Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Ο πόλεμος λογικής και παράνοιας


Ο πόλεμος λογικής και παράνοιας

«Είσαι ένα ψεγάδι στο σχέδιο, Γουίνστον. Είσαι μια κηλίδα που πρέπει να σβηστεί. Δεν σου είπα μόλις τώρα πως διαφέρουμε από τους διώκτες του παρελθόντος; Δεν ικανοποιούμαστε με μιαν αρνητική υποταγή, ούτε ακόμα και με την πιο ταπεινή υποταγή. Οταν στο τέλος θα μας παραδοθείς, αυτό πρέπει να γίνει με την δική σου θέληση. Δεν καταστρέφουμε τον αιρετικό όσο μας αντιστέκεται. Οσο μας αντιστέκεται, δεν τον καταστρέφουμε ποτέ. Τον προσηλυτίζουμε, κυριεύουμε την ψυχή του, τον αναπλάθουμε. Εξαλείφουμε κάθε κακό και κάθε ψευδαίσθηση από μέσα του. Τον παίρνουμε με το μέρος μας, όχι μόνο φαινομενικά, αλλά πραγματικά με την ψυχή και το μυαλό του. Προτού τον σκοτώσουμε τον κάνουμε δικό μας.» 1984, Τζ. Οργουελ

***
Αυτές τις παράξενες μέρες, της καραντινάτης ζωής μας, το κόλλημα με το διαδίκτυο έχει πάρει διαστάσεις επικές! Όλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι γίνεται, πόσο κινδυνεύουν, πότε θα βγούμε από τα σπίτια, ποιος προκάλεσε όλο αυτό το μακελειό η φύση, ξέφυγε από εργαστήριο, έχουμε βιολογικό πόλεμο ή μια ακόμα επιδημία κλπ. κλπ.

Ο πόλεμος μεταξύ λογικής και παράνοιας έχει χτυπήσει κόκκινο, όπου βέβαια κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει που ξεκινάει η μία και που καταλήγει η άλλη. Ο καθένας μπορεί να πει ότι του γουστάρει. Είναι η στιγμή που μπορούν να πλασαριστούν τα πιο μεγάλα ψέμματα και οι οι πιο μεγάλες αλήθειες και οι φοβισμένοι άνθρωποι που τους εκτοξεύονται στην μούρη τους, τόνοι από τρομολαγνικές ειδήσεις, με δημοσιοκάφρους να αναμεταδίδουν συνέχεια εικόνες θανάτου, έχουν κλειστεί στα σπίτια ελπίζοντας να μην τους συμβεί το μοιραίο.

Τι όμως είναι απάτη και τι όχι;

Λίγο δύσκολο κανείς να μεταδώσει αλήθειες σε ένα πλήθος που συμβαίνει το εξής παράδοξο. Μπορείς να αναφέρεις πως π.χ. υπάρχει μια διεθνής τρομοκρατική οργάνωση που αποτελείται από πανίσχυρους μεγιστάνες που κάνουν παιχνιδάκια με τις ανθρώπινες ζωές, και που έχει εκτοξεύσει ένα θανατηφόρο ιό με σκοπό να κάνει ξεκαθάρισμα του πληθυσμού, οικονομικές ανακατατάξεις κυριαρχίας ή σχέδια για διάφορες μελλοντικές δυστοπικές κοινωνίες όπου η πλειοψηφία των ανθρώπων θα είναι απλά κρέας για σφάξιμο. Την ίδια στιγμή θα πεταχτούν ολόκληρα πλήθη απόλυτα «λογικών» οι οποίοι θα ονομάσουν κάποιον που λέει κάτι τέτοιο στην καλύτερη περίπτωση ψυχοπαθή στην χειρότερη πρακτοράκι που εξυπηρετεί κάποια αόριστα συμφέροντα.

Αυτοί οι ίδιοι που θα γελάσουν, θα κοροϊδέψουν, θα πετάξουν τόνους λάσπης στον «ηλίθιο» που λέει τέτοιες μαλακίες, είναι οι ίδιοι στο μεγαλύτερο μέρος, που πιστεύουν με απόλυτη βεβαιότητα και ευλάβεια, πως ένα φίδι έδωσε σε μια γκόμενα ένα μήλο κι εκείνη το πάσαρε στον δικό της να το φάει και αυτό προκάλεσε τη πτώση της ανθρωπότητας στο μεγάλο αμάρτημα!!!

Είναι εκείνοι που θεωρούν αυτονόητο πως πτώματα είναι θαυματουργά, πως μπορείς να δωροδοκήσεις μια εικόνα και να φτιάξει το χαλασμένο σου μάτι, πως ένα ποτήρι κρασί περιέχει σάρκα και αίμα, πως ένας τύπος πήρε μια πλάκα με εντολές από τον δημιουργό του σύμπαντος, και πως αν δεν είσαι καλό παιδί υπάρχει ένας τύπος με κερατάκια και ουρίτσα που θα σε τσιμπήσει με μια τσουγκράνα και θα σε πετάξει σε ένα καζάνι να γίνεις ξεροψημένη γουρουνοπούλα!!!!

Η προφητεία

Η προφητεία:


Μας ειπώθηκε ότι θα δούμε την Αμερική να έρχεται και να παρέρχεται. Κατά κάποιον τρόπο η Αμερική πεθαίνει από μέσα, επειδή (οι άνθρωποι) ξέχασαν τις οδηγίες για το πως να ζεις στην γη. Είναι η πεποίθηση των Χόπι, είναι η πίστη μας, ότι εάν δεν είστε πνευματικά συνδεδεμένοι με την γη και να κατανοείτε την πνευματική πραγματικότητα του πως να ζείτε πάνω στην γη, είναι πολύ πιθανόν ότι δεν θα τα καταφέρετε.

Το καθετί είναι πνευματικό, το καθετί έχει ένα πνεύμα, το καθετί εκφράστηκε από τον Δημιουργό, τον ένα και μοναδικό Δημιουργό. Μερικοί άνθρωποι τον αποκαλούν Θεό, μερικοί τον αποκαλούν Βούδα, μερικοί άνθρωποι τον αποκαλούν Αλάχ, μερικοί άνθρωποι τον αποκαλούν με άλλα ονόματα. Εμείς τον αποκαλούμε Τουνκασίλα.....Παππούλη. Βρισκόμαστε εδώ στην γη μόνο για λίγους Χειμώνες, μετά φεύγουμε για τον κόσμο των πνευμάτων. Ο κόσμος των πνευμάτων είναι πιο αληθινός απ´ ότι οι περισσότεροι μας πιστεύουν. Ο κόσμος των πνευμάτων είναι το άπαν. Πανω από το 95% του σώματος μας είναι νερό. Για να παραμείνετε υγιείς, πρέπει να πίνετε καλό νερό. Το νερό είναι ιερό, ο αέρας είναι ιερός.

Το DNA μας είναι καμωμένο από το ίδιο το DNA των δέντρων, τα δέντρα αναπνέουν ότι εμείς εκπνέουμε, εμείς χρειαζόμαστε ότι τα δέντρα εκπνέουν. Έτσι έχουμε ένα κοινό προορισμό με τα δέντρα.

Κάτι μυστηριώδες συμβαίνει στον ουρανό σε όλο τον κόσμο που γίνεται αντιληπτό ολοένα και περισσότερο λόγω καραντίνας

Κάτι μυστηριώδες συμβαίνει στον ουρανό σε όλο τον κόσμο που γίνεται αντιληπτό ολοένα και περισσότερο λόγω καραντίνας
10 Απριλίου 2020: Παράξενοι και μυστηριώδεις θόρυβοι στους ουρανούς μας έχουν ακουστεί και εξακολουθούν να ακούγονται με περισσότερη ένταση σε διάφορες ηπείρους, χωρίς προφανή εξήγηση. Ειδικά, όμως, το τελευταίο διάστημα που μεγάλο μέρος του πλανήτη βρίσκεται σε καραντίνα, ίσως, και να υπάρχει μία εξήγηση.
Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν δημοσιεύσει βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνουν αυτό το περίεργο φαινόμενο, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και τη νύχτα. Σε μερικές περιπτώσεις, οι μυστηριώδεις ήχοι είναι τέτοιοι που προκαλούν τρόμο σε πολλούς ανθρώπους.
Το φαινόμενο έχει περιγραφεί με ποικίλους τρόπους, όπως ο ήχος μιας τρομπέτας, ένας μεταλλικός θόρυβος, ακόμα και ως ψαλμωδίες. Αλλά τι προκαλεί πραγματικά το θόρυβο;

Η ατομική και η κρατική ευθύνη

Το Κράτος και η ατομική μας ευθύνη - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online
Έγινε πολύς λόγος τούτες τις μέρες για την ατομική ευθύνη και την κρατική ευθύνη. Δεν υπάρχει στ' αλήθεια κρατική ευθύνη. Δεν υπάρχει κάπου σε ένα μέρος ένα πλάσμα που λέγεται “κράτος” και αυτό το πλάσμα έχει μια ευθύνη, αντίστοιχη με αυτή που έχω εγώ, το άτομο. Και οι άλλοι άνθρωποι σαν εμένανε έχουν και αυτοί την δική τους ατομική ευθύνη. Έτσι όπως εγώ έχω ευθύνη να ταΐζω το Ζάχο, υπάρχουν κάποιοι που βρίσκονται σε “κρατικές θέσεις” και έχουν ευθύνη να υπογράφουν διατάγματα και νομοθετήματα και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Αυτοί οι άνθρωποι ανταποκρινόμενοι επαρκώς ή όχι στις ευθύνες τους αποφασίζουν για τον αν πχ θα γίνονται τεστ δειγματοληπτικά ή όχι, αποφασίζουν για να δοθούν επιδόματα ή να ενισχυθούν επιχειρήσεις ή για το πότε θα αρθεί ένας περιορισμός. Δεν υπήρξε λοιπόν ποτέ ένα πλάσμα που λέγεται “κράτος” και το οποίο έχεις συγκεκριμένες ευθύνες και πράττει κάπως. Άνθρωποι είναι όλοι, με μια ευθύνη, να ανταποκριθούν στις αναγκαιότητες της στιγμής.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ



Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που αυξάνουν γενικώς τον κίνδυνο για κάποιο αγγειακό  εγκεφαλικό επεισόδιο και όσο περισσότερους από τους παράγοντες κινδύνου έχουμε, τόσο  περισσότερο αυξάνονται και οι πιθανότητες για ένα τέτοιο επεισόδιο. Έτσι και για να μειώσουμε αυτόν τον κίνδυνο, θα πρέπει να ελέγξουμε τους παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη διαταραχή και είναι κυρίως οι παρακάτω:

  • Αρτηριακή υπέρταση

  • Κάπνισμα

  • Σακχαρώδης Διαβήτης

  • Καρδιακά νοσήματα, όπως η νόσος των καρωτίδων, η στεφανιαία νόσος και η κολπική μαρμαρυγή

  • Σωματική αδράνεια και παχυσαρκία

 

Εκτός της μείωσης του συγκεκριμένου κινδύνου με τον περιορισμό των παραπάνω βλαπτικών παραγόντων, σήμερα έχουμε στη δάθεσή μας, για τη διάγνωση και την αποφυγή του κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο, την ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδο προσδιορισμού της αύξησης του βαθμού εντροπίας στον άνθρωπο, μέσω ειδικού υπολογιστικού συστήματος.

Σάββατο του Λαζάρου* 'Ήλιος Τετράγωνο με Πλούτωνα* Βρες τα Αρχεία σου*




11. 4. 2020




Σάββατο του Λαζάρου*





Κι ο Ήλιος να πλησιάζει


τον Πλούτωνα σε Τετράγωνο*




Φως στον Κάτω Κόσμο σου*


Στον Άδη σου*




Ίσως νιώθεις πως ο Θυμός


σε έχει κατακλείσει,


δικές σου πεποιθήσεις


απέναντι στις πεποιθήσεις


των άλλων*


Ναι, είναι μέρες που ο Φανατισμός,


η αίσθηση ότι ο καθένας


πιστεύει ότι έχει δίκιο


και θέλει να το επιβάλλει


στον άλλον,


το ''εγώ'',

Ιερός πόλεμος

Νικόδημος

1. Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουμε σχεδόν κάθε αφήγηση κυριολεκτικά, ακόμα και παραβολές και μύθους. Πιστεύουμε π.χ. πως ο προφήτης Ηλίας ανελήφθη στον ουρανό σαν σε τυφώνα πάνω σε μια φλεγόμενη άμαξα με φλεγόμενα άλογα, (Βασ. Δ΄, 2.11), ή ο Ιησούς Χριστός ανελήφθη ανελήφθη μετά την ανάσταση του ή ο Μωάμεθ, που πήγε από τη Μέκκα στην Ιερουσαλήμ με το άλογο του al-Burāq μια νύχτα του 621! Ενώ γνωρίζουμε πως είναι αδύνατο να επιβιώσουν υλικά σώματα στο διάστημα. Και ούτως ή άλλως, τι πήγαν να κάνουν εκεί, στο κενό και κρύο διάστημα;

Νομίζουμε στην εύπιστη άγνοιά μας πως και οι αρχαίοι όλοι πίστευαν με τον ίδιο τρόπο, ίσως και πιο έντονα. Δεν σκεπτόμαστε πως πιθανόν μερικοί (ή πολλοί) να μην έπαιρναν τους μύθους τους τόσο κυριολεκτικά. Στην πραγματικότητα ξέρουμε πως μερικοί (ή πολλοί, νουνεχείς) έπαιρναν τους μύθους τους ως διδακτικές παραβολές για βαθύτερες αλήθειες και, μάλιστα, έβλεπαν πολλά υλικά φαινόμενα και συμβάντα ως σύμβολα ή αντανακλάσεις ανώτερων πνευματικών καταστάσεων κι ενεργειών.

2. Έτσι σε πολλές κουλτούρες βλέπουμε πως ο «ιερός πόλεμος» αναφέρεται σε μια εσωτερική μάχη στον «δρόμο προς τον Θεό». Σε λαούς που θεωρούμε άγριους, απολίτιστους ή «πρωτόγονους» το μαγικό (=πνευματικό) στοιχείο και το πολεμικό συχνά είναι σύμμεικτα.

Στην αρχαία Ελλάδα οι ουράνιοι θεοί πολέμησαν και καθυπόταξαν τους τιτάνες και γίγαντες εδραιώνοντας την ευταξία του Κόσμου. Στην Περσία το έκαναν διαρκώς οι φωτεινές δυνάμεις του Μίθρα και Αχούρα Μάζντα εναντίον των διαβολικών δυνάμεων του χάους, του κακού Angra Manyu (και αργότερα Ahriman). Στη Βεδική Ινδία οι θεοί (deva) νίκησαν τις λεγεώνες των διαβόλων asura· μα σε πολλά κείμενά τους λένε πως αυτές οι δυνάμεις είναι μέσα στον άνθρωπο (Ṛgveda 6.9.6.;6.75.9.; Atharva veda 5.9.7.; 10.8.32.). Και στον χριστιανισμό άγιοι και ασκητές πρέπει να πολεμήσουν τις διαβολικές δυνάμεις που προσπαθούν να τους παρασύρουν έξω από τον δρόμο που οδηγεί στον Θεό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα