Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Οι τεχνικές των μυστικών υπηρεσιών και στην πολιτική

    Μιλώντας στο περιοδικό Spiegel, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στην τρόικα την συνέκρινε με τη CIA και το βασανιστήριο του «εικονικού πνιγμού».

    Ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας για την τρόικα και το ζήτημα του χρέους είπε πως η Ελλάδα ωθείται κάτω από το νερό. «Πριν πάθει ανακοπή τη βγάζουν να πάρει μια ανάσα και στη συνέχεια σπρώχνεται και πάλι κάτω από το νερό».
    Όντως, αυτή είναι μια από τις τεχνικές “σπασίματος” των μυστικών υπηρεσιών. Όμως η πιο δημοφιλής, γνωστή σε όλους, είναι η τακτική του «Κακού» και «Καλού» μπάτσου.
    Ο Κακός μπάτσος αναλαμβάνει με απειλές, βρισιές, σωματική βία να αποσπάσει πληροφορίες και ομολογία από τον κρατούμενο. Αυτός αντιστέκεται. Δεν σπάει. Τον αφήνει να πάρει μια ανάσα – απαραίτητη χαλάρωση – και μετά μπαίνει ο Καλός.

    «ΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ» η πρώτη δήλωση Μαρκαριάν ως προπονητής της Εθνικής!

    177079
    Με έναν πλήρως απαξιωτικό τρόπο αναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία παραλαμβάνει την Εθνική Ελλάδος, κατά τις παρθενικές του δηλώσεις ως νέος προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο ποδόσφαιρο, ο Σέρχιο Μαρκαριάν!
    Ο Ουρουγουανός τεχνικός οποίος από το πρωί της Πέμπτης πήρε επίσημα το χρίσμα για τον πάγκο της Εθνικής αρνήθηκε πεισματικά να αποκαλύψει τα πλήρη σχέδια του για την ομάδα και αρκέστηκε στο να εξαπολύσει μία πρωτόγνωρη επίθεση σε όλους εκείνους που φτάσαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο τρέχον αγωνιστικό χάλι.
    «ΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ – ΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ»

    Ο τραυματισμένος θεραπευτής εσύ, εγώ, όλοι μας


    Ο τραυματισμένος θεραπευτής εσύ, εγώ, όλοι μας
    Ένα από τα αρχέτυπα με τις βαθύτερες ρίζες, ένα αρχέτυπο-αστερισμός εντός της ανθρώπινης ψυχής που τείνει να αναπαρίσταται συλλογικά στη θεατρική σκηνή του κόσμου αυτού, είναι το αρχέτυπο του «τραυματισμένου θεραπευτή». Για να παραθέσουμε μια φράση του Kerenyi, ενός συναδέλφου του Jung, ο οποίος αποσαφήνισε τα χαρακτηριστικά του αρχετύπου, σε ψυχολογικό επίπεδο ο τραυματισμένος θεραπευτής αναφέρεται στην ικανότητα ενός ανθρώπου «να νιώθει οικεία κάθε φορά που βυθίζεται στη σκοτεινιά που προκαλείται από τα διαφορετικά δεινά και παραμένοντας στην κατάσταση αυτή, ν’ ανακαλύπτει σπόρους φωτός κι ανάκαμψης, από τους οποίους – κατά ένα μαγικό τρόπο – γεννιέται ο Ασκληπιός, ο θεραπευτής που προσομοιάζει του ηλίου». Το αρχέτυπο του τραυματισμένου θεραπευτή μας αποκαλύπτει ότι μόνο όταν επιθυμεί κανείς να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο αυτό που τον έχει πληγώσει, να βιώσει συνειδητά το ανάλογο γεγονός και να προχωρήσει μέσα από αυτό, τότε μπορεί να δεχτεί την ευλογία που εμπεριέχεται σε αυτό.
    Το να προχωρήσουμε μέσα από το βίωμα του τραύματος, σημαίνει να το εναγκαλιστούμε, να το αποδεχτούμε και να απαντήσουμε καταφατικά στην ύπαρξη αυτού του μυστηριώδους νέου τόπου εντός του εαυτού μας, όπου μας οδηγεί το ίδιο το τραύμα. Υπομένοντάς το, μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να ανασυσταθούν μέσω αυτού. Το τραύμα μας δεν αποτελεί μια στατική κατάσταση, αλλά αντίθετα μία δυναμική διαδικασία, πτυχές της οποίας ξεδιπλώνονται διαρκώς, ώστε μέσω ημών να εκδηλωθεί, να αποκαλυφθεί και να ενσαρκωθεί ως έχει. Έτσι το τραύμα μας διδάσκει κάτι για τους εαυτούς μας. Το να υπομένουμε το τραύμα σημαίνει ότι σαν διασχίσουμε τη διαδικασία μύησης μέχρι την άλλη της πλευρά, δεν θα είμαστε πότε πλέον οι ίδιοι. Διαβαίνοντας τον τόπο του τραύματος βιώνουμε μία αυθεντική εμπειρία θανάτου, καθώς κατά τη διαδικασία αυτή ο παλιός εαυτός μας «πεθαίνει», ενώ ενδέχεται να γεννηθούν νέες, πιο διευρυμένες και ενδυναμωμένες πλευρές του εαυτού μας.

    Η αυτοκτονία απαγορεύεται

    Αποτέλεσμα εικόνας για Η αυτοκτονία απαγορεύεται

    Στην Διδασκαλία μάς έχει ειπωθεί ότι η πράξη της αυτοκτονίας απαγορεύεται. Πολλοί λόγοι και εξηγήσεις σχετικά με την αυτοκτονία δίνονται ως ακολούθως:

    1. Μετά την αυτοκτονία, το άτομο παραμένει παγιδευμένο στο αιθερικό πεδίο και δεν μπορεί να προχωρήσει προς το αστρικό και νοητικό πεδίο. Παραμένει εκεί για όσα χρόνια επρόκειτο να ζήσει στη γη εάν δεν είχε αυτοκτονήσει.

    2. Με το να είναι παγιδευμένος στο αιθερικό σώμα, δεν μπορεί να βιώσει την ζωή στο αστρικό και νοητικό πεδίο και δεν μπορεί να πάει στο Ντεβατσάν. Η επόμενη ζωή του γίνεται ακριβώς η συνέχεια της προηγούμενης ζωής του χωρίς επιπρόσθετη καθοδήγηση λαμβανόμενη από τις Ανώτερες Σφαίρες.

    3. Το άτομο που αυτοκτόνησε εργάζεται ενάντια στον Ηλιακό του Άγγελο και το σχέδιό Του για εκείνον, κι έτσι δημιουργεί σχίσμα μεταξύ εκείνου και του Ηλιακού του Αγγέλου, ο Οποίος, σε κάποιες περιπτώσεις, τον εγκαταλείπει για πολύ καιρό.

    Η χαρά του να προστατεύεις ανθρώπους

    Αποτέλεσμα εικόνας για Η χαρά του να προστατεύεις ανθρώπους

    Έχετε αισθανθεί ποτέ εκείνη τη χαρά όταν προστατεύετε ανθρώπους; Ποτέ δεν είχα μεγαλύτερη χαρά εκτός από μια μέρα που οδηγούσα πίσω από ένα αυτοκίνητο που είχε απαγάγει κάποιον να τον σκοτώσει. Πυροβόλησα το λάστιχό τους, πήρα το άτομο, τον έβαλα στο αμάξι και τον έφερα πίσω. Όλοι οι φίλοι μου είπαν, “Είσαι τρελός, ανόητος. Τι κάνεις;” Τους είπα, “Είναι τόσο όμορφο.”

    Η πρώτη ένδειξη ότι ένας άνθρωπος διευρύνει την συνειδητότητά του είναι η σοβαρότητα


    Αποτέλεσμα εικόνας για συνειδητότητά

    Η πρώτη ένδειξη ότι ένας άνθρωπος διευρύνει την συνειδητότητά του είναι ότι μπορείτε να δείτε σοβαρότητα σ’ εκείνον. 

    Είναι τόσο όμορφος. 

    Δεν είναι ένας καραγκιόζης πλέον. 

    Δεν λέει ανόητες ιστορίες και δεν γελά σε χαζά αστεία, κλπ.

     Είναι τόσο σοβαρός. 

    Υπάρχει μια παρουσία μέσα του. Υπάρχει μια δόξα μέσα του.

    Το ψωμί παχαίνει; Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε; Οι χυμοί είναι θρεπτικοί; Το σπανάκι και οι φακές κάνουν στην αναιμία;


    επιμέλεια Κική Τσεκούρα

    Το ψωμί μάλλον δεν παχαίνει όσο νομίζει πολύς κόσμος. Ούτε χρειάζεται να πίνει ένας ενήλικας οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα για να είναι υγιής. Οι μύθοι που περιβάλλουν την διατροφή είναι πολλοί. Άλλοι έχουν τις ρίζες τους στην λαϊκή θυμοσοφία, άλλοι αναδύθηκαν μέσα από προσωπικές ιστορίες και εμπειρίες, και άλλοι προέκυψαν ως απλές ενδείξεις επιστημονικών μελετών που όμως πολύ γρήγορα μετατράπηκαν σε ακλόνητες πεποιθήσεις.
    Την αλήθεια έρχονται να αποκαταστήσουν οι επιστημονικές μελέτες, που συχνά-πυκνά αποδεικνύουν πως πολλά απ' όσα πιστεύουμε είναι λάθος. Ο κ. Αντώνης Καφάτος, καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και ο κ. Αντώνης Ζαμπέλας, επίκουρος καθηγητής Κλινικής Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, παρουσιάζουν μερικούς από τους πιο συνηθισμένους μύθους για την διατροφή και εξηγούν γιατί δεν ισχύουν.

    Το ψωμί παχαίνει 

    "Η Δύναμη και η Ελευθερία γέννησαν την Αγάπη."





    “Δυνατός για μένα είναι αυτός που 
    θα επιτρέψει στον "άλλον
    να διαχειριστεί Μόνος του με όποιο τρόπο "εκείνος θέλει
    την Προσωπική του Δύναμη=Ελευθερία.

    "Ελεύθερος είναι αυτός
    που Επιλέγει με κάθε τίμημα
    να παρέχει στον "άλλον το δικαίωμα
    να είναι Ελεύθερος κάθε στιγμή!!

    ΑΠΛΆ και μόνο επειδή
    αυτό είναι το σωστό..

    "Να είναι όλοι ο Εαυτός τους!!
    "Να είναι όλοι Ελεύθεροι!!
    "Να μπορούν όλοι να Επιλέγουν!

    Αυτό το δώρο λοιπόν αποφάσισα να "σου δωρίσω..
    "Το Ελεύθερο να είσαι ο Εαυτός "σου!

    ....δηλαδή
    έκανα ΤΊΠΟΤΑ !!

    ΑΠΛΆ,
    με αγαπάω!!

    Πως θα αλλάξετε την εμφάνιση του Facebook


    Πολύς κόσμος είναι με τις ώρες στο Facebook και έχει βαρεθεί αυτό το μπλε-άσπρο χρώμα που κυριαρχεί στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Τι θα λέγατε να σας δείξουμε έναν τρόπο να αποκτήσετε νέο look στο Facebook με αρκετές διαφορετικές επιλογές θεμάτων;

    Αυτό που θα χρειαστείτε είναι να έχετε εγκατεστημένο το Google Chrome και ένα έξτρα πρόσθετο το Facebook Themes.

    Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

    Εμφάνιση valentine.jpg

    Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η παγκόσμια ημέρα των ερωτευμένων. Πρόκειται για μια σχεδόν καθαρά εμπορική γιορτή, καθώς πέρα από τους Καθολικούς Χριστιανούς, που έχουν ίσως κάποιο λόγο να γιορτάζουν τη συγκεκριμένη ημέρα, η γιορτή είναι πολύ διαδεδομένη και σε χώρες με άλλα χριστιανικά δόγματα όπου ο συγκεκριμένος δεν θεωρείται άγιος. Τέτοια παραδείγματα είναι η Ελλάδα και η Κύπρος, όπου οι κάτοικοι είναι κυρίως Ορθόδοξοι, αλλά και χώρες που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με το Χριστιανισμό.
    Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται στις 14 Φεβρουαρίου. Ο Βαλεντίνος υπήρξε ιερέας που έζησε τον 3ο αιώνα μ.Χ. και ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός όταν φυλακίστηκε επειδή πραγματοποιούσε γάμους σε στρατιώτες που τους είχε απαγορευτεί από το ρωμαϊκό κράτος να νυμφευτούν . Ο μύθος λέει ότι πριν την εκτέλεσή του έγραψε ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα που το υπέγραψε ως «ο Βαλεντίνος σας».

    Ιστορίες Ζωής

    Pawel-Kuczynski_10626873_923524431009470_2323986266373455425_n
    Όλες οι έρευνες το πιστοποιούν. Η συντριπτική πλειοψηφία των τηλεθεατών δε θεωρεί πραγματικές τις ιστορίες ζωής που παρουσιάζονται στην τηλεόραση. Ένα ελάχιστο 5% μόνο μοιάζει να διαθέτει την αθωότητα του βρέφους και να υποκύπτει άνευ όρων στην αληθοφάνεια μιας κατασκευασμένης εικόνας. Όλοι οι άλλοι, εμείς οι άπιστοι, υποψιασμένοι ενήλικες, σαν μαγεμένοι ξανά και ξανά, παρακάμπτοντας επιμελώς τη δυσπιστία μας, μένουμε καθηλωμένοι στις ιστορίες ζωής, στην πολύτιμη πραμάτεια όλων των καναλιών.
    Μας εξοργίζουν όλες αυτές οι δραματικές αφηγήσεις, μας θλίβουν, ενίοτε θυμώνουμε με τον τρόπο παρουσίασης, καταγγέλουμε τον άθλιο χειρισμό του θέματος. Κι όμως εκεί, σαν υπνωτισμένοι, ακούμε και βλέπουμε.
    Για να διασκεδάσουμε ίσως. Να ψυχαγωγηθούμε μέσα από την απατηλή σκηνοθεσία ενός δράματος που έτσι κι αλλιώς δεν μας πείθει. Όμως εκείνη την ώρα κάποιο τηλεπαιχνίδι με πλούσια δώρα, κάποια σαπουνόπερα, θα αναλάμβανε ίσως πιο δραστικούς τρόπους απόδρασης. Κι όμως δεν αλλάζουμε κανάλι. Προτιμώμενες παραμένουν οι ιστορίες ζωής. Γιατί;

    "Οδηγός Vegeterian Διατροφής" από την επιτροπή Ιατρών για υπεύθυνη Ιατρική....


    Tα γιατί και πώς μιας υγιεινότερης διατροφής!
    Φυτικές τροφές δυνατά εργαλεία για την υγεία
    Ο Μύθος της πρωτεϊνης &
    Χρήσιμες συμβουλές για να ξεκινήσετε μια βετζετέριαν διατροφή

    Το κείμενο που ακολουθεί ανήκει στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ THN ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ - PHYSICIANS COMMITTEE FOR RESPONSIBLE MEDICINE Μετάφραση στα Ελληνικά: ΕΝΩΣΗ ΒΕΤΖΕΤΕΡΙΑΝ ΕΛΛΑΔΟΣ



    1. ΦΥΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ - ΔΥΝΑΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 
    Ένα μενού βασισμένο σε φυτικές τροφές είναι ο πιό αποτελεσματικός και απολαυστικός τρόπος για να πετύχουμε καλή υγεία. Ο βετζετέριαν τρόπος διατροφής βασίζεται σε μια μεγάλη ποικιλία τροφών που είναι χορταστικές, νόστιμες και υγιεινές. Οι βετζετέριαν αποφεύγουν το κρέας, το ψάρι και τα πουλερικά. Αυτοί που περιλαμβάνουν γαλακτοκομικά προιόντα και αυγά στη διατροφή τους ονομάζονται γαλακτο – ωο- βετζετέριαν. Οι βέγκαν (γνήσιοι βετζετέριαν) δεν τρώνε κρέας, ψάρι, πουλερικά, αυγά ή γαλακτοκομικά. Ενώ υπάρχει ένα αξιόλογο πλεονέκτημα στη γαλακτο – ωο- βετζετέριαν διατροφή, οι βέγκαν διατροφές είναι οι πιο υγιεινές από όλες, μειώνοντας το κίνδυνο μιας ευρείας κλίμακας προβλημάτων υγείας. 

    Ερωτευμένος Τσίπρας

    Χθες ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετείχε σε Σύνοδο Κορυφής ένα Αριστερό Ευρωπαϊκό Κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ντε!

    Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν το αδιαμφισβήτητο style icon της Συνόδου Κορυφής κι, όπως παραδέχτηκε κι ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου, υπήρχαν πολλοί - και κυρίως πολλές - που είχαν τα βλέμματά τους στραμμένα πάνω του. Το κατσιάσανε το μαναράκι!

    Βέβαια, ο λόγος γι' αυτό δεν ήταν τόσο οι ελληνικές θέσεις, που ελάχιστους ενδιαφέρουν, όσο το άσπρο μαντηλάκι στην τσέπη του σακακιού της πρωθυπουργάρας μας. Αυτές οι μικρές πουτανιές είναι που κάνουν τη διαφορά.

    Με τον Αλέξη Τσίπρα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και η Άνγκελα Μέρκελ, σε ένα στιγμιότυπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "το παρελθόν που συναντιέται με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης". Άνθρωποι σαν τον Αλέξη Τσίπρα είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, ο Έλληνας Πρωθυπουργός παρουσίασε και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας, αν και η αλήθεια είναι ότι από θέση αδυναμίας δε μπορείς να πετύχεις και πολλά πράγματα.

    Και η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε αδύναμη θέση με τον χρόνο να την πιέζει ασφυκτικά. Φρόντισε για αυτό ο Αντώνης Σαμαράς με την ελπίδα να πραγματοποιηθεί το όνειρό του για αριστερή παρένθεση.

    Η φτώχεια…


    1102201536512/2/2015   στις 1o.3o
    Ένας φτωχός ρώτησε τον Βούδα:
    -Γιατί είμαι φτωχός;
    Ο Βούδας απάντησε:
    -Γιατί δεν έμαθες να δίνεις.
    Ο φτωχός απάντησε:
    -Αφού δεν έχω τίποτα να δώσω.
    Βούδας:
    -Και όμως έχεις κάτι να δώσεις:

    Το ματζούνι



    γραφει ο αρισταρχος
    lemon1
    Ο λόγος για ματζούνι. Ξέρεις, είναι εκείνα τα φυσικά ιδιοσκευάσματα με τα οποία προσπαθούμε να διορθώσουμε μια έκτακτη κατάσταση με την ισορροπία της υγείας μας εντελώς, μα εντελώς, ανώδυνα. Άλλο το φαρμάκι και άλλο τα φυσικά προϊόντα. Για παράδειγμα, κάποτε είχα ένα αναπάντεχο κολικό νεφρού που με ξετίναξε. Στο νοσοκομείο που πήγα ο αρμόδιος γιατρός μου είπε πως αφού μου παρουσιάστηκε μια φορά να περιμένω κι άλλη. Πρέπει να ήταν άμμος, έτσι είπε.
    Ύστερα από κάποιο διάστημα πάνω σε μια συζήτηση μια καλή κυρία μου είπε πως υπάρχει μια ανέξοδη προληπτική μέθοδος με δυό απλά καθημερινά πράγματα. Πρώτα παίρνεις ένα αυγό και το βάζεις σε ένα μικρό ποτηράκι, ύστερα χύνεις χυμό λεμονιού μέχρι να σκεπάσει το αυγό. Αυτό το πράγμα θα το αφήσετε όλη την νύχτα. Το λεμόνι σαν οξύ που είναι ενώνεται με το ασβέστιο του αυγού και εξουδετερώνεται. Τώρα, τι άλλα παράγωγα εμφανίζονται, μονάχα ένας χημικός θα μπορούσε να μας το πει.

    Επιστημονική διαμάχη για την επικοινωνία με εξωγήινους


    >Κλείνουν, λόγω έλλειψης κονδυλίων, τα βασικά τηλεσκόπια του SETI«Μερικοί από εμάς στο Ινστιτούτο ενδιαφερόμαστε για ένα ‘ενεργό SETΙ’, που δεν θα ακούει μόνο παθητικά, αλλά θα εκπέμπει κάτι στα γειτονικά άστρα, καθώς εκεί υπάρχει μια πιθανότητα να πάρουμε απάντηση από κάποιον».
    Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Αναζήτησης Εξωγήινης Νοημοσύνης (SETI) της Καλιφόρνιας δήλωσαν, ότι έφθασε η ώρα πλέον η ανθρωπότητα να κινηθεί πιο αποφασιστικά για να έλθει σε επαφή με άλλους πολιτισμούς στο σύμπαν. Όμως άλλοι επιστήμονες συνεχίζουν να εμφανίζονται επιφυλακτικοί για κάτι τέτοιο, θεωρώντας ότι μπορεί να υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για τη Γη αν «προδώσει» την ύπαρξή της.
    Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS), που εκδίδει και το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό «Science»,σύμφωνα με το BBC και τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ», ο διευθυντής του SETI δρ Σεθ Σόστακ ανέφερε ότι, μετά την αποτυχία να εντοπιστούν εξωγήινα ραδιοσήματα, παρά την επίμονη προσπάθεια άνω των 50 ετών, ήλθε η ώρα η σχετική έρευνα να αναβαθμιστεί και να γίνει πιο ενεργή, στρεφόμενη σε εξωπλανήτες που φαίνονται να έχουν συνθήκες φιλικές για τη ζωή (πιθανώς και νοήμονα όντα).

    O Άγιος Βαλεντίνος και 2×7 ελληνικά ερωτικά ποιήματα

    love-therapia
    «Η ποίηση είναι η κατ ‘εξοχήν ερωτική πράξη» σημειώνει ο φιλόλογος και ποιητής Γιάννης Παπάς στον πρόλογό της έκδοσης-που κυκλοφόρησε πρόσφατα – με τίτλο,                  «Επειδή σ΄αγάπησα και σ΄αγαπώ ακόμη».
    Και καταλήγει με τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη: «Έρωτας σημαίνει χάνομαι!».
    Μέρα των ερωτευμένων του κόσμου η 14η Φεβρουαρίου , καθώς τιμάται η μνήμη του χριστιανού ιερέα στη Ρώμη, Βαλεντίνου, ο οποίος, αψηφώντας την απαγόρευση του πολεμοχαρούς Ρωμαίου αυτοκράτορα Μάρκου Αυρηλίου Κλαύδιου του Β΄, να μην …ερωτεύονται οι νέοι ώστε να πηγαίνουν αδέσμευτοι στον πόλεμο, πάντρευε κρυφά τα ζευγάρια .
    Όπως λέει η παράδοση, ο αυτοκράτορας τον καταδίκασε σε θάνατο με λιθοβολισμό στις 14 Φεβρουαρίου του 270 μ.Χ. και,   μετά από δεκαετίες, η Καθολική Εκκλησία τον ανακήρυξε Άγιο, ενώ ανεπίσημα , στα χρόνια του Μεσαίωνα, θεωρήθηκε προστάτης των ερωτευμένων.
    Παράλληλα, σύμφωνα με μια αρχαία Ρωμαϊκή δοξασία, στις 14 Φεβρουαρίου αρχίζουν και ζευγαρώνουν τα πουλιά, οπότε οι χριστιανοί της Δύσης ταύτισαν τη θυσία του ιερέα με τη γονιμότητα.
    Μπορεί ο «ξαφνικός έρωτας» των Ελλήνων με τον Άγιο Βαλεντίνο να ξεκίνησε από τη δεκαετία του ‘ 80, όμως οι Έλληνες ποιητές ύμνησαν , από αρχαιοτάτων χρόνων, τον Έρωτα , ο οποίος , σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν ο καρπός της παράνομης ολέθριας σχέσης του Άρη με την Αφροδίτη. Της θεάς της ομορφιάς και του θεού του πολέμου.

    Η ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΡΑΧΟΙ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ


    του Ανειδίκευτου Συνεργάτη
    Τη δόξα του φίλου του Σαμαρά εζήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος διέπραξε απρέπεια πρώτου μεγέθους εις βάρος του Αλέξη Τσίπρα. Τι έκανε; Ούτε λίγο ούτε πολύ, έκοψε τη φωτογραφία του Έλληνα πρωθυπουργού από το tweet, στο οποίο ανάρτησε την φωτογραφία της ευρωπαικής οικογένειας.

    Επαναπατρισμός τώρα……


    Elgin_Marbles_east_pediment
    Αρκετά κάναμε τον μαλάκα, αρκετά σκύψαμε το κεφάλι, αρκετούς εξευτελισμούς έχουμε υποστεί εδώ και πολλά χρόνια- με αποκορύφωμα την τελευταία πενταετία. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε την ιστορία μας, το δίκιο μας και την αξιοπρέπεια μας.
    Χρόνια ολόκληρα όλοι αυτοί που μας κυβερνούσαν δανείζονταν απίστευτα ποσά για να είναι ευχαριστημένος ο λαός. Δεν μας έλεγαν όμως τίποτα. Δεν μας έλεγαν ότι για να περνάμε «καλά», θα ήταν υπερχρεωμένα τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα μας. Ο.Κ λοιπόν χρωστάμε και θα κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι- όπως ήδη το έχουμε κάνει- για να ξεχρεώσουμε.
    Παράλληλα όμως, όπως εμείς θα ξεπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, να κάνουν το ίδιο και αυτοί. Οι Γερμανοί αρνούνται να πληρώσουν αποζημιώσεις στο Ελληνικό κράτος από τις θηριωδίες, τις καταστροφές και τις λεηλασίες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Γιατί; Με ποιο δικαίωμα;
    Μετά πρέπει να ασχοληθούμε με τις κλεμμένες αρχαιότητες που εκθέτονται στα μουσεία των δήθεν Ευρωπαίων εταίρων μας. Να τα ξαναπούμε; Η Νίκη της Σαμοθράκης και η Αφροδίτη της Μήλου που είναι δύο από σημαντικότερα εκθέματα του Λούβρου στο Παρίσι. Εκατομμύρια τουρίστες πηγαίνουν για να τα δουν, πληρώνοντας εισιτήριο. Τα Γλυπτά του Παρθενώνα που τα έχουν βουτήξει οι Άγγλοι, τα εκθέτουν στο Βρετανικό Μουσείο και τα εκατομμύρια επισκέπτες πληρώνουν για να τα δουν. Στο Βερολίνο υπάρχει μια μεγάλη συλλογή ελληνικών αρχαιοτήτων, στην οποία εκτίθενται δείγματα ελληνικής γλυπτικής, καθώς και πολλά αγάλματα Ελλήνων θεών που τα έκλεψαν από την Μίλητο, τη Σάμο και τη Νάξο.

    Αληθινοί Βρυκόλακες Δολοφόνοι

    106
    αρχικός τίτλος
    Αληθινοί Βρυκόλακες Δολοφόνοι
    Απίστευτα Εγκλήματα από «Απέθαντους»
    Πολλά έχουν ειπωθεί κατά καιρούς για το σκοτεινό ζήτημα του βαμπιρισμού. Ελάχιστα έχουν όμως γραφτεί στη χώρα μας για εκείνες τις αληθινές περιπτώσεις όπου ένας άνθρωπος, ισχυριζόμενος πως διαθέτει αυθεντική βαμπιρική φύση, κυνηγάει και σκοτώνει για να πιει ζεστό αίμα και να φάει ζωντανά κομμάτια σάρκας!
    Το σκηνικό αυτό ίσως μοιάζει απίθανο, κι όμως ανήκει πέρα ως πέρα στη σφαίρα του πραγματικού. Υπάρχουν, βλέπετε, δεκάδες περιπτώσεις σχετικών εγκλημάτων από τα διεθνή αστυνομικά αρχεία. Περιπτώσεις που αφορούν αληθινά εγκλήματα από άτομα που ως επί το πλείστον πάσχουν από την ψυχολογική διαταραχή της αιματομανίας.
    Πρόκειται για ένα είδος φετιχισμού όπου το άτομο κερδίζει την απόλαυση (συχνά και το σεξουαλικό ερεθισμό) μέσα από τη συστηματική πόση αίματος. Μερικές φορές τα άτομα αυτά πιστεύουν πως είναι αληθινοί βρυκόλακες, δίχως φυσικά να είναι!
    Συνήθως οι αιματομανείς αποκτούν το πολύτιμο κόκκινο ποτό τους μέσω της νόμιμης οδού: συχνάζουν σε ειδικά club, στα οποία «δότες» προσφέρουν μικρές στάλες αίματος στα «βαμπίρ» που με ένα ειδικό και αποστειρωμένο ξυράφι χαράζουν ελαφρά το λαιμό ή το χέρι.
    Άλλες πάλι φορές οι αιμοπότες αποκτούν μέσω χρημάτων τη δόση τους από τράπεζες αίματος. Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα δουλεύουν incognito σε παρόμοιους οργανισμούς, έτσι ώστε να «τρέφονται» ανενόχλητα.
    Οι εγκληματίες βαμπίρ όμως ανήκουν σε μια διαφορετική λίστα, σ’ ένα φρικτό κατάλογο φονικών που ξεκινά αναμφίβολα από την εποχή της κοντέσας Elizabeth Bathory (1560-1614), η οποία είχε σκοτώσει περισσότερα από 600 άτομα για να λουστεί στο αίμα τους!

    ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΟΚΑΡΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


    του Ανειδίκευτου Συνεργάτη
    Σάλο στη Γερμανία έχει προκαλέσει γελοιογραφία της Αυγής που δείχνει με στολή της Βέρμαχτ τον Σόιμπλε να θέλει να κάνει τους Έλληνες σαπούνια και στάχτες κατά τις διαπραγματεύσεις. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τη χαρακτήρισε αηδιαστική και τόνισε ότι θα πρέπει ο δημιουργός της να ντρέπεται.

    -Δάσκαλε, πότε θα σταματήσω να κάνω λάθη;

    -Δάσκαλε, πότε θα σταματήσω να κάνω λάθη;
-Όταν σταματήσεις να βλέπεις λάθη σε αυτά που κάνεις.
Είσαι δημιουργός εμπειριών. Έχεις την απόλυτη ελευθερία να αποφασίσεις αν κάποια δημιουργία σου δεν εξυπηρετεί τον απώτερο σκοπό σου. Έχεις το περιθώριο να μην αισθανθείς καλά με κάποια δημιουργία σου και την υποχρέωση θα έλεγα όταν το αισθανθείς αυτό, να του δώσεις την ανάλογη σημασία.
Την κάθε στιγμή, αν θες, παρατηρείς αν σε βολεύει αυτό που φτιάχνεις στη ζωή σου, αν είσαι εσύ αυτό, αν σε οδηγεί εκεί που επιθυμείς, και πάνω από όλα, αν αισθάνεσαι καλά με αυτό!
Και πάντα μπορείς να επιλέξεις πως αυτό που έχεις δημιουργήσει δεν σου ταιριάζει και δεν σε προάγει και χρειάζεται να στραφείς αλλιώτικα για τη συνέχεια.
Έτσι, αποκλείεται να ξαναδείς σε κάτι λάθος, άρα δεν θα έχεις ούτε τύψεις, ούτε ενοχές για κάτι το παρελθοντικό, και θα έχεις πολύ πιο ελεύθερο μυαλό για τις επόμενες επιλογές σου.


    -Δάσκαλε, πότε θα σταματήσω να κάνω λάθη;


    -Όταν σταματήσεις να βλέπεις λάθη σε αυτά που κάνεις.


    Είσαι δημιουργός εμπειριών. Έχεις την απόλυτη ελευθερία να αποφασίσεις αν κάποια δημιουργία σου δεν εξυπηρετεί τον απώτερο σκοπό σου. Έχεις το περιθώριο να μην αισθανθείς καλά με κάποια δημιουργία σου και την υποχρέωση θα έλεγα όταν το αισθανθείς αυτό, να του δώσεις την ανάλογη σημασία.

    Πώς να θεραπεύσετε τον καρκίνο με μαγειρική σόδα: Αυτή η επαναστατική ανακάλυψη και θεραπεία είχε κρυφτεί από το κοινό μέχρι τώρα!

    Ο Δρ Tullio Simoncini ισχυρίζεται ότι ο καρκίνος είναι μια μυκητιασική λοίμωξη, το ίδιο όπως η καντιντίαση που αντιμετωπίζεται εύκολα με σόδα!
    Πώς να θεραπεύσει τον καρκίνο με μαγειρική σόδα

    Πρέπει να αποδείξουμε ότι η σύγχρονη ογκολογία δεν είναι σε θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις και τις ανάγκες των ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο και, ως εκ τούτου, είναι ηθική και δεοντολογική υποχρέωση μας να προσπαθήσουμε να βρούμε μια πραγματική λύση για τη χειρότερη ασθένεια του σήμερα - λέει ο δρ Tullio ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο καρκίνος είναι αποτέλεσμα της  ίδιας κολπικής μυκητίασης όπως η καντιντίαση, και αντιμετωπίζεται εύκολα με σόδα.

    Πιο πέρα απ’ το εγώ

    Αποτέλεσμα εικόνας για πόνος

    Η συμβίωση με βάση τους συμβατικούς κανόνες διαιωνίζει μια κατάσταση μέσα στην οποίαν ο άνθρωπος δεν έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί υπαρξιακά και να βιώσει την αυθεντικότητά του. Αυτό είναι επικίνδυνο και καθοριστικό για την ίδια την εξελικτική του πορεία, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι ο άνθρωπος είναι ον με θείο προορισμό. Από τη θέση της ανασφάλειας και από την αδυναμία του να ξεχωρίσει και να βιώσει τον εαυτό του και τη μοναδικότητά του μέσα στους πολλούς, καταφεύγει σε σχέσεις που δεν τον εκφράζουν και δημιουργεί σχέσεις εξάρτησης. 

    Η μοναξιά που ενδημεί σ’ αυτές, οι απογοητεύσεις, οι διαψεύσεις είναι στοιχεία που προσδιορίζουν την πορεία του, αν δεχθούμε ότι από τη δράση δημιουργείται η αντίδραση. Έτσι καθώς η ίδια η ύπαρξη μένει έγκλειστη περιοριστικά, αισθάνεται τον κίνδυνο και αναζητά μια διαφυγή. Η προστασία που αναζήτησε μέσα στην οικογένεια και γενικότερα στους θεσμοθετημένους κανόνες δικαίου, αποδείχθηκε απατηλή. Αυτό όμως, δεν θα πρέπει να το θεωρήσει σαν μια δική του αποτυχία. Όταν συνειδητοποιήσει ότι οι συμβατικές σχέσεις καταλύουν την ίδια την ελευθερία του, τότε αναζητά έναν τρόπο διαφυγής εφόσον δεν έχει υποστεί την αλλοτρίωσή του και βρίσκεται σε εγρήγορση ως προς το χρέος που έχει στον εαυτό του. 

    ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ

    Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ


    Ο άνθρωπος έχει μυαλό και σκέφτεται. Το ζώο δεν έχει και δεν σκέφτεται. 

    Ο άνθρωπος ζει και γνωρίζει ότι ζεί, το ζώο ζει αλλά δεν το γνωρίζει.


     Ο άνθρωπος γνωρίζει ότι υποφέρει, το ζώο υποφέρει αλλά δεν το γνωρίζει.

     Τα ζώα υποφέρουν αλλά δεν μισούν. 

    Ο άνθρωπος αν σκοτώσει είναι ένοχος, το ζώο κι αν ακόμη σκοτώσει άλλο ζώο, όχι.

    Υπάρχουν ζώα, που έχοντας δεχθεί ένα δυνατό βόλι από έναν ασυνείδητο κυνηγό, χωρίς αυτό να είναι καθοριστικό, πληγωμένα καμιά φορά θέλουν να εκδικηθούν στρέφονται προς τον άνθρωπο με επιθετική συμπεριφορά από φόβο ή και γιατί έχουν μνήμη. 


    Ξέρουν ότι ο άνθρωπος είναι η αιτία που προκάλεσε τον πόνο τους; 

    Το Σύμπαν είναι άχρονο

    Το Σύμπαν είναι άχρονο

    Η Μεγάλη Έκρηξη δεν συνέβη ποτέ – Το Σύμπαν είναι άχρονο
    Μια εκτίμηση με πολύ σημαντικές φιλοσοφικές προεκτάσεις ότι το Σύμπαν δεν αποτελεί προϊόν της Μεγάλης Έκρηξης, αλλά ότι είναι άχρονο κάνουν δύο φυσικοί από τα πανεπιστήμια της Μπένχα της Αιγύπτου και Λέθμπριτζ του Καναδά.
    Σύμφωνα με τη γενική θεωρία της Σχετικότητητας που ανέπτυξε ο Άλμπερτ Άινσταϊν πριν από 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια ένα σημείο με άπειρη πυκνότητα, γνωστό ως μοναδικότητα (singularity), άρχισε να διαστέλλεται στο πλαίσιο της Μεγάλης Έκρηξης, δημιουργώντας έτσι εξελισσόμενο τον κόσμο που μας περιβάλλει.
    Το πρόβλημα με αυτή τη θεωρία είναι ότι δεν δίνει απαντήσεις για το τι συνέβη πριν ή την ίδια τη στιγμή “μηδέν” της Μεγάλης Έκρηξης.
    Οι κβαντικές “διορθώσεις” που συμπεριλαμβάνουν οι δύο φυσικοί υποθέτουν ότι το Σύμπαν υπήρχε πάντα ως “κβαντική πιθανότητα” που εν συνεχεία εξελίχθηκε σε αυτό που ονομάζουμε Μεγάλη Έκρηξη.

    Διαφορετικός ο φόβος της απιστίας για τα δύο φύλα


    apistiaΟι άνδρες πληγώνονται περισσότερο από τη μοιχεία ενώ οι γυναίκες από τη συναισθηματική απιστία
    Εμφαση στη σεξουαλική επαφή δίνουν οι άνδρες στα σενάρια απιστίας, τη στιγμή που oι γυναίκες επικεντρώνονται περισσότερο στο συναισθηματικό δέσιμο που μπορεί να έχει προκύψει ανάμεσα στον σύντροφό τους και σε μια άλλη γυναίκα


    Η σκέψη και μόνο του/της συντρόφου μας με κάποιον άλλον μας προκαλεί ναυτία. Ωστόσο το συναίσθημα αυτό ενδεχομένως να διαφέρει ανάμεσα στις γυναίκες και στους άνδρες. Νέα αμερικανική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Τσάπμαν στην Καλιφόρνια αποκαλύπτει ότι άλλα είναι εκείνα που εξοργίζουν τους άνδρες ως προς την απιστία και άλλα είναι εκείνα που πληγώνουν τις γυναίκες.

    Από τα ευρήματα των αμερικανών ερευνητών φάνηκε ότι οι άνδρες θυμώνουν στη σκέψη ότι η σύντροφός τους διατηρεί ερωτική σχέση με κάποιον άλλον άνδρα, ενώ οι γυναίκες πληγώνονται βαθύτατα από το συναισθηματικό δέσιμο που μπορεί να έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον σύντροφό τους και σε μια άλλη γυναίκα.

    Σεξ χωρίς συναίσθημα ή έρωτας χωρίς σεξ;
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα