Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Καθαρισμός πλυντηρίου ρούχων σε 3 απλά βήματα!

καθαρισμος πλυντηριου ρουχων

Ίσως να μοιάζει οξύμωρο αλλά ακόμη και το πλυντήριο που χρησιμοποιείς για να πλένεις τα ρούχα σου, χρειάζεται φροντίδα και τακτικό καθάρισμα. Ο καθαρισμος πλυντηριου ρουχων είναι μία πολύ απλή διαδικασία. Αφιέρωσε 10 λεπτά και ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.
Αν νιώθεις ότι τα ρούχα σου δεν έχουν άρωμα λεβάντας, όπως θα έπρεπε, πιθανότατα δεν φταίει το απορρυπαντικό. Με το πέρασμα του χρόνου μαζεύονται χνούδια και βρωμιές από τα ρούχα στα τοιχώματα του πλυντηρίου. Αν μείνουν για καιρό στο εσωτερικό του πλυντηρίου σου, θα αρχίσουν να αναδύουν μία δυσάρεστη μυρωδιά.
Εκτός αυτού είναι αρκετά σύνηθες να μαζεύονται σαπουνάδες ανάμεσα στα λάστιχα. Έτσι, λοιπόν, αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα, μούχλα και τα ρούχα πιθανότατα μυρίζουν πιο άσχημα όταν βγαίνουν, παρά όταν μπαίνουν στο πλυντήριο. Οι αξιολογημένοι τεχνικοί του Douleutaras.gr μοιράστηκαν μαζί μας τις συμβουλές τους και μας εξηγούν πώς θα κάνουμε το πλυντήριο μας να αστράφτει!

Αυτοπεποίθηση: αρχίστε να στηρίζεστε στον εαυτό σας

Ακόμη και αν αποτύχετε χιλιάδες φορές, θα πρέπει να έχετε αυτοπεποίθηση για να πετύχετε τους στόχους σας. Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους αλλά με μια ακόμη καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας

autopepoithisi

Σε κάποια φάση της ζωής μας, όλοι έχουμε αισθανθεί αποτυχημένοι ή ακόμη και νικημένοι.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, αν και μπορεί να υποδεικνύει ότι αφήσατε πίσω σας κάτι σημαντικό.
Η αυτοπεποίθηση σας προσφέρει ό,τι χρειάζεστε για να πετύχετε όλα όσα επιθυμείτε γιατί στην ουσία μόνο εσείς γνωρίζετε τις δυνάμεις και τις αντοχές σας.
Γιατί δεν αρχίζετε να στηρίζεστε στον εαυτό σας;

Αν θέλετε κάτι τότε μπορείτε να το καταφέρετε

Σίγουρα ορισμένα πράγματα δεν θα πάνε καλά και πάντα υπάρχουν περιορισμοί σε ορισμένους τομείς της ζωής.
Αλλά αν θέλετε πραγματικά να κάνετε κάτι τότε τι είναι αυτό που σας εμποδίζει να το υλοποιήσετε; Ίσως υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που διαταράσσουν την εμπιστοσύνη που θα πρέπει να έχετε στον εαυτό σας – κυρίως εξωτερικοί παράγοντες.
oneira ke stoxoi
Αν θέλετε κάτι τότε μπορείτε να το αποκτήσετε – αλλά πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε τους στόχους σας.
Ποτέ μην αφήνετε τον εαυτό σας να πτοείται από τον όγκο των ονείρων σας. Μερικές φορές μπορεί να μοιάζουν μικρά αλλά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο η εκδήλωση των δικών σας ανασφαλειών. Αν θέλετε κάτι, κυνηγήστε το -το πιο πιθανό είναι να το αποκτήσετε.

Μάθετε από τις αποτυχίες σας

Είναι εύκολο να πιστεύει κανείς ότι η αποτυχία είναι κάτι ταπεινωτικό, κάτι που θα πρέπει να σας κάνει να κάνετε πίσω, κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρέπεστε. Πολλοί άνθρωποι έχουν φανταστικούς στόχους αλλά δεν τους επιτυγχάνουν ποτέ επειδή βιώνουν κάποιο είδος αποτυχίας.
Η αποτυχία δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ευκαιρία από την οποία μάθατε ορισμένα πράγματα.

 Είναι ένας τρόπος για να επιστρέψετε ξανά στην πραγματικότητα και να επαναπροσδιορίσετε την πορεία που πρέπει να χαράξετε. Το λάθος είναι αν δεν δώσατε την ευκαιρία στον εαυτό σας να προσπαθήσει.
Ποτέ μην τα παρατάτε επειδή αποτύχατε – συνεχίστε μέχρι να πετύχετε όσο περισσότερα μπορείτε.

Νερό κανέλας με μήλο και λεμόνι για αδυνάτισμα: Τόσο υγιεινό!

Το νερό κανέλας αποτελεί εξαιρετική επιλογή όταν θέλετε να απαλλαγείτε από το ανεπιθύμητο λίπος. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε το με μια υγιεινή διατροφή και σωματική δραστηριότητα.

kanela, milo, lemoni

Το νερό κανέλας με μήλο και λεμόνι μπορεί να γίνει σε λιγότερο από 20 λεπτά και μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα, τώρα είναι η ευκαιρία να το ανακαλύψετε.
Κάτι που όλοι γνωρίζουν ήδη είναι ότι από μόνες τους αυτές οι φυσικές θεραπείες, δεν μπορούν να κάνουν θαύματα. Στις μέρες μας, οι δίαιτες αποτοξίνωσης είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και παρόλο που αυτό το ρόφημα περιλαμβάνει αυτές τις ιδιότητες, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας μερικά πράγματα.
Πρώτα από όλα, αυτές οι φυσικές θεραπείες θα πρέπει πάντα να συνοδεύονται από έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Θα πρέπει να ακολουθείτε μια ισορροπημένη και με ποικιλία διατροφή. Επιπλέον, πρέπει να σταματήσετε να ακολουθείτε καθιστική ζωή.
Κατά δεύτερον, θα πρέπει να είστε επίμονοι. Οι καλές συνήθειες και οι φυσικές θεραπείες από μόνες τους δεν θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε. Χρειάζεστε επιμονή και θέληση.
Θα πρέπει να θυμάστε επίσης ότι δεν έχουμε όλοι τον ίδιο μεταβολισμό. Για ορισμένους ανθρώπους θα είναι πιο εύκολο να αδυνατίσουν ενώ για άλλους πιο δύσκολο.
Θα πρέπει να είστε επίμονοι και να επωφεληθείτε στο μέγιστο από αυτές τις φυσικές επιλογές.
Από την πλευρά μας, θέλουμε να σας ενθαρρύνουμε να φροντίζετε τον εαυτό σας και να ανακαλύψετε τα σπουδαία οφέλη αυτού του γευστικού νερού κανέλας με μήλο και λεμόνι.
Τα οφέλη του νερού με κανέλα, μήλο και λεμόνι
Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει μερικά ξύλα κανέλας, ένα πράσινο μήλο και χυμό λεμόνι. Όλες αυτές είναι απίστευτα υγιεινές τροφές και ο συνδυασμός τους αυξάνει τα οφέλη τους.
Αμέσως μετά θα σας εξηγήσουμε όλα όσα μπορεί να σας προσφέρει αυτό το γευστικό ρόφημα.

RED 2.2 - Διαγράψτε αυτόματα τους κενούς φακέλους του υπολογιστή σας


Το RED είναι μια δωρεάν εφαρμογή που μέσω της οποίας σας δίνεται η δυνατότητα να βρείτε αυτόματα  και να καταργήσετε κενούς φακέλους. Φακέλους, σαν και αυτούς που συχνά μένουν υπολειπόμενοι από εγκαταστάσεις και απεγκαταστάσεις λογισμικού. 


Οι επιλογές σας είναι αρκετές. Μπορείτε να σαρώσετε μόνο ένα συγκεκριμένο φάκελο, πχ το Program Files, ή να ψάξετε σε ολόκληρο δίσκο. Μπορείτε να επιλέξετε να μην συμπεριληφθούν οι φάκελοι του συστήματος (Windows), αλλά και να ορίσετε στο πρόγραμμα να ψάξει και να διαγράψει φακέλους που έχουν μηδενική χωρητικότητα (0 bytes) ή όχι.

Το RED, ονομάστηκε έτσι από τα αρχικά της φράσης Remove Empty Directories αλλά και σηματοδοτεί τους κενούς φακέλους με το χρώμα κόκκινο. Τέλος, να αναφέρουμε ότι υπάρχει και portable έκδοση, για εσάς που δεν θέλετε να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας.

Δίαιτα: 4 πράγματα που δεν σας λέει κανείς για την απώλεια κιλών

δίαιτα

Το να χάσετε μόλις το 5-10% του σωματικού σας βάρους μπορεί να βελτιώσει τη γενική σας υγεία και να μειώσει τον κίνδυνο για χρόνιες παθήσεις, όπως η καρδιοπάθεια και ο διαβήτης.

Αλλά, σύμφωνα με τον δρ Adam Tsai από τον οργανισμό υγείας Kaiser Permanente στο Κολοράντο των ΗΠΑ, καμιά φορά το να χάσετε τα ανεπιθύμητα κιλά σε μια δίαιτα μπορεί να έχει μερικές λιγότερο προφανείς επιπτώσεις, και όχι πάντα προς το καλύτερο.
  1. Το δέρμα σας μπορεί να “σακουλιάσει”: Ένα πράγμα που πολλοί άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να διαχειριστούν μετά από μια δραματική απώλεια βάρους είναι η χαλάρωση και το “κρέμασμα” του δέρματος. Είναι κάτι που φεύγει πολύ δύσκολα και ίσως δεν φύγει ποτέ και μπορεί να σας αφήσει απογοητευμένους με το “νέο” σας σώμα.
  2. Θα έχετε περισσότερη ενέργεια: Μια μεγάλη αύξηση της ενέργειάς τους είναι συχνά το πρώτο πράγμα που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ως αλλαγή επάνω τους, όταν αρχίσουν να χάνουν βάρος. Η απώλεια βάρους βελτιώνει επίσης την αποτελεσματικότητα του οξυγόνου στο αίμα. Έτσι δεν θα δείτε τον εαυτό σας να του “κόβεται η αναπνοή” τόσο εύκολα, όταν ανεβαίνετε σκάλες ή όταν τρέχετε για μερικά μόλις μέτρα.

Το Τέλος του Κόσμου: Είναι η ORCA ο Nibiru;

Το Τέλος του Κόσμου: Είναι η ORCA ο Nibiru;

«Όλα είναι σύμβαση, στην πραγματικότητα τα άτομα και το κενό, κομμένοι από την δυνατότητα να γνωρίσουμε την πραγματικότητα, γνωρίζουμε αυτό που επηρεάζει το σώμα μέσω των αισθήσεων» Δημόκριτος

«Πολίτες του Πλανήτη, έχετε απέραντη άγνοια κι ανικανότητα να καταλάβετε! Δεν έχουμε τον καιρό να σας το εξηγήσουμε ή να μοιραστούμε την τεράστια γνώση που κατέχουμε. Αλλά εξακολουθήστε να μας πληρώνετε τους μισθούς μας!» NASA

Υπάρχει ένα αξίωμα που αναφέρει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αλλά επαναλαμβάνεται όπως σε μια ελικοειδή σκάλα. Όταν η πορεία των ανθρώπινων γεγονότων συμπληρώνει έναν πλήρη κύκλο, συνεχίζει σ’ έναν νέο κύκλο αλλά σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Το εκκρεμές των πολιτιστικών αλλαγών δεν επαναλαμβάνει απλώς τα ίδια γεγονότα. Είναι πάντοτε ελικοειδής [φρακταλική] η εξέλιξη και η επανάληψη της. Το χάος δίνει την θέση του στην τάξη [η ζωή στον θάνατο] κι αυτή με την σειρά της δίνει χώρο για νέες μορφές ύπαρξης. Σε έναν αέναο χρόνο σε ένα αέναο παιχνίδι.

Το ανθρώπινο μυαλό όντας πεπερασμένο δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί  -πόσο μάλλον να κατανοήσει- έννοιες όπως ο χώρος κι ο χρόνος. Είναι δε εξαιρετικά δύσκολο να αντιληφθεί την έννοια των φράκταλ του χάους. Αναζητούν οι άνθρωποι την τάξη αλλά χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι κάθε μορφή τάξης βρίσκεται στην καρδιά του χάους και χωρίς αυτό δεν υπάρχει ζωή.

Έχουμε όλοι μας γίνει γνώστες του αποκαλούμενου τέλους του κόσμου στο ημερολόγιο των Μάγιας (21 Δεκεμβρίου 2012) να συνδέεται με την επιστροφή του Nibiru του Sitchen ή περίπου τον Nibiru των Σουμερίων. Σαν οι Σουμέριοι να γνώριζαν τους Μάγιας και να το είχαν προγραμματίσει. Είναι εύκολο να πέσει κανείς στην παγίδα όπως οι περισσότεροι συνάνθρωποι μας, όμως το 2012 και ο φόβος με τα κομπιούτερ το 2000 ήρθαν και πέρασαν χωρίς να γίνει τίποτα, τουλάχιστον χωρίς να γίνει τίποτε που το πεπερασμένο ανθρώπινο μυαλό να το καταλάβει. Ίσως όμως να υπάρχει κάτι μεγαλύτερο στον ορίζοντα, εάν μπορούμε να δούμε και να καταλάβουμε τα σημάδια.

Οι κρίσεις σε όλα τα επίπεδα και ιδίως βασικές αρνητικές εξελίξεις στην πατρίδα μας σήμερα, μας υποχρεώνουν να πάμε επιτέλους σε θεμελιώδεις αναρωτήσεις και όχι σε αντανακλαστικά αντιδράσεων κάθε είδους: Τι συμβαίνει στην ουσία με τους εαυτούς μας και γύρω από μας; Τι είμαστε αληθινά, τι νομίζουμε ότι είμαστε, γιατί το νομίζουμε και πόσο απέχει από την αλήθεια; Το να νομίζουμε κάτι όμως είναι προϊόν σκέψεων. Μήπως και αυτές δεν είναι αυτό που πιστεύαμε; Είμαστε μόνο εμείς πίσω από αυτές; Γιατί οι άνθρωποι την εποχή της ανοιχτής επικοινωνίας και της κατάργησης δεκάδων ταμπού είναι τόσο -μα τόσο- πολύ παρασιτικοί, οπισθοδρομικοί, βλάκες, αμόρφωτοι και απόλυτα χειρίσιμοι. Βλέπεις αγαπητέ αναγνώστη δεν θέτω ερωτηματικό.

Αν όχι, τότε τι άλλο υπάρχει και ποιό επιτέλους θα μπορούσε να είναι το σημείο αναφοράς για την αλήθεια; Έχουμε πρόσβαση σε αυτό; Ποια είναι η πραγματική δυναμική στο επίπεδο της υφηλίου και ποιος ο ιδιαίτερος ρόλος της Ελλάδας, αν υπάρχει; Όπως και άλλες πολλές παρόμοιες αναρωτήσεις. Είναι επείγον να καταπιαστούμε με αυτές τις ανησυχίες, εμείς εδω στο terra papers θελήσαμε να μοιραστούμε αυτές μας τις ανησυχίες, αν όχι για άλλο λόγο, τουλάχιστον για να εξωτερικεύσουμε τις σκέψεις τις έρευνες μας και τις θεωρήσεις μας.

Δυστυχώς η πραγματικότητα δεν μας ξεπερνά απλώς, μα ούτε καν να την διανοηθούμε δεν είναι δυνατόν ! και είναι αυτό μια ανησυχία από μόνη της, γιατί η φαντασία δεν μας λείπει. Αραγε γιατί ο ανθρώπινος νους δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί το αφάνταστο; Το αν καταφέρει να το κατανοήσει δεν το συζητάμε καν.  Απλά αν μπορούσε να το αντιληφθεί !! θα ήταν ένα καλό και σημαντικό βήμα προς την γνώση. Ας πάρουμε λοιπόν κάποιες πληροφορίες και φωτογραφίες από τον Gary Dgoodwinκαι κι ας αναρωτηθούμε  -στην σιωπή.

Γιατί πρέπει να βγάζεις το σουτιέν σου στον ύπνο;


womanbedbraromanou.jpg
Ένας παλιός μύθος λέει ότι φορώντας το σουτιέν τη νύχτα, θα διατηρήσεις το στήθος σου στητό. H Mέριλιν Μονρόε είχε δηλώσει ότι κοιμόταν με το σουτιέν της, πολλές γυναίκες όμως δηλώνουν ότι δεν αντέχουν να φορούν τον στηθόδεσμό τους και τη νύχτα. Νεότερες έρευνες διαψεύδουν κατηγορηματικά τη Μέριλιν και αναφέρουν ότι το να κοιμάσαι με το σουτιέν δεν είναι απλώς ενοχλητικό, είναι και κακό για την υγεία.

Η βοήθεια που θα προσφέρει στο στήθος σας ώστε να παραμείνει στητό είναι ελάχιστη, αφού όταν ξαπλώνετε, η βαρύτητα σπρώχνει το στήθος σας προς τον θώρακά σας και όχι προς τα πόδια σας. 
Το αρνητικό από τη χρήση του στηθόδεσμου τη νύχτα είναι η πίεση που ασκεί στους λεμφαδένες σας. 

Τα θετικά του να είσαι... ψυχοπαθής


psychopathromanou.jpg
Ο όρος ψυχοπαθής δεν είναι κολακευτικός- τα άτομα στα οποία αποδίδουμε αυτόν τον χαρακτηριστμό είναι συνήθως ψυχρά, χειριστικά, δεν μετανιώνουν για τις πράξεις τους και αναζητούν συγκινήσεις χωρίς να φοβούνται και χωρίς να νοιάζονται αν θα βλάψουν άλλους.

Νέα μελέτη ψυχολόγων του Πανεπιστημίου της Βόννης ωστόσο, έρχεται να ανατρέψει την εικόνα που είχαμε μέχρι σήμερα για τους ψυχοπαθείς, καθώς βρήκαν πως μία συγκεκριμένη μορφή ψυχοπάθειεας μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να φτάσει στην κορυφή επαγγελαμτικά, χωρίς όμως να έχει βλάψει τους συναδέλφους τους.

Τα άτομα που έχουν αυτήν την προσωπικότητα ανεβαίνουν σχετικά γρήγορα τη σκάλα της επαγγελματικής επιτυχίας, καθώς είναι πρόθυμοι να πάρουν ρίσκα, είναι αδίστακτοι αλλά και γοητευτικοί ταυτόχρονα. 

«Η τοξική μορφή της ψυχοπάθειας χαρακτηρίζεται από αντικοινωνική παρορμητικότητα», λέει ο καθηγητής Gerhard Blickle από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Βόννης. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους, παίρνουν ό,τι τους αρέσει, πράττουν χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες και ρίχνουν το φταίξιμο στους άλλους».

Έτσι θα χάσετε κιλά χωρίς δίαιτα και γυμναστική – Το μυστικό 30′ πριν από κάθε γεύμα

κιλά

Η παχυσαρκία είναι μια ολοένα και μεγαλύτερη απειλή για την δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο και, δυστυχώς, η χώρα μας δεν αποτελεί εξαίρεση.

Αλλά σύμφωνα με μια νέα μελέτη, για να χάσετε κιλά δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια “τιτάνια” προσπάθεια, αφού, σύμφωνα με τους ερευνητές, η κατανάλωση 500 ml νερού 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) μπορεί να βοηθήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό.
Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι το νερό είναι απαραίτητο για την υγεία μας. Μας βοηθάει να αποβάλλουμε τις βλαβερές τοξίνες από το σώμα, μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στα κύτταρα, λιπαίνει τις αρθρώσεις, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος και προστατεύει τα όργανα και τους ιστούς του σώματος.
Για τις ανάγκες της έρευνας, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία εξέτασαν τις περιπτώσεις 84 παχύσαρκων ενηλίκων, τους οποίους χώρισαν τυχαία σε δύο ομάδες. Τα μέλη της πρώτης ομάδας είχαν οδηγία να καταναλώνουν 500 ml νερού 30 λεπτά πριν από το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό τους γεύμα, κάθε μέρα για 12 εβδομάδες. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες είχαν οδηγία απλά να φαντάζονται ότι το στομάχι τους ήταν γεμάτο πριν από κάθε κύριο γεύμα.
Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν συμβουλές διαχείρισης βάρους ως μέρος του πειράματος, για το πώς να βελτιώσουν τη διατροφή και τα επίπεδα σωματικής τους δραστηριότητας.

ΜΗΝ πατάτε ξυπόλυτοι στο μπάνιο – Δείτε γιατί!

μύκητες

Τα γυμνά πέλματα εκτίθενται σε μικροσκοπικούς οργανισμούς που ζουν σε ζεστό και υγρό περιβάλλον, όπως το δάπεδο στο μπάνιο, ή το εσωτερικό του παπουτσιού και της κάλτσας, όταν ιδρώνουμε.

Οι οργανισμοί που κατά κανόνα προκαλούν μύκητες στα νύχια των ποδιών (μυκητιασική μόλυνση), ονομάζονται δερματόφυτοι (dermatophytes).
Οι σπόροι των μυκητών εισέρχονται στο δέρμα μέσα από μικροσκοπικά κοψίματα στο δέρμα, ή μέσα από τις πολύ μικρές σχισμές που υπάρχουν ανάμεσα στο νύχι του ποδιού και το δερματικό του υπόστρωμα.
Στη συνέχεια αναπτύσσονται και δημιουργούν μικρές εστίες μυκητών που καταστρέφουν το νύχι από την κάτω (εσωτερική) πλευρά του.

Πώς να θεραπεύσεις τη θλίψη μέρα με τη μέρα

Η θλίψη είναι ένα από τα πιο δύσκολα συναισθήματα. Είναι ικανή να αποδυναμώσει σωματικά και πνευματικά το άτομο, να του αλλάξει τον τρόπο σκέψης όταν χρειάζεται να κάνει επιλογές αλλά και να τον καθιστά ανίκανο να ανταποκρίνεται ακόμα και στις πιο απλές δραστηριότητες.
Η σύγχρονη εποχή, οι δυσκολίες, οι γρήγοροι ρυθμοί, η αποξένωση και η απογοήτευση είναι μερικές μόνο από τις αιτίες που την προκαλούν. Η θλίψη μπορεί να προέρχεται από οπουδήποτε, ανάλογα με το άτομο, το χαρακτήρα και την ψυχοσύνθεσή του. Κάποιος μπορεί να είναι περισσότερο ανθεκτικός σε κάτι που κάποιος άλλος, ενδεχομένως, λυγίσει όταν του εμφανιστεί. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι συνθήκες που επικρατούν στην εκάστοτε περίπτωση. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι σχεδόν παρόμοιο για όλους- ο ψυχικός πόνος που νιώθει το άτομο είναι εμφανής και, δυστυχώς, δεν περνάει εύκολα.
Υπάρχουν κάποιες προτεινόμενες λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα που υποφέρουν από τέτοια αρνητικά συναισθήματα. Η πρώτη λύση είναι να στραφούν προς τα αγαπημένα τους πρόσωπα, είτε αυτά είναι η οικογένειά τους, ο/η σύντροφός τους, οι φίλοι ή οι συγγενείς. Δεν είναι αναγκαίο να το κάνουν για να συζητήσουν αυτό που τους προκάλεσε τη θλίψη και να προσπαθήσουν μαζί να το καταπολεμήσουν. Μπορούν να το κάνουν, αλλά ο απώτερος σκοπός που θα στραφούν σε αυτά τα πρόσωπα είναι για να τους προσφέρουν την ηρεμία και την συντροφιά που χρειάζονται.
Μπορεί η κατάσταση να αντιμετωπίζεται δύσκολα ή καθόλου. Άρα, το άτομο που πονάει, ουσιαστικά ζητάει κάποιον για να νιώσει καλά και αν μπορέσει να ξεχαστεί. Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε πάντα τις λύσεις, γιατί μπορεί να είναι έτσι η κατάσταση ώστε να μην υπάρχουν και αυτό θα μας απογοητεύσει ακόμα περισσότερο.

Τά εν οίκω μή εν δήμω: Μιλώντας για τη σχέση μας σε τρίτους


σχέση
Το πως παρουσιάζουμε τον σύντροφό μας στην οικογένεια μας και τον κύκλο μας, θα είναι αργότερα η άποψη που θα καλλιεργηθεί ως προς το πρόσωπό του. Ας μην αφήσουμε τις δικές μας ερμηνείες και σκαμπανεβάσματα να χαλάσουν την όψη της σχέσης! Ας γίνουμε πιο επιλεκτικοί στο προσωπικό υλικό που μοιραζόμαστε με άτομα εκτός της σχέσης μας.

Τα συναισθήματα δύσκολα κρύβονται και αυτά απέναντι στον σύντροφο μας δεν αποτελούν εξαίρεση! Όταν ερωτευόμαστε θέλουμε να το πούμε σε όλο τον κόσμο (και συχνά το κάνουμε), αλλά δυστυχώς για τη σχέση μας, όταν γινόμαστε θηρία, πάλι θέλουμε να το ξεφωνίσουμε παντού! Εδώ έρχεται και το πρόβλημα. Αυτά τα πάνω – κάτω στη σχέση μας, που είναι πολύ φυσικά και δεν λείπουν από καμία σχέση, όταν εκφράζονται σε φίλους και συγγενείς μπορούν να δώσουν λάθος μηνύματα – και λάθος εντυπώσεις. Επηρεασμένοι από το συναίσθημα της στιγμής, περιγράφουμε καταστάσεις οι οποίες μπορεί να μην είναι αληθείς.
Το πως βιώνουμε εμείς ένα καυγά, μια διαφωνία ή μια ξεχωριστή ρομαντική στιγμή, διαφέρει από την πραγματικότητα σε κάθε περίπτωση. Αυτό συμβαίνει γιατί ο καθένας βιώνει μέσα από τη δική του πλευρά το κάθε συμβάν, και έτσι βγάζει τα δικά του συμπεράσματα που φιλτράρονται μέσα από τις δικές του εμπειρίες*.
Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η ένταση της στιγμής, η οποία μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα με πιο δραματικό μάτι! Έτσι, καταλήγουμε να περιγράφουμε σημεία και τέρατα σε οικογένεια και φίλους, κάνοντας τους έτσι να πλάσουν μια διαστρεβλωμένη εικόνα για το ταίρι μας. Αυτό μπορεί μετά να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις: μπορεί η οικογένεια μας να νομίζει πως μας ‘κακοφέρνονται’, μπορεί οι φίλοι να νομίζουν πως ο σύντροφος μας είναι πολύ ελαστικός, ή μπορεί να προβληθεί μια τέλεια εικόνα η οποία όμως να διαφέρει μακράν από την πραγματικότητα.

Ο ΗΔΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ: ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΜΥΘΟΣ


Ο Έλληνας φιλόσοφος Επίκουρος που κατηγορήθηκε για φιλο – ηδονισμό από τους αντιπάλους του

Ο Επίκουρος ξεκινά από τη διαπίστωση ότι ο άνθρωπος, όπως και όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, κινείται ανάμεσα σε δύο βασικές συναισθηματικές καταστάσεις (πάθη), τον πόνο και την ευχαρίστηση, την «αλγηδόνα» και την «ηδονήν». Κάθε ζωντανός οργανισμός εντελώς αυθόρμητα αποφεύγει τον πόνο και αποζητά τα ευχάριστα συναισθήματα [1]...

Το σωματικό πόνο δεν μπορούμε να τον αποφύγουμε. Μπορούμε όμως να μη του δίνουμε μεγάλη σημασία. Πρέπει να έχουμε υπόψη ότι ο πολύς δυνατός πόνος διαρκεί λίγο, ενώ εκείνος που έχει μεγάλη διάρκεια δεν έχει μεγάλη ένταση και σαν τέτοιος είναι υποφερτός: Πάσα αλγηδών ευκαταφρόνητος˙ η γαρ σύντονον έχουσα το πονούν σύντονον έχει τον χρόνον, η δε χρονίζουσα περί την σάρκα αβληχρόν έχει τον πόνον (Προσφώνησις 4).
Την ηδονήν ο Επίκουρος θεωρεί βέβαια ως το πρώτο και σύμφωνο με τον οργανισμό μας αγαθό, η επιδίωξη όμως των μέσων που προσπορίζουν ηδονή δεν πρέπει να στοιχίζει την απώλεια της ψυχικής μας ηρεμίας, άρα πρέπει να κινείται μέσα σε ορισμένα όρια, να μην ξεπερνά το μέτρο. Πάνω από την ηδονή στέκεται η αταραξία της ψυχής. Ο Επίκουρος είναι σαφής στο θέμα αυτό: «Όλα τα κάνουμε γι’ αυτό και μόνο, για να μην πονούμε και να μην ταραζόμαστε. Όταν το πετύχουμε αυτό, κοπάζει όλη η βαρυχειμωνιά της ψυχής, γιατί ο οργανισμός μας δεν χρειάζεται να τρέχει σε κάτι που τάχα του λείπει και να ζητά κάτι άλλο, με το οποίο θα συμπληρώσει το αγαθό της ψυχής και του σώματος. Όταν όμως δεν πονούμε, δεν χρειαζόμαστε πια την ηδονή» (Τούτου γαρ χάριν πάντα πράττομεν, όπως μήτε αλγώμεν μήτε ταρβώμεν˙ όταν δ’ άπαξ τούτο περί ημάς γένηται, λύεται πας ο της ψυχής χειμών, ουκ έχοντος του ζώου βαδίζειν ως προς ενδεόν τι και ζητείν έτερον ω το της ψυχής και του σώματος αγαθόν συμπληρώσεται. Τότε γαρ ηδονής χρείαν έχομεν, όταν εκ του μη παρείναι την ηδονήν αλγώμεν˙ όταν δε μη αλγώμεν, ουκέτι της ηδονής δεόμεθα – Διογ. Λαέρτ. Χ 128).
Κατά τον Επίκουρο μερικές φορές παραιτούμεθα από τις ηδονές, όταν οι δυσάρεστες συνέπειές τους είναι περισσότερες. Εξάλλου θεωρούμε πολλούς πόνους ανώτερους από τις ηδονές, όταν οι πόνοι αυτοί καταλήγουν ύστερα από πολύ χρόνο σε ηδονή, σε ευχαρίστηση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συνυπολογίζονται οι θετικές και οι αρνητικές πλευρές των επιλογών μας, τα «συμφέροντα» και τα «ασύμφορα» των ενεργειών μας, οι ευχάριστες και μη ευχάριστες συνέπειές τους.

Πώς να νικήσεις την ανασφάλεια και να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου κατακόρυφα;

Αν σε βασανίζει η ανασφάλειά σου, και δεν έχεις την παραμικρή ιδέα πώς να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου, να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος. Όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή θα περάσουν από αυτό το στάδιο, επειδή – σε αντίθεση σε ό,τι πιστεύεις ή σου έχουν πει – δεν υπάρχει άτομο που να γεννιέται και να έχει την απόλυτη πίστη στον εαυτό του. Όλοι μας, λίγο-πολύ, μαθαίνουμε πώς να φτάσουμε εκεί.
anasfaleia
Και οι παρακάτω συμβουλές είναι πολύ καλό ξεκίνημα…
Ξέχνα την τελειότητα
Η τελειότητα είναι ένα ψέμα. Κανένας δεν πρόκειται να την αγγίξει. Όσο περισσότερο προσπαθείς να είσαι τέλειος, τόσο περισσότερο θα απογοητεύεσαι κάθε φορά που δεν αγγίζεις τους υπερβολικά υψηλούς στόχους που έχεις βάλει.
Ξεκίνα να κάνεις πράγματα
Να μια τέλεια ιδέα: Αντί να σκέφτεσαι (και να υπεραναλύεις) σενάρια και πιθανότητες, βγες έξω και άρχισε να κάνεις πράγματα που σε ενδιαφέρουν. Σταμάτα να ενδιαφέρεσαι τι θα πει ο κόσμος, και ζήσε την ζωή που θέλεις. Οι εμπειρίες που θα μαζέψεις είναι αυτό που θα σε κάνει να αισθάνεσαι αυτοπεποίθηση.
Ντύσου όπως θες
Είδες κάτι που θέλεις να φορέσεις; Ξέχνα τι μπορεί να λέει οποιοσδήποτε άλλος, και φόρα τα ρούχα που σ’ αρέσουν.

Κλιματική Αλλαγή: Οι άνθρωποι επιδρούν στο σύστημα της Γης περισσότερο από ότι οι φυσικές δυνάμεις

Ο άνθρωποι προκαλούν αλλαγή στο κλίμα 170 φορές ταχύτερα από τις δυνάμεις της φύσης. Αυτό είναι το εύρημα νέας έρευνας που το Australian National University (ANU) υπογράφει. Ο ένας από τους συγγραφείς, ο Καθηγητής Will Steffen από το ANU, ανέφερε ότι στο πλαίσιο της μελέτης, για πρώτη φορά, επινοήθηκε μια μαθηματική εξίσωση για να περιγραφεί η επίδραση της ανθρώπινης δραστηριότητας στο σύστημα της Γης, γνωστή ως Ανθρωπόκαινη εξίσωση.
«Κατά τα τελευταία 7000 χρόνια οι κύριες δυνάμεις που οδηγούν την αλλαγή είναι αστρονομικές – αλλαγές στη ηλιακή ένταση και ανεπαίσθητες αλλαγές σε τροχιακές παραμέτρους, μαζί με λίγα ηφαίστεια. Έχουν οδηγήσει σε ένα ρυθμό αλλαγής 0,01 C (βαθμούς Κελσίου) ανά αιώνα», είπε ο Καθηγητής Steffen, από το Fenner School of Environment and Society και το Ινστιτούτο Κλιματικής αλλαγής στο ANU. «Οι προκαλούμενες από τον άνθρωπο εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά τη διάρκεια των περασμένων 45 ετών αύξησαν το ρυθμό ανόδου της θερμοκρασίας σε 1,7 C ανά αιώνα, καθιστώντας το ρυθμό του φυσικού υποβάθρου μικροσκοπικό».
Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Anthropocene Review εξετάζει το σύστημα της Γης ως ένα ενιαίο σύνθετο σύστημα και αξιολογεί την επίδραση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στην πορεία του συστήματος.
Η Ανθρωπόκαινη εξίσωση: E είναι το σύστημα της Γης, A οι αστρονομικές δυνάμεις, G είναι οι γεωφυσικές δυνάμεις, Ι οι εσωτερικές δυναμικές και H, οι βιομηχανοποιημένες κοινωνίες

Τα 20 τεράστια οφέλη του σουσαμιούΤο σουσάμι μπορεί να είναι μικρό, αλλά τα οφέλη του για την υγεία τεράστια. Υπολόγιζαν το βάρος του σε χρυσό κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα κι αυτό για πολλούς καλούς λόγους

Η κατανάλωση του είναι ευεργετική σε όλες του τις μορφές, από τους σπόρους, με τη μορφή ταχίνι ή σαν σησαμέλαιο.
1. Πλήρες από Μεγάλη Πρωτεΐνη
Το σουσάμι είναι γεμάτο από υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη αποτελεί το 20 τοις εκατό του σπόρου με 4,7 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά ουγγιά.
2. Βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη
Το σουσάμι περιέχει μαγνήσιο και άλλα θρεπτικά συστατικά. Το σησαμέλαιο έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην πρόληψη του διαβήτη και μπορεί επίσης να βελτιώσει τη γλυκόζη πλάσματος στους διαβητικούς.
3. Μειώνει την αρτηριακή πίεση
Η ίδια παραπάνω μελέτη αποκαλύπτει πώς το σησαμέλαιο μειώνει την πίεση του αίματος στους διαβητικούς. Το σουσάμι είναι γεμάτο από μαγνήσιο – ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που είναι γνωστό ότι βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

8 τρόποι που ευνοούν την καλή συναισθηματική υγεία του παιδιού

συναισθηματική υγεία παιδιού
Τι είναι η συναισθηματική υγεία του παιδιού; 

Είναι ο τρόπος που το παιδί σκέφτεται, αισθάνεται, συμπεριφέρεται και αλληλεπιδρά με τον υπόλοιπο κόσμο. Καλή συναισθηματική υγεία σημαίνει ότι το παιδί σας είναι χαρούμενο και γεμάτο ενδιαφέρον για τον κόσμο γύρω του, κάνει φίλους, δίνει και δέχεται αγάπη, μοιράζεται, έχει διάθεση να μάθει, είναι ευτυχισμένο στο σχολείο.
Πώς μπορείτε να ευνοήσετε την καλή συναισθηματική υγεία του παιδιού;
1. Κατανοήστε τις ανάγκες του παιδιού. Τα παιδιά χρειάζονται κυρίως αγάπη, μια ζεστή προσωπική επαφή και αληθινό ενδιαφέρον, αποδοχή για αυτό που είναι και για την μοναδικότητα τους και ασφάλεια, να γνωρίζουν δηλαδή ότι θα είστε δίπλα τους αν σας χρειαστούν.
2. Ενθαρρύνετε την ανεξαρτησία τους. Τα παιδιά έχουν ανάγκη να νιώθουν ότι εμπιστεύεστε τις ικανότητες τους. Αφήστε τα να παίρνουν πρωτοβουλίες. Να ντύνονται και να τρώνε, για παράδειγμα, μόνα τους, να συμμετέχουν στις καθημερινές δουλειές του σπιτιού. Μην είστε υπερπροστατευτικοί ούτε πάρα πολύ αυστηροί. Δώστε τους με αυτό τον τρόπο την ελευθερία να μεγαλώσουν.
3. Δώστε τους συμβουλές και καθοδήγηση. Εφοδιάστε το παιδί σας με τις σωστές βάσεις ώστε να κάνει υγιείς επιλογές στην ζωή του και να μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά. Συζητήστε μαζί του τις αξίες και τις πεποιθήσεις σας και διδάξτε με το παράδειγμα σας. Τα παιδιά μαθαίνουν περισσότερο από αυτά που κάνετε παρά από αυτά που λέτε.

Το μακροχρόνιο άγχος βάζει σε δοκιμασία τα εσωτερικά μας χαρίσματα
Αρχίζουμε να νιώθουμε άγχος, μόλις θεωρήσουμε ότι απειλείται η ύπαρξή μας. Αμέσως μπαίνουν στο χορό και τα συναισθήματα του θυμού ή του φόβου ή και των δύο μαζί. 

Σχεδόν αμέσως ενεργοποιείται μια αλυσιδωτή αντίδραση νευροχημικών αντιδράσεων, που απλώνεται σε ολόκληρο το σώμα μας για να το προετοιμάσει για μάχη ή φυγή.
Το άγχος δεν είναι πάντοτε βλαβερό για τον οργανισμό μας. 

Οι ειδικοί στον τομέα της αντιμετώπισής του συμφωνούν ότι υπάρχει ωφέλιμο και βλαβερό άγχος. 

Το ωφέλιμο άγχος είναι εκείνο που σε υποκινεί να πετύχεις ένα στόχο ή σε παρακινεί να κάνεις κάτι. 

Το βλαβερό, που ονομάζεται και καταπόνηση, σε σπρώχνει πέρα από τα όρια εκείνα μέσα στα οποία νιώθεις καλά. 

Το συναίσθημα της καταπόνησης μπορεί να είναι οξύ και σύντομο ή λιγότερο οξύ και μακροχρόνιο. 

Το οξύ άγχος είναι έντονο, αλλά σύντομο. 

Οι σεξουαλικοί λόγοι για τους οποίους οι Κινέζοι ανάγκαζαν τις γυναίκες να δένουν για όλη τους τη ζωή τα δάκτυλα των ποδιών τους. Ποια άλλα σημεία του σώματος επηρέαζαν;...


Σύμφωνα με την Huffington Post Greece  

Η κινέζικη παράδοση «πρόσταζε» τις γυναίκες να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερα πέλματα, ως μία ένδειξη αριστοκρατίας και κομψότητας. Για αυτό το σκοπό, όταν ένα κορίτσι έφτανε τα 4 χρόνια υπήρχε ένα τελετουργικό κατά το οποία μούλιαζαν τα πόδια των κοριτσιών σε αίμα ζώου και τους έδεναν τα πέλματα πάρα πολύ σφιχτά. Με αυτόν τον τρόπο τα δάχτυλα του ποδιού και η καμάρα έσπαγαν και σιγά σιγά τα έδεναν όλο και πιο σφιχτά, ώστε να αλλάξει το σχήμα τους και να παραμείνουν όσο το δυνατόν μικρότερα σε μέγεθος.... 

chinese women bound feet

Την εποχή εκείνη, τα μικρά πέλματα ήταν ένδειξη ομορφιάς και θεωρείτο ως προαπαιτούμενο για να παντρευτεί ένα κορίτσι και να έχει καλύτερη ζωή. Το βάρβαρο έθιμο χρονολογείται από την εποχή της δυναστείας των Σονγκ και είχε ισχύ για τουλάχιστον 1.000 χρόνια.... 

Ο Σοφοκλής και η Αντιγόνη του – Μία πρώτη γνωριμία

Antigone in front of the dead Polynices

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή είναι μία από τις διασημότερες ελληνικές τραγωδίες όχι μόνο εξαιτίας του ταλαντούχου Σοφοκλή, αλλά και λόγω των γοητευτικών χαρακτήρων που δημιούργησε. Αν γνωρίζετε την υπόθεση, τότε εδώ θα δείτε συγκεντρωμένα τα κυριότερα από όσα πρέπει να γνωρίζετε για το έργο και τον δημιουργό του, ώστε να τα παρακολουθήσετε κάποιες σκέψεις που θα μοιραστούμε μαζί σας στη συνέχεια. Αν πάλι δεν γνωρίζετε καθόλου περί τίνος πρόκειται, θα σας διευκολύνουμε να κάνετε την πρώτη σας γνωριμία με την υπέροχη αυτή ιστορία, άνετα και ευχάριστα.
Μία πραγματική τραγωδία
Η Αντιγόνη είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας των Θηβών και όσα γνωρίζουμε για την οικογένεια αυτή περιέχονται στον «Θηβαϊκό Κύκλο», μια συλλογή επών που περιγράφουν τις περιπέτειές τους. Από εκεί άντλησαν το θέμα τους οι τραγικοί ποιητές για πολλά έργα τους. Ανάμεσα σε αυτά είναι το «Επτά επί Θήβαις» που είχε γράψει ο Αισχύλος πολλά χρόνια πριν ο Σοφοκλής γράψει την «Αντιγόνη» του. Είναι σημαντικό να έχετε μία ιδέα από αυτή την ιστορία, αν θέλετε να κατανοήσετε τι πραγματικά συνέβαινε στο μυαλό του Κρέοντα και της Αντιγόνης.
Οι δύο γιοι του Οιδίποδα συμφωνούν να κυβερνούν την Θήβα εναλλάξ. Όταν όμως ήρθε η ώρα να κυβερνήσει ο Πολυνείκης, ο αδελφός του Ετεοκλής αρνήθηκε να παραδώσει τον θρόνο. Τότε ο Πολυνείκης πολιορκεί την Θήβα με τη βοήθεια ενός μικτού στρατού από διάφορες ελληνικές πόλεις. Η πολιορκία καταλήγει σε μονομαχία, στην οποία τα δύο αδέλφια αλληλοσκοτώνονται. Ένας αγγελιοφόρος ενημερώνει τις δύο αδερφές τους (Αντιγόνη και Ισμήνη) πως οι πρόβουλοι, δηλαδή η προσωρινή διοίκηση της πόλης, αποφάσισαν να οργανώσουν τιμητική ταφή για τον Ετεοκλή, που υπερασπίστηκε την πατρίδα του. Αλλά το πτώμα του Πολυνείκη θα έπρεπε να παραμείνει άταφο έξω από την πόλη, επειδή πρόδωσε την πόλη του φέρνοντας ξένο στρατό εναντίον της.
Η Αντιγόνη δηλώνει αμέσως πως δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει τον αδελφό της βορά στα θηρία. Οι μισές Θηβαίες του χορού δηλώνουν πως θα βοηθήσουν την Αντιγόνη διότι ο πόνος του θανάτου «είναι σε κάθε γενιά κοινός, ενώ η πόλη κάθε φορά με άλλον τρόπο αντιλαμβάνεται το δίκιο». Οι άλλες μισές δηλώνουν πως θα υπακούσουν σε αυτό που αποφάσισε η πόλη. Και αυτά είναι όλα όσα μας λέει ο Αισχύλος για την Αντιγόνη, αλλά ήταν αρκετά για τον ανερχόμενο αστέρα, τον σπουδαίο Σοφοκλή, ο οποίος ήταν τότε 30 ετών και μόλις πριν τρία χρόνια είχε παρουσιάσει στα Διονύσια το πρώτο του έργο.
Σοφοκλής, ένας πραγματικά ευτυχισμένος άνθρωπος
Απλώς φανταστείτε τον νεαρό ποιητή, γοητευμένο από το σπουδαίο έργο του Αισχύλου να σκέφτεται «πρέπει να ανακαλύψω τι συνέβη όταν η Αντιγόνη έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό της». Το έκανε 25 χρόνια αργότερα, όταν παρουσίασε την Αντιγόνη του στα Μεγάλα Διονύσια. Οι Αθηναίοι ενθουσιάστηκαν τόσο με αυτό το έργο, που τον επόμενο χρόνο εξέλεξαν τον Σοφοκλή στρατηγό. Ήταν τότε που πολέμησε εναντίον της Σάμου δίπλα στον Περικλή. Δύο ακόμα φορές έλαβε αξιώματα και όταν ήταν πια ηλικιωμένος, το 413 π.Κ.Χ επιλέχθηκε ως μέλος της επιτροπής που είχε αναλάβει να αντιμετωπίσει το χάος που προκλήθηκε από την πανωλεθρία της Σικελικής Εκστρατείας. Πέθανε πέντε χρόνια αργότερα.
Ο δημιουργός της «Αντιγόνης» έζησε τόσο ευτυχισμένος, που είναι να απορεί κανείς πώς κατάφερε να αποδώσει αυτές τις συγκλονιστικές σκηνές της ανθρώπινης δυστυχίας. Γόνος εύπορης οικογένειας, έλαβε την καλύτερη μόρφωση που ήταν τότε διαθέσιμη κι ευτύχησε να ζήσει στα χρόνια εκείνα που η Αθήνα βρισκόταν στο αποκορύφωμα της δόξας της: Τον χρυσό αιώνα!  Ήταν από εκείνους τους τύπους που όλοι τους θέλουν στην παρέα τους, έκανε αστεία, δεν έχανε συμπόσιο και κανείς δεν είχε να πει κακό λόγο γι’ αυτόν.

Ξυλουργείο «Το Εφτά»«ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ αργόστροφοι, ορισμένοι άνθρωποι δεν θέλουν να δεχτούν βοήθεια» παραπονέθηκα.
Ήταν ένα μικρό σπιτάκι, σχεδόν παράγκα, σ’ ένα αγρόκτημα έξω από την πόλη. Μπροστά είχε ένα μικρό εργαστήριο με κάτι μηχανήματα και εργαλεία, πίσω δύο δωμάτια, μια κουζίνα κι ένα κακοφτιαγμένο μπάνιο…
Ωστόσο, ο Χοακίν δεν είχε παράπονο. Τα τελευταία δυο χρόνια, το ξυλουργείο «Το Εφτά» είχε γίνει γνωστό στο χωριό κι έβγαζε αρκετά χρήματα για να μη σπαταλάει τις μικρές του οικονομίες.
Εκείνο το πρωί, όπως κάθε πρωί, ξύπνησε στις έξι και μισή για να δει τον ήλιο να βγαίνει. Όμως, δεν μπόρεσε να φτάσει ως τη λίμνη. Στο δρόμο, διακόσια μέτρα από το σπίτι του, έπεσε πάνω στο σώμα ενός νεαρού, που ήταν χτυπημένος και πληγωμένος.
Αμέσως, γονάτισε και κόλλησε το αφτί του στο στήθος του νεαρού… Αδύναμα, εκεί στο βάθος, μια καρδιά πάλευε να κρατήσει στη ζωή ό,τι απέμενε από εκείνο το πεταμένο κορμί που βρομούσε από το αίμα, τη λέρα και το αλκοόλ.
Ο Χοακίν πήγε να φέρει το κάρο του και φόρτωσε επάνω το νεαρό. Όταν έφτασε στο σπίτι τον έβαλε στο κρεβάτι, έκοψε τα φθαρμένα ρούχα και τον έπλυνε επιμελώς με νερό, σαπούνι και οινόπνευμα.
Ο νεαρός, εκτός από μεθυσμένος, ήταν και βάρβαρα δαρμένος. Είχε πληγές στα χέρια και την πλάτη και το δεξί του πόδι ήταν σπασμένο.
Τις επόμενες ημέρες, όλη η ζωή του Χοακίν επικεντρώθηκε στη φροντίδα της υγείας του απρόσκλητου φιλοξενούμενου. Έδεσε τις πληγές του, έβαλε νάρθηκα στο πόδι του κι άρχισε να τον ταΐζει με μικρές κουταλιές κοτόσουπας.
Όταν ο νεαρός συνήλθε, ο Χοακίν βρισκόταν δίπλα του και τον κοίταζε τρυφερά με αγωνία.
«Πώς είσαι;» ρώτησε ο Χοακίν.
«Καλά… νομίζω» απάντησε ο νεαρός ενώ περιεργαζόταν το καθαρό και γιατρεμένο σώμα του.
«Ποιος με γιάτρεψε;»
«Εγώ.»
«Γιατί;»
«Γιατί ήσουν πληγωμένος.»
«Αυτό μόνο;»

30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΚΑΙΝΟΦΑΝΟΥΣ 1987Α

Στις 23 Φεβρουαρίου του 1987 εμφανίστηκε στον ουρανό η πιο κοντινή στη Γη έκρηξη υπερκαινοφανούς μετά από το 1604 (όπου παρατηρήθηκε από τον Κέπλερ στον αστερισμό του Οφιούχου) μέσα στο Μεγάλο Μαγγελανικό Νέφος, ένας κοντινός σε μας νάνος γαλαξίας. Ονομάστηκε SN 1987A και απέχει περίπου 51,4 kiloparsecs από τη Γη, τόσο κοντά που μπορούσαμε να το δούμε με γυμνό μάτι. Επειδή ήταν η πρώτη σουπερνόβα που ανακαλύφθηκε το 1987, ονομάστηκε «1987A».
09_sn1987a_before_after
Η φωτεινότητά της αυξήθηκε το Μάιο με ένα προφανές μέγεθος περίπου 3 και μειώθηκε αργά αργά στους επόμενους μήνες. Ήταν η πρώτη φορά που δόθηκε η ευκαιρία στους σύγχρονους αστρονόμους να δουν από κοντά την έκρηξη μιας σουπερνόβας.
Η σουπερνόβα 1987 πριν και μετά την έκρηξη στα περίχωρα του νεφελώματος Ταραντούλα στο Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου. Το όνομα του το πήρε λόγω του σχήματός του, γιατί με λίγη φαντασία μοιάζει αρκετά με το είδος της αράχνης, της ταραντούλας.
Ανακαλύφθηκε από το μεταπτυχιακό φοιτητή της αστρονομίας Ian Shelton καθώς και τον Oscar Duhalde στο παρατηρητήριο Las Campanas στη Χιλή στις 24 Φεβρουαρίου 1987, και ανεξάρτητα από τον Albert Jones στη Νέα Ζηλανδία, και τον Colin Henshaw στη Ζιμπάπουε.
Η ιστορία μας λέει ότι ο Ian Shelton παρατηρούσε με το μικρό του τηλεσκόπιο, που είχε επισκευάσει μόνος του, κατά τις μία το πρωί το Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου. Εκείνη τη στιγμή μια αχτίδα φωτός, ύστερα από ένα ταξίδι 168.000 χρόνων, από την καταστροφική έκρηξη ενός άστρου, καταγράφηκε πάνω στο φιλμ του τηλεσκόπιου.
Για να κάνουμε μια χρονική σύγκριση ο Homo sapiens sapiens, ο σύγχρονοι άνθρωπος από τον οποίο καταγόμαστε, εξελίχθηκε πριν περίπου 200.000 χρόνια.

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για Μια Άλλη Πραγματικότητα

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ, ανεξάρτητα από το αν το αντιλαμβάνεται κάποιος ή όχι (ανεξάρτητα δηλαδή από το αν υπάρχει κάποιο ον που το παρατηρεί, κάποιος «παρατηρητής»). Είναι Αρκετό που το Ίδιο το Πραγματικό Έχει Επίγνωση του Εαυτού, της Ύπαρξής Του. Από την άλλη μεριά το «Πραγματικό» ενός παρατηρητή (που δεν «υπάρχει» αν δεν υπάρχει παρατηρητής και «υπάρχει» μόνο αν υπάρχει παρατηρητής) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, (ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ), αλλά μόνο το «περιεχόμενο της παρατήρησης», του παρατηρητή. Προφανώς πρόκειται για κάτι άλλο. Ίσως για την Εμπειρία του Πραγματικού, για την αντίληψη του Πραγματικού, για την Συμμετοχή στο Πραγματικό. Πρέπει λοιπόν εξαρχής να γίνει διάκριση (σε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την ακολουθία αυτών των στοχασμών) ανάμεσα στο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ και την Αντίληψη του Πραγματικού (την σύλληψη του Πραγματικού, την Συμμετοχή στο Πραγματικό). Το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Είναι Πολύ Υψηλά, Απρόσιτο. Είναι ο ΠΑΤΕΡΑΣ για τον Οποίο μιλούσε ο Ιησούς των Εσσαίων (στο Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο). «Αυτό» για το Οποίο μπορούμε να μιλήσουμε είναι προφανώς η Εμπειρία του Πραγματικού, η συμμετοχή στο Πραγματικό, ή αλλιώς η Μετάβαση στον Κόσμο του Πραγματικού. Αυτό που λέμε ήδη Προσδιορίζει το Πραγματικό, την Αντίληψη του Πραγματικού(την Συμμετοχή στο Πραγματικό) σαν έξοδο από τον κόσμο της αυταπάτης, από την ψευδαίσθηση, από το λάθος (μέσα στο οποίο ζει ο συνηθισμένος άνθρωπος).

Το να λες ότι Υπάρχει Μια Άλλη Πραγματικότητα, Μια Αλήθεια, πέρα από αυτό που αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος (της δυαδικότητας), Μια Μη-Δυαδική Πραγματικότητα (το Βράχμαν της Αντβάιτα), ή Ένα Ασαμσκρίτα, Μη-Δημιουργημένο (σύμφωνα με τα λόγια του Βούδα), ή Ένας Απρόσιτος Πατέρας (Θείος Γνόφος κατά τον Διονύσιο, Βάση του Παντός κατά την αντίληψη του Έκκαρτ και του Μπαίμε), ή να λες, που είναι το ίδιο, ότι όλοι οι άνθρωποι είναι μέσα στην «αυταπάτη», είναι σαν να θες να συγκρουστείς με το σύμπαν, με τους ανθρώπους, με τις αντιλήψεις τους, με την γνώση τους, με τον πολιτισμό τους. Με ποιο δικαίωμα λες κάτι τέτοιο; Πόσο σοβαρά το λες; Τι ακριβώς λες; Πως μπορείς να το υποστηρίξεις; Μπορείς να το υποστηρίξεις; Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ απλά. Τόσο απλά που χτυπάς το κεφάλι σου που οι άνθρωποι δεν μπορούν να το δουν. Μετά, εδώ δεν μιλάμε για θεωρίες, ούτε βάζουμε λέξεις στην σειρά σαν κομπολόι για να περνάμε τον χρόνο μας. Έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να κάνουμε. Αν θέλει κάποιος να Δει την Αλήθεια (αυτών που λέμε κι αυτών που θα πούμε) πρέπει να το Δει μέσα του, αυτός ο ίδιος, στον εαυτό του. Πρέπει να Δει τον Εαυτό του όπως είναι, όπως ακριβώς είναι, όπως συμβαίνει κι όπως λειτουργεί. Όχι όπως γνωρίζει ή νομίζει, ή του έχουν πει σε σχολεία, εκκλησίες, ή ανθρώπινα ιδρύματα για «ανοιχτούς δρόμους» χωρίς πραγματικό προσανατολισμό. Πρέπει να το Δει Εδώ, Τώρα, στον Ίδιο τον Εαυτό του. Η Αφύπνιση στον Πραγματικό Εαυτό, στην Πραγματικότητα, στην Αληθινή Ζωή, πρέπει να γίνει Εδώ, Τώρα, με την Παρούσα Συνείδηση (συγχυσμένη ίσως), μέσα σε αυτό το σώμα, σε παρόντα χρόνο (αν και όποτε το αποφασίσει κάποιος, εφόσον συνήθως όλες οι δραστηριότητές μας είναι ψεύτικες δικαιολογίες και αστήριχτες αναβολές).

αλκοόλ, πρέζα, κόκα, χασίσι και οδήγηση αυτοκινήτου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΤΑΝ οδηγούμε
φίλες και φίλοι
ΤΙ κάνουμε όταν οδηγούμε;  Στο ερώτημα αυτό υπάρχουν δύο απαντήσεις. Διευθύνουμε ένα όχημα ελέγχοντας τη μηχανή του και πάμε από το σημείο Α στο σημείο Β. Εάν κατά τη διάρκεια της μετακίνησης τρακάρουμε ή μας τρακάρουν ή πέσουμε σε γκρεμό, τότε έχουμε ατύχημα ή δυστύχημα. Που οφείλεται το ατύχημα;  Στην κακή σήμανση, στην κακή κατάσταση του οδοστρώματος, στην ταχύτητα και σε άλλες δευτερεύουσας σημασίας αιτίες. Αυτονόητα όλα αυτά, έτσι δεν είναι;
ΔΕΝ είναι, φίλες και φίλοι. Διότι υπάρχει κι άλλη μία απάντηση στο ερώτημα τι κάνουμε όταν οδηγούμε. Όταν οδηγούμε δεν διευθύνουμε όχημα ελέγχοντας τη μηχανή του αλλά διευθύνουμε ένα βλήμα ελέγχοντας τον μηχανισμό εκτόξευσής του. Το αυτοκίνητο δεν είναι όχημα –  όχημα είναι αυτό που σύρεται, που έλκεται, όπως είναι η άμαξα με τα βόδια ή τα άλογα. Το αυτοκίνητο δεν σύρεται από ζώα αλλά εκτοξεύεται, εκσφενδονίζεται από έναν μηχανισμό, ο οποίος έχει κατασκευαστεί με πρότυπο το κανόνι, λειτουργεί όπως το μεσαιωνικό κανόνι. Η έκρηξη μέσα στο θάλαμο καύσης εκτοξεύει, βάλλει όχι μια οβίδα αλλά ένα πιστόνι, το οποίο επιστρέφει στη θέση του για να βληθεί και πάλι, κοκ. Εκτοξευόμενο το πιστόνι μεταδίδει κίνηση και επιστρέφει στη θέση του με έναν μηχανισμό (στρόφαλος και μπιέλα).
ΟΤΑΝ οδηγούμε αυτό που κάνουμε δεν είναι να διευθύνουμε το όχημα πάνω στο δρόμο, με όλες μας τις ανέσεις απολαύοντας την ηδονή της οδήγησης, και (αλλά)  κάποιες αιτίες ή η κακή ώρα προκαλούν ατυχήματα και δυστυχήματα. Είμαστε πάνω σε ένα βλήμα και προσπαθούμε εναγωνίως, η οδήγηση δεν είναι απόλαυση, είναι χειρισμός βλήματος, προσπαθούμε συνεχώς και εναγωνίως να μην συγκρουστούμε με άλλα βλήματα ή να μην βγούμε έξω από τον δρόμο. Όταν το καταφέρνουμε, τότε το αυτοκίνητο βλήμα είναι ένα έξυπνο βλήμα. Δεν τα καταφέρνουμε πάντα. Αυτό το λένε ατύχημα ή δυστύχημα που οφείλεται σε κάποιες αιτίες. Όχι! Οι συγκρούσεις με άλλα βλήματα ή η έξοδος από τον δρόμο είναι αναπόφευκτα: γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το 2016 είχαμε, ας πούμε, 50.000 συγκρούσεις και 1.600 νεκρούς, τόσες συγκρούσεις και τόσους νεκρούς θα έχουμε και το 2017 και το 2022 και το 2029 –  λίγο λιγότερες ή λίγο περισσότερες. Που οφείλεται αυτή η βεβαιότητα της πρόγνωσης;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα