Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ...

Κάποτε ένας φτωχός Σκωτσέζος αγρότης άκουσε την ώρα που καλλιεργούσε το χωράφι του τη φωνή ενός παιδιού που ζητούσε βοήθεια κλαίγοντας. Αμέσως παράτησε τα εργαλεία του κι έτρεξε προς τον βούρκο, απ΄όπου προέρχονταν οι φωνές. Τι να δει; Ένα τρομοκρατημένο αγόρι, βυθισμένο κιόλας μέχρι τη μέση στη λάσπη, πάλευε μάταια να βγει έξω ουρλιάζοντας. Χωρίς αργοπορία,
ο αγρότης έσωσε το αγόρι, που κινδύνευε να πεθάνει αργά και βασανιστικά.
Την επόμενη ημέρα, μια φανταχτερή άμαξα με
δύο άσπρα άλογα σταμάτησε μπροστά στην αγροικία του. Κατέβηκε ένας καλοντυμένος ευγενής κύριος, που του συστήθηκε ως ο πατέρας του αγοριού που είχε σώσει.
- "Μ' αυτό το ποσό θα ήθελα να σας ανταμείψω για την πράξη σας", είπε ο κύριος, προσφέροντάς του ένα πουγκί. "Σώσατε τη ζωή του γιού μου".
- "Όχι! Αποκλείεται να πληρωθώ γι'αυτό που έκανα", απάντησε ο Σκωτσέζος αγρότης, απορρίπτοντας την προσφορά.
Την ίδια στιγμή, στην πόρτα του χαμόσπιτου εμφανίστηκε ο γιος του αγρότη.
- "Αυτός είναι ο γιος σας;" ρώτησε ο καλοντυμένος κύριος.
- "Μάλιστα", απάντησε με υπερηφάνεια ο αγρότης.
- "Τότε θα κάνουμε μια συμφωνία. Αφήστε με να προσφέρω στο γιο σας την ίδια μόρφωση που απολαμβάνει ο δικός μου. Αν ο μικρός μοιάζει στον πατέρα του, τότε χωρίς αμφιβολία μεγαλώνοντας θα μας κάνει και τους δύο υπερήφανους".
Έτσι κι έγινε ... Ο γιος του αγρότη πήγε στα καλύτερα σχολεία και αποφοίτησε από τη φημισμένη ιατρική σχολή του νοσοκομείου της Αγίας Μαρίας του Λονδίνου. Ήταν ο Αλεξάντερ Φλέμιγκ, αυτός που κάποια στιγμή έγινε γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο ως ο πατέρας της πενικιλίνης!.
Έπειτα από χρόνια, ο γιος του ευγενούς κυρίου χτυπήθηκε από πνευμονία βαριάς μορφής, και αυτή τη φορά η πενικιλίνη ήταν που του έσωσε τη ζωή. Όσο για το όνομα εκείνου του ευγενούς κυρίου, ήταν Ράντολφ Τσώρτιλ, και του γιου του Ουίνστον Τσώρτσιλ!
Πως τα φέρνει καμιά φορά η ζωή ... Ο αμόρφωτος αγρότης, πατέρας του ανθρώπου που ανακάλυψε την πενικιλίνη, έσωσε τη ζωή ενός παιδιού που, μεγαλώνοντας, θα κυβερνούσε τη Μεγάλη Βρετανία και θα έπαιζε έναν τόσο σημαντικό ρόλο στη λήξη του Β΄Παγκοσμίου πολέμου. Χάρη στην έμπρακτη ευγνωμοσύνη του λόρδου Ράντολφ Τσώρτσιλ ο Φέμινγκ ανακάλυψε την πενικιλίνη που θα έσωζε - για δεύτερη φορά - τη ζωή του Ουίνστον Τσώρτσιλ ...
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα