Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

SOS ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΤΟ ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ...ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ





ΕΚΑΒ… λίγο πριν το τέρμα….
                        




ΡΟΔΟΣ  13-03-2014
Α.Π.           
ΠΡΟΣ:Γραφείο  προέδρου &   Διευθυντή παραρτήματος  
                                                                                                                    


 ΘΕΜΑ: << ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑ ΡΟΔΟΥ >>


Αξιότιμε κύριε πρόεδρε με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε και να σας κάνουμε κοινωνό, για άλλη μια φορά ,  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει  ο  τομέα μας , ως προς την σύνταξη του προγράμματος και την χορήγηση αδειών παρελθούσης  χρήσης  και να σας παραθέσουμε τις θέσεις και τις  απόψεις μας προ άμεση επίλυση τους .


Κύριε πρόεδρε γνωρίζουμε όλοι μας  τις προσπάθειες που κάνατε ώστε να ενισχυθεί ο τομέας μας το 2010 ,  προσλήφθηκαν  16 πληρώματα , για να περιοριστούν τα προβλήματα μας και να μπορέσουμε να παρέχουμε αξιοπρεπείς υπηρεσίες στους κατοίκους και τους επισκέπτες αυτού του τόπου.


Δυστυχώς την επόμενη χρονιά ξεκίνησε μια απαράδεκτη αποψίλωση του τομέα μας , έφυγαν 7 πληρώματα , με αποτέλεσμα το Σωματείο μας να ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου που έχει φτάσει μέχρι τα Δικαστήρια .



Και ερχόμαστε σήμερα κύριε πρόεδρε και προσπαθούμε με 43 πληρώματα  να καλύψουμε τον τομέα Ρόδου με δύο  ασθενοφόρα , τον τομέα Έμπωνα και Αρχαγγέλου  με ένα ασθενοφόρο, ένα Τηλεφωνικό Ασυρματικό Κέντρο , ένα ασθενοφόρο για τακτικά περιστατικά και ένα τμήμα αεροδιακομιδών φύση  αδύνατο με το υπάρχων προσωπικό  . 

ΑΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν.ΡΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤ. ΝΙΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ.



Image result for ΤΕΠ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
(1-3-2015)
Σε συνεργασία με το παράρτημα ΕΚΑΒ Ρόδου σχεδιάζουμε την δημιουργία πλατφόρμας παρακολούθησης και προγραμματισμού κίνησης των ασθενοφόρων μεσω GPS-GIS με ταυτόχρονη δυνατότητα ενδοεπικοινωνίας για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και τραυματιών στον τόπο ατυχήματος.

H υλοποίηση του προγράμματος αυτού θα μας δώσει τη δυνατότητα επικοινωνίας real time καθώς και απεικόνιση των σημείων των τροχαίων ατυχημάτων και καταγραφή τους σε διαδραστικό online χάρτη που θα βοηθήσει στη καταγραφή των επικίνδυνων σημείων, των στοιχείων των ατυχημάτων καθώς και των συνθηκών, ώστε σε επόμενο χρόνο να αξιοποιηθούν τα στοιχεία .

Δημιουργία πλατφόρμας παρακολούθησης και προγραμματισμού κίνησης των ασθενοφόρων μεσω GPS-GIS με ταυτόχρονη δυνατότητα ενδοεπικοινωνίας για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και τραυματιών στον τόπο ατυχήματος. 

Ο Ηρακλής και ο δρόμος της Αρετής και της Κακίας

  Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Ο Ηρακλής και ο δρόμος της Αρετής και της Κακίας
 
Ο δύσκολος δρόμος της Αρετής, προϋποθέτει ότι για να τον ακολουθήσουμε θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε απαραιτήτως τους 12 άθλους!
Ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι ο μεγαλύτερος ήρωας της αρχαίας Ελλάδας και είναι σε όλους μας γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός, κυρίως για τους 12 άθλους του.
Χωρίς αμφιβολία, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να γνωρίσουμε τον λόγο και την αιτία που οδήγησαν τον Ηρακλή να αποφασίσει να πραγματοποιήσει αυτούς του άθλους.
Σύμφωνα με την Μυθολογία λοιπόν, βρισκόμαστε στην εποχή της ενηλικίωσης του Ηρακλή, δηλαδή στην περίοδο της ζωής του που δεν έχει αποφασίσει ακόμα πως ακριβώς σκοπεύει να διαχειριστεί την ζωή του.


*Αν η πραγματική επαφή με το Σύμπαν σε φοβίζει και ταυτόχρονα σε γοητεύει, γίνε ένα μαζί του μαθαίνοντας τη συμπαντική καρμική σου αποστολή*

Κάποια ημέρα που ο Ηρακλής είχε απομακρυνθεί από το ποίμνιο και τους ποιμένες του πατέρα του, κάθισε σε ένα ερημικό μέρος και άρχισε να σκέφτεται ποια θα είναι η οδός που θα πρέπει να ακολουθήσει στην ζωή του.

Όσα κάνουμε ακαριαία απελευθερώνονται στο διάστημα

 

Αν μπορούσαμε να συνειδητοποιήσουμε ότι όσα κάνουμε, όσα λέμε και όσα αισθανόμαστε, όσα σκεφτόμαστε και σχεδιάζουμε ακαριαία απελευθερώνονται στο διάστημα, και όλοι οι άνθρωποι παντού επηρεάζονται από αυτά και στην ανώτερη συνειδητότητά τους τα γνωρίζουν, τότε θα ήμασταν  προσεκτικοί στις πράξεις, στα συναισθήματα και τις σκέψεις μας.

Γιατί η αλήθεια λέμε ότι είναι... γυμνή;

 Γιατί η αλήθεια λέμε ότι είναι... γυμνή;

Η αλήθεια είναι σχετική. Ο καθένας έχει την δική του αλήθεια που φροντίζει να ποτίζει με όσα ψέματα χρειάζονται για να την πιστέψει πρώτα ο ίδιος! Αλλά σε κάθε περίπτωση, όταν θέλουμε να μιλήσουμε για την πραγματική αλήθεια, της βγάζουμε τα ρούχα και την αφήνουμε... γυμνή.  

Η φράση της καθημερινότητάς μας, αυτό που λέμε «γυμνή αλήθεια» δεν είναι μία μεταφορική φράση, αλλά μία κυριολεκτική φράση! 

Η αλήθεια γράφεται με κεφαλαίο γράμμα, γίνεται δηλαδή Αλήθεια και είναι όντως γυμνή! 

Σας μπέρδεψα; Πάμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.

Ο χαρακτήρας φαίνεται και στα δύσκολα και στα εύκολα!!

characterΕίναι αποδεδειγμένο ότι η ζωή έχει γυρίσματα. Εκεί που νομίζεις ότι όλα χάθηκαν, φαίνεται μια αχτίδα φωτός και σιγά σιγά το σκοτάδι εξαφανίζεται.
 

Από την άλλη εκεί που νομίζεις ότι είσαι άρχοντας και αφεντικό της μοίρας σου, η ζωή σου δίνει μια σφαλιάρα και σε στέλνει στα τάρταρα.

Στην περίοδο των ισχνών αγελάδων, όπως συμβαίνει τώρα στην χώρα μας, θα πρέπει να δείξουμε υπομονή, καρτερικότητα και προσαρμογή για να μπορέσουμε να αντέξουμε και με το που θα παρουσιαστεί (ή με το που θα δημιουργήσουμε) μια ευκαιρία να την αδράξουμε ώστε να μπορέσουμε να σκαρφαλώσουμε ψηλότερα. Δεν πρέπει να λιποψυχήσουμε, να πανικοβληθούμε και να αδρανοποιηθούμε.

Η υπομονή δεν είναι παθητική κατάσταση. Είναι η δύναμη, που μαζί με την ελπίδα, μας κρατάει στα δύσκολα και δεν τα παρατάμε. Είναι το μέταλλο, που μαζί με την επιμονή, μας κάνει να αντέχουμε και συνεχίζουμε να προσπαθούμε ξανά και ξανά μέχρι να ανοίξει ο δρόμος προς το φως.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ

reflections-4
Με την Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ιχθύ , ο Ήλιος κρύβεται πίσω από το Φεγγάρι ,  ο άνθρωπος ψάχνει το καταφύγιο για να καλύψει τα συναισθήματα του, να μην φανερώσει τις ευαίσθητες χορδές της προσωπικότητας του ..να καμουφλάρει την εικόνα του, να φορέσει τη μάσκα του;

Ο ΉΛιος στους Ιχθείς δεν έχει δική του ταυτότητα, συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά όλων των ζωδίων , και κουνάς το κεφάλι σου καταφατικά , ότι πραγματικά  δεν μπορείς να καταλάβεις τι καπνό φουμάρουν οι εκπρόσωποι του υδάτινου αυτού ζωδίου. 

Ο Ποσειδώνας έχει κρυφή δύναμη σαν πλανήτης που κυριαρχεί στους Ιχθείς,  μια που κατοικεί στα βάθη των ωκεανών…, και ανάλογα με τις κυκλοθυμικές του διαθέσεις , ανατρέπει επικίνδυνα τον κόσμο σου.

Οι Ιχθείς εύκολα κλαίνε, γελάνε, και μπαινοβγαίνουν στην ζωή σου, σαν κομπάρσοι γιατί δυσκολεύονται να αποδεχτούν την γήινη, ατελής φύση τους,  και ετσι μπερδεύουν τα όρια τους .

Ισορροπία… το «κλειδί» της Δύναμης

Warrior Monks Of Shaolin Temple


Στις Πολεμικές Τέχνες, όταν θέλουμε να εφαρμόσουμε μια επιθετική τεχνική σε έναν αντίπαλο, ξεκινάμε με το να του «σπάσουμε» πρώτα την Ισορροπία, το Kuzushi όπως λέγεται στα Ιαπωνικά.

Αυτό γίνεται με ένα Σοκ… και βρίσκεται ανάσκελα χωρίς να το καταλάβει.
Αυτό φυσικά μπορεί να λειτουργήσει τόσο μεμονωμένα, όσο και μαζικά.
Τόσο σωματικά, όσο, ΚΥΡΙΩΣ, ψυχολογικά…


Το ισχυρότερο χτύπημα δεν είναι η Γροθιά… ο πόνος σε αυτή την περίπτωση είναι μόνον σωματικός.

Το ισχυρότερο χτύπημα είναι το Χαστούκι… τσακίζει την Αυτοπεποίθηση και κλονίζει την Αυτοκυριαρχία.


Ένα χαστούκι δεν είναι απαραίτητο να αφορά μόνο στο σωματικό επίπεδο.

Τα καλύτερα «χαστούκια» είναι τα… λεκτικά. Είτε στον προφορικό λόγο, είτε στον γραπτό.

Η Σημασία των Κομπλιμέντων στη Σχέση και στο Γάμο Σας

Πέστε έναν καλό λόγο! 


Δεν Είναι Τόσο Δύσκολο! Ξεκινήστε την ημέρα σας λέγοντας στον/τη σύντροφό σας κάτι καλό. Σιγουρευτείτε ότι κάνετε κομπλιμέντα στον/στη σύζυγό σας τουλάχιστον μια φορά την ημέρα και ότι αυτό που λέτε είναι αληθινό και από την καρδιά σας. Ανατρέξτε στο κοινό παρελθόν σας:  τι ωραία πράγματα σας ‘δένουν’; Τι όμορφες αναμνήσεις έχετε μαζί;  Βρείτε μικρά ή μεγάλα στοιχεία του χαρακτήρα του/της συντρόφου, επεισόδια της ζωής σας τα οποία μπορείτε να σχολιάσετε και που δεν έχετε αναφερθεί σε αυτά παλαιότερα.

Επίδραση των Κομπλιμέντων στη Σχέση και στο Γάμο: Όταν προσφέρετε ειλικρινή ενθάρρυνση και κομπλιμέντα στον/στη σύζυγό σας, μπορείτε να καταφέρετε πολλά πράγματα.

·         Η αυτοπεποίθηση του/της συντρόφου σας αυξάνεται.
·         Η δική σας αξία αυξάνεται.
·         Η σχέση και η φιλία μεταξύ σας ενδυναμώνεται.

Η Διαφορά Μεταξύ της Κολακείας και του Κομπλιμέντου

Περί Ελληνικής γλώσσας

Η Ανωτερότητα της Ελληνικής Γλώσσας
Σου έχει συμβεί να παρακολουθήσεις μια ομιλία ή να διαβάζεις ένα βιβλίο ή ένα άρθρο και στο τέλος να μην ξέρεις τι στο διάολο διάβασες ή άκουσες; Λοιπόν ο μόνος λόγος που νοιώθεις έτσι είναι γιατί στο κείμενο ή στον λόγο υπάρχουν λέξεις που δεν γνωρίζεις ή παρανοείς τον ορισμό τους.  Στην χαριτωμένη πρόταση, που σε μερικά κράτη κι εποχές, μπορεί να σου στοιχίσει την ζωή σου η λάθος απάντηση  «πιστεύεις στον θεό;» η απάντηση δεν είναι καθόλου προφανής, ούτε κι είναι μια.
Η λέξη «πίστη» έχει πάνω από 5 διαφορετικούς  ορισμούς και κανένας δεν είναι φιλοεπιβιωτικός.
Η λέξη «θεός» έχει πάνω από 200 ορισμούς και υπάρχουν και γύρω στους 5000 θεούς και θεές.
Υπάρχει και η λέξη «στον» και υπαρχει κι ένα ερωτηματικό στο τέλος.
Αν ανοίξεις ένα λεξικό και μάθεις τους ορισμούς αυτών των λέξεων, άμεσα αντιλαμβάνεσαι, την μεγάλη νοητική και ψυχική σύγχυση που βρίσκονται όσοι λένε αστόχαστα «πιστεύω στον θεό!!!» Η ακόμη πιο άστοχα κάνουν αυτήν την ανόητη ερώτηση, που δεν περιέχει κανένα νόημα, τουλάχιστον για εχέφρονες ανθρώπους.
Σήμερα οι μιμιδίζοντες νεοέλληνες χρησιμοποιούν τούρκικες λέξεις όπως η λέξη «χαράτσι» ή «Bullying» ξεχνώντας τον πλούτο της Ελληνικής γλώσσας τους. Το νταηλίκι (τουρκική: dayılık) είναι μια μορφή κακοποίησης, πιο συγκεκριμένα εκφοβισμού ή εξαναγκασμού και υπάρχουν δεκάδες λέξεις να περιγραφεί, αλλά τι να περιμένει κανείς από τα ελληνικά ανθρώπινα ζώα που πιστεύουν ότι μαλακία τους πουν, όταν δεν μυρικάζουν.

Αποδεχόμενοι την διαφορετικότητα…


apodexomenoi_ti_diaforetikotita_1Όταν αναφερόμαστε στην λέξη διαφορετικότητα πιθανώς να οδηγείται ο νους μας σε περιπτώσεις πολύ πιο εξειδικευμένες απ’ ό,τι συναντάμε στη συνήθη καθημερινότητά μας. Ο όρος διαφορετικότητα συνιστά το σύνολο κάποιων χαρακτηριστικών τα οποία τείνουν να αποκλίνουν από αυτό που ορίζει η πλειοψηφία ως φυσιολογικό και εντός των αποδεκτών ορίων.
Αυτό φυσικά είναι από μόνο του ένα μεγάλο ζήτημα που χρήζει εκτενέστερης ανάλυσης, καθώς το φυσιολογικό για τον καθένα είναι τελείως υποκειμενικό και επηρεάζεται από πολλούς και ποικίλους παράγοντες.
Γι’αυτό και στην προκειμένη περίπτωση, αυτό που αποτελεί ζητούμενό μας δεν είναι το τι συνιστά το διαφορετικό, αλλά πως θα πρέπει να διαχειριζόμαστε αυτό το οποίο αντιλαμβανόμαστε ως διαφορετικό.  Κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελούν και οι έντονες αντιθέσεις ανάμεσα σε δύο διαφορετικές προσωπικότητες π.χ. τι κάνουμε όταν οι δικοί μας ρυθμοί διαφέρουν από τους ρυθμούς των άλλων;

35 οφέλη του χυμού Aloe Vera!

ximos-aloi
35  οφέλη της Aloe Vera Juice
Ξέρετε γιατί  ο κάκτος της Αλόη Βέρα  είναι γνωστό ως το «φυτό θαύμα»?
Οφέλη από τον χυμό της  
Η Aloe Vera είναι  είδος χυμώδη φυτών και έχει παχιά σαρκώδη στελέχη με αγκαθωτά φύλλα. Το σαρκώδες στέλεχος περιέχει τον χυμό Aloe Vera που χρησιμοποιείται για διάφορους σκοπούς από την αρχή του πρώτου αιώνα ως ένα εξαιρετικό σπιτικό φάρμακο. Ο χυμός και το τζελ χρησιμοποιούνται ως  φάρμακο, σε καλλυντικά, για την  θεραπεία της υγείας, αλλά και στην κανονική διατροφή σας.

Πώς να κάνουμε  χυμό αλόης βέρα:aloh-vera-tzel

Κόψτε και ανοίξτε μερικά στελέχη του φυτού από το μεσαίο τμήμα. Επιλέξτε το εξωτερικό στελέχη που είναι η πιο ώριμα από όλα και έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.
Το υγρό που διαρρέει είναι το φρέσκο ​​ζελέ αλόης.
Αποθηκεύστε το σε ένα μπολ
Βάλτε το τζελ σε ένα μπλέντερ και προσθέστε περίπου 1 φλιτζάνι νερό.
Ανακατέψτε. Χρησιμοποιήστε το χυμό που παρασκευάσατε μέσα σε 3-4 ημέρες, διαφορετικά ο χυμός θα χάσει τααντιοξειδωτικά.
Τόσο ο χυμός αλόης βέρα  είναι εργοστάσια παραγωγής  αντιοξειδωτικών,  αντιβιοτικά,διεγείρουν  την κυτταρική ανάπτυξης για ουλή δερματος και του πόνου ,ίναι πλούσια σε   βιταμίνες και ανόργανα συστατικά
Ασβέστιο
Νάτριο
Σίδερο
Κάλιο
Μαγγάνιο
Ψευδάργυρος
Το φολικό οξύ
Οι βιταμίνες A, B1, B2, B6, C, E
Αμινοξέα
Aloe Vera Juice Οφέλη:

Τα οφέλη της Aloe Vera χυμού για την υγεία:

Ένα τεστ εγκυμοσύνης έσωσε την ζωή αυτού του αγοριού: Δείτε πώς!

Ο Brian Geldard από άγνωστους λόγους έκανε ένα τεστ εγκυμοσύνης και μετά από ένα θετικό αποτέλεσμα ανακαλύφθηκε ότι έχει καρκίνο των όρχεων. Δεν είμαστε σίγουροι για το τι οδήγησε το αγόρι να κατουρήσει στο στικ για τον προσδιορισμό της εγκυμοσύνης, αλλά ευτυχώς το έκανε, γιατί όταν η δοκιμή έδειξε ότι ήταν έγκυος, σοκαρισμένος, άρχισε να ψάχνει για απαντήσεις. Δυστυχώς, την απάντηση που ο ίδιος παρουσίαζε συνεχώς στο διαδίκτυο, δεν ήθελε να την παραδεχθεί στην αρχή. Όλοι οι δείκτες συμφωνούσαν στο ότι είχε καρκίνο των όρχεων.
Byron_Geldard_3224798b

Ο Brian Geldard από την Αγγλία άρχισε να αισθάνεται πόνο και στη συνέχεια επισκέφθηκε έναν τοπικό γιατρό, αλλά ήταν πάντα πεπεισμένος ότι ήταν απλά ένας πόνος στους μυς από υπερβολική άσκηση.
Αλλά ο πόνος δεν σταματούσε... 

Μαντέψτε ποια από αυτές τις μπανάνες είναι καλύτερη για εσάς- η ώριμη ή η ανώριμη;


TNF ΜπανάναΑυτό το ξέρατε; Οι θρεπτικές ιδιότητες των μπανανών που κρέμονται στην κουζίνα σας πραγματικά αλλάζουν καθώς γίνονται πιο ώριμες. Καθώς ωριμάζουν, οι μπανάνες γίνονται πιο γλυκές. Γιατί; Επειδή υπάρχουν ένζυμα στις μπανάνες που αρχίζουν να ''συνθλίβουν'' τα άμυλα (τα οποία δεν είναι γενικά γλυκά) σε ζάχαρη. Αυτό καθιστά επίσης την μπανάνα ευκολότερη στην χώνεψη για το έντερό σας!
Ιάπωνες ερευνητές ανακάλυψαν πρόσφατα κάτι συναρπαστικό για τις μπανάνες.

Ένας απίστευτος συνδυασμός: Δεν μπορείτε καν να φανταστείτε όλα τα οφέλη του μείγματος αλατιού και ζάχαρης!


αλάτι και ζάχαρη

Όπως ένα φάρμακο, αυτή η «μαγική σκόνη ύπνου" θα σώσει κάθε άυπνο από τις αϋπνίες.
Αν και δεν συνιστάται σε μεγάλες ποσότητες, το αλάτι βοηθάει στη μείωση των πονοκεφάλων, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνει το επίπεδο ενέργειας του σώματος, εξισορροπεί το επίπεδο της σεροτονίνης και των ηλεκτρολυτών στο σώμα και ακόμη περισσότερα. Το αλάτι και η ζάχαρη δεν συνιστάται σε μεγάλες ποσότητες, διότι μπορεί ενδεχομένως να βλάψει την υγεία σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν θετικά αποτελέσματα, είναι πραγματικά μια αναγκαιότητα για το ανθρώπινο σώμα.
Ο συνδυασμός ζάχαρης και αλατιού έχει ένα ιδιαίτερο ρόλο στην υγεία του ανθρώπου. Συγκεκριμένα, για τους ανθρώπους που έχουν αϋπνίες, ο συνδυασμός αυτός μπορεί να τους δώσει ό, τι χρειάζονται εκείνη τη στιγμή, και φαίνεται ανέφικτο - έναν καλό νυχτερινό ύπνο.

Πώς να σταματήσετε μία αιμορραγία σε 10 δευτερόλεπτα!

Το Cayenne είναι ένα φάρμακο 9000 περίπου ετών και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από τους ιθαγενείς Αμερικανούς ως τις μέρες μας. Ανήκει στην ίδια οικογένεια με τις πατάτες, τις ντομάτες και τις μελιτζάνες.
Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό το φυτό έχει πολλά υγιεινά και φαρμακευτικά οφέλη, μερικά από αυτά είναι η πρόληψη της καρδιακής προσβολής και του κρυολογήματος. Το καγιέν μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη της αιμορραγίας. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο το πιπέρι Cayenne είναι ένα φυτό που όλοι πρέπει να έχουν στο σπίτι τους, στο πλαίσιο έκτακτης ανάγκης πρώτων βοηθειών. Να πώς βοηθά και με ποιον τρόπο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.
σταματήσει η αιμορραγία γρήγορα
Πώς να χρησιμοποιήσετε το Καγιέν για τις εξωτερικές πληγές:

Ω3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ

lifehub-diatrofi-9
Εντός της κατηγορίας των πολυακόρεστων λιπών υπάρχουν δύο σημαντικές υποκατηγορίες: τα ω-3 και τα ω-6 λιπαρά οξέα. Τα φυτικά έλαια είναι πλούσια σε ω-6 λ.ο. και οι περισσότεροι Ευρωπαίοι προσλαμβάνουν αρκετά από αυτά μέσω της δίαιτάς τους. Από την άλλη μεριά, τα ω-3 λ.ο. εκλείπουν σε γενικές γραμμές από τη δίαιτά μας. Υπάρχουν στα ψάρια, τα θαλασσινά, το tofu (τυρί από γάλα σόγιας), τα αμύγδαλα, τα καρύδια, καθώς και σε μερικά φυτικά έλαια, όπως έλαια από λιναρόσπορο, ξηρούς καρπούς, και ελαιοκράμβη. Τα ω-3 λ.ο. έχουν θετική επίδραση στην καρδιαγγειακή υγεία. Μια άλλη ενδιαφέρουσα περιοχή έρευνας για τα ω-3 λ.ο. αφορά στον ρόλο τους στη λειτουργία του εγκεφάλου και της όρασης, καθώς κάποιες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να παίζουν κάποιο ρόλο στην πρόληψη της εκφύλισης της κηλίδας, μιας συχνής μορφής τύφλωσης, και ότι έχουν κάποια ευεργετική δράση σε μερικές διαταραχές κατάθλιψης. Συνεχιζόμενες μελέτες διερευνούν τον ρόλο των ω-3 λ.ο. στο ανοσοποιητικό σύστημα και υποδεικνύουν μια θετική επίδραση στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, το άσθμα, τον λύκο, τις νεφρικές παθήσεις και τον καρκίνο.

Τι είναι το σύνδρομο RETT; Γιατί επηρεάζει κυρίως τα κορίτσια; Ποια τα συμπτώματα;


επιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος

Το Σύνδρομο RETT είναι μία περίπλοκη νευρολογική ανωμαλία. Επηρεάζει κυρίως τα κορίτσια. Παρ’ όλο που αρχικά τα συμπτώματα του Συνδρόμου RETT δεν είναι φανερά, παρουσιάζεται από την γέννηση και φανερώνονται κατά την διάρκεια του δεύτερου έτους. Άτομα με σύνδρομο RETT είναι πολλαπλώς ανίκανα και τελείως εξαρτημένα από τους άλλους, για τις ανάγκες τους, κατά την διάρκεια της ζωής τους. 
Το σύνδρομο Rett είναι πάθηση μικρών κοριτσιών και έχει συχνότητα 1 (ένα) σε περίπου 10,000 κορίτσια. Το σύνδρομο Rett χαρακτηρίζεται από ένα συγκεκριμένο αναπτυξιακό χρονοδιάγραμμα. 
Η διάγνωση του συνδρόμου τίθεται με βάση καθιερωμένων διαγνωστικών κριτήριων και επιβεβαιώνεται με την ανεύρεση της μοριακής διαταραχής. 

Γιατί ονομάζεται Σύνδρομο RETT;

Νέα στοιχεία για τη Σελήνη από το κινεζικό ρόβερ Yutu

YUTU1Μια πιο περίπλοκη γεωλογική ιστορία της Σελήνης, από αυτήν που είχαν καταφέρει να ανακαλύψουν μέχρι τώρα οι επιστήμονες, έφερε στο «φως» το κινεζικό ρομποτικό όχημα Yutu, το οποίο προσεδαφίστηκε στον δορυφόρο του πλανήτη μας στα τέλη του 2013. Παρόλο που το Yutu δεν διέσχισε περισσότερα από 114 μέτρα, πριν μια μηχανική βλάβη το θέσει εκτός λειτουργίας, κατάφερε να εντοπίσει ούτε λίγο ούτε πολύ εννιά διαφορετικά στρώματα πετρωμάτων στο σεληνιακό υπέδαφος.
Τα δεδομένα που συγκέντρωσε το σκάφος στον μικρό χρόνο «ζωής» του, και τα οποία έστειλε πίσω στη Γη, αναλύθηκαν από επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Όσλο, την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών και το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Μακάο. Οι επιστήμονες δημοσίευσαν τα συμπεράσματα από την επεξεργασία των στοιχείων στο περιοδικό Science πριν από δύο ημέρες, αναφέροντας στο άρθρο τους πως το ρομποτικό όχημα απέδειξε ότι οι γεωλογικές μεταβολές της Σελήνης κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 δισεκατομμυρίων ετών ήταν πολύ περισσότερες απ’ ό,τι θεωρούνταν έως σήμερα.

Άνθρωποι και τέρατα


Πού πάνε τα τέρατα όταν φεύγουν από τις ντουλάπες ή από κάτω από το κρεβάτι, από εκεί που μαθαίνουμε ότι κρύβονται όταν είμαστε παιδιά; Σιγά-σιγά μαθαίνουμε να μην τα φοβόμαστε, να είμαστε δυνατοί, να μη βάζουμε τα κλάματα κάθε φορά που σκεφτόμαστε ότι υπάρχουν, και από τότε δεν τα βλέπουμε ποτέ ξανά. Όμως δεν μπορεί να εξαφανίζονται. Κάπου θα συνεχίζουν να υπάρχουν, δεν μπορεί. Ή μήπως εξαφανίζονται όταν παύεις να τα σκέφτεσαι;
Εγώ νομίζω ότι απλά κρύβονται καλύτερα. Όπως στο κρυφτό κανένας δεν είναι αρκετά χαζός για να κρύβεται πάντα στο ίδιο σημείο, έτσι και τα τέρατα ξέρουν να προσαρμόζονται. Αν βρεις την κρυψώνα τους στην ντουλάπα, θα πάνε κάτω από το κρεβάτι. Αν τα βρεις κι εκεί, θα πάνε στην αποθήκη. Αν κι εκεί τα βρεις, θα πάνε στο πατάρι. Και αν συνεχίσεις να τα ψάχνεις, θα τα βρίσκεις πάντα.
Αλλά κάποια στιγμή σταματάμε να τα ψάχνουμε. Καταντάει βαρετό. Και ξαφνικά, μας βρίσκουν αυτά εκεί που δεν το περιμένουμε. Και κρύβονται σε εκείνο το σημείο που δεν μπορούμε να τα βρούμε. Μέσα μας.
Όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, πόσοι από μας βλέπουμε τον πραγματικό μας εαυτό; Πόσοι από μας βλέπουν ότι είμαστε εν μέρει άνθρωποι και εν μέρει τέρατα;

Ποιος απ’ τους Προστάτες θα μας Προστατέψει, Ποιος...

Η δημοσιογράφος κ. Ακριβοπούλου, ξεχώριζε σαν τη μύγα μεσ' στο γάλα, όταν εργαζόταν στη συχνότητα που νέμεται παράνομα ο αξιομνημόνευτος κ. Αλαφούζος. Ευτυχώς για το καλό το δικό της αλλά και για το καλό του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας, η εν λόγω, απολύθηκε ή αποχώρησε από εκεί. Ακόμα και σ’ αυτό το άντρο της διαπλοκής, πάντως, η φωνή της κατάφερνε να ξεχωρίζει μέσα στη μετριότητα των υπόλοιπων στελεχών της δημοσιογραφικής ομάδας του Σκάι. Όχι μετριότητα στα μυαλά ή τις χάριτες των υπολοίπων μελών της ομάδας, ασφαλώς, αλλά μετριότητα  δημοσιογραφική. Μετριότητα μιας χαρακτηριστικής υποκειμενικότητας, που ίσως να πηγάζει από τις παχυλές τους αμοιβές και τη σφοδρή επιθυμία του αφεντικού τους να δημιουργείται ευνοϊκό κλίμα υπέρ των δοσίλογων που μας κυβερνούσαν μέχρι τις προάλλες. Παλιά τους τέχνη κόσκινο, που και σήμερα συνεχίζεται, δυστυχώς απρόσκοπτα.

Ας ανοίξουμε μια μικρή παρένθεση εδώ, γι’ αυτούς που θα έλεγαν ότι η κατηγορία του δοσιλογισμού, είναι μια κατηγορία υπερβολική ή θα ισχυρίζονταν ότι είναι άδικο να χαρακτηρίζεται δοσίλογος ένας κυβερνήτης ψυχικά άρρωστος, όπως ο αλήστου μνήμης πρωθυπουργεύων σαχλαμάρας. Οι διανοητικά διαταραγμένοι συγχωρούνται στα μάτια του Θεού, αφού όποιος τιμωρεί τρελό, διαπράττει χαράμι, θα πρότειναν οι δεύτεροι. Ορθόν το θεοσοφικό επιχείρημα, αλλά δεν μπορεί να υπάρχει ίχνος υπερβολής στον χαρακτηρισμό καθεαυτό, επειδή δεν μπορεί να λησμονήσει κανείς τους νεκρούς του μνημονίου ούτε να συγχωρήσει τους κλαυθμούς και τους οδυρμούς μιας ολόκληρης κοινωνίας που για μια πενταετία έχει γίνει κομμάτια, για να ταΐζεται η μηχανή του κιμά των «αγορών».

Συμπτώματα Καρδιακής Προσβολής Γυναικών


Image result for Συμπτώματα καρδιακής προσβολής σε γυναίκες 

  1. Δυσάρεστη πίεση, συμπίεση, πληρότητα ή πόνος στο κέντρο του στήθους σας. Διαρκεί περισσότερο από μερικά λεπτά, φεύγει και επιστρέφει.
  2. Πόνος ή δυσφορία στο ένα ή και στα δύο χέρια, στην πλάτη, στο λαιμό, στο σαγόνι ή στο στομάχι.
  3. Δύσπνοια με ή χωρίς δυσφορία στο στήθος.
  4. Άλλα συμπτώματα όπως ξαφνικός κρύος ιδρώτας, ναυτία ή ζαλάδα.
  5. Όπως και με τους άνδρες, το πιο κοινό σύμπτωμα καρδιακής προσβολής των γυναικών είναι ο πόνος στο στήθος ή η δυσφορία. Αλλά οι γυναίκες έχουν κάπως περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να αισθανθούν μερικά ακόμη κοινά συμπτώματα, ιδιαίτερη δυσκολία στην αναπνοή, ναυτία / έμετο και πόνο στην πλάτη ή το σαγόνι.
Αν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, μην περιμένετε περισσότερο από πέντε λεπτά πριν καλέσετε για βοήθεια. Καλέστε 166 και μεταφερθείτε σε ένα νοσοκομείο αμέσως. 

Όλοι έχουμε δει σκηνές σε διάφορες ταινίες, όπου ένας άνδρας λαχανιάζει, ''γραπώνει'' το στήθος του και πέφτει στο έδαφος. 

 Στην πραγματικότητα, ένα θύμα καρδιακής προσβολής θα μπορούσε εύκολα να είναι μια γυναίκα, και η σκηνή να μην είναι τόσο δραματική.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα