Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΛΩΝ

«Μία από τις πλέον αινιγματικές παραδόσεις τις μυθολογίας μας σχετίζεται με τους Υπερβορείους και την μυθική χώρα τους, την οποία κάθε φθινόπωρο επισκεπτόταν ο θεός Απόλλων με το ιπτάμενο άρμα του, το οποίο έσερναν Κύκνοι και επέστρεφε πάλι την άνοιξη στη Δήλο και στους Δελφούς. Ο γυρισμός του Απόλλωνα γιορτάζονταν στους Δελφούς κάθε εαρινή ισημερία, με τα ''Θεοφάνια'' ενώ υπήρχε και ο Αστραφτερός Κύκνος που συμβόλιζε το προαναφερθέν ιπτάμενο άρμα του θεού.

Ό,τι υπάρχει στον άνθρωπο υπάρχει και στα φυτά (Sir Jagadish Chandra Bose)


Microwave_Apparatus_-_Jagadish_Chandra_Bose_Museum__Bose_Institute_-_Kolkata

«Η αγάπη, η χαρά, ο φόβος, η ευχαρίστηση, ο πόνος, ο εκνευρισμός, η έκπληξη
κι ένα πλήθος ακόμα ανταποκρίσεων σε διάφορα ερεθίσματα
παρατηρούνται στη συμπεριφορά των φυτών όπως και στων ζώων».
“ό,τι υπάρχει στον άνθρωπο υπάρχει και στα φυτά.”
Αυτά είναι τα λόγια του Sir Jagadish Chandra Bose, του πρώτου *Βεγγαλέζου Ινδού που διακρίθηκε στην σύγχρονη επιστήμη και αναγνωρίστηκε σε διεθνή πλαίσια για τις μελέτες του στην φυσική, την φυσιολογία και την ψυχολογία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Πάτρικ Γκέντς, καθηγητή της βοτανολογίας στις Ινδίες, που έγραψε την Ζωή και το Έργο του Sir Jagadish Chandra Bose, ήδη από το 1904, ο Bose, με ανακοίνωσή του προς την Βασιλική Εταιρία της Αγγλίας, υπογράμμισε πως τα φυτά δεν είναι μια απλή πράσινη μάζα, αλλά ένα ζωικό σύνολο προικισμένο με ευαισθησία. Παρακολούθησε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Δεν ακούει κανέναν; Χρησιμοποιείστε τη μέθοδο «Γκάντι»


Οι γονείς πρέπει να μάθουν να παραμένουν ήρεμοι 
σε έντονες καταστάσεις και να μην παρασύρονται 
από την ένταση της στιγμής.
.
Το μικρό σας σας χτυπάει, αρνείται να σας υπακούσει... Με λίγα λόγια, μπροστά σας έχετε έναν μικρό... αντάρτη. Με τη συμπεριφορά του πραγματικά σας φέρνει στα όριά σας. Τι κάνουμε λοιπόν; Σε αυτές τις δύσκολες περιπτώσεις μπορεί να βοηθήσει μια νέα μέθοδος. Το όνομά της; Ειρηνική αντίσταση! Πρότυπό της; Ο Μαχάτμα Γκάντι.


Ακόμη και τα πιο ήρεμα και υπάκουα πιτσιρίκια κάποια στιγμή αναστατώνουν τους γονείς τους. 

ΤΡΙΗΡΗΣ: Μια συνοπτική παρουσίαση


Η τριήρης υπήρξε το πλοίο που πρωταγωνίστησε στις ναυμαχίες κατά την κλασσική περίοδο και υμνήθηκε τόσο για την ομορφιά όσο και για την πολεμική του ισχύ.
Ναυπηγήθηκε περί τα τέλη του 8ου αιώνα π.Χ. από τον περίφημο Κορίνθιο ναυπηγό Αμεινοκλή. Η εμφάνιση της τριήρους σηματοδότησε την ουσιαστική εξέλιξη του πολεμικού ναυτικού στην Αρχαία Ελλάδα δημιουργώντας μια νέα κλάση πέραν της....

Αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής .1170 Amazing Cars Of The Past (24 photos)

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αστρολογικά, για το 2013


Οι εξελίξεις προβλέπεται να είναι άμεσες και ραγδαίες.

Όπως σαφέστατα έχω πει εδώ και καιρό ο Ουρανός από την 6η μοίρα του Κριού θα αρχίσει ως τα μέσα Φεβρουαρίου, κύκλο νέας πριμοδότησης του Αλέξη Τσίπρα, ενώ οι ασκοί του Αιόλου της διαπλοκής θα ανοίξουν προς όλα τα μέτωπα.

Στην αρχή της χρονιάς ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε μια μικρή πτωτική τάση που όμως γρήγορα αντιστράφηκε, όπως είχαμε με ακρίβεια προβλέψει, συνοδευόμενη από έντονα γεγονότα που θα κορυφωθούν το επόμενο διάστημα, ενώ η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ συνοδεύτηκε από την ομολογία για το λάθος του ΔΝΤ στον περίφημο συντελεστή που κατέστρεψε τη χώρα. «Ξαφνικά» ο Ολιβιέ Μπλανσάρ, που προφανώς δεν είναι ο τελευταίος υπάλληλος του ΔΝΤ, έπαθε κρίση ειλικρίνειας και είπε να την μοιραστεί μαζί μας. (Σε αυτού του είδους την επικοινωνία θα αναφερθώ παρακάτω).

ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ…

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχουμε στις 3 Φλεβάρη τα γενέθλια της Ελλάδας, μιας και τότε ιδρύθηκε τον Νεοελληνικό κράτος, με το 2ο πρωτόκολλο του Λονδίνου· γι’ αυτό και εμείς κάθε Φλεβάρη προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε τις τάσεις που διαφαίνονται μέσα από τον ετήσιο χάρτη της Ελλάδας
 Στην προσπάθειά μας αυτή χρησιμοποιούμε ως μεθοδολογικό εργαλείο την έγκυρη μέθοδο της Ηλιακής Επιστροφής (Solar Return), που θεμελίωσαν αστρολογικές διάνοιες όπως ο von Kloeckler και ο AlVolguine. Τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου θα την έχετε σίγουρα διαπιστώσει όσοι είστε τακτικοί αναγνώστες, όλα τα μεγάλα γεγονότα των τελευταίων χρόνων (παγκόσμια οικονομική κρίση, πτώση κυβέρνησης Καραμανλή και Παπανδρέου, οικονομική κρίση στην Ελλάδα, κίνημα «αγανακτισμένων», νέα κόμματα, κυβέρνηση συνεργασίας κ.ά.) είχαν εντοπιστεί τασιολογικά πριν εμφανιστούν με τη βοήθεια αυτής της μεθόδου.

--- ΠΙΛΟΤΟΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ UFO ΣΤΗ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ, 23/1/2013. ---


Στις 23 Ιανουαρίου του 2013, ένας πιλότος
εμπορικής αερογραμμής, ο Joseph Daniel Araya, κατέγραψε σε βίντεο ένα UFO να κινείται ταχύτατα πάνω από τη Κόστα Ρίκα. 

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!!!

                                


Μια επιστολή από το Θεό για σένα..


Αγαπημένε μου, αγαπημένη μου!

100 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΣΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


                              

(ὄ­χι ὅ­τι ἐ­μεῖς τὰ τη­ροῦ­με ὅ­λα ἀλ­λὰ τὰ λέ­με γιὰ σᾶς) 
ΚΑΘΟΤΙ ΠΛΟΥΣΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ...
Σύν­τα­ξη: Δ. Κρα­σα­νά­κης, κα­θη­γη­τὴς 1ου Ἑ­νι­αί­ου Πει­ρα­μα­τι­κοῦ Λυ­κεί­ου Ἀ­θη­νῶν
1. Δὲν εἶ­ναι ζή­τη­μα ἁ­πλῶς προ­σω­πι­κό, ἀλ­λὰ μᾶς ἀ­φο­ρᾶ ὅ­λους (καὶ ὄ­χι: ἁ­πλά). Ἁ­πλῶς = μό­νο. Συμ­πε­ρι­φέ­ρε­ται ἁ­πλὰ (=μὲ ἁ­πλό, ἀ­νε­πι­τή­δευ­το τρό­πο).
2. Ἡ ὑ­πό­θε­ση δὲν τὸν ἀ­φο­ρὰ ἄ­με­σα (ἀλ­λὰ ἔμ­με­σα) (τρο­πι­κὸ ἐ­πίρ­ρη­μα). Νὰ πα­ρου­σια­στεῖ ἀ­μέ­σως (καὶ ὄ­χι: ἄ­με­σα) (χρο­νι­κὸ ἐ­πίρ­ρη­μα).
3. Πι­θα­νῶς ἢ πι­θα­νόν, προ­η­γου­μέ­νους, συγ­χρό­νως, κυ­ρί­ως, ὁ­λο­γρά­φως, ἐν­δε­χο­μέ­νως, αὐ­το­δι­καί­ως, ἑ­πο­μέ­νως (καὶ ὄ­χι σὲ-α).
4. 15 Σε­πτεμ­βρί­ου ἢ 15 τοῦ Σε­πτέμ­βρη (καὶ ὄ­χι: 15 Σε­πτέμ­βρη).

"Η Nasa ήξερε ότι το Columbia ήταν καταδικασμένο"

                                   

Συγκλονίζει η μαρτυρία του τότε διευθυντή του 
διαστημικού προγράμματος της NASA για τη μοιραία αποστολή του Columbia. 
Όπως λέει, οι υπεύθυνοι γνώριζαν για τη βλάβη ωστόσο - καθώς δεν μπορούσε να γίνει τίποτα - δεν ενημέρωσαν τους κοσμοναύτες.

Eurostat: Πρώτη η Ελλάδα στην ανεργία μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.


Στο 26,8% το ποσοστό ανέργων έναντι 26,1% της δεύτερης Ισπανίας
Eurostat: Πρώτη η Ελλάδα στην ανεργία μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των 27 κρατών της ΕΕ έχει η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Eurostat.

Παράλληλα, στη χώρα μας έχει σημειωθεί η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας το τελευταίο έτος, ενώ σε ό,τι αφορά του νέους έως 25 ετών χωρίς δουλειά είναι το 57,6% έναντι 23,4% κατά μέσο όρο στην Ευρώπη.

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΜΩΒ ΣΦΑΙΡΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΡΗΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑ {ΒΙΝΤΕΟ}Επιμέλεια άρθρου Vagedim


Ποιες είναι αυτές οι μυστήριες, διαφανείς πορφυρές σφαίρες που βρέθηκαν πρόσφατα σε χιλιάδες στην έρημο της Αριζόνα; 


Ήταν μια Κυριακή στο Vail Geradine Βάργκας, έως ότου σκόνταψαν αυτή και ο σύζυγός της επάνω σε κάτι κάτι παράξενο. 


Χιλιάδες μικροσκοπικές μωβ σφαίρες είχαν συσσωρευτεί. Ήταν υδατώδεις, κάποιες ημιδιαφανείς, και ο σωρός ήταν εντελώς απομονωμένος. Η Gerardine έκπληκτη, ήθελε απαντήσεις.

Λεπτίνη και γκρελίνη,δυο ορμόνες που επιρρεάζουν το σωματικό μας βάροςΗ λεπτίνη και η γκρελίνη είναι δύο ορμόνες οι οποίες έχουν αναγνωριστεί να έχουν σημαντική επίδραση στην αυξομείωση του βάρους. Η λεπτίνη παράγεται στα λιπώδη κύτταρα του σώματος και, δρώντας στον υποθάλαμο, βοηθά στην καταστολή της όρεξης. Η γκρελίνη εκκρίνεται από το στομάχι και δρα, όπως και η λεπτίνη, στον υποθάλαμο έχοντας όμως το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, βοηθά, δηλαδή, στην αύξηση της όρεξης. 

Συννελήφθη ο ιερέας που είχε πείσει το ποίμνιο του ότι το Άγιο Πνεύμα του είχε ευλογήσει το σπέρμα

ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ!!!
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ;

Συννελήφθη ο ιερέας που είχε πείσει το ποίμνιο του ότι το Άγιο Πνεύμα του είχε ευλογήσει το σπέρμα


Στην φυλακή βρέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες ο 59χρονος καθολικός ιερέας Σομπρίνο Βαλντέτσι Πικάντο που είχε βιάσει δεκάδες πιστές στην επαρχία Γκόιας στην Βραζιλία με την δικαιολογία ότι ο καλύτερος τρόπος να λάβουν την θεία κοινωνία είναι μέσω του σπέρματος του.

ΣΑΠΦΩ: Η ΔΕΚΑΤΗ ΜΟΥΣΑ

                                      
Η έκπληξη των διακοπών ήταν η Ερεσός, τόπος γέννησης της φλογερής ποιήτριας Σαπφούς, όπου πάνω από 100 γυναίκες ζευγάρωναν κάτω από τον καυτό ήλιο και εκστασιάζονταν από τα ηλιοβασιλέματα και τα φεγγάρια του Αυγούστου.
Το γεγονός αυτό στάθηκε αφορμή να αναζητήσουμε περισσότερα για την Σαπφώ. Ήταν αριστοκρατικής καταγωγής, ποιήτρια του έρωτα, υμνεί την ομορφιά χωρίς προκαταλήψεις, γράφει τα αισθήματα της και την προσωπική της ζωή χωρίς να προκαλεί. Είναι πιθανό να έγραφε ότι είχε περάσει και ότι είχε δοκιμάσει. Την αίσθηση της για την ομορφιά της φύσης την μεταφέρει στην ποίηση της.

Τι σκέφτονται τα ψάρια; - Ιάπωνες επιστήμονες «διάβασαν» τον εγκέφαλο τους

Τι σκέφτονται τα ψάρια; - Επιστήμονες κατάφεραν να διαβάσουν τον εγκέφαλο τους

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν τα ψάρια μπορούν να σκεφτούν; Κι αν μπορούν, τι σκέφτονται; Την απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα δίνουν Ιάπωνες επιστήμονες οι οποίοι κατάφεραν να δουν τις σκέψεις ενός ψαριού μέσα στον εγκέφαλό του, καθώς αυτό κολυμπούσε.
Είναι η πρώτη φορά που οι νευροεπιστήμονες καταφέρνουν να παρακολουθήσουν εγκεφαλικά κύτταρα εν ώρα δράσης σε ένα ανεξάρτητα κινούμενο ζώο. Παρόλο που το αντικείμενο μελέτης ήταν ψάρι, η έρευνα αυτή παρέχει στοιχεία και για τον τρόπο λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Η ωραία Ελένη...Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΤΗΣ!
(Helen of troy by Evelyn de Morgan, 1898, London)Ολυμπία Χατζησάρου
Η ωραία Ελένη είναι και από τα πρόσωπα της μυθολογίας για τα οποία οι απόψεις διαφέρουν, αλλά και από κείνα που ο μύθος τους είναι γεμάτος διαφορετικές εκδοχές.


Από την γέννηση της ακόμη, οι απόψεις διαφέρουν. Κάποιος μύθος υποστηρίζει πως είναι κόρη του βασιλιά Τυνδάρεω και της Λήδας, ο Όμηρος πως είναι κόρη του Δία, την οποία απέκτησε με την Λήδα, αφού την ξεγέλασε μεταμορφωμένος σε κύκνο. Ο Ησίοδος αναφέρει πως ήταν κόρη του Ωκεανού και της Θέτιδος, μια άλλη εκδοχή πως μητέρα της ήταν η Νέμεσις και άλλη πως ήταν κόρη της Αφροδίτης και του Ήλιου.

Αγοράζουν μαζικά... πάνες στη Νορβηγία

                               
Γενικευμένη έλλειψη σε πάνες για τα μωρά παρατηρείται στη νότια Νορβηγία καθώς ο «πόλεμος» μεταξύ των τοπικών σουπερμάρκετ έριξε τις τιμές τόσο χαμηλά που προσέλκυσε πελάτες από γειτονικές χώρες, οι οποίοι άδειασαν - κυριολεκτικά - τα ράφια.

Η Νορβηγία είναι μια από τις ακριβότερες χώρες του κόσμου. Όμως τα σουπερμάρκετ στις νότιες περιοχές της χώρας, στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν πελάτες, ανταγωνίζονταν μεταξύ τους ρίχνοντας τις τιμές στις πάνες. Το συγκεκριμένο είδος έγινε τόσο φτηνό που κάτοικοι γειτονικών χωρών διαπίστωσαν ότι θα μπορούσαν εύκολα να βγάλουν κέρδος αγοράζοντας και μεταπωλώντας πάνες.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗΚαθόμαστε και μιλάμε συνέχεια για το πόσο κακομεταχειριζόμαστε τη ζωή μας σε όλους τους τομείς.Σχεδόν όλα πάνε χάλια και είμαστε εμπλεκόμενοι στο όλο κακό, ο καθένας με το μερίδιο των πράξεων η μη πράξεων του.
Η λύση ειναι πολύ απλή, μέσα μας....
Στοχαστείτε λίγο...η ζωή του ανθρώπου δεν είναι μόνο υλική, όλα τα συναισθήματα, οι αρετές, η αγάπη, το κάλο... όλα αυτά ανήκουν στο πνευματικό κόσμο του ανθρώπου, ανήκουν έστω σε κάποια ηθική μέσα μας, ανήκουν σε κάποια πιστεύω , σε κάποια θρησκεία να το πω και έτσι.

Γιατροσόφια Μακεδονίας.

Γιατροσόφια για πόνους και προβλήματα
σε διάφορα μέρη του σώματος

από τη Μακεδονία


Τα γιατροσόφια συλλέχθηκαν από τη συνεργάτιδά μας Αναστασία Β. με συνεντεύξεις από παππούδες και γιαγιάδες παιδιών από τη βόρεια Πιερία. Συγκεκριμένα από τα χωριά Καταχάς, Λιβάδι, Μεγάλη Γέφυρα, Παληάμπελα κι από το Αιγίνιο. 
Είναι απλά και εφαρμόσιμα πολλά από αυτά ακόμη και στις μέρες μας. Η ανταπόκριση ήταν άμεση καθώς και η προθυμία για μία…επίδειξη. Τα περισσότερα υλικά είναι απλά, παρμένα από τη φύση.
Επίσης, κάποια γιατροσόφια συλλέχθηκαν ή είναι κοινά με την περιοχή της Δημητσάνας.
Έτσι, η σοδειά της προσπάθειας έφερε τα παρακάτω αποτελέσματα.

Σύμβουλο – παροιμίες
Είναι η ώρα να λέμε πια τα σύκα σύκα, και τη σκάφη σκάφη, γιατί το ψέμα ποτέ δε ζει για να γεράσει και η αλήθεια έρχεται ακόμα κι όταν δεν τη ζητήσει κανείς και, όπως το λάδι, πάντα βγαίνει από πάνω. Είναι η ώρα που το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο και να διώξουμε τους γαϊδάρους που μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα.

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

                                 

Κάνοντας ειρήνη με το Σήμερα βελτιώνεις το μέλλον σου... 

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά ο γρηγορότερος τρόπος για να φτάσεις σε μια νέα, βελτιωμένη κατάσταση, είναι να κάνεις ειρήνη με την τρέχουσα κατάστασή σου. Βρίσκοντας τις πιο θετικές όψεις της σημερινής κατάστασης, μπορείς στη συνέχεια να ελευθερώσεις κάθε αντίστασή σου ώστε να εμφανιστούν οι βελτιώσεις που σε περιμένουν. 

Αλλά αν βρίζεις κάθε αδικία της σημερινής κατάστασης, κρατάς τον εαυτό σου σε δόνηση ευθυγράμμισης με ό, τι δεν θέλεις και, στη συνέχεια, δεν μπορείς να κινηθείς προς την κατεύθυνση της βελτίωσης. Αντιτίθεται στο Νόμο. Σε κάθε σωματίδιο του Σύμπαντος, υπάρχει αυτό που είναι επιθυμητό… αλλά και η έλλειψή του. 
~ Abraham ~

Πώς έπιναν το κρασί παγωμένο οι αρχαίοι Έλληνες;

                                             

Είχαν οι αρχαίοι Έλληνες υποκατάστατα των σημερινών ψυγείων; Είχαν τη δυνατότητα να ψύχουν....
τα διάφορα ποτά τους; Και στα δύο αυτά ερωτήματα η απάντηση είναι θετική(...) Όπως είναι γνωστό, το κατ' εξοχήν ποτό των αρχαίων Ελλήνων ήταν ο «θείος οίνος». Άνδρες, γυναίκες και παιδιά γεύονταν το ένθεο αυτό ποτό και ιδιαίτερα οι πρώτοι, που συνομιλούσαν και φλυαρούσαν ατέλειωτες ώρες κάθε μέρα στους ανδρώνες πίνοντας κρασί.

Και η πράξη του έρωτα, το μουσικό γινόμενο που ακούγεται, είναι η Σονάτα Κreutzer. Η ενάτη σονάτα.»

                             

«Της γυναίκας το σώμα είναι το μουσικό όργανο.

 Η αρρενωπία του άντρα είναι ο οργανοπαίχτης.

 Όσο πιο έμορφη είναι η εικόνα του θηλυκού, να την ειπείς στο μισοφώς αλάβαστρο,

Ο Αληθινός φίλος . . .(Α) λλοιώνει το θυμό σου
(Β) οηθάει όποτε και όταν τον χρειαστείς
(Γ) αληνεύει τις ταραχές σου
(Δ) ωρίζει ακατάπαυστα πράγματα και συναισθήματα
(Ε) λευθερώνει αισθήματα αγάπης και χαράς
(Ζ) ωντανεύει την ζωή σου

Ο λαιμός


στο ανθρώπινο σώμα και η Περσεφόνη η κόρη της Δήμητρας!
Το κέντρο των αποφάσεων βρίσκεται στην περιοχή του λαιμού, του θυρεοειδούς αδένος στο σημείο V.
Παρ΄όλο που η αρχική σκέψη κάποιου θα μπορούσε να ήταν ότι βρίσκεται στην καρδιά δεν είναι εκεί.
Η καρδιά σχετίζεται την θέληση, το Λιοντάρι της Νεμέας και το Ήλιο Απόλλωνα και την αρχή των Άθλων και οπωσδήποτε σχετίζονται και μαζί όταν ενεργοποιούνται.
Ενώ η Οδύσσεια ξεκινάει με τους Κίκονες ενεργοποιώντας ένα δυνατό Άρη για να αντιμετωπίσει μετά τους Λωτοφάγους παίρνοντας ουσιαστικά την πρώτη του απόφαση να φύγει από κοντά τους.

Η Ευτυχία είναι να μάθουμε από το ταξίδι αυτό, να μάθουμε τι χάσαμε, τι είχαμε, και τι θα μπορούσαμε να έχουμε εάν παίρναμε μια άλλη στροφή...

                                   

Πείθουμε τον εαυτό μας ότι η ζωή μας θα γίνει καλύτερη όταν μεγαλώσουμε, όταν βρούμε καλή δουλειά, όταν παντρευτούμε, όταν κάνουμε παιδιά. Τότε απογοητευόμαστε γιατί τα παιδιά δεν είναι αρκετά μεγάλα, οπότε θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι όταν μεγαλώσουν. 


Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να είμαστε ευτυχισμένοι από ό, τι τώρα. Αν όχι τώρα, πότε; Η ζωή μας θα είναι πάντα γεμάτη προκλήσεις. Είναι καλύτερο να πείσουμε τον εαυτό μας και να αποφασίσουμε να είμαστε ευτυχισμένοι έτσι κι αλλιώς. 

Ο ΑΔΕΝΑΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ


                                     
Ο αδένας Θυρεοειδής έχει ένα όμορφο κόκκινο σκούρο χρώμα. Ο Θυρεοειδής έχει δύο λοβούς που οι ενδοκρινολόγοι γνωρίζουν πολύ καλά. Ο βιολόγος θαυμάζει παρατηρώντας τους δύο όμορφους λοβούς σοφά ενωμένους από έναν θαυμάσιο ισθμό (να το τέλειο τρίγωνο).
Οι δύο λοβοί του Θυρεοειδή αδένα είναι τοποθετημένοι ένας σε κάθε πλευρά του Μήλου του Αδάμ.
Ο Θυρεοειδής αδένας εκτίθεται σε δύο βασικές ασθένειες. Τον Υπερθυρεοειδισμό και τον Υποθυρεοειδισμό. Ο πρώτος χαρακτηρίζεται από υπερβολική έκκριση, ο δεύτερος από ελαττωμένη έκκριση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα