Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Δες τι έκανες! ΕΣΥ τα κατάφερες!

ΕΣΥ τα κατάφερες!



ΕΣΥ τα κατάφερες!

Τέτοιες μέρες, πριν ένα χρόνο ακριβώς, ξέραμε ότι ξεκινούσε μία πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας και σου ζητήσαμε να μείνεις μαζί μας. Να μας στηρίξεις και να συμμετέχεις στις δράσεις μας, δυναμώνοντας έτσι τη φωνή μας.

ΠΕΡΙ ΑΙΘΕΡΟΣ


Ας δοκιμάσουμε να ερμηνεύσουμε την λέξη ΑΙΘΗΡ.
Σύμφωνα με τις ελληνικές πηγές, που βασίζονται στα γραπτά του Πλάτωνος, η γλώσσα των Ελλήνων θεωρείται κωδικοποιημένη.
Πολλοί θεωρούν, ότι στην κάθε Ελληνική λέξη το σχήμα του γράμματος, η αλληλουχία των γραμμάτων, ακόμη και το αριθμητικό άθροισμα όλων των γραμμάτων μιας λέξεως κρύβουν την πληροφορία.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο "ΙΧΩΡ"

Στον ΙΧΩΡ γίνεται αναφορά απο αρκετούς Αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, 
σοφούς και επιστήμονες, με σημαντικότερους τον Όμηρο, τον Πλάτωνα, 
και τον Ιουλιανό. 
Η ουσία ΙΧΩΡ (ή ιγώρ) λέγεται ότι είναι η ουσία που κυκλοφορούσε 
στο αίμα των Ελλήνων θεών και ξεχώριζαν από τους κοινούς θνητούς. 

Γράφει ο Όμηρος. 
«ρέε δ’ άμβροτον αίμα θείο, ιχώρ, οις περ τε ρέει μαχάρεσση θεοίσιν». 
(ιλιάς Ε 340 και Οδύσσεια 405). 

Κατά τον Πλάτωνα «ο ιχώρ, το υγρόν, ο ορός του αίματος είναι απαλός 
της μαύρης και της οξείας χολής είναι δριμύς, όταν αναμειγνύεται ένεκα 
θερμότητας με αλμυρά συστατικά, τότε το ονομάζουμε οξύ φλέγμα». 
(Πλάτων, Τίμαιος, 39, 3). 

Τα Μυστήρια της Κρήτης


Οι χάρτες των μυστικών παραδόσεων την χαρακτηρίζουν ως έναν από τους ισχυρότερους Τόπους Δύναμης του πλανήτη. Τα μυστήρια της Κρήτης είναι πολλά. Κάποια από αυτά  είναι αποτυπωμένα στην αρχιτεκτονική της Κνωσσού!
Η Κρήτη θεωρείται από πολλούς μελετητές ξεχωριστή ήπειρος! Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια εντελώς ιδιαίτερη περιοχή. Είναι κυριολεκτικά τυλιγμένη με μια ισχυρή αύρα, ένα είδος αιθερικού μανδύα.

Η Σοφία των Ομηρικών Παραβολών


ΑΘΗΝΑ
Η Νοητική εξέλιξη των Ελλήνων
Οι Έλληνες, ο πρώτος λαός που κατέκτησε τη λογική σκέψη και διατύπωσε καθολικούς νόμους για τη λειτουργία του σύμπαντος, έπλασαν μια θεά που προσωποποιούσε την εξυπνάδα και τη φρόνηση. Η θεά της στρατηγικής και του πολέμου  που συνδυάζει τη δύναμη και τη γενναιότητα με τη σύνεση και την εξυπνάδα

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δημοκρατικές διαδικασίες!


ΚΑΤΙΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ…ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ



Σε μια ευρωπη που ενωνεται εις βαρος των λαων της ,σε μια Ελλαδα που ασφυκτιά κατω από το βαρος ενός πειραματος που δεν εχει τελος,εν μεσω αισχροκέρδειας των ελληνων βιομηχανων που μεσω των μνημονιων εισερχονται και εξερχονται μεσα στην κριση ασφαλείς η παραπομπη του πακωνσταντινου είναι το κερασακι στην τουρτα..

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Φαρμακευτική εταιρεία Merck παραδέχεται έγχυση καρκινικών ιών σε εμβόλια!!!

                                    

Ναι, ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί μέσω ιών του καρκίνου και προτού να πείτε ότι είναι λάθος διαβάστε εδώ:
Αυτή η εκπληκτική λογοκριμένη συνέντευξη διενεργήθηκε από τον ιατρικό ιστορικό Edward Shorterγια την δημόσια τηλεόραση WGBH (Βοστώνη) και Blackwell Science κόπηκε από την The Health Century  λόγω της τεράστιας ευθύνη της - η παραδοχή ότι τα εμβόλια της φαρμακευτικής εταιρείας  Merck έχει παραδοσιακά ενχύσει ιούς του καρκίνου (SV40 και άλλους) σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Πορτοκαλάδα θέτε; ..από πορτοκάλια;


-Πορτοκαλάδα θέτε; ..από πορτοκάλια;
-Όχι από μούσμουλα..
 

calendar-1-2013Ο παραπάνω τίτλος είναι η πασίγνωστη στιχομυθία μεταξύ δύο αξέχαστων Ελλήνων ηθοποιών (Σταυρίδης, Γκιωνάκης) στην ελληνική ταινία «Τα κίτρινα γάντια» (Φίνος Φίλμς 1960). 
Αποτελεί θρυλικό διάλογο του οποίου εμείς θα αξιοποιήσουμε τη διατροφική «πλευρά». Καταρχάς πρέπει να εξηγηθεί ξεκάθαρα ότι άλλο είναι η πορτοκαλάδα και άλλο είναι φυσικός χυμός.

Βασίλης Τσιτσάνης: 29 χρόνια από το θάνατό του


Με τα τραγούδια του τρικαλινού μάστορα, κάνεις μια βουτιά στα βάθη της ψυχής σου
Σκίντσας Γιώργος 

Τα πρώτα κόλπα αναρρίχησης στα αποτελέσματα της μηχανής του Facebook

                 

Η «κοινωνική» μηχανή αναζήτησης του Facebook τέθηκε πρώτη φορά σε λειτουργία στις 15 Ιανουαρίου, σε μια δοκιμή στην οποία συμμετέχει περιορισμένος αριθμός μελών από όλο τον κόσμο, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούν το Facebook σε US English. 

Εντούτοις, η περίοδος διεξαγωγής των δοκιμών προβλέπεται σύντομη, αν και η ενεργοποίηση του Facebook Graph Search για όλους θα γίνει σταδιακά. To Facebook προβλέποντας το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών επιχειρήσεων στους κόλπους του να ανέλθουν στην λίστα αποτελεσμάτων, εξέδωσε τα πρώτα tips για την βελτιστοποίηση της εμφάνισης στα αποτελέσματα της νέας μηχανής. Στην συνέχεια, θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε τα πρώτα κόλπα SEO με συμπληρωματικές πληροφορίες.

«Η Δημοσίευσις είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης»: από τον πατέρα της νεοελληνικής δημοσιογραφίας, Ιωάννου- Ιάκωβου Μάγερ, στην «εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα» σύγχρονη δημοσιογραφία…


___-TR~1
«Η Δημοσίευσις είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης»: γραμμένο με μεγάλα γράμματα το «ρητό» στην πρόσοψη των γραφείων της ΕΣΗΕΑ στην Ακαδημίας. Πατέρας του λόγου αυτού, που εξισώνει τη δημοσίευση με τη δικαιοσύνη, είναι βεβαίως ο Ιωάννης- Ιάκωβος Μάγερ, ο Ελβετός φιλέλληνας που πολέμησε για την ανεξαρτησία της Ελλάδας και σκοτώθηκε κατά την Έξοδο του Μεσολογγίου μαζί με τη Μεσολογγίτισσα γυναίκα του και τα δυο μικρά παιδιά τους.

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ - ΜΕΡΟΣ Β΄ Ο ΟΡΦΙΚΟΣ

                             Φωτογραφία: ® Geras Georg:

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ - ΜΕΡΟΣ Β΄

Ο ΟΡΦΙΚΟΣ

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι Mythologists, στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συνεχειών μας για τους αρχαιοελληνικούς μύθους της δημιουργίας, σήμερα θα αναφερθούμε στον Ορφικό Μύθο.

Σύμφωνα με τους Ορφικούς, «ο Άνεμος ξελόγιασε τη μαυροφτέρουγη Νύχτα, τη θεά που ακόμη και ο Ζεύς σεβόταν, και γέννησε αυτή ένα ασημένιο αβγό στους κόλπους του Σκότους». Με τον τρόπο αυτό ξεκινάει την περιγραφή του Ορφικού Μύθου της δημιουργίας ο R. Graves στο βιβλίο του «Οι ελληνικοί μύθοι», που αναφέραμε και την προηγούμενη εβδομάδα. Στη συνέχεια γεννήθηκε ο Έρως, ο οποίος βγήκε από το αβγό αυτό• αλλιώς ονομαζόταν Φάνης (Φανερωτής). Ο Έρως-Φάνης ήταν και αρσενικός και θηλυκός συνάμα (ερμαφρόδιτος) με χρυσά φτερά και τέσσερα κεφάλια(1) και έθεσε σε κίνηση ολάκερο το Σύμπαν. Η Νύχτα τον ονόμασε Ηρικεπαίο(2) και Πρωτογενή Φαέθωντα(3) και κατοικούσε μαζί του σε ένα σπήλαιο, μπροστά στο οποίο καθόταν η Ρέα χτυπώντας ένα χάλκινο τύμπανο, με σκοπό να ακούνε προσεκτικά οι άνθρωποι τους χρησμούς της. Ο Φάνης δημιούργησε τη Γη, τον Ουρανό, τον Ήλιο και τη Σελήνη, ενώ το Σύμπαν το κυβερνούσε η τριπλή θεά(4), έως ότου πήρε τα σκήπτρα ο Ουρανός (μετάβαση από μητριαρχία στην πατριαρχία).

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο Ορφικός Μύθος και για τη δημιουργία των ανθρώπων και τη γέννηση του Πρώτου Διονύσου, αλλιώς Ζαγρέα, γιου του Δία και της Περσεφόνης (κόρης του Δία και της Δήμητρας – Ρέας) και διαδόχου του Δία στη βασιλεία του Ουρανού. Διαβάστε περισσότερα στο εξαιρετικό άρθρο του Alberto Bernabe “Ο Ορφικός μύθος περί προελεύσεως του ανθρώπου” που σας παραθέτω, το οποίο περιέχει βασικά στοιχεία για τον Ορφέα (που αναφέρθηκε αυτήν την εβδομάδα και σε άλλη ανάρτηση), για τη θρησκεία του Ορφισμού και όλες τις αναλύσεις του μύθου αυτού με βάση τις πηγές (Ηρόδοτος, Παυσανίας, Πλάτων, Πυθαγόρας και άλλοι φιλόσοφοι, Πίνδαρος, Καλλίμαχος κτλ.). Καλή Κυριακή σε όλους!

_________

(1)Τα τέσσερα κεφάλια του Έρωτα-Φάνη αντιστοιχούσαν στα συμβολικά ζώα των τεσσάρων εποχών, βλ. χρησμός Κλαρίου Απόλλωνα του Μαντείου Κολοφώνας για τον υπερβατικό θεό Ιάων: Ζεύς (κριάρι), Άνοιξη• Ήλιος (λιοντάρι), καλοκαίρι• Άδης (φίδι), χειμώνας• Διόνυσος (ταύρος), φθινόπωρο (Νέο Έτος). 
(2)Ηρικεπαίος: σημαίνει «αυτός που τρέφεται με ρείκια», μια ουράνια μέλισσα που βουίζει συνεχώς, γιος της Μεγάλης Θεάς.
(3)Φαέθων Πρωτογενής: σημαίνει «ο πρωτογέννητος που λάμπει», ταυτίζεται με τον Ήλιο, το σύμβολο της Φώτισης.
(4)Τριπλή Θεά: Νύχτα - Τάξη - Δικαιοσύνη.


http://argolikivivliothiki.gr/2011/11/23/%CE%BF-%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1/

Ο ΟΡΦΙΚΟΣ

Σύμφωνα με τους Ορφικούς, «ο Άνεμος ξελόγιασε τη μαυροφτέρουγη Νύχτα, τη θεά που ακόμη και ο Ζεύς σεβόταν, και γέννησε αυτή ένα ασημένιο αβγό στους κόλπους του Σκότους». Με τον τρόπο αυτό ξεκινάει την περιγραφή του Ορφικού Μύθου της δημιουργίας ο R. Graves στο βιβλίο του «Οι ελληνικοί μύθοι». Στη συνέχεια γεννήθηκε ο Έρως, ο οποίος βγήκε από το αβγό αυτό, αλλιώς ονομαζόταν Φάνης (Φανερωτής). 

Το Τραγούδι της Ημέρας - ''Πού 'σαι Θανάση'' Γιώργος Ζαμπέτας-Χαράλαμπος Βασιλειάδης



                                         Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΜΠΕΤΑΣ - "ΠΟΥ

Ο Γιώργος Ζαμπέτας ήταν,είναι και θα είναι από τους πιο ''ροκ'' συνθέτες της χώρας. 

Ανάμεσα στα τραγούδια του που έχουν μείνει αξέχαστα και ταξιδεύουν στο χρόνο και ένα από τα πιο αγαπημένα μου είναι και το τραγούδι ''Πού 'σαι Θανάση''.
Ένα τραγούδι που ακούγοντάς το σου αφήνει μια γλυκιά θλίψη, όπως τα περισσότερα τραγούδια του Ζαμπέτα. 

ALOE VERA- ΈΝΑ ΦΥΣΙΚΌ ΦΆΡΜΑΚΟ

* Σπάει τα ταμεία! Στην κυριολεξία... *



Απόψε σε πρώτη προβολή στο κανάλι της βουλής..


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα