Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Αγχίνοια: Μια λέξη, μα τι λέξη!

Λέξη σύνθετη, απαρτιζόμενη από δύο συνθετικά, το αρχαιοπρεπές επίρρημα ἄγχι – ,που σημαίνει κοντά, εύκολα και το ουσιαστικό ὁ νοῦς, τοῦ νοός, το μυαλό δηλαδή. Αγχίνοια μια κατάσταση, λοιπόν, κοντά στο νου του ανθρώπου, γρήγορη αντίληψη.
Το επίρρημα ἄγχι προκύπτει από το ρήμα ἄγχω (=σφίγγω). Το άγχος μάς σφίγγει και μάς πνίγει, ενώ η αγχόνη προκαλεί πνιγμό, απαγχονισμό.
Το ἄγχι, υπάρχει και στην Αγχίαλο, που είναι κοντά στην παραλία και στον αγχέμαχο, γιατί μάχεται από κοντά.
Ο αγχίνους – παράγωγη λέξη- πιάνει πουλιά στον αέρα, σκέφτεται γρήγορα και αποτελεσματικά. Αν έχει αγχίνου μνήμη συνδυάζει στοιχεία μεταξύ τους και θυμάται. Μπορεί, για παράδειγμα, να θυμηθεί πότε έγινε η Πρώτη Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους, αν σκεφθεί την σειρά των αριθμών 1234 και στην θέση του 3 βάλει το 0, αφού η Άλωση έγινε το 1204.

Στείρα άρνηση : η μέθοδος των ανόητων


Ο Τουργκένιεφ έχει γράψει μια μικρή ιστορία:

Σε μια πόλη, ζούσε ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, μια μεγαλοφυΐα. Και στην ίδια πόλη, ζούσε ένας ηλίθιος.
Μια μέρα, ο ηλίθιος πλησίασε τον έξυπνο και του ζήτησε να του δείξει έναν τρόπο να γίνει έξυπνος. Ο έξυπνος ρώτησε τον ηλίθιο αν ήθελε να γίνει έξυπνος ή να φαίνεται έξυπνος, επειδή το να γίνεις έξυπνος, είναι μια μεγάλη διαδικασία, το να φαίνεσαι όμως έξυπνος, είναι εύκολο. Ο ηλίθιος απάντησε ότι ήθελε να του δείξει με τον ευκολότερο τρόπο ό,τι χρειαζόταν για να φαίνεται έξυπνος. Δεν ανησυχούσε για το πώς θα γίνει έξυπνος.
Ο έξυπνος σχολίασε ότι με το να γίνει κανείς έξυπνος, υπήρχε πιθανότητα να κάνει λάθη, ενώ με το να φαίνεται έξυπνος, δεν θα μπορούσε να κάνει κανένα λάθος.
Ο ηλίθιος άρχισε να ανυπομονεί και ζητούσε από τον έξυπνο να του δείξει το κόλπο χωρίς άλλη καθυστέρηση. Έτσι, ο έξυπνος του είπε να αρνείται απλώς κάθε τι που ακούει. Αν κάποιος έλεγε, «υπάρχει Θεός», ο ηλίθιος έπρεπε αμέσως να απαντήσει πως δεν υπάρχει.
Ο ηλίθιος ρώτησε τον έξυπνο: «Πρέπει να λέω τέτοια πράγματα, ακόμα κι αν δεν ξέρω τίποτα για το θέμα;»

Ο Χρυσός Κύκλος

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Το 2009 ο Simon Sinek, έμπειρος εθνογράφος που ασχολείται με την εκπαίδευση ανθρώπων αλλά και ολόκληρων οργανισμών για το πώς να εμπνέουν τον κόσμο ακολουθώντας βήματα μεγάλων ηγετικών προσωπικοτήτων και επιχειρήσεων, κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο “Start with Why: How Great Leaders Insipre Everyone to Take Action”. 

Την ίδια χρονιά εμφανίζεται σε ένα TEDx event στην Ουάσιγκτον και δίνει μία ομιλία για το ίδιο θέμα που αναφέρεται και στο βιβλίο του. Σημείο εκκίνησης της ομιλίας και του τρόπου σκέψης του, ένα ερώτημα που μας έχει απασχολήσει όλους κάποια στιγμή στο παρελθόν και σίγουρα θα συνεχίσει να απασχολεί πολύ κόσμο ακόμα στο παρόν και στο μέλλον:

Γιατί κάποιοι (κάποιοι: οργανισμοί, άνθρωποι, ιδέες κ.τ.λ.) επιτυγχάνουν ενώ άλλοι όχι. Πως γίνεται επιχειρήσεις που ξεκινούν τη δραστηριότητά τους την ίδια χρονική στιγμή, μέσα στις ίδιες συνθήκες εξωτερικού περιβάλλοντος να μην έχουν πάντα την ίδια κατάληξη; 

Δεν είναι αβάσιμη αυτή η απορία, δεδομένου ότι ακόμη και σήμερα, όπου όλοι ισχυρίζονται ότι βρισκόμαστε στη δυσχερέστερη χρονική στιγμή για να δημιουργήσουμε κάποιο επιχειρηματικό εγχείρημα, δεν είναι λίγες οι ιδέες που ξεκίνησαν, εδραιώθηκαν και τελικά πέτυχαν.

Ενεργειακός Καθαρισμός Χώρου!

ΠΟΤΕ ΚΑΘΑΡΙΣΑΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ?

7 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ  η ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΣ


ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟΥ ΕΙΣ ΚΑΙΡΟΝ ΝΑ ΕΞΙΣΟΡΟΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΕΔΙΟ.

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

1.       Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΙΣΟΡΟΠΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟΥ.
ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΑΧΤΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΨΤΕ ΤΟ . ΚΑΠΝΙΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ:
ΙΕΡΟ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ

2.       ΚΑΡΒΟΥΝΑΚΙ ΚΑΙ ΘΥΜΙΑΜΑ
ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΘΥΜΙΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ.
ΠΑΡΤΕ ΚΑΛΟ ΘΥΜΙΑΜΑ ΑΠΟ ΡΕΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΘΥΜΙΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ , ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ , ΠΑΝΤΟΥ.
ΟΣΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ Σας ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

3.        ΑΓΙΑΣΜΟ ΜΕ ΡΟΔΟΝΕΡΟ
ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΜΕ ΡΟΔΟΝΕΡΟ. ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΛΑΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΞΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΓΙΑΣΜΟ .
ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΙΚΗ ΘΗΛΥΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ , ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ. ΑΡΑ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΡΟΔΕΛΑΙΟΥ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ Η ΔΟΝΗΣΗ .
ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΣΠΡΕΙ ΚΑΙ ΨΕΚΑΣΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ.
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΨΕΚΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.

Η ΣΩΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Οι άνθρωποι φοβούνται και απομακρύνουν την ιδέα της απάρνησης, εντούτοις απαρνούνται τόσα πολλά που έχουν αληθινή αξία –εκ των οποίων κάποια σοβαρά είναι η γαλήνη του νου και ακόμα και η ίδια η ζωή τους μερικές φορές– για χάρη των χρημάτων, τα οποία μπορεί να χαθούν. Μπορεί κάποιος να σας πάρει τον πλούτο, ή μπορεί ο θάνατος να σας πάρει απ’ αυτόν. Δεν μπορείτε να τον πάρετε μαζί σας. Η μόνη αξία των χρημάτων είναι να προσφέρουν στην ευημερία σας, καθώς και σ’ αυτή των άλλων.

Αυτοί που σκέφτονται μόνο τη δική τους ασφάλεια και τις δικές τους ανέσεις λησμονώντας άλλους που βρίσκονται σε ανάγκη, πάνε γυρεύοντας να γίνουν φτωχοί. Η φτώχεια θα τους επιβληθεί κάποτε. Αυτοί που γαντζώνονται με ιδιοτέλεια στον πλούτο τους, αντί να κάνουν καλό μ’ αυτόν, δεν προσελκύουν ευημερία στην επόμενη ζωή τους. Γεννιούνται φτωχοί, αλλά με όλες τις επιθυμίες των πλούσιων. Αυτοί όμως που μοιράζονται την καλή τους τύχη, προσελκύουν πλούτο και αφθονία, όπου κι αν πάνε.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΥΡΑ

Η εικόνα ίσως περιέχει: φρούτο και φαγητό

Ακόμα και τα φαγητά έχουν επιδράσεις που σχετίζονται με το χρώμα τους. Διάφορα είδη φυσικών λευκών φαγητών είναι καλά για το νευρικό σύστημα – κάνουν καλό στη λευκή ουσία του εγκεφάλου. Τα μούρα κάνουν καλό στη φαιά ουσία του εγκεφάλου – δηλαδή τα βατόμουρα (που είναι πολύ σκούρο μωβ). Τα περισσότερα φρούτα είναι χρυσά στο χρώμα (ή διαφοροποιήσεις του χρυσού, όπως κόκκινα και πορτοκαλί). Καθώς το χρυσό είναι η δημιουργική δονητική ενέργεια στην ύλη, τέτοια φρούτα βοηθούν τους μυς, το αίμα και τους ιστούς. Το γάλα της κατσίκας, τα μη ξεφλουδισμένα αμύγδαλα και οι σταφίδες κάνουν πολύ καλό στο νευρικό σύστημα. Όμως όλες οι μορφές κρέατος ανώτερων ζώων, ιδίως το αγελαδινό και το χοιρινό, είναι επιζήμια για το νευρικό σύστημα. Προκαλούν υπερδιέγερση κι επιθετικότητα.

Αποφύγετε τα πολλά λιπαρά, ιδίως φαγητά που φτιάχτηκαν με ραφιναρισμένο αλεύρι. Να τρώτε σιτηρά ολικής αλέσεως, τυρί cottage και πολλά φρούτα, χυμούς φρούτων και φρέσκα λαχανικά – αυτά είναι σημαντικά. Δεν χρειάζεται να πω ότι τα αλκοολούχα ποτά και τα ναρκωτικά καταστρέφουν το νευρικό σύστημα. Μείνετε μακριά απ’ αυτά.

Ένα γιογκικό ποτό που είναι πολύ καλό φτιάχνεται ανακατεύοντας φρέσκο χυμό λάιμ με θρυμματισμένη καραμέλα. Πρέπει να είναι πολύ καλά ανακατεμένο και με ισορροπημένη γεύση ώστε να είναι και γλυκό και ξινό. Το συνέστησα σε πολλούς ανθρώπους και είχαν έξοχα αποτελέσματα.

Ποτέ και κάτω από οποιαδήποτε περίσταση μην αφήσετε κανέναν να σας εξοργίσει τόσο ώστε να κάνετε κάτι για το οποίο θα μετανιώσετε αργότερα



Η εικόνα ίσως περιέχει: σύννεφο, ωκεανός, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που είναι στριμμένοι, σε κατάσταση που έχει γίνει χρόνια. Και πολλοί είναι σκληροί, άκαμπτοι στις αντιδράσεις τους προς τους άλλους. 
Πώς να τα πάτε καλά με τέτοιους ανθρώπους? 
Πρώτα βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν θα σας κάνει να θυμώσετε, με όποιον τρόπο κι αν σας προκαλέσει. Αυτό είναι ένα από τα πρώτα βήματα για να μάθετε πώς να έχετε καλές σχέσεις με τους άλλους. Ό,τι κι αν γίνει, μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας εκνευρίσει. Είναι δύσκολο για όσους δεν διαθέτουν αυτοέλεγχο, αλλά είναι το πιο εύκολο πράγμα αν το αποφασίσετε. 
Μην καυχιέστε ότι ποτέ δεν θυμώνετε, απλά εξασκηθείτε σ’ αυτό κάνοντας το καλύτερο που μπορείτε. Αν το διαλαλείτε, οι άνθρωποι έχουν την τάση να σας εκμεταλλεύονται. Και μην είστε εξωτερικά πειθήνιοι ενώ μέσα σας βράζετε επικίνδυνα. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα