Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Ο Πάπας Φραγκίσκος απευθύνεται στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ-24/3/2017-Ρώμη

Μετάφραση: Μάρη Λιώκη
Αξιότιμοι επισκέπτες,
Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ απόψε, στις παραμονές της εξηκοστής επετείου της υπογραφής των Συνθηκών ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ατομικής Ενέργειας. Θα μεταφέρω στον καθένα από εσάς την αγάπη της Αγίας Έδρας για τις χώρες σας και για την ίδια την Ευρώπη, με το μέλλον των οποίων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη , με την πρόνοια του Θεού. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στον κ Paolo Gentiloni, Πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών της Δημοκρατίας της Ιταλίας, για το σεβαστό του χαιρετισμό εξ ονόματός σας και για τις προσπάθειες που η Ιταλία έχει κάνει για την προετοιμασία αυτής της συνάντησης. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον αξιότιμο Antonio Tajani, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος εξέφρασε σε αυτή την επέτειο τις προσδοκίες των λαών της Ένωσης.
Η επιστροφή στη Ρώμη, εξήντα χρόνια μετά, δεν πρέπει να αποτελεί απλώς μια ανάμνηση των περασμένων γεγονότων, αλλά την έκφραση μιας επιθυμίας να τα ξαναβιώσουμε, προκειμένου να εκτιμήσουμε τη σημασία τους για το παρόν. Πρέπει να εμπλακούμε στις προκλήσεις της εποχής, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτές του σήμερα και του αύριο. Η Αγία Γραφή, με την πλούσια ιστορική αφήγηση της, μπορεί να μας διδάξει ένα βασικό μάθημα. Δεν μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε τη δική μας εποχή, ανεξάρτητα από το παρελθόν, θεωρώντας το ως ένα σύνολο μακρινών γεγονότων, αλλά ως λεμφαδένα που δίνει ζωή στο παρόν. Χωρίς μια τέτοια συνειδητοποίηση, η πραγματικότητα χάνει την ενότητά της, η ιστορία χάνει τον λογικό ειρμό της, και η ανθρωπότητα χάνει την αίσθηση του νοήματος των δραστηριοτήτων της και της προόδου της προς το μέλλον.
Η 25η Μαρτίου του 1957 ήταν μια μέρα γεμάτη ελπίδα και προσδοκία, ενθουσιασμό και ανησυχία. Ένα γεγονός εξαιρετικής σημασίας με ιστορικές συνέπειες θα μπορούσε να την καταστήσει ως μοναδική ημερομηνία στην ιστορία. Η ανάμνηση εκείνης της ημέρας, συνδέεται με τις σημερινές ελπίδες και τις προσδοκίες των λαών της Ευρώπης, που καλούνται σήμερα να είναι διορατικοί, έτσι ώστε το ταξίδι που έχει αρχίσει να συνεχιστεί με ανανεωμένο ενθουσιασμό και εμπιστοσύνη.
Αυτό ήταν πολύ σαφές στους ιδρυτές και τους ηγέτες οι οποίοι, με την υπογραφή των δύο συνθηκών, έδωσαν ζωή σε αυτή την πολιτική, οικονομική, πολιτιστική και κυρίως ανθρώπινη πραγματικότητα που σήμερα ονομάζουμε Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως ο Ρ.Η. Spaak, ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου είχε δηλώσει, ήταν μια υπόθεση που αφορούσε «πράγματι, την υλική ευημερία των λαών μας, την επέκταση των οικονομιών μας, την κοινωνική πρόοδο και εντελώς νέες βιομηχανικές και εμπορικές δυνατότητες, αλλά πάνω απ 'όλα ... μια συγκεκριμένη αντίληψη της ζωής, ανθρώπινη, αδελφική και δίκαιη».
Μετά από τα σκοτεινά χρόνια και την αιματοχυσία του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, οι ηγέτες της εποχής πίστεψαν στη δυνατότητα για ένα καλύτερο μέλλον. «Δεν τους έλειψε η τόλμη, ούτε ολιγώρησαν. Η μνήμη των πρόσφατων τραγωδιών και αποτυχιών φαίνεται να τους ενέπνευσε και να τους έδωσε το θάρρος που χρειαζόταν ώστε να αφήσουν πίσω τις παλιές διαφορές τους και να σκεφτούν και να ενεργήσουν με έναν πραγματικά νέο τρόπο, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη μεταμόρφωση ... της Ευρώπης».
Οι ιδρυτές μας υπενθυμίζουν ότι η Ευρώπη δεν είναι μια συσσώρευση διατάξεων που χρήζουν υπακοής, ή ένα εγχειρίδιο πρωτοκόλλων και διαδικασιών που θα ακολουθηθούν. Είναι ένας τρόπος ζωής, ένας τρόπος κατανόησης του ανθρώπου με βάση την υπερβατική και αναμφισβήτητη αξιοπρέπειά του, κάτι περισσότερο από ένα απλό άθροισμα δικαιωμάτων που καλείται να υπερασπιστεί ή αξιώσεων που καλείται να προωθήσει. Στις Αρχές της Ευρώπης, διακρίνουμε «τη φύση και την ευθύνη του ανθρώπου να ζυμώνεται με την ευαγγελική αδελφοσύνη…, με την επιθυμία του για αλήθεια και δικαιοσύνη, ακονισμένα από μια εμπειρία χιλιάδων ετών». Η Ρώμη, με τη ροπή της προς την οικουμενικότητα, συμβολίζει αυτή την εμπειρία και ως εκ τούτου επελέγη ως ο τόπος για την υπογραφή των Συνθηκών. Διότι εδώ-όπως ο Ολλανδός Υπουργός Εξωτερικών J. Luns είχε επισημάνει- «τέθηκαν τα πολιτικά, νομικά και κοινωνικά θεμέλια του πολιτισμού μας».

Οι ρόλοι είναι φυλακές... τα κάγκελά τους είναι αόρατα, αλλά πιο ανθεκτικά κι από το πιο σκληρό ατσάλι...».

Φωτογραφία του χρήστη Η Σχολή των Θεών-Νέα έκδοση-Σεμινάρια.

Η έλλειψη της αμφιβολίας και του φόβου είναι μια κατάσταση έκστασης, ελευθερίας, που μόνο ένας ακέραιος άνθρωπος μπορεί να αντέξει. 

«Αυτό σου προσφέρω. Η ελευθερία είναι πολύ ακριβή, αλλά όχι γι ’ αυτό ακατόρθωτη».

«Ακόμα ψάχνεις ανάμεσα στις σκιές του παρελθόντος κάποια παλιά μάσκα για να φορέσεις» με επέκρινε. 


Στη φωνή Του υπήρχε ο οίκτος που νιώθουμε για κάποιον ανίκανο, ανυπεράσπιστο. 

Στον ίδιο τόνο, πρόσθεσε: «Νιώθεις την έλλειψη των ρόλων...

Εγώ μπορεί να πει μόνο όποιος γνωρίζει τον εαυτό του, όποιος είναι κύριος της ζωής του... όποιος έχει βούληση».

Φωτογραφία του χρήστη Η Σχολή των Θεών-Νέα έκδοση-Σεμινάρια.
«Είσαι σε φρικτή κατάσταση! - είπε χωρίς να γυρίσει - Το νιώθω από τον τρόπο που μπήκες, από τα βήματά σου και κυρίως από τη μπόχα των συναισθημάτων σου.
Είσαι μια πληθώρα, ένα πλήθος σκέψεων. Πού πηγαίνεις σ’ αυτή την κατάσταση;
Όπως έχεις καταντήσει σε χίλια κομμάτια, πολύ δύσκολα μπορείς να ζήσεις τη ζωή σου σαν υπάλληλος».

«Εγώ δεν είμαι ένας υπάλληλος» του απάντησα κοφτά, σαν να αμυνόμουνα ενάντια σε μια ξαφνική επίθεση. Όποιος και να ήταν, σκόπιμο θα ήταν να καθορίσουμε αμέσως τις σωστές μεταξύ μας αποστάσεις. Αλλά η ορμή των λόγων μου έσβησε προσκρούοντας σε τοίχους από βαμβάκι. Κυριευμένος από έναν άγνωστο φόβο, δυσκολεύτηκα να βρω το σθένος να απαντήσω: «Εγώ είμαι ένας μάνατζερ!».

Η σιωπή που ακολούθησε απλώθηκε απεριόριστα στο Είναι μου.

Ένας χλευασμός αντήχησε μέσα μου για κάμποση ώρα. Έμεινα μετέωρος, με πόνο, αβέβαιος για ποιο κομμάτι του εαυτού μου χλευαζόταν και ποιο χλεύαζε.
Έπειτα, η φωνή ήχησε ξανά από εκείνη την αιωνιότητα.
«Με ποιο δικαίωμα λες ‘εγώ - είπε με ένα περιφρονητικό ύφος που με χτύπησε σαν ένα δυνατό χαστούκι στο πρόσωπο - Στον δικό μου κόσμο είναι βλασφημία, και μόνο να προφέρεις τη λέξη ‘εγώ ’.

Τι σημαίνει η εγκατάλειψη του στόχου της "αλλαγής καθεστώτος" στη ΣυρίαΤου Κώστα Ράπτη

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, η αμερικανική εξωτερική πολιτική μόλις πραγματοποίησε μία μεγάλη στροφή σε σχέση με τη συριακή κρίση, η οποία εισήλθε στον έβδομο χρόνο αιματοχυσίας.

"Το status του προέδρου Assad μακροπρόθεσμα θα αποφασιστεί από τον συριακό λαό” δήλωσε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Άγκυρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson. Περίπου ταυτόχρονα η εκπρόσωπος ων ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ Nikki Haley περιέγραψε ως εξής τις αντιλήψεις της νέας αμερικανικής κυβέρνησης για τον Assad:
"Διαλέγει κανείς τις μάχες που δίνει. Η προτεραιότητά μας είναι να δούμε πώς θα καταφέρουμε κάτι, Με ποιόν θα πρέπει να εργασθούμε ώστε να κάνουμε πράγματι τη διαφορά για το λαό της Συρίας; Δεν μπορούμε απαραιτήτως να επικεντρωθούμε στον Assad με τον τρόπο που το έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Τον θεωρούμε ανασταλτικό παράγοντα; Ναι. Θα καθίσουμε να εστιάσουμε στο πώς θα τον απομακρύνουμε; Όχι;”.

Τις δηλώσεις αυτές έσπευσαν να σχετικοποιήσουν οι παροιμιώδεις "ανώνυμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι”, οι οποίοι υπενθύμισαν στο CNN ότι μόλις την προηγουμένη η Haley είχε αποκαλέσει σε ομιλία της τον Assad "εγκληματία πολέμου”, ενώ τις κατήγγειλαν οι "συνήθεις ύποπτοι”: οι νεοσυντηρητικοί ιέρακες της Γερουσίας John McCain της Αριζόνας και Lindsey Graham της Νότιας Καρολίνας. Ο πρώτος επικαλέστηκε την "τραγική πραγματικότητα” ότι οι Σύροι δεν μπορούν να αποφασίσουν την τύχη του Assad όσο δέχονται τους βομβαρδισμούς του και ο δεύτερος έκανε λόγο για το μεγαλύτερο λάθος μετά την απόφαση του Barack Obama να μην αντιδράσει το 2013 στην παραβίαση της "κόκκινης γραμμής” του περί χρήσης χημικών όπλων.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι μετά από έξι χρόνια κατά τα οποία διακηρυσσόταν ότι ο Assad έχει "απονομιμοποιηθεί” και "πρέπει να φύγει”, η "αλλαγή καθεστώτος” στη Δαμασκό δεν αποτελεί πλέον αμερικανική προτεραιότητα. 

σέλινο-από τον έλεγχο του πόνου μέχρι την απογείωση της σεξουαλικής ζωήςπολλές φορές είναι κάποια λαχανικά και βότανα τα οποία επειδή τα βρίσκουμε πάρα πολύ εύκολα και τα έχουμε απλόχερα, ξεχνάμε την αξίας τους και το πόσο πολύ υποστηρίζουν την υγεία μας...
παράδειγμα το σέλινο...
το σέλινο το έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και το βρίσκουμε πάρα-πάρα πολύ εύκολα και νομίζουμε ότι είναι ένα ταπεινό λαχανικό
δεν είναι όμως έτσι,
για αυτό ας δούμε συνοπτικά κάποιους από τους πολλούς λόγους που πρέπει το σέλινο να είναι μέρος της καθημερινής διατροφής σας
και
-ανακουφίζει τον πόνο,μειώνει τις φλεγμονές
το σέλινο περιέχει φλαβονοειδή και πολυφαινόλες τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και πολυσακχαρίτες οι οποίοι έχουν αντιφλεγμονώδη δράση...
οι ερευνητές έχουν εντοπίσει πάνω από δώδεκα διαφορετικούς τύπους αντιοξειδωτικών τα οποία είναι υπεύθυνα για τα τόσα οφέλη του σέλινου το οποίο
υποστηρίζει τη γενική μας υγεία, καταπολεμόντας τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες συχνότατα οδηγούν σε φλεγμονές και η φλεγμονή είναι η αιτία τόσων χρόνιων ασθενειών όπως
ο καρκίνος,
οι καρδιακές παθήσεις,
η αρθρίτιδα,
η ουρική αρθρίτιδα,
η νεφρικές και ηπατικές μολύνσεις,
οι δερματικές διαταραχές,
το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου,
οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, για να αναφέρουμε μόνο μερικά...
-μειώνη την LDL τη λεγόμενη και κακή χοληστερόλη
η λεγόμενη κακή χοληστερόλη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας,
όπως
υψηλή αρτηριακή πίεση,
εγκεφαλικό επεισόδιο,
κάποια καρδιακή νόσο
και
το σέλινο με το περίφημο συστατικό του 3-n-butylphthalide,το οποίο μειώνει την κακή χοληστερόλη,είναι χρήσιμο για την αγωγή της υπέρτασης και έχει νευροπροστατευτική δράση...

ένας χυμός για τη μείωση της χοληστερίνηςδιαβάζουμε στη wikipedia:χοληστερίνη ή χοληστερόλη είναι κηρώδης στερόλη που βρίσκεται στη μεμβράνη των κυττάρων όλων των ιστών του σώματος, και στο πλάσμα του αίματος όλων των ζώων

Μικρότερες ποσότητες χοληστερίνης απαντώνται και στις μεμβράνες των φυτών.
Μαζί με τα τριγλυκερίδια χρησιμεύει στις κυτταρικές μεμβράνες,καθώς συμβάλλει στη ρευστή αλλά αδιάσπαστη δομή της μεμβράνης, και της προσδίδει λειτουργικότητα.


Επιπλέον, έχει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη νευρικών συνδέσμων του εγκεφάλου και βοηθάει τον οργανισμό στο σχηματισμό και την προστασία των νευρώνων και στη δημιουργία των ιστών των κυττάρων.


Σε πολλές βιοχημικές διαδικασίες χρησιμεύει ως πρώτη ύλη, όπως στην παρασκευή της προβιταμίνης D και το σχηματισμό ορμονών,
και θα ρωτήσουμε,τότε,γιατί τόση προσπάθεια και άγχος για να την μειώσουμε;


μα γιατί με την διατροφή η οποία έχει επικρατήσει στον πολιτισμό μας έχει διαταραχτεί η ισορροπία της και έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι τιμές της και αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες η χοληστερίνη, όταν υπάρχει στο αίμα σε υπερβολικές τιμές - υπερχοληστερολαιμία - αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών ασθενειών, που μπορεί να οδηγήσουν σε καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο, δύο από τις κύριες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη,αυτός είναι ο λόγος που οι ερευνητές επιστήμονες επιμένουν πως μια απλή αλλαγή στη διατροφή μας μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη συνολική μας υγεία και να μειώσει αισθητά τα επίπεδα της χοληστερόλης,χωρίς να αποκλείει την επαναφορά των ισορροπιών.
Τα λαχανικά πλούσια σε β-καροτένιο,πλούσια σε φυσικές στερόλες και σε φυτικές ίνες μπορούν να διατηρήσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα στα επιθυμητά επίπεδα...

και τώρα ο χυμός μας

Γυναικείος οργασμός: Δεν φαντάζεστε τι δείχνει ο τρόπος που περπατάει μια γυναίκα…

οργασμός
Ο γυναικείος οργασμός αποτελεί ένα από τα πράγματα που η επιστήμη δεν έχει καταφέρει ακόμα να αποκωδικοποιήσει πλήρως, ώστε να μπορεί να επιτυγχάνεται πάντα κατά την σεξουαλική επαφή.
Εντούτοις, ο γυναικείος οργασμός γίνεται επικεντρο σε ολοένα και περισσότερες έρευνες. Σε μία από αυτές, επιστήμονες από το καθολικό Πανεπιστήμιο του Λούβεν στο Βέλγιο ρώτησαν ένα μεγάλο δείγμα γυναικών, τι είδους οργασμό έχουν.
Στη συνέχεια βιντεοσκόπησαν το τρόπο που περπατούσε η κάθε γυναίκα που συμμετείχε στην έρευνα. Μετά τα βίντεο τα πρόβαλλαν σε μια ομάδα από ψυχολόγους και σεξολόγους, οι οποίοι φυσικά και δεν γνώριζαν τι είχε απαντήσει η κάθε γυναίκα.
Το αποτέλεσμα εξέπληξε ευχάριστα τους ειδικούς αφού οι απαντήσεις τους ήταν ίδιες με εκείνες που έδωσαν οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα.
Πως έγινε αυτό;

Γιατί η Αραβική Άνοιξη δεν «γκρέμισε» τις Αραβικές Μοναρχίες;

Καμία Αραβική μοναρχία δεν «έπεσε» κατά τη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης- και μόνο μία αντιμετώπισε «κρίση καθεστώτος», το Μπαχρέιν. Αυτά τα καθεστώτα, που επί δεκαετίες χαρακτηρίζονται ως αναχρονιστικά, αντιμετώπισαν την πολιτική καταιγίδα που ξέσπασε στην περιοχή, πολύ καλύτερα από τους «δημοκράτες γείτονές τους». Παρόλο που πολλοί εξέφρασαν απόψεις, από το ότι η διαδοχή είναι ισχυρότερη από τη δημοκρατία, μέχρι την άποψη ότι δεν απέχουν πολύ από την πτώση τους, τα καθεστώτα αυτά, απέδειξαν μία αντοχή, που κανείς δεν μπόρεσε να εξηγήσει επαρκώς. Για κάποιους λόγους, οι Αραβικές μοναρχίες υπάρχουν και παραμένουν. 

Είναι γεγονός ότι οι αραβικές μοναρχίες διακήρυξαν τον πλούτο του πετρελαίου τους, έναντι σε άκαιρες απαιτήσεις για μεταρρυθμίσεις. Ακόμη και τα σχετικά φτωχότερα σε πετρέλαιο βασίλεια «κρατήθηκαν» από τους πλουσιότερους συμμάχους τους. Και κάθε αραβική μοναρχία διατήρησε την συμμαχική «στήριξη», τόσο των εσωτερικών συμφερόντων της, όσο και των περιφερειακών συμμάχων και των τυπικά δυτικών αλλοδαπών πατρώνων της.

Φυσικά, οι παράμετροι στρατηγικής διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα, όπως άλλωστε και οι ίδιες οι μοναρχίες.

Για να γίνουν όλα αυτά ευκολότερα αντιληπτά, θα πρέπει να γίνει ένας γενικός θεσμικός διαχωρισμός των αραβικών μοναρχιών. Στο Μαρόκο και στην Ιορδανία οι βασιλιάδες κυβερνούν ως μεμονωμένα άτομα. Στις χώρες του Κόλπου κυβερνούν οικογένειες – με την ευρύτερη έννοια του όρου. Στη δεύτερη κατηγορία, στις δυναστικές μοναρχίες δηλαδή, οι μονάρχες είναι μέρος ενός ευρύτερου κυβερνητικού σώματος.

Αυτός ο διαχωρισμός έχει ουσιαστικά καθορίσει το είδος της αντίδρασης της μοναρχίας σε κάθε εξέγερση – δεδομένου ότι είναι δυσκολότερο για έναν βασιλιά να «απολύσει» τον πρωθυπουργό του, αν αυτός είναι ξάδελφός του- καθώς και να επιφέρει μεταρρυθμίσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν υπάρξει πιέσεις για μεταρρυθμίσεις. 

Εγώ, θα ερωτεύομαι πάντα την θλίψη..Γράφει η Δήμητρα Αποστολοπούλου
“-Τι είσαι; Πνεύμα ή αερικό;
-Είμαι η θλίψη…”
Αγαπημένη φράση από αγαπημένη ταινία, που έμελλε να με στοιχειώσει τελικά.
Έχω ερωτευτεί μιαν ιδέα.
Δεν έχει χέρια για να με αγκαλιάσει, πόδια για να έρθει κοντά μου.
Δεν έχει μαλλιά για να πλέξω μέσα τους τα δάχτυλά μου, ούτε ώμους για να γείρω πάνω τους.
Δεν έχει καρδιά για να με αγαπήσει. Έχει ψυχή που λάμπει σαν πνεύμα.
Έχει την άπιαστη ομορφιά ενός αερικού. Αλλά δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ίσως πάντα να ερωτευόμουν την θλίψη τελικά.
Την συννεφιά σε κάποια βλέμματα που στο “τι κάνεις” απαντούν με ένα “καλά” που συνοδεύεται από ένα χαμογελάκι ίσα για να καλύψουν αυτήν την θλίψη στην ψυχή.
Τα κρύα χέρια ανεξαρτήτως εποχής, που όταν σε αγκαλιάζουν το κάνουν τόσο δυνατά σα να εκλιπαρούν για μια κάποια σωτηρία. Το τρέμουλο στην φωνή όταν με νύχια και με δόντια προσπαθούν να πνίξουν αυτόν τον λυγμό που έχει κατακτήσει κάθε τους φωνήεν και σύμφωνο. Τις ατέλειωτες σιωπές όταν το βλέμμα τους χάνεται στο πλήθος σαν κάποιον να γυρεύουν.
Τελικά την θλίψη ερωτεύομαι στους ανθρώπους.

Διατὶ ἡ Ἑλλὰς προορίζεται νὰ ζήσῃ καὶ θὰ ζήσῃ…

Εἰς πείσμα τῶν καιρῶν…
Εἰς πείσμα τῶν δολιοφθορέων…
Εἰς πείσμα κάθε σχεδιασμοῦ καὶ παρανοϊκῆς ὀνειρώξεως…
Διατὶ ἡ Ἑλλὰς προορίζεται νὰ ζήσῃ καὶ θὰ ζήσῃ...
Ἡ Ἑλλὰς προορίζητε νὰ ζήσῃ καὶ θὰ ζήση…
Δὲν θὰ ζήση διότι τὸ λέγω ἐγώ…
Οὔτε διότι θὰ τὸ ἤθελαν ἀρκετοί…
Οὔτε διότι θὰ μᾶς …λυπηθοῦν κάποιοι, ποὺ ἔως τώρα προγραμματίζουν τὸν χαμό μας…
Ἡ Ἑλλὰς προορίζητε νὰ ζήσῃ καὶ θὰ ζήση διότι  Ἑλλὰς σημαίνει Ἀλήθεια, Δίκαιον, Ἐπιστήμη, Ἔρευνα, Ἰσονομία, Ἀριστεία…
Κι ὅλα αὐτὰ εἶναι ὅλα ὅσα χρειάζεται καὶ πολεμᾶ σύμπασα ἡ Ἀνθρωπότης γιὰ νὰ ἀποκτήσῃ…
Καὶ δὲν μπορεῖ μία ἀδίστακτη καὶ ἀνεγκέφαλη, μικρὴ μερὶς ἀνθρωποειδῶν, ποὺ ἔως τώρα ἐπιβάλλεται τοῦ πληθυσμοῦ, νὰ τὰ σταματήσῃ ἀπὸ τὸ νὰ συμβοῦν…
Εἶναι πολὺ πιὸ μεγάλα, ἀπὸ κάθε μικρόνοο ὑβριστικὸ ἀνθρωποειδές, ὅλα αὐτὰ ποὺ σημαίνουν Ἑλλάς, γιὰ νὰ χαθοῦν ἢ γιὰ νὰ μείνουν στὴν λήθη…
Ἡ Ἑλλὰς θὰ ζήση διότι εἶναι Συμπαντικὴ Ἀνάγκη.
Θὰ ζήση καὶ θὰ εὐδαιμονήση…

Μόνο ένα ποτήρι από αυτό θα ανανεώσει το συκώτι σας

3d13211f310d83cb7fff29d0ba642e3c-1

Το συκώτι μας είναι υπεύθυνο για την απορρόφηση των πρωτεϊνών και την αποτοξίνωση ολόκληρου του σώματος. Έτσι, όταν πρόκειται για τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του ήπατος, η υγιεινή διατροφή και ένας υγιεινός τρόπο ζωής είναι εκείνα τα οποία έχουν την μεγαλύτερη σημασία.
Το σώμα μας είναι γεμάτο με βλαβερές τοξίνες που οφείλονται στις ανθυγιεινές συνήθειες μας, όπως η κατανάλωση επεξεργασμένων και ανθυγιεινών τροφών και η συχνή και μεγάλη κατανάλωση λίπους.
Συνήθως, οι ασθένειες του ήπατος είναι δύσκολο να ανιχνευθούν και αυτός είναι ο λόγος, στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν διαγνωστεί πολύ αργά. Εξαιτίας αυτού, το σώμα μας χρειάζεται μια αποτοξίνωση η οποία θα θα ξεπλύνει τις τοξίνες και έτσι θα βοηθήσετε το συκώτι σας να διατηρήσει την καλή του λειτουργία.
Και, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στο ήπαρ, θα πρέπει να καταναλώνετε υγιεινές τροφές και κατά καιρούς να δίνετε την ευκαιρία στο συκώτι σας να καθαρίζει.
Έτσι, σας παρουσιάζουμε ένα ποτό που θα σας βοηθήσει στην αποτοξίνωση του ήπατός σας με φυσικό τρόπο. Είναι μια πολύ απλή και εύκολη διαδικασία.
Το μόνο που χρειάζεται τα ακόλουθα συστατικά:

ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ… ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ! (Μέρος Β)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Επεκταθείτε σε αυτή τη στιγμή:
Έτσι, όταν (δήθεν) «αρνητικά» πράγματα μου συμβαίνουν αυτές τις ημέρες, αντιστέκομαι στον πειρασμό να σφιχτώ, πέφτω βαθύτερα στο συναίσθημα της στιγμής μέσα στο σώμα μου και επεκτείνομαι μέσα σε αυτή. Συχνά ένα ειρωνικό χαμόγελο προκύπτει αυθόρμητα από μέσα μου: «Εν τάξει, τι μου έχει στείλει το σύμπαν αυτή τη φορά;» «Τι υποτίθεται ότι πρέπει να πάρω, τι μπορώ να μάθω;»

Εγκαταλείπω οποιαδήποτε υποτιθέμενη ανάγκη για ένα αποτέλεσμα, και αντ’ αυτού ψάχνω για το βαθύτερο νόημα. Δεν αντιστέκομαι στην ροή, τη φυσική οργανωτική ενέργεια της στιγμής. Αντ’ αυτού εργάζομαι με ακριβώς αυτό που συμβαίνει, κάνοντας χρήση ολοένα και αυξανόμενης επίγνωσης να διαισθανθώ τα νέα μαθήματα, τις νέες δυνατότητες: Μόλις έχασα ένα αληθινά ακριβό ζευγάρι ακουστικά – αμέσως γνωρίζω ότι πρέπει να συντονιστώ με την υψηλότερων διαστάσεων ομάδα μου περισσότερο (αν και πρέπει να πω ότι νευρίασα λίγο!)

Πάντα μα πάντα λειτουργεί – μια απάντηση ακολουθεί. Μπορεί να μας δυσκολεύει ναι, αλλά δεν θα αναπτυσσόμασταν ποτέ χωρίς την δυσκολία – αν αυτές τις καταστάσεις δεν τις νιώθαμε πολύ πραγματικές (όπως το να έχουμε οικονομικές δυσκολίες, για παράδειγμα), τότε δεν θα είχαμε κίνητρο για να αλλάξουμε. Και έχω μάθει να εμπιστεύομαι, στα πολύ βαθύτερα επίπεδα. Έχω μια ιδέα για το τι είμαι εδώ να κάνω. Αν κι αυτό που συμβαίνει σήμερα αρχικά δεν φαίνεται να με πηγαίνει προς αυτήν την κατεύθυνση, συνειδητοποιώ ότι το ταξίδι των χιλίων μιλίων δεν θα ολοκληρώνονταν χωρίς το κάθε ένα βήμα, χωρίς κάθε στροφή και γωνία. 

ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ… ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ! (Μέρος Α)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Στο έργο που επιτελώ είμαι πραγματικά ευλογημένος να έρχομαι σε επαφή με φλογερά πνεύματα στο κίνημα της αφύπνισης σε όλον τον κόσμο. Ενώ είμαστε όλοι σε ένα μοναδικό μονοπάτι, πολλές από τις ιστορίες σας έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα: πολλοί από εσάς κοιτάζετε το χάος στο οποίο η ανθρωπότητα έχει μπει και αναρωτιέστε πώς θα μπορέσουμε να βρούμε το πέρασμα για μια νέα ακτή. Για μένα, όλα πηγαίνουν τέλεια, σύμφωνα με το θείο σχέδιο. Ναι, σίγουρα υπάρχει περισσότερη αστάθεια, και το σύστημα μοιάζει όλο και πιο τρελό και παράξενο με το κάθε λεπτό που περνάει. Αλλά τα πράγματα θα πρέπει να καταρρεύσουν για να αναδυθεί το καινούριο…

Το καρότο και το ραβδί:
Οφείλω να ομολογήσω, μερικές φορές κοιτάζω το τεράστιο έργο που εμείς οι πολεμιστές του φωτός έχουμε αναλάβει, και αυτό με κάνει να κοντοστέκομαι λίγο, να κάνω ένα βήμα πίσω για να πάρω μια ανάσα. Κοιτάζω τον τρόπο που η κοινωνία μας ακόμα καταστρέφει ανεξέλεγκτα το φυσικό μας περιβάλλον, παρατηρώ την δυσαρμονία και την διχόνοια μεταξύ των ανθρώπων, και παρατηρώ την φανερή αδικία των πλουσίων που γίνονται υλικά πλουσιότεροι, ενώ οι φτωχοί γίνονται όλο και φτωχότεροι (κάτι που έχει γίνει ακόμη πιο ακραία από την τελευταία πολιτική ηγεσία).

Ωστόσο, καθώς κοιτάζω πιο βαθιά, βλέπω τις τέλειες συνθήκες να συγκεντρώνονται. Γνωρίζουμε ότι η κοινωνία στην πραγματικότητα δεν μας υπηρετεί, έτσι δεν είναι; Γνωρίζουμε ότι οι ελεγχόμενοι, συνηθισμένοι, και διαμερισματοποιημένοι τρόποι ζωής μόνον στερούν τους ανθρώπους από την ανθρώπινη φύση τους και την θεία ευαισθησία τους. Αλλά παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ακόμα το δέλεαρ, εξακολουθεί να υπάρχει η προφανής εξάρτηση – το καρότο και το ραβδί – που κάνει τους ανθρώπους να συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικοί και κολλημένοι στο συνηθισμένο. Έτσι, αν η κατάσταση αποκαλύπτει πιο έντονα την σκοτεινή της πλευρά, για μένα αυτό είναι σίγουρα κάτι καλό.

Η ζωή αλλάζει, εμείς αλλάζουμε. Η Αντίθετη Συνειδητότητα που στηρίζει την παλιά πραγματικότητα, μπορεί να το αισθανθεί, και έχει ξεχυθεί προσκολλώντας απεγνωσμένα, με δόντια και με νύχια, στους παλιούς τρόπους. Να θυμάστε ότι φαίνεται πάντα ισχυρή στο τέλος – αλλά είναι ως επί το πλείστον νταηλίκι και μπλόφα.


Με δύναμη η παλιά πραγματικότητα αποκαλύπτει τώρα την συγκλονιστική σκοτεινή πλευρά της και η νέα γίνεται όλο και περισσότερο φανερή. Αλλά δεν μπορείτε κατ’ ανάγκη να δείτε τη Νέα Πραγματικότητα με τα μάτια των τριών διαστάσεων (εκτός από μεταφορικά). Πρέπει να κοιτάξουμε πέρα από το εξελισσόμενο υλικό δράμα και να διαισθανθούμε την ιστορία μέσα στην ιστορία, και στις δικές μας ζωές και στην παγκόσμια σκηνή.

Μην είσαι στον σκουπιδότοπο.

Φωτογραφία του χρήστη Mooji Greek.

Αμέσως μόλις ταυτίζεσαι με το νου σου, τις σκέψεις σου, τα αισθήματά σου, με οτιδήποτε αναδύεται μέσα στο χώρο της αγνής επίγνωσης,
είναι σαν να ανοίγεις την πόρτα σε κακιά συντροφιά.

Όταν συμβαίνει σεισμός μέσα στον ωκεανό, πολλές φυσαλίδες ανεβαίνουν προς τα πάνω.
Επιπλέουν στην επιφάνεια κι έπειτα σπάνε και εξαφανίζονται. 
Μην παρακολουθείς τις φυσαλίδες και να λες, "Ωχ όχι! Αυτή είναι μια μεγάλη φυσαλίδα!"
Μην επενδύεις ούτε να εμπλέκεσαι με αυτό που έρχεται, βγαίνει προς τα έξω.
Αποτοξινώνεσαι. Να είσαι μόνο το μέρος μέσα από το οποίο όλα αναδύονται.
Μην είσαι στον σκουπιδότοπο.
Μη συλλέγεις πράγματα, να τα εξετάζεις και να τα βάζεις στην τσάντα σου.
Απλά να ξερνάς. Απλά ρεύεσαι τώρα. Μη μπαίνεις στην ιστορία όλου αυτού.

Αυτή η τάση να τα εξετάζεις όλα, "Ω όταν ήμουνα παιδί…"
σχεδόν δικαιολογεί γιατί ακόμη παραμένουν τα παλιά φαντάσματα. 

Εξαλείψτε όλο το λίπος από το σώμα σας μέσα σε 7 ημέρες πίνοντας αυτό το ρόφημα!

Ο μεταβολισμός μας είναι υπεύθυνος για το ρυθμό με τον οποίο το σώμα μας καίει θερμίδες - όσο πιο γρήγορα δουλεύει τόσο περισσότερο λίπος το σώμα θα κάψει. 
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το σώμα επισκευάζει τους μυς και τους ιστούς μας, αλλά δεν κάνει τίποτα για το λίπος. Για να χάσετε μια σημαντική ποσότητα βάρους, θα πρέπει να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας για να καίτε λίπος ακόμα και όταν κοιμόσαστε. Φυσικά, αυτό είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά η συνταγή που σας παρουσιάζουμε σήμερα μπορεί να ενισχύσει τη διαδικασία και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. 
Να πώς να προετοιμάσετε το ρόφημα: 

Αναμείξτε λεμόνι και ελαιόλαδο και σίγουρα μετά από αυτό που θα ανακαλύψετε θα το χρησιμοποιείτε για όλη σας τη ζωή


6
Ο συνδυασμός ελαιολάδου και λεμονιού έχει χρησιμοποιηθεί από τους αρχαίους χρόνους για τη θεραπεία πολλών προβλημάτων υγείας.
Μπορείτε να καθαρίσετε το σώμα σας από όλες τις επικίνδυνες τοξίνες με τη βοήθεια αυτού του μείγματος. Τα επίπεδα ενέργειάς σας θα ανέβουν σημαντικά και καθ ‘όλη τη μέρα και θα αισθανθείτε πραγματικά ανανεωμένοι! Απλά ανακατέψτε 1 λεμόνι με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και δεν θα σταματήσετε ποτέ να χρησιμοποιείτε αυτό το μείγμα.
Το ελαιόλαδο αναφέρεται επίσης ως « υγρό χρυσάφι » ανάμεσα στους Έλληνες και τους Ρωμαίους  στην αρχαιότητα. Καθώς περιέχει λιπαρά οξέα που έχουν την ικανότητα να θεραπεύουν αποτελεσματικά τη κακή χοληστερόλη και να καθαρίζουν αποτελεσματικά το σώμα μας. Το ελαιόλαδο θα πρέπει να περιλαμβάνεται στη διατροφή όλων μας.
Επίσης, όλοι μας γνωρίζουμε τα πολυάριθμα οφέλη του λεμονιού για την υγεία μας. Είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες συμπεριλαμβανομένων του φωσφώρου, του καλίου, της βιταμίνη Β , των πρωτεΐνών, των υδατανθράκωνς και πολλών άλλων.
Ο συνδυασμός ελαιολάδου και λεμονιού έχει χρησιμοποιηθεί από τους αρχαίους χρόνους για τη θεραπεία πολλών προβλημάτων υγείας.

Πείτε όχι στο διαβήτη! Ένα αυγό είναι αυτό που χρειάζεστε για τη ρύθμιση του σακχάρου σας! Να τι πρέπει να κάνετε!

λένε-δεν-με-διαβήτη

Ο διαβήτης είναι μία από τις πιο κοινές ασθένειες στις μέρες μας και όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάθε μέρα νοσούν, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή την κοινωνική θέση.
Πέρα ​​από τα προβλήματα που σχετίζονται με το σάκχαρο του αίματος, η αλήθεια είναι ότι σε μακροπρόθεσμη βάση, ο διαβήτης προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο σώμα , όπως για παράδειγμα, επιδείνωση των νεύρων και προβλήματα με τα νεφρά. Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται ακόμη και ακρωτηριασμό ποδιού.
Σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία του διαβήτη, μια από τις χώρες με τον μεγαλύτερο δείκτη διαβητικών στον πληθυσμό είναι οι Φιλιππίνες. Παρ 'όλα αυτά, ένα γιατρός αυτής της χώρας ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει μια σπιτική θεραπεία για την ασθένεια αυτή!

Δίδυμοι Πύργοι: Τι αληθινά έγινε; Του Κλεάνθη Γρίβα (Μέρος Τρίτο)

Αποτέλεσμα εικόνας για Δίδυμοι Πύργοι: Τι αληθινά έγινε; Του Κλεάνθη Γρίβα


11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001

Μέρος 3/3

ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ

ΤΗΝ 11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001

11 Σεπτεμβρίου 2001:

Η γένεση του αμερικανικού φασιστικού

και θεοκρατικού κράτους

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
EΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΠΟΛΙΣΜΟ ΣΤΗ ΜΟΝΟΚΡΑΤΟΡΙΑ
ΚΤΥΠΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
“ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΘΡΑ” (The Guardian, 13-9-2001)
TΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΕΣ ΣΕ CIA & FBI (N.Y. Times, 13-9-2001):
TΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΝΤΑ ΤΗΣ 11ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001
Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ
Η ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΜΥΝΑ
ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΣ-ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ
ΜΑΥΡΑ ΚΟΥΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ
ΤΑ ΜΕΘΕΟΡΤΙΑ
«Σε μερικά θέματα το μυαλό της έκοβε πολύ περισσότερο από τον Ουίνστον, και ήταν πολύ λιγότερο ευάλωτη στην προπαγάνδα του κόμματος. Έτυχε μια φορά στον Ουίνστον να αναφέρει παρεμπιπτόντως τον πόλεμο με την Ευρασία. Τον κατέπληξε, όταν είπε με αφέλεια ότι κατά τη γνώμη της, δεν γινόταν κανένας πόλεμος. Οι κατευθυνόμενες βόμβες που έπεφταν κάθε μέρα στο Λονδίνο, ήταν μάλλον έργο της κυβέρνησης της ίδιας της Ωκεανίας, έτσι μόνο και μόνο για να κρατούν τους ανθρώπους στο φόβο..»
Τζορτζ Όργουελ, 1984
«Οι ιστορικοί τον μέλλοντος θα διαπιστώσουν ότι ανάμεσα στο Νοέμβριο τον 2001 και το Φεβρουάριο του 2002, η δημοκρατία (έτσι όπως την οραματίστηκαν οι συντάκτες της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας και του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών) απεβίωσε. Καθώς η δημοκρατία εξέπνεε, το φασιστικό και θεοκρατικό αμερικανικά κράτος γεννιόταν».
Τζον Στάντον & Γουϊνι Μάντσεν,
The Emergence of the Fascist American Theocratic State, 2002
«Η μυστική κυβέρνηση επιβάλλεται ενάντια στην ανοικτήκυβέρνηση»;
Γερουσιαστές Τζον Μακ Κέην, Γιόσεφ Λίμπερμαν,
Πόρτερ Γκος, Ρίτσαρντ Σέλμπι και Ρον Πολ
 Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, στην ζωντανή εκπομπή «Έκτακτη Επικαιρότητα» της ΕΤ3 που άρχισε να μεταδίδεται στις 8.30 μ.μ. (περίπου 4 ώρες μετά το τρομoκρατικό κτύπημα στις ΗΠΑ), διατύπωσα την άποψη ότι επρόκειτο για μια προσχεδιασμένη ενέργεια στο πλαίσιο μιας απόπειρας πραξικοπήματος ακροδεξιών κύκλων της αμερικανικής ελίτ που αποσκοπούσε στην πλήρη αναθεώρηση της αμερικανικής εσωτερικής πολιτικής (με στόχο τον έλεγχο του πληθυσμού) και της εξωτερικής πολιτικής (με στόχο την επιβολή της αμερικανικής αυτοκρατορίας).
 Στις 13 Σεπτεμβρίου 2001, μετά επαναδιατύπωσα αυτή την ερμηνεία σε άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Μακεδονία (13/9/2001) με τον τίτλο «Η Εποχή του αδιανόητου: 11 Σεπτεμβρίου 2001». Η άποψη άρχισε να ενισχύεται από την επομένη του τρομοκρατικού κτυπήματος και, έκτοτε, επιβεβαιώνεται διαρκώς από τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, κυρίως στο διαδίκτυο.
ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Στις 13 Μαρτίου 1962, ο ακροδεξιός στρατηγός Λέμνιτζερ, αρχηγός του μεικτού γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ συνεπικουρούμενος από τον υπαρχηγό και ομοϊδεάτη του στρατηγό Γουόκερ, πρότεινε στον πρόεδρο Κένεντι και στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (NSA) την εφαρμογή ενός πρωτοφανούς σχεδίου με την κωδική ονομασία Operation Northwoods,προκειμένου να δικαιολογηθεί μια στρατιωτική εισβολή στην Κούβα και να διασφαλιστεί η μαζική υποστήριξη της αμερικανικής κοινής γνώμης σ’ αυτή. Το σχέδιο προέβλεπε κατάρριψη αεροπλάνου της πολιτικής αεροπορίαςαπό πολεμικό αεροπλάνο βαμμένο με τα χρώματα της Κούβας, βύθιση πλοίουμε απόδοση της ευθύνης στην Κούβα, δολοφονίες προσωπικοτήτων (μεταξύ των οποίων και ο αστροναύτης Τζον Γκλεν) και τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος του πληθυσμού για τις οποίες θα ενοχοποιούνταν εντέχνως η Κούβα.
Ο πρόεδρος Τζον Κένεντι, ο υπουργός δικαιοσύνης Ρόμπερτ Κένεντι, ο υπουργός άμυνας Μακ Ναμάρα και οι επιτελείς του απέρριψαν το σχέδιο και ο Λέμνιτζερ ζητάει να καταστραφούν τα αντίγραφα του σχεδίου που είχε εγχειρήσει στα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (πράγμα που έγινε απ’ όλους με εξαίρεση τον Μακ Ναμάρα που φρόντισε να περισώσει το δικό του αντίγραφο).
Ο στρατηγός Λέμνιτζερ απομακρύνθηκε από τις ΗΠΑ και εξουδετερώθηκε ως δυνάμει πραξικοπηματίας, με το διορισμό του στη θέση του αρχηγού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην Ευρώπη (τοποθέτηση που σηματοδότησε την έναρξη της εφαρμογής της «στρατηγικής της έντασης» στην ευρωπαϊκή ήπειρο) και ο στρατηγός Γουόκερ αποπέμφθηκε από το στράτευμα και του απαγγέλθηκε κατηγορία για συνομωσία κατά της κυβέρνησης.
Τριανταέξι χρόνια αργότερα, το 1999, τα προσωπικά αρχεία του Μακ Ναμάρα αποχαρακτηρίζονται και δίνονται στη δημοσιότητα. Ανάμεσα στα άλλα έγγραφα περιλαμβάνεται και το αντίγραφο της πρότασης για την Operation Northwoods, σκιαγράφηση μιας βρόμικης επιχείρησης αντίστοιχης μ’ αυτή που εκδηλώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 ως επισφράγισμα του θανάτου της αστικής δημοκρατίας και της γέννησης του φασιστικού και θεοκρατικού αμερικανικού κράτους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα