Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Οι Αμερικανοί έριξαν το Μαλαισιανό Μπόινγκ !

Chinese-hackers-stole-MH370-crash-info
Η πτήση περιήλθε υπό των έλεγχο άγνωστων χάκερ και καταρρίφτηκε από τον αμερικανικό στρατό σύμφωνα με πρώην διευθυντή αεροπορικής εταιρείας.
Σε δημοσίευμα της Βρετανικής the Mirror, παρατίθενται οι απόψεις του Mark Dugain, ενός Γάλου που ηγούντο της πλέον ανενεργής αεροπορικής εταιρείας Proteus.
Ο Dugain υποστηρίζει ότι το αεροσκάφος Boeing 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών, καταρρίφτηκε από την Αμερικανική πολεμική αεροπορία, που επιχείρησε από Βρετανική βάση στον Ινδικό Ωκεανό, στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία.
Όπως δήλωσε στην Mirror, o Dugain ταξίδεψε στις Μαλβίδες, και μίλησε με ντόπιους που ισχυρίζονται ότι είδαν ένα τεράστιο αεροπλάνο, με διακριτικά των Μαλαισιανών αερογραμμών, να πετά πάνω από τα νησιά, σε πολύ χαμηλό ύψος προς την κατεύθυνση της βάσης.

Εκεί είναι το πρόβλημα


Πιστεύουμε στην αγάπη, στην ελευθερία, στην ευτυχία, στον Θεό. Έτσι με αυτό το «στην» και «στον», τα θεωρούμε αυτά ως αποσπασματικές καταστάσεις που είναι έξω από μας. Εκεί γίνεται το μπλέξιμο, ότι νομίζουμε πως είναι έννοιες που πότε θα τις συναντάμε και πότε όχι. 

Υπουλη Τηλεόραση

Υπουλη Τηλεόραση

Ο ολοκληρωτισμός της τηλεόρασης
Σε μια εποχή, που υποτίθεται ότι απολαμβάνουμε απρόσκοπτα τα αγαθά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, είμαστε έρμαια του πιο σκληρού και, κυρίως, ανεπίγνωστου ολοκληρωτισμού. Του ύπουλου ολοκληρωτισμού της τηλεόρασης.
Οι τηλεοράσεις είναι πανταχού παρούσες. Σε όλους τους χώρους, δημόσιους και ιδιωτικούς. Όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας. Κι εμείς, την εποχή της αποθέωσης της επικοινωνίας, να συνομιλούμε όλο και λιγότερο. Να παρακολουθούμε τηλεοπτικά προγράμματα όλο και περισσότερο. Ακόμη και στα καφενεία –απομεινάρια ενός άλλου ήθους– οι άνθρωποι πλέον δεν επικοινωνούν παρακολουθούν τα προγράμματα. Κι όλα τους είναι «δωρεάν»!
Δωρεάν; Όχι δα. Υπάρχει αντίτιμο και μάλιστα ακριβό. Η χειραγώγηση της κοινής γνώμης –με μισές αλήθειες κι ολόκληρα ψέματα– είναι μια ακριβοπληρωμένη δραστηριότητα. Την διεκπεραίωσή της αναλαμβάνουν ειδικοί επαγγελματίες. Είναι αυτοί που συστηματικά μας εθίζουν στην τιποτολογία. Η εξουσία τους επιβάλλει πρότυπα, συμπεριφορές κι αξίες. Η εκπόρνευση ως κοινωνική κατάκτηση. Εξουσία χωρίς κανέναν έλεγχο. Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Ποιοι είναι οι εργοδότες τους; Πώς μοιράζουν «δωρεάν» ένα ακριβοπληρωμένο προϊόν, όταν ακόμη και για το κατούρημα υπάρχει αντίτιμο;

Το Εγώ ως εμπόδιο στο δρόμο προς την αυτογνωσία.



Υπάρχουν μόνο δύο δυσκολίες στο μονοπάτι του διαλογισμού: Η μία είναι το«εγώ». Είσαι συνεχώς προετοιμασμένος απ΄ την κοινωνία, απ΄ την οικογένεια, απ΄ το σχολείο, απ΄ την εκκλησία, απ΄ τον καθένα γύρω σου, για να είσαι εγωιστής. Ακόμα και η σύγχρονη ψυχολογία είναι βασισμένη στην ενδυνάμωση τού «εγώ».

Ολόκληρη η ιδέα τής σύγχρονης ψυχολογίας και τής σύγχρονης εκπαίδευσης είναι, ότι ο άνθρωπος αν δεν έχει πολύ δυνατό «εγώ», δεν θα είναι ικανός να αγωνιστεί στη ζωή, όπου υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός κι ότι αν είσαι αγνός και αληθινός άνθρωπος, ο καθένας μπορεί να σε σπρώξει στην άκρη και πάντοτε θα είσαι παραγκωνισμένος.

Χρειάζεσαι ένα ατσάλινο, ένα πολύ ισχυρό «εγώ», για να πολεμήσεις μέσα σ΄ αυτόν τον ανταγωνιστικό κόσμο. Μόνο τότε μπορείς να πετύχεις. Σ΄ οποιοδήποτε πεδίο -σπουδές, επάγγελμα, πολιτική, αθλητισμός, οικογένεια-χρειάζεσαι μία πολύ κατηγορηματική προσωπικότητα. Ολόκληρη η κοινωνία που φτιάξαμε είναι προσαρμοσμένη στο να περάσει και να εμφυτέψει στα παιδιά αυτή την κατηγορηματική προσωπικότητα.

Δεν είναι το ταξίδι που διαρκεί όσο η ιδέα για το ταξίδι και το ταξίδι μέσα στο ίδιο το ταξίδι

Βαθιά μέσα μου χορεύεις σ’ ένα καμπαρέ αλλάζοντας το λευκό σου δέρμα στα διαλείμματα με δίσκους των πικ-απ, με ζώνες, με κουμπιά από φίλντισι. Βαθιά μέσα στο σώμα σου είμαι ένας ναύτης που δεν έχει άλλα κέρματα, άλλα κουμπιά στο παντελόνι του. Τα φιλιά μας τότε είναι πένθιμα εμβατήρια που ηχούν πάνω από σκοτεινές πόλεις τελειωμένες μπροστά σε κλειστά σινεμά, σε πένθιμα πάρκα. Με παντελόνια που τέλειωναν ένα καλοκαίρι πριν τα φορέσεις είμαι πάντα εδώ να σου θυμίζω εκείνες τις διαρροές στο φωταέριο, εκείνες τις σιωπές στα σφαιριστήρια, ένα σβησμένο σημείο μέσα στις υπεκφυγές του εξαδέλφου σου ελέυθερος στο ρεύμα του δρόμου σαν προδομένος μεταπράτης[ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΟΡΟΦΗΣ από τη συλλογή ΒΙΒΛΙΟ 1 ΟΙ ΛΑΜΠΕΣ του Γιώργου Χρονά, Εκδόσεις Εγνατία, σειρά ΤΡΑΜ Θεσσαλονίκη 1979]

Ἡ Ἱστορία γράφεται ἀπὸ τοὺς ὀλίγους : Δημοφιλία καὶ Δημιουργία


http://www.terrapapers.com/wp-content/uploads/2012/11/Heraclitus-2.jpg



 Ἡ κοινὴ γνώμη καὶ γενικὰ ἡ πλειοψηφία εἶναι ἀνίκανη νὰ διαχωρίσῃ σὲ μία δεδομένη κατάσταση τὸ τμῆμα τῆς πραγματικότητος ποὺ γεννιέται καὶ ποὺ θὰ ἐπικρατήσῃ στὸ μέλλον, ἐνῷ αὐτὸ δὲν εἶναι ἀκόμη ὁρατό, ἀπὸ ἐκεῖνο τὸ τμῆμα ποὺ πεθαίνει καὶ καλύπτει ὡς πτῶμα ὅλον τὸν ὁρίζοντα, ἀλλὰ εἶναι χωρὶς μέλλον, καταδικασμένο νὰ συρρικνωθῇ καὶ νὰ ἐξαφανισθῇ.

Κλασσικὸ παράδειγμα, ἡ γέννηση τοῦ Χριστοῦ καὶ τὸ ἔργο του μέχρι τὸν θάνατό του. Μετὰ βίας τὸν ἠκολούθησαν στὴν πορεία του οἱ καθιερωμένοι 12 ἀπόστολοι καὶ μόνον τὴν Κυριακὴ τῶν Βαΐων τὸν ἠκολούθησε ἡ κοινὴ γνώμη, ἀλλὰ ἐπειδὴ εἶχε παρερμηνεύσει τὸ μήνυμά του καὶ ἐνόμιζε ὅτι ἐτοίμαζε ἐξέγερση κατὰ τοῦ Ῥωμαίου κατακτητοῦ γιὰ νὰ ἀναδειχθῇ βασιλεύς. Ἐπὶ τοῦ σταυροῦ τὸν εἶχαν ἐγκαταλείψει ὅλοι οἱ μαθητές του, οἱ ὁποῖοι καὶ δὲν παρίσταντο στὸ μαρτύριό του, μὲ ἐξαίρεση τὸν Ἰωάννη.  Καὶ ὅμως, μόνος στὴν ζωὴ καὶ τὸν θάνατο, μετὰ ἀπὸ τέσσερις αἰῶνες, ἡ κοινὴ γνώμη τὸν ἠκολούθησε καὶ ὁ ὁρίζοντας ἐγέμισε ἀπὸ ἑκατομμύρια  ὀπαδούς.

Εθισμένοι στο αλκοόλ; Δοκιμάστε Τσάι Θυμαριού!

Εθισμένος στο αλκοόλ;  Δοκιμάστε Θυμάρι Τσάι!

Οι φαρμακευτικές αγωγές δεν προσφέρουν πολλά στην θεραπεία του εθισμού στο αλκοόλ. 
Οι παρενέργειές τους μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. 
Μέρος της απεξάρτησης από το αλκοόλ συνεπάγεται την εξάλειψη της σφοδρής επιθυμίας για αλκοόλ, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μέσω συμπληρωμάτων. 
Το τσάι θυμαριού συνιστάται για τον αλκοολισμό. 
Βοηθά στην εξάλειψη της εξάρτησης από το αλκοόλ. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα