Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Σαλάτα αβοκάντο και μαύρων φασολιών

Ο συνδυασμός αβοκάντο και μαύρων φασολιών είναι ένας πραγματικός ενισχυτής ενέργειας. Επίσης, θεωρείται ότι είναι  ιδανική τροφή για τους μύες σας, γιατί τα θρεπτικά συστατικά πηγαίνουν κατευθείαν στον μυϊκό ιστό σας. Μην ανησυχείτε για το λίπος, δεν θα προκαλέσει σίγουρα κανένα πρόβλημα υγείας.
Απολαύστε αυτόν τον προωθητή ενέργειας και ενισχύστε τους μύες σας την ίδια στιγμή
αβοκάντο-και-μαύρο-φασόλι σαλάτα
Συστατικά:
  • 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια ξεπλυμμένα και στραγγισμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • αβοκάντο , ψιλοκομμένα 
  • ¼ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα σε φέτες
  • ¼ φλιτζάνι κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι βρασμένο καλαμπόκι (βιολογικό)
  • σκελίδα σκόρδο  (μην χρησιμοποιήσετε το σκόρδο, αν δεν σας αρέσει η γεύση του)
  • χυμό λάιμ, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Καταγράφεται η μνήμη στο DNA ;


Γεια σας φίλες και φίλοι 
Επιστήμονες ανακάλυψαν σε έρευνες που έγιναν σε ποντίκια, πως κάποιες από τις «μνήμες» τους μεταφέρονται στα παιδιά τους μέσα από αλλαγές που γίνονται από τις μνήμες αυτές στο DNA τους (στα γονίδιά τους, δηλαδή).

Ερευνητές  έβαλαν ποντίκια να μυρίσουν άνθη κερασιάς, ενώ συγχρόνως τους έκαναν ένα μικρό ηλεκτροσόκ (στρες) που τα φόβιζε. Μετά από κάποιες επαναλήψεις του πειράματος, τα μικρά, που γεννήθηκαν στη συνέχεια από τα πιο πάνω ποντίκια, διαπιστώθηκε πως παρουσίαζαν την ίδια αντίδραση φόβου στην μυρωδιά των ανθέων της κερασιάς, χωρίς να έχουν τα ίδια υποστεί ηλεκτροσόκ.

Οι ερευνητές θεωρούν πως η μνήμη του φόβου αυτού καταγράφηκε στο DNA των ποντικιών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε μέσω αυτού στα παιδιά τους.

Η "ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ"-ΕΝΑ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Θεοδοσία Στεφανίδου-Τιβερίου

 «Ένα λαμπρό άλλοτε μνημείο, ένα σημαντικό τεκμήριο της ιστορίας της αρχαίας Θεσσαλονίκης, στέκεται σήμερα αγνοημένο στην οδό Αγ. Δημητρίου έξω από τον κεντρικό υποσταθμό της ΔΕΗ. Εμφανώς παραμερισμένο και κακοποιημένο, περνά σχεδόν απαρατήρητο από τους περαστικούς· αλλά και οι ειδικοί αρχαιολόγοι έχουν αποστρέψει την προσοχή τους από αυτό εδώ και σαράντα χρόνια. [Εντελώς πρόσφατα, όπως πληροφορούμαι, η Αρχαιολογική Υπηρεσία άρχισε εργασίες καθαρισμού]». Με αυτά τα λόγια η καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Θεοδοσία Στεφανίδου-Τιβερίου μας εισάγει στο θέμα της ανακοίνωσής της που θα γίνει στο πλαίσιο του Αρχαιολογικού Συνεδρίου για τις ανασκαφές του 2014 στη Μακεδονία και τη Θράκη.

 Η ανακοίνωση, με τίτλο «Yılan Mermer (Στήλη των Όφεων): ένα απαξιωμένο μνημείο της Θεσσαλονίκης», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 και ώρα 12.00, στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

 Ποιο είναι όμως αυτό το μνημείο; Όπως αναφέρει σχετικά η κα Στεφανίδου-Τιβερίου: «Πρόκειται για το ύψους 3,50 μ. μαρμάρινο βάθρο που υψωνόταν άλλοτε σε θέση περίοπτη πάνω στην πορεία της Αγ. Δημητρίου. Πριν από την πυρκαγιά του 1917 ήταν ενταγμένο σε μια πλατεία γνωστή ως Πλατεία Όφεων, εξαιτίας του αρχαίου αυτού μνημείου, το οποίο στα χρόνια της
Τουρκοκρατίας έφερε την ονομασία Μάρμαρο του Φιδιού (Yılan Mermer). Σύμφωνα με κάποια λαϊκή δοξασία, ένας δαίμων με τη μορφή φιδιού θα κατοικούσε στο μνημείο. Μια σειρά από φωτογραφικές λήψεις κυρίως των αρχών του 20ού αιώνα το δείχνουν να υψώνεται μεγαλοπρεπές πάνω σε υψηλό βαθμιδωτό κρηπίδωμα. »

Πόλεμο στις πολυεθνικές εταιρίες κηρύσσει η Βρετανία!

Πόλεμο στις πολυεθνικές εταιρίες κηρύσσει η Βρετανία!

Όχι, δεν πρόκειται για το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για τη βρετανική κυβέρνηση, που έχει μάλιστα σχηματιστεί από το συντηρητικό κόμμα! Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν, σχεδιάζει να εισαγάγει εξειδικευμένο φόρο που θα στοχεύει να ελέγξει τη φορολογική συμπεριφορά αυτών των εταιριών! Μήπως τελικά όντως τον συμπάθησε τον Γιάνη Βαρουφάκη στην πρόσφατη συνάντησή τους;
Πρόκειται για τον αποκαλούμενο νέο «φόρο στα κέρδη εκτροπής», στοχεύοντας σε πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες έχει κριθεί ότι μεταφέρουν κέρδη στο εξωτερικό για να αποφύγουν τη φορολογία, αναφέρει η εφημερίδα Sunday Times, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.
Η Google Inc, η Amazon.com Inc και η Facebook Inc, είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν επικριθεί ευρέως στη Βρετανία για φοροδιαφυγή και ενδεχομένως να επηρεαστούν από το νέο φόρο, σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times.
Το 25% αυτής της νέας εισφοράς, που είναι μεγαλύτερο από το φόρο εταιρειών ο οποίος φτάνει στο 20%, θα είναι τμήμα του ετήσιου προϋπολογισμού που πρόκειται να παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο από τον Τζορτζ Όσμπορν στις 18 Μαρτίου, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα.

Η Σιβηρία και ο Ιπποκράτης στην αρχαιότητα



Ερευνητές από το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Σιβηρίας, που είναι παράρτημα της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, δήλωσαν ότι οι αρχαίοι κάτοικοι της Σιβηρίας, ήταν γνώστες της σύνθετης χειρουργικής επέμβασης στον ανθρώπινο εγκέφαλο.


Ο λόγος για μια τέτοια δήλωση  ήταν η ανακάλυψη το 2012, τριών ανθρώπινων κρανίων με ίχνη τρυπανισμού. Η ηλικία των ευρημάτων  δεν ήταν μικρότερη των 2, 5 χιλιάδων ετών.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα τρία κρανία στην περιφέρεια Αλτάι. Τα ανθρώπινα λείψανα ανήκουν στον πολιτισμό Παζαρίκ -Пазырыкской

Στη μελέτη, διαπιστώθηκε  ότι τα δύο κρανία που βρέθηκαν ανήκουν σε άνδρες και το τρίτο σε γυναίκα. Η προσεκτική μελέτη έδειξε ότι ένας από τους άνδρες έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την επέμβαση.

Γυναίκα


Γυναίκα Γη...

στις χούφτες σου ανάθρεψε ο κόσμος ,
στα στήθια σου οι Άνοιξες βύζαιναν άνθια

και μέρωναν τα χώματα στο γάλα σου
και ρίζωσαν Πατρίδες μες στην αγκαλιά σου...

Μάνα, αδελφή, γυναίκα εσύ
στα λόγια τα δικά σου δρόμους χτίζω...

Και τώρα;


Κλείνεις τα μάτια και προσπαθείς να σου έρθει πάλι στο μυαλό εκείνο το μέρος. Ίσως από τις τόσες πολλές φορές που το σκέφτηκες το έχεις αλλάξει λίγο και φαντάζει ακόμα καλύτερο. Που και που το μπερδεύεις με άλλα, και αναρωτιέσαι τι έχουν ζήσει αυτά. Δεν θέλει τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από μια θάλασσα, μια-δυο παρέες, μια κανάτα μπύρα (τρόπος του λέγειν «μια»), τρεις ματιές και πολλά χαμόγελα.
Μέσα σε ένα κλίμα με ψέματα, κόσμο, λόγια του αέρα και προσωπεία φορεμένα κρύβοντας τις εκφράσεις μας, ανταλλάχτηκαν τα πιο επίμονα, σκληρά και αληθινά βλέμματα. Βυθισμένα στην αιθανόλη κοιτάζουν τα ρολόγια και βλέπουν τους δείχτες να κάνουν ατελείωτους κύκλους. Εκείνοι χάνονται στην μουσική, σταματάνε τα λόγια και από άγνωστοι γίνονται γνωστοί.
Και πάνε, έρχονται, αλλάζουν θάλασσες και βλέπουν τοπία με φάρους και καΐκια δεμένα στο λιμανάκι. Με έπειτα χάνονται όλα και δεν μένει τίποτα. Γιατί ότι φεύγει και ξαναέρχεται στο τέλος σιωπά. Όλα μένουν μισά και κατεστραμμένα.

Microsoft OneNote - Καταγράψτε σκέψεις, ιδέες και υποχρεώσεις σε μία εφαρμογή!



Το «Microsoft OneNote» είναι μία πλήρως εξοπλισμένη δωρεάν εφαρμογή καταγραφής σημειώσεων που σας επιτρέπει να καταγράψετε σκέψεις, ιδέες, υποχρεώσεις και να τα συγχρονίσετε με όλες τις συσκευές σας.
Έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύετε και να μοιράζεστε τις σημειώσεις αυτές στο OneDrive με τον δωρεάν λογαριασμό σας στη Microsoft.

Οι σημειώσεις σας δεν περιορίζονται σε απλά αποσπάσματα κειμένου. Το OneNote περιλαμβάνει μια πλήρη επεξεργασία και συμβατότητα με όλα τα μέσα. Έχετε τη δυνατότητα να τοποθετήσετε πίνακες, φωτογραφίες, χάρτες, εγγραφή ήχου και βίντεο, να τοποθετήσετε screenshots από την οθόνη του PC σας, και πολλά άλλα.

H σημερινή γιορτή είναι σαν το παραμύ8ι της μέρας των ερωτευμένων!

ceb3cf85cebdceb1ceb9cebaceb1

H σημερινή γιορτή είναι σαν το παραμύ8ι της μέρας των ερωτευμένων!
Λες κι είμαστε γυναίκες, νιώ8ουμε, αντιδρούμε, εκφραζόμαστε κι αξίζουμε σαν γυναίκες σήμερα μόνο !
Επειδή κάποιος αποφασισε να μας χαρίσει μια μέρα γιορτής!
Ε όχι λοιπόν! Εγω δεν 8έλω να γιορτάζω μόνο σήμερα το φύλο και την φύση μου που παραδέξου το είναι πιο γλυκειά από τη δική σου!Ποιό όμορφη!
Είμαι ΓΥΝΑΙΚΑ και 8ελω να γιορτάζω τη γυναίκα κά8ε μέρα!
Είμαι περήφανη για τα όσα γνωρίσματα του φύλου μου η φύση απλώχερα μου χάρισε.
Κι ας μη κατουράω όρ8ια ( ναι μη γελάς γιατί εξοργίζομαι μαζί σου),
κι ας μην έχω περίσια δύναμη αντρίκια στα χέρια, σαν κι εσένα!

Χρησιμοποιώντας Υδροθεραπεία για τη θεραπεία ασθενειών

Χρησιμοποιώντας Υδροθεραπεία για τη θεραπεία ασθενειών


Η χρησιμοποίηση του νερού για τη θεραπεία ορισμένων ασθενειών δεν είναι μια νέα προσέγγιση, αλλά μια πανάρχαια πρακτική. Επανέρχεται σταδιακά στην επιφάνεια για να γίνει μέρος των καθιερωμένων  μεθόδων θεραπείας.

Τι είναι η Υδροθεραπεία;

Παλαιότερα γνωστή ως υδροπάθεια, η υδροθεραπεία θεωρείται ότι είναι ένα μέρος της ιατρικής , ενώ συγκεκριμένα ακολουθεί την φυσιοθεραπευτική , την εργοθεραπεία και φυσιοθεραπεία, οι οποίες περιλαμβάνουν τη χρήση του νερού για την ανακούφιση από τον πόνο και τη θεραπεία.
Η Υδροθεραπεία ως όρος ενσωματώνει ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων και θεραπευτικών μεθόδων που εκμεταλλεύονται τις φυσικές ιδιότητες του νερού, όπως η θερμοκρασία και η πίεση, για θεραπευτικούς σκοπούς, για την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και τη θεραπεία των συμπτωμάτων ορισμένων νόσων.

Γιατί θα πρέπει οι γυναίκες να σηκώνουν βάρη;

Γιατί θα πρέπει οι γυναίκες σηκώνει βάρη;


Γιατί η άρση βαρών είναι σημαντική για τις γυναίκες - ειδικά σε εκείνες άνω των 40 ετών;
Η άρση βαρών δεν είναι μόνο για να συσσωρεύεις όγκο και να κτίζεις μύες . Πρόκειται για φυσική κατάσταση και δημιουργία αρίστης υγείας.
Πολλές γυναίκες δεν θέλουν να σηκώνουν βάρη, επειδή νομίζουν ότι θα τις κάνει μεγαλύτερες, πιο ογκώδεις  μέσα στα ρούχα τους. Συχνά, οι γυναίκες θέλουν να φαίνονται όσο μικροσκοπικές και θηλυκές είναι δυνατόν. Λοιπόν, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η άρση βαρών δεν θα σας κάνει απαραίτητα ογκώδεις. Ωστόσο, θα σας ενισχύσει, θα τονίσει το σώμα σας, θα σας δώσει όμορφες καμπύλες και θα σας βοηθήσει να κάψετε το περιττό λίπος .
Οι γυναίκες απλά δεν παράγουν το επίπεδο ορμονών όπως η τεστοστερόνη που στους  άνδρες δημιουργεί τεράστια αποτελέσματα και όγκο.

Οφέλη από την άρση βαρών:

Κόλπα για να αντιστρέψετε τον διαβήτη, που ο γιατρός δεν θα σας πει!

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να κάνετε κάτι περισσότερο από το να λαμβάνετε απλά καθημερινές δόσεις φαρμάκων και ινσουλίνης για να θεραπεύσετε το διαβήτη εντελώς; 

Και δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη προσπάθεια για να κάνετε τη θεραπεία που εισήχθη για πρώτη φορά πριν από 10 χρόνια.

Η διατροφή προκαλεί και θεραπεύει το διαβήτη

Σας δίνουμε την ιστορία ενός άνδρα από τις ΗΠΑ ο οποίος συνήθιζε και εξακολουθεί να τρώει τυπικά αμερικανικά γεύματα. 

Αυτό σημαίνει, απουσία υγείας ή κρέας ελεύθερης βοσκής, και όχι βιολογικά τρόφιμα.

κόλπα-για-reverse-διαβήτης-σας-γιατρός-συνηθίζει-tell1

Στην αρχή δεν έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στο φαγητό που κατανάλωνε, αλλά μετά από λίγο συνειδητοποίησε ότι το σώμα του χρειάζεται υγιεινές τροφές για να αντιμετωπίσει τον διαβήτη.


Μείωσε την πρόσληψη ζάχαρης, και αντί των χυμών φρούτων και της Coca Cola μεταπήδησε στο νερό και περιστασιακά στην σπιτική μπύρα. Έκοψε τα φορτωμένα με ζάχαρη σνακ και άρχισε να αποφεύγει τα  επεξεργασμένα επιδόρπια όσο το δυνατόν περισσότερο.


Το πιο σημαντικό, πίστευε πως η κατάστασή του μπορούσε να αντιστραφεί. Η δυσκολία του να αποφεύγει το αγαπημένο του φαγητό, ειδικά τη ζάχαρη, τα χημικά χάπια, και τις καθημερινές ενέσεις ήταν αρκετή για να τον κάνει να επιφέρει ορισμένες αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες του.

 Ευτυχώς, μετά από 3 μήνες οι εξετάσεις αίματος του έδειξαν σημαντική βελτίωση.

Μ΄ΕΝΑ ΦΙΛΙ ΘΑ ΣΚΟΥΠΙΣΩ ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΣΟΥ ΓΥΝΑΙΚΑ .



«Άλλαξα, έτσι δεν είναι; Ούτε κανένας σύζυγος, όπως στοιχημάτιζα τότε μαζί σου, με πήρε. Ήμουν πολύ ανόητη τότε. Έβαζα το γάμο πάνω απ΄ όλα. Όμως δεν είναι για γυναίκες τούτος ο κόσμος. Ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα γίνει».
Αυτός ο διάλογος διαδραματίστηκε ανάμεσα σε μια γυναίκα και τον εξάδελφό της 2.500 χρόνια πριν στην Αρχαία Ελλάδα.
Σήμερα εμένα με τάραξε.
Με συγκλόνισε συθέμελα.
Μετά συνειδητοποίησα πως …δεν είμαι γυναίκα!!!
Γιατί να λυπηθώ τόσο πολύ, για λογαριασμό των γυναικών;

Πώς να αναγνωρίσετε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο!

μάθουν-πώς-να-να αναγνωρίσει σε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο
Το Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο είναι μία από τις κορυφαίες αιτίες θανάτου στον κόσμο.

Το Ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο είναι ένα από τα συχνότερα εγκεφαλικά επεισόδια. Αυτό συμβαίνει όταν ένας θρόμβος αποφράσσει την αρτηρία που φέρνει το αίμα στον εγκέφαλο.

 Ο άλλος τύπος του εγκεφαλικού επεισοδίου ονομάζεται αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτό συμβαίνει όταν σπάσουν οι φλέβες αίματος, γεγονός που προκαλεί την έκχυση του αίματος από τον εγκέφαλο.

Ακόμα κι αν το εγκεφαλικό, πιο συχνά ,επηρεάζει άτομα άνω των 65 ετών, μπορεί να συμβεί και σε νεότερους ανθρώπους. Είναι πολύ σημαντικό για σας να ξέρετε πώς να αναγνωρίζετε τα συμπτώματα και τους παράγοντες κινδύνου.

Απαλλαγείτε από την περίσσεια σακχάρου στο αίμα!

get-απαλλαγούμε-του-περίσσειας-ζάχαρη-in-the-αίμα-για-καλό
Ο διαβήτης είναι η ασθένεια του 21 ου αιώνα και, δυστυχώς, εξαπλώνεται όλο και περισσότερο. Τόσο το άγχος όσο και ο γρήγορος τρόπος ζωής είναι οι κύριες αιτίες για την εμφάνιση αυτής της ασθένειας.
Σε περίπτωση που έχετε αυξημένο σάκχαρο στο αίμα ή πάσχετε από διαβήτη, διαβάζετε το σωστό άρθρο, επειδή είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε μία εξαιρετικά αποτελεσματική συνταγή που θα σας βοηθήσει να μειώσετε με επιτυχία το σάκχαρο στο αίμα σας.

Γυναίκες

eleven-am
"…Φτωχές γυναίκες,
μοδίστρες, δακτυλογράφοι, ασπρορουχούδες,
τίμιες ή σπιτωμένες, ακόμα κι άλλες
εκείνες του σκοινιού και του παλουκιού,
γυναίκες του ανέμου, της βροχής, του κουρνιαχτού,
νιώσαμε το φόβο που κρύβεται καμιά φορά
πίσω από την αγνότητα,
την κούραση πίσω από την καλοσύνη ή την αδιαφορία
πίσω απ’ την υπακοή.
Μα πιο πολύ νιώσαμε την αδυναμία που
κρύβεται πίσω απ’ την κακία.

Ποιά Ημέρα της γυναίκας ; Πλάκα με κάνεις;

10987579_914102815301389_8453171555902268182_n
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα κι εγώ σας γράφω  γιατί έτσι θέλω, έτσι νιώθω   και όχι κατά παραγελία , ούτε για να ευχαριστήσω ή να δυσαρεστήσω! Απλά  πιστεύω  οτι οι ανθρωποι ανεξαιρέτως φύλου είναι ισότιμοι κι οτι τα δυο φύλα θα έπρεπε λογικά το ένα να συμπληρώνει τις αδυναμίες του άλλου αλλά και να εκτιμά τις ικανοτητες και την προσφορά του!
Να ευχηθώ χρόνια πολλά για τη γιορτή μας ;  Μπα… δεν θα το πω, γιατί δεν θεωρώ πραγματικά ουσιαστική   γιορτή τη σημερινή μέρα! Αραγε έχει νόημα η καθιέρωση της, σαν Παγκόσμια  Ημέρα  για τη Γυναίκα, με όσα πολλές υφίστανται καθημερινά ακόμα  ;
Mια γιορτή που προτάθηκε από γυναίκα αλλά γιορτάζεται ακόμα στα μέτρα που τα περισσότερα μας  επιβάλλουν  άντρες! Αλήθεια τι γιορτάζουν για μας σήμερα όσοι με οποιονδήποτε τρόπο  καταπιέζουν ή επιβάλλουν  στις γυναίκες τη θέληση τους; Ξεχνάμε την  κακοποιήση , τους κάθε μορφής βιασμούς που γίνονται καθημέρινα; Κάποιες το βράδυ θα βγουν με  φίλες τους να  γιορτάσουν! Τι? Τις ομόφυλές μας  που υποφέρουν  «ζώνες αγνότητας», ολοήμερη εξοντωτική εργασία σε παραδοσιακές ή και  μοντέρνες  φάμπρικες-πολυεθνικές επιχειρήσεις,  ή και ακόμα χειρότερα ,  χαστούκια,  εγκλεισμό  στο σπίτι,  φερετζέ, τη  «μπούργκα», τα ξύλινα γιαπωνέζικα παπούτσια, τους χαλκάδες στο λαιμό των Νιγηριανών γυναικών ως και την κλειτοριδο-εκτομή που εφαρμόζουν στις γυναίκες τους  κάποιοι άθλιοι ( που να μην «ολοκληρώσουν»  ποτέ τους! );
Και όλα αυτά μήπως από φόβο, από σεξουαλικό μάλλον φόβο;   Nα λέμε την αλήθεια, δεν ξέρω κι ουσιαστικά και ούτε θέλω να  ψάξω να το βρω ! Στο μυαλό και την ψυχή τους  στις περιπτώσεις αυτές γίνεται χαμός!
Ακόμα κι εδώ, στην πολιτισμένη  δύση,  και σε μια τελετή για σχέση αγάπης ( υποτίθεται)  την τελετή του γάμου, πρόσθεσαν και επαναλαμβάνουν ακόμα τη  φράση «και η γυνή να φοβείται τον άνδρα»! Καταλαβαίνετε τι θα πει αυτό; « Χέστη την αγάπη, ο φόβος έχει σημασία σε αυτή τη σχέση »!

Το καλό παιδί εχει όρια

Άρθρο: Μαριλένα Χρόνη
Γραφίστρια – Εικαστικός
animartists
Ψάχνοντας στη γνωστή μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο, βρίσκω πολλά άρθρα με θέμα «το καλό παιδί».
Γιατί απορρίπτουμε τα «καλά παιδιά»; Θα έρθει η ώρα, που το «καλό παιδί» θα ξεσπάσει και τότε.. «Καλό παιδί» χωρίς σχέση. Γιατί δε μας αρέσουν τα «καλά παιδιά». Η κατάρα του να είσαι πάντα το «καλό παιδί». Πώς να χωρίσεις το «καλό παιδί», που καμαρώνουν όλοι. Βιβλία, αναλύσεις, τεστ, τραγούδια…
Πόσο αντιφατικό είναι όμως, ε!; Όλα είναι αρνητικά… Ούτε ένας καλός λόγος… Παρόλα αυτά μεγαλώνουμε, ακούγοντας από τους μεγάλους, πως πρέπει να είμαστε «καλά παιδιά», τις περισσότερες από τις οποίες βέβαια γίνεται με ανταλλαγή, «Αν είσαι «καλό παιδί» θα πάμε βόλτα, θα σου πάρω το τάδε παιχνίδι, θα φας σοκολάτα κτλ».
Μοιάζει λίγο με την «θετική εκπαίδευση σκύλων», όταν το σκυλάκι κάνει κάτι «καλό», κάτι που θέλουμε δηλαδή, τότε του δίνουμε λιχουδιάαααα!!! Λειτουργεί φυσικά!! Και ποιος δε θέλει ένα υπάκουο «καλό» σκύλο;

Η διαφορά κάθε ιδιότητας είναι στην απλότητα της


Κάθε άνθρωπος έχει μία ιδιότητα την οποία την απέκτησε δηλαδή την έκτισε μέσα από σπουδές, από μελέτη. Ώσπου έφτασε να λάβει το πτυχίο που του δίνει το επιστέγασμα της ιδιότητας αυτής.
Οπότε αυτή η ιδιότητα μας δίνει και ανάλογους δρόμους στη ζωή μας και αυτή μας οδηγεί στις συστάσεις μας σε άλλους ανθρώπους. Έτσι μετά το όνομά μας, αν ρωτηθούμε θα αναφέρουμε και την ιδιότητα μας αυτή. Άλλος λοιπόν θα πει έμπορος, άλλος πωλητής, άλλος γιατρός κλπ.


Αν δεν λέμε αυτές τις ιδιότητες, σύμφωνα με ένα ρητό που λέει ότι, αυτός που είναι δεν το λέει
Σημασία λοιπόν δεν έχει σύμφωνα με το ρητό που λέει «αυτός που είναι πραγματικά δεν το λέει», αλλά πώς το λέει, γιατί το λέει και πώς το προωθεί.
Γιατί σύμφωνα με το ρητό άραγε αλήθεια, τι να λέει ο μαθηματικός, ο γιατρός, ο δικηγόρος ? Είμαι κάτι αλλά δεν το λέω για να μη το «χαλάσω»? 

Σαν άντρας, έχω ανάγκη από την τρυφερότητά σου

Στη μαγεία του ασυνείδητου, στην ονειρική μου διαφυγή, ένα χάδι ζεστό, αγνό και κάπως ντροπαλό μέσα από τα σεντόνια, με πλησίασε λες και με αγάπησε. Ο ήλιος φώτιζε από το παράθυρο τόσο λαμπερά που σαν να γνώριζε, πως ύστερα από εκείνο το άγγιγμα, ναι, θα ήμουν έτοιμος να επιστρέψω στην πραγματικότητα το δίχως άλλο. Έκανε καλά τη δουλειά του, ζέσταινε γλυκά το πρόσωπό μου, όπως και την ίδια μου την καρδιά.

Σε πλησίασα αγουροξυπνημένος με τα μάτια μου ακόμη κλειστά. Με μια κίνηση, έφερα το κορμί μου κοντά στο δικό σου. Τρύπωσα σχεδόν στην αγκαλιά σου και σαν να την διεκδικούσα, όλο και πιο επιτακτικά. Θεέ μου, με ηρεμεί τόσο η παρουσία σου…

«Σε παρακαλώ, τύλιξε τα χέρια σου γύρω μου, το έχω τόσο ανάγκη…»

Κάθε πρωί πριν ξυπνήσω, σε σκέφτομαι. Θυμάμαι τη πρώτη φορά που με πρωτοκοίταξες. Ήσουν τόσο σίγουρη για το τι ζητάω από εσένα. Έμοιαζες μπερδεμένη, σαν να μην έβλεπες εμένα, αλλά έναν άντρα ακριβώς όπως σε είχαν πείσει πως είναι. Σε καταλαβαίνω, συνάντησες τόσες φορές την ίδια εικόνα ολόγυρά σου και σε όλα τα πιθανά μέσα. Φαίνεται να σε έπεισαν πως ένας άντρας, ακριβώς σαν κι εμένα, θα ερχόταν στη ζωή σου, για να θρέψει την πεινασμένη του ηδονή και να φύγει, αφήνοντάς σου την ελάχιστη συναισθηματική εμπλοκή, που θα μπορούσε να δώσει. Στην αγαπημένη σου σειρά δε, «Sex and the City», έμαθες και έναν νέο όρο να χρησιμοποιείς, «κάνε σεξ σαν άνδρας».

ΕΙ ΨΙΤ.ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ


ΝΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΜΙΛΑΩ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕΣ ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΡΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΑΝΙΚΟΥ
ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΨΟΦΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΥΤΗ Η ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ
ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΜΙΛΑΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΜΕ ΑΓΟΡΑΦΟΒΙΑ

ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΙΚΡΟ ΘΑΝΑΤΟ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΩ ΕΓΩ

ΑΝ ΠΑΛΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ..ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΑΙΤ

ΟΚ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ 
ΦΟΒΕΡΑ ΔΥΝΑΤΟ ΜΥΑΛΟ ΡΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΕΣΕΙΣ (ΩΧ ΠΕΘΑΙΝΩ,ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΕΕΕΕ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΩ Κ.Τ.Λ*) ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΚΛΑΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕΣ *ΠΑΡΑΛΥΤΟΣ*

ΚΑΘΕΣΕ ΚΑΙ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΕΙΣ ..-ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΜΕΝΑ- ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΗΡΕΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΟΥΝΟ Η ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΠΟΛΗ.

ΝΟΙΚΙΑΣΕ ΡΕ ΣΥ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

ΈΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ: Όχι θεός, όχι κράτος, όχι αφέντες


1110744_68-02

«ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ»
ΠΙΕΡ-ΖΟΖΈΦ ΠΡΟΥΝΤΟΝ


Γράφει ο Γιώργος Στάμκος (stamkos@post.com)
images e
Μια αιματηρή βεντέτα, ουσιαστικά ένας ακήρυκτος πόλεμος, συνεχίζεται επί δεκαετίες στην Ελλάδα: από τη μία είναι το κράτος και η αστυνομία, κι από την άλλη οι διάφορες αναρχικές ομάδες και ο λεγόμενος “αντιεξουσιαστικός χώρος”. Είναι μια βεντέτα που έχει προκαλέσει ως σήμερα πολλούς νεκρούς και τραυματίες, βασανισμούς και φυλακίσεις, διώξεις, καταστολές, καταστροφές του κέντρου των πόλεων, ακόμη και τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι επιθετικές κινήσεις της μιας πλευράς προκαλούν πάντοτε τις αντιδράσεις και τις αντεπιθέσεις της άλλης, δημιουργώντας συνεχώς μια εύφλεκτη ατμόσφαιρα όπου ακόμη και μια “σπίθα” μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη πυρκαγιά.
Δεν περνάει μέρα στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της 5ετούς ύφεσης και της εκρηκτικής ανεργίας, που να μην καταγράφεται έστω κι ένα περιστατικό σύγκρουσης ανάμεσα στο κράτος και στους αντιεξουσιαστές.

Η Αληθινή Παράδοση μέσα στις θρησκείες


Υπάρχει πάντα, εδώ και χιλιάδες χρόνια, ένα αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα σε αυτούς που Βιώνουν την Πραγματικότητα και προσπαθούν να την υποδείξουν με ζωντανούς όρους διαδικασίας ή αντίληψης και σε αυτούς που προσπαθούν να συλλάβουν την Πραγματικότητα με την σκέψη και να την περιγράψουν με όρους στατικούς, με ουσιαστικά, με «έννοιες ύπαρξης».
Στην Βουδιστική Παράδοση η Μόνη Πραγματικότητα είναι το Αδημιούργητο, το Ασαμσκρίτα, που περιγράφεται στον μετέπειτα Βουδισμό σαν Σουνυάτα, το Χωρίς Ιδιότητες, ή Ταθάτα, το Ως Έχει. Άμεσο συμπέρασμα μιας τέτοιας θεώρησης είναι η αντίληψη του ανάτμα, της μη πραγματικής ύπαρξης ενός εαυτού. Ο εαυτός υφίσταται μόνο σαν διαδικασία άγνοιας, που δίνει τοπικές ιδιότητες στο Παγκόσμιο Ζωντανό Κενό. Μια διαδικασία, ένα φαινόμενο, που υφίσταται προσωρινά και το οποίο χάνεται, όταν έρχεται η ώρα, χωρίς να αφήνει ίχνη. Η μόνη διέξοδος διαφυγής από την άγνοια είναι η Πλήρης Αφύπνιση στην Πραγματικότητα.

ΔΙΑΣΗΜΗ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

σάρωση0002Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει στην Τουρκία οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα, Sözcü και που δείχνουν την γνωστή στον εμπορικό χώρο της ένδυσης Τουρκάλα Eda Taşpınar, να περιμένει στην ουρά έξω από την ελληνορθόδοξη εκκλησία της Παναγίας στην Κωνσταντινούπολη που έχει γίνει γνωστή σαν Αη Πρώτης, για να προσευχηθεί και να ανάψει ένα κερί την ώρα που ο Παπάς διάβαζε ψαλμούς.
Είναι γνωστό πως η εκκλησία αυτή κάθε πρώτη του μηνός και γι” αυτό οι Τούρκοι την έχουν ονομάσει Αη Πρώτης, γίνεται τόπος προσκυνήματος μουσουλμάνων αντρών και γυναικών. Μάλιστα η εφημερία Sabah έχει αποκαλέσει χαρακτηριστικά αυτή την ελληνική εκκλησία σαν, «Πόρτα της Ελπίδας».

Οι φιλοσοφικές θέσεις του Σωκράτη

Με το Σωκράτη αρχίζει η ανθρωπολογική περίοδος της ελληνικής φιλοσοφίας, γιατί αυτός δεν ασχολείται, όπως οι πριν από αυτόν, με τα προβλήματα για την αρχή του κόσμου, αλλά μόνο με τον άνθρωπο. Επιδιώκει να γεννήσει σε αυτόν την εσωτερική ανησυχία και να αφυπνίσει τον έρωτα για τη σοφία, προς την αρετή.
socrates_louvreΒασική θέση της σωκρατικής φιλοσοφίας ήταν ότι η αληθινή γνώση δεν είναι μόνο πηγή, αλλά η ουσία της αρετής. Για αυτό προτιμούσε να αναζητεί εκείνο το είδος της αλήθειας που θα καθόριζε τη διαγωγή των ανθρώπων. Έτσι, προσπαθούσε να βρει απάντηση στα ερωτήματα: «Τι είναι ευσέβεια και τι ασέβεια;», «Τι είναι το ωραίο και ποιο το άσχημο;», «Τι είναι κυβερνήτης ανθρώπων και τι δεσποτικός χαρακτήρας;» κ.λ.π.
H σωκρατική μέθοδος έρευνας γινόταν πάντα μέσω της συζήτησης με κάποιον από τους συντρόφους του. Επειδή ήταν εκπληκτικός χειριστής του λόγου, χωρίς δυσκολία μπορούσε να αποδείξει στο συνομιλητή του πως ήταν ακατατόπιστος στο θέμα που συζητούσαν. Αφού είχε ξεκαθαρίσει το θέμα της συζήτησης, προχωρούσε επαγωγικά στο να θεμελιώσει ακριβείς ορισμούς γενικών όρων. Έτσι, ενώ δήλωνε πλήρη άγνοια για όλα τα θέματα, συγχρόνως προσπαθούσε να δημιουργήσει μια κύρια βάση ηθικής επιστήμης που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως οδηγός στον εαυτό του και στους άλλους. Αμφισβητώντας όλα τα πράγματα, βρισκόταν κοντά στους σοφιστές. Όμως εκείνος υποδείκνυε τη λογική μάλλον παρά τις αισθήσεις ως το καθολικό και αιώνιο στοιχείο μέσα στον άνθρωπο και για αυτό αποτελούσε το μοναδικό αλάθητο κριτήριο της αλήθειας.

ΣΕΞ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ


Και ζοχάδας να μην είσαι δύσκολα να μη στη σπάει όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι με τη Γιορτή, λέει, της Γυναίκας. Τι ξευτύλα είναι αυτή. Όχι, δεν θα επαναλάβω αυτές τις μαλακιούλες που λέγανε από τις τηλεοράσεις και τις ειδικές εκπομπές, και τα ειδικά αφιερώματα για το ρόλο της γυναίκας. Όλοι και όλες τους είναι λάθος. Τα πάντα που άκουσα είναι για φτύσιμο.
Ευρωβουλευτές, ευρωβουλευτίνες, πολιτικοί και επιστήμονες, καλλιτέχνες και καθηγητές έκαναν δήθεν ένα ύμνο στην Γυναίκα με την ευκαιρία της Ημέρας για πάρτη της.  Ούτε ένας, ούτε μία δεν μίλησε για την αληθινή, για τη μεγάλη αποστολή της γυναίκας. Έτσι είναι. Ό,τι υπάρχει πάνω στη Γη έχει κάποιο λόγο. Το κάθε πλάσμα, το κάθε ον για κάποιο λόγο κυκλοφορεί. Λοιπόν; Ποια η αποστολή του Ανδρός; Ποια η αποστολή της Γυναικός; Εδώ είμαστε.
Η γυναίκα είναι για να γαμιέται. Μάλιστα, κύριε. Αυτό είναι. Μιλάμε τώρα σοβαρά. Μιλάμε θεολογικά. Και σε καμμία περίπτωση μειωτικά και απαξιωτικά για την γυναίκα. Και δεν απλώνουμε απόψεις και αναλύσεις προσωπικές. 
Η Γυνή Μη Ασκείτο Λόγον, Δεινόν γαρ. Ποιος το είπε αυτό; Πλούταρχος. Το είπε κάποιος που ξέρουμε ότι είναι ο Πλούταρχος. Δεν μίλησε, όμως, ο συγκεκριμένος Πλούταρχος, μίλησε ο Λόγος. Και μίλησε με το στόμα απλώς του Πλούταρχου. Αύριο με το στόμα κάποιου άλλου. Θα σου δοθεί σήμερα, αύριο, μία σκέψη με το μυαλό ενός άλλου. Θα γράψει μουσική κάποιος Μπετόβεν ή, Μπαχ. Δεν είναι δική του η μουσική. Δεν την κατασκεύασε ο Μπαχ, ο Μότσαρτ, ούτε την παρήγαγε αυτός. Απλά δόθηκε αυτή η συγκεκριμένη μουσική έμπνευση στον εν λόγω μουσικό.

ΟΙ ΜΙΣΟΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ


του Ανειδίκευτου Συνεργάτη
Μισές δουλειές κάνει η κυβέρνηση με το βαρύγδουπο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, του οποίου η συζήτηση άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ελάχιστα τα μέτρα, πολλά μάλιστα προς λάθος κατεύθυνση.
Μέγα λάθος η διατήρηση του νόμου για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μόνο σε όσους έχουν 100 ένσημα και κατ' εξαίρεση σε όσους έχουν 50. Το δίκαιο θα ήταν το δικαίωμα αυτό να το είχαν οι πρώην εργαζόμενοι σε όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Τα στοιχεία του ΙΚΑ (2013) είναι καταπέλτης καθώς εμφανίζουν 278.038 εργαζόμενους να έχουν από 1 έως 49 ένσημα, ενώ, την ίδια χρονιά, ο μέσος όρος των ενσήμων που κολλούσε ένας οικοδόμος ήταν 39. Είναι η νέα εργατική τάξη των μισοάνεργων που όλοι δείχνουν να την αγνοούν...

9 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το αλάτι για πανέμορφο δέρμα, μαλλιά, δόντια και νύχια!

αλάτι-for-ομορφιά
Το σώμα μας περιέχει την ίδια συγκέντρωση μεταλλικών και θρεπτικών ουσιών, όπως το θαλασσινό νερό, έτσι δεν προκαλεί κάποια έκπληξη ότι το θαλασσινό αλάτι είναι ένας φυσικός σύμμαχος για την εξισορρόπηση, την προστασία και την αποκατάσταση του σώματος και του δέρματος.
Μία από τις σημαντικότερες διαφορές μεταξύ του θαλασσινού αλατιού και του συνηθισμένου είναι η περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα: Το θαλασσινό αλάτι είναι φορτωμένο με μεταλλικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων μαγνήσιο, ασβέστιο, νάτριο και κάλιο, τα οποία διαδραματίζουν καίριο ρόλο στον τομέα της υγείας, την λειτουργία του δέρματος και την κυτταρική επικοινωνία .

 Όταν η ισορροπία των μετάλλων της επιδερμίδας δεν είναι ισορροπημένη, συμπτώματα όπως ξηρότητα, θαμπάδα, ερεθισμός, και κολίδες του δέρματος προκύπτουν, ειδικά όταν ο καιρός είναι ψυχρός και ξηρός.

Χρησιμοποιώντας  θαλασσινό αλάτι στην καθημερινή σας περιποίηση,  βοηθάει στην ισορροπία και τη βελτίωση της ενυδάτωσης, ενισχύει τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος και δίνει μια νέα ώθηση στην κυτταρική επικοινωνία που επιβραδύνεται με την ηλικία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα