Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Παρεξηγημένος ο πανάρχαιος ΔΩΡΙΚΟΣ χαιρετισμός...

                                               


Από τη μακρινή αρχαιότητα, όλες οι ανθρώπινες κοινωνίες συνήθιζαν να χρησιμοποιούν διάφορες χειραψίες και χαιρετισμούς, τόσο ως συμβολική ένδειξη αναγνώρισης, όσο και ως έκφραση αλληλοσεβασμού.
Σε αυτή τη μεγάλη ποικιλία ανθρώπινων χαιρετισμών, υπάρχει ένας που φαίνεται ότι είναι ο αρχαιότερος από όλους, αλλά και ο πιο διαδεδομένος σε όλες τις κοινωνίες, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Όλοι σχεδόν οι αρχαίοι πολιτισμοί τον χρησιμοποίησαν, όπως αποδεικνύουν οι αρχαιολογικές έρευνες και η ιστορική μελέτη. Πρόκειται για το χαιρετισμό που γίνεται με το δεξί χέρι υψωμένο λίγο πάνω από το ύψος του ώμου και την παλάμη τεντωμένη.
Ακόμα και σήμερα, όποιο μέρος του κόσμου και να επισκεφτούμε, θα δούμε ότι, όταν ένας άνθρωπος βλέπει ένα φίλο από μακριά, σηκώνει το χέρι του με τεντωμένη την παλάμη για να του πει ένα «γεια», σε ένδειξη καλής διάθεσης, φιλίας και σεβασμού.
Ο λεγόμενος «ναζιστικός» χαιρετισμός – ΤΟ ΞΑΝΑ ΤΟΝΙΖΩ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ-  είναι ο κατεξοχήν ΔΩΡΙΚΟΣ χαιρετισμός προς τον Ανατέλλοντα Ήλιο, ένας χαιρετισμός διαμέσου του οποίου ο ανθρώπινος οργανισμός μπορούσε να αντλήσει ενεργειακές δυνάμεις από τον Ήλιο, ανυψωνόμενος σε ανώτερες πνευματικές καταστάσεις και νοητικά πεδία .

Ο χαιρετισμός αυτός, αποδιδόμενος με τεταμένο το δεξί χέρι, υπήρξε ο πιο συνηθισμένος τρόπος χαιρετισμού μεταξύ των προγόνων μας και συμβόλιζε επίσης ότι ο χαιρετών σε καιρό πολέμου υψώνει το χέρι για να λάβει το όπλο να πολεμήσει και σε καιρό ειρήνης για να λάβει το εργαλείο να εργαστεί.
Ο χαιρετισμός της υψώσεως της δεξιάς χειρός, ξεκινάει από την αρχαία Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από τις Δωρικές και Πελασγικές κοινωνίες. Φαίνεται να πρωτοεμφανίζεται κατά τις ιερουργίες στις οποίες οι ιερείς χαιρετούσαν με αυτόν τον τρόπο τα αγάλματα των θεών. Όταν λεγόταν η φράση «Χαίρε (τάδε θεέ ή τάδε θεά)» τότε ύψωναν την δεξιά χείρα, σε ένδειξη σεβασμού. Χαρακτηριστικό αυτού του χαιρετισμού, είναι ότι η παλάμη δεικνύεται προς το χαιρετιζόμενο πρόσωπο.
Ο λόγος είναι ότι με αυτόν τον τρόπο έδειχναν οι ιερείς την καθαρότητα των προθέσεών τους. Για να γίνει αυτό, θα έπρεπε πρώτα να έχουν πλύνει καλά τα χέρια τους. Παράλληλα, χαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο, έδειχναν προς τους θεούς ότι ήταν και καθαροί ψυχικά απέναντί τους.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

10 σχόλια:

  1. Ο φασιστικος χαιρετισμοςδιαφερει απο τον Δωρικο κατα την μορφη το μηνυμα και τον σκοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΙΔΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΗΝΕΤΟ ΣΤΙΑ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΨΗΛΑ .ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΩΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καντε ενα απλο γκουγκλ σερτς το εξης: αγαλμα βασιλια πυρου ιωαννινα... Θα εκπλαγειτε. Μην ψαρωνετε με την προδωτικη χρυση αυγη που μας θελει τσιρακια του συστηματος και νεοναζι! Οι πραγματικοι εθνικιστες φτυνουμε τους χρυσαυγιτες ειναι ολοι πουλημενοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανωνυμε ανορθογραφε δεν σε παρεξηγω .Κι εγω ανορθογραφος ειμαι αλλα βαζω καποιον νατα διορθωνει .Το αγαλμα του βασιλια Πυρρου στα Ιωαννινα ειναι προσφορα βορειοηπειρωτων μεταναστων στην Αμερικη .Δεν χαιρετα ουτε δωρικα ουτε φασιστικα .Με τον δεικτη του δεξιου χεριου δειχνει προς την Βορειο Ηπειρο .Ειναι εκδηλωση νοσταλγιας και καημου για την χαμενη πατριδα τους.Δυστυχως εγινε στοχος βανδαλιστων πιθανον Αλβανων εθνικιστων.Εσπασαν το χερι κι εκαναν ζημιες που επισκευασθηκαν.ΦΑΙΔΩΝ ΖΑΜΠΟΓΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΔΩΡΙΚΟς ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟς τουανατελλοντος ηλιου εκπεμπει μηνυμα ειρηνης αγαπης καφιλιας .Γινεται δεκτο και κατανοητο αυτο το μηνυμα και απο ανθρωπους που μιλουν αλλη γλωσσα .Ο ΔΩΡΙΚΟΣΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ υπηρξε το μυστικο της φιλικης υποδοχης των Γερμανων εξερευνητων απο φυλες της Αφρικης και της Ασιας. Οι Γερμανοι αρχαιολογοι και φιλοσοφοι ηταν οι καλλιτεροι μελετητες της αρχαιας Ελληνικης ιστοριας .Ο Χιτλερ δεχθηκε τις συμβουλες τους τον ταιριασε ομως με την δικητου νοοτροπια και τον μολυνε .Ας προσπαθησουμε ολοι οι Ελληνας να ξαναπαρει την θεση του στην πολιτιστικη μας κληρονομια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αστοχη και αδικη η καταδικη ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ του κατιδη .Οι δικασες ΑΝΝΑΣ και ΚΑΓΙΑΦΑΣ εμειναν στην ιστορια .Πρεπεινα γραφουν και οι δικαστες του κατιδη διπλα σεκεινους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο χαιρετισμος με το χερι απλωμενο ειναι δυνατον να μεταδιδει διαφορα μηνυματα .Οχαιρετισμος με το αριστερο και την γροθια εκφραζει την αγανακτηση εναντια στην τυραννια .Με το δεξι και την παλαμη προς τον αποδεκτη με τα δαχτυλα απλωμενα εκφραζει περιφρονηση .ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ χαιρετισμοι.Ενδιαφερον εχει οχαιρετισμος του ραγια στην τουρκοκρατια .Ο ραγιας που συναντουσε στον δρομο του μουσουλμανο παραμεριζε εσκυβε το κεφαλι και τον χαιρετουσε με το δεξι χερι απλωμενο και τα δαχτυλα ενωμενα να κατευθυνεται προς τα υποδηματα του μουσουλμανου σε ενδειξη υποτελειας και σεβασμου .Λεγεται οτι ο Κολοκοτρωνης χαιρετουσε με το χερι υψωμενο .Ειναι πιθανο να το εκαμνε αυθορμητα χωρις να εχει γνωση του Δωρικου χαιρετισμου .Οι Ρωμαιοι εδωσαν αυστηροτητα Ο Μουσουλινι εγινε γελοιοςμε το vinceremo επισειοντας το χερι απειλητικα κατα φανταστικων εχθρων.Εναι λαθος οτι ο Χιτλερ μιμηθηκε τον Μουσουλινι Ο Χιτλερ πηρε τον Δωρικο χαιρετισμο απο τα αρχαιολογικα κλοπημαια και τον προσαρμοσε στο πνευμα του ναζισμου .Ο Γερμανοι εξερευνητες με τον Δωρικο χαιρετισμο επετυγχαναν να γινουν φιλικα δεκτοι απο τους ιθαγενειςτης Αφρικης.Ο Δωρικος χαιρετισμος ειναι μερος της πολιτιστικης μας κληρονομιας . Αν αποφασισουμε νατον αρνηθουμε επειδη τον λερωσαν οι φασιστες και οι ναζι θα επρεπε να αρνηθουμε και το αστερι της Βεργινας του Ελληνα βασιλια Φιλιππου που μας το μολυναν οι Σλαβοι των Σκοπιων.Ο Δωρικος χαιρετισμος του ανατελλοντος ηλιου δεν ειναι αποκλειστικο προνομιο κανενος κομματος η σωματειου.Για να καθαρισει απο το λερωμα πρεπει να τον θεωρουμε κατι φυσικο .Η απαγορευση εχει αντιθετο αποτελεσμα ΦΑΙΔΩΝ ΖΑΜΠΟΓΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν προσπαθεις να αποκαταστησεις την ιστορια απο τα δημασιευματα ανωνυμων ειναι σαν να προσπαθεις να κατασκευασεις το αεικινητο .Φ.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευτυχως που δεν εχω σχεση με την Χρυση Αυγη τα στοιχεια θα με καθιστουσαν πιθανο τρομοκρατη.Εκπαιδευτικα στο τζουντο.Αυτο μου εσωσε την ζωη απο αλλοδαπους μαχαιροβγαλτες .Εχω μια ουλη απο μαχαιρια .Ειναι φυσικο να τους αντιπαθω.Διαθετω δυο δικκανα και μια καραμπινα κυνηγητικα οπως και δυο αεροβολα με τα οποια εξασκουμαι στην σκοποβολη. Εχω ενθυμια μερικους αδειους καλυκες απο εμφελ απο τον στρατο. Πρεπει να απαλλαγω απο αυτους διοτι σε καποιον χρυσαυγιτη που βρεθηκαν με ερευνα τρεις τετιοι καλυκες θεωρηθηκαν ενοχοποιητικα στοιχεια !.Αν η ΔΗΜΟΚΡΑΤ/ορ/ΙΑ μας συνεχισει αυτη την κατασταση δεν θα απορησω αν η Χ. Α.παρει 20 % και πανω απο αντιδραση .Φαιδων Ζαμπογλου Δημοκρατης Ελληνας πολιτης.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην Δημοκρατ/ορ/ια μας αν με παρανομα μεσα αποκαλυψει καποιος την αγκληματικη πραξη αλλου χρησιμοποιων παρανομα μεσα τιμωρειται ο αποκαλυψας το αγκλημα και απαλλασσεται ο εγκληματιας .Επιβαρυντικο για τον αποκαλυψαντα, αν το αγκλημα διεπραξε μελος του κυβερνοντος κομματος Ζητω η ΔΗΜΟΚΡΑΤΟΡΙΑ μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα