Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Πως έγιναν τα μεγάλα τζάκια

Parisian300
Ο Άνταμ Σμιθ, ο πρόγονος όλων των οικονομολόγων κάθε θεωρητικής απόκλισης κι ένας από τους πιο σημαντικούς δασκάλους του Μαρξ, λέει στο περιλάλητο σύγγραμμά του Ο πλούτος των εθνών (1779), όπου προσπαθεί να εξηγήσει το μηχανισμό συσσώρευσης του πλούτου: Λίγοι θα είχαν ενδοιασμούς για το λαθρεμπόριο, αν μπορούσαν να βρουν έναν εύκολο και ασφαλή τρόπο να το κάνουν. Είναι ο πρώτος που τολμά να πει πως η προσήλωση στη νομιμότητα δεν βοηθάει τη συσσώρευση του κεφαλαίου και πως η αυθαιρεσία, η αίρεση και η εξαίρεση αποτελούν προϋποθέσεις για την αύξηση του πλούτου των ατόμων, συνεπώς και των εθνών στα οποία ανήκουν τα άτομα.

Η “ξύλινη” γλώσσα – Πώς να μιλάτε χωρίς να λέτε τίποτα!


xylini_glossaΟι δέκα φράσεις που αναγράφονται στον ακόλουθο πίνακα σε καθεμία από τις τέσσερις στήλες είναι για τους αναγνώστες που θέλουν να εξοικειωθούν με τα μυστικά της ξύλινης γλώσσας, δηλαδή κοινώς «μιλάω και δεν λέω τίποτα»!

“Κυριακή”



Στην Μυστική Παράδοση, η ημέρα Κυριακή είναι αφιερωμένη στον Ήλιο… όχι αυτόν που βλέπουμε, αλλά τον Νοητό, τον Υπερίωνα-Σείριο.
Οι αλλόγλωσσοι Τον μνημονεύουν στις δικές τους ημέρες, είτε στην αγγλική Sun-Day, είτε στην γερμανική Sonn-Tag.
Στην Ελληνική γλώσσα, γιατί όχι;

Ο θυμός μιας αυτοκρατορίας




…Odhin ante portas…
O Οντίν και o Θορ επιχειρούν να “σκαρφαλώσουν” στον Όλυμπο
…και οι Γερμανοί βάρβαροι επιχειρούν να κάψουν τα “πλοία” των Ελλήνων.
Η θεομαχία του Ragnarok τώρα ξεκινάει.

Ο Τραϊανός υπήρξε ο πιο χαρισματικός αυτοκράτορας της αρχαίας εποχής …Ο αυτοκράτορας, ο οποίος έδωσε στη Ρώμη την απόλυτη “λάμψη” της. Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ποτέ δεν θα ξαναγινόταν τόσο μεγάλη όσο ήταν επί Τραϊανού. Ποτέ δεν θα γινόταν τόσο ευτυχής όσο ήταν επί Τραϊανού …Τα πιο οργανωμένα 6,5 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα της εποχής της …6,5 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα καλά “φωτισμένης” έκτασης μέσα σε έναν “κατασκότεινο” βαρβαρικό περίγυρο …Μια αυτοκρατορία, η οποία ξεκινούσε από τη Σκοτία και έφτανε μέχρι τη Βαβυλώνα …Από τη Δακία και έφτανε μέχρι τη σημερινή Σομαλία …Από το Γιβραλτάρ μέχρι την Κασπία Θάλασσα.
Εδώ όμως αρχίζουν κάποια περίεργα πράγματα. Ο τρόπος ανάπτυξης τής αυτοκρατορίας του – ακόμα και στην απόλυτη ισχύ του – ήταν λίγο περίεργος …Η Ρώμη προς την πλευρά τής Ανατολής είχε συμφέροντα μέχρι τον Περσικό Κόλπο – και άρα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά – και δεν την ενδιέφερε η κατάκτηση πολύ πιο κοντά, και άρα “πίσω” από τις Άλπεις; …Ο Τραϊανός πολέμησε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Ρώμη και πέθανε στην εκστρατεία κατά των Πάρθων και δεν ενδιαφέρθηκε για την κατάκτηση της περιοχής πέρα από τον Ρήνο; …Πολέμησε σε μέρη και τοποθεσίες που δεν γνώριζε και αγνόησε τα μέρη που γνώριζε, εφόσον, πριν γίνει αυτοκράτορας, ήταν Διοικητής του Ρωμαϊκού Στρατού του Ρήνου; …”Germanicus” ήταν ένας από τους αυτοκρατορικούς του τίτλους.

Το ταξίδι της επιστροφής

Λιγόστεψε σιμώνοντας,πολύωρο το ταξίδι
image
φτάνοντας στο Ξηρόμερο σε τόπους ποθητούς ,
εκεί όπου μεγάλωσες μα αλάργεψες  σε τόπους μακρινούς ,απ' την ηχώ των Σειρηνών και σ' άλλων  το βιος αντρίεψες και ' κει ξανά αναστήθης.
Ποτέ σου όμως δεν τους πόθησες όπως αυτά τα μέρη με τ' άγρια ,κακοτράχαλα κι απόκρημνα βουνά ,γης που σε δοκίμαζε τα σκήπτρα να σου δώσει απο γονιούς παλιούς σαν παίρνει τη σκυτάλη ψάχνοντας τέκνα άξια εκεί για να τη δώσει,γενιές έτσι θεριεύοντας σε δύσκολους καιρούς.
Κι όσο εσύ την πάλευες εκείνη αντιστεκόταν
κι έσφιγγε σπέρνοντας παντού πέτρες,ζιζάνια και σκορπιούς.

Δεν μπορείς ν’ ανακαλύψεις την αλήθεια χωρίς να έχεις πάθος

whoa
ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ και θα άξιζε τον κόπο αν μπορούσαμε να μοιραστούμε ένα νου που δεν είναι βασανισμένος, που είναι ριζικά ελεύθερος, που δεν εμποδίζεται από τίποτα, που βλέπει τα πράγματα έτσι όπως είναι, που βλέπει ότι ο ψυχολογικός χρόνος είναι εκείνος που δημιουργεί την απόσταση που χωρίζει τον άνθρωπο από τη φύση και από τ’ άλλα ανθρώπινα πλάσματα, που βλέπει τη σημασία του φόβου που προκαλεί ο ψυχολογικός χρόνος και χώρος και πόσο απαίσιο πράγμα είναι, που ξέρει αληθινά τι είναι αγάπη. 

Οδοί Ονείρων


Στα επόμενα χιλιόμετρα συμβαίνουν θανατηφόρα όνειρα
Στα επόμενα χιλιόμετρα συμβαίνουν θανατηφόρα όνειρα
Πολύ μου άρεσε το παλιό μας αυτοκίνητο, το “σαραβαλάκι” μας, όπως συνηθίζαμε να το λέμε. Μπορεί να μην είχε τις ανέσεις που διαθέτουν όλα τα σύγχρονα οχήματα, να μην είχε αυτόματο air condition που ενεργοποιείται μόνο από το πόσο καυτή ή ψυχρή είναι η ανάσα σου, να μην είχε αισθητήρα στάθμευσης που σε ειδοποιεί αν πίσω σου βρίσκονται κάγκελα, γλάστρες ή άνθρωποι την ώρα που παρκάρεις, να μην είχε αερόσακους που πετάγονται μπροστά σου και γίνονται τα πιο απαλά μαξιλάρια σε περίπτωση που συγκρουστείς και κοιμηθείς αιώνια, μπορεί να μην είχε τηλεχειριστήρια στο τιμόνι για να διαλέγεις ανάμεσα σε άπειρους ραδιοφωνικούς σταθμούς την ώρα που στρίβεις στις πιο δύσκολες μανούβρες, μπορεί να μην είχε τίποτα από όλα αυτά, είχε όμως μέσα του πολλά σημαντικότερα. 

Sleepy Time: Το παιχνίδι που ο παίκτης… αυνανίζεται!

Έχουμε δει παιχνίδια και παιχνίδια, τίτλους με ό,τι περιεχόμενο μπορείς να φανταστείς, παιχνίδια που ούτε καν πιστεύαμε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν. Κι όμως, όλα όσα πιστεύαμε, εκεί που νομίζαμε ότι το ‘χαμε τελικιάσει, τσουπ, να ‘σου το Sleepy Time που ήρθε να αλλάξει άρδην όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα. Γιατί; Διότι ως αντικείμενό του έχει τον… αυνανισμό!
sleepy-time-guy

Μύθοι για τις γυναίκες που κάνουν μπόλικο σεξ


Χιλιάδες μύθοι κυκλοφορούν ανά τα χρόνια για τις γυναίκες που κάνουν πολύ σεξ. Ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
6 μύθοι για τις γυναίκες που κάνουν μπόλικο σεξ 

Μύθος 1: οι γυναίκες που κάνουν πολύ σεξ, είναι εύκολες
Η πραγματικότητα: κι όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς αντίθετη. Οι γυναίκες που έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική εμπειρία, έχουν και περισσότερες απαιτήσεις από τους παρτενέρ τους σε αντίθεση με τους άντρες που στην προσπάθεια να βρουν ένα one night stand δεν έχουν ούτε στάνταρ, ούτε προτιμήσεις.

Έκφραση , ασθένεια ή θεραπεία ;


Ξεκινώντας το άρθρο αυτό , κατανοώ ότι ίσως βρείτε το τίτλο του αντιφατικό , παράξενο ή περίεργο . Παρ ` όλα αυτά η ασθένεια αξίζει να της δοθεί λίγη σημασία , έτσι ακριβώς όπως αξίζει και σε εμάς τους ίδιους , όχι ως εαυτός αλλά ως ύπαρξη & ζωή .

Ανθρώπινο σώμα , ανθρώπινη ψυχή . Κατά καιρούς έχει απασχολήσει τον άνθρωπο καθώς και την επιστήμη ένα μοτίβο τρομακτικό στο άγγιγμα και στην προφορά του , η ασθένεια . Ίσως στη καθημερινότητα η λέξη αυτή να είναι συνυφασμένη με μία άλλη οντότητα του μικρόκοσμου μας , τον ιό . Παρ ` όλα αυτά δεν θα ασχοληθούμε με τον ιό ως ζώσα οντότητα αλλά ως μία και μοναδική σκέψη με τη μορφή του άγνωστου , τον φόβο δηλαδή .

Τελικά, το δωρεάν είναι πιο νόστιμο; Και όμως, όχι!

Τελικά, το δωρεάν είναι πιο νόστιμο; Και όμως, όχι!
Λένε ότι τίποτα κανένα φαγητό δεν είναι πιο γευστικό από το... δωρεάν φαγητό. Αν είστε από εκείνους που ψάχνουν πάντα την καλύτερη οικονομικά προσφορά για το γεύμα τους, τότε ίσως αξίζει να το ξανασκεφτείτε, αφού ό,τι κερδίζετε στην τσέπη το χάνετε στη γεύση!

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται ερευνητές από το πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης, οι οποίοι μελέτησαν τις συνήθειες 139 ατόμων, σχετικά με το κόστος του γεύματός τους και της γευστικής απόλαυσης που αυτό τους προσέφερε.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να βαθμολογήσουν την γεύση και την ποιότητα του γεύματός τους σε ένα ιταλικό εστιατόριο που σέρβιρε διάφορα είδη φαγητού σε μπουφέ.

Υπήρχαν δύο επιλογές για το γεύμα:

5/5/2014 - 5/5/2024 : ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Πολλοί άνθρωποι στην σημερινή εποχή γνωρίζουν τις προφητείες της ορθοδοξίας που αφορούν τα επερχόμενα γεγονότα τα οποία θα ζήσει η ανθρωπότητα για να μετανοήσει και να ζήσει εν Θεώ και όχι υπακούοντας ηθελημένα ή μερικές φορές άθελα της τις βουλές των κοσμοκρατόρων του αιώνος τούτου.

Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν μια προφητεία που αποτελεί ίσως και την μόνη ημερομηνία σχετικά με κάποιο σημαντικό αλλά και χαρμόσυνο γεγονός για όλη την οικουμένη και αυτή είναι , η Πασχάλιος Χαρά που θα συμβεί στις 5.5.2024.

Το τι ακριβώς θα είναι αυτή δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε ακριβώς , όμως σίγουρα θα είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός αναφορικά με την λύτρωση της ανθρωπότητας έστω και προσωρινά από την κατάσταση που έχει επιβληθεί από τις δυνάμεις του κακού.

Ας δούμε όμως τώρα αναλυτικά τα γεγονότα που προβλέπεται να ζήσουμε από εδώ και πέρα ξεκινώντας με τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και φτάνοντας εως και την Δευτέρα Παρουσία.

Η σειρά των γεγονότων είναι η εξής και πηγές γι αυτήν αποτελούν , οι προφητείες του πατρός Παισίου , του Κοσμά του Αιτωλού , του Ιωσήφ του Βατοπεδινού , του Αγίου Ανδρέα του δια Χριστόν Σαλού , του Αγίου Ιππολύτου Πάπα Ρώμης , τα Χάλκινα Βιβλία που αποσπάσματά τους έχουν δοθεί στα βιβλία του Δημοσθένη Λιακόπουλου καθώς και άλλα κείμενα αγίων άγνωστα ή γνωστά.


1. 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος μεταξύ Ρώσων και ΝΑΤΟ.  Ταυτόχρονα με αυτόν θα εμφανίστει μέσα σε 5 μήνες ο Αντίχριστος και θα βασιλέψει για 42 μήνες.

James Brown: Ένας νονός δυναμίτης

Από τον Γιάννη Πετρίδη
Δεν αμφισβητείται από κανέναν το ότι οι ρίζες του ροκ εν ρολ προέρχονται από τη μουσική των μαύρων. Αμφισβήτηση δεν τίθεται και για την επιρροή που είχαν στο σύγχρονο ροκ μαύροι καλλιτέχνες, όπως ο James Brown, που δύσκολα θα πάψουν να φαίνονται τα ίχνη της μουσικής του, αλλά και της σκηνικής του παρουσίας, σε λευκούς και μαύρους.
Λίγοι τραγουδιστές στην ιστορία της μουσικής δούλεψαν τόσο σκληρά όσο ο Brown για να καταφέρουν να συναντήσουν την επιτυχία, αλλά και να μπορέσουν σταθερά να είναι ένα σημαντικό κομμάτι στην ιστορία της μουσικής, σε κάθε αλλαγή της, από το 1955, μέχρι και τις μέρες μας, ακόμα και 7 χρόνια μετά τον θάνατό του.
Αρκετοί οι χαρακτηρισμοί και τα επίθετα που προσπάθησαν να περιγράψουν την καλλιτεχνική του πορεία· εκτός από το κλασικό Νονός της σόουλ, ο Arthur Conley, στο Sweet Soul Music, τον αποκαλεί Βασιλιά της σόουλ και δύσκολα θα αμφισβητήσει κανείς αυτούς τους χαρακτηρισμούς.

Άπορώ΄, γιατί πρώτη φορά σε κοροϊδεύουν?


Πλησιάζουν οι εκλογές και τώρα πια θα πάμε να ψηφίσουμε ήσυχοι αφού διαπιστώσαμε ότι τα κόμματα και οι πολιτικοί ηγέτες τους ενδιαφέρονται αρκετά για τη μουσική και τον αθλητισμό, δηλαδή πράγματα που αγαπάμε κι εμείς.
Η αγάπη τους για τη μουσική και τον αθλητισμό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων.
Τα αισθήματα είναι αμοιβαία βέβαια γιατί αθλητές και καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν αμέσως στην πρόταση των πολιτικών να συμμετέχουν στα κοινά.
 
Οι φίλοι του καλού Ελληνικού τραγουδιού θα έχουν τη δυνατότητα να στείλουν  ξανά στην Ευρωβουλή τον 75χρονο και πιο έμπειρο πια συνθέτη μας ο οποίος θα παρατήσει τις συναυλίες και θα εγκατασταθεί στο Στρασβούργο για να υπερασπισθεί τα συμφέροντα του λαού για τον οποίο αγωνίζεται εδώ και 50 χρόνια, μέσω των στίχων που του έγραφε βέβαια ο μοναδικός Λευτέρης, ο οποίος προς τιμήν του δεν θέλησε ποτέ να εκμεταλλευτεί τη δημοσιογραφία ή τη μουσική για να γίνει πολιτικός, αν και είχε τα προσόντα.

Θα προσέξει αυτή η γυναίκα την άστεγη οικογένεια της;(Βίντεο)

hofeat

Εάν ζείτε σε μια μεγάλη πόλη, πιθανώς να σας διακρίνει μια αδιαφορία για τους άστεγους. 

Η  οργάνωση NYC Rescue Mission έκανε ένα κοινωνικό πείραμα, στο οποίο μεταμφίεσε σε άστεγους μέλη οικογένειας  για να δουν την αντίδραση συγγενών τους. Είναι λίγο καταθλιπτικό, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον. Οι άνθρωποι  στην φωτογραφία μας είναι η μητέρα της γυναίκας, ο θείος και η θεία .... Το τρίτο πρόσωπο δεν φαίνεται στο πλάνο.

Τα Τέσσερα Κλειδιά Ανάπτυξης της Συνείδησης


Τα Τέσσερα Κλειδιά Ανάπτυξης της Συνείδησης: Η προσοχή, η συγκέντρωση, η μνήμη, η φαντασία.
Γνωρίστε και δυναμώστε τους 4 άξονες της Συνείδησης... Αυτό που κάνει τον άνθρωπο να είναι παρών σε κάθε δραστηριότητα της ζωής του είναι η Συνείδησή του. Πόσο εύκολο όμως είναι να είμαστε συνειδητά ο εαυτός μας σε κάθε εργασία , με όλη μας την ψυχή; Πόσο καλά γνωρίζουμε τον εαυτό μας και πόσο καλά τον κατέχουμε;

Ο σκοπός είναι η γνώση και ο έλεγχος του εαυτού μας ,και η εναρμόνιση των λειτουργιών της προσωπικότητάς μας, δηλαδή να τοποθετηθεί η συνείδηση στο κέντρο της ,σε αυτό που οι σύγχρονοι ψυχολόγοι ονομάζουν «Εστία της Συνείδησης».Μόνο τότε μπορούμε να μιλήσουμε για μια ισορροπημένη και εναρμονισμένη προσωπικότητα, με πλήρη κατοχή και επίγνωση των λειτουργιών και των δυνάμεών της.

Ποιες είναι όμως οι λειτουργίες της προσωπικότητας οι οποίες τροφοδοτούν τη συνείδησή μας και συνεπώς συντελούν στην ανάπτυξή της; Είναι οι ψυχικές λειτουργίες. Προσοχή ,Συγκέντρωση, Μνήμη και Φαντασία που η κατάλληλη χρήση τους βοηθάει στην αποτελεσματικότερη αυτογνωσία μας και στη ζωντανή παρουσία μας σε κάθε τι που κάνουμε στη ζωή μας.

Πώς μετακινούσαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τις τεράστιες πέτρες;



Οι θεόρατες πυραμίδες του Λούξορ αποτελούν το σύμβολο του Αιγυπτιακού πολιτισμού και ένα από τα θαύματα του κόσμου. Ωστόσο αποτελούν επίσης και ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά μυστήρια, καθότι οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι δεν είχαν τις υποδομές να κουβαλήσουν τις γιγάντιες πέτρες.

Φυσικοί από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν το τρόπο που οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μετέφεραν τις γιγάντιες πέτρες στην άμμο. Διερεύνησαν τις δυνάμεις που απαιτούνται για να τραβηχτούν βαριά αντικείμενα σε γιγαντιαία έλκηθρα πάνω από την άμμο της ερήμου και διαπίστωσαν ότι τελικά η άμβλυνση της άμμου μπροστά από την πρωτόγονη συσκευή μειώνει την τριβή στο έλκηθρο, καθιστώντας ευκολότερη τη μετακίνηση του.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ!


Ο καθένας μας έχει τουλάχιστον 100 νέες μεταλλάξεις στο DNA του, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Current Biology.  Οι επιστήμονες προσπαθούσαν τα τελευταία 70 χρόνια να προσδιορίσουν τη συχνότητα των μεταλλάξεων που υφίσταται το ανθρώπινο είδος. Ωστόσο, μόλις τώρα επιτεύχθηκε μία αξιόπιστη εκτίμηση, χάρη στη «νέας γενιάς» τεχνολογία για την αποκωδικοποίηση του γενετικού κώδικα. 

Τα ευρήματα μπορούν να οδηγήσουν σε νέες θεραπείες, αλλά και ανακαλύψεις σχετικά με την εξελικτική μας διαδικασία. 

Η "καλύτερη" ηλικία της γυναίκας για το σεξ


Επειδή η ηλικία παίζει ρόλο, μάθαμε και αυτό! Οι γυναίκες είναι σεξουαλικά περισσότερο ενεργές και απολαμβάνουν το σεξ, από τα 31 μέχρι τα 45 τους! 

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν επιστήμονες από το πανεπιστημιακό κέντρο Χακενσακ του Νιου Τζέρσι στις ΗΠΑ, ύστερα από έρευνα που έκαναν σε περισσότερες από 500 γυναίκες.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι οι γυναίκες μέσης αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας, δεν έχουν ταμπού, είναι δραστήριες σεξουαλικά, λειτουργούν πολύ με τη φαντασία τους ενώ γνωρίζουν το κορμί τους και τι τους ικανοποιεί και τι όχι.

Πώς καταφέρνουν τα χελιδόνια να επιστρέφουν πάντα στην ίδια φωλιά;


Τα χελιδόνια επιστρέφουν πάντα στην ίδια φωλιά επειδή γνωρίζουν ότι εκεί θα βρουν τις ιδανικές συνθήκες για την αναπαραγωγή τους.
 Για να βρουν τη φωλιά τους, όταν επιστρέφουν την άνοιξη από τη φθινοπωρινή αποδημία τους σε θερμότερα κλίματα χρησιμοποιούν κάποια σημεία αναφοράς -γεωγραφικά, αστρονομικά, γεωμαγνητικά-, κυρίως όμως την ηλιακή πυξίδα.

ΣΑΠΦΩ Η ΛΕΣΒΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ


Μία όμορφη γυναίκα είναι πολύ πιθανό να αισθανθεί σεξουαλική έλξη για μία άλλη γυναίκα. Αυτή δεν είναι πληροφορία, βέβαια. Κάτι, δηλαδή, που προκαλεί την έκπληξη.
Μια γυναίκα, πάντα μια γοητευτική γυναίκα, μια που νοιώθει όμορφη, μόνον απίθανο δεν είναι να επιθυμήσει ακόμα και μια γνωστή της, μια φίλη της. Αυτό δεν σημαίνει ότι σίγουρα θα επιδιώξει να κρυφοφλερτάρει την άλλη κυρία. Ούτε, αν τελικά προκύψει κάτι, ότι οι δυο κυρίες είναι λεσβίες.

Ρίξε ένα βλέμμα γύρω σου. Όμως πρόσεξε!


Ρίξε ένα βλέμμα γύρω σου. Όμως πρόσεξε! Αν τα δεις όλα ίδια με πριν, δεν έχεις μάθει να κοιτάς! Η ζωή τρέχει, αλλάζει, μεταβάλλει, διαμορφώνει, διαρκώς! Τίποτα και ποτέ δεν παραμένει το ίδιο! Ούτε εσύ, ούτε ο καθρέφτης σου ούτε το περιβάλλον σου.

Αν εσύ δεν βλέπεις τη διαφορά, τότε πρέπει να μάθεις να κοιτάς από την αρχή! Επειδή από τη σωστή παρατήρηση θα έρθει η πληροφορία και μέσα στην πληροφορία κρύβεται η ευκαιρία!

10 συμβουλές για να «κερδίσετε» τον συνομιλητή σας ή να μαντέψετε τα συναισθήματά του!



Η γλώσσα του σώματος... αποκρυπτογραφήθηκε! Διαβάστε τα 10 tips που σας παραθέτουμε και μόνο κερδισμένοι θα βγείτε!


Το χτύπημα του δαχτύλου στο τραπέζι ή τα σταυρωμένα χέρια είναι ικανά να μαρτυρήσουν τις πιο κρυφές σας σκέψεις… μέσα σε δευτερόλεπτα! «Ναι» μπορεί η γλώσσα του σώματος να μην περιέχει λέξεις, αλλά μπορεί να σας σώσει, όταν «κρέμεστε» από μια κλωστή, καθώς στηρίζεται κυρίως στο ασυνείδητο. Παρακάτω θα βρείτε 10 tips για να κερδίσετε ένα πελάτη ή έναν άγνωστο, διαβάζοντας σιγά σιγά τις προθέσεις του.
Πάρτε μια βαθιά ανάσα… για να φαίνεστε λιγότερο επιθετικοί!
Πριν μπείτε στη συνέντευξη για δουλειά, πάρτε μια βαθιά ανάσα και εκπνεύστε από το στόμα. Με αυτόν τον τρόπο, απελευθερώνεται η πίεση στο λαιμό, ενώ παράλληλα χαλαρώνουν οι ώμοι και το σαγόνι. Έτσι, θα δείξετε λιγότερο επιθετικοί και αγχωμένοι στον υπεύθυνο για τη συνέντευξη.

Οι Αξίες της Νέας Πνευματικότητας


«Έχουν ΠΕΘΆΝΕΙ -ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ εκατομμύρια άνθρωποι, για την θρησκευτική πρόοδο της ανθρωπότητας, τόσοι που αναρωτιέμαι αν η ανθρωπότητα αποτελείται από ανθρώπους!»
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα περισσότερα ανθρώπινα ζώα θα ήθελαν, μέσα απ’ τα βάθη της καρδιάς τους, να σταματήσει ο οποιοσδήποτε θεός να ανακατεύεται στην καθημερινή τους ζωή και μαζί με αυτόν και οι εκπρόσωποι του. Γιατί αυτή η υπόθεση έχει απλωθεί τόσο πέρα και μακριά από την επίσημη ή ανεπίσημη θρησκεία; Γιατί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και άλλοι αναγεννημένοι και όψιμοι χριστιανοί αναφέρονται στο «χέρι του θεού» που τους βοηθάει να πολεμούν, να καταστρέφουν και να δολοφονούν στην Μέση Ανατολή και όπου στον πλανήτη τους κάνει κέφι! [3]

Greek WPA Finder 3.5 - Βρείτε τον κωδικό του WiFi ασύρματου δικτύου σας


Ακόμα μία εφαρμογή για να ανακτήσετε το χαμένο εργοστασιακό κωδικό του ρούτερ σας, αυτή την φορά μέσα από συσκευές android.

 Όπως μας λέει και ο δημιουργός της και δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην τον πιστέψουμε: "Η Εφαρμογή πραγματοποιεί Ανάκτηση ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΩΝ  κωδικών από συγκεκριμένες μάρκες router και σας βοηθάει να δοκιμάσετε την ασφάλεια του ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ δικτύου. 

Επιτάχυνε τον Mozilla Firefox ενεργοποιώντας τo νέo HTTP Cache



Η ομάδα του Mozilla εργάζεται πάνω σε μια σειρά από πειράματα, με σκοπό την βελτίωση της απόδοσης στις επερχόμενες εκδόσεις του Firefox, ένα εκ των οποίων είναι η χρήση του νέου HTTP cache. H ενεργοποίηση του δεν είναι προεπιλεγμένη ακόμα, αλλά βρίσκεται στα άμεσα σχέδια για τις νέες εκδόσεις.

 Για να ενεργοποιήσετε το HTTP cache πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα :

Aν τα χρήματα ήταν ο σύντροφος σου θα ήταν ακόμα μαζί σου ;



Σκέφτεσαι και μιλάς για αυτόν με το χειρότερο τρόπο ,

επηρεάζεσαι από τις πεποιθήσεις και την γνώμη των άλλων αντί να εμπιστευτείς τον εαυτό σου και εκείνον,

 δεν του λες ποτέ ούτε ένα ευχαριστώ ,

δεν εκφράζεις   ευγνωμοσύνη για ό,τι σου έχει προσφέρει μέχρι τώρα ,


δεν τον σέβεσαι ,

 δεν δείχνεις την εκτίμηση σου  ,

αισθάνεσαι ντροπή που τον θέλεις ,

αισθάνεσαι ντροπή και ενοχές να λες στους άλλους ότι τον θέλεις ,

δεν νιώθεις πίστη και εμπιστοσύνη  ότι θα είναι πάντα μαζί σου ,

Αρχαίο σπήλαιο στα Κανάρια Νησιά αποκαλύπτει αστρονομικές γνώσεις


               Το σπήλαιο στα Κανάρια Νησιά ήταν λατρευτικός χώρος των αρχαίων κατοίκων

Μάιος 3, 2014.
Η έρευνα που διεξάγεται σε μια σπηλιά στην περιοχή Αρτεβίγκουα των Καναρίων Νήσων στον ατλαντικό ωκεανό,  αποκάλυψε ότι οι αρχαίοι κάτοικοι του νησιού είχαν μία προηγμένη κατανόηση της κοσμολογίας.

Εκτός από τη σήμανση των ισημεριών και των ηλιοστασίων,  στα τοιχώματα του σπηλαίου υπάρχουν εικόνες που σχετίζονται με τη γονιμότητα.

Δαίμων. Πώς η ιερότερη λέξη των αρχαίων έγινε συνώνυμο του διαβόλου



Η νοηματική μετάλλαξη της λέξης δαίμων θυμίζει κάτι από τα λάφυρα των νικητών. Θυμίζει τους αρχαίους αριστοκράτες που κατέληξαν στις γαλέρες των νικητών Ρωμαίων. Θυμίζει, θυμίζει… αναρίθμητες περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν ότι ο νικητής ποτέ δε σέβεται «τα ιερά και τα όσια» των ηττημένων.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Στην αρχαιότητα η λέξη Δαίμων (αρσ. και θηλ.) ήταν, ίσως, η πιο ευσεβής λέξη. Παράγεται από το ρ. δαίω (: μοιράζω στον καθένα την τύχη του). Αν και συνυπήρχε με τη λέξη Θεός, εντούτοις, ο δαίμων αναφερόταν στην απρόσωπη και απροσδιόριστη δύναμη, ενώ ο θεός στην ανθρωπόμορφη θεϊκή οντότητα. Η έννοια του δαίμονος ισοδυναμούσε με την Μοίρα, την Ειμαρμένη.

Επίσης, στη λ. Δαίμονα απέδιδαν την έννοια του φύλακα αγγέλου «κατά φύλακα δαίμονα». Απ' εδώ και η λέξη ευδαιμονία (: ευτυχία, προσδιόριζε τον έχοντα την εύνοια του Δαίμονος) 

Ψάχνοντας για μάγισσες στον Μεσαίωνα

Άλμπρεχτ Ντύρερ "Τέσσερις Μάγισσες (ή Τέσσερις Γυμνές)", 1497
Άλμπρεχτ Ντύρερ “Τέσσερις Μάγισσες (ή Τέσσερις Γυμνές)”, 1497
«Στην ελληνική πολιτική σκηνή υπάρχει ένα κυνήγι μαγισσών. Αν θέλουν μάγισσες ας τις αναζητήσουν στον Μεσαίωνα». Με τον τρόπο αυτό απαντούσε, πριν λίγους μήνες, ιστορικός και μέλος του Κοινοβουλίου στις (κακόπιστες ως επί το πλείστον) επικρίσεις που δεχόταν, επειδή είχε επιχειρήσει να αποδομήσει κάποιον από τους μύθους που περιέχει η επίσημη εθνική αφήγηση της Ιστορίας. Καταφεύγοντας σε έναν άλλο μύθο, η ιστορικός υπέκυπτε, χωρίς ίσως να το συνειδητοποιεί, σε ένα στερεότυπο πολύ πιο ισχυρό, μια και αφορά την πιο συκοφαντημένη ιστορική περίοδο. Αξίζει να το συζητήσουμε, εκτός των άλλων, μια και οι «Μάγισσες στον Μεσαίωνα» αποτελούν κοινό τόπο σαφώς εδραιωμένο στον δημόσιο λόγο και στη συλλογική συνείδηση.

Δεν θα ήταν, βεβαίως, δυνατό να υποστηριχθεί ότι οι πρακτικές μαγείας και μαγγανείας ήταν άγνωστες στις μεσαιωνικές κοινωνίες. Απαντούν, άλλωστε, σε όλες τις εποχές και σε όλες τις ανθρώπινες κοινωνίες, ενώ κάποιες από αυτές ενσωματώνονται, επίσημα ή ανεπίσημα, σε θρησκείες. Όποιος όμως προσπαθήσει να μελετήσει τον Μεσαίωνα αναζητώντας ψυχώσεις και κυνήγια μαγισσών θα έχει την εντύπωση ότι διασχίζει μια έρημο και, φυσικά, θα απογοητευθεί.

Ο Κήπος των Επίγειων Απολαύσεων

Hieronymus Bosch (1450-1516) Dutch painter


Ο Κήπος των επίγειων απολαύσεων, εξωτερικές πλευρές του τρίπτυχου, πέριπου 1500, Ελαιογραφία σε ξύλο, 195 x 220 cmMuseo del Prado (Madrid,Spain)
___________________________________________________________________________________

Ο Ιερώνυμος Μπος (Hieronymus van Aken, περ. 1450 - 1516) ήταν σημαντικός Ολλανδός ζωγράφος που έζησε την περίοδο του μεσαίωνα. Στην εποχή του θεωρήθηκε ένας "επινοητής τεράτων και χιμαιρικών οπτασιών" ενώ περίπου στα 1600 ο ιστορικός τέχνης Κάρελ φαν Μάντερ χαρακτήρισε τους πίνακες του Μπος ως "θαυμαστές και παράξενες φαντασιώσεις, συχνά ανατριχιαστικές". Στον 20ο αιώνα, αρκετοί μελετητές του έργου του Μπος απέδωσαν ένα βαθύτερο νόημα στη ζωγραφική του και προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τις καταβολές της. Έχει χαρακτηριστεί ως ένας υπερρεαλιστής του 15ου αιώνα ενώ για άλλους, το έργο του αντανακλά απόκρυφες πρακτικές του μεσαιωνικού κόσμου όπως η αλχημεία ή η μαγεία. 

Οι Γιοί του Έλληνα



Giovanni Maria Bottalla (1613-1644) ο επονομαζόμενος  Raffaellino, Ιταλός ζωγράφος, 
Δευκαλίων και Πύρρα, 1635

  
 
 
 Adrea di Mariotto del Minga (1540-1596) Φλωρεντινός ζωγράφος
Δευκαλίων και Πύρρα, 1572

Ο Δευκαλίων (ο Έλληνας Νώε) και η Πύρρα, οι μόνοι που σώθηκαν από τον κατακλυσμό που προκάλεσε ο Δίας, πετούν πέτρες πίσω τους (τα οστά της Μητέρας Γαίας) προκειμένου να δημιουργηθούν  και πάλι οι άνθρωποι. Από την πρώτη πέτρα που πέταξε ο Δευκαλίων, γεννιέται ο γιός του Έλλην. Η λέξη λαός προέρχεται από τη ρίζα –λας = πέτρα, εξ ου και λα-τομείον.

Πως να “σπάσεις” όλους τους κωδικούς των κλειδωμένων δικτύων;

wifi

Πως θα σας φαινόταν αν ανοίγοντας απλά μία εφαρμογή βλέπατε τους κωδικούς του WiFi από τα μαγαζιά και όχι μόνο που υπάρχουν γύρω σας;

«Σαλονικιός». Ο όμορφος νταβατζής που απείλησε την Μπέμπα Μπλανς, χάραζε πρόσωπα και σκοτώθηκε σε άγρια συμπλοκή με την αστυνομία...





Μέσα της δεκαετίας του 70. Η γνωστή τραγουδίστρια Μπέμπα Μπλανς (Αγγελική Μούτση) φθάνει στο Ι΄ Αστυνομικό Τμήμα για να ζητήσει από τον αξιωματικό υπηρεσίας μια περίεργη χάρη. Ήθελε να της επιτρέψουν να κοιμηθεί μερικά βράδια στο αστυνομικό τμήμα, επειδή απειλούσαν ότι θα της χαράξουν το πρόσωπο. Αρνούνταν όμως πεισματικά να κατονομάσει στους αστυνομικούς τον άνθρωπο που την εκβίαζε, γιατί φοβόταν για τη ζωή της. 

Μέχρι τότε o εκβιαστής είχε πάρει από την Μπέμπα Μπλανς εκατοντάδες χιλιάδες δραχμές, με απειλές και εκφοβισμούς που της ασκούσε. «Σαλονικιός». Ο άνδρας που έτρεμε η Μπέμπα Μπλανς ήταν ο 30χρονος κακοποιός Γιάννης Γκουλιόβας, γνωστός στον κόσμο της νύχτας με το παρατσούκλι ο «Σαλονικιός». Γεννημένος στο Κολλινδρό Πιερίας άρχισε την καριέρα του στο έγκλημα το 1965, όταν συνελήφθη πρώτη φορά για κλοπή μοτοσυκλέτας.

Με Βάθος και Ουσία...




 Επιμέλεια κειμένου K.C

Ο νους τρέχει με άλλες ταχύτητες, εξωκοσμικές, ασύλληπτες….

Άντε τώρα να προλάβεις να αποτυπώσεις την κάθε σκέψη με ακρίβεια και μάλιστα σκέψεις από διαφορετικές χρονικές περιόδους..

Να αποτυπώσεις τις σκέψεις με λέξεις τέτοιες που όταν ήρθαν και σε βρήκαν, σε άγγιξαν στη καρδιά και σε  συγκλόνισαν.

  Να τις αποτυπώσεις έτσι ώστε να ακουμπήσεις κι εσύ με τη σειρά σου, την καρδιά και το νου όλων  όσων θα τις διαβάσουν.  

Αν όχι όλων, τουλάχιστον ένα ικανοποιητικό μέρος των αναγνωστών αυτών

Σκέψεις  που να αποτυπώνουν την δύσμοιρη  εποχή και την άθλια υποταγμένη μας ζωή μέσα της. Τους φόβους τις ανασφάλειες και την υπαρξιακή ρήξη με τους ίδιους τους εαυτούς μας.

Ίσως χρειαστεί να βρεις λέξεις μαγικές που βάζοντας τες σ’ένα κείμενο, να τις δώσεις εκεί έξω, σαν ξόρκι και με την ανάγνωση τους να γίνουν «ιός» που να αφυπνίσει το νου και τη συνείδηση του κάθε αναγνώστη.

ΠΟΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ;



Διάγουμε εικονική ζωή σε εικονικό σύμπαν ; Η ψευδαίσθηση που βιώνουμε ως "ζωντανοί" και φαίνεται σαν πραγματική.... είναι πραγματική ; 

Ναι είναι για μερικούς, όσο πραγματική θεωρείται ο γυάλινος κόσμος της τηλεόρασης, του διαδικτύου και της εικονικής πραγματικότητας. 

Εγκλωβισμένοι στο τεχνητό, αναζητούμε την αλήθεια εκεί που δεν βρίσκεται, ούτε μπορεί να υπάρξει. 

Παράλληλοι κόσμοι εικονικοί, φυλάκισαν τους ανθρώπους και τους έκαναν να δημιουργούν και οι ίδιοι ψεύτικους εξομοιωτές και να εισέρχονται σε φανταστικούς επάλληλους δαιδαλώδεις λαβυρίνθους, όπου τους περιμένει η απόλυτη ασυνειδητότητα. 

Τα «πάντα» είναι στο μυαλό μας

Ο εγκέφαλος μας μπορεί να εφεύρει θεωρίες, να κατασκευάσει διαστημόπλοια, να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί, να συνθέσει μουσική. Είναι «αυτός» που μας δίνει τη συνείδηση του ποιοι είμαστε. ο ανθρώπινος  εγκέφαλος συνιστά ο,τι πιο πολύπλοκο υπάρχει στο σύμπαν και, ταυτόχρονα, τη μεγαλύτερη πρόκληση για να τον γνωρίσουμε.
brainΓια εκατοντάδες χρόνια, ο άνθρωπος προσπαθεί να κατανοήσει αυτό το μοναδικό σύστημα πληροφοριών και δεξιοτήτων που αποκαλούμε εγκέφαλο και που, εξαιτίας του, προσδιοριζόμαστε ως έμφρονες. Αυτό το έξοχο εργαλείο του hommo sapiens -sapiens, είναι το αποτέλεσμα μιας εξελικτικής πορείας 500 εκατομμυρίων ετών, κάτι σαν ένα θαυμαστό επίτευγμα της φύσης, που έχει τη δυνατότητα να σκέπτεται με 60 χιλιόμετρα την ώρα!
Και αν ακόμη και σήμερα κάποιοι συνάνθρωποι μας ενδεχομένως …πιθηκίζουν με ποικίλους τρόπους – δικαιώνοντας τον Δαρβίνο – η αλήθεια είναι, πως η κοινή μοίρα που είχαμε με τους ανθρωποειδείς πιθήκους άλλαξε, όταν ο εγκέφαλος μας ξεπέρασε τα 770 κυβικά εκατοστά. Και όταν, πριν δύο με τέσσερα εκατομμύρια χρόνια στην Αιθιοπία, κάποιος μακρινός προπάππους μας τόλμησε να περπατήσει όρθιος. Αυτό ήταν το Big Bang του ανθρώπινου είδους.

Η ανακύκλωση

Art of the Day: Van Gogh, The Potato Eaters, April 1885. Oil on canvas, 82 x 114 cm. Van Gogh Museum, Amsterdam.

In April 1885, Vincent set out to produce his first masterwork, a painting to establish his reputation as an "important" artist. He knew that some would consider it "unfinished" or "ugly," but he was intent on conveying the brutal reality of rural life--from the "smoke-stained walls" of the cottage to the dust-covered flesh of his models.
Art of the Day: Van Gogh, The Potato Eaters, April 1885. Oil on canvas, 82 x 114 cm.Van Gogh Museum, Amsterdam.


Πριν πούμε το οτιδήποτε, να ξεκαθαρίσουμε πως οι δυσβάστακτοι όροι, οι οποίοι συγκροτούν το πλαίσιο της κοινωνικής ζωής στην Ελλάδα, όπως η ανεργία, η απώλεια περιουσιακών στοιχείων, η αδυναμία εκπλήρωσης οικονομικών υποχρεώσεων, οι αυτοκτονίες, η κρατική αδικία και πολλά άλλα, αποτελούν συνθήκες ολότελα αναγνωρίσιμες, για τις επιπτώσεις τους στα πεδία της επιβίωσης, ψυχικής και σωματικής…, όμως…
Η λαίλαπα αυτή των οικονομικών επιπτώσεων έχει οδηγήσει και στην ανάδυση μίας ανεπεξέργαστης και ατέρμονης μεμψιμοιρίας και θρηνωδίας, που συντηρεί το αδιέξοδο.
Δεν έχουμε χάσει όλοι τις εργασίες μας, δεν έχουμε όλοι βιώσει ένα αυτοκτονικό περιστατικό στο στενό ή ευρύτερο διαπροσωπικό μας κύκλο, δεν είμαστε όλοι ανεπανόρθωτα χρεωμένοι.

Καταπέλτης το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην μνημονιακή Ελλάδα


Γράφει ο Γιώργος Ιεροδιάκονος

Έκθεση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, δημοσιευθείσα την 07/03/2014 στο σάιτ του ΟΗΕ, επικρίνει...
με τον πιο περιγραφικό τρόπο την Ελληνική κυβέρνηση για την μεθοδική καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ατομικών, πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην ανάπτυξη και την πρόοδο.

Μάλιστα, ο διεθνής εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ Cephas Lumina εκφράζει τη λύπη του για την έλλειψη δέσμευσης από την Ελλάδα στην εντολή του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να αντιμετωπίσει τις προφανείς προκλήσεις στην προοδευτική υλοποίηση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών.

Επίσης επικρίνει την ελληνική κυβέρνηση για την βάναυση καταπάτηση των συνταγματικών και διεθνών δεσμεύσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αναφέρει η έκθεση του ΟΗΕ:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα