Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

Σε υπολογίζουν.....όταν δεν αφήνεις περιθώριο για κάτι άλλο!!!!

Δικοί σου άνθρωποι….
Σε έχουν φτάσει πολλές φορές στα όρια σου…..
Αφού δείχνουν…να μην τα σέβονται!!!!

Ενώ τους προσφέρεις τόσα πολλά δεν εννοούν….
Να βοηθήσουν έστω και λίγο στις δεκάδες υποχρεώσεις……
Που έχεις επωμιστεί….με συνέπεια αυτή η τακτική…..
Να σε βγάζει συχνά εκτός εαυτού!!!!

Αν και το έχεις ζητήσει επανειλημμένως... αδιαφορούν!!!!!
Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να μην καταλαβαίνουν ούτε…..
Πως πρέπει να κάνουν ησυχία τις ώρες που κοιμάσαι…
Γιατί  θέλεις να ξεκουραστείς αφού  το έχεις απόλυτη ανάγκη…..
Ειδικά τις μέρες που νοιώθεις να σε καταβάλλει…..
Εντελώς η κούραση!!!!!

Αυτό σε οδηγεί συχνά σε ξεσπάσματα….
Μια και σε πνίγει το δίκιο βλέποντας να κοιτάζει ο καθένας…
Την βολή του…… χωρίς να σου δίνει καμία σημασία!!!!!

Θυμώνεις…..
Να μην σε λογαριάζουν πιστεύοντας πως αντέχεις τα πάντα…..
Όταν έρχονται στιγμές που αισθάνεσαι τελείως αδύναμος…..
Να ανταπεξέλθεις ακόμα και στα πιο απλά πράγματα!!!!!

Η φράση…..
«Σιγά….. δεν κάνεις και τίποτα σπουδαίο»……
Σε έχει φέρει πολλές φορές ένα βήμα πρίν την νευρική κρίση….
Εξ αιτίας της αναισθησίας που τους διακρίνει ……
Για την οποία όμως……
Λυπάμαι που στο λέω…..
Είσαι αποκλειστικά υπεύθυνος!!!!!

Υπερανάλυση: Ο καλύτερος φίλος του άγχους

Η μεγάλη ανάλυση των καταστάσεων κουράζει τον άνθρωπο και δημιουργεί στρες. Πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε;


Γράφει: Πετράκη Άννα
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια ειδικευμενη σε θέματα σεξουαλικής Υγείας

Υπερανάλυση: Ο καλύτερος φίλος του άγχους

To άγχος μας κάνει ανήσυχους, σωματικά και πνευματικά, ωθεί το μυαλό να τρέχει στο παρελθόν, στο μέλλον, στο πριν ή στο μετά. Η Υπερανάλυση, φίλος του άγχους, αποτελεί μια συχνή κατάσταση σε άντρες και γυναίκες που τους ταλαιπωρεί και δημιουργεί ασταμάτητες σκέψεις, σωματικά συμπτώματα, ακόμα και πανικό. Κάποιοι από τους τρόπους που έχει η Υπερανάλυση να μας επηρεάζει είναι οι εξής:
  • Υπερβολική σκέψη στο τι θα έπρεπε να είχε πει κάποιος ή στο τι είπε ή στο τι δεν είπε σε μια κοινωνική συνθήκη
  • Συνεχής ανησυχία, «μέτρηση» και σύγκριση στο τι είναι το μέσο φυσιολογικό και πόσο παρεκκλίνει ή ταιριάζει με αυτό. Η κλίμακα διευρύνεται σε πολλά επίπεδα: προσωπικό, επαγγελματικό, ακόμα και θέματα σεξουαλικότητας
  • Σενάρια εξαπάτησης ή «προδοσίας» κυκλοφορούν χωρίς φιλτράρισμα ή υπάρχει καταστροφολογία για το τι μπορεί να συμβεί
  • Υπερανάλυση κάποιας δύσκολης συναισθηματικής συνθήκης και κατάστασης με αποτέλεσμα το «πάγωμα» και μπλοκάρισμα του συναισθήματος, κάτω βέβαια από το πέπλο της εκλογίκευσης
  • Μηρυκασμός αρνητικών σκέψεων που λίγο έχουν να κάνουν με πραγματικά γεγονότα

Αποτελέσματα Υπερανάλυσης

'Οταν ο σύντροφος λέει, δεν μπορεί, εννοεί πάντα......πως δεν θέλει!!!!!!
ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ!!!!!!
ΑΥΤΗ είναι η απάντηση στην απορία σου….
Πως γίνεται να τα μπορείς ΟΛΑ…..ενώ ο άλλος….
Δυσκολεύεται… ακόμα και στα πιο απλά!!!!!

Μην αναρωτιέσαι λοιπόν…..
Με ποιον τρόπο τον «εμπόδισαν» οι φίλοι του…
Να σε πάρει τηλέφωνο…..όπως υποστήριξε!!!!
Ούτε καν γνώριζαν οι άνθρωποι πως έπρεπε…
Να επικοινωνήσει μαζί σου…αλλά βαριόταν να το κάνει!!!!

Μην  απορείς γιατί έχει τόσες δουλειές ξαφνικά….
Που δεν του επιτρέπουν να βρεθείτε….
Ή έστω να μιλήσετε παραπάνω όπως ισχυρίζεται…
Αφού προτιμά τον ελεύθερο χρόνο του….
Να τον διαθέτει κάπου αλλού!!!!!

Είναι βλακώδες να πιστεύεις πως θα καλυτερεύσει….
Από την στιγμή που δεν έχει πρόβλημα να σε κοροϊδεύει…..
Κατάμουτρα προβάλλοντας παιδιάστικες δικαιολογίες….
Για να καλυφτεί!!!!!

Όταν  στα «μικρά» φέρεται έτσι περιμένεις…..
Στα «μεγαλύτερα»…. σωστή συμπεριφορά;;;;;
Η καλή μέρα…απ’ το πρωί φαίνεται!!!!!

Όσο περνάει ο καιρός….
Θα κάνει τα ίδια…… και χειρότερα!!!!!
Αντέχεις;;;;

Σου είναι εύκολο να μοιραστείς την καθημερινότητα…..
Με ένα άτομο που ξεστομίζει διαρκώς ψέματα…..
Αφού δεν έχει το θάρρος να πει αλήθεια;;;;

Μην αναλύσουμε πάλι αν είναι νάρκισσος..…
Ανασφαλής…..ή απλώς ένα ακόμα ρεμάλι της κοινωνίας!!!!
ΔΕΝ σε αφορά!!!!!!!

Σ' ενδιαφέρει μόνο ότι...
ΠΑΙΖΕΙ μαζί σου και αυτό πρέπει…….
Να το ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ αμέσως!!!!!

Για ποιο λόγο παραμένει κανείς παρθένος;Η σεξουαλική επανάσταση κατά τη δεκαετία 1960 είχε ως συνέπεια ένα μεγάλο ποσοστό αγοριών και κοριτσιών να εισέρχονται πλέον στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχοντας αποκτήσει σεξουαλικές εμπειρίες. Τι γίνεται όμως με τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες που επιλέγουν να παραμείνουν παρθένοι και να ξεκινήσουν αργότερα την σεξουαλική τους ζωή;
Η «παρθενία» φαίνεται να συνιστά έναν – νεφελώδη – όρο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το τι αποτελεί σεξ δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Για παράδειγμα, απουσιάζει η ομοφωνία ως προς το αν οι μη κολπικές σεξουαλικές δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα το στοματικό σεξ, είναι ενδεικτικές του ότι κάποιος έχει χάσει την παρθενιά του ή όχι.
  • Για το λόγο αυτό οι μελέτες διακρίνουν τους παρθένους σε δύο κατηγορίες:
– στην πρώτη ανήκουν εκείνοι που δεν έχουν καμιά σεξουαλική εμπειρία και
– στην δεύτερη εκείνοι που έχουν εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις εκτός της συνουσίας.

“Οι μελέτες του – Kinsey – στις δεκαετίες (1940 και 1950) έδειχναν ότι η παρθενία και η αποχή από το σεξ πριν από το γάμο ήταν ενδεδειγμένη «καθωσπρέπει» συμπεριφορά, ιδιαίτερα στις γυναίκες…”

  • Σήμερα, όπως δείχνουν διάφορες μελέτες, οι παράγοντες που συμβάλλουν στην επιλογή της καθυστέρησης εμπλοκής σε σεξουαλική δραστηριότητα έχει βρεθεί ότι αναφέρονται στις γυναίκες:

Οι έξι «εμμονές» που πρέπει να αποχαιρετήσεις

Σταμάτα να επενδύεις σε ανθρώπους που δεν αξίζουν!
Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να ξοδεύεις τον λίγο και πολύτιμο χρόνο σου με άτομα που σου διαταράσσουν την ηρεμία σου & στην κυριολεξία σου “κλέβουν” και την ευδιαθεσία(το κέφι σου) και το χρόνο σου (όπως χαρακτηριστικά μας λέει ο σπουδαίος Γερμανός ποιητής & φιλόσοφος Γκαίτε) και που δεν σου συμπεριφέρονται όπως σου αξίζει! Αν θέλουν να είναι στη ζωή σου και εσύ στην δική τους θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν όλοι σε κάποιο από κοινού συμφωνηθέντα άτυπο – ηθικό κώδικα φιλίας έτσι ώστε να είστε όλοι χαρούμενοι!
unhappy-eyes-woman
Δεν θα νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους και δεν θα σε επικρίνουν! Θα σε υπολογίζουν, θα σε σέβονται και θα πρέπει να έχεις την αξίωση να σε λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν, δίχως να δίνεις περιθώρια στο να σε θεωρούν αμελητέα ποσότητα ή υποδεέστερο, δεδομένο & διαθέσιμο, υποχείριο τους, ζητιάνο της προσοχής & της φιλίας τους! Αν τα κάνουν αυτά…. Θα πρέπει να σκεφτείς βρεις καλύτερους συνοδοιπόρους ζωής!
Σταμάτα να αγνοείς τα προβλήματα σου!
Αν συσσωρεύεις όλα τα προβλήματα και προσπαθείς να αγνοήσεις την αμείλικτη πραγματικότητα της ύπαρξης τους, κάποια στιγμή θα έρθεις αντιμέτωπος με ευθύνες τόσο πελώριες που η σκέψη σου θα σταματά στην προσπάθεια σου να λύσεις γόρδιους δεσμούς ή αινίγματα της Σφίγγας! Κανένας δεν είναι τέλειος και κανένας δεν έχει μια ζωή χωρίς προβλήματα, απλώς πρέπει να μάθεις να τα αντιμετωπίζεις έγκαιρα ώστε να τα λύσεις όσο είναι εύκολα!
Σταμάτα να εξαπατάς στον εαυτό σου!
Μπορείς να πεις όσα ψέματα θέλεις στον εαυτό σου, να εθελοτυφλείς, να τρέφεις αυταπάτες ή πιο απλά να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου αλλά κατά βάθος να ξέρεις την αλήθεια! Η ζωή σου όμως θα βελτιωθεί μόνο αν πάρεις ρίσκα, αν αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις με θάρρος, με όραμα, με σχέδιο…κατά πρόσωπο. Από το να ξοδεύεις μάταια το χρόνο σου και άδοξα τον εαυτό σου καλύτερα ακολούθησε μια ακόμη συμβουλή του  Γκαίτε, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να αρχίσεις  ότι μπορείς να κάνεις ή ότι ονειρεύεσαι πως θα ήθελες να κάνεις, γιατί η τόλμη του να αποφασίσεις να γίνεις αυτό που οραματίζεσαι εμπλουτίζει τη ζωή σου με μαγεία, ευφυΐα και δύναμη και το βασικότερο αν μάθεις να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου θα δεις πως και όλοι οι άλλοι θα είναι πιο ειλικρινείς μαζί σου!

Ὁ Κόσμος ὅλος μέσα μας!!!

Ὁ Κόσμος ὅλος μέσα μας!!!
Ὁ Κόσμος μας εἶναι ὑπέροχος.
Μία στιγμή, κάθε μας στιγμή, μποροῦμε νὰ τοῦ ἀφιερώνουμε, μὲ προσοχή, γιὰ νὰ τὸν «αἰσθανόμεθα», νὰ τὸν «ἀκοῦμε», νὰ τὸν κατανοοῦμε. Κι ἀκριβῶς αὐτὴ ἡ στιγμὴ ἔρχεται γιὰ νὰ ἀποδείξῃ πὼς ὅλα, τὰ ἐδῶ καὶ τώρα, ἀσήμαντα, μικρά, προδοτικά, εἶναι μία …στιγμή του, ἐπίσης ἀσήμαντη. 

Αρχαία Υπερόπλα κατά την εκστρατεία του Διονύσου και του Ηρακλή στην ΙνδικήΟ Απολλώνιος ο Τυανέας (15 - 98) ήταν Έλληνας νεοπυθαγόρειος φιλόσοφος από τα Τύανα της ρωμαϊκής επαρχίας της Καππαδοκίας στη Μικρά Ασία.

Ήταν ρήτορας και φιλόσοφος περίπου την εποχή του Ιησού Χριστού και συγκρίθηκε με τον Ιησού από τους χριστιανούς τον 4ο αιώνα και από άλλους συγγραφείς στη σύγχρονη εποχή. Ότι πληροφορία έχουμε για τον Απολλώνιο προέρχεται από τον Φιλόστρατο. Τη φήμη του οφείλει κυρίως ο Φιλόστρατος στα οκτώ βιβλία που αποτελούσαν: Τα εις τον Τυανέα Απολλώνιον. Κατά το ταξίδι του Τυανέα στην Ινδία συνάντησε του ξακουστούς Βραχμάνους όπου και άντλησε πολλές πληροφορίες σχετικά με το απώτατο παρελθον.

Μέσα στα έργα του Φιλόστρατου διαβάζουμε:

Σχετικά με τον Διόνυσο οι απόψεις Ινδών και Ελλήνων διαφέρουν, αλλά και των Ινδών μεταξύ τους. Εμείς λέμε ότι ο Θηβαίος Διόνυσος εκστράτευσε κατά των Ινδών μαζί με τον βακχικό θίασο του και χρησιμοποιούμε ως απόδειξη ανάμεσα στα άλλα και ένα αφιέρωμα στους Δελφούς, που φυλάσσεται ασφαλές στους εκεί θησαυρούς. Πρόκειται για Ινδικό ασημένιο δίσκο που έχει την επιγραφή: 

«Διόνυσος, ο γιος της Σεμέλης και του Δία, από τους Ινδούς για τον Δελφικό Απόλλωνα». 

Οι Ινδοί που κατοικούν γύρω από τον Καύκασο και τον πο­ταμό Κωφήνα λένε πως ήρθε ως ξένος Ασσύριος και γνώριζε καλά τα σχετικά με το Θηβαίο Διόνυσο, ενώ αυτοί που κατοικούν ανάμεσα στον Ινδό και τον Τδραώτη και την περιοχή που φτάνει μέχρι τον Γάγγη, λένε πως ο Διόνυσος ήταν παιδί του ποταμού Ινδού που κοντά του σύχναζε ο Θηβαίος Διόνυσος και πήρε απ' αυτόν τον θύρσο, διδάχτη­κε τις ιερές τελετές και δήλωσε πως είναι γιος του Δία, πως εξαιτίας του τοκετού είχε εμβιώσει μέσα στον μηρό του πατέρα του και πως πήρε απ' αυτόν ως δώρο το βουνό Μηρός, που βρίσκεται κοντά στη Νύσα, και ότι η Νύσα φυτεύτηκε για τον Διόνυσο με σπόρο αμπελιού που μεταφέρθηκε από τη Θήβα. Εκεί λένε πως και ο Αλέξανδρος έκανε οργιαστικές τελετές. Όσοι κατοικούν στη Νύσα αρνούνται πως πήγε εκεί ο Αλέξανδρος.

Οι αληθινοί σοφοί κατοικούν μεταξύ του 'Τφασι και του Γάγγη. Στην περιοχή αυτή ποτέ δεν πάτησε ο Αλέξανδρος, όχι επειδή κάτι φοβόταν, αλλά νομίζω, οι οιωνοί τον απέτρε­ψαν. Ακόμη κι αν περνούσε τον 'Τφαση και μπορούσε να κυριεύσει την περιοχή γύρω απ' αυτούς, όμως την οχυρωμένη περιοχή που κατοικούσαν εκείνοι δεν θα μπορούσε ποτέ να την κατακτήσει ακόμα κι αν είχε μαζί του μύριους σαν τον Αχιλλέα και τρισμύριους σαν τον Αίαντα. Γιατί δεν συνάπτουν μάχη με τους επιτιθέμενους, αλλά ρίχνουν κακούς οιωνούς και κεραυνούς και τους αποκρούουν, γιατί είναι άνθρωποι ιεροί και αγαπητοί στους θεούς. Λένε πως, όταν ο Ηρακλής ο Αιγύπτιος και ο Διόνυσος τους επιτέ­θηκαν με όπλα και επινόησαν πανούργα τεχνάσματα, προ­σπαθώντας να κυριεύσουν την περιοχή, αυτοί δεν έκαναν
κάτι ανάλογο, αλλά ήταν ατάραχοι —έτσι τουλάχιστον φαίνονταν σε κείνους— κι όταν τους πλησίασαν, τους απώθησαν καταιγίδες και βροντές που στρέφονταν προς τα κάτω και έπεφταν στα όπλα. Υπάρχει η φήμη ότι ο Ηρακλής παράτησε εκεί την ασπίδα του, που ήταν χρυσή.
Οι σοφοί την έκαναν αφιέρωμα εξαιτίας της δόξας του Ηρακλή αλλά και για το ανάγλυφο σχέδιο της. Απεικονί­ζεται ο ίδιος ο Ηρακλής να σημειώνει τα όρια του κόσμου στα Γάδειρα και να χρησιμοποιεί τα όρη για στήλες και να έλκει τον Ωκεανό προς τα μέσα. Απ' αυτό γίνεται φανερό ότι στα Γάδειρα ήρθε όχι ο Θηβαίος Ηρακλής αλλά ο Αιγύπτιος και αυτός όρισε τα σύνορα της γης.


Το ύψωμα πάνω στο οποίο κατοικούσαν οι σοφοί λένε ότι είχε περίπου το ύψος της ακρόπολης των Αθηνών και ήταν φυσικά οχυρωμένο από πέτρε ς που βρίσκονταν γύρω. Πάνω στις πέτρες λένε ότι διακρίνονται αχνάρια ποδιών με δύο οπλές και αποτυ­πώματα γενειάδων και προσώπων. Επίσης μπορεί να δει κανείς κάπου κάπου και νώτα όμοια με κάποιων που κα­τρακυλούν, γιατί, όταν ο Διόνυσος με τη βοήθεια του Ηρακλή επιχείρησε να κυριεύσει την περιοχή, λένε ότι διέταξε τους Πάνες να τον βοηθήσουν επειδή ήταν ικανοί να προκαλούν σεισμό. Όμως χτυπήθηκαν με κεραυνό από τους σοφούς και έπεσαν ένας εδώ κι άλλος εκεί και αποτυπώθηκαν πάνω στις πέτρες τα σημάδια της αποτυχίας . Γύρω από το ύψωμα λένε ότι μπορεί να δει κανείς νεφέλη και εκεί ζουν οι Ινδοί φανεροί ή αφανείς ή ό,τι θέλουν. Δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν και άλλε ς πύλες στο ύψωμα, γιατί τα σύννεφα, που μονίμως το περιβάλλουν, δεν επιτρέπουν να βλέπουν ούτε αυτοί που είναι έξω ούτε αυτοί που βρίσκονται μέσα.

Πηγές:
Φιλόστρατος, Άπαντα, εκδ. Κάκτος


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Οριακή επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό 99%

Οριακή επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό 99%

Την οριακή επανεκλογή του απερχόμενου Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με ποσοστό που με δυσκολία άγγιξε το 99% ανακοίνωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης πέντε λεπτά μετά το κλείσιμο της κάλπης στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο απερχόμενος και επόμενος Ρώσος πρόεδρος απέσπασε το ιστορικό χαμηλό ποσοστό του 99%, το οποίο είναι σημαντικά μειωμένο σε σχέση με προηγούμενες εκλογές, όπου ο Πούτιν έλαβε το 120%, το 180% και το 300% των ψήφων.
Όπως αναφέρουν διεθνείς αναλυτές, το γεγονός αυτό θέτει σε αμφισβήτηση το αν ο Ρώσος πρόεδρος θα παραμείνει στην εξουσία μετά το 2060.
Όπως τονίζουν μάλιστα, το ποσοστό αυτό θα έπρεπε να είναι υψηλότερο, καθώς οι αντίπαλοι του Ρώσου προέδρου παραδοσιακά παθαίνουν μυστηριώδη ατυχήματα λίγο πριν τις εκλογές. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, η δημοτικότητα του Πούτιν πιθανόν να έχει πληγεί καθώς έχει καιρό να εμφανιστεί σε φωτογραφίες να παλεύει με αρκούδα.

Ο θάνατος ενός σαλταδόρου Ποδοσφαιριστή (Οι σαλταδόροι του Πειραιά)
του Δημήτρη Λιάτσου*

Γύριζα όλη τη μέρα στον Πειραιά, πουλώντας παστέλια. Ήταν τα παστέλια αυτά ένα κατασκεύασμα από μαύρες σταφίδες και λίγο σουσάμι. Έπαιρνα σβάρνα τα εργοστάσια, τις πλατείες, το λιμάνι και διαλαλούσα το "ωραίο και νόστιμο παστέλι". Λίγο πολύ τα βόλευα. Ψιλοπράγματα δηλαδή, για να ξεγελάμε την κατάσταση. Τότε τα Γυμνάσια είχανε κλείσει. Κι αν άνοιγαν, άνοιγαν για λίγο καιρό κι ύστερα πάλι λουκέτο, γιατί οι κατακτητές φοβόντουσαν τις φασαρίες και τις απεργίες, που κάθε τόσο κάναν οι μαθητές. 

Έτσι το έριξα στη δουλειά βοηθώντας τους δικούς μου. Στην αρχή πήγα στο Χασάνι. Οι Γερμανοί παίρναν εργάτες, για μια νερόβραστη σούπα κι ένα κομμάτι μαύρη κουραμάνα. Εκεί όμως έπεφτε ξύλο από τον Γερμανό επιστάτη, που όλα τα παιδιά τον ξέραν "ο κουλός", γιατί είχε ένα χέρι. Σκύλος σωστός! Γύριζε μανιασμένος φωνάζοντας με τη φωνή του τη βραχνή:

Αρμπάϊτ σνέλ!

Όταν έβλεπε και καθόταν κανένας να ξεκουραστεί και δεν έσκαβε, λύσαγε. Έβγαζε το στειλιάρι του κασμά και τον κοπανούσε αλύπητα. Αυτός ήθελε δουλειά. Εμείς κοροϊδεύαμε, ίσα ίσα για να τρώμε.

Μια βδομάδα δούλεψα εκεί. Πήρα ένα πρωί το μετάλλινο δίσκο που 'χε η μάνα μου μέσα στον κομό και που της χρησίμευε για τα κεράσματα των μουσαφίρηδων, έφτιαξα και μια στέκα όπως, όπως, και μια και δυο, πουλούσα παστέλια. Σηκωνόμουν απ'  τα χαράματα. Ένοιωθα μεγάλη χαρά, έτσι καθώς κάθε βράδυ, γύριζα σπίτι φορτωμένος, πότε με κανένα λάχανο, πότε με καμιά οκά πατάτες που αγόραζα από τα κέρδη. 

Οδυσσέας Ελύτης : «Όσο πληρώνεται το δάκρυ, ξεφεύγει απ ‘τον ήλιο..»

maxresdefault (1).jpg

«Μάντεψε, κόπιασε, νιώσε:Από την άλλη μεριά είμαι ο ίδιος..»
– επιμέλεια Μαρία Λυδία Κυριακίδου
Ο Οδυσσέας Ελύτης (πραγματικό ονοματεπώνυμο: Οδυσσέας Αλεπουδέλης, 2 Νοεμβρίου 1911 – 18 Μαρτίου 1996) ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, μέλος της λογοτεχνικής γενιάς του ’30. Βραβεύτηκε το 1960 με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης και το 1979 με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, ο δεύτερος και τελευταίος μέχρι σήμερα Έλληνας που τιμάται με Νόμπελ.
Γνωστότερα ποιητικά του έργα είναι τα Άξιον Εστί, ο Ήλιος ο πρώτος και οι Προσανατολισμοί. Διαμόρφωσε ένα προσωπικό ποιητικό ιδίωμα και θεωρείται ένας από τους ανανεωτές της ελληνικής ποίησης. Πολλά ποιήματά του μελοποιήθηκαν, ενώ συλλογές του έχουν μεταφραστεί μέχρι σήμερα σε πολλές ξένες γλώσσες.
Το έργο του περιλαμβάνει ακόμα μεταφράσεις ποιητικών και θεατρικών έργων. Υπήρξε μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Έργων Τέχνης και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κριτικής, αντιπρόσωπος στις Rencontres Internationales της Γενεύης και Incontro Romano della Cultura της Ρώμης.
[Πηγή: Wikipedia]

[#Apodyoptis_Special]
1997-Έκδοση-Προσωπικότητες-ΟΔΥΣΣΕΑΣ-ΕΛΥΤΗΣ-Νόμπελ-Λογοτεχνίας-1979.jpg
Συγκεντρώσαμε είκοσι επιλεγμένα αποσπάσματα του ποιητικού του λόγου.
1. «Έχεις μια γη θανάσιμη που
τη φυλλομετράς αδιάκοπα και
δεν κοιμάσαι.
Τόσους 
λόφους λες,
τόσες θάλασσες,
τόσα λουλούδια.
Κι η μια καρδιά σου
γίνεται 
πληθυντική
εξιδανικεύοντας την
πεμπτουσία τους.
Κι όπου κι αν προχωρήσεις
ανοίγεται το διάστημα,
κι όποια λέξη κι αν στείλεις
στο άπειρο μ’ αγκαλιάζει.
Μάντεψε, κόπιασε, νιώσε:
Από την άλλη μεριά είμαι ο ίδιος.»

Η Ιερή Σβάστικα και όχι τριαντάφυλλο είναι το σήμα τους Κινήματος Αλλαγής

Το Κίνημα Αλλαγής παρουσίασε χτες το σύμβολο του νέου κόμματος, που είναι το «Ρόδον». Μόνο που… το «Ρόδον» έχει και όνομα: Σβάστικα!


«Το Ρόδον σηματοδοτεί το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της παράταξης», όπως εξήγησαν οι δημιουργοί του νέου συμβόλου. Τρία νέα παιδιά ανέβηκαν στο βήμα και κάλεσαν τους συνέδρους να το κάνουν κτήμα όλων των πολιτών.
Η πρόταση εγκρίθηκε χωρίς ψηφοφορία και αμέσως ακολούθησε το πρώτο δελτίο Τύπου με το νέο σύμβολο. Συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά εξηγούσαν πως «είναι το Ρόδον της ελπίδας με αναφορές στις αξίες και τις παρακαταθήκες της Δημοκρατικής παράταξης».
Δυστυχώς για σας κι ευτυχώς για μας, οι εποχές, που κάποτε μας πετούσατε στη μούρη σύμβολα και ημερομηνίες και χειραψίες που δεν τις καταλαβαίναμε, έχουν παρέλθει.
Το τριαντάφυλλο υπήρξε χρόνια το σύμβολο ποικίλων σοσιαλιστικών κομμάτων πολλών αποχρώσεων:

Τι είναι το δοχείο της Υλης;Τι είναι το δοχείο της Υλης;
Η ύλη και έγινε και προϋπήρχε...What ???????
Διότι η ύλη είναι το δοχείο της γένεσης... What ???????
και η γένεση τρόπος ενέργειας του αγέννητου και προϋπάρχοντα Θεού.
What ???????
Παίρνοντας λοιπόν το σπέρμα της γένεσης...What ???????
γεννήθηκε και έγινε μεταβλητή...What ???????
και είχε πρότυπα για τη μορφοποίηση της...What ???????.
Διότι, την επηρέασε...What ???????.
καθώς μεταβαλλόταν...What ???????
η δύναμη που κατασκευάζει τα πρότυπα της μετατροπής ...What ???????
Λοιπόν, η μη γέννηση της ύλης ήταν έλλειψη μορφής...What ???????
ενώ η γέννηση είναι ενέργεια...What ???????

Όποιος όποια καταφέρει να αναλύσει το κείμενο του Ερμή Τρισμέγιστου θα κερδίσει το σέβας μου ..χα χα γι'αυτό κανείς δε θα το βρει...θα το αναλύσω μόνος μου διότι μόνον ο Ένας και Μοναδικός το μπορεί..προσεχώς

Τερμάτισε τον μαραθώνιο σε 54 χρόνια, 8 μήνες, έξι ημέρες και 5 λεπτά


Από τις ιστορίες που πρέπει να σωθούνε..
Τερμάτισε τον μαραθώνιο σε 54 χρόνια, 8 μήνες, έξι ημέρες και 5 λεπτά
Ο Σίζο Κανακούρι ήταν ένας Ιάπωνας πρωταθλητής του μαραθωνίου, ο οποίος θεωρείται μάλιστα ο «πατέρας» του αθλήματος στην πατρίδα του και έμεινε στην ιστορία για την «εξαφάνισή» του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης το 1912.
Το Νοέμβριο του 1911 ο Κανακούρι παίρνει μέρος σε προκριματικούς αγώνες στην χώρα του και καταφέρνει να τερματίσει σε 2 ώρες, 32 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα, επίδοση που αποτελούσε παγκόσμιο ρεκό. Δίκαια παίρνει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς της Στοκχόλμης.
Ο Κανακούρι χρειάστηκε συνολικά 18 ημέρες για να φτάσει στην Σουηδία, σε ένα ταξίδι γολγοθά,ταξιδεύοντας αρχικά με πλοίο και στην συνέχεια με τον Υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο, με τον Ιάπωνα αθλητή να κατεβαίνει και να τρέχει γύρω από κάθε σταθμό που σταματούσε το τρένο, προκειμένου να παραμείνει σε φόρμα.
Την ημέρα του αγώνα η θερμοκρασία ήταν ασυνήθιστα υψηλή για τα δεδομένα της Σουηδίας (περίπου 32 βαθμοί).Ο Κανακούρι, εξαντλημένος από το κουραστικό ταξίδι, αλλά και με δηλητηρίαση από το τοπικό φαγητό, λιποθύμησε στην μέση της διαδρομής και τον περιέθαλψαν ντόπιοι αγρότες.

Να φοβάσαι την ζήλια του κομπλεξικού ανθρώπου

Ο κομπλεξικός είναι ο εχθρός του κακού. Ο κακός είναι κακός, φαίνεται.


Λεπτά χείλη, γαμψή μύτη, ανατριχιαστικό μειδίαμα. Όταν το συναντάς, ξέρεις πώς να τον αποφύγεις.
Η έτερη προσωπικότητα, αυτή του κομπλεξικού είναι σαφώς πιο επικίνδυνη.
Εμφανίζεται πάντα με το μανδύα του απόλυτα νορμάλ ανθρώπου. Ενίοτε του cool.
Άνθρωπος με ενδιαφέροντα και με αστείρευτες απορίες περί της προσωπικής σου ζωής.
Αυτό σε συγκινεί.
Μα τόσο ενδιαφέρον πια…;
Σαφώς και ενδιαφέρεται.
Να σου κάνει την προσωπική ζωή κόλαση!

Γιατί οι άντρες δεν επιλέγουν πλέον σταθερές σχέσεις με τις γυναίκες;Όπως οι γυναίκες έχουν τα παράπονά τους για τους άντρες και τα εκφράζουν σε πηγαδάκια που δημιουργούν μεταξύ τους, έτσι έχουν και οι άνδρες! Βλέπετε, η ισότητα των φύλων ξεκινά …από τα παράπονα! Παρακάτω, θα δούμε τις βασικές «φοβίες» που έχουμε σήμερα οι άνδρες στο να συνάψουμε σταθερές σχέσεις με τις γυναίκες.
  1. Μου περιορίζει τον προσωπικό χρόνο.
Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο οτι άπαξ και αποφασίζουμε να προχωρήσουμε σε σχέση, πως πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο. Από την άλλη πλευρά, όταν δύο άνθρωποι ενώνονται σε μια σχέση, ενώνονται οι ζωές τους. Πριν κάνουμε την οποιαδήποτε σχέση, είχαμε ζωή. Είναι άλλο πράγμα να αφήνουμε κάποια πράγματα με ελεύθερη παραχώρηση για να φροντίζουμε την σύντροφό μας και άλλο πράγμα να απαιτείται από τη σύντροφο να αλλάξουμε τελείως ζωή, προσαρμόζοντάς την στη σχέση.
  1. Απαιτήσεις που τείνουν στο…άπειρο.
Είναι περιττό να πούμε πως τα περισσότερα παράπονα, είτε διατυπώνονται από άνδρες, είτε από γυναίκες αποτελούν όχι μόνο εμπόδια για σύναψη σχέσεων αλλά και αιτίες χωρισμών! Οι άνδρες είμαστε αρκετά «γήινα» όντα. Στην αρχή, με ενθουσιασμό προσπαθούμε να κάνουμε τη σύντροφό μας όσο πιο ικανοποιημένη γίνεται. Κάποια στιγμή, ο πήχης ανεβαίνει πολύ και δεδομενοποιείται από την πλευρά της συντρόφου. Οτιδήποτε είναι λιγότερο από το «πάρα πολύ» , είναι απαράδεκτο! Έτσι λοιπόν οι άνδρες φοβόμαστε πως ό,τι και αν κάνουμε, δε θα έχει αποτέλεσμα.
  1. Η σχέση θα με αγχώσει περισσότερο από όσο θα με ηρεμήσει.
Τι ζητάμε στις σχέσεις; Ασφάλεια συναισθηματική. Οι καιροί έχουν αλλάξει και έχουν γίνει αρκετά πιεστικοί οι ρυθμοί ζωής μας και έτσι ζητούμε μανιωδώς ένα καταφύγιο. Τι γίνεται όταν το καταφύγιο αυτό είναι (ή πιστεύουμε οτι θα γίνει) πιο «εχθρικό» από αυτό που ζούμε έξω από το καταφύγιο; Αν νομίζουμε ότι οι απαιτήσεις της συντρόφου είναι όπως αυτές που περιγράψαμε παραπάνω, τότε αντιμετωπίζουμε στο μυαλό μας τη σχέση ως ένα «φορτίο» και όχι ως ένα πεδίο ηρεμίας. Κάθε μέρα, προσπαθούμε να αποδείξουμε στα πάντα (κυρίως στις υποχρεώσεις μας) οτι είμαστε «τέλειοι». Αν ο αγώνας απόδειξης τελειότητας ξεκινά από τη σχέση, τότε τα πράγματα είναι άσχημα!

Επιβεβαίωση ...Σήμερα
στις 18:15
η Εαρινή Ισημερία
έρχεται να επιβεβαιώσει
το Θαύμα
των προηγούμενων ημερών.

Το Ιερό Δισκοπότηρο
δεν είναι άλλο
από το Κέντρο της Καρδιάς
(Anahata Chakra)
που δέχτηκε σφοδρή κρούση
και προσφορά ενέργειας
χωρίς προηγούμενο.


Η εισροή
ενέργειας υψηλού κραδασμού
έγινε σιωπηλά,
ήρεμα
και νηφάλια,
όπως αρμόζει
στη Θηλυκή Όψη
που δεν βιάζει τίποτα,
δεν πιέζει,
δεν κατακτά απόρθητα φρούρια
ούτε γκρεμίζει τείχη.

Εαρινή Ισημερία* Μια Καινούργια Πρωτοχρονιά*19. 3. 2018Τελευταίο Βράδυ του Χειμώνα


σήμερα*


Ένας Μεγάλος Κύκλος Κλείνει*


Ο Ουρανός σου Χαρίζει Ένα Αστέρι*


Ένα Πεντάκτινο Αστέρι*


Είσαι στην Γη και είσαι Καλά*


Ζεις και Οφείλεις να Ζήσεις Καλά*


Με τα πάνω με τα κάτω,


αλλά οφείλεις στο Μερίδιο αυτό


που σου ΜΟΙΡΑστηκε


να ζήσεις ΚΑΛΑ*


Στον Εαυτό σου οφείλεις να ζήσεις Καλά*


Ο Εαυτός σου δεν είναι Δεδομένος*


Αν τον προδώσεις μπορεί


να σε προδώσει κι αυτός*


Μπορεί να αρρωστήσει 


να στεναχωρεθεί, να σε αφήσει...


Οφείλεις να τον Έχεις Καλά*


Να Πιστέψεις πως ήρθες εδώ


για να Ευτυχήσεις*


Και όχι για να υποφέρεις*


Για να είναι η Ψυχή σου καλά*


Ήρθες για να Ευτυχήσεις


και να Ελευθερωθείς*


Το ίδιο και οι Άλλοι γύρω σου*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα