Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Κι όμως, υπάρχουν αλλεργίες και το καλοκαίρι! Μάθε ποιες είναι και αν τις έχεις

αλλεργίες

Και εκεί που λες ότι όλα είναι μία χαρά, μπήκε το καλοκαίρι και επιτέλους απαλλάσσεσαι από τα φτερνίσματα και τους ερεθισμούς εξαιτίας των αλλεργιών της άνοιξης, ερχόμαστε και εμείς και σου λέμε ότι και η αγαπημένη μας εποχή, το καλοκαίρι, έχει αλλεργίες!

Οι αλλεργίες για την ακρίβεια «κρύβονται» παντού και μας ταλαιπωρούν και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το σπίτι που μένουμε, ο αέρας που αναπνέουμε, το φαγητό που τρώμε, μπορεί να είναι γεμάτα αλλεργιογόνα. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και η πρόχειρη διατροφή έχουν οδηγήσει σε ραγδαία επιδείνωση των αλλεργικών αντιδράσεων σε άτομα με χρόνιες αλλεργίες, αλλά και σε εμφάνιση αλλεργιών σε ανθρώπους, που μέχρι πρότινος δεν αντιμετώπιζαν τέτοιες καταστάσεις.

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Πάντω από 500.000 ασθενείς στην Ευρώπη


Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Τι είναι, ποια τα συμπτώματα και ...
Μια διεθνής έρευνα μεγάλης κλίμακας που δημοσιεύθηκε από τον World Lupus Federation  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λύκου αποκαλύπτει ότι η χαμηλή επίγνωση του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου (ΣΕΛ) οδηγεί σε λανθασμένες αντιλήψεις του κοινού σχετικά με την ασθένεια. Η έλλειψη κατανόησης συμβάλλει στον στιγματισμό των ασθενών με ΣΕΛ, αφήνοντάς τους συχνά να αισθάνονται απομονωμένοι από την οικογένεια και τους φίλους τους.
 Η έρευνα, μία από τις μεγαλύτερες στο είδος της που διεξήχθη ποτέ  για τον ΣΕΛ υποστηρίχτηκε από την GSK,  ενώ η GSK Ελλάς είναι η χορηγός των  δράσεων στους ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. για την Παγκόσμια Ημέρα για τον ΣΕΛ. 
Τα βασικά ευρήματα της έρευνας περιλαμβάνουν:

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ;



Το ερώτημα αυτό το είχε θέσει ο Αναξαγόρας και είχε απαντήσει έτσι: "Όνειρο σκιάς ο άνθρωπος..." Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται σήμερα από τις νεότερες φυσικές επιστήμες. Δείτε παρακάτω πώς:



1. Ύλη και ενέργεια εναλλάσσονται


Η ύλη μπορεί να γίνει ενέργεια και η ενέργεια μπορεί να γίνει ύλη σύμφωνα με την φόρμουλα του Αϊνστάιν Ε=mc2, όπως στην πυρηνική ενέργεια και στην ατομική βόμβα.
Δηλαδή το περιοδικό που κρατάτε στο χέρι σας είναι μια λεπτή μορφή ενέργειας που έχει πάρει την μορφή της ύλης που κρατάτε. Το σώμα σας είναι η ίδια ενέργεια που έχει πάρει την μορφή του σώματος σας. Όλη η ύλη είναι και ενέργεια. Η δομή του κάθε ατόμου ή μορίου είναι, τελικά, ενέργεια.

 

2. Σωματίδια μπορούν να φαίνονται σαν ύλη ή κύματα


Μπορεί κάτι να συμπεριφέρεται τώρα σαν σωματίδιο και μετά σαν κύμα απλωμένο μέσα στο χώρο. Όταν παρατηρούμε φωτόνια και ηλεκτρόνια αλλάζουν συμπεριφορά. Μια στιγμή είναι σαν ύλη και μετά από λίγο είναι σαν απλωμένα κύματα ενέργειας. ( βλ: Το πείραμα των δύο σχισμών - κβαντική φυσική )

 

3. Ο παρατηρητής επιδρά στο παρατηρούμενο


Η αρχή του Χαϊζενμπεργκ είναι ότι δεν μπορούμε να ορίσουμε ταυτόχρονα τη θέση και την ταχύτητα ενός σωματιδίου. Μπορεί να μετρήσουμε είτε το ένα είτε το άλλο. Ο Γ. Βίγκνερ θεωρεί ότι όταν παρατηρούμε ένα σωματίδιο επιδρούμε στην συμπεριφορά του.

Δεν μπορούμε να παρατηρούμε κάτι ή κάποιον χωρίς να επιδρούμε σε αυτό. Αυτό σημαίνει ότι σαν παρατηρητές έχουμε μια αλληλοεπίδραση σε όλα όσα υπάρχουν γύρω μας. 

Μπορούμε να κάνουμε μια ψυχολογική παρομοίωση εδώ, λέγοντας ότι οι πεποιθήσεις, τα συναισθήματα οι προσδοκίες και οι προκαταλήψεις μας έχουν μεγάλη επίδραση στους γύρω μας. (Δεν θα συμφωνήσουν όλοι οι επιστήμονες με αυτό.) Μπορούμε να φανταστούμε τους άλλους σαν κύματα πιθανοτήτων που μπορούνε να συμπεριφέρονται με διάφορους τρόπους και ότι ο καθένας, ανάλογα με δικά του συναισθήματα και προκαταλήψεις, έλκει από αυτά τα άτομα διαφορετικές συμπεριφορές.

Με άλλα λόγια, αν εγώ περιμένω απόρριψη, επιθετικότητα ή αδιαφορία από τους άλλους, σαν παρατηρητής θα έλκω ακριβώς αυτά και επίσης θα τα «βλέπω» ακόμα και όταν δεν υπάρχουν. Θα προβάλω επάνω στους άλλους και τη ζωή αυτά που περιμένω και αυτά που αντιστοιχούν στους φόβους και στις προσκολλήσεις μου.

Μήπως και στην Ελλάδα είχαμε κρούσματα πολύ πριν τον Φεβρουάριο και έτσι είχε αναπτυχθεί η ανοσία αγέλης;



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται κρούσματα που υπήρξαν σε διάφορες χώρες πολύ πριν από την καταγραφή του πρώτου στις 29 Δεκεμβρίου στην Κίνα. Σε αυτό βοηθά πολύ η βελτίωση των διαγνωστικών μεθόδων που αναπτύχθηκαν εντωμεταξύ και φυσικά οι πολλοί ερευνητές που έχουν ασχοληθεί με τον κοροναϊό.


Άρα μπορούμε να εικάσουμε ότι και στην Ελλάδα είχαμε πολύ νωρίτερα κρούσματα από ό,τι στις 26 Φεβρουαρίου που ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι πιθανά κρούσματα που μπορεί να υπήρχαν πολύ νωρίτερα στην χώρα μας, θα είχαν ως αποτέλεσμα να μεταδώσει την νόσο σε άλλο κόσμο. Η μετάδοση είναι εκθετική.

Άρχισε στην Ελλάδα μελέτη χορήγησης πλάσματος


Άρχισε στην Ελλάδα μελέτη χορήγησης πλάσματος

Όπλο στην θεραπευτική φαρέτρα κατά της νόσου COVID-19 αποτελεί η χορήγηση πλάσματος από ασθενείς που έχουν ιαθεί. Στην χώρα μας με την συμμετοχή ερευνητών από έξι νοσοκομεία ενεργοποιήθηκε στις 28 Απριλίου πολυκεντρική μελέτη φάσης 2, που αφορά τη συλλογή πλάσματος από ιαθέντες ασθενείς από τη νόσο COVID-19 και τη χορήγησή του  σε σοβαρά νοσούντες από τη νόσο αυτή.
Στο περιοδικό Nature Biotechnology (1η Μαίου) δημοσιεύθηκε άρθρο, στο οποίο τονίζεται ότι «η χορήγηση πλάσματος από αναρρώσαντες ασθενείς από COVID-19, σε αρρώστους που νοσηλεύονται από τη νόσο, αποτελεί πρώτη επιλογή στη θεραπευτική της λοίμωξης αυτής».

ΗΠΑ: δίκτυο προσέλκυσης δοτών

Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν κινηθεί τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ, όπως Mayo Clinic, Johns Hopkins University, Washington University, Einstein Medical Center, Icahn School of Medicine at Mount Sinai στη Νέα Υόρκη καθώς και άλλα κέντρα, σε συνεργασία με το FDA.

ΨΕΚΑΣΜΕΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΕΙΡΩΝ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΩΝ.


TopoExpress - El Viejo Topo

Στη μάχη της ενημέρωσης που δίνεται όλες αυτές τις μέρες για να μάθουμε ότι συμβαίνει για αυτό τον αόρατο εχθρό που έχει τρομοκρατήσει τα πλήθη (με την ευγενική βοήθεια των εγκάθετων φερέφωνων βεβαίως, βεβαίως) , παρακολουθούμε έναν άλλο πόλεμο, που άλλες φορές με κάνει και γελάω άλλες με εξοργίζει σε μεγάλο βαθμό. Κοντά σε υποτιθέμενες επιστημονικές αναφορές που δεν επιβεβαιώνονται από κανέναν εκτός από αυτόν που τις γράφει, μελέτες που είναι αμφισβητούμενες, βιντεάκια που είναι φτιαχτά, συνεντεύξεις που ο καθένας μεταφράζει όπως γουστάρει, ανεπιβεβαίωτες ειδήσεις, ιστορίες συνωμοσίας  και ένα πλήθος που κερδίζει τα λίγα λεπτά δημοσιότητας από τις παπαριές που γράφει, υπάρχει και το αντίπαλο δέος, οι στείροι εγκέφαλοι που είναι γεμάτοι από βεβαιότητες.

Σήμερα θα ασχοληθώ μ΄αυτούς τους τελευταίους, γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω ανθρωπάκια που το μυαλό τους απλώνεται σε λίγα μέτρα όσο και το κουφάρι που κουβαλάνε, να προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποδείξουν πως είναι η φωνή της λογικής σε ένα κόσμο που εξουσιάζεται από παρανοϊκούς σειριακούς δολοφόνους!!  Είναι τα επικίνδυνα προβατάκια που συνειδητά ή ασυνείδητα κάνουν τους τσοπάνηδες τους ευτυχισμένους. Ισχύει κάτι πολύ απλό, αν από την ώρα που σηκώθηκε στα δυο πόδια του ο πίθηκος και άρθρωσε την πρώτη λέξη του, έμενε σε αυτό που έβλεπε και που ήταν σίγουρος, και ακολουθούσε πιστά, εκείνο το μέλος της αγέλης που δεν μπορούσε ούτε καν να αντιληφθεί πως εκείνη η τρύπα είναι έξοδος, και με τα δυο πόδια περπατάς να πας να βρεις τη τροφή σου, ακόμα δεν θα είχαμε ανακαλύψει ούτε το τρόπο να βγαίνουμε από τις σπηλιές μας!!

Άς ξεκινήσουμε λοιπόν από το γεγονός, πως πλέον, όπως αποδεικνύεται, ένα πτυχίο δεν είναι μόρφωση, είναι ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ σε συγκεκριμένο τομέα μιας συγκεκριμένης επιστήμης. Δυστυχώς αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας παιδείας που στέλνει στα πανεπιστήμια ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων (και όχι δεν είναι όλοι έτσι ευτυχώς)  που δεν έχουν ούτε τη βασική γενική παιδεία, ανθρώπους που δεν έχουν ανοίξει ποτέ ένα βιβλίο εκτός από τα σχολικά, δεν  έχουν μπει στο κόπο να μελετήσουν κάτι περισσότερο από αυτό που θα τους χρησιμεύσει να βγάζουν μερικά φράγκα παραπάνω και να μπορούν να απολαύσουν κάποιες μεγαλύτερες ανέσεις από τον χωρίς πτυχίο υπάλληλο .καρπαζοεισπράκτορα, δεν έχουν γενικότερα κανένα ενδιαφέρον που να τους διαφοροποιεί από τη γενικότερη ακαλλιέργητη κοινωνία , αλλά θεωρούν τον ευαυτό τους πιο έξυπνο από τους υπόλοιπους.

Η απομυθοποίηση των μεθόδων ξυπνήματος κουνταλίνης, γιόγκα, σαμάντι, ο ευκολότερος δρόμος για την Θέωση

Οι απόψεις του Σάι Μπάμπα και Swami Tadatmananda. Γιατί να λάβω υπόψη τις απόψεις των παραπάνω και πολλών γνωστών από την αρχαιότητα ως σήμερα. Στόχος των διαφόρων τεχνικών. Η απομυθοποίηση. Free download: Η Μαγεία και ο Αποκρυφισμός της Ινδίας


"Κοιτάξτε τα σύννεφα που απλώνονται στον ουρανό. Προσέξτε ότι δεν αποτελούν τμήμα του, αλλά απλά τον κρύβουν για κάποιο χρονικό διάστημα. Τέτοια είναι και η σχέση ανάμεσα στο σώμα και σε σας. Η πραγματική σας φύση είναι ο Υπέρτατος Εαυτός, ενώ το σώμα δεν είναι παρά ένα περαστικό σύννεφο, που σκιάζει και κρύβει την Αιώνια Αλήθεια”. (Σάι)

Συλλογή και επεξεργασία από το Σκαφίδα Ζάχο

Σε νεαρά ηλικία όταν δίδασκα είχα δεχθεί μια μομφή από ανώτερο μου. «Ζάχο εσύ είσαι σαν τη κατσίκα που γεμίζει την καρδάρα με γάλα και μετά δίνει μια κλωτσιά και το χύνει». Η απάντηση μου τότε ήταν: «Για σένα έτσι είναι, αν όμως η κατσίκα είχε και άλλο γάλα πολύ καλύτερο που θα το έβαζε;» Αυτή η συνειδητοποίηση με κυνηγάει συνέχεια. Μαθαίνω πολλά, γράφω πολλά, γεμίζω την καρδάρα και μετά δίνω μια κλωτσιά να αδειάσει για να την γεμίσω με κάτι καλύτερο. Αυτό γίνεται με αυτό το άρθρο.

Βλέποντας μια τεράστια βιομηχανία γιόγκα, δηλαδή της ένωσης με τον Θεό, αν και αυτή η έννοια έχει χαθεί σε πολλές σχολές λόγω της αγωνίας εξασφάλισης επιβίωσης, αποφάσισα να κάνω μια τολμηρή αποκάλυψη. Φυσικά θα δεχτώ πολλές επιθέσεις λόγω μεγάλων συμφερόντων, όμως δεν με ενδιαφέρει, ο αναγνώστης ας κρίνει.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν δρόμους για την γιόγκα με το Θείο, όμως είναι τόσο περίπλοκα και χρονοβόρα που πάρα πολλοί μαθητές στην πορεία τα παρατάνε και ελάχιστοι ολοκληρώνουν. Διαβάστε μερικά άρθρα μου ή κάποιων άλλων, θα δείτε θεωρίες και ορολογία περίπλοκη η οποία φυσικά οδηγεί στην γιόγκα και το σαμάντι αλλά δεν νομίζω ότι μπορούν να τα εφαρμόσουν ή να τα καταλάβουν οι περισσότεροι.
Χρόνια ασχολούνται πολλοί άνθρωποι και έχουν ξοδεύσει σημαντικά χρηματικά ποσά, αμφιβάλω αν ένα ελαχιστότατο ποσοστό έχει καταφέρει το ξύπνημα της κουνταλίνης, την γιόγκα και το σαμάντι.

Πριν κάνω αναλύσεις θα αναφέρω τις απόψεις του Σάι Μπάμπα και του Swami Tadatmananda που είδατε στο πρόσφατο άρθρο:  …..

Μια ανθρώπινη πόλη είναι εφικτή;



Στους δρόμους των πόλεων, την περίοδο της καραντίνας, ζήσαμε πρωτόγνωρες εμπειρίες. Ίσως για πρώτη φορά, ιδιαίτερα οι μεγαλουπόλεις, έδειξαν μια παράξενη και συνάμα τρυφερή φιλοξενία. Αυτή την αίσθηση άνεσης και ξεγνοιασιάς της μετακίνησης στον περιβάλλοντα χώρο της γειτονιάς, στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, στις λεωφόρους, μια απροσδιόριστη ζεστασιά μιας νέας γνωριμίας με την πόλη.
Μια πόλη που, χρόνια ίσως, διαβαίναμε τους δρόμους της, τα ίδια πεζοδρόμια, καθημερινά προσπερνούσαμε τα ίδια κτήρια, αλλά ίσως ελάχιστες φορές ή και καθόλου πριν από τις μέρες του κατ’ οίκον εγκλωβισμού να μην απελευθερώθηκε το βλέμμα μας σε γνώριμες αλλά ταυτόχρονα τόσο άγνωστες εικόνες.

Η “Οπτασία του Αγαθαγγέλου”…

Η "Οπτασία του Αγαθαγγέλου"...

Αγαθάγγελος” είναι ο τίτλος ενός χρησμολογικού βιβλίου, συντεταγμένο ατέχνως, το οποίο μιμούνταν τις Προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης και της Αποκαλύψεως του Ιωάννη. Ισχυριζόταν πως προέλεγε τις τύχες των δυτικών και βορείων κρατών της Ευρώπης, σε συνάφεια πάντοτε με τις χώρες της Ανατολής.
Στο πρόλογο του μυστηριώδους αυτού βιβλίου αναφερόταν πως ο “Αγαθάγγελος” είχε συγγραφεί στην ελληνική γλώσσα, στη Μεσσήνη της Ιταλίας, από τον Ιερώνυμο Αγαθάγγελο, ο οποίος ήταν ιερομόναχος της τάξεως του Μεγάλου Βασιλείου, γεννημένος στη Ρόδο.
Επίσης, ο πρόλογος ανέγραφε ακόμη ότι την ιταλική του μετάφραση είχε επιμεληθεί ο Βενεδικτίνος ιερομόναχος Ιάκωβος Παλαιώτης και η οποία εκδόθηκε το 1555 στο Μιλάνο. Κατόπιν, μεταγλωττίστηκε στα ελληνικά το 1751 από τον Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Πολυειδή.
Όμως, όσα λέγονται για τη συγγραφή και την έκδοση του μυστηριώδους αυτού βιβλίου είναι πλαστά, υποστήριζε ο λαογράφος Νικόλαος Πολίτης. Όλες οι έρευνες των λογίων σε διάφορες βιβλιοθήκες του Μιλάνου προς ανακάλυψη της έκδοσης που συντάχτηκε εκεί, αποδείχτηκαν μάταιες.

Μαθαίνοντας τον Ταντρικό Έρωτα


Όλοι έχουμε προ­καθορισμένες αντιλήψεις για τον έρωτα που είναι δύσκολο ν’ απαλλαγούμε απ’ αυτές. Χρειάζονται γερά επιχειρήματα ή μια βιωμένη διαφορετική εμπειρία για να πεισθούμε ν’ αλλάξουμε τις συνήθειές μας. Η Τάντρα  μας προσφέρει αρκετές αφορμές για να ξανασκεφθούμε τις απόψεις μας σχετικά με τον έρωτα.

Αρκετοί από εσάς για παράδειγμα δεν πιστεύετε ότι ο έρωτας έχει να κάνει με την «πείρα» ή την «τεχνική». Και καλά κάνετε γιατί η Τάντρα υποστηρίζει ότι Τεχνική χωρίς ολοκληρωτική παρουσία, ζεστασιά, αίσθημα και συναίσθημα σκοτώνει τον θεό του έρωτα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αφήνουμε τελείως έξω την τεχνική. 


Όπως κάποιος που μαθαίνει πιάνο πρέπει πρώτα να μάθει τις δακτυλικές ασκήσεις και να κά­νει καθημερινή εξάσκηση για να μπορέσει να παίξει σωστά έτσι και οποίος θέλει να μάθει τον ταντρικό έρωτα πρέπει να κάνει εξάσκηση όχι μόνο στις διαλογιστικές και στις αναπνευστικές τεχνικές αλλά να εμβαθύνει και στην τεχνική του αγγίγματος. Και όπως ένας πιανίστας αφού έχει κάνει κτήμα του τις τεχνικές και δώσει όλη του την αγάπη, την ευαισθησία και τη φαντασία του στη μουσική του γίνεται ένας αληθινός καλ­λιτέχνης έτσι ακριβώς και ένας άνθρωπος γίνεται βιρτουόζος στον έρωτα όταν παραδίνεται εκστατικά στην αγάπη.

Η Τάντρα λοιπόν προτείνει, ο άντρας και η γυναίκα, να αναπτύξουν τις ερωτικές τους επιδεξιότητες όχι μόνο για να μπορούν να ικανοποιούν τον σύντροφό τους αλλά και για να διακρίνουν επίσης την αξία του.
Στην ταντρική αντίληψη όμως «τεχνική» δεν σημαίνει μόνο την ικανότητα να διεισδύεις σωστά στον κόλπο και να έχεις έλεγχο στην εκσπερμάτωση αλλά και να μπορείς να ενεργοποιείς όλες τις αισθήσεις. Και «ικανοποίηση» δε σημαίνει μόνο το να οδηγείς τον σύντροφό σου σε ηδονικές απολαύσεις αλλά να καταφέρνετε μαζί να βιώνετε την εναρμόνιση των Γιν-Γιανγκ ενεργειών μέσα σας και την ροη της σεξουαλικής ενέργειας όχι μόνο στα σεξουαλικά σας κέντρα αλλά σε όλα τα τσάρκα. 

Η "εξυπνάδα" σου είναι το πρόβλημα, επειδή άλλοι τη διαμόρφωσαν για σένα!


Το μυαλό σας (ο τρόπος σκέψεως) δεν έχει δημιουργηθεί από την Φύση. Προσπαθήστε πάντοτε να έχετε κατά νουν τη διά­κριση αυτή: ο εγκέφαλός σας είναι εκείνος που δημιουργήθηκε από την Φύση. 

Ο εγκέφαλός σας είναι ο μηχανισμός που ανήκει στο σώμα, η σκέψη, όμως, διαπλάθεται από την κοινωνία στην οποία ζείτε- από τη θρησκεία, από την Εκκλησία, από την ιδεολο­γία την οποία ακολουθούσαν οι γονείς σας, από το εκπαιδευτικό σύστημα βάσει του οποίου μορφωθήκατε, από καθετί συναφές.

Ο διαλογισμός είναι η μοναδική μέθοδος που μπορεί να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε το μυαλό, και αυτό σας παρέχει μια καταπληκτική γνώση. 


Τότε μπορείτε να διακρί­νετε τι είναι σωστό και τι λάθος με το μυαλό σας, με τον τρόπο που σκέπτεσθαι, επειδή είστε πλέον θεατής, παρατηρητής, αποστασιοποιημένος. Τότε δεν είστε τόσο πολύ προσκολλημένοι στον τρόπο σκέψεως... και αυτός είναι ο φόβος σας. Έχετε ξεχάσει εντελώς τον εαυτό σας, έχετε γίνει ένα με τον τρόπο που σκε­πτόσαστε. Η ταύτιση είναι πλήρης.

Όταν λέω: «Μείνετε σιωπηλοί, μείνετε ακίνητοι. Να είστε άγρυπνοι και να παρατηρείτε τη διαδικασία της σκέψεώς σας», μπορεί να τρομάξετε, μπορεί να φοβηθείτε, φαντάζει όμοια με τον θάνατο. Κατά κάποιον τρόπο έχετε δίκιο, αλλά δεν είναι ο δικός σας θάνατος, είναι ο θάνατος των δικτυώσεων της σκέψεώς σας. Συνδυασμένες από κοινού φέρουν την ονομασία μυαλό.

Από τη στιγμή που είστε σε θέση να διακρίνετε ξεκάθαρα τη διαφορά, ότι είστε ξεχωριστοί από τη σκέψη και ότι η σκέψη είναι κάτι διακριτό σε σχέση με τον εγκέφαλο, συμβαίνει αμέσως, ταυ­τόχρονα: Καθώς αποσύρεστε από το μυαλό, αντιλαμβάνεστε ότι το μυαλό είναι στη μέση. Στη μια πλευρά βρίσκεται ο εγκέφαλος και στην άλλη η συνείδησή σας.

Όταν οι άνθρωποι θυμώνουν οι καρδιές τους απομακρύνονται πολύ (MAHATMA GANDHI)



Μια μέρα, ένας σοφός ρώτησε τους μαθητές του:
«Γιατί οι άνθρωποι ουρλιάζουν όταν εξοργίζονται;».
«Επειδή χάνουν την ψυχραιμία τους» απάντησε κάποιος.
«Μα γιατί πρέπει να ξεφωνίζουν αφού ο άλλος βρίσκεται δίπλα τους;» επέμεινε ο σοφός.
«Γιατί θέλουν να τους ακούσει» είπε ένας άλλος μαθητής.
«Και γιατί δεν μπορεί να του μιλήσει με χαμηλή φωνή;» ρώτησε πάλι ο δάσκαλος.
Διάφορες απαντήσεις δόθηκαν αλλά καμιά δεν τον ικανοποίησε.
«Ξέρετε γιατί ουρλιάζουν δυο άνθρωποι όταν είναι θυμωμένοι;» τους είπε τότε.

ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ


Δόθηκε εντολή να γίνουν έλεγχοι για το τσιγάρο - Πρόστιμα 1.500 ...


Το κ ά π ν ι σ μ α    σημαίνει για την Ελλάδα μια φονική μεγα-πυρκαγιά σαν αυτή στο Μ ά τ ι  
να επαναλαμβάνεται κάθε 36 ώρες.
Ενας στους πέντε Ελληνες πεθαίνει επειδή καπνίζει.
Το θυμόμαστε, όταν η Ρίκα Βαγιάνη φεύγει από καρκίνο του πνεύμονα στα 56. 
Το κάπνισμα η σημαντικότερη αιτία πρόωρων θανάτων στην ΕΕ | ΥΓΕΙΑ ...
Το θυμόμαστε για λίγο όταν σκάει δίπλα μας. Ενώ συνεχίζουν ανέμελοι, διαχρονικά αγκαλιασμένοι με την καπνοβιομηχανία, αριστεροί,δεξιοί κι αταυτοποίητοι πολιτικοί της εξυπηρέτησης Ανίκανοι να εφαρμόσουν πράγματα στοιχειώδη, γνωστά και αποτελεσματικά. Ανίκανοι (ή μάλλον συνειδητά αρνούμενοι) να εφαρμόσουν τους νόμους.

Φιμώνουν την επιστημονική έρευνα για το 5G -Ellinika Hoaxes: Οι «μπάτσοι» του Facebook!




Αυτόκλητοι υπερασπιστές της ενημέρωσης θέλουν να περιθωριοποιήσουν τον διάλογο για την επιβλαβή ακτινοβολία
Σταυροφόροι; Σύγχρονοι «Ρομπέν των (διαδικτυακών) δασών» ή κυνηγοί επικηρυγμένων διακινητών ψευδών ειδήσεων; Τα ελληνικά Hoaxes ξεκίνησαν πριν από χρόνια, δειλά αλλά μεθοδικά, μια προσπάθεια ενημέρωσης του ιντερνετικού κοινού αναφορικά με τους κινδύνους από τη διάδοση των περίφημων fake news.

Ο καιρός πέρασε και το αρχικά ανέμελο και «ελαφρολαϊκό» ανάγνωσμα άρχισε να αποκτά οπαδούς, αλλά και ευθύνες. Μέσα από την ανάγκη συνεχούς τροφοδοσίας «αποκαλυπτικών» ειδήσεων, οι ανώνυμοι αρθρογράφοι άρχισαν να αγριεύουν! Η έρευνα έδωσε τη θέση της στην άποψη, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε είδηση ξεπερνούσε τα στενά όρια της διαδικτυακής πολιτικής ορθότητας να «τιμωρείται» παραδειγματικά από τους ατρόμητους υπερασπιστές της ηλεκτρονικής… Θέμιδος.

Κάπως έτσι, έφτασαν στο σημείο να αμφισβητούν και το δημοσίευμα της «δημοκρατίας», στο οποίο ο μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος και μηχανικός περιβάλλοντος δρ Θεόδωρος Μέτσης δήλωσε πως οι συχνότητες της τεχνολογίας 5G επηρεάζουν αρνητικά την απορρόφηση οξυγόνου στον οργανισμό και, κατ’ επέκταση, την εξέλιξη του κορονοϊού.


Ο ερευνητής Θεόδωρος Μέτσης 

Ως γνήσιοι απόγονοι… ιεροεξεταστών, αδυνατούν να συλλάβουν πώς μια τεχνολογία που λειτουργεί με τέτοιους όρους μπορεί να βλάψει την υγεία των ανθρώπων. Αντίθετα, επιλέγουν χωρίς δισταγμό να κουνήσουν επιδεικτικά το δάχτυλο όχι απέναντι στη «δημοκρατία», αλλά σε επιστήμονες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην αποκάλυψη της αλήθειας και την προστασία του πληθυσμού από τα… καλούδια της τεχνολογικής επανάστασης.

«Ενημερώθηκα για διάφορες δημοσιεύσεις με στόχο να σπιλώσουν ρεπορτάζ που η εφημερίδα σας είχε την ευαισθησία να φιλοξενήσει, με αποκλειστικό στόχο την ενημέρωση και ειδικά την προστασία του πολίτη. Είναι ανάξιο λόγου να αναφερθώ στις συγκεκριμένες δημοσιεύσεις που στερούνται ολοσχερώς επιστημονικής τεκμηρίωσης και που κάποιοι αρθογράφοι εμφανίζονται παντογνώστες για όλα τα θέματα» δηλώνει ο δρ Μέτσης, αναφερόμενος στην ανάρτηση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Ντίνος Χριστιανόπουλος - «Καρδιά μου κάνε κι εσύ μια υποχώρηση...»

Ντίνος Χριστιανόπουλος - «Καρδιά μου κάνε κι εσύ μια υποχώρηση...»
Ἐν τῷ μεταξύ, κάθε μέρα ἔχω μαλώματα μὲ τὴν καρδιά μου.
«Καρδιά μου», τῆς λέω, «κάνε κι ἐσύ μιὰ ὑποχώρηση
ὑπάρχει τόση ὁμορφιὰ σ’ αυτὸ τὸν κόσμο,
ὑπάρχουν τόσα σαββατόβραδα γιὰ γλέντι,
ἐπιτέλους δὲ χάθηκαν οἱ εὐκαιρίες γιὰ προσήλωση».
«Δὲν ξἐρεις τί ζητᾶς», μοῦ ἀποκρίνεται,
«σὲ χάλασαν οἱ τόσες διαψεύσεις,
σ’ ἔκανε εὔκολο ἡ ἀπελπισία,
ἔπαψες νὰ πιστεύεις πιὰ στὸν ἔρωτα: σὲ κλαίω».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα