Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Να είσαι συνεπής με τον εαυτό σου

Δεν είσαι οι ιδέες σου
… εκτός αν νομίζεις ότι είσαι!


Να είσαι συνεπής με τον εαυτό σου
Από όλα τα μονοπάτια δικαιούμαστε να περάσουμε. Τα πάντα μπορούμε να υιοθετήσουμε, να δοκιμάσουμε, να εξερευνήσουμε, να υπερασπιστούμε. Όχι μόνο δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, αλλά είναι και αναγκαία διαδικασία αυτό-αποκάλυψης και αυτό-ωρίμανσης.
Τα προβλήματα και οι περιορισμοί ξεκινάμε όταν υποθέτουμε ότι έχουμε βρει την απόλυτη αλήθεια, όταν είμαστε πεπεισμένοι ότι εμείς είμαστε οι σωστοί, όταν αρνούμαστε να αμφισβητήσουμε τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ιδέες και θέσεις. Οι οδυνηρές ανατροπές ξεκινάνε όταν θέλουμε να κρατήσουμε, όταν νομίζουμε ότι «φτάσαμε» και όταν απειλούμαστε συθέμελα να μετακινηθούμε από την ασφάλεια του γνώριμου εγώ μας.

Η ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑ


 


Το μεγάλο θέμα της αποθεώσεως όλες οι θρησκείες και όλα τα φιλοσοφικά συστήματα το προσεγγίζουν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους π.χ. ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ, ως βιβλικές θρησκείες, δεν δέχονται την εξέλιξη, με όλα τα εξ αυτής συνεπαγόμενα, και θεωρούν ότι ο άνθρωπος πλάσθηκε απευθείας ως άνθρωπος (δηλαδή δεν προϋπήρξε π.χ. σε οργανισμούς ζώων) και εξελισσόμενος πνευματικά και ηθικά εξασφαλίζει μια θέση στον «παράδεισο», δηλαδή σε χώρο όπου θα παραμείνει αιωνίως και στον οποίο θα έχει όλες τις απολαύσεις που μπορεί να φανταστεί και τίποτε πέραν αυτού.

Τσάι από βότανα - πως φτιάχνεται



"Να σου βράσω λίγο χαμομήλι για το στομάχι σου;" είναι η κλασσική πρόταση των μαμάδων όταν πονάει το στομάχι μας. Στην πρόταση αυτή υπάρχει όμως ένα λάθος.Τα βότανα δεν πρέπει να βράζονται όταν φτιάχνουμε τσάι.
Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσουμε ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα είναι:

  • η σωστή επιλογή βοτάνων....
  • η σωστή θερμοκρασία του νερού...
  • ο σωστός χρόνος έγχυσης....και...
  • η επιλογή των κατάλληλων σκευών....

ΣΙΡΟΠΙ-ΝΕΚΤΑΡ ΑΓΑΥΗΣ

 

Η μπλε Αγαύη (Agave Tequiliana) είναι ένα κακτοειδές φυτό, που φύεται μόνο στις ερήμους του Μεξικού. Είναι το φυτό απ'όπου δημιουργείται και η γνωστή Μεξικάνικη τεκίλα. Το σιρόπι της εξάγεται από τα φύλλα του φυτού, κατόπιν ειδικής επεξεργασίας η οποία δεν ξεπερνάει σε κανένα στάδιο μεταποίησης τους 45 βαθμούς κελσίου, ώστε να είναι ζωντανό και ευεργετικό, με όλα τα θρεπτικά του στοιχεία ανέπαφα.
Η γεύση του νέκταρ αυτού θυμίζει κάτι ανάμεσα σε μέλι και καραμέλα και θεωρείται σήμερα παγκοσμίως το καλύτερο γλυκαντικό μέσο.

Η σκοτεινή πλευρά της επιστήμης

Της Μαρίζας Χριστοδούλου*

 
Παγκοσμίως, 100 έως 300 εκατομμύρια ζώα πεθαίνουν κάθε χρόνο σε εργαστηριακά πειράματα, οι μέθοδοι των οποίων είναι αδικαιολόγητα σκληρές και τα αποτελέσματα συχνά ασαφή.

Τα ζώα προσβάλλονται από ασθένειες που ποτέ δεν θα εκδηλώνονταν στην κανονική ζωή τους. Μικροσκοπικά ποντίκια αναπτύσσουν όγκους τόσο μεγάλους όσο όλο τους το σώμα, γατάκια τυφλώνονται σκοπίμως, αρουραίοι εξαναγκάζονται να εκδηλώσουν επιληπτικές κρίσεις. Εκατομμύρια σκυλιών, γατιών, πιθήκων, κουνελιών και ινδικών χοιριδίων τσουρουφλίζονται, δηλητηριάζονται, ακρωτηριάζονται, χειρουργούνται χωρίς αναισθητικό, παραλύουν, αιμορραγούν. Εάν αυτές οι αποτρόπαιες πράξεις είχαν διεξαχθεί εκτός εργαστηρίων, θα συνιστούσαν κακουργήματα.

Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΓΩΙΣΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ

 

Η πνευματική ευαισθησία μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε συναισθηματική νέκρωση, ψυχρότητα και εγωισμό. Αυτή είναι η περιβόητη πνευματική καταξίωση.
Ο πνευματικά καταξιωμένος άνθρωπος νομίζει ότι υπερέχει σε σύγκριση με άλλους ανθρώπους. Και αυτό γιατί είτε συμπεριφέρεται με περιφρόνηση και επιθετική αγένεια είτε με συγκατάβαση και υποτίμηση.

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Την τυποποίηση μπορείς να την συναντήσεις παντού, σε όλα τα καταναλωτικά προϊόντα. Ίδιο σχήμα, ίδιο μέγεθος, ίδιο υλικό, ίδιο χρώμα, και ούτω καθεξής. Η διαφορετικότητα στην κατασκευή και την τυποποίηση μας κάνει να ξεχωρίζουμε τα διάφορα καταναλωτικά αγαθά, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες μας: τρόφιμα, έπιπλα, ρούχα, μέσα μεταφοράς, συσκευές, βιβλία, παιχνίδια, ένας ατελείωτος  κατάλογος υλικών. Φανταστείτε τώρα να βγάζαμε ίδιους ανθρώπους. Με αυτήν την παραγωγική φιλοσοφία, θα έπρεπε να έχουμε ανθρώπους ενός μόνο χρώματος: ή κίτρινους, ή ερυθρόδερμους, ή μαύρους ή λευκούς. Θα έπρεπε να έχουμε ανθρώπους εκπαιδευμένους να μιλάνε μόνο μία γλώσσα.

Tι έχεις κάνει τη ζωή σου;



Έχεις ζήσει είκοσι, τριάντα ή ογδόντα χρόνια, τι έχεις κάνει τη ζωή σου;

Μη πεις, “θα ολοκληρωθώ στην επόμενη ζωή”.

Υπάρχει μόνο το τώρα, η ομορφιά του τώρα, ο πλούτος του τώρα. Έχεις αυτή τη ζωή, αυτό το εκπληκτικό πράγμα που ονομάζεται ζωή, στην οποία υπάρχει πόνος, ευχαρίστηση, φόβος, ενοχές και όλα τα βάσανα και όλη η μοναξιά και η απελπισία της ζωής και η ομορφιά της ζωής.

Την έχεις και τι την κάνεις;

Δε θα υπάρχει ούτε αέρας να αναπνεύσεις


“Πάσα δουλεία παρά φύσιν εστί” είπε ο Αντιφάνης από τη Σμύρνη τον 4ο αιώνα π.Χ. Κάθε δουλεία είναι αντίθετη με τη φύση του ανθρώπου κι επομένως ο άνθρωπος που δεν είναι ελεύθερος δε μπορεί να αναπτυχθεί σωστά.


Ελευθερία και πνευματικότητα δεν μπορούν να συμβαδίσουν κι επομένως ο πνευματικός άνθρωπος δεν ανέχεται να ζει σαν σκλάβος. Σαν υπόδουλος ζει αυτός που φοβάται. Φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του, το αυτοκίνητό του, το πορτοφόλι του. Κι έτσι παραμένει για πάντα σκλάβος. Συνεχίζει να υπηρετεί το δυνάστη του, όποιος κι αν είναι αυτός, υποχωρώντας συνέχεια κι ελπίζοντας ότι θα διατηρήσει τα κεκτημένα του. Ο δυνάστης όμως όσο υποχωρείς γίνεται όλο και πιο απαιτητικός, ζητάει συνέχεια περισσότερα και δε σκοπεύει να σου αφήσει τίποτα. Σε λίγο δε θα υπάρχει ούτε αέρας να αναπνεύσεις. Πόσο ακόμα θα υποχωρείς; Πόσα ακόμα θα ανέχεσαι;

Τα παιδιά της ελπίδας

Οι θρησκευτικές δοξασίες υπήρξαν πάντοτε το πιο σημαντικό στοιχείο της ζωής των λαών και επομένως και της ιστορίας τους. Το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός, απ’ αυτά που είχαν την πιο κολοσσιαία επίδραση, υπήρξε η γέννησις και ο θάνατος των θεών …
Και όντως δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι από την αρχή των ιστορικών χρόνων, όλοι οι πολιτικοί και κοινωνικοί θεσμοί θεμελιώθηκαν πάνω σε θρησκευτικές δοξασίες και ότι, επί της σκηνής του κόσμου, οι θεοί έπαιξαν πάντοτε τον πρώτο ρόλο … Οι κατακτήσεις των Αράβων, οι Σταυροφορίες, η Ισπανία στην εποχή της Ιεράς Εξετάσεως, η Γαλλία μετά τη Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου και των πολέμων της Επαναστάσεως, αποδεικνύουν σε τι επίπεδα μπορεί να φθάσει ένας φανατικός λαός, παραμορφωμένος από τα όνειρα του. Αυτού του είδους τα όνειρα και οι χίμαιρες εξασκούν ένα είδος επίμονου υπνωτισμού, τόσο έντονου, ώστε η Πνευματική Ιδιοσυστασία ενός λαού διαμορφώνεται εξ ολοκλήρου απ’ αυτόν. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο άνθρωπος δημιούργησε τους θεούς, αλλά αφού τους δημιούργησε πολύ γρήγορα υποδουλώθηκε σε αυτούς. Δεν είναι παιδιά του φόβου, όπως αναφέρει ο Λουκρήτιος, αλλά παιδιά της ελπίδας και γι’ αυτό η επίδρασις τους θα είναι αιώνια. Εκείνο το οποίον ακριβώς οι θεοί έδωσαν στον άνθρωπο – και μόνο αυτοί μέχρι τώρα μπόρεσαν να του το δώσουν – είναι κάποια πνευματική κατάστασις, που να επιτρέπει την ευτυχία. Καμιά απολύτως φιλοσοφία, μέχρι τώρα, δεν μπόρεσε να μάθει τη μέθοδο, πραγματοποιήσεως αυτού του έργου … Διότι η ευτυχία εξαρτάται πολύ λίγο από τις εξωτερικές καταστάσεις, πολύ περισσότερο δε από τις ψυχικές συνθήκες υπάρξεως.

ΕΚΘΕΣΗ HSBC ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ 63 δισ. οι ανασφάλιστες καταθέσεις υποψήφιες για κατάσχεση στην Ελλάδα! - Είναι το 50%



Στο κολοσσιαίο νούμερο των 6,12 τρισεκατομμυρίων ευρώ ανέρχονται οι ανασφάλιστες καταθέσεις στην ΕΕ (αυτές που είναι πάνω από το ποσό των 100.000 ευρώ) στην Ευρώπη και από αυτά τα 63 δισ. ευρώ αφορούν την Ελλάδα, οι οποίες μετά τη νομοθετική ρύθμιση που προχωρά στο Eurogroup η Γερμανία, θεωρητικά είναι υποψήφιες για να κατασχεθούν προκειμένου να καλυφθούν τραπεζικές επισφάλειες και όχι μόνο: Τα δημοσιονομικά ελλείμματα είναι το επόμενο βήμα!

Εγκεφαλική σύνδεση ανθρώπου και ζώου

Την ουρά ενός αρουραίου με τη σκέψη του κατάφερε να κουνήσει ένας εθελοντής κατά τη διάρκεια των πειραμάτων
 Εγκεφαλική σύνδεση ανθρώπου και ζώου
Το σύστημα αναγνώριζε τα εγκεφαλικά κύματα του εθελοντή και έδινε εντολή στον εγκέφαλο του αρουραίου να κουνήσει την ουρά (Εικόνα, βίντεο: Seung-Schik Yoo et al.)
 Χάρβαρντ, Μασαχουσέτη 
Μια πειραματική διάταξη που σχεδίασαν νευροεπιστήμονες του Χάρβαρντ επέτρεψε σε έναν εθελοντή να κουνάει από μακριά την ουρά ενός αρουραίου χρησιμοποιώντας μόνο τη δύναμη της σκέψης. Είναι η πρώτη μη επεμβατική σύνδεση ανάμεσα στους εγκεφάλους δύο διαφορετικών ειδών, λένε οι ερευνητές.

Ορκο σιωπής πήρε ο Ηλιος;

Η νέα εικόνα του Ηλιου που έστειλε το τηλεσκόπιο SDO και δείχνει τον Ηλιο σε... υφεσιακή κατάσταση

Συνεχίζεται η παρατεταμένη απουσία δραστηριότητας του άστρου
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια εντυπωσιακή εικόνα του Ηλιου την οποία κατέγραψε την Τρίτη το διαστημικό παρατηρητήριο SDO που μελετά το μητρικό μας άστρο. Η εικόνα αποκαλύπτει την... ηρεμία που επικρατεί στον Ηλιο σε ορισμένες περιοχές του οποίου μάλιστα δεν φαίνεται να υπάρχει οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Ιατρική Ανακοίνωση Αποκαλύπτει:Οτιδήποτε Ξέρατε Σχετικά Με Τον Καρκίνο Του Προστάτη Είναι Λάθος

 cancer



Οι άνδρες, ιδίως μετά την ηλικία των 50 ετών, έχουν πεισθεί ότι πρέπει να εξετάζονται τακτικά για την επίφοβη ασθένεια του καρκίνου του προστάτη με ένα ειδικό προστατικό αντιγόνο (PSA). Ο λόγος; Διότι, αν διαγνωσθεί έγκαιρα, αυτός ο κοινός καρκίνος μπορεί να αντιμετωπιστεί πριν γίνει επικίνδυνος. Σας θυμίζει κάτι; Αν νομίζετε ότι αυτά είναι τα γεγονότα σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη, ήρθε η ώρα να μάθετε την πραγματική αλήθεια.
 

 Το Αμερικανικό Κολέγιο Ιατρών (ACP),  κυκλοφόρησε μια δήλωση που αλλάζει τις συστάσεις για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του προστάτη. Και ενώ η επίσημη δήλωση του ACP τονίζει ότι οι  ασθενείς πρέπει να ενημερώνονται καλύτερα και να συνεργάζονται με τους γιατρούς ώστε να αποφασίσουν για τον προσυμπτωματικό έλεγχο, ας ρίξουμε μια ματιά στα πολύ σημαντικά γεγονότα που αποκάλυψαν στην ανακοίνωση.

SILO : Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΔΥΝΗΣ

                                                             


Αν ήρθες να ακούσεις έναν άνθρωπο, που υποτίθεται ότι μεταδίδει τη σοφία έκανες λάθος στο δρόμο, γιατί η σοφία δεν μεταδίδεται ούτε διαμέσου των βιβλίων, ούτε μέσω των λόγων... Η αληθινή σοφία βρίσκεται στο βάθος της συνείδησής σου, έτσι όπως η αληθινή αγάπη βρίσκεται στο βάθος της καρδιάς σου.
Αν ήρθες σπρωγμένος από τους συκοφάντες και από τους υποκριτές για να ακούσεις αυτόν τον άνθρωπο με το σκοπό να χρησιμοποιήσεις αυτά που ακούς σαν επιχείρημα ενάντια σε αυτόν έκανες λάθος στο δρόμο, γιατί αυτός ο άνθρωπος δεν είναι εδώ για να σου ζητήσει τίποτε, ούτε να σε χρησιμοποιήσει, γιατί δεν σε έχει ανάγκη.

Βυθισμένη Αρχαία Αιγυπτιακή Πόλη-Λιμάνι Αποκαλύπτει Μερικά Από Τα Μυσικά της

Sunken Ancient Egyptian Port-City Reveals Some Of Its Secrets 

10 Απρίλη 2013 - Η βυθισμένη αρχαία αιγυπτιακή πόλη-λιμάνι του Thonis-Heracleion αποκάλυψε  μερικά από τα μυστικά της χάρη στη νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η πόλη-λιμάνι λειτούργησε ως υποχρεωτική πύλη προς την Αίγυπτο κάποια στιγμή γύρω στην πρώτη χιλιετία π.Χ., είναι ο τόπος όπου εισερχόμενα φορτία από άλλες περιοχές  απογράφονταν και φορολογούνταν, προτού μεταφερθούν σε αιγυπτιακά πλοία για τη μεταφορά τους κάτω στο Νείλο.

Επιστημονική Απόδειξη Ότι Δημιουργηθήκαμε Από Εξωγήινους!!



Scientific proof we were created by aliens 

Όπως αναφέρει το Discovery.com, επιστήμονες από το Καζακστάν πιστεύουν ότι το ανθρώπινο DNA έχει κωδικοποιηθεί με ένα εξωγήινο σήμα από ένα αρχαίο εξωγήινο πολιτισμό.

Το ονομάζουν «βιολογικό SETI" και οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο μαθηματικός κώδικας στο DNA του ανθρώπου δεν μπορεί να εξηγηθεί από την εξέλιξη.

Καταπληκτικός Σχηματισμός Νεφών Στο Αρκάνσας Στις 10/04/2013

rapidupdates 

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΚΙΝΕΖΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΩΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ

9 Απριλίου 2013

                            

Ενας κινέζος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, το Σάββατο κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη δημιουργία του νέου ιού της γρίπης των πτηνών που πλήττει αυτή την στιγμή τα μέρη της Κίνας ως μια βιολογική επίθεση πολέμου.

Αποκάλυψη για το Eurogroup! Διέρρευσε προσχέδιο για κούρεμα καταθέσεων σε όλη την ευρωζώνη



- Στο τραπέζι και το κούρεμα των καταθέσεων της διατραπεζικής αγοράς - Στόχος είναι ο νόμος για το κούρεμα στις τράπεζες να τεθεί σε ισχύ από το 2015 - Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο αυτό ήταν έτοιμο από τα τέλη του 2012 - Το προσχέδιο αυτό θα συζητηθεί την Παρασκευή στοEurogroup...
Η αποκάλυψη σοκάρει και προκαλεί έντονο προβληματισμό σε όλη την ευρωζώνη και κυρίως σε όλες εκείνες τις χώρες που βρίσκονται υπό τη σκιά του μνημονίου, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της Ελλάδας.

Ο Fierfox 22 απενεργοποιεί την παρακολούθηση αγνοώντας τις επιθέσεις του διαφημιστικού κλάδου

firefox6s Ο Fierfox 22 απενεργοποιεί την παρακολούθηση αγνοώντας τις επιθέσεις του διαφημιστικού κλάδου  

Όπως αναφέρουμε σε παλαιότερη δημοσίευση, η Mozilla πειραματιζόταν πάνω σε μια ενημερωμένη έκδοση του Firefox, η οποία αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο επιτρέπονται τα cookies από τρίτους.

Επτά τροφές για καθαρή αναπνοή

stoma11 250x180 Επτά τροφές για καθαρή αναπνοή 

Αν δεν σας βρίσκετε εύκαιρη μια οδοντόβουρτσα για να πλύνετε τα δόντια σας, μην στενοχωριέστε…

Η λύση βρίσκεται στη φύση!
Μάθετε με ποιες επτά τροφές θα πείτε αντίο στην κακοσμία σε δευτερόλεπτα!

Ή έννοια του κακού.....!!!



Το Κακό....σύμφωνα με την εξήγηση της  «Βικιπαίδεια», της ελεύθερης εγκυκλοπαίδειας είναι: «Κακό είναι μια πράξη ή μία κατάσταση από την οποία προκύπτει, ή τείνει να προκύψει, αποτέλεσμα που αντίκειται σε μια ηθική. Η ηθική αυτή δεν είναι σαφώς καθορισμένη, η παραβίασή της όμως αφορά σε γενικές γραμμές το μη σεβασμό και τη σπατάλη της φύσης, της δημιουργίας και της ανθρώπινης υπόστασης, είτε άμεσα, είτε με προδιάθεση: η καταστροφικότητα, η περιττή βία, ο μη σεβασμός της ζωής, η συνειδητή και σκόπιμη αδικία, ο σχεδιασμός του εξευτελισμού της αξιοπρέπειας με ταπεινά κίνητρα κλπ. αντανακλούν το κακό.»
Το κακό συνήθως θεωρείται το εννοιολογικό αντίθετο του καλού.

ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΟΣΟΥ!

Τρέξτε να σώσετε τα λεφτά σας. Με προσχέδιο από την ΕΕ πάνε να ρημάξουν τις καταθέσεις από το πρώτο ευρώ! 
KATATHESISΚίνδυνος και για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Η Μέρκελ θα κάνει πρωτοφανή επίθεση σε βάρος των ελληνικών Τραπεζών. Βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο οι καταθέσεις. Ήδη μεταδίδεται από το Aποκαλυπτικό Δελτίο ότι υπάρχει κίνδυνος με προσχέδιο που βγήκε από την ΕΕ το οποίο ετοιμάζει άμεσο κούρεμα στις ελληνικές καταθέσεις.

ΚΡΙΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ



Tι επιδιώκει στην πραγματικότητα η Τρόικα;
 
Είναι, άραγε, τόσο ηλίθια η Τρόικα;
Η απάντηση στο ερώτημα βρίσκεται στην πρόσφατη ιστορία της Ευρώπης.
Το 1953, τέσσερα μόλις χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας βυθιζόταν κάτω από το βάρος των χρεών της και απειλούσε να συμπαρασύρει στην κατάρρευση και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τότε, οι 21 χώρες - πιστωτές της ΟΔΓ συναντήθηκαν στο Λονδίνο και αποφάσισαν να προσαρμόσουν τις απαιτήσεις τους στις δυνατότητες της χώρας-οφειλέτη να αποπληρώσει το χρέος της. Ως αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης, το συσσωρευμένο χρέος μειώθηκε κατά 60% και δόθηκε στη Γερμανία ένα μορατόριουμ πέντε ετών συν μια παράταση 30ετίας για την αποπληρωμή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα