Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Ξεκλειδώνουμε τον καλό μας εαυτό μέσα από την αποτυχία.



Ο ανήφορος που έχουμε να ανέβουμε στη ζωή, είναι κοπιαστικός και, για να βγει προς όφελός μας, χρειάζεται την αντοχή και την υπομονή μας απέναντι σε ”στραβοπατήματά” μας. Δυστυχώς, η κουλτούρα με την οποία μεγαλώνουμε έχει στιγματίσει την αποτυχία και δεν την θεωρεί παιδαγωγική διαδικασία για τον δρόμο προς την επιτυχία. Εμείς, όμως, μπορούμε όμως να κάνουμε τις αποτυχίες να γεννήσουν την επιτυχία.
1. Γεμίζουμε με υγιές πείσμα.Η αντίδραση των δυνατών ανθρώπων σε καταστάσεις διαχείρισης ήττας ή αποτυχίας, είναι πολύ εποικοδομητική. Σε αντίθεση με αρκετούς ανθρώπους που τα παρατάνε επειδή θεωρούν πως όλα τελείωσαν, οι άνθρωποι που έχουν ισχυρό ψυχικό κόσμο δεν το βάζουν κάτω. Η αποτυχία γι’ αυτούς έχει την εξής ερμηνεία: Πληγώνεται ο εγωισμός τους.
Η προσπάθεια ανασυγκρότησης είναι ταχύτατη και ξανά, με επιμονή, μεθοδικότητα και θέληση που λυγίζει σίδερα, οι άνθρωποι που λίγο πριν απέτυχαν, είναι ξανά στις επάλξεις. Το μήνυμα που μπορούμε να πάρουμε από την αντίδραση τέτοιων ανθρώπων είναι πως αποτυχία, είναι να τα παρατάμε και να μην συνεχίσουμε τον αγώνα. Είναι δίδαγμα ζωής το να μην αφήνουμε τίποτε στην τύχη του.

Αυτό που κάνεις γυρίζει πίσω σαν μπούμερανγκ, αργά ή γρήγορα, κι αυτό είναι νόμος.



«Υπάρχει στον κόσμο τούτον ένας μυστικός νόμος – αν δεν υπήρχε, ο κόσμος θα ‘ταν από χιλιάδες χρόνια χαμένος – σκληρός κι απαραβίαστος: το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικάται». Ν. Καζαντζάκης

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, αυτό είναι ένας Νόμος. Ένας νόμος από τον οποίο δεν ξεφεύγει κανείς και τίποτα. Όλα λειτουργούν σε κύκλους και περιόδους. Και αυτό που βλέπεις ή νομίζεις πως βλέπεις, δεν είναι πάντα αληθές και συνήθως περιορισμένο εξ ορισμού.
Όχι, οι “κακοί” δεν είναι αυτοί που κυβερνούν τον κόσμο και εσένα. Όλη η ελευθερία είναι μέσα σου. Κι αν το σκεφτείς αντικειμενικά και από απόσταση, αναλογίσου τι δύναμη έχεις τόσο εσύ, όσο και όλοι μαζί στο συλλογικό. Κι αν φαίνεται πως κυβερνούν, αυτό συμβαίνει για την ώρα, και για έναν μόνο λόγο: διότι εσύ (και όλοι σαν σύνολο) το επιτρέπεις. Ο τρόπος που κυβερνάμε κατά σύνολο τη ζωή, τις δυνατότητες, τις σχέσεις, τον χρόνο, την ενέργειά μας και την ύπαρξη, είναι ο τρόπος που “το κακό” μας κυβερνάει. Αναπλαισίωση: Το όποιο κακό είναι “εκεί” σαν δάσκαλος. Η πλήρης και απόλυτη ελευθερία, ακόμα, ίσως είναι μία κατάσταση για την οποία σαν ανθρωπότητα δεν είμαστε έτοιμοι. Πάρε απόσταση από ό,τι χορδή σου χτυπάει, και ξαναδιάβασε το προηγούμενο.
Το συλλογικό έξω είναι μια αντανάκλαση του συλλογικού μέσα. Πιστεύεις πως σε κάθε ατομικό επίπεδο, ο κάθε άνθρωπος είναι συντονισμένος με τις εσωτερικές του αξίες; Είναι ευθυγραμμισμένος με τον σκοπό του; Λειτουργεί για το εγώ ή το εμείς; Αξιοποιεί στο έπακρο, ή έστω στο ελάχιστο τις δυνατότητές του; Κάνει σωστή χρήση αυτών των 1.440 λεπτών της κάθε μέρας του;

Πρέπει να γίνεις μικρό παιδί όχι πισωγυρνώντας, αλλά μεγαλώνοντας (OSHO)



Άκουσε αυτά τα λόγια και προσπάθησε να τα καταλάβεις. Θα σε βοηθήσουν πολύ στο μονοπάτι που τραβάς.
Ο άντρας, όταν μεθύσει, διαφεντεύεται από μικρό παιδί. Τρεκλίζει, μη ξέροντας πουύ πάει, γιατί υγρή έχει την ψυχή.
Φαντάσου την εικόνα. Είναι πολύ συμβολική. Όταν μεθύσεις, πισωγυρνάς, στρέφεσαι προς τα πίσω, γίνεσαι ξανά μικρό παιδί. Το πισωγύρισμα όμως δεν είναι μεγάλωμα.
Πρέπει να γίνεις μικρό παιδί όχι πισωγυρνώντας, αλλά μεγαλώνοντας, μεγαλώνοντας προς τα μπρος, προς τα πάνω. Πρέπει να γίνεις παιδί, όχι προς τα πίσω, αλλά προς τα μπρος. Γυρνώντας πίσω, δεν κερδίζεις. Πέφτοντας πίσω, χάνεις. Όλο το μέσα σου σακατεύεται. Εξωτερικά μοιάζεις με ενήλικο και μέσα σου είσαι σα μικρό παιδί. Κι όχι παιδί, αλλά παιδαριώδης. Όχι αθώος, αλλά παμπόνηρος. Και βρίσκεται τόσο βαθιά η πονηριά σου, που δεν ξεγελάς τους άλλους, παρά κοροϊδεύεις τον εαυτό σου, τη συνειδητότητά σου, το ίδιο σου το μέλλον. Κοροϊδεύεις τις ίδιες τις δυνατότητες σου. Πισωγυρνάς.
Μέσα σου, κουβαλάς όλα τα στάδια που έχεις περάσει. Κάποτε ήσουν στη μήτρα κι ένα μέρος σου εκεί μένει ακόμα, γιατί δεν μπορείς να απαλλαγείς. Μεγαλώνεις απλώς και το παρελθόν γίνεται θεμέλιο της ύπαρξής σου.

Από τον Βόρειο Δεσμό στον Καρκίνο, στον Βόρειο Δεσμό στους Διδύμους*



23. 5. 2020




Έχουμε σχεδόν μόλις βγει


από τον Βόρειο Δεσμό


Σελήνης στον Καρκίνο*


Κι έχουμε περάσει στον Βόρειο Δεσμό


στους Διδύμους*


Όμως εντοπίζονται ακόμα


θέματα του Καρκίνου,


( έχουμε και 2 Εκλείψεις


ακόμα εκεί το καλοκαίρι


στον Άξονα Καρκίνου ~ Αιγόκερω)


δηλαδή


Θέματα Πατρίδας, Έθνους,


Οικογένειας, Θηλυκής Αρχής,


Παραβίασης Θηλυκής Αρχής,


η Χώρα μου, η Τροφή μου,


τα Συναισθήματα μου,


οι Προγονοί μου,


οι Καταστάσεις με τους Οικείους μου,


η Σχέσεις μου με την Οικογένεια


με τα κύτταρα μου τα ίδια...

ΡΩΤΑΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ; ΝΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ!



Να αγαπάς με πάθος πολύ! Να αγαπάς ότι σε συγκινεί και ότι ονειρεύεσαι! Να αγαπάς γιατί νιώθεις και θέλεις! Να αγαπάς επειδή ξημερώθηκες και να αγαπάς που νυχτώθηκες! Να αγαπάς εκεί που κοιτάς και κει που βαδίζεις! Να αγαπάς τον εαυτό σου και το καθρέπτισμά του στους άλλους! Να αγαπάς χωρίς σκέψη και χωρίς μέλλον! Να αγαπάς γιατί υπάρχεις, γιατί δίνεις και γιατί δέχεσαι! Να αγαπάς τόσο, που να επιτρέψεις σε εσένα να είσαι, να γίνεις και να έχεις το πεπρωμένο σου.

Να είσαι εσύ! Πάντα! Και όταν σε απορρίπτουν γι αυτό που είσαι! Και όταν θέλουν κάτι άλλο από αυτό που είσαι! Και όταν νομίζεις ότι δεν σου βγαίνει αυτό που είσαι! Να είσαι εσύ! Πάντα! Και αν βρεις πόρτες κλειστές! Και αν σου έχουν γυρισμένες πλάτες! Και αν σου λένε άλλαξε για να γίνεις αποδεκτός! Να είσαι εσύ! Πάντα! Γιατί όταν σε πλησιάσω και είσαι εσύ, οι καρδιές μας θα ανταλλάξουν λόγια που το στόμα δεν βγάνει. Οι ψυχές μας θα δουν εικόνες που τα μάτια αδυνατούν! Και στο βάθος μας, θα ξέρουμε ότι δεν διαφέρουμε και τόσο πολύ. Να είσαι εσύ! Πρωτίστως για σένα! Και όταν είσαι για εσένα, είσαι για όλους. Γιατί δεν διαφέρουμε και τόσο πολύ!

Να θες! Μην το φοβάσαι, μην το ντρέπεσαι. Να θες! Είσαι ο κληρονόμος αυτής της ζωής και όσο αναπνέεις δικαιούσαι. Να θες! Με όραμα, με πίστη, με πρόγραμμα, με δράση. Να θες! Με βλέμμα σταθερό σε αυτό που θες, ώστε να πας εκεί που θες και όχι εκεί που τελικά θα κοιτάζεις. Να θες! Με ευγνωμοσύνη για ότι έχεις μέχρι σήμερα, ώστε να έχεις τα θεμέλια για τις απολαβές του αύριο. Να θες! Τόσο πολύ, που να το ζεις σαν να το έχεις. Τόσο έντονα, που να το αισθάνεσαι. Τόσο απόλυτα, που να αποκλείεις από το μυαλό σου οποιαδήποτε άλλη κατάληξη. Να θες! Χωρίς φόβο, αλλά με πάθος. Και τότε, περίμενε να το απολαύσεις!

Πέντε συμβουλές που χρειάζεται να ακούσει κάθε γονιός

Όποιο σύστημα ανατροφής και αν ακολουθούμε, ορισμένα πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα

Υπάρχουν δύο βασικά πράγματα που πρέπει να θυμάται πάντα κάθε γονιός: Είναι βέβαιο πως θα κάνουμε λάθη και απαραίτητο να προσπαθούμε να τα αποφύγουμε. Τι σημαίνει αυτό; Από τη μία πλευρά, είναι σημαντικό να μην γινόμαστε υπερβολικά αυστηροί προς τους εαυτούς μας, καθώς οι ενοχές καταστρέφουν την ψυχολογία μας – επομένως και την ικανότητά μας να είμαστε καλοί γονείς. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν λαμβάνουμε και τα μέτρα μας ώστε τα μικρά μας να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλή και ευτυχισμένα. Τι πρέπει να προσέξουμε, λοιπόν;
Τη σχέση μας
Αν και συχνά ένα παιδί δημιουργεί νέες τριβές και εντάσεις στον γάμο μας, η φροντίδα της σχέσης μας με τον σύντροφό μας είναι σημαντική και για την αποτελεσματικότητά μας ως γονείς. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν περισσότερη υπομονή και φροντίζουν καλύτερα τις ανάγκες του παιδιού τους. Αντιθέτως, οι δυστυχισμένοι γονείς είναι ασυνεπείς και πιο επιρρεπείς στην υπερβολική αυστηρότητα. Παράλληλα, μέσα από τη δική μας σχέση τα μικρά μας παίρνουν διδάγματα για εκείνες που θα σχηματίσουν τα ίδια στο μέλλον.
Τις χαλαρές στιγμές
Εκτός από την πειθαρχία, τα παιδιά έχουν ανάγκη και από διασκέδαση. Οι καλοί γονείς φροντίζουν να περνούν ξένοιαστες στιγμές με τα παιδιά τους, οι οποίες αυξάνουν τη συναισθηματική σύνδεση, ενώ τους μαθαίνουν τη σημασία της φαντασίας.

10 χρήσεις επιβίωσης της υφασμάτινης ταινίας





Η υφασμάτινη κολλητική ταινία διακρίνεται για την δύναμη και την αντοχή της. Εκτός από τις προφανείς ιδιότητες της κολλητικής ταινίας, σε μια κατάσταση επιβίωσης η υφασμάτινη ταινία στα χέρια ενός έμπειρου χρήστη μπορεί να φανεί απίστευτα χρήσιμη σε ένα μεγάλο αριθμό από εργασίες.
1. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του Λευκοπλάστ. Αφού καλύψουμε την πληγή με μια καθαρή γάζα μπορούμε να καλύψουμε με ταινία την γάζα ώστε να την σταθεροποιήσουμε στο σημείο αλλά και να την προφυλάξουμε από την υγρασία.
2. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα νάρθηκα έκτακτης ανάγκης. Χρησιμοποιώντας δυο ίσια ραβδιά και με την βοήθεια της ταινίας μπορούμε να σταθεροποιήσουμε ένα σπασμένο πόδι ή τον αστράγαλο μετά από διάστρεμμα.

Το πηγάδι και το εκκρεμές. Ο βαθύς ύπνος της κατάθλιψης.

«Όταν ξυπνάμε από ύπνο βαθύ,
σκίζουμε το αραχνοϋφαντο πλέγμα
κάποιου εφιάλτη».
Έντγκαρ Άλλαν Πόε



  Όταν είσαι θλιμμένος, αισθάνεσαι σαν να έχεις πέσει μέσα σε ένα βαθύ, σκοτεινό πηγάδι. Όταν κοιτάζεις ψηλά, βλέπεις το στόμιό του τόσο μακρινό, που δεν μπορεί να σε φτάσει το φως του ήλιου. Ο πυθμένας του πηγαδιού είναι υγρός και τραχύς. Ο χρόνος δεν περνά το ίδιο μέσα στο πηγάδι, όπως για εκείνους που ζουν ελεύθεροι στον επάνω κόσμο. 

 Αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε έναν βαθύ ύπνο, που μοιάζει με την κατάσταση που βιώνουν οι νεκροφανείς. Είσαι ζωντανός, η καρδιά σου χτυπά, μα το μυαλό σου είναι σε διαρκή ύπνωση. Καταστολή της χαράς και καταδίκη στην αιώνια νέκρωση όλων των γήινων αισθήσεων. 

 Υπάρχει ένα τεράστιο εκκρεμές πάνω από το κεφάλι σου. Κοφτερό κι ακονισμένο σαν λεπίδα, που μετρά τον χρόνο της ποινής για την επανένταξή σου στον επάνω κόσμο. Των κόσμο των φυσιολογικών, ευτυχισμένων όντων. 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Ο κοροναϊός διέκοψε τους εμβολιασμούς – Κινδυνεύουν 80 εκατ. βρέφη

Πολλές χώρες έχουν σταματήσει τους εμβολιασμούς για ασθένειες, όπως η χολέρα, η ιλαρά, η μηνιγγίτιδα, η πολυομελίτιδα, ο τέτανος, ο τυφοειδής και ο κίτρινος πυρετός, εξαιτίας του κινδύνου μετάδοσης του κοροναϊού.


Τουλάχιστον 80 εκατομμύρια βρέφη έως ενός έτους κινδυνεύουν να κολλήσουν ασθένειες όπως η διφθερίτιδα, η ιλαρά και η πολυομελίτιδα καθώς η πανδημία του κοροναϊού έχει προκαλέσει διακοπές και προβλήματα στους εμβολιασμούς ρουτίνας σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με στοιχεία από 129 χώρες που συνέλεξαν ο ΠΟΥ, η UNICEF και το Ινστιτούτο Εμβολίου Gavi and the Savin, στο 53% εξ αυτών των χωρών οι υπηρεσίες παιδικού εμβολιασμού επηρεάστηκαν ελαφρά ή σοβαρά ή σταμάτησαν τελείως τον φετινό Μάρτιο και Απρίλιο.

Μάσκα και στα γυμναστήρια: Θα λειτουργούν με λιγότερους αθλούμενους και με αποστάσεις μεταξύ των οργάνων

Οδηγίες για το πώς θα λειτουργήσουν τα γυμναστήρια μόλις δοθεί το πράσινο φως για το άνοιγμα τους έτσι ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένα, έδωσε ο ΕΟΔΥ


Οδηγίες για το πώς θα λειτουργήσουν τα γυμναστήρια μόλις δοθεί το πράσινο φως για το άνοιγμα τους έτσι ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένα, έδωσε ο ΕΟΔΥ. Οι οδηγίες αφορούν τόσο στους ιδιοκτήτες και εργαζόμενους στα γυμναστήρια, όσο και στους αθλούμενους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο αριθμός των παρευρισκομένων θα καθορίζεται από τα τετραγωνικά του εκάστοτε γυμναστηρίου. Ακόμη, ο κάθε αθλούμενος θα πρέπει να ενημερώνει προηγουμένως τους υπεύθυνους του γυμναστηρίου ότι θα πάει για προπόνηση. Επίσης, έχει καθοριστεί ότι η απόσταση ανάμεσα στα όργανα, όπως είναι οι διάδρομοι, θα είναι τα δύο μέτρα.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ..


Αποτέλεσμα εικόνας για Lancet


Η εμφανιση του κορονοϊου ανεδειξε την παθογενεια μας, σ ολο της το μηκος και πλατος. Εκπληκτοι στη διαρκεια της καραντινας, αρχισαμε να συνειδητοποιουμε  πως ειμαστε αρρωστοι χωρις να το ξερουμε.

Ψαχνοντας στον Κυβερνοχωρο ανακαλυψαμε πως ουτε λιγο , ουτε πολυ,το 95% του παγκόσμιου πληθυσμού  Εχει Καποιο Προβλημα Υγειας.Πάνω Από Το Ένα Τρίτο Των Ανθρώπων  έχουν τουλάχιστον πέντε διαφορετικά προβλήματα.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ..ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΥΤΟΣ

Ο Γιατρός, η ιστορία ενός θαύματος: Θα τρίβεις τα μάτια σου με ...
Κάποτε υπήρχε η άποψη πως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα  επιθετικοί στις υψηλές τιμές αρτηριακής πίεσης, καθώς θα διατρέχαμε τον πλέον ηυξημένο κίνδυνο ενός σοβαρού
καρδιαγγειακού επεισοδιου. 
Ακόμα και σήμερα οι θεραπευτικές  προσπάθειες των γιατρών, εξακολουθούν να επικεντρώνονται σε ασθενείς με υψηλές τιμές συστολικης αρτηριακής πίεσης.
Πάμε να δούμε για λίγο το ενδιαφερον φαινόμενο.

Ο Επισκέπτης Υγείας στην πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας



Έργο του επισκέπτη υγείας δεν είναι μόνο η προαγωγή υγείας στο άτομο, αλλά και στους χώρους που ζουν και δραστηριοποιούνται αυτά, για αυτό απαιτούνται συνεργασίες με όλους τους απαιτούμενους φορείς. Οι Ε.Ε.Υ. λειτουργούν χρησιμοποιώντας τρεις κυρίως τρόπους, που προτείνονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ 1970).

• Την υποστήριξη. Οι δραστηριότητες του Ε.Υ πρέπει να αντιπροσωπεύουν τα δικαιώματα των ατόμων και των ομάδων που μειονεκτούν, να βοηθήσουν τα άτομα να αποκτήσουν γνώσεις σχετικές με τους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία τους και έτσι με ικανότητα να μπορέσουν να κάνουν τις αλλαγές που πρέπει.
• Τις ικανότητες των ατόμων. Ο Ε.Υ θα πρέπει να βοηθά τα άτομα, ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους για καλή υγεία. Αυτό επιτυγχάνεται με την διακριτική του επίβλεψη και όχι με τον έλεγχο, είτε στο άτομο, είτε στην κοινότητα, εφόσον έχει προηγηθεί η ανάλογη υποστήριξη.
•  Με την διαμεσολάβηση. Οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να μεσολαβούν και να συντονίζουν την συνεργασία διαφόρων εμπλεκόμενων φορέων, αξιοποιώντας έτσι τους διαθέσιμους πόρους.

Μιλούσε στο κινητό και έπεσε σε κολώνα (Συγκλονίζουν οι εικόνες)

marathwnos a

Σοκάρουν οι εικόνες από το ατύχημα που έγινε χτες το βράδυ στη Λ. Μαραθώνος, λίγο μετά την Αγία Βαρβάρα, στο ύψος του Ν.Βουτζά.

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, η 25χρονη οδηγός του αυτοκινήτου μιλούσε στο κινητό και έπεσε σε κολώνα της ΔΕΗ, ευτυχώς χωρίς να αποβεί μοιραίο για την ζωή της. 

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που ο κινητήρας του αυτοκινήτου έχει φτάσει στο ταμπλώ.

Επί τόπου βρέθηκαν δυο πυροσβεστικά οχήματα και ένα μικρό λόγω της διαρροής βενζίνης από το αυτοκίνητο.


Όπως γράφει το hrpn.gr η νεαρή οδηγός , κάτοικος Ν. Μάκρης, βγήκε...ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα