Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Γιατί το στρώσιμο του κρεβατιού είναι συνώνυμο της επιτυχίας;

 


Το στρώσιμο του κρεβατιού είναι συνώνυμο της επιτυχίας και της καλής ψυχικής υγείας σύμφωνα με τους ειδικούς. 

Όταν λέμε στρώσιμο του κρεβατιού δεν εννοούμε το γνωστό έθιμο μερικές μέρες πριν το γάμο αλλά την καθημερινή υποχρέωση απέναντι στο κρεβάτι που κοιμάσαι, εκείνη που θα έκανε ευτυχισμένη τη μαμά σου όταν ήσουν παιδί! 

ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ (ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ) ΣΧΕΔΟΝ 1 ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ SARS-COV-2;

 


Πριν από περίπου 1 έτος ακούσαμε για πρώτη φορά σχετικά με τη μυστηριώδη -τότε- επιδημία πνευμονίας που εμφανίστηκε στην επαρχία του Wuhan της Κίνας. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε την αρχή της COVID-19, μίας λοίμωξης η οποία έλαβε διαστάσεις πανδημίας.

Εκείνη την εποχή, γνωρίζαμε ελάχιστα τόσο σχετικά με τη λοίμωξη, όσο και τον ιό που την προκαλεί, ωστόσο αρκετοί ειδικοί είχαν ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας ότι άλλοι κορονοϊοί, όπως ο SARS και ο MERS είχαν εξαπλωθεί σε μεγάλο βαθμό στο παρελθόν.

Κατανοώντας και Εξηγώντας το mRNA COVID-19 εμβόλιο (Understanding and Explaining mRNA COVID-19 Vaccines)



 Source: CDC, Information about COVID-19 Vaccine

Τους τελευταίους μήνες τα εμβόλια αγγελιοφόρου RNA (messenger RNA vaccines) —που αποκαλούντια mRNA vaccines — είναι από τα πρώτα εμβόλια για τον COVID-19  που θα χρησιμοποιηθούν στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες τους κόσμου.

Ακολουθούν πληροφορίες για τα εμβόλια για τους επαγγελματίες υγείας και επεξηγήσεις σχετικά με τα mRNA εμβόλια που δίνουν απαντήσεις σε ζητήματα όπως τον τρόπο λειτουργίας τους, το προφίλ της ασφάλειάς τους, και διευκρυνίζουν σημεία που  έχουν γίνει λανθασμένα αντιληπτά.

Σώμα: Αυτό είναι το μοναδικό σημείο που δεν περνάει αίμα

 


Μέσα στο σώμα μας κυλάνε μεγάλε ποσότητες αίματος κάθε κλάσμα του δευτερολέπτου σε όλα μας τα ζωτικά όργανα. 

Αυτό είναι που μας κάνει να περπατάμε, να μιλάμε και να συναισθανόμαστε. 

Χωρίς το αίμα δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Θεωρείται πως είναι το καύσιμο του οργανισμού μας.

Κι όμως! Υπάρχει ένα σημείο σε ολόκληρο το σώμα, ένα και μοναδικό σημείο, που δεν περνάει ποτέ αίμα από εκεί και υπάρχει σοβαρός λόγος που αυτό συμβαίνει. Είναι ένα σημείο που αν περνούσε αίμα τότε δεν θα λειτουργούσε όπως πρέπει.

Πανδημία: Αυξάνονται οι τραυματισμοί στο σπίτι κατά το lockdown

 



Τους τελευταίους μήνες με την πανδημία όλοι έχουμε μείνει στο σπίτι μας περισσότερο από όσο θα θέλαμε. Ποιο είναι ένα από τα αποτελέσματα; Αύξηση τους τελευταίους μήνες στους τραυματισμούς κατά την άσκηση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι ασκούνται εντός και εκτός σπιτιού, χωρίς την καθοδήγηση και την επίβλεψη γυμναστών ή προπονητών. Το αποτέλεσμα είναι να γίνονται συχνά οι ασκήσεις λανθασμένα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού.

Καρκίνος του στομάχου: Τα πρώιμα συμπτώματα που μπερδεύουμε σαν “κάτι περαστικό”

 


Ο καρκίνος του στομάχου είναι κακοήθης νόσος που προσβάλλει συνήθως άτομα άνω των 55 ετών. Μπορεί όμως να εμφανιστεί και σε άτομα μικρότερης ηλικίας.

Ο καρκίνος του στομάχου είναι ένας όγκος που σχηματίζεται όταν τα κύτταρα του στομάχου σας αναπτύσσονται με μη φυσιολογικό και ανεξέλεγκτο τρόπο.

Καρκίνος του στομάχου: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η αλοιφή Vicks Vaporub είναι γνωστή για πάνω από 100 χρόνια, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πως πρέπει να χρησιμοποιείται κανονικά.

 




Η αλοιφή Vicks Vaporub είναι γνωστή για πάνω από 100 χρόνια, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πως πρέπει να χρησιμοποιείται κανονικά. Συνήθως, διαφημίζεται ως μια τοπική κρέμα για το στήθος και ανακουφίζει από συμπτώματα κρυολογημάτων και μυϊκών πόνων. Ωστόσο, το Vicks έχει πολλές περισσότερες χρήσεις.

Η αλοιφή βγαίνει σε 2 εκδοχές: την κανονική και με λεμόνι. Βέβαια, τα δραστικά συστατικά είναι ίδια και στις 2 εκδοχές. Το Vicks χρησιμοποιεί ένα μείγμα καμφοράς, ελαίου ευκαλύπτου και μενθόλης, για να δημιουργήσει μια κρέμα που διαρκεί στον χρόνο και εξυπηρετεί πολλούς και διαφορετικούς σκοπούς.

Προετοιμασία Κλίνης με Κλινήρη Ασθενή

 

 Οι νοσηλευτικές δεξιότητες που προβάλλονται από το κανάλι, δύναται να είναι συμπληρωματικές μεταξύ τους και όπου κρίνεται σκόπιμο παρατίθεται σύνδεσμος (link) στη ροή της δεξιότητας.

Για κάθε νοσηλευτική δεξιότητα:

Η ζωή μας μετά από Τροχαίο Δυστύχημα από την ψυχολόγο Άννα Μαυρέλου

 


Η παρουσίαση της ψυχολόγου κ. Άννα Μαυρέλου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της διαδικτυακής Τριημερίδας (18-19-20/12/2020) που διοργάνωσαν

Η επικοινωνία των νοσηλευτών με ασθενείς που πάσχουν από άνοια σε πλαίσια φροντίδας

 


Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε δημιουργήθηκε με την συνεργασία των Πρότυπων Ξενώνων Ηλικιωμένων Ηλιαχτίδα και Ίριδα και του ΤΕΙ Κρήτης Τμήμα Νοσηλευτικής.

''Για εσάς μπορεί να είναι ακόμη ένα τροχαίο. Για μένα, όμως, είναι το παιδί μου'' - Υπάρχει ζωή μετά το τροχαίο;

 


 ''Για την κόρη μου ΜΑΡΙΑ ΝΕΦΕΛΗ''

Το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Δοξαρά

 



 Το δεύτερο πιο πολύνεκρο δυστύχημα στην ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων. Συνέβη όταν δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά στο ενδιάμεσο των σταθμών Ορφανά Καρδίτσας και Δοξαράς της Λάρισας.

Είναι το δεύτερο πιο πολύνεκρο δυστύχημα στην ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων, ύστερα από αυτό του Δερβενίου Κορινθίας το 1968. 

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ



ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ 

Το έμφραγμα του μυοκαρδίου ή αλλιώς καρδιακή προσβολή συμβαίνει όταν μία ή περισσότερες αρτηρίες φράζουν και έτσι τμήμα του μυοκαρδίου πεθαίνει. 

Γενικά οι αρτηρίες φράζουν από πλάκες που σχηματίζει η χοληστερόλη και τα λιπίδια. Η συσσώρευση αυτών των πλακών είναι γνωστή σαν στεφανιαία νόσος. Σε αρκετές περιπτώσεις η συσσώρευση των πλακών είναι προοδευτική διαδικασία και μπορεί να προκαλεί συμπτώματα που ονομάζονται στηθάγχη. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα