Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΟΜΑΙ; ΠΟΥ ΠΑΩ ; II ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ III ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ


Πάνω στο θέμα που έχει εδώ αναπτυχθεί, έχω μιλήσει σε προσωπικές συνεδρίες και μικρά σεμινάρια εκατοντάδες ή και χιλιάδες φορές. Κατά τη διάρκεια διαλόγων, στο τέλος των διαλέξεων, είχε διαφανεί πάντα μεγάλο ενδιαφέρον για θέματα που πήγαιναν πέρα από το ειδικό θέμα της εκάστοτε διάλεξης και που εξυπηρετούσαν στο να συμπληρώσουν και να προσθέσουν λεπτομέρειες.
Αφού συγκεντρώθηκαν και επιλέχτηκαν οι ερωτήσεις που μου είχαν γίνει, διαπιστώθηκε πως μερικές από αυτές είχαν τεθεί πολλές φορές, με διαφορετικό τρόπο.
Πιστεύοντας πως αυτές ενδιαφέρουν πολλούς αναγνώστες, το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο σε μια σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων πάνω σε θεμελιώδη θέματα.

Τι συνέβη στον Ήλιο τις τελευταίες μέρες;


Θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες εικόνες για το τι έγινε στον Ήλιο μας τις τελευταίες μέρες. Ειδικά με την αναφορά των Μάγια ότι η 28 Μαρτίου 2013 θα ήταν η μέρα που ο Ήλιος θα άλλαζε.

20130328_180901_s4h1B

Η ανωτερότητα της Ελληνικής γλώσσας.


Διαβάστε ένα καταπληκτικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο antibaro.gr σχετικά με την Ελληνική γλώσσα. Δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά και θα συνειδητοποιήσετε το έγκλημα που γίνεται από όλα τα κόμματα σε ότι πιο πολύτιμο έχουμε: τη γλώσσα μας. Όπως είπε και ο George Orwell στο έργο του «1984», 'απλή γλώσσα σημαίνει και απλή σκέψη'. Εκεί το καθεστώς προσπαθούσε να περιορίσει την γλώσσα για να περιορίσει την σκέψη των ανθρώπων, καταργώντας συνεχώς λέξεις. Ότι ακριβώς δηλαδή πράττουν τα κόμματα στην Ελλάδα χρόνια τώρα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εμπαιγμός από το να διατείνονται ότι η παιδεία είναι θέμα προϋπολογισμού και χρημάτων. Η παιδεία πάνω από όλα σημαίνει σεβασμός στη γλώσσα και σωστή εκμάθηση της στα σχολεία. Ακριβώς το αντίθετο από ότι κάνουν σήμερα τα 'κώμα-τα'.
Η μαγεία της Ελληνικής γλώσσας
Αλέξανδρος Αγγελής
Αντίβαρο, Δεκέμβριος 2007

Ο Ρωσικός Στρατός Προειδοποιεί Για Ενδεχόμενο Καταστροφικού Σεισμού Στις Δυτικές Ακτές Των ΗΠΑ!!! (Βίντεο)


Επαγρύπνηση για σεισμό στις 2 Απριλίου 2013.Πλησιάζουμε την ημέρα ολοκλήρωσης του κύκλου των 188 ημερών!!!


Ένα  ενδιαφέρον από το  Υπουργείο Εθνικής Άμυνας "επείγον δελτίο"  έχει αποσταλεί  σε όλες τις ρωσικές ναυτικές δυνάμεις που λειτουργούν στην περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού και το οποίο προειδοποιεί ότι υπάρχει μια "μέτρια έως υψηλή" πιθανότητα "σημαντικού σεισμικού γεγονότος" έτοιμη να εμφανιστεί στην Βόρεια Αμερικανική Πλάκα, ιδιαίτερα στις δυτικές παράκτιες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, στον Καναδά ή  το Μεξικό.

Τι σημαίνει πραγματικά το "χτύπα ξύλο" που λέμε συχνά;

Καθώς συζητάμε με τους φίλους μας λέμε κάτι για κάποια συμφορά, ένα σεισμό ας πούμε, ή κάτι πιο απλό όπως για κάποιο ατύχημα που είχε κάποιος κοντινός μας. Πολλές φορές θα κάνουμε κάτι πολύ απλό...

θα χτυπήσουμε κάποιο ξύλο λέγοντας «μακριά από μας»!! Γιατί το κάνουμε όμως αυτό;
Που βρίσκονται οι ρίζες αυτής της τελετής; Ας ρίξουμε μια ματιά... Η σημασία του χτυπήματος στο ξύλο έχει γενικά έναν αποτρεπτικό χαρακτήρα, για να κρατήσουμε μακριά μας κάθε είδους αρνητικές ενέργειες, βασκανίες και κακοτυχίες. Η αρχή αυτού του συνήθειου βρίσκεται στις παγανιστικές προχριστιανικές θρησκείες και πιθανότατα στον δρουιδισμό, Στα πανάρχαια χρόνια, ο κόσμος και οι θρησκείες, πιστεύανε πως μέσα στο ξύλο, στα δέντρα δηλαδή, κατοικούσαν κάθε λογής πνεύματα, καλά και κακόβουλα. Ο βασικός λόγος που χτυπούσαν ξύλο τότε ήταν για να τα διώξουν και να μην προλάβουν να ακούσουν αυτό που ειπώθηκε, συνήθως αρνητικό. Ο λόγος; Για να μην το πραγματοποιήσουν φυσικά!!

Η ψυχική διάθεση και η όρεξή σας

Το στρες, ο θυμός, το άγχος, οι ανησυχίες, η λύπη, η κατάθλιψη, η μοναξιά, η πλήξη είναι ψυχολογικές καταστάσεις που μπορούν να αυξάνουν την όρεξη.



Η ψυχική διάθεση επηρεάζει την όρεξη. Έντονα συναισθήματα μπορούν να αυξάνουν την όρεξη για διάφορα φαγητά οδηγώντας έτσι στην πρόσληψη περιττών κιλών και στην παχυσαρκία. 

Οι καταστάσεις που προκαλούν κακή ψυχική διάθεση και μπορούν να μας ωθούν στο να τρώμε ενώ δεν πεινούμε είναι πολλές. 

Οι καθημερινές δυσκολίες της ζωής, τα προβλήματα στην εργασία, το διαζύγιο, οι διαπροσωπικές συγκρούσεις, η ανεργία συγκαταλέγονται στους παράγοντες που είναι δυνατόν να μας δημιουργούν μια ακατάσχετη επιθυμία για διάφορα φαγητά. 

Καφές και μνήμη: Για να μην ξεχνάτε, να θυμάστε τον καφέ

                                               Ο καφές βελτιώνει τη μνήμη.

Η καφεΐνη δυνατόν να βελτιώνει τη μνήμη και να μειώνει το χρόνο αντίδρασης των ανθρώπων. Η καφεΐνη είναι σήμερα η διεγερτική ουσία που χρησιμοποιείται το περισσότερο. Υπάρχει κυρίως στον καφέ, το τσάι, τα αναψυκτικά και τη σοκολάτα. 

Η μέση κατανάλωση καφεΐνης ανά άτομο σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχεται στα 76mg που ισοδυναμεί με 1,5 φλιτζάνια καφέ. Σε χώρες που οι άνθρωποι είναι γνωστό ότι εργάζονται πολύ, ο μέσος όρος κατανάλωσης καφεΐνης ανά άτομο, ανέρχεται στα 238mg που αντιστοιχεί σε 4,5 φλιτζάνια καφέ. 

Επικίνδυνα τα τατουάζ με μαύρη χένα

tatouaz hena

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι επειδή το τατουάζ με χένα (henna) δεν είναι μόνιμο (διαρκεί στο δέρμα από 3 ημέρες έως λίγες εβδομάδες) δεν είναι επικίνδυνο. Όμως επειδή ένα τατουάζ είναι προσωρινό δεν σημαίνει ότι είναι ακίνδυνο.
Τα προσωρινά τατουάζ με μαύρη χένα ενδεχομένως να περιέχουν την επικίνδυνη ουσία PPD (p-phenylenediamine) προειδοποιεί ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) με σχετική οδηγία του.  Εν αντιθέσει με την φυσική χένα, το PPD προέρχεται από την πίσσα του κάρβουνου.

Αιθέρια Έλαια (essential oils)

rosemary


Τα αιθέρια έλαια (λέγονται και πτητικά έλαια) παράγονται κυρίως από τα αρωματικά φυτά. Είναι μείγματα από ουσίες που εξατμίζονται πολύ εύκολα. Από χημική άποψη μπορεί να ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες ενώσεων, όπως αλκοόλες, αιθέ­ρες, αλδεύδες, κετόνες, φαινόλες και εστέ­ρες. Οι ουσίες αυτές, με τη χαρακτηριστική τους μυρωδιά, δίνουν στα διάφορα φυτά συγκεκριμένες φαρμακευτικές και άλλες ιδιότητες.

Σημάδι κατωτερότητας το χαμόγελο


              
Χαμογελάστε παρακαλώ! Λέγεται ότι οι άνθρωποι που χαμογελούν συχνά ζουν με ανοικτή καρδιά. Κάποιοι διδάσκουν το χαμόγελο σαν να είναι μια δεξιότητα που μπορεί να αποκτηθεί. Άλλοι μιλούν για το εσωτερικό χαμόγελο που φέρνει την ευτυχία. Όμως το χαμόγελο φαίνεται πως έχει και μια άλλη πλευρά, λιγότερη φωτεινή. Ερευνητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το χαμόγελο συχνά λειτουργεί ως ένα είδος μίμησης που δείχνει υπακοή προς τον ανώτερο.

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ

Οι Αρχαίοι Έλληνες έλεγαν τον Γαλαξία «Γαλακτίτη Κύκλο» και «Ηριδανό Ποταμό» ή «Δρόμο του Διός». Πίστευαν ότι ο Γαλαξίας μας ήταν ο δρόμος που ακολούθησε ο ήρωας ΠΕΡΣΕΑΣ για να σώσει την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, πάνω στον ΠΗΓΑΣΟ, δημιουργώντας με τον «καλπασμό» του άφθονη αστρική σκόνη. Η Ελληνική Μυθολογία είναι γεμάτη από θεϊκά όντα, που κατέρχονται στην Γη, για να πάρουν συζύγους. Όλες οι παραδόσεις των αρχαίων λαών ομιλούν για ουράνια φλεγόμενα άρματα που έφθασαν στην Γη από τα άστρα, καθώς επίσης για ανώτερες εξωγήινες υπάρξεις που χάρισαν στους ανθρώπους νόμους και όργανα, για να οικοδομήσουν τον πολιτισμό τους.

Η ιστορία των Greeklish και γιατί πρέπει να πούμε ΟΧΙ

Image

Τι είναι τα greeklish;

Τα Greeklish (Γκρίκλις), από τις λέξεις greek (ελληνικά) και english (αγγλικά), γνωστά και ως Grenglish, Λατινοελληνικά ή Φραγκολεβαντίνικα, είναι η ελληνική γλώσσα γραμμένη με το λατινικό αλφάβητο. Είναι ένα είδος μεταγραφής.

Η χρήση των greeklish

Τα greeklish χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο όταν Έλληνες επικοινωνούν μέσω email, IRC ή instant messaging. Επίσης χρησιμοποιούνται πολλές φορές σε μηνύματα τύπου SMS, καθώς και μεταξύ Ελλήνων που ζουν καιρό σε αγγλόφωνες χώρες.

Στο παρελθόν ήταν δύσκολη η αναγνώριση των ελληνικών χαρακτήρων από υπολογιστές, γιατί δεν παρείχαν ανάλογη υποστήριξη όλα τα υπολογιστικά συστήματα. Για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν οι Έλληνες χρήστες, είχαν να επιλέξουν μεταξύ δύο λύσεων: ή να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα του Internet, τα αγγλικά, ή να πλάσουν μια δική τους γλώσσα. Αυτό το δεύτερο έκαναν όσοι άρχισαν να γράφουν με τα greeklish.

Ποιοι χαρακτηρίζονταν «δίκαιοι φόνοι» στην αρχαιότητα;


Ο Ορέστης σκοτώνει τον Αίγισθο και την Κλυταιμνήστρα, Bernardino Μέι, 1654. Μετά τη δολοφονία του Αγαμέμνονα από την Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο, η Ηλέκτρα τον φυγάδευσε στη Φωκίδα, στο βασιλιά Στρόφιο, που ήταν θείος του. Ύστερα από χρόνια, ο Ορέστης επέστρεψε στις Μυκήνες με το φίλο και ξάδελφό του Πυλάδη, και εκδικήθηκε το θάνατο του πατέρα του Αγαμέμνονα, σκοτώνοντας την Κλυταιμνήστρα και τον εραστή της.

Ποιοι χαρακτηρίζονταν «δίκαιοι φόνοι» στην αρχαιότητα;

Η πύλη του Πλούτωνα ανακαλύφθηκε στην Τουρκία


Μία από τις λεγόμενες πύλες του Άδη ή του Πλούτωνα (που οι αρχαίοι θεωρούσαν ως είσοδο προς τον κάτω κόσμο) ανακαλύφθηκε στη νοτιοδυτική Τουρκία, όπως ανακοίνωσαν Ιταλοί αρχαιολόγοι.
Γνωστή ως Πύλη του Πλούτωνα (ο θεός Άδης στην Ελληνορωμαϊκή μυθολογία) θεωρείτο ως η πύλη στον μετά θάνατον κόσμο κατά Ελληνορωμαϊκή μυθολογία και παράδοση.
Ιστορικές πηγές τοποθετούσαν το σημείο στην Ιεράπολη της αρχαίας Φρυγίας, που σήμερα ονομάζεται Pamukkale, ενώ περιγραφόταν ως ένα άνοιγμα γεμάτο με θανατηφόρες και αποπνικτικές αναθυμιάσεις.
«Αυτός ο χώρος είναι γεμάτος από μια τόσο πυκνό ομιχλώδη ατμό, που κανείς μπορεί να δει μετά βίας το έδαφος. Κάθε ζώο που περνά μέσα βρίσκει ακαριαίο θάνατο», είχε γράψει ο Στράβων (64/63 π.Χ. - 24 μ.Χ. περίπου). «Έριξα μέσα σπουργίτια και ακαριαία εισέπνευσαν την τελευταία τους ανάσα και πέθαναν».

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ



( Από το βιβλίο του  DR. WAYNE W. DYER << Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ>>)
Πριν από πολλά χρόνια βρισκόμουν μαζί με μία από τις κόρες μου, που ολοκλήρωνε ένα πρόγραμμα στην άγρια φύση, το οποίο θα τη βοηθούσε να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά κάποια από τα εφηβικά της διλήμματα. Το τελευταίο πράγμα που της είπε η σύμβουλος της κατασκήνωσης ήταν: «Να θυμάσαι πάντα πως ότι σκέφτεσαι και ότι κάνεις επηρεάζει και άλλους ανθρώπους». Αυτό αληθεύει, και μάλιστα όχι μόνο όσον αφορά την επιρροή που ασκούμε στους φίλους, την οικογένεια, τους γείτονες και τους συναδέλφους μας.

Η Πνευματική δίαιτα των Επτά ημερών


               
 Το θέμα της δίαιτας είναι ένα από τα πρώτα θέματα που ενδιαφέρουν το κοινό σήμερα. Οι εφημερίδες και τα περιοδικά είναι γεμάτα άρθρα πάνω σ” αυτό το θέμα. Τα ράφια των βιβλιοπωλείων είναι γεμάτα τόμους που αποκαλύπτουν τα μυστήρια των πρωτεϊνών, των αμύλων, των Βιταμινών και ούτω καθεξής. Όλος ο κόσμος ασχολείται με την τροφή. Οι ειδικοί σ” αυτό το θέμα λένε πως σωματικά γινόσαστε ότι τρώτε πως ολόκληρο το σώμα σας αποτελείται από ότι φάγατε στο παρελθόν. Λένε πως αυτό που τρώτε σήμερα θα βρίσκεται στο αίμα σας μετά από τόσες ώρες κι ότι βρίσκεται στο αίμα σας, σχηματίζει όλους τους ιστούς που αποτελούν το σώμα σας κι εσάς τους ίδιους.

Ζεν, Διαλογισμός και Εγκεφαλικά Κύματα


                            
Το αιμόφυρτο κεφάλι του θιβετιανού μοναχού μετά τις τελευταίες συγκρούσεις με τις κινεζικές δυνάμεις κατοχής έχει κάνει μέσω του Internet τον γύρο του κόσμου. Οι εικόνες από την εξέγερση και τις συλλήψεις στο Θιβέτ, το οποίο τελεί υπό κατοχή από το 1951 όταν ο Λαϊκός Στρατός της Κίνας εισέβαλε στη χώρα, έρχονται καθημερινά στις τηλεοπτικές οθόνες. Κάποιοι μοναχοί επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν ενώ οι φήμες για νεκρούς και πολλούς τραυματίες ενοίκους των μοναστηριών φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται. Οι ίδιοι αυτοί μοναχοί, οι οποίοι ζητούν από τις δυνάμεις κατοχής να ζουν με λιγότερους περιορισμούς, δεν είναι κάποια καλομαθημένα αργόσχολα πλάσματα αλλά άνθρωποι ολιγαρκείς και εξαιρετικά σκληραγωγημένοι, που έχουν υποβληθεί σε σωματικές δοκιμασίες αλλά και ατελείωτες ώρες διαλογισμού ζεν.

Τα Ηλεκτρομαγνητικά κύμματα και οι επιπτώσεις τους επάνω στους Ανθρώπους

                                

Ο ανθρωπινός εγκέφαλος παρουσιάζει εκτός της ηλεκτρικής συμπεριφοράς και ηλεκτρομαγνητική. Το φάσμα των Συχνοτήτων που λειτουργεί είναι από 0.1 HZ έως 64 HZ .Δηλαδή πολύ χαμηλά.
Συνέπειες Ηλεκτρομαγνητικών Κυμάτων στον Άνθρωπο:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα