεφαλαιακούς ελέγχους πριν την διενέργεια του δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου, αναφέρει η Wall Street Journal.

Η αιφνιδιαστική προκήρυξη δημοψηφίσματος το βράδυ της Παρασκευής από τον Αλέξη Τσίπρα δημιουργεί μεγάλο πονοκέφαλο στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ΕΚΤ είναι αντιμέτωπη με την επιλογή της διατήρησης της παροχής έκτακτης ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες ή την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων.

Σύμφωνα με την WSJ, όποια επιλογή και αν κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ένα πράγμα είναι βέβαιο: Δεν μπορεί να παραμένει στο περιθώριο για πολύ ακόμα.

Πώς είναι να είσαι σε σχέση με κάποιον πολύ ευαίσθητο

Οι σχέσεις είναι δύσκολες, ανεξάρτητα από την προσωπικότητα ή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει κανείς, αλλά υπάρχουν ορισμένα κοινά αποδεκτά στοιχεία όπως ότι οι τσακωμοί δεν είναι ποτέ ευχάριστοι για κανέναν, ότι όλοι εκτιμούν μία ευγενική χειρονομία και η επικοινωνία είναι σημαντική για το ζευγάρι.
n-RELATIONSHIPΠολλά από τα παραπάνω στοιχεία, όμως, είναι πιο έντονα για τους ανθρώπους που είναι πιο ευαίσθητοι από την φύση τους. Εάν το άλλο σας μισό, είναι από την φύση του μία ευαίσθητη ψυχή, θα πρέπει να έχει υπόψη σας τα παρακάτω 9 πράγματα.

ΚΑΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ Ή ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ

fotoΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, εξαπάτηση του λαού, «κλάμα» για την έξοδο της χώρας από την… «ευθεία οδό» και άλλα «όμορφα» και «ωραία», αλλά κανείς από όσους βγαίνουν εξοργισμένοι και βρίζουν με χυδαίο συχνά τρόπο τον Έλληνα πρωθυπουργό, δεν μας λένε ποια είναι η αλήθεια αν συνεχιστεί αυτό που έκαναν αυτοί οι ίδιοι επί πέντε χρόνια με τις εντολές των ανθελλήνων τοκογλύφων αφεντικών τους, αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δεν μας λένε ότι οι συνταξιούχοι θα αρκούνται στα 250 ευρώ και θα λένε και ευχαριστώ. Δεν μας λένε ότι τα νοσοκομεία θα λειτουργούν πια με το μισό από σήμερα προσωπικό ενώ πολλά σχολεία θα κλείσουν γιατί δεν θα γίνονται καθόλου προσλήψεις, καθώς το κράτος πρέπει να μειωθεί δραστικά, βλέπε να εξοντωθεί. Δεν μας λένε ότι οι τράπεζες ελεύθερες πλέον θα αρπάξουν ότι έχει απομείνει από την μεσαία τάξη και θα εξοντώσουν κάθε επιχείρηση που ακόμα επιβιώνει με τόσες μνημονιακές δυσκολίες.

Περού:Ολόκληρος στόλος UFO παρέλασε από τον ουρανό

UFO1

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής είναι πλέον πεπεισμένοι ότι πρόκειται για ΑΤΙΑ
Ένας παράξενος στόλος από αντικείμενα αγνώστου ταυτότητας απαθανατίστηκε από την κάμερα ενός άντρα που παρατήρησε τα περίεργα φώτα να αιωρούνται πάνω από το σπίτι του.
Τα πέντε φώτα που μοιάζουν με διπλές μπάλες άλλαξαν θέση ξαφνικά κι ενώ βρίσκονταν στον ουρανό της Τάρμα, μίας κεντρικής πόλης του Περού, τα ξημερώματα της 22ης Ιουνίου.
Σύμφωνα με τον εικονολήπτη, το βίντεο τραβήχτηκε στις πέντε τα ξημερώματα αν και δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες.

Ολόκληρη η τελική πρόταση των θεσμών (μεταφρασμένη)- Σ' αυτήν θα κληθούμε να πούμε ΟΧΙ

πρόταση θεσμών
Δείτε εδώ ολόκληρο το πρωτότυπο κείμενο της τελικής πρότασης των θεσμών σε pdf
1. Συμπληρωματικός προϋπολογισμός 2016-2019 MTFS
Υιοθέτηση από 1η Ιουλίου 2015 συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2015 και για το πρόγραμμα Μεσοπρόθεσμης Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2016-2019 με αποδοχή μεγάλου μέρους του προγράμματος μεταρρυθμίσεων των πιστωτών. Η νέα δημοσιονομική πορεία θα βασίζεται στο στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 1%, 2%, 3% και 3,5% επί του ΑΕΠ για τα χρόνια 2015,2016,2017 και 2018 αντίστοιχα. Το πακέτο περιλαμβάνει μεταρρύθμιση στον τομέα του ΦΠΑ (¶2), άλλους φόρους(¶3), μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού(¶4), μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση(¶5), μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην αύξηση της εισπραξιμότητας των φόρων(¶6) και άλλα παραμετρικά μέτρα που περιγράφονται παρακάτω:

Σαν έτοιμος από καιρό...

δημοψήφισμα


Αντωνογιαννάκης ΗρακλήςΤου Ηρακλή Αντωνογιαννάκη
Έρχομαι από την εποχή του σκοταδισμού και της παρακμής…
Τα ρούχα  και η ψυχή μου  κουρελιασμένα ,  τα παιδιά μου νηστικά   εξαθλιωμένα.
Oι άνθρωποι που αγάπησα   αυτόχειρες - θύματα  στο βωμό  της ευφορίας των ολίγων .
Η γη μου ξερή , αργοπεθαίνει -άχρηστη   να θρέψει  τα πεινασμένα στόματα που καρτερούν το ξεροκόμματο .
Ο ουρανός πενθεί   την παρακμή   των ανθρώπων .
Αλήθεια πως έφτασα ως εδώ ….Πως το όνειρο έγινε εφιάλτης ;;
Οι τράπεζες ασφαλών καταθέσεων  στα όνειρα μου  φαλίρισαν  και βρέθηκα προδομένος εξαθλιωμένος   να πορεύομαι τώρα   σε ένα κόσμο χωρίς όνειρα κι ελπίδα.
Μαζί με τα δικά μου ,  χάθηκαν και τα χιλιάδες άλλα που ήταν η κληρονομία μου –όνειρα  ανθρώπων με αιματοβαμμένα πρόσωπα , κουρελιασμένοι  ,     μπαρουτοκαπνισμένοι   για μια ιδέα  που μελλόταν να γίνει σχηματικά κι αληθινά η φυλακή μας .
Δε βρίσκω τη πόρτα για την εποχή του Διαφωτισμού και της αναγέννησης ...
Τι να φταίει άραγε ;;

Λένε όχι στην παράταση! Τι αποφάσισαν στο Euroworking Group.



Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup και σε λίγη ώρα ο Πρόεδρός του, Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Οπως είχε φανεί από νωρίς, οι υπουργοί Οικονομικών είπαν τελικά ΟΧΙ στην παράταση του ελληνικού προγράμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάνης Βαρουφάκης ζήτησε από τους ομολόγους του παράταση ενός μήνα μετά το δημοψήφισμα.

Υποταγή ή θάνατος


ΕΙΚΟΝΑ---Ελλάδα,-Ευρωζώνη
Δυστυχώς οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι συμπεριφέρονται όπως ο ήρωας του Μπρεχτ, ο οποίος αδιαφορούσε για τα εγκλήματα γύρω του, έως ότου έφτασε η σειρά του – κάτι που μάλλον θα συμβεί, όταν διευρυνθούν τα κρεματόρια της Τρόικα στον υπόλοιπο νότο  .
«Όταν οι Ναζί έπαιρναν τους κομμουνιστές σιώπησα, δεν ήμουν δα κομμουνιστής. Όταν φυλάκιζαν τους σοσιαλδημοκράτες σιώπησα, δεν ήμουν δα σοσιαλδημοκράτης. Όταν έπαιρναν τους συνδικαλιστές σιώπησα, δεν ήμουν δα συνδικαλιστής. Όταν έπαιρναν εμένα, δεν είχε μείνει κανένας για να διαμαρτυρηθεί» (M. Niemöller)
.

Άρθρο

Χωρίς καμία αμφιβολία, οι δικές μας ευθύνες για τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της χώρας μας είναι τεράστιες. Εν πρώτοις των προηγουμένων κυβερνήσεων, οι οποίες δεν υιοθέτησαν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία – αρκούμενες στις παράλογες μειώσεις των μισθών και εισοδημάτων, έχοντας υποταχθεί άνευ όρων στα εγκληματικά μνημόνια (ανάλυση), καθώς επίσης διατηρώντας ανέπαφο το πελατειακό κράτος, τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
Οι ευθύνες της νέας κυβέρνησης δεν είναι μικρότερες, ξεκινώντας από τις ουτοπικές προεκλογικές της δεσμεύσεις και συνεχίζοντας με τη λάθος διαχείριση της κρίσης – ενώ δεν έκανε τίποτα άλλο, από το να διαπραγματεύεται ατελείωτα με την Τρόικα έναν νέο «καταναλωτικό» δανεισμό, αναιρώντας την απαίτηση διαγραφής του χρέους και χωρίς να ασχοληθεί με το θεμελιώδες πρόβλημα της Ελλάδας: με το θεσμικό (άρθρο), το οποίο όφειλε να επιλύσει μόνη της και άμεσα.
Εξίσου μεγάλες είναι οι ευθύνες της οικονομικής εξουσίας της χώρας, ειδικά των δύο βασικών εξαγωγικών πυλώνων της – των εφοπλιστών, οι οποίοι δεν πληρώνουν καθόλου φόρους, ενώ δεν απασχολούν Έλληνες ναυτικούς, αδιαφορώντας εντελώς για την πατρίδα τους, καθώς επίσης των ιδιοκτητών ξενοδοχείων πολυτελείας  (στα φορολογικά και λοιπά τεχνάσματα των δύο κλάδων, θα αναφερθούμε σε επόμενο άρθρο).

«Όταν δάκρυσε η Ιστορία…»


Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου 

Εκείνοι με τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα κι εμείς με τις παρακαταθήκες μας,καταχωρισμένες στη συλλογική συνείδηση και το ομαδικό θυμικό, χωρίς ενοχές και συμπλέγματα.

Εκείνοι οικονομικοί εγκληματίες κατά συρροή κι εμείς θύματα κατ΄εξακολούθηση. Τώρα όμως τιμωροί, δίκαιοι και δικαιωμένοι.

Αγριεύτηκαν και αγρίεψαν τα τάγματα των εθελόδουλων, μόλις κατάλαβαν ότι πήγε στράφι η προπόνηση στον πάγκο των Βρυξελλών, τις τελευταίες ημέρες.Προσδοκώντας » ανάσταση νεκρών», καραδοκούσαν για αποτυχία η οποία θα οδηγούσε σε εκλογές, όπου θα κατέβαιναν από κοινού, ως ευρωπαϊκό μέτωπο. Αλλά το δημοψήφισμα ήρθε κατακούτελα και έχασαν έτσι κάθε πρόσχημα, οι «μένουμε Ευρώπη- Γερμανία».Ταυτόσημες και οι τρεις ανακοινώσεις( Ν.Δ. ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ) βγαλμένες από το ίδιο εργαστήριο. Τρομοκρατικές, ανεύθυνες και επικίνδυνες, καθώς με τη σπέκουλα και την κακοήθεια, έστειλαν τον κόσμο νυχτιάτικα στα ΑΤΜκαι τα βενζινάδικα.

Τέλος εξευτελισμού

Γράφει ο Λάκης Λαζόπουλος 

Ξεπέρασαν όλα τα όρια.
Μας έχουν βγάλει την ψυχή ανάποδα.
Τόσα χρόνια βλέπουμε στις τηλεοράσεις τα υποτιμητικά τους βλέμματα, τις εξευτελιστικές τους δηλώσεις, τα ειρωνικά τους χαμόγελα, τις δήθεν δηλώσεις συμπόνοιας.

«Ελπίζω να έχουν να μας πληρώσουν την δόση»
«Δεν θα τους πιέσουμε για να τους βοηθήσουμε κιόλας!»
«Μακάρι να μείνουν στην Ευρώπη»
«Εμείς τους θέλουμε, αυτοί θέλουν;»
«Πρέπει να κάνουν ακόμα πολλά οι Έλληνες, δεν μπορούμε να πληρώνουμε αυτούς του τεμπέληδες».
Μας στραγγαλίζουν καθημερινά, ο Σόϊμπλε απολαμβάνει τα βασανιστήρια που μας κάνει. Έχει κακό και γνωστό στην ιστορία DNA.

Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα μετά το δημοψήφισμα;


Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής 

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να αποδεχθούμε και συνομολογήσουμε ότι το δημοψήφισμα είναι μία συνταγματικά κατοχυρωμένη πρακτική, η οποία αποτελεί την κορωνίδα της Δημοκρατίας και την εγγύηση της ύπαρξης ενός κυρίαρχου λαού. Είναι όμως έτσι στην σημερινή Ελλάδα ή μήπως το επικείμενο δημοψήφισμα δεν απευθύνεται στην λογική, αλλά προκαλεί το θυμικό, δηλαδή την συναισθηματική (δίκαιη) προσέγγισή του από την πλευρά των πολιτών; Εμείς απλά σημειώνουμε πως αποφάσεις εν θερμώ και με βάση το συναίσθημα είναι κατά κανόνα αποτυχημένες. Ενώ, επίσης, αποφάσεις που λαμβάνονται μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα είναι καταδικασμένες στην αποτυχία, επειδή δεν υπάρχει χρόνος σωστής - ολοκληρωμένης προσέγγισης και ώριμης ολοκλήρωσής τους...

Μία μεγάλη αλήθεια κρύβεται στον τίτλο άρθρου του Reuters, που λέει χαρακτηριστικά ότι «για τους Έλληνες η επιλογή είναι ανάμεσα στο κακό και το εξαιρετικά κακό». Κι αυτό, επειδή οι Έλληνες καλούνται να αποφασίσουν –και στην ουσία να εγκρίνουν- μεταξύ των μέτρων των 8 δισεκατομμυρίων της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου και του ακόμη μεγαλύτερου (ουσιαστικά άγνωστου) ποσού των μέτρων που προτείνουν οι δανειστές.

Εδώ που φτάσαμε, λίγο δεν είναι


Με διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου.

Ο Πρωθυπουργός ζητάει από τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν ΝΑΙ αν αποδέχονται την πρόταση των Θεσμών ή ΟΧΙ αν την απορρίπτουν.

ΝΑΙ αν θέλουν μνημόνιο για πάντα ή ΟΧΙ αν προτιμούν τη ρήξη με μια προοπτική ελπίδας για το μέλλον.

ΝΑΙ αν θέλουν να μείνουν οι πουτάνες της Ευρώπης ή ΟΧΙ αν θέλουν να κοιτούν τους εταίρους στα μάτια, αντί να σκύβουν το κεφάλι.

Χρειάστηκε να περάσουν 5 χρόνια εξοντωτικής λιτότητας με δεκάδες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με το Σύνταγμα να έχει γίνει χαρτοπόλεμος για να γίνει το πρώτο δημοψήφισμα στην Ελλάδα μετά από 41 χρόνια.

Εν τω μεταξύ, χώρες που Μένουν Ευρώπη έχουν κάνει αρκετά δημοψηφίσματα τα τελευταία 30 χρόνια. Η Ιταλία 16, η Ιρλανδία 20, η Δανία 7 και η Γαλλία 4. Αλλά οι υπέρμαχοι του Μένουμε Ευρώπη μάς λένε ότι ένα δημοψήφισμα στην Ελλάδα είναι αντισυνταγματικό και ισούται με πραξικόπημα. Είναι με τα καλά τους ή να βάλω τις φωνές;

Ηλίας Πετρόπουλος (1928-2003): Ο ΜΕΓΑΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


Ηλίας Πετρόπουλος (1928-2003)

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ  

«Και είπα στην γυναίκα μου: Όταν ψοφήσω στο Παρίσι, να κάψεις το κουφάρι μου στο κρεματόριο και να ρίξεις τις στάχτες μου στον υπόνομο. Τέτοια είναι η διαθήκη μου.» Ηλίας Πετρόπουλος

PETROPOULOS4
Ο Ηλίας Πετρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1928,  σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο  Θεσσαλονίκης  και εγκαταστάθηκε στο  Παρίσι 1973. Πέθανε το 2003.
Επίμονος ερευνητής των λαϊκών φραστικών επινοήσεων αλλά και πιστός στην πολυτονική γραφή, συστηνόταν ως λαογράφος και έψεγε με το ύφος του τον καθωσπρεπισμό του «πολιτικά ορθού». Το έργο του αναδίδει μια αίσθηση καθολικού ανθρώπου. Δεν θα ήταν υπερβολή να τον χαρακτηρίσουμε ιστορικό, λαογράφο, γλωσσολόγο, εικαστικό καλλιτέχνη, φωτογράφο – εν τέλει έναν ελευθέριο στοχαστή-ερευνητή που το έργο του αξίζει ευρύτερης προσοχής. Ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ‘Έλληνας Μπουκόφσκι».

Ποιος είναι ο συγγραφέας του Αρκά;


Ο Αρκάς είναι Έλληνας καλλιτέχνης που ασχολείται με την τέχνη των Κόμικς. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '80 δημοσιεύοντας τη σειρά "Ο Κόκκορας" στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ και στο ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα - πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο ...

"Ισοβίτης" έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα). Το πραγματικό του όνομα δεν είναι γνωστό, παρόλο που έχει αναφερθεί το όνομα Αντώνης Ευδαίμων.
 
 
 
Το πιστεύετε δεν το πιστεύετε, υπάρχουν ελάχιστοι άνθρωποι σε ολάκερο τον κόσμο, που γνωρίζουν δια ζώσης τον Αρκά. Παραμένει μυστήριο πώς στην εποχή του διαδικτύου και της γρήγορης πληροφορίας, δεν μπορείς να βρεις πουθενά μια διασταυρωμένη πληροφορία για το βιογραφικό του ή μία φωτογραφία του!
Πραγματικά εκπληκτικό για το μέγεθος ενός κομίστα που σχεδόν όλα του τα albums φιγουράρουν συνεχώς στις κορυφαίες θέσεις των best sellers κάθε φορά που εκδίδονται ή επανεκδίδονται.

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν νεκροφοβικές απόψεις και πρακτικές

Ταφή στη νεκρόπολη Πάσο Μαρινάρο στη Καμάρινα (η φωτογραφία είναι από το μουσείο της πόλης)


Τα... ζόμπι φαίνεται πως φοβούνταν οι αρχαίοι Έλληνες. Όπως αναφέρει το Discovery Channel, αναφερόμενο σε ταφές που είδαν το φως σε ελληνιστική αποικία στην Σικελία, οι αρχαίοι Έλληνες φοβόντουσαν ότι οι νεκροί θα μπορούσαν να ζωντανέψουν και να κυνηγήσουν τους ζωντανούς. 

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στη νεκρόπολη Πάσο Μαρινάρο, της πόλης Καμάρινα στη νοτιοανατολική Σικελία δύο ταφές διαφορετικές από τις συνηθισμένες. 

Στον τάφο 653 βρέθηκαν τα οστά ενός ανθρώπου που όσο ζούσε ήταν υποσιτισμένος ή άρρωστος. 

Μήπως στερούμαστε κάθε σοβαρότητας ;

 γράφει ο Τάσος Ορφανίδης

Βρισκόμαστε σε μια εποχή παραλογισμού και παροξυσμού εν όψει μιας αμφίβολης όσο και αμφιλεγόμενης συμφωνίας( Θάνος Χαρίσης)

Αγαπημένο έργο.Salvador Dali,Η Εμμονή της Μνήμης
Μήπως στερούμαστε κάθε σοβαρότητας ; 

Ο πανικός κουρδίστηκε καλά και κερδίζει έδαφος.Μπα δεν σκιάζομαι, έχω για να φάω μια μέρα θα μου κάνει πίστωση ο μπακάλης, ο μανάβης, ο χασάπης  ,οι γείτονες με λίγα λόγια,δεν μιλάμε για το LIDL.Για να πούμε του στραβού το δίκαιο πάντα αυτοί με τάιζαν, οι φίλοι γείτονες που χα μια καλημέρα και τον παρά μου είτε ήταν δραχμούλα είτε ευρουλάκι τον τιμούσαν με το χαμόγελο τους .Αυτό σκέφτομαι να πάω να πω μια καλημέρα.

Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα....!!!





Φιλοσοφία και αυτογνωσία δεν σημαίνει αποστασιοποίηση  από τα πολιτικά δρώμενα,  το αντίθετο συμβαίνει, καθώς ο άνθρωπος είναι κοινωνικό Ον, συνεπώς οι δράσεις του οφείλουν να υπηρετούν το σύνολο. Δεν  μπορούμε να ευημερούμε την στιγμή που το περιβάλλον μας νοσεί. 

Διαβάζω απόψεις πολύ επιδερμικές σε πολλούς γνωστούς και φίλους.  Όσοι παρακολουθούν τις σκέψεις μου ίσως θυμούνται πως το 2010 ήμουν υπέρ της εξόδου της Ελλάδος από την Νομισματική ένωση. Και αυτό διότι τότε όλοι στο Ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα ήταν απροετοίμαστοι για μία τέτοια δυναμική και απερίσκεπτη  ενέργεια,  την στιγμή μάλιστα που το χρέος ακόμη ήταν στο συντριπτικό μέρος του ιδιωτικό και υπό το  Ελληνικό δίκαιο, πράγμα που σημαίνει πολύ απλά,  πως οι επενδυτές έχαναν τα χρήματα τους… 

Στο μεσοδιάστημα η χώρα θα είχε (λέμε τώρα) την δυνατότητα  - μέσα από εξαιρετικές δυσκολίες φυσικά -, να αναδιοργανώσει το παραγωγικό της μοντέλο  αλλά και το παρακμιακό, παρασιτικό, κομματοκρατικό ΠΟΛΙΤΙΚΟ της σύστημα….

Θεόφραστος περί της μυθικής Ατλαντίδος.....




Σας μεταφέρω ένα απόσπασμα του  Αιμιλιανού ο οποίος  διέσωσε μία  άγνωστη αναφορά στην μυθική Ατλαντίδα του Θεόφραστου *  (σύγχρονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου). 

Πρόκειται  περί ενός διαλόγου μεταξύ του Μίδα ( του Φρυγός)  και του Σειληνού.

Διατήρησα το ύφος του κειμένου όπως  το διάβασα στο βιβλίο: «Αι εκπληκτικαί αποκαλύψεις επί της αρχαίας Ελλάδος», του Αντωνίου Χαλά. 

 Η περιγραφή έχει ως εξής :



«Ο Θεόπομπος διηγείται μία συνομιλία του Μίδου του Φρυγός και του Σειληνού. Ο Σειληνός είναι τέκνο νύμφης, Θεού μεν αφανέστατος κατά την φύσιν ανθρώπου  κρείτων, αφού ήτο και αθάνατος. Πολλά μεν άλλα μεταξύ αλλήλων διεξήχθησαν, αλλά τα ακόλουθα ήσαν τα σπουδαιότερα εξ όσων έλεγε ο Σειληνό, εν τη ανωτέρα του σοφία προς τον Μίδα :



Έλεγε λοιπόν πως η Ευρώπη, η Ασία, και η Αφρική είναι νήσοι εν παραβολή προς την Ήπειρον,  την υπάρξασαν εις αρχαιότατους καιρούς, πέραν του γνωστού κόσμου. Τόσο απέραντον ήτο το μέγεθος αυτής. Η ήπειρος αυτή ήτο η τελευταία, η οποία έτρεφεν  επ΄ αυτής ζώα γιγάντια, οι δε επ’ αυτής ζώντες άνθρωποι ήσαν διπλάσιοι  κατά το μέγεθος των ανθρώπων της εποχής καθ’ ην η διήγησης έλαβε χώρα. Ο δε χρόνος της ζωής των δεν ήτο όσον ζώμεν ημείς αλλά διπλάσιος. Και πολλά μεν ήσαν αι επ’ αυτής πόλεις και διάφοροι οι βίοι των ιδωτών, οι δε νόμοι των ήσαν αντίθετοι των ιδικών μας. Αι δε πόλεις των ήσαν πλουσιώτατοι, μία δε εκ των πόλεων εκείνων είχε πληθυσμόν ανώτερου του ενός εκατομμυρίου. Ο χρυσός και ο άργιλος ευρίσκοντο παρ’ αυτό  εις μεγάλη ποσότητα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα