Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοιχτά της Αθήνας το Πολεμικό μας Ναυτικό έχει περικυκλώσει τουρκικό πολεμικό πλοίο!

ΤΩΡΑ: Ανοιχτά της Αθήνας το Πολεμικό μας Ναυτικό έχει περικυκλώσει τουρκικό πολεμικό πλοίο!

Αυτήν την ώρα ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο βρίσκεται έξω από την Κέα περικυκλωμένο από εφτά πολεμικά Ελληνικά πλοία τα οποία είναι έτοιμα να του φράξουν το δρόμο προς την Αθήνα ενώ συχνές είναι και οι πτήσεις Ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στην ευρύτερη περιοχή.

ΚΥΠΡΟΣ, ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Φωτογραφία για ΚΥΠΡΟΣ, ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ



Όπως όλα δείχνουν, η Κύπρος «πουλάει» αρκετά ακριβά τη γεωστρατηγική της θέση. Το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκώλ. 

Η καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης φαίνεται να είναι εφικτή, με τη βοήθεια της γεωστρατηγικής της θέσης – αν και ελλοχεύουν μεγάλοι κίνδυνοι, αφού πρέπει να πάρει σαφή θέση είτε υπέρ της ΕΕ, είτε της Ρωσίας, είτε των Η.Π.Α.

Οι Η.Π.Α., εντελώς ξαφνικά, αναβάλλουν την επίθεση στη Συρία, ανακοινώνοντας ότι θα ζητηθεί προηγουμένως η έγκριση του Κογκρέσου – έχοντας μοναδικό σχεδόν σύμμαχο τη Γαλλία, ο πρόεδρος της οποίας προσπαθεί να ανακτήσει την εκλογική του δύναμη, με τη βοήθεια ενός πολέμου (έχει καταρρεύσει στις δημοσκοπήσεις, ενώ η χώρα του μαστίζεται από τεράστια οικονομικά και διαρθρωτικά προβλήματα, αποτελώντας τη μεγαλύτερη ίσως βόμβα στα θεμέλια της Ευρωζώνης).

3. Ποιοι είναι οι "αντάρτες" που θέλουν να ρίξουν τον Άσαντ; Επικίνδυνα παιχνίδια



Το τουρκικό μέτωπο 

Στην Τουρκία, μια χώρα- μέλος του ΝΑΤΟ εδώ και 60 χρόνια, που σύντομα θα στεγάσει τις εγκαταστάσεις για την αντιπυραυλική ασπίδα, ο πρώτος στις προτιμήσεις και αυτός που έχει την υπεροχή, είναι ο 
ASL.

Ο υποτιθέμενος αρχηγός του, 
Riyadh Al Assaad , έχει την έδρα του στην τουρκική επαρχία Hatay, που ανήκε στη Συρία, υπό την άμεση προστασία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως όλοι γνωρίζουν, η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους  εχθρούς του καθεστώτος της Δαμασκού. Μη θέλοντας να "περάσουν για ιμπεριαλιστικές", οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ ενθαρρύνουν την Άγκυρα να διασχίσει τον Ρουβίκωνα, ή μάλλον τον Ορόντη, και να ξεκινήσει πόλεμο κατά της Συρίας.

2. ΣΥΡΙΑ: Ποιοι είναι οι "αντάρτες" που θέλουν να ρίξουν τον Άσαντ; Επικίνδυνα παιχνίδια


Ο μύθος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού(ASL
Πρέπει να το παραδεχτούμε: οι κυνηγοί δικτατόρων που κατοικοεδρεύουν στις αίθουσες σύνταξης των μεγάλων μμε έχουν άκρως ειδικευτεί στην τέχνη του καμουφλάζ, όταν πρέπει να προβάλλουν τους "αντιστασιακούς"  που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους .

Σαν πραγματικοί πλαστικοί χειρούργοι, έκαναν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (ASL) να μοιάζει με ένα δημοκρατικό κίνημα αντίστασης γνήσιων και συμπαθητικών  ακτιβιστών,λιποτακτών ανθρωπιστών που αηδίασαν από τις αγριότητες του τακτικού στρατού της Συρίας.


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο στρατός του καθεστώτος του κόμματος Μπάαθ δεν συμπεριφέρεται με το γάντι, και ότι διαπράττει ασυγχώρητες καταχρήσεις εξουσίας εναντίον αμάχων, είτε πρόκειται για τρομοκράτες, είτε για ειρηνικούς διαδηλωτές και απλούς πολίτες που μπλέκουν σε διασταυρούμενα πυρά.

Ως προς αυτό, τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρονται  μέχρι εμετού σε εγκλήματα που αποδίδονται στα συριακά στρατεύματα, κάποιες φορές με το δίκιο τους, αλλά πολλές φορές άδικαιολόγητα. Διότι, όσογια τη βαναυσότητα, η συμπεριφορά του 
ASL δεν είναι καλύτερη.


Μόνο κάποιοι λίγοι δημοσιογράφοι, όπως ο Ολλανδός Jan Eikelboom, τολμούν  να δείξουν και την άλλη όψη του νομίσματος, δηλαδή ένα σαδιστικό και αισχρό ASL.

1.ΣΥΡΙΑ: Ποιοι είναι οι "αντάρτες" που θέλουν να ρίξουν τον Άσαντ; Επικίνδυνα παιχνίδια



Η αμερικανική στρατιωτική μηχανή έχει ήδη οπλίσει και η στρατιωτική επέμβαση στη Συρία μοιάζει -για μια ακόμη φορά- εξαιρετικά πιθανή. Ίσως να είναι αναπόφευκτη λενε κάποιοι. Η πτώση του Άσαντ είναι ο αντικειμενικός σκοπός της και το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι αν αυτό αποτελεί “λύση”. Έχοντας πια την εμπειρία των όσων προέκυψαν από την λεγόμενη αραβική άνοιξη δεν μπορεί παρά να υπάρχει προβληματισμός: τι θα ακολουθήσει μετά τον Άσαντ; Ποιοι είναι αυτοί οι αντάρτες που προσπαθούν να τον ρίξουν; Τι ζητούν και τι θα φέρουν μαζί τους μετά από τη πτώση του; Τα μηνύματα δεν είναι διόλου αισιόδοξα.

Μια εξαιρετική ανάλυση του του Bahar Kimyongür, συγγραφέα του Syriana, la conquête continue, Ed. Couleur Livres et Investig'action, 2011 απόφοιτου της σχολή Ιστορίας και Αρχαιολογίας της  τέχνης, του Ελεύθερου Πανεπιστήμιου των Βρυξελλών θα μας βοηθήσει να δούμε τι ακριβώς πρεσβεύουν αυτοί οι “αντάρτες” οι οποίοι έχουν δημιουργήσει τον λεγόμενο Ελεύθερο Στρατό της Συρίας,ο οποίος όμως μέχρι στιγμής γνωρίζει την ήττα από τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Τη μετάφραση του κειμένου έχει κάνει το pergadi.blogspot  .

3. ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΕΩΝ Ο ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ

Ο Κώδικας Των Ελλήνων Αθάνατων - Βασίλης Λυκιαρδόπουλος
Παράγραφος [α80– α95] της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ και ΕΡΜΗΝΕΙΑ της παραγράφου σύμφωνα με την εκδοχή που αφορούσε τους απογόνους των Δωριέων του 840 π.χ.
Ε π ι κ ε φ α λ ι δ ε ς
Ο πατερας του Δια / είναι σημαντικό να ορκιστείτε πως θα προσλάβετε ιερή γνώση διαλογιζόμενοι / ποιου γενετικού κωδικα παιδί είσαι;;; / η Αθηνά ζητά ταχύτατα την ενημέρωση της Καλυψώς / ο διακτορος Αργειφοντης Ερμής στην Ωγυγία / η δραστηριότητα των Aχαιων πάνω στη Γη που ενόχλησε τον Δια / η Αθηνά για πρώτη φορά στην Ιθάκη 33 / οι δεσμεύσεις της Αθηνάς / 500 εικοσάχρονοι Δωριείς στη Σπάρτη μέσω της αστροπυλης της Πύλου / που βρίσκεται το αστροπλοιο που σας δωρίσαμε;;; / Το κλειδί για να αποκτήσετε δόξα μεταξύ των ανθρώπων της γης

2. Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΧΑΙΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑ - ΟΝΤΑΣ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑ

Ο Κώδικας Των Ελλήνων Αθάνατων - Βασίλης Λυκιαρδόπουλος
Ο ΔΙΑΚΤΟΡΟΣ ΑΡΓΕΙΦΟΝΤΗΣ ΕΡΜΗΣ ΣΤΗΝ ΩΓΥΓΙΑ


Ο ΕΡΜΗΣ είναι θεός Υιός του Δια και της Μαίας ,είναι άγγελος των θεών και εκτελεί τις παραγγελίες του Δια πηγαίνοντας στους θνητούς όταν αυτοί έχουν προβλήματα ,φέρει κηρύκειο και χρυσά πεδιλα.Ειναι και ψυχοπομπός και οδηγεί τις ψυχές στον Αδη.

είναι γνώστης όλου του σύμπαντος και μόνος του αντιμετωπίζει τους Αχαιούς, είναι η προσωποποίηση της οργής του ΔΙΑ ,της Ολύμπιας Ε.Ε. 
Το επίθετο του Ερμή «διακτορος» έχει διπλή ερμηνεία , έκτος από διανομέας δώρων και θησαυρών είναι και ο διανομέας της οργής του ΔΙΑ .
Είναι αυτός που φέρει σε πέρας τις «βρώμικες» δουλειές των Αθάνατων ,αυτός που επιβάλλει τον Γαλαξιακό Νόμο όταν οι διαπραγματεύσεις οδηγούνται σε αδιέξοδο. Είναι ο φονιάς των Αργείων.

1. ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - 500 ΕΙΚΟΣΑΧΡΟΝΟΙ ΔΩΡΙΕΙΣ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΠΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ - ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΩΡΙΣΑΜΕ;;;

Ο Κώδικας Των Ελλήνων Αθάνατων - Βασίλης Λυκιαρδόπουλος



ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Οι θεοί επιτρέπουν στον γενετικό κωδικα του «Οδυσσέα» ,που αποδίδει άνδρες ταπεινούς και νοητικά πλούσιους , να επιστρέψει στον πλανήτη Ιθάκη 33.


Η συμφωνία Δια-Ποσειδώνα «λύνει» τα χέρια της Αθηνάς ,η οποία έχει δεσμευτεί αυτόν που υπολείπεται σε γνώση, τον πρωτόγονο κάτοικο της ΓΗΣ να βοηθήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει.


Στην ουσία η συμφωνία δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στον πλανήτη να κατοικηθεί από νοήμονα όντα ,τέτοια, που υπάρχουν σε κάθε γωνιά του σύμπαντος. 

Η Αθηνά γνωρίζει πολύ καλά το «εργαλείο» που θα χρησιμοποιήσει [Ε.Ε.] και η προσπάθεια της επικεντρώνεται στο πως θα εξαλείψει τα εμπόδια που τοποθετήθηκαν στην διακίνηση της γνώσης μέσα στους ανθρώπινους εγκεφάλους,ετσι ώστε η λαμπρή γνώση της Ε.Ε. να γίνει κτήμα όλων των ανθρώπων στη ΓΗ.

Κινείστε προς το επιθυμητό σας πεπρωμένο!!!




Με το Σεπτέμβρη να καταφθάνει αισθανόμαστε τις δονήσεις σας να ανεβαίνουν ακόμη, και τη Μητέρα Γη να σας καλωσορίζει επίσης μέσα στη νέα της πραγματικότητα. Ο Ήλιος σας φαίνεται να λάμπει πιο λαμπρά από ποτέ άλλοτε, καθώς επιτρέπετε στους εαυτούς σας να μπορούν να βλέπουν τις ενέργειες που εισέρχονται στον κόσμο και τα σώματά σας. 
 
 
   Κοιτάξτε τριγύρω σας και θα παρατηρήσετε πως τα χρώματα είναι ακόμη πιο έντονα από ό,τι ήταν ένα μήνα πριν, και αυτό δεν οφείλεται στην άφιξη του φθινοπώρου ή σε κλιματικές αλλαγές, αλλά σε εσάς που καθαρίζει η όρασή σας, ανεξάρτητα από το πού ζείτε πάνω στον κόσμο σας. Απολαύστε αυτή τη χρωματική πανδαισία και να ξέρετε πως κινείστε προς το επιθυμητό σας πεπρωμένο. 

Μυστηριώδες πλάσμα της θάλασσας ξεβράστηκε στην παραλία Α Jomoro (Φωτογραφίες)

Ο επικεφαλής του θηλαστικού το οποίο όπως συλλαμβάνεται από τον κ. Ισαάκ Bentum Williams
( Το κεφάλι του θηλαστικού  όπως φωτογραφήθηκε από τον κ. Isaac Bentum Williams)

Ένα παράξενο πλάσμα  ξεβράστηκε στην  παραλία Asanta στην περιοχή Jomoro της Γκάνα.Το πλάσμα ζύγιζε μεταξύ έξι και οκτώ τόνους, σύμφωνα με το JoyOnline .
Ο επιχειρηματίας που φωτογράφησε αυτό το πλάσμα, Isaac Bentum Williams, δήλωσε στο Joy News ότι το κεφάλι  του θηλαστικού μοιάζει με κροκόδειλο ενώ η ουρά του μοιάζει με εκείνη μιας φάλαινας.

Φθείρες (ψείρες) και κόνιδα στο κεφάλι. Αντιμετώπιση και πρόληψη με φυσικά μέσα.


Επιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ.βιολόγος
Οι ψείρες είναι συχνό φαινόμενο στις παιδικές ηλικίες και παρατηρείται μεγάλη έξαρση ιδίως στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς. Οι πιθανότητες να κολλήσει και το δικό σας παιδί ψείρες είναι αρκετά μεγάλες, ειδικά όταν πηγαίνει στο σχολείο, και στην πραγματικότητα δεν μπορείτε να το αποφύγετε ότι και να κάνετε. Άλλωστε η καθαριότητα έπαψε να είναι επιχείρημα ότι κάποιος δεν κολλάει ψείρες. Απλά έχετε το νου σας και αν δείτε το παιδί σας να ξύνει επίμονα το κεφάλι του κάντε έναν έλεγχο, που είναι πολύ απλός.

Η Ελλάδα εχθρός των Αράβων

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

«Τι κερδίσαμε τόσες δεκαετίες που υποστη-ρίζαμε τους Αραβες; Τίποτα!», ισχυρίζονται οι κυβερνητικοί προ- παγανδιστές της αντιαραβικής γραμμής που επικρατεί εσχάτως
Πόλεμο εναντίον της Συρίας ευαγγελίζεται ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευάγγελος Βενιζέλος. Μέσα στον Σεπτέμβριο προγραμματίζει, βλέπετε, να ταξιδέψει στις ΗΠΑ. Οπότε εναρμονίζεται πλήρως με τη φιλοπόλεμη γραμμή της Ουάσιγκτον προκειμένου να ανεβάσει, όπως νομίζει, τις πολιτικές μετοχές του στα μάτια της αμερικανικής ηγεσίας! Δεν μπορεί να χωνέψει με τίποτα το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αρνήθηκε πεισματικά να τον πάρει κι αυτόν μαζί του, όταν προ μηνός επισκέφθηκε την αμερικανική πρωτεύουσα. Τον εαυτό του και μόνο τον εαυτό του ήθελε να προωθήσει ο Αντώνης Σαμαράς στον Λευκό Οίκο, που τον θεωρούσε «όργανο των Γερμανών», θα έπαιρνε και τον Βενιζέλο; Θα έβαζε τα χεράκια του να βγάλει τα ματάκια του ο πρωθυπουργός; Ποτέ!

Ο Κομήτης Ison Είναι Πολύ Κοντά....Και Δεν Είναι Κομήτης!!!



Ο C/2012 S1, επίσης γνωστός ως Comet ISON, είναι ένας  κομήτης  που περνά πολύ κοντά στον Ήλιο, στο περιήλιο και ανακαλύφθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2012 από τον Vitali Nevski (Виталий Невский, Vitebsk, Λευκορωσία) και τον Artyom Novichonok (Артём Новичонок, Kondopoga, Ρωσία). 

Η ανακάλυψη έγινε χρησιμοποιώντας τον 0.4 -meter (16 in) ανακλαστήρα του Διεθνούς Επιστημονικού Δικτύου Οπτικών κοντά στο Kislovodsk, στη Ρωσία και την αυτοματοποιημένη αστεροειδή-ανακάλυψη του προγράμματος CoLiTec.

40 τρόποι για να καταλάβεις ότι έπιασες τα 40

40
Μην αγχώνεστε όμως, διαβάστε τη λίστα μέχρι το τέλος και θα επιβραβευτείτε…
1. Το 90% του χρόνου που ξοδεύεις μπροστά στον υπολογιστή είναι για δουλειά.
2. Γνωρίζεις τι είναι η χοληστερόλη.
3. Έξι η ώρα το πρωί είναι η ώρα που ξυπνάς και όχι η ώρα που πας για ύπνο.
4. Είσαι αυτός που τηλεφωνάει στην αστυνομία να σταματήσει τα παλιόπαιδα που ξεσήκωσαν τη γειτονιά με το πάρτι.
5. Δεν βαριέσαι πια τόσο πολύ τις οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Τι μας λέει η γλώσσα του σώματος


Τι μας λέει η γλώσσα του σώματος
Οι κινήσεις και οι στάσεις του σώματός μας περνάνε συχνά ένα μήνυμα στους γύρω μας. Είναι όμως αυτό που νομίζουμε;
 
Η λαϊκή άποψη θεωρεί ότι, εκτός από τα μάτια, ολόκληρο το σώμα μας «μιλάει» στέλνοντας, ανάλογα με τη στάση του, μηνύματα για τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας σε αυτούς που μας παρατηρούν. Έχει όμως αυτό πραγματική βάση; Μπορεί στ' αλήθεια το σώμα μας να προδώσει τον εσωτερικό μας κόσμο στους γύρω μας και, ακόμη περισσότερο, μπορούμε να «διαβάσουμε» τις προθέσεις και τις διαθέσεις των συνομιλητών μας ερμηνεύοντας τη γλώσσα του σώματός τους; Η επιστήμη δεν έχει αφήσει το πεδίο αυτό ανεξερεύνητο. Μπορεί να σας πει ποιες στάσεις και χειρονομίες περνάνε πραγματικά κάποιο μήνυμα για εσάς στο περιβάλλον σας και ποιες είναι παραπλανητικές. Μπορεί επίσης να σας διδάξει πώς να αλλάξετε τη γλώσσα του σώματός σας έτσι ώστε να επηρεάσετε τον τρόπο με τον οποίο σάς βλέπουν οι άλλοι.

Η αισιοδοξία οδηγεί στην επιτυχία και τη μακροζωία


aisiodojia wΟι ρεαλιστικά αισιόδοξοι βλέπουν το ποτήρι «μισογεμάτο»
Νέα επιστημονική έρευνα συνδέει την ευτυχία αλλά και την επιτυχία με την αισιοδοξία. Σύμφωνα με τα ευρήματά της, τα άτομα που αντιμετωπίζουν τη ζωή με ρεαλιστική αισιοδοξία είναι πιο επιτυχημένα στη ζωή και τη δουλειά τους.
Ως ρεαλιστικά αισιόδοξος ορίζεται κάποιος που βλέπει την φωτεινή πλευρά της ζωής και το ποτήρι «μισογεμάτο» αλλά έχει μια ρεαλιστική αντίληψη για το παρόν και το τι πρέπει να περιμένει από τη ζωή.

STOP στo Eco Racer του Πολυτεχνείου Κρήτης

«Φρένο» από την Ελληνική νομοθεσία σε επαναστατικό όχημα του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το αυτοκίνητο είναι 100% ελληνικής σύλληψης, σχεδίασης και κατασκευής και «γεννήθηκε» στα εργαστήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης από μια ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Κινείται με υδρογόνο και με εξωπραγματικές επιδόσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας, αφού χρειάζεται ένα λίτρο καύσιμου για 434 χιλιόμετρα!

Η δική μου Κύπρος


Την Κύπρο δε την ξέρω καλά. Η όποια γνώση μου περιορίζεται σε 6 μήνες που τελειώνουν σήμερα στη Λευκωσία και σε 6 μήνες δε μαθαίνεις και πολλά. Παίρνεις μια “μυρωδιά”, της πόλης, της χώρας, της κοινωνίας. Σχηματίζεις μια εικόνα καλύτερη από του τουρίστα, αλλά δεν μπαίνεις στο “πετσί” των ντόπιων.

Εμένα πάντως μου άρεσε πολύ αυτή η μυρωδιά. Λάτρεψα την καθημερινή μου βόλτα στη Λύδρας (στη φωτό 28-8-2013) με τα όμορφα καφέ και τα αμερικάνικα φαστ φουντ, τη μποέμικη νότα στη Φανερωμένη, τα στενά σοκάκια στους γύρω δρόμους με τα ραφεία και τα παλιά καταστήματα, με τις πινακίδες από μια άλλη εποχή και την μισογκρεμισμένη όψη.

Μου θύμιζαν μια Ελλάδα που τη διάβαζα στα χρονογραφήματα και την έβλεπα στις Ελληνικές ταινίες, εδώ ήταν ζωντανή, μέσα σε σπίτια με αυλές ακόμα και στο κέντρο της Πρωτεύουσας, σε ταβέρνες και καφενεία που κλείνουν το μεσημέρι, σε αυτοσχέδιες σούβλες που συνάντησα ακόμα και σήμερα το βράδυ πίσω από την Φανερωμένη.

Γιατί οι σφαίρες προκαλούν τόσο μεγάλη ζημιά;



Ένα πυρομαχικό τόσο μικρό αλλά τόσο θανατηφόρο: η σφαίρα! Τι συμβαίνει όμως όταν μας τρυπάει το σώμα και γιατί μας δημιουργεί τόσο μεγάλη ζημιά;
Σφαίρα λοιπόν είναι ένα μικρό πυρομαχικό με κυλινδρικό σχήμα και μυτερή κορυφή.

Αποτελείται από τον κάλυκα, ο οποίος είναι το κυλινδρικό κομμάτι της σφαίρας και από την βολίδα η οποία είναι το μυτερό κομμάτι.

Κατά την εκπυρσοκρότηση του όπλου, η βολίδα είναι αυτό το οποίο εκτοξεύεται και καρφώνεται στον στόχο, ενώ ο κάλυκας απορρίπτεται από το όπλο.

Ενδιάμεσα τους υπάρχει ποσότητα πυρίτιδας, η οποία «ευθύνεται» για την εκτόξευση και απόσπαση της βολίδας από τον κάλυκα!

Αυτό επιτυγχάνεται με μια μικρή έκρηξη η οποία πραγματοποιείται μέσα στο όπλο και πιο συγκεκριμένα μέσα στον κάλυκα, στο πίσω μέρος της βολίδας όπου βρίσκεται η πυρίτιδα που εκρήγνυται και εκτοξεύει τη βολίδα!

Τα τραύματα από πυροβολισμό προκαλούνται κατά κύριο λόγο γιατί η βολίδα προσκρούει και καρφώνεται στο σώμα με πολύ μεγάλη ταχύτητα (πάνω από 250 μέτρα το δευτερόλεπτο!).

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.

Αγαπημένο μου παιδί...
Την ημέρα που θα προσέξεις ότι γέρασα,κι αυτό φοβάμαι
πως δε θα αργήσει να γίνει,κάνε υπομονή και προσπάθησε
να καταλάβεις...
Μπορεί τα χρόνια μου να πέρασαν...
Μπορεί ρυτίδες να χάραξαν το πρόσωπό μου..

¨Ομως ούτε η καρδιά μου έχασε την
τρυφερότητά της,ούτε τα μάτια
μου την αγάπη που σε κοιτούσαν....

Όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για τα γενόσημα !


γενόσημα

Μέχρι πριν λίγο καιρό ελάχιστοι είχαν ακούσει τις λέξεις γενόσημα ή αλλιώς αντίγραφα φάρμακα. Σήμερα, δεν υπάρχει ασφαλισμένος που να μην γνωρίζει για τα σκευάσματα αυτά. Την ίδια στιγμή οι διαφωνίες μεταξύ των ειδικών για την ασφάλεια τους περισσότερο μπερδεύουν παρά ξεκαθαρίζουν το τοπίο.
Όλες τις απορίες για το μείζον αυτό θέμα που απασχολεί την καθημερινότητα πολλών Ελλήνων επιχειρεί να λύσει το άρθρο που ακολουθεί.
Του Αθανάσιου Μπούκαλη Νευροχειρουργού -Ιδρυτή της International Medical Rights

Έμφραγμα και εγκεφαλικό «επιλέγουν» το χειμώνα

Το χειμώνα φαίνεται ότι γίνονται τα περισσότερα εμφράγματα και εγκεφαλικά και λιγότερο τους καλοκαιρινούς μήνες, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα....
Σύμφωνα με τη μελέτη οι παράγοντες κινδύνου εμφανίζουν εποχικότητα, η οποία εξηγεί τις αντίστοιχες εποχικές διαφορές στους θανάτους από έμφραγμα και εγκεφαλικό. 
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Πέδρο Μάρκες-Βιδάλ του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής της Λωζάνης, που έκαναν την ανακοίνωση στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας (31/8/-4/9) στο Άμστερνταμ, μελέτησαν στοιχεία από επτά χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Δανία, Ελβετία, Ιταλία, Νορβηγία, Ρωσία), που αφορούσαν πάνω από 107.000 άτομα ηλικίας 35 έως 80 ετών.

Οχτώ λόγοι για τους οποίους η Νέα Τάξη Πραγμάτων μισεί τη Συρία! Μια γυναίκα από τη Συρία περιγράφει ακριβώς την κατάσταση.(Βίντεο)


Στο παρακάτω βίντεο η κοπέλα μας περιγράφει την κατάσταση στην Συρία και τους λόγους που η Νέα Τάξη Πραγμάτων ετοιμάζει επίθεση!!!

Μάθε τα πάντα για την ψυχολογία του έρωτα. Όσα αναρωτιέσαι και όσα δε σκέφτηκες να ρωτήσεις

H ψυχολογία του έρωτα 
του Νικήτα Καυκιού

Δημοσιεύθηκε στα Χανιώτικα Νέα 14-02-09

Έρωτα, που ορμάς και γεμίζεις την πλάση,
που στ΄ απαλά τα μάγουλα
της κόρης νυχτερεύεις,
που σεργιανάς τις θάλασσες
και των ξωμάχων τα κατώφλια (…)
φωλιάζεις στο κορμί και το μανίζεις.
Σοφοκλής, Αντιγόνη(2.500 χρόνια πριν)
 - Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε με λόγια την εμπειρία του έρωτα. Τι σημαίνει να είναι κανείς ερωτευμένος;

Μπορούμε να ξαναβρούμε το πάθος που είχαμε στην αρχή της σχέσης;


Κωνσταντίνα Γιαχαλή.
Πολλά ζευγάρια έχουν το ίδιο -ας μην το πούμε πρόβλημα- θέμα. Όσο περνάει ο καιρός και το ζευγάρι αποκτάει οικειότητα – αναγκαία για να προχωρήσει η σχέση- χάνει κάποια άλλα πράγματα, το πάθος και η τρέλλα της αρχής είναι τα πρώτα που θυσιάζονται. Ειδικά αν το ζευγάρι έχει προχωρήσει στην συγκατοίκηση, βάζουμε και την καθημερινότητα στην μέση, τις υποχρεώσεις, τα νεύρα κλπ κλπ.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ




·       Χίλια χρόνια μετά από τώρα δε θα έχει σημασία πώς ήταν ο τραπεζικός μου λογαριασμός ,το μέγεθος του σπιτιού που έμενα , ή το είδος του αυτοκινήτου που οδηγούσα…αλλά ο κόσμος ίσως θα μου φαινόταν διαφορετικός επειδή υπήρξα σημαντικός στη ζωή ενός παιδιού.
                                          Kathy Davis

·        Ένας δάσκαλος επηρεάζει συνεχώς. Δεν μπορεί να πει που σταματά η επιρροή του.
                                Ηenry Brooks Adams

ένα μαγικό " Άσχετο " της ΑΛΚΥΌΝΗΣ.

" Άσχετο, αλλά
Ποτέ μου δεν αγάπησα τους θριαμβευτές.Τους τροπαιούχους.
Πάντα με φοβίζει το ποδοβολητό των καβαλάρηδων.
Αγάπησα τους μοναχικούς.Τους ορειβάτες.Τους κουρασμένους παλιάτσους.
Αγάπησα αυτούς που έχουν ένα στυφό χαμόγελο και ψάχνουν ένα στυφό χαμόγελο
και ψάχνουν ένα ανθισμένο κλαδί,για να ενωθούν ξανά με τη ζωή.

Εργαλεία για αλλαγή



Βάλτε στόχους για την προσωπική σας ανάπτυξη και βελτιώστε τον εαυτό σας στη δουλειά, στο σπίτι και στις σχέσεις σας.

Χρησιμοποιείστε τα εργαλεία «Σταμάτησε. Σκέψου. Δράσε.» για να πραγματοποιήσετε το στόχο σας.


Σταμάτησε: Ένας μικρός διαλογισμός





Σκέψου: Μια θετική επιβεβαίωση





Δράσε: Ένα μικρό βήμα για αλλαγή



.........................................................................................................................................

Νυχτολούλουδο για τα μαλλιά και το δέρμα!

Το έλαιο νυχτολούλουδου είναι ένα φυτό που βρίσκεται στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και διάφορα άλλα μέρη του νότιου ημισφαιρίου. Το έλαιο νυχτολούλουδου είναι πολύ ευεργετικό για την υγεία αλλά και την ομορφιά!


Το έλαιο νυχτολούλουδου μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του εκζέματος. Βοηθά στην ανακούφιση της φλεγμονής και τον κνησμό.


Τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στο έλαιο βοηθά στη μείωση του κινδύνου σχηματισμού φραγμένων πόρων, ενώ θεραπεύει τη φλεγμονή που οφείλεται σε ροδόχρους ακμή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα