Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΤΙ ΕΙΝΑΙ H ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ





H ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Η ενέργεια της αγάπης ή της Αρμονίας, ή όπως αλλιώς ονομάζεται, είναι όπως και η πληροφορία η οποία διαχέεται στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του πλανήτη με δέκτη τον εγκέφαλο των ανθρώπων.

Η μεν αγάπη διαχέεται από τον Λόγο της θεϊκής ανθρώπινης ψυχής που βρίσκεται στον πυρήνα της, και δέκτης είναι η νοητική ουσία της ανθρώπινης ψυχής.
Από την άλλη η δε πληροφορία διαχέεται από την ατμόσφαιρα του πλανήτη, και δέκτης είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος που βλέπει όλα τα θνητά.



Τι το ωραιότερο η ανθρώπινη ψυχή και ο (θνητός) εγκέφαλος να γίνουν ένα μέσα από την αγάπη.
Ενώνονται οι δύο κόσμοι, το ανώτερο με το κατώτερο.

Αυτό ισχύει σε προσωπικό ατομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.

Κάποιες φορές όμως αναγκαζόμαστε να πληγώνουμε ανθρώπους χωρίς να το θέλουμε, διότι αυτή η έλξη είναι επικίνδυνη αν εμπλακεί η θνητή μας φύση.

Η ενέργεια της ψυχής όμως υπάρχει, και πιστεύω ότι είναι ικανή να γίνει κατανοητή από τον ανάλογο δέκτη.
Η ανθρώπινη ψυχή είναι αδερφή ψυχή με όλες τις όμοιες προς αυτή ψυχές.
Όταν εμπλέκεται όμως ο θνητός εγκέφαλος γίνεται κάτι άλλο, που οδηγεί το θνητό μας κομμάτι να αισθάνεται, και όχι να νιώθει όπως η ψυχή, με αποτέλεσμα να δέχεται αυτή την ενέργεια της ψυχής ως πληροφορία αρνητική η θετική.
Η ψυχή όμως δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο, αλλά είναι η Αρμονία η αγνή αγάπη.

''Ξεν-Έρωτος = Ξεν-Άρετος;!'' Η Ζωτική Αντεστραμμένη Λεπτομέρεια που Έκανε τον Άνθρωπο Τέρας...

Αποτέλεσμα εικόνας για Κανίβαλους

Μικρές Συντεταγμένες Αλλάζουν. 
Μεγάλα Αποτελέσματα Προκύπτουν.

Πόσους Αγγίζει Αυτή η Επέμβαση όμως;!


Το Μυστικό για Οποιαδήποτε Επιτυχία ή Αποτυχία ή Αλλαγή 
Είναι στις Μικρές Λεπτομέρειες που Αν ''Πειραχτούν'' 
Μπορούν να Αλλάξουν Ως κι Ολόκληρα Καθεστώτα.

Έτσι Ελέγχονται οι Κοινωνίες, οι Μικροί Νόες. 
Για να τους Κλέψουν Μία Μεγάλη Αξία, 
Αντικαθιστούν Μία Ζωτική Λεπτομέρια 
με μία Ηχηρή Χονδροειδή.

Ένα Ποιοτικό Ποσοστό
Αντικαθίσταται από ένα Ποσοτικό Ποσοστό.

Για να Σας Πάρουν την Παιδεία [Γνώση]
Σας Έδωσαν Πληροφορία [Τεχνολογία / Ίντερνετ / Κινητά].

Κάποια Στιγμή η Ανταλλαγή Σταμάτησε.


Μόνο Σας Παίρνουν.
Μόνο Σας Δίνουν.

Ό,τι Θέλουν.


Σας Έδωσαν Χάντρες Γιατί Για Αυτούς Είστε Ζουλού.
Και Σας Πήραν Ό,τι Πολυτιμότερο Είχατε.

Σας Έκαναν να Πουλήσετε Μόνοι σας την Ψυχή Σας 
για 30 Αργύρια Ύλης.

Σας Δίνουν να Τρώτε Πτώματα Εμβρύων μέσα στα Γνωστά Μαύρα 
Υγρά / Αναψυκτικά ως Ενισχυτικά Γεύσης. 
Γιατί Χρειάζεστε Γεύση στην Άγευστη Ζωή Σας.

Σας Έκαναν Εξαρτημένους Από Χαρτιά.
Χωρίς Χαρτιά Θα Αυτοκτονήσετε.
Γιατί Σας Πήραν τη Σχέση με τη Γη.
Ποτέ Δε Θα Είστε Άξιοι να Συνδεθείτε Μαζί της.
Να Καλλιεργήσετε την Τροφή σας Ξανά Μόνοι Σας.

Τώρα Πια Δε Χρειάζεται Αλλαγή στη Λεπτομέρεια.
Τώρα Όλα Συμβαίνουν Απροκάλυπτα.


Σας Κάνουν Άνετα Κανίβαλους με Μία Αλλαγή στη ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ.
Χονδροειδής Αλλαγή Πλέον. 
Να Μην Ξέρεις Τι Τρως.
Να Αλλάζει το DNA σου σε Ξενιστή.
Να Γίνεσαι Τέρας.
Να Αναγκάζεσαι να Μεταλλαχθείς
Για να Επιβιώσεις...


Ας Πάρουμε το Θέμα Από την Αρχή Όμως.

Ποιο ‘ταπεινό’ μυρωδικό σας προστατεύει από υπέρταση και καρκίνο του παχέος εντέρου

thyme-ap

Η ελληνική γη μας το προσφέρει απλόχερα και χάρη στην Μεσογειακή διατροφή υπάρχουν δεκάδες φαγητά και σαλάτες στα οποία μπορείτε να το προσθέσετε για άρωμα και γεύση

Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι αυτό το ταπεινό και κοινό μυρωδικό έχει ορισμένες ισχυρές ευεργετικές δράσεις στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, όπως το να “σηκώνει ασπίδα” στην υπέρταση τους καρκίνους του παχέος εντέρου και του μαστού.
Ο λόγος γίνεται για το θυμάρι. Τα άνθη, τα φύλλα και το έλαιο του θυμαριού χρησιμοποιούνται συνήθως από τους ανθρώπους για τη θεραπεία της διάρροιας, του πόνου στο στομάχι, της αρθρίτιδας, των κολικών, του πονόλαιμου, του βήχα (συμπεριλαμβανομένων του κοκκύτη), της βρογχίτιδας, αλλά και ως διουρητικό.
Το αιθέριο έλαιο του θυμαριού (Thymus vulgaris) περιέχει 20-54% θυμόλη. Η θυμόλη ανήκει σε μια οικογένεια φυσικών ενώσεων, γνωστών ως “βιοκτόνα” (ουσίες που μπορούν να καταστρέψουν επιβλαβείς οργανισμούς). Όταν η θυμόλη χρησιμοποιείται μαζί με άλλα βιοκτόνα, όπως η καρβακρόλη, έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Μανιτόμπα στον Καναδά, έγραψαν στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Food Microbiology, ότι η θυμόλη μπορεί να μειώσει την αντίσταση των βακτηρίων στα κοινά φάρμακα, όπως η πενικιλίνη.
Φτιάξτε το δικό σας μίνι κήπο με μυρωδικά για οικονομία, υγεία και διακόσμηση μέσα στο σπίτι!ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΙΝΙ ΚΗΠΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!

Δείτε όμως πώς προστατεύει και από άλλες, πολύ πιο σοβαρές ασθένειες:

Ψόφησε τὸ χρῆμα …«ἀγάπη» μου!!!

Ψόφησε τὸ χρῆμα ...«ἀγάπη» μου!!!
Δὲν ἀναφέρομαι σαφὼς στὸ χρῆμα, στὸ χρήσιμον, στὸ χρηστὸν μέσον συναλλαγῆς καὶ ἀνταλλαγῆς, ποὺ ἀπὸ ἀρχαιοτάτων ἐτῶν ἦταν μίαν ἀνθρώπινος συνήθεια καλύψεως ἀναγκῶν.
Οὔτε ἀναφέρομαι στὰ χρήσιμα καὶ τὰ σημαντικὰ καὶ τὰ σπουδαία ποὺ κάνουν τὴν ζωή μας ξεχωριστή, σπουδαία καὶ ὄμορφη.
Οὔτε ἀναφέρομαι στὸ τὶ σημαίνει πράγματι χρήσιμος καὶ σημαντικὸς κι ἀναγκαῖος γιὰ τὴν ζωὴ στὸν πλανήτη…
…ἀναφέρομαι ὅμως σὲ αὐτὸ τὸ κάτι ποὺ μᾶς ἔπεισαν πὼς εἶναι χρῆμα.
Ἀναφέρομαι σὲ αὐτὸν τὸν μηχανισμὸ ποὺ μᾶς ὁδηγεῖ ὅλους στὸ νὰ καταθέσουμε τὸ ἔργο μας, τὶς σκέψεις μας, τὶς ἰδέες μας, τοὺς  Ἔρωτές μας, τὶς ζωές μας, τὸ μέλλον μας, τὸ μέλλον τοῦ Πλανήτου σὲ κάτι ἄψυχο, ἀλλὰ παραλλήλως πολὺ συγκεκριμένο, ποὺ εἶναι μόνον ἔνας μηχανισμὸς δουλοποιήσεως μας.
Μία συνειδητή, δική μας, ἐκχώρησις βαθμῶν ἐλευθερίας μας, διότι ἔχουμε πεισθεῖ πὼς ὁ πλανήτης δὲν θὰ ὑπάρχη δίχως τράπεζες, νομίσματα «ἔξυπνες καὶ χαζὲς κάρτες».
Διότι ἡ ζωὴ στὸν πλανήτη, κατὰ τὴν κρατούσα ἄποψιν, δὲν γίνεται νὰ ἐξακολουθήσῃ ἐὰν δὲν μεταποιεῖται – μεταφράζεται – ἀποτιμᾶται σὲ χρυσὸ ἤ σὲ ὁ,τιδήποτε ἄλλο ἀντιστοίχου (κοινῆς) ἀποδοχῆς κι ἀξίας.
Ἀκόμη καὶ ἡ ἀξία τοῦ Ἀνθρώπου πλέον …ζυγίζεται.
Διότι αὐτὸ καταφέραμε. Νὰ λογίζονται γιὰ ἄνθρωποι μόνον αὐτοὶ ποὺ διαθέτουν ἀξία σὲ χρυσό, ἤ αὐτοὶ ποὺ παράγουν χρυσὸ (κι ἀντιστοίχου ἀξίας νομίσματα!).
Αὑτὰ ὅμως συμβαίνουν τώρα καὶ δυστυχῶς τους, ὅσο κι ἐὰν μᾶς ξεβολεύῃ, μᾶς τελειώνουν.

Γιατί ο χρόνος «τρέχει» όταν περνάμε καλά – Βρήκαν τι συμβαίνει στον εγκέφαλο!

χρόνος

Ο χρόνος κυλάει, ο χρόνος τρέχει, ο χρόνος μένει ακίνητος, ανάλογα με τη στιγμή και με τον άνθρωπο. Με άλλα λόγια, το πόσο χρόνος πέρασε, είναι μια υποκειμενική εμπειρία που εν πολλοίς αποτελεί ένα αίνιγμα για την επιστήμη.

Τώρα, για πρώτη φορά, Πορτογάλοι επιστήμονες έκαναν ένα βήμα διαλεύκανσης του μυστηρίου, ανακαλύπτοντας στον εγκέφαλο πειραματόζωων ορισμένους νευρώνες που φαίνεται να ρυθμίζουν τη βίωση του χρόνου.
Οι ερευνητές του Κέντρου Champalimaud για το Άγνωστο, στη Λισαβώνα, με επικεφαλής τον Τζόζεφ Πάτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», πιστεύουν ότι έχουν πλέον μια νευροβιολογική εξήγηση για το πώς ο εγκέφαλος παράγει την εκτίμηση του χρόνου. Αλλά επίσης, έδειξαν ότι είναι δυνατό, με τη χειραγώγηση των κατάλληλων νευρώνων, να χειραγωγηθεί το βίωμα του χρόνου.
Τα πειράματα σε ποντίκια έφεραν στο φως μια ομάδα βαθιών νευρώνων που, με τις κατάλληλες έξωθεν επεμβάσεις, κάνουν τα ζώα να υπερεκτιμούν ή να υποεκτιμούν τη διάρκεια ενός καθορισμένου χρονικού διαστήματος. Με άλλα λόγια, να νομίζουν ότι πέρασε περισσότερος ή λιγότερος χρόνος από ό,τι πραγματικά συνέβη.
Αντίθετα με πιο χειροπισαστά πράγματα, όπως η όραση ή η ακοή, που έχουν συγκεκριμένα όργανα (μάτια και αυτιά) και αντίστοιχα εγκεφαλικά κέντρα, το πέρασμα του χρόνου δεν έχει κάποιο όργανο, ούτε είχε έως τώρα βρεθεί κάποιο σχετικό κέντρο στον εγκέφαλο. Για κάθε ξεχωριστό άνθρωπο, ο χρόνος κυλάει με ξεχωριστό τρόπο σε κάθε ξεχωριστή στιγμή, ανάλογα με τα συναισθήματά του, την προσοχή και τα κίνητρά του (χωρίς να λάβουμε υπόψη το ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, ότι σύμφωνα με μερικούς φυσικούς, αντικειμενικός χρόνος στην πραγματικότητα δεν υπάρχει).

Ποια είναι η Ευτέρπη;



Η τραγουδίστρια έκανε όλα τα φλας να αστράψουν, την ώρα που περπατούσε στο κόκκινο χαλί, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε φορά. Γυρνώντας την πλάτη της στους φωτογράφους, έδειξε το ιδιαίτερο σακάκι που φορούσε.
Στο πίσω μέρος του έγραφε στα ελληνικά «Ευτέρπη» με πεζά γράμματα.
ΜΑΝΤΟΝΑ, BILLBOARD, WOMAN OF THE YEAR, MADONNA,
Η Μαντόνα αναδείχθηκε στα βραβεία Billboard η «Γυναίκα της Χρονιάς», και η βασίλισσα της ποπ έκανε μια πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση, με ελληνική νότα.

Μάρω Βαμβουνάκη: Άφησε με να ενωθώ μαζί σου για μια νύχτα…

Να σ’ αγγίξω, να σε πιάσω, να σε μυρίσω.
Να μπω στο κρεβάτι σου και στα ζεστά σου σεντόνια, στο κορμί σου που πιάνεται, στο φιλί σου που τρώγεται, στον σπασμό σου που ξεσκίζει τις ιδεοληψίες και τις αράχνες τους.
women-wings
Μια νύχτα μαζί σου πυκνή όσο ο σπόρος του παγκόσμιου μια ώρα πριν τη γένεσή του. Μια νύχτα μαζί σου αστραφτερή σαν αστραπή του Ολύμπου. Μια νύχτα μαζί σου ηδονική σαν τη πτώση απ’ του Παράδεισου το ξέφωτο στην εξορία του Αδάμ που δεν τελειώνει.
Για μια νύχτα όλα τα παραπετώ, τα καταπατώ, τα περιφρονώ και τα μισώ γιατί είναι μονάχα εμπόδια στην ακράτητη λαχτάρα μου να σ’ αγκαλιάσω. Βιάζομαι να σε ξαναβρώ όπως το έμβρυο βιάζεται άμα ξεκινήσουν οι ωδίνες να εξωθηθεί απ’ τη μήτρα.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ

Το Χρονικό Διάστημα από τις 7 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου  θεωρείται, εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Εσωτερική Παράδοση, σαν μια Ιερή Περίοδος Απομόνωσης, Περισυλλογής και Εσωτερικής Κατανόησης της Ύπαρξης.

Εξωτερικά είναι το Τέλος του Χρόνου Μιας Δημιουργίας κι Αρχή Μιας Νέας Δημιουργίας ή Ανανέωσης της Φύσης. Στον Φυσικό Κόσμο Αντιστοιχεί με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο και την Αναγέννηση της Υλικής Φύσης (λόγω της θέσης της γης σε σχέση με τον Ήλιο και την διαρκή μετακίνησή της προς την θέση της Ισημερίας). Μέσα στην Καρδιά του Χειμώνα Γεννιέται η Άνοιξη κι η Καλοκαιρία, μέχρι να αντιστραφεί πάλι η εξέλιξη στο Θερινό Ηλιοστάσιο.

Στην Αρχαία Ελλάδα, στους Δελφούς, Γιορτάζονταν από τους Μύστες και τους λάτρες της Θεότητας, η Γέννηση του Διονύσου Ζαγρέα, του Γιού του Διός, του Γιού του Θεού.

Ad-Aware Free Antivirus : Προστατεύστε τον υπολογιστή σας σε πραγματικό χρόνο από κακόβουλο λογισμικό



Το Ad-Aware Free Internet Security σας παρέχει προστασία σε πραγματικό χρόνο από spyware, Trojans, root kits, key loggers, και πολλά άλλα. Με ένα σύγχρονο τρόπο λειτουργίας που βασίζεται στην ανίχνευση απειλών και την ολοκληρωμένη παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, το Ad-Aware επικεντρώνεται στις σύγχρονες ανάγκες ασφάλειας. 

Με ένα πραγματικά απλό αλλά περιεκτικό μενού και χωρίς πολλά εφέ που συνήθως επιβραδύνουν την ταχύτητα του υπολογιστή σας, θα τον σαρώσει, και θα σας παράσχει την απόλυτη προστασία σε πραγματικό χρόνο ακόμα και για τις πιό πρόσφατες -σύγχρονες απειλές παρέχοντάς σας προστατεύοντας τον υπολογιστή σας από επιθέσεις υποκλοπής κωδικών πρόσβασης, key-loggers, ιούς, spyware, root kits, Trojans,hijackers, key-loggers και άλλες πιθανές επιθέσεις. 

Καθαρίστε το συκώτι σας και χάστε βάρος με αυτό το παντοδύναμο ρόφημα!

maxresdefault

Το ήπαρ είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματος. Αν ''φορτωθεί'' με τοξίνες, δεν θα λειτουργεί σωστά, κάτι που θα οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας με την πάροδο του χρόνου. Το ήπαρ είναι επίσης σημαντικό για να χάσετε βάρος και οποιαδήποτε ζημιά σε αυτό θα αποτρέψει την εξάλειψή του.


Ευτυχώς, η αποτοξίνωση του ήπατος σας μπορεί να αποκαταστήσει τη λειτουργία του, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε να χάνετε βάρος και πάλι. Ευτυχώς για σας, έχουμε ένα απίστευτο ρόφημα που θα καθαρίσει το συκώτι σας σε μόλις 3 ημέρες!
Συστατικά
Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
5 κλωνάρια σέλινο
6 φλιτζάνια νερό
3 λεμόνια
Παρασκευή

ΝΙΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΑ



Νταηλίκι έγινε αυτοκράτορας. Άσε τι γράφουν στην επίσημη Ιστορία. Ότι ο Νικηφόρος ήταν ευσεβής χριστιανός, ότι φορούσε ράσα κάτω από τα ρούχα του, ότι ήθελε να γίνει καλόγερος, τέτοιες μαλακίες. Ο άνθρωπος ήταν πολεμιστής, στρατηγός, κι όταν πέθανε ο αυτοκράτορας, ο Ρωμανός Β', την έπεσε στη χήρα του την Θεανώ. Ή με παντρεύεσαι και γίνομαι αυτοκράτορας εγώ ή δεν θα μπορώ να σε προστατεύσω εσένα και τα παιδιά σου.
Προηγουμένως ο Νικηφόρος, γιος του Βάρδα Φωκά, ονομαστή οικογένεια στρατιωτική της Καπαδοκίας, απελευθέρωσε την Κρήτη από τους Σαρακηνούς. Τους έσφαξε όλους. Δεν άφησε ρουθούνι. Άλλη παπαριά. Ότι οι Άραβες που είχαν έρθει από την Ισπανία ήταν του σχοινιού και του παλουκιού, φάτσες πειρατικές και μαχαιροβγάλτες.
Η αλήθεια είναι ότι οι μουσουλμάνοι, που είχαν εγκατασταθεί δεκαετίες στην Κρήτη, ήταν πολιτισμένοι, αξιοπρεπείς, αλλά εκτός τόξου βυζαντινής αυτοκρατορίας. Εννέα μήνες τους πολιόρκησε ο Αρμένης, λέω για τον Νικηφόρο Φωκά, κι όταν κέρδισε δεν λυπήθηκε ούτε κουνούπι. Μαζί του στην εκστρατεία στην Κρήτη είχε ένα φιλαράκι, κάποιον Αθανάσιο Αθωνίτη, με τον οποίον μοιράστηκε τα λάφυρα.Έτσι κτίστηκε η πρώτη Μονή, αυτή της Μεγίστης Λαύρας, στο Άγιον Όρος. Από τον Αθωνίτη και με λεφτά από τις αρπαγές των ηττημένων Κρητικών Αράβων.

Ανεύρυσμα στον εγκέφαλο: Τα πρώιμα συμπτώματα που μοιάζουν «αθώα»

ανεύρυσμα

Ένα ανεύρυσμα εγκεφάλου είναι ένα εξόγκωμα ή διόγκωση σε ένα αιμοφόρο αγγείο στον εγκέφαλο.

Το εγκεφαλικό ανεύρυσμα μπορεί να παρουσιάσει διαρροή ή ρήξη, προκαλώντας αιμορραγία στον εγκέφαλο (αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο). Πιο συχνά μια ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου εμφανίζεται στο χώρο μεταξύ του εγκεφάλου και των λεπτών ιστών που καλύπτουν τον εγκέφαλο. Αυτό το είδος αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου ονομάζεται “υπαραχνοειδής αιμορραγία”.
Η ρήξη ανευρύσματος είναι άμεσα απειλητική για τη ζωή του ατόμου και απαιτεί κατεπείγουσα ιατρική θεραπεία.
Συμπτώματα
Ρήξη ανευρύσματος
Μια ξαφνική, πολύ έντονη κεφαλαλγία (πονοκέφαλος) είναι το βασικό σύμπτωμα μιας ρήξης ανευρύσματος. Αυτή η κεφαλαλγία συχνά περιγράφεται από πολλούς ασθενείς ως “ο χειρότερος πονοκέφαλος που είχαν ποτέ”.
Τα πιο συνήθη συμπτώματα μιας ρήξης ανευρύσματος περιλαμβάνουν:

ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ «ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ»;

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Είναι περισσότερο από ποτέ εφιαλτικά επίκαιρη η κουβέντα του Χαρίλαου Τρικούπη. Ειπώθηκε ή όχι τελικά η φράση «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» από τον Χαρίλαο Τρικούπη στη δραματική συνεδρίαση της Βουλής στις 10 Δεκεμβρίου σα σήμερα, το 1893; Πιθανόν ναι, πιθανόν και όχι. Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει στα πρακτικά της Βουλής, ο δε ιστορικός της εποχής Παύλος Καρολίδης είναι κατηγορηματικός ότι τουλάχιστον στη Βουλή δεν ειπώθηκε.
Το ίδιο κατηγορηματικός, αλλά προς την κατεύθυνση του ναι, είναι ο Ανδρέας Συγγρός, βουλευτής ο οποίος μάλιστα είχε ανάμιξη στα δάνεια από το εξωτερικό. Όπως αναφέρει στα απομνημονεύματα του, το άκουσε με τα ίδια του τα αυτιά. Ειπώθηκε η κουβέντα του Τρικούπη υποστήριξε επίσης και ο δημοσιογράφος Εμμανουήλ Ρέπουλης σε άρθρο του, σε έκδοση του Βλάσση Γαβριηλίδη.

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΙΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑ



Όταν η γυναίκα σου ξενοπηδηχθεί…, είναι ερώτημα αυτό…, μπορεί να θεωρηθεί απιστία στην περίπτωση που εσύ της έχεις δώσει τη σχετική… άδεια; Απιστία είναι κάτι που εσύ δεν το δέχεσαι. Δεν το εγκρίνεις. Κάτι που γίνεται πίσω από την πλάτη σου. Και το θεωρείς ανήθικο. Όταν, όμως…, λέω εγώ…, με τη δική σου σύμφωνη γνώμη, ακόμα και με τη δική σου σύσταση, η σύζυγος επισκεφθεί στο κρεββάτι κι άλλον άνδρα, τότε…, νομίζω εγώ…, δεν μιλάμε για απιστία, ούτε για ανηθικότητα.

 Όταν, λοιπόν, για να ολοκληρώσουμε την εισαγωγή μας, ο σύζυγος στέλνει την σύζυγο να πλαγιάζει και μ’ άλλον τότε ο άνθρωπος έχει τους λόγους του. Δεν μιλάμε τώρα για κερατάδες. Για εθελοντές της κερατοσύνης. Ούτε για διεφθαρμένους και ανώμαλους.

…Ήταν υποχρεωμένοι οι περισσότεροι άνδρες του χωριού να φύγουν από το χωριό τους. Δεν γινότανε διαφορετικά. Εκτός κι αν ήθελαν να πεινάσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους. Έπρεπε για κάποιους μήνες να μετακινηθούν σ’ άλλες πολιτείες. Και ποιος, ποιοι θα προστάτευαν τις γυναίκες τους; Δεν μιλάμε για χριστιανικούς πληθυσμούς. Άλλη θρησκεία αυτή, ο χριστιανισμός. Περίεργη. Ξένη. Μια θρησκεία που κτίσθηκε και καλουπώθηκε σύμφωνα με τις κοινωνίες που θέλαμε να πρωταγωνιστήσουν. Κι αυτές οι κοινωνίες δεν μπορούσαν να κτισθούν πάσο με την ελευθεριότητα της φύσης, αλλά με την απειλή ενός παντοδύναμου ουράνιου Θεού, που αυτός τα έφτιαξε όλα, αυτός τα έβλεπε όλα και αλλοίμονο στα καθάρματα που δεν χεζόντουσαν επάνω τους, έτσι και παρέβαιναν το νόμο του τρομοκράτη αυτού Θεού.

…Ένας ο Θεός, μια η εκκλησία…, άλλο αν γίνουν πολλές, στα παπάρια μας, η μια θα πιάνεται για τον καθένα…, μια η πίστη, μια η γυναίκα, ένα το κόμμα, μια ομάδα…, όλα σ’ ένα, όλα μ’ ένα. Και βάλτε φωτιά και κάψτε ζωντανούς όσοι δεν τρέμουνε τον Θεό τον έναν…, διαφορετικά όλα θα είναι στον αέρα. Λοιπόν. Που ήμασταν;

Μόνη η γυναίκα είναι κίνδυνος να απατήσει τον άνδρα της. Να πέσει στη μοιχεία… Για ποιο πράμα μιλάμε; Για μια από τις μεγαλύτερες «ασθένειες» της δύσης, το κέρατο, μια από τις πιο διαδεδομένες καταστάσεις. Οι σοφοί λαοί, λοιπόν, οι παληές μικροκοινωνίες που πρώτα απ’ όλα είχαν την αγωνία της επιβίωσης και της αυτοπροστασίας τους…, τι έκαναν; Με τη σύμφωνη γνώμη των γεροντότερων του χωριού «παρέδιδαν» τις μόνες, τις δίχως άντρα γυναίκες τους, με την πολύμηνη μετανάστευση των ανδρών τους στους ολίγους παραμένοντες… Άρα, ένας άνδρας νόμιμα και με τη σύμφωνη γνώμη της κλειστής τους κοινωνίας, βόλευε περισσότερες από μια γυναίκες.

Spybot Anti-Beacon for Windows 10 : Μπλοκάρετε και σταματήστε τις ενέργειες εντοπισμού στα Windows 10



H Microsoft χρησιμοποιεί την μέθοδο της τηλεμετρίας ώστε να λαμβάνει πληροφορίες πληροφορίες από τους χρήστες των Windows με σκοπό να βελτιώσει το λειτουργικό τους σύστημα, ωστόσο πιστεύουμε ότι είναι δικαίωμα του χρήστη να επιλέξει πόσα από τα δεδομένα του επιθυμεί να μοιραστούν. Ενώ η Microsoft έχει συμπεριλάβει τη δυνατότητα απενεργοποίησης για ορισμένες επιλογές τηλεμετρίας στα Windows 10, μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να απενεργοποιήσετε όλα αυτά με το χέρι. Το  Spybot Anti-Beacon είναι το εργαλείο που θα το κάνει με το πάτημα ενός κουμπιού, και συν τις άλλοις μπορεί να ενημερωθεί για να συμπεριλάβει προσθήκες τηλεμετρίας όταν προστεθούν από τη Microsoft στο μέλλον.

Σνόουντεν: “Ένα κομπιούτερ της NSA αποφασίζει ποιον θα βομβαρδίσουμε”!


Σνόουντεν: "Ένα κομπιούτερ της NSA αποφασίζει ποιον θα βομβαρδίσουμε"!
Την ύπαρξη ενός εφιαλτικού προγράμματος αυτοματοποιημένης επίθεσης από τις ΗΠΑ χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση με την κωδική ονομασία MonsterMind, αποκαλύπτει ο Αμερικανός φυγάδας στην Ρωσία, Εντουαρντ Σνόουντεν στην πρώτη συνέντευξη από τότε που αυτομόλησε, την οποια παραχωρεί στο περιοδικό Wired.
Το πρόγραμμα δίνει στις ΗΠΑ την δυνατότητα να δίνει εντολή αντεπίθεσης μόνο του χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση και να δίνει εντολές βομβαρδισμού “εχθρικών θέσεων”.
«Θα μπορούσε κάποιος να βρίσκεται στην Κίνα και να κάνει την επίθεσή του να φανεί ότι ξεκινά από τη Ρωσία. Και τότε εμείς θα καταλήγαμε να βομβαρδίσουμε κάποιο ρωσικό νοσοκομείο από το οποίο αυτός που κάνει την επίθεση θα έκανε να φανεί ότι προέρχεται. Τι γίνεται τότε;» αναρωτιέται.
Πρακτικά δίνει μια εικόνα ανάλογη του σεναρίου των ταινιών “Terminator”, όπου ο πλανήτης καταστρέφεται όταν τα κομπιούτερ, οι “μηχανές” έχουν αναλάβει τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων…
Επίσης αποκάλυψε ότι το 2012 μια ομάδα χάκερς στους κόλπους της NSA (TAO) επιχείρησε να «εισβάλλει» σε μια μεγάλη εταιρεία παροχής ίντερνετ στη Συρία εν μέσω εμφυλίου πολέμου στη χώρα.
Με το πρόγραμμα που θα εγκαθιστούσε η ομάδα η NSA θα είχε πρόσβαση στη διαδικτυακή «κίνηση» όλης της χώρας και θα μπορούσαν να ελέγξουν τις διαδυκτιακές επιοινωνίες και τα e-mails όλης της χώρας.
Αλλά κάτι πήγε λάθος και τελικά με την παρέμβασή τους οι χάκερς έριξαν ολόκληρο το ίντερνετ στη Συρία μολονότι οι Σύροι δεν κατάλαβαν ποτέ ότι πίσω από την κίνηση αυτή ήταν η αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Καραγκιόζης πρέπει να πεθάνει



Ναι , ο πολύπαθος λαός μας.
Ισχύει.
Και πλουτίζει σε μιζέρια.
Γιατί είμαστε επίμονα ανεπίδεκτοι μαθήσεως.
Ο Καραγκιόζης, ο αρχετυπικός Έλληνας της τουρκοκρατίας.
Αυτός ο Καριόλης.
Ο κυρίαρχος πούστης.
Ο ψεύτης, ο εκμεταλλευτής, ο καταφερτζής.
Ο καραγκιόζης είναι η μισή ιστορία.
Η άλλη μισή, η άγραφη ιστορία, ξεκινάει όταν ο Καραγκιόζης έχει την κοιλιά του γεμάτη και έχει πιάσει πόστο.
Όταν ο Καραγκιόζης έχει γίνει η εξουσία και πατάει τους αδύναμους πιο σκληρά από τον Αγά.
Ο Καραγκιόζης δεν φοβόταν μήτε θεό μήτε δαίμονα. Και αυτό ήταν το μόνο στο οποίο ήταν Έλληνας.
Μα φοβόταν την αλήθεια.

Τετραπληγία: Ρομποτικός εξωσκελετός αλλάζει την ζωή των ασθενών [vid]

εξωσκελετός

Ένας νευρο-ρομποτικός εξωσκελετός, που φοριέται στο χέρι και δημιουργήθηκε από Eυρωπαίους επιστήμονες, επέτρεψε για πρώτη φορά σε έξι τετραπληγικούς να πιάσουν και να χειρισθούν αντικείμενα όπως μαχαιροπίρουνα για να φάνε ή να υπογράψουν έγγραφα με στιλό.

Οι παράλυτοι ασθενείς που έπασχαν από παραπληγία και έως τότε αδυνατούσαν να κάνουν οτιδήποτε χωρίς βοήθεια, κατάφεραν να λειτουργήσουν αυτόνομα χάρη στον εξωσκελετό, ο οποίος ελέγχεται από μια ηλεκτρονική κάσκα που φοριέται στο κεφάλι και φορτίζεται από την μπαταρία ενός υπολογιστή ταμπλέτας. Το σύστημα είναι αξιόπιστο και πρακτικό, χωρίς να προκαλεί δυσφορία κατά τη χρήση του.
Από τετραπληγία -απώλεια κίνησης σε άνω και κάτω άκρα- πάσχει περίπου ένας στους 10.000 ανθρώπους στον κόσμο. Για να υπάρξει μια μερική αποκατάσταση της κινητικότητας των ασθενών, οι επιστήμονες μέχρι σήμερα έχουν δοκιμάσει την εμφύτευση συσκευών (διεπαφών) εγκεφάλου-μηχανής, που «μεταφράζουν» τα σήματα του εγκεφάλου των παράλυτων ανθρώπων σε εντολές προς κάποιο εξωτερικό ρομπότ. Όμως η εμφύτευση με χειρουργική επέμβαση είναι μια επεμβατική διαδικασία που κρύβει κινδύνους.
Το νέο σύστημα δεν απαιτεί κάποια εμφύτευση στον εγκέφαλο, απλώς ο ασθενής πρέπει να φορέσει μια κάσκα στο κεφάλι του και τον εξωσκελετό στο μπράτσο και το χέρι του. Το σύστημα «διαβάζει» την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου και τις κινήσεις των ματιών του ασθενούς και τα «μεταφράζει» σε εντολές προς τον εξωσκελετό, ο οποίος κινεί έτσι το χέρι με τον επιθυμητό τρόπο, σχεδόν αποκαθιστώντας τη φυσιολογική κίνησή του.

Τι προκαλεί τα αέρια;

womangas.jpg
Τα αέρια είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο της διαδικασίας της πέψης. Πού οφείλονται; Σε ποιες περιπτώσεις προκαλούν πόνο και δυσφορία και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα περιορίσουμε;

Τα αέρια δημιουργούνται από τη διάσπαση των τροφών στο γαστρεντερικό σύστημα και “δραπετεύουν” είτε από το στόμα, είτε από το έντερο.
Υπάρχουν ωστόσο συνήθειες που μπορούν να αυξήσουν τον αέρα που καταπίνουμε, άρα και τον αέρα που αποβάλλουμε από τον οργανισμό. Οι συνήθειες αυτές είναι: το μάσημα τσίχλας, η βιαστική κατανάλωση φαγητού και ποτού, το κάπνισμα, η κατανάλωση αναψυκτικών και γενικά ανθρακούχων ποτών, η κατανάλωση τροφών που περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά.
Όταν η παρουσία αέρα στο έντερο συνοδεύεται από πόνο, μπορεί να υποκρύπτεται κάποιο ιατρικό πρόβλημα, όπως δυσανεξία στη λακτόζη ή κοιλιοκάκη.
Πρόληψη
Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς για να αποφύγει όλες τις παραπάνω δυσάρεστες καταστάσεις; Ναι, απαντούν οι ειδικοί.
Αποφύγετε τα πολλά σάκχαρα στη διατροφή σας (π.χ. λακτόζη, φρουκτόζη, σορβιτόλη). Κάποιες φορές το σώμα μας υπολείπεται κάποιων ενζύμων που απαιτούνται για τη διάσπαση των σακχάρων της διατροφής. Αποφύγετε επίσης τις τροφές που περιέχουν άμυλο (καλαμπόκι, πατάτες), αλλά και την ξαφνική αύξηση στην πρόσληψη φυτικών ινών.
Το καλύτερο βέβαια, είναι όχι να απομακρύνει κανείς όλες αυτές τις τροφές από το πιάτο του, αλλά να αναγνωρίσει τον ένοχο. Ένας καλός τρόπος είναι να καταγράψει κανείς όλες τις τροφές που καταναλώνει μέσα στην εβδομάδα και να σημειώσει ποιες από αυτές του προκαλούν το πρόβλημα. Ένας άλλος τρόπος είναι η απάλειψη μιας ομάδας τροφίμων κάθε φορά, για μερικές ημέρες, ώσπου να παρατηρήσετε υποχώρηση των συμπτωμάτων.
Συμβουλές για λιγότερα αέρια

Πότε ο Έλληνας εύζωνας έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό Life;

Αποτέλεσμα εικόνας για Πότε ο Έλληνας εύζωνας έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό Life;

Το Life Magazine υπήρξε το πιο δημοφιλές αμερικανικό περιοδικό από το 1883 που πρωτοκυκλοφόρησε ως το 1972. Κάθε εβδομάδα στο εξώφυλλό του παρουσίαζε σημαντικά πρόσωπα και στιγμιότυπα παγκοσμίου ενδιαφέροντος, που έμειναν στην ιστορία. Ωστόσο ένα από αυτά τα εξώφυλλα είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό για μας τους Έλληνες. Είναι αυτό της 16ης Δεκεμβρίου του 1940, όπου υπάρχει η φωτογραφία ενός Έλληνα εύζωνα.

Σύμβολο της ελληνικής ανδρείας

Το περιοδικό αποφάσισε να κυκλοφορήσει με το συγκεκριμένο εξώφυλλο θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τον ηρωισμό που έδειξαν οι Έλληνες στρατιώτες στο αλβανικό μέτωπο κατορθώνοντας να κατατροπώσουν τους Ιταλούς – καίτοι οι δεύτεροι υπερτερούσαν αριθμητικά αλλά και σε εξοπλισμό.Βέβαια, το 1940 οι Έλληνες στρατιώτες δεν φορούσαν πια φουστανέλα και τσαρούχια, αλλά ο εύζωνας πάντα αποτελούσε το απόλυτο σύμβολο της ελληνικής ανδρείας και γενναιότητας.

Οι ένδοξοι εύζωνες κάποτε και σήμερα

Ο φόβος του θανάτου επηρεάζει την αγοραστική μας συμπεριφορά

Christmas-Shopping.jpg
Πλησιάζει και πάλι αυτή η εποχή του χρόνου, όπου όλα γύρω μας “φωνάζουν” “ψώνισε”. Μπορεί αυτή η εσωτερική φωνή, σε συνδυασμό με ένα άσχημο δελτίο ειδήσεων, με σεισμούς, αεροπορικά δυστυχήματα και τροχαία να κάμψει κάθε υπόσχεση περί οικονομίας και να μας κάνει να κακομάθουμε τον εαυτό μας αγοράζοντας κάτι και για εμάς, ή όχι; 

Νέα έρευνα από τη Σχολή Business John αποκάλυψε ότι η σκέψη του θανάτου μπορεί να μας οδηγήσει σε παρορμητικές αγορές. Αν βέβαια αυτές οι αγορές είναι στον τύπο μας, γιατί αν είμαστε πολύ «σφιχτοί» ούτε καν οι μαύρες σκέψεις δεν μπορούν να μας κάνουν να βάλουμε το χέρι στην τσέπη. 

“H σκέψη του θανάτου κάνει τους ανθρώπους να προσδένονται ακόμη περισσότερο με τις συνήθειες και τις απόψεις τους, γιατί έτσι μπορούν να ανταπεξέλθουν στη θνητότητά τους”, υποστηρίζει εις εκ των ερευνητών, ο Michel Laroche. O Laroche και ο συνεργάτης του, Marcelo Nepomuceno, θέλησαν να εξετάσουν κατά πόσο ίσχυε αυτή η άποψη σε δύο ομάδες ατόμων: εκείνους που τους αρέσει να ψωνίζουν μέχρι τελικής πτώσεως και εκείνους που αντιστέκονται σθεναρά στην καταναλωτική μανία, είτε επειδή δεν θέλουν να ξοδεύουν πολλά είτε επειδή θέλουν να ζουν απλά.

Ramme : Διαχειριστείτε το λογαριασμό σας στο Instagram από την επιφάνεια εργασίας του Pc σας


Το Instagram είναι ένας απλός τρόπος για να αποτυπώνετε μοναδικές στιγμές και να τις μοιράζεστε με τους φίλους σας. Η χρήση όμως της εφαρμογής μέσω του browser στα Windows δεν είναι τόσο πρακτική. 

Το Ramme είναι μία μικρή απλή και εύχρηστη εφαρμογή που μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειρίζεστε τον λογαριασμό με μεγάλη ευκολία. Μπορεί να τρέξει εξίσου αποτελεσματικά σε όλα τα βασικά λειτουργικά συστήματα δηλαδή τα Windows, MacOS και Linux. 

Η εφαρμογή δεν απαιτεί εγκατάσταση, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποσυμπιέσετε το πακέτο και να τρέξετε το εκτελέσιμο αρχείο. 

Γιατί πρήζονται τα πόδια μου;

prismena_podia.jpg
Όταν τα πόδια σας είναι τόσο πρησμένα, που δυσκολεύεστε να βάλετε παπούτσια, έρχεται πάντα ένα συναίσθημα πανικού για το τι ακριβώς σας συμβαίνει... Τι κάνει αλήθεια τα πόδια να μοιάζουν με... παραφουσκωμένα μπαλόνια; Πότε θα πρέπει να αναζητήσετε τη βοήθεια κάποιου ειδικού; Τα καλά νέα είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν πρόκειται για τίποτα σοβαρό.

Μήπως κουραστήκατε;
Μια απαιτητική ημέρα με πολλή ορθοστασία ή περπάτημα μπορεί να οδηγήσει σε οίδημα των κάτω άκρων, επισημαίνουν οι ειδικοί. Η λύση; Φροντίστε να ξεκουράσετε τα πόδια σας, κρατώντας τα ψηλά- ιδανικά πάνω από το επίπεδο της καρδιάς, για να διευκολύνετε την κυκλοφορία του αίματος.

Μήπως φοράτε λάθος παπούτσια;
Όλες αγαπάμε τις μυτερές, ψηλοτάκουνες γόβες, ωστόσο δεν αποτελούν ό,τι καλύτερο για την υγεία των ποδιών. Oι περιορισμοί από τα παπούτσια- τα δαχτυλάκια που συμπιέζονται μέσα στις μύτες ή τα πολλά σφιχτά λουριά που περιορίζουν την κίνηση των υγρών στα πόδια, οδηγούν σε οίδημα. Αν τα πόδια σας πρήζονται κάθε φορά που φοράτε ένα συγκεκριμένο ζευγάρι παπούτσια, έχετε εντοπίσει τον “ένοχο”.

Μήπως πήρατε βάρος;
Το αυξημένο βάρος μπορεί να οδηγήσει σε οίδημα των ποδιών, λόγω του επιπλέον όγκου που καλούνται να υποστηρίξουν. Σε αυτήν την περίπτωση, ο μόνος τρόπος για να βελτιώσετε την εμφάνιση και την υγεία των ποδιών σας είναι να χάσετε βάρος.
Είναι ένα σύμπτωμα που εμφανίζουν πολλές γυναίκες κατά το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Στην εγκυμοσύνη, το σώμα σας παράγει 50% περισσότερα αίμα και υγρά για να υποστηρίξει το παιδί, αλλά και για να προετοιμάσει το πυελικό έδαφος για τον τοκετό. Αυτό με τη σειρά του κάνει τα πόδια μας να φουσκώνουν. Τι συστήνουν οι ειδικοί; Άνετα παπούτσια και ξεκούραση των ποδιών, σηκώνοντάς τα ψηλά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα