Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Οι γοργόνες στην Ελληνική μυθολογία

sirens mythology


Οι γοργόνες ήταν κόρες της Κητούς και του Φόρκυ. Αυτές ήταν η Σθενώ, η Ευρυάλη και η Μέδουσα, το κεφάλι της οποίας έκοψε ο Περσεύς, μιας και ήταν η μόνη θνητή από τις τρείς. Η Σθενώ παράγεται από το ρήμα «σθένω», που σημαίνει είμαι δυνατός, έχω ισχύ. Η λέξη σθένος βέβαια χρησιμοποιείται και σήμερα. Η Σθενώ συμβόλιζε τη δύναμη της θάλασσας και δεν αναφέρεται σε κανένα προσωπικό της μύθο. Η Ευρυάλη παράγεται από το «ευρύς» και το αλς (γεν. αλός) και σήμαινε τη πλατιά θάλασσα. Μαζί με τη Σθενώ συμβόλιζαν την δύναμη και την απεραντοσύνη της θάλασσας.
Ούτε κι αυτή αναφέρεται σε προσωπικούς της μύθους και ίσως να έχει δίκιο η Jane Harisson (Prolegomena to the Greek Religion 87), που λέει ότι η τριαδική εμφάνιση των γοργόνων είναι απλώς η τάση να εμφανίζονται οι θεότητες σε τριάδες, όπως οι Ώρες, οι Χάριτες, οι Μοίρες, κ.α. και επομένως ίσως οι δύο εκ των τριών να αποτελούν μια προσθήκη μεταγενέστερη, η οποία όμως είναι τόσο παλιά ώστε να είναι γνωστή στον Ησίοδο.
Η Τρίτη γοργόνα, η Μέδουσα,[1] είναι η κυρίως γοργόνα γύρω από την οποία πλέκονται οι διάφοροι μύθοι. Το όνομά της παράγεται από το ρήμα «μέδω» που σημαίνει άρχω, κυβερνώ, κυριαρχώ, προστατεύω. Ο δε μεδέων ήταν ο προστάτης, ο φύλακας, ο κυρίαρχος (ώ φίλοι, Αργείων ηγήτορες ηδέ μέδοντες). Άρα Μέδουσα σήμαινε τη βασίλισσα, την προστάτιδα, αυτή που είχε οριστεί να φυλάει κάτι. Ο χαρακτηρισμός μέδων έχει δοθεί πολλές φορές σε θαλάσσιες θεότητες όπως στον Νηρέα, στον Φόρκυ, στον Πρωτέα, στον Τρίτωνα κ.α. Έχουμε δηλαδή μία αρσενική απόδοση της Μέδουσας.

KΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ!!!!

EFIMERIDA ETHNOS




SAMANLYCAN
Όπως και στο προηγούμενο άρθρο μου έτσι και σε αυτό θα αναφθώ σε πράγματα τα οποία πολλοί αρχαιολόγοι Έλληνες αλλά και ερευνητές κάνουν τα κοροΐδα και δεν αναφέρουν τίποτα απολύτως για αυτά!!!! Τώρα όσο για τους ξένους αρχαιολόγους ας είναι καλά οι Μισθόσιανς όπως έχω ξανά αναφέρει όπου βάζουν τραγικά το δάχτυλο τους και στους δικούς μας αρχαιολόγους με τραγικές συνέπιες!!!!! Εγώ λοιπόν θα τα αναφέρω….θα τα αναφέρω και για τα αρχαιά αλλά και για τα παλαιά αλλά και για τα καινούρια!!!! Για να μάθετε εσείς …. Και να τα μεταφέρεται στα παιδιά σας στους φίλους σας ακόμη και στα εγγόνια σας!!!! Είναι πράγματα που δεν πρέπει να χαθούν από την ιστορία μας και την κουλτούρα μας!!!! Πράγματα σοβαρά όπου πονάνε πολλούς σήμερα όπου θα τρέξουν να πουν << μα τι λέει ο παπάρας  και θα προσπαθήσουν να με μειώσουν χλευάσουν ακόμη και να με καραγκιοζοποιήσουν!!!! Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια!!!! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!!!!

ΣΥΝΕΙΔΗΤΆ ΌΝΕΙΡΑ «LUCID DREAMS»


ΤΟ ΞΈΡΑΤΕ ΌΤΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΆ ΌΝΕΙΡΑ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΠΕΤΆΞΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΘΈΛΗΣΗ ΣΑΣ;

Τα συνειδητά (lucid) όνειρα είναι όταν ξαφνικά μέσα στα όνειρά σας αρχίζετε να συνειδητοποιείτε ότι όντως ονειρεύεστε και μπορείτε λίγο πολύ να κάνετε ότι θέλετε. Ο βαθμός συνείδησης μπορεί να κυμαίνεται από όνειρο σε όνειρο: 

· Μπορεί απλώς για μια στιγμή να το συνειδητοποιήσατε και να συνεχίσατε να παίζετε το ρόλο σας όπως το ορίζει το όνειρο σας, 

· μπορεί να συνειδητοποιήσατε όντως ότι ονειρεύεστε και να κάνετε ότι θέλετε (συνειδητά πια) με τα πρόσωπα ή τα αντικείμενα που βλέπετε στα όνειρα σας, 

· μπορείτε επίσης να αλλάξετε όλο το όνειρο, να πετάξετε, να δημιουργήσετε καινούρια πρόσωπα για να τα ρωτήσετε ή να κάνετε μαζί τους ότι θέλετε (ναι μπορεί να παει ο νους σας στο πονηρό). 

· Μπορείτε να φτάσετε σε τέτοιο βαθμό συνείδησης που θα νοιώθετε το σώμα σας να κοιμάται και να πάλλεται/δονείται (λόγω της αδρανοποιήσης – “μουδιάσματος” των μυών σας) μέ ένα ίσως βουητό στα αυτιά σας.


Η παραδοξότητα του ξύπνιου μέσα στον ύπνο 

ΓΙΝΟΜΑΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΞΥΠΝΑΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ


Για κάποιους είναι ασύλληπτο το να πιστεύεις στον πόλεμο. Να σκοτώσεις ανθρώπους άσχετα με το αν είναι στρατιώτες ή άμαχοι. Και οι στρατιώτες άνθρωποι είναι. Δεν είναι κατώτεροι και λιγότερο σεβαστοί από τους αμάχους. Να σκοτώσεις για τα πετρέλαια, την επιρροή, την πολιτική, την θρησκεία. Να μείνουν γυναίκες χωρίς συζύγους, παιδιά χωρίς χέρια και ενώ το γνωρίζεις αυτό, να βγαίνεις σε κάποια τηλεόραση καυχώμενος ότι νίκησε το καλό. Δεν έχει σημασία σε ποια δήθεν πλευρά ανήκεις. Στην πραγματικότητα η πλευρά είναι μια. Αυτή που σκοτώνει ανθρώπους.

Γιατί οι άνθρωποι αρέσκονται στους σκοτωμούς; Τους πολέμους τους υποστηρίζουν οι πολίτες. Τους βλέπουμε συνεχώς και στην τηλεόραση. Ο φόνος σε κινηματογραφικά έργα είναι στην ημερήσια διάταξη. Ο "καλός" αφαιρεί ανθρώπινες ζωές χωρίς την παραμικρή συγκίνηση, όπως και ο "κακός". Τα προβλήματα μεταξύ των ανθρώπων μαθαίνουμε ότι λύνονται με τα όπλα. 

Η σχολική εκπαίδευση μας διδάσκει την μισαλλοδοξία και το μάθημα της ιστορίας είναι μια αηδιαστική απαρίθμηση διαδοχικών πολέμων και σφαγών, όπου εμείς έχουμε πάντα δίκιο. Ο εθνικός μας ύμνος που υποτίθεται ότι μας εκπροσωπεί, δεν μιλάει ούτε για πολιτισμό, ούτε για τέχνη, ούτε για πνεύμα, για φιλοσοφία, για καλοσύνη, για προσφορά, αλλά μόνο για σπαθιά, κόκαλα νεκρών και για την ελευθερία που κατακτάται σκοτώνοντας τους άλλους. Βέβαια οι ιστορικές συνθήκες ήταν διαφορετικές και αυτό αντιπροσώπευε την τότε πραγματικότητα, όμως τώρα δεν έχει αλλάξει κάτι;

"Προσωπικές" συνομιλίες στο Facebook; Ξανασκεφτείτε το



Αν ήσασταν από τους-μάλλον λίγους πλέον- που πίστευαν πως οι συνομιλίες με τους φίλους σας στο Facebook είναι πραγματικά ιδιωτικές, ξανασκεφτείτε το!

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με άρθρο του online περιοδικού Think Progress,το Facebook φέρεται να ετοιμάζεται για ανάλυση του περιεχομένου των προσωπικών σας συνομιλιών ώστε να μπορέσει να προσφέρει ακόμα πιο στοχευμένες διαφημίσεις! Σύμφωνα με τη Sheryl Sandberg, Διευθύντρια Λειτουργίας του Facebook, στόχος πλέον είναι "...κάθε φορά που ανοίγετε το News Feed, να μπορείτε να δείτε κάτι που πραγματικά θα χαρείτε να δείτε, είτε προέρχεται από διαφημιστές είτε από καταναλωτές."

Τι αποκαλύπτουν οι αξίες για τον εαυτό μας;

Τι αποκαλύπτουν οι αξίες για τον εαυτό μας;Η απάντηση είναι τα πάντα! Οι αξίες μας δεν είναι κάποια άποψη που έχουμε και λίγο επηρεάζει την ζωή μας. Στην πραγματικότητα το σύστημα αξιών είναι μία σταθερά και συνδέεται άρρηκτα με το ποιοι είμαστε, τι μας δυσαρεστεί και τι αποφάσεις παίρνουμε. Μάλιστα, τα πιστεύω μας και οι αξίες μας είναι τα μόνα κίνητρα βάσει των οποίων παίρνουμε αποφάσεις. Ένα άτομο που ζει σύμφωνα με τις αξίες του βρίσκεται σε ισορροπία ενώ ένα άτομο που ζει κόντρα σε αυτές δεν είναι ειλικρινές με τον εαυτό του…
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι αξίες είναι κάτι ανώτερο το οποίο υπηρετούμε και ότι συνδέονται άμεσα με μία έντιμη στάση ζωής ή την προσφορά στην ανθρωπότητα. Για παράδειγμα, αν ρωτήσουμε να μας πουν ένα άτομο με αξίες η πιθανότερη απάντηση είναι ο Γκάντι ή η μητέρα Τερέζα! Αυτό που ισχύει όμως είναι ότι αξία για κάποιον μπορεί να είναι και κάτι πολύ πιο απλό όπως η εργασιακή σταθερότητα ή η προσαρμοστικότητα.
Τα επτά επίπεδα συνειδητότητας του Barrett

Η ατζέντα έχει αλλάξει!



«Στις 25 ψηφίζετε, στις 26 φεύγουμε» λέει τώρα ο Βενιζέλος, και μαζί μ’ αυτόν ο Σαμαράς. Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει αμετάκλητα συρθεί στα διλήμματα που εδώ και μήνες θέτει με επιμονή η αντιπολίτευση, κι εκείνοι τα απέρριπταν.
Η ατζέντα έχει αλλάξει. Το μαρτυρά η στροφή 180 μοιρών που έκανε τις τελευταίες μέρες ο πρωθυπουργός, αποδεχόμενος τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα των εκλογών και την κρισιμότητά τους σε σχέση με την τύχη των κυβερνητικών σχεδιασμών, για την οποία άρχισε πάλι να κινδυνολογεί.

Μόλις πριν από λίγους μήνες ο Σαμαράς τόνιζε δεξιά- αριστερά ότι οι Ευρωεκλογές δεν είναι δημοψήφισμα και ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές βγάζουν δημάρχους και περιφερειάρχες, και όχι κυβέρνηση. Τώρα όμως παραδέχεται ότι οι εκλογές είναι δημοψήφισμα. Δεν ήταν επιλογή της Νέας Δημοκρατίας και του Σαμαρά αυτό. Η Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς σύρθηκαν κυριολεκτικά σ’ αυτή την ατζέντα από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Γλώσσα του σώματος και παιδιά!

Η γλώσσα του σώματος των γονιών επηρεάζει τα παιδιά με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, κάποιοι από τους οποίους ίσως να σας φανούν λίγο περίεργοι. Καλό θα ήταν οι γονείς να δώσουν μεγάλη προσοχή στα μη λεκτικά μηνύματα τους και να προσαρμοστούν ανάλογα, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των παιδιών τους.

Σε ενοχλώ;

Ας το παραδεχτούμε! Υπάρχουν στιγμές μέσα στο σπίτι που θέλετε να ασχοληθείτε με κάποια εργασία ή να διαβάσετε απλά ένα περιοδικό και το παιδί σας αποσπά την προσοχή διακόπτοντας σας συχνά. Ο τρόπος που χειρίζεστε αυτές τις διακοπές φαίνεται απλό πράγμα, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στη συμπεριφορά του παιδιού, την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση του.
Για παράδειγμα, αν είστε απασχολημένοι με κάτι και το παιδί σας έρχεται να σας ρωτήσει κάτι ή να ζητήσει τη βοήθεια σας για κάτι, τι συμβαίνει με τη γλώσσα του σώματος σας;

Πως επικοινωνούμε μέσα από τη Γλώσσα του Σώματος;

Body_language110133Η γλώσσα του σώματος είναι η σιωπηλή μη-λεκτική επικοινωνία που χρησιμοποιούμε πολλές φορές ασυνείδητα σε κάθε πτυχή της καθημερινής μας αλληλεπίδρασης με τον περίγυρό μας. Είναι σαν ένας καθρέφτης που μας λέει τι σκέφτεται και τι νιώθει ο συνομιλητής μας σε σχέση με τα λόγια ή τις πράξεις μας. Η γλώσσα του σώματος περιλαμβάνει χειρονομίες, ιδιομορφίες, και άλλες κινήσεις ή στάσεις του σώματος, οι οποίες επικοινωνούν συγκεκριμένα μηνύματα κάθε φορά.
Στην πραγματικότητα, το 55% των μηνυμάτων που μεταδίδουμε σε άλλους ανθρώπους επικοινωνούνται κύρια μέσω της γλώσσας του σώματος, ενώ το υπόλοιπο 45% σχετίζεται με την πραγματική λεκτική επικοινωνία ( 38% στον τόνο της φωνής και μόνο το 7% στις λέξεις που χρησιμοποιούμε για να επικοινωνήσουμε το μήνυμά μας).
Η ικανότητά μας να χρησιμοποιούμε τη γλώσσα του σώματος με έναν θετικό τρόπο είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη συνολική ανάπτυξη της προσωπικότητας μας. Χρησιμοποιούμε τη γλώσσα του σώματος καθημερινά στη ζωή μας, άλλοτε για να αποκωδικοποιήσουμε τη συμπεριφορά των άλλων απέναντί μας όσο και για να επικοινωνήσουμε συγκεκριμένα μηνύματα εμείς για τον εαυτό μας.

Tί είναι η Φυσιογνωμική και πώς μπορεί να μας βοηθήσει;

PhysiognomyΗ φυσιογνωμική είναι η μέθοδος που μέσα από τη μελέτη των αναλογίων του προσώπου, και των επιμέρους χαρακτηριστικών του μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα για τις βαθύτερες τάσεις και προδιαθέσεις του χαρακτήρα. Τις εγγενείς και επίκτητες ιδιότητες, τα υπολανθάνοντα ή κυρίαρχα στοιχεία που μας διέπουν.

Πώς τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου φανερώνουν όλη την αλήθεια για το χαρακτήρα του ατόμου; 
Υπάρχει μια σχέση αιτίας και αποτελέσματος σε οτιδήποτε. Στο πρόσωπο αποτυπώνονται οι πληροφορίες για το τι κείτεται μέσα μας.
Υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ των μορφολογικών και των ψυχολογικών χαρακτηριστικών μας. Η μορφή και η λειτουργικότητα είναι άμεσα συνδεδεμένες.
Εξελικτικά είμαστε κατασκευασμένοι ώστε σε υποσυνείδητο επίπεδο να μπορούμε να αποκρυπτογραφούμε με μια ματιά τις διαθέσεις των ατόμων απέναντι μας, για λόγους αυτοσυντήρησης αλλά και αναπαραγωγής. Γι αυτό και η πρώτη εντύπωση συνήθως είναι και η πιο ακριβής.
Στις σύγχρονες κοινωνίες οι περισσότεροι έχουμε εκπαιδευτεί με ορισμένους κανόνες και έχουν ατροφήσει αυτές οι ικανότητες.
Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά μας είναι ορατά, εμφανή. Το αν εμείς είμαστε σε θέση να αποκωδικοποιήσουμε το τι μεταδίδουν και υποδηλώνουν εξαρτάται από την αισθητήρια οξυδέρκεια μας, την αντιληπτική παρατηρητικότητα, συνδυασμένη με γνώσεις.
Ποιά είναι τα πιο δυνατά σημεία ενός προσώπου από τα οποία μπορούμε να καταλάβουμε το χαρακτήρα;

Τέλος σε Τιμωρίες, Φωνές, Ενοχές!!

Ένας Αλλιώτικος από τους Άλλους Τρόπος για να Έχετε Καλή Σχέση με το Παιδί σας



Όλοι επιθυμούν να έχουν καλή σχέση με το παιδί τους και όλοι δυσκολεύονται στην πορεία.  Όχι μόνο επειδή το να είναι κανείς γονιός δεν έρχεται με μάνιουαλ με οδηγίες, αλλά και επειδή οι περισσότεροι γονείς έχουν στο νου τους ένα άφθαστο, τέλειο, αλάνθαστο πρότυπο.  Το οποίο ΔΕΝ υπάρχει στην πραγματική ζωή!  Για να διατηρήσετε την καλή σχέση με το παιδί σας, ξεκινήστε καλλιεργώντας συμπόνια.  

Συμπόνια για τον εαυτό σας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, συμπόνια για το παιδί σας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει (όσο μικρές και παιδικές και αν είναι αυτές), συμπόνια για τους άλλους, γενικότερα.  Όλες οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι όταν κανείς δείχνει συμπόνια χάνει τον εγωκεντρισμό του και μαθαίνει να βρίσκει το εσωτερικό του κέντρο, μέσα στον εαυτό του. 

 Καλλιεργώντας συμπόνια ο θυμός, η επιθετικότητα, ο εκνευρισμός και η αμυντική στάση αρχίζουν και υποχωρούν μέχρι που εξαφανίζονται.  Μέσα από αυτό το πρίσμα ο γονιός γίνεται λιγότερο επικριτικός προς τον εαυτό του, το παιδί του, τους άλλους.  Ο γονιός κερδίζει σε ηρεμία και χαρά και με αυτό τον τρόπο το κέρδος είναι για όλη την οικογένεια.

Ασθενής κι οδοιπόρος


Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από την πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά να περπατήσει από τη Βουλή μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου συνοδεία 28 φουσκωτών, αφήνοντας στο γκαράζ το αλεξίσφαιρο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο με τα φιμέ τζάμια που τον κάνει να μοιάζει με μαφιόζο.

Οι εκπλήξεις για τον Πρωθυπουργό ξεκίνησαν πριν ακόμα βγει από τη Βουλή, όταν την προσοχή του τράβηξε ο κώλος μιας αστυνομικού που βρισκόταν στην κεντρική είσοδο του κτιρίου. «Βλέπω ότι έχεις πάρει τα καλύτερα μουνιά. Θέλω κι εγώ ένα τέτοιο», είπε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ στη συνέχεια ζήτησε να μάθει από την αστυνομικό τον τόπο καταγωγής της και τί χρώμα βρακί φοράει.

Η αστυνομικός του απάντησε ότι κατάγεται από τα Φάρσαλα αλλά είναι ταγμένη στην Καλαμάτα και πάει πάντα στη δουλειά ξεβράκωτη, οπότε ο Πρωθυπουργός, αφού έβαλε το χέρι του στο παντελόνι της για να βεβαιωθεί ότι του έλεγε την αλήθεια, της υποσχέθηκε να τη διορίσει στο Μουσείο Ακρόπολης.

Βελτίωση της Επικοινωνίας με τους γύρω μας

Εάν νιώθετε ότι οι σχέσεις σας με τους υπόλοιπους ανθρώπους δεν είναι αυτές που θα θέλατε μάλλον δεν έχετε μπει στον κόπο, από τη μία πλευρά να  παρατηρήσετε τις αντιδράσεις τους και από την άλλη πλευρά, να εκπαιδεύσετε κατάλληλα τον εαυτό σας. Ακριβώς όπως μαθαίναμε στο σχολείο πολλά ενδιαφέροντα πράγματα (τα οποία όμως δεν χρησιμοποιήσαμε στις περισσότερες περιπτώσεις ποτέ!!)  καλό είναι να μάθουμε τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι  αλληλεπιδρούν αποτελεσματικά μεταξύ τους απορρίπτοντας παλιές συνήθειες -  που εμποδίζουν τη σωστή επικοινωνία -  και υιοθετώντας νέες και πιο αποτελεσματικές!
iir-communication-counts

Ο Βενιζέλος καταδίκασε τη χώρα στο αγγλικό Δίκαιο, ενώ είχαν βρει λύση οι Αμερικανοί





Του Κώστα Βαξεβάνη
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών, ήταν αυτός που πήρε την απόφαση να προχωρήσει στο PSI και να εντάξει τη διαδικασία στο Αγγλικό Δίκαιο, υποθηκεύοντας την ανεξαρτησία της χώρας και τα περιουσιακά της στοιχεία (έσοδα από ενέργεια, αποθέματα χρυσού, πλουτοπαραγωγικές πηγές) παρά τις αντίθετες προτάσεις της αμερικανικής εταιρείας συμβούλου, που προσέλαβε και πλήρωσε για να εξασφαλίσει τα ελληνικά συμφέροντα.
Τα έγγραφα που αποκαλύπτει το koutipandoras.gr και τα οποία δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία πως ο τότε υπουργός Οικονομικών λειτούργησε με γνώμονα ξένα συμφέροντα, δημοσιεύονται για τραγική ειρωνεία την περίοδο που ένας μικροομολογιούχος αυτοκτόνησε, αφού καταστράφηκε από το κούρεμα που αποφάσισε ο Βενιζέλος.

11 τρόποι για να ελέγξετε το στρες !

relax_woman_goneis2Ακολουθείστε αυτές τις έξυπνες τακτικές για πιο ήρεμη ζωή.
Σίγουρα θα σας έχει συμβεί όταν νιώθετε χαλαροί μα αισθάνεστε παράξενα ή αμήχανα σαν να μην είναι φυσιολογικό αυτό που βιώνετε. Και αυτό γιατί οι έντονοι ρυθμοί ζωής, ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος ,οι οικογενειακές ,κοινωνικές και οικονομικές υποχρεώσεις ,εντείνουν διαρκώς το άγχος. Ακόμα ωστόσο και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, μην ανησυχείτε και προσπαθήστε να σκέφτεστε αισιόδοξα ,ελπίζοντας ότι θα καταφέρετε να ηρεμήσετε .Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι και απλές τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν. Δείτε ποιες είναι αυτές.

Εκεί γύρω, μέχρι τα 45, κοίτα να ντύνεσαι καλά κι έρχεται κρύο

της Αθηνάς Τερζή
Εικόνα: Βασίλης Δραγάνης
Μοιάζουμε με πουλιά ταξιδιάρικα, όλοι οι άνθρωποι, ακόμη κι κείνοι που ξεβολεύονται δυσκολότερα. Μοιάζουμε με περβόλια. Με ανθισμένους μπαξέδες. Θέλουμε νερό, ήλιο και καθαρό αέρα για να θεριέψουμε και να τραβήξουμε τον ανήφορο.
Εκεί, γύρω στα 45, στον πυρήνα μιας χορτάτης ζωής, που εύχομαι να σου σφαλίσει. τα μάτια μονάχα σαν πατήσεις τα  90, οφείλεις καλέ μου άνθρωπε, για να το κατορθώσεις και να ελπίζεις στο ακατόρθωτο να έχεις γευτεί τα ακόλουθα:

10 μύθοι σχετικά με τη διακοπή του καπνίσματος



Το μη κάπνισμα τείνει να γίνει ο κανόνας. Το 22% του παγκόσμιου πληθυσμού, ηλικίας 15 ετών και άνω  είναι καπνιστές. Το  78% των ανθρώπων,  σε όλο τον κόσμο δεν καπνίζουν. 
Παρόλα αυτά:
-  Το κάπνισμα σκοτώνει περίπου 6 εκατομμύρια άτομα ετησίως
-  Περίπου ένα άτομο πεθαίνει κάθε έξι δευτερόλεπτα λόγω του καπνού
-  Αν οι σημερινές τάσεις συνεχιστούν, το κάπνισμα  μπορεί να προκαλέσει περίπου ένα δισεκατομμύριο θανάτους τον 21ο αιώνα.
Οι άνθρωποι αρχίζουν το κάπνισμα για πολλούς λόγους. Πολλοί συνεχίζουν,  γιατί επηρεάζονται και τελικά υποκύπτουν  σε ορισμένους μύθους και αβάσιμες προκαταλήψεις σχετικά με τη χρήση του καπνού, που ανακυκλώνονται από στόμα σε στόμα.
Παρακάτω θα δούμε 10 από αυτούς τους μύθους, και ποια τελικά είναι η αλήθεια για τον καθένα ξεχωριστά.

ΘΕΛΕΙ ΑΡΧ... ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧ... ΣΟΥ!


Είσαι άνδρας και δεν αισθάνεσαι άνδρας. Αισθάνεσαι περισσότερο γυναίκα, θα 'θελες να ήσουν γυναίκα. Τι κάνεις; Μια σκέψη είναι να τα κόψεις. Θέλει κότσια, ρε. Να 'σαι και πολύ αρχιδάτο άτομο για να το αποφασίσεις. Να πεις στα γεννητικά όργανα με τα οποία γεννήθηκες, χαίρετε, τελειώσαμε.
Να κάνεις εγχείριση αλλαγής φύλου (στη φωτό η φετινή συμμετοχή στη Eurovision για την Αυστρία ονόματι Κοντσίτα Βουρστ). Όχι στην Ελλάδα, μη σε βρει κάποιο πρόβλημα υγείας. Κάποτε οι δικοί σου, οι δικές σου τρέχανε στην Καζαμπλάνκα. Σήμερα, στα σίγουρα Λονδίνο, φθάνουν τα 30 χιλιάρικα ευρώ.
Και πώς ζεις σαν τραβέστω, αν δεν εγχειριστείς; Να βρεις δουλειά, πού; Δύσκολο. Απίθανο. Θα πέσεις στην πορνεία. Στο πεζοδρόμιο και από κοντά το ναρκωτικό, το aids, το κράξιμο του κόσμου, το κυνήγι από τον μπάτσο.

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ Η ΜΠΑΝΑΝΑ


Για μένα η μπανάνα παραπέμπει στο ανδρικό σεξουαλικό όργανο. Το θεωρώ πέρα για πέρα γελοίο να αποτελεί σύμβολο αντιρατσιστικό. Κάποιος, δηλαδή, που είναι ρατσιστής θα πρέπει να κρύβεται όταν τρώει μπανάνα, για να μην τον χαρακτηρίσουν ασυνεπή στα πολιτικά του πιστεύω.
Εκεί την πήγαν τη δουλειά. Ρίχνει κάποιος μια μπανάνα σε μαύρο ποδοσφαιριστή, άρα είναι ρατσιστής. Τρώει επιδεικτικά τη μπανάνα, άρα με... στυλ διασκεδάζει, σαρκάζει τον αντιρατσιστή.
Αν κάτι πραγματικά συμβολοποιεί η μπανάνα είναι το πέος. Μια μπανάνα έχει μήκος 12-15 εκατοστά, όσο και το ανδρικό μόριο, κατά μέσο όρο στους άνδρες της λευκής φυλής. Και διάμετρο 3-4 εκατοστά, το ιδεώδες για τον γυναικείο κόλπο. Επίσης το σχήμα της μπανάνας είναι σχεδόν καμπυλωτό, σίγουρα κυλινδρικό, όπως ακριβώς το πέος.

30 μεγάλες αλήθειες για τους άνδρες που ίσως να μην ξέρετε




1. Ο άντρας δεν είναι μέντιουμ, να μπορεί να διαβάσει την σκέψη μας. Εμείς οι γυναίκες πολλές φορές περιμένουμε από τους άνδρες να καταλάβουν  τι εννοούμε πίσω από τις λέξεις μας και αυτός είναι ένας από τους σοβαρούς λόγους παρεξηγήσεων….

2. Κανένας άνδρας δεν θέλει να γίνεται το παιχνιδάκι μιας γυναίκας. Όλοι έχουν το παράπονο ότι σε κάποια φάση της ζωής τους μία γυναίκα τους χρησιμοποίησε προκειμένου να ζηλέψει ένας άλλος άνδρας ….

3. Οι περισσότεροι άνδρες, δεν θέλουν να βλέπουν την γυναίκα να καπνίζει ή τουλάχιστον δεν τους αρέσει να την βλέπουν να καπνίζει σαν φουγάρο…

Ο Έλβις Πρίσλεϊ παρακαλούσε να γίνει πράκτορας, για να πολεμήσει τον κομμουνισμό, τα ναρκωτικά και τους χίπηδες...

NIXON PRESLEY

Ο Έλβις Πρίσλεϊ ήταν μανιακός συλλέκτης αστυνομικών σημάτων και ζήτησε από τον ίδιο τον Νίξον το σήμα της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών. Για αυτό τον λόγο συναντήθηκαν και ο Έλβις έδωσε αυτοπροσώπως στον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον ένα γράμμα, στο οποίο εκφράζει την αντίθεσή του προς τον κομμουνισμό, τους μαύρους πάνθηρες και τους χίπηδες και τα ναρκωτικά. Ζητάει μάλιστα να γίνει ομοσπονδιακός πράκτορας για να βοηθήσει στον πόλεμο εναντίον όλων αυτών των δεινών. Σήμερα ένα τέτοιο γράμμα ξενίζει, αλλά εκείνη την εποχή, αυτές οι απόψεις, απηχούσαν ένα μεγάλο τμήμα του αμερικάνικου λαού, ο οποίος ζούσε στο καθεστώς προπαγάνδας που είχε επιβάλει η ψυχροπολεμική περίοδος.

 Το γράμμα του Έλβις Πρίσλεϊ στον Πρόεδρο Νίξον 

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,... 

Εκτελέστηκε κατάσχεση 1,8 εκατ. ευρώ εις βάρος του Δήμου Ρόδου...Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

Δημαρχείο Ρόδου
Την αντίδραση του δημάρχου Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά, προκάλεσε χθες η απόφαση της Alpha Bank, να εκτελέσει κατάσχεση υπέρ της 78χρονης ζωγράφου που κέρδισε όλες τις δίκες για την αποπληρωμή απαλλοτρίωσης ακινήτου της, στο Ροδίνι, που ήταν δεσμευμένο επί 40 ολόκληρα χρόνια.
Η νομική υπηρεσία του Δήμου Ρόδου, που επεδίωξε με ποικίλους τρόπους να αναστείλει την διαταγή πληρωμής, που εκδόθηκε αλλά και την κατάσχεση του λογαριασμού του Δήμου Ρόδου στην Alpha Bank μέχρι του ποσού του 1,8 εκατ. ευρώ, δεν το κατόρθωσε.
Με δεδομένο ότι δεν υπήρχε καμία νόμιμη αιτία για την μη εκτέλεση της κατάσχεσης η Τράπεζα απέδωσε τα χρήματα στην 78χρονη.

Επιτάφιος


Παρίσι 1958. Ο Μίκης Θεοδωράκης, περιμένοντας μέσα στο αυτοκίνητό του τη Μυρτώ, που έχει πάει για ψώνια, διαβάζει τον «Επιτάφιο». Το αντίτυπο του το ‘χε στείλει λίγες μέρες πριν ο Γιάννης Ρίτσος με την αφιέρωση «Το βιβλίο τούτο κάηκε από τον Μεταξά στα 1938 κάτω από τις στήλες του Ολυμπίου Διός». 

Μέχρι να γυρίσει η Μυρτώ, έχει ξεσπάσει μπόρα και με ανάλογη ορμή ο Μίκης έχει μελοποιήσει τα περισσότερα από τα είκοσι ποιήματα. Η μελοποίηση επισφραγίζει την αμοιβαία εκτίμηση των δύο ανδρών, που είχαν πρωτοσυναντηθεί το 1946. Κυρίως, όμως, γράφει την πρώτη σελίδα στο μεγάλο κεφάλαιο του νεοελληνικού πολιτισμού, που αφορά τη «μετάγγιση» της ποίησης στον λαό με όχημα μελωδίες που έρχονταν κατευθείαν από το dna του. 

Ο «Επιτάφιος» ηχογραφείται το ’60, σε διεύθυνση Μάνου Χατζιδάκι με τη Νάνα Μούσχουρη. Επαναστατικότερη (και στην αρχή «καταδικαστέα» ακόμα κι από αριστερούς) είναι, όμως, η ηχογράφησή του την ίδια χρονιά, σε διεύθυνση του ίδιου του Μίκη, με τη φωνή του Γρηγόρη Μπιθικώτση και το μπουζούκι του Μανώλη Χιώτη. Επεται το ’63 η εκδοχή με τη φωνή της Μαίρης Λίντα.

Είναι μεγάλα νούμερα: 226 κοριτσάκια προς πώληση και οι 2500 Ευρωπαίοι τζιχαντιστές



Σε σειρά άρθρων μου υποστηρίχτηκε με σθένος πως η Αλ Κάιντα πριν την επίθεση της 11η Σεπτεμβρίου του 2001 στους δίδυμους πύργους της Ν.Υ και τον προσχεδιασμένο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» που ακολούθησε δεν ήταν παρά μια μικρή περιφερειακή οργάνωση με μικρή επιρροή στον κόσμο της τρομοκρατίας και πως ο διαβόητος ηγέτης της Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν ήταν παρά ένας βαλιτσάκιας του πραγματικού άξονα του κακού, του άξονα ΗΠΑ, Ισραήλ, Σαουδικής Αραβίας, Κουβέιτ και Πακιστάν ο οποίος έσπρωχνε χρήματα και εξοπλισμό στους Μουτζαχεντίν του Αφγανιστάν για να το κάνει το Βιετνάμ της Σοβιετικής Ένωσης. 
 
Την ίδια πρακτική της στήριξης των εξτρεμιστών, ο άξονας του κακού εφάρμοσε και στο Κόσσοβο ενώ πολύ πιο έντονα θα την εφάρμοζε και κατά της Λιβύης και της Συρίας σε μια υπονόμευση που ξεκίνησε με την Αραβική Άνοιξη και την τηλεπώληση  του προϊόντος που οι αμερικάνοι λατρεύουν να ονομάζουν δημοκρατία στους αφελείς πληθυσμούς της Δύσης.

Μυστηριώδες αστρονομικό συγκρότημα στο Περού- 2.500 ετών



Μάιος 8, 2014.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν στο Περού ένα αρχαίο αστρονομικό συγκρότημα, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από 2.500 χρόνια.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Tass, μια διεθνής ομάδα αρχαιολόγων, έχει τεκμηριώσει 71 γεωγλυφικά στο έδαφος. Οι σχηματισμοί που είναι γεωμετρικοί εντοπίστηκαν σε πέντε τεχνητούς λόφους στην ίδια περιοχή.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αρχαίοι κάτοικοι του Περού, χρησιμοποιούσαν τις εγκαταστάσεις αυτές για άγνωστους αστρονομικούς σκοπούς.

ΛΑΙΜΑΡΓΙΑ..ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΕΝ…ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΔΕ..



Εχω δυο καλούς φίλους.
Κι οι δυό ανήκουν στο χώρο της υγείας..( υπο την ευρείαν έννοιαν).
Παντρεμένοι απο χρόνια, ζούν αρμονικά προσπαθώντας να¨σωσει¨ο ένας την ψυχή του άλλου..
Απο καιρού εις καιρόν βρισκόμαστε και τα λέμε.
Ευχάριστη παρέα.
Πνευματώδεις συζητήσεις.
Η ωρα του φαγητού εφιάλτης.
Ο Αντίνοος ( αρχαιοπρέπες ονομα μεν..αντανακλόν την αληθειαν δε..),
είπαμε γλυκύτατος και πράος, πλήν απολύτως…υποταγμένος σ αυτό που λέμε λαιμαργία..

Φτιάξτε μόνοι σας αντιμικροβιακό υγρό για τα χέρια και όχι μόνο!!!

antibacterial-soap
Φτιάξτε μόνοι σας αντιμικροβιακό υγρό για τα χέρια και όχι μόνο!!!
Πως μπορούμε να παρασκευάσουμε ένα τέτοιο υγρό γρήγορα, εύκολα και οικονομικά;

Θα χρειαστείτε:

Τα ανοσοκύτταρα των ασθενών συρρικνώνουν τους καρκινικούς όγκους

Τα ανοσοκύτταρα των ασθενών συρρικνώνουν τους καρκινικούς όγκους
Οι επιστήμονες έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση μιας θανατηφόρας ασθένειας: κατάφεραν να χαλιναγωγήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να συρρικνώνει τον καρκίνο.

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Science περιγράφει βήμα-βήμα τη θεραπεία που ακολούθησε μια 43χρονη γυναίκα σε προχωρημένο στάδιο καρκίνου που είχε εξαπλωθεί από τη χολή στο συκώτι και τα πνευμόνια της, παρ’ ότι είχε κάνει χημειοθεραπεία.

Οἱ χειροκροτητὲς τοῦ μπουμπούκου

Κατὰ …λάθος ἔπεσα στὴν σελίδα τοῦ Θανασάκη… (Ποιός ἦταν αὐτός πού ἔλεγε πώς γιά νά γίνῃ Θανάσης θέλει πολύ δρόμο ἀκόμη; Δὲν θυμᾶμαι… Φτοῦ!!!)
Ἐκεῖ λοιπόν, στὴν σελίδα τοῦ Θανασάκη, εἶδα κι ἕνα ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸν προλογισμὸ ποὺ ἔκανε στὸ μπιμπίκιον, σὲ μίαν συγκέντρωσιν στὸ «Τιτάνια».
Ἔ… τί νά σᾶς πῶ;
Πρέπει νὰ ἔχω …βίτσιο τελικῶς. 
Πάτησα τὸν σύνδεσμό… Καί τί νά δῷ;Οἱ χειροκροτητὲς τοῦ μπουμπούκου.
Κόσμος; Κόσμος; 
Μά τί στό καλό; Μέ τά φορτηγά τούς κουβάλησαν;

Τι είναι η πολιομυελίτιδα, πως μεταδίδεται και γιατί ανησυχούν οι Ελληνικές αρχές;



του Κωνσταντίνου Λούβρου, Μ.D., medlabnews.gr

Έως ότου στον κόσμο δεν απομείνει ούτε ένα μολυσμένο παιδί, τα παιδιά όλων των χωρών θα απειλούνται με μόλυνση από πολιομυελίτιδα. 23 χώρες, οι οποίες στο παρελθόν είχαν απαλλαγεί από την αρρώστια αυτή, άρχισαν πάλι να μολύνονται τα τελευταία δύο χρόνια  λόγω εισαγωγής του ιού, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα