Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Άνοιξη Σεξουαλικότητας


sexoualikotita
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως ο ερχομός της άνοιξης φέρνει μια άνθηση σε όλο το ζωικό κόσμο χωρίς ο άνθρωπος να αποτελεί εξαίρεση. Την άνοιξη η ημέρα μεγαλώνει και ο άνθρωπος έχει την διάθεση να βγει από το σπίτι και να ασχοληθεί με καινούργια πράγματα. Είναι γνωστό πως την άνοιξη η σεξουαλική διάθεση διπλασιάζεται σε σχέση με το φθινόπωρο και το χειμώνα.
Η μέρα μεγαλώνει, άρα υπάρχει περισσότερο φως, η θερμοκρασία ανεβαίνει και τα ρούχα γίνονται λιγότερα και πιο αποκαλυπτικά, ο κόσμος γίνεται πιο κοινωνικός οπότε υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις να αναπτύξουμε μια πιο έντονη επικοινωνία με τους γύρω μας αλλά και να φλερτάρουμε.
 Κατά την διάρκεια των μηνών που υπάρχει περισσότερο φως (άνοιξη – καλοκαίρι), οι γυναίκες εκκρίνουν μια ορμόνη που διεγείρει την σεξουαλική όρεξη και ονομάζεται μελανινοτρόπος ορμόνη (MSH, Melanocyte-Stimulating Hormone). 

Οι άνδρες επίσης παράγουν περισσότερη σεροτονίνη (ένας νευροδιαβιβαστής που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά) κατά την διάρκεια της άνοιξης αλλά και του καλοκαιριού. Με MSH και σεροτονίνη ανεβασμένη, η σεξουαλικότητα αυξάνεται κατακόρυφα και έτσι και τα δύο φύλα είναι πιο πρόθυμα για ερωτικό παιχνίδι.
Την άνοιξη όμως σύμφωνα με στοιχεία οι άνθρωποι δείχνουν να είναι πιο επιρρεπής στην απιστία, αφού οι σύντροφοι αναζητούν με μεγαλύτερη ευκολία αλλού λύσεις για την προβληματική τους σχέση. 
Στη ίδια έρευνα που έγινε από πανεπιστήμιο των Η.Π.Α οι ερωτηθέντες απάντησαν πως ενδιαφέρονται περισσότερο για σεξ όταν ο καιρός είναι ζεστός σε ποσοστό 67%, νιώθουν πιο σεξουαλικοί σε ποσοστό 78% και έχουν λιγότερες αντιστάσεις και φραγμούς σε ποσοστό 41%.
Επίσης η άνοιξη είναι η συνηθέστερη περίοδος για την πρώτη έμμηνο ρύση στα κορίτσια, ενώ για τις μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες η εμμηνόπαυση έχει μόλις 18% πιθανότητα να αρχίσει την άνοιξη. 
Στους άντρες από την άλλη τους ανοιξιάτικους και τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες η ποσότητα και η ποιότητα τους σπέρματος τους αυξάνεται.
Αν και για μένα το συναίσθημα και μετά το αίσθημα ορίζει την σεξουαλικότητα, δεν μπορώ να παραβλέψω και την επιστημονική θεωρία γύρω από την σεξουαλικότητα. 
Εύχομαι λοιπόν να έχουμε μία άνοιξη σε όλους τους τομείς της ζωής μας…
…και κάντε έρωτα, όχι κρίση.

 Το κρεβάτι είναι ένα έπιπλο όπου κανείς ξεκουράζεται όταν είναι μόνος και κουράζεται όταν είναι με άλλον.
André Prévot, Γάλλος διανοούμενος
 Βιβλιογραφία:
Η Ενδοκρινολογία των κοινωνικών σχέσεων, Peter Ellison & Peter Gray, Εκδ. Harvard University Press
Έρευνες για την σεξουαλικότητα, Πιέρ Ζοζέ, Εκδ. Καστανιώτης

 Το Κλειδί της Σκέψης

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα