Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Γκρίνια στη σχέση – Αιτίες

γκρίνια στη σχέση

Ένας από τους πιο διαδεδομένους λόγους για τον οποίο διαμαρτύρονται τα ζευγάρια και ιδιαίτερα οι άντρες είναι η γκρίνια στην σχέση. Αν και παρατηρείται συχνότερα ως φαινόμενο σε μακροχρόνιες σχέσεις  τακτικά παρατηρείται και από την αρχή τους. Μερικές φορές είναι στοιχείο του χαρακτήρα κάποιων γυναικών και άλλες φορές δημιουργείται από τις καταστάσεις. Όπως και να ‘χει όμως η γκρίνια στην σχέση δεν μπορεί να λειτουργήσει σε καμία περίπτωση θετικά από όποια πλευρά και αν προέρχεται. Η γυναίκα την εκφράζει πιο εύκολα αφού είναι και αυτή που παρατηρεί περισσότερο σε βάθος και με λεπτομέρεια την σχέση. Ποιοι είναι όμως οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που θα κάνουν μια γυναίκα να γκρινιάξει και για ποιους λόγους θα γκρινιάξει ένας άντρας; Αν και οι λόγοι είναι τελείως διαφορετικοί, με κάποιες λίγες εξαιρέσεις, δημιουργούν τριβή σε μία σχέση και κάποιες φορές έντονα προβλήματα. Μπορεί να θεωρείται αναπόφευκτο, σε μερικές περιπτώσεις, καλό θα ήταν να μειώσουμε την γκρίνια στην σχέση ώστε να μην έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούμε. Αν και πιστεύουμε πως με την γκρίνια θα μας ακούσει και θα διορθωθούν κάποια πράγματα, από ότι καταλαβαίνουμε συχνά όχι μόνο δεν αλλάζουν αλλά δημιουργούνται και προστριβές. Αφού λοιπόν σε κανέναν δεν αρέσει η γκρίνια, γιατί παρατηρείται στα περισσότερα ζευγάρια;

Γκρίνια στη σχέση – Λόγοι που γκρινιάζουν οι γυναίκες
1)Γυναίκα – μαμά!
Συχνά πιστεύουμε πως οι άντρες έχουν έρθει  από άλλον πλανήτη. Στα ζευγάρια που συγκατοικούν φαίνεται να είναι κάτι αναπόφευκτο.  Οι γυναίκες μετά από ένα διάστημα γκρινιάζουν για την συμπεριφορά των ανδρών μέσα στο σπίτι. «Πετάει τα πράγματα του», «Δεν με βοηθάει στις δουλειές», «Δεν προλαβαίνω» και άλλες παρόμοιες ατάκες. Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο γυναίκα – μαμά και οι γυναίκες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αντιδρούν σε αυτό. Αρχικά είμαστε αρκετά τρυφερές αλλά στην συνέχεια υπερισχύει το προστατευτικό μας κομμάτι. Τότε οι ρόλοι αρχίζουν και μπερδεύονται πράγμα που μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε πως φέρεται όπως στην μαμά του. Θέλουμε να έχουμε ένα διαφορετικό ρόλο μέσα στο σπίτι και όχι αυτόν της καλής μαγείρισσας και νοικοκυράς. Οι άντρες κάποιες φορές χάνουν το μέτρο και απλά προσπαθούν να μεταφέρουν το πατρικό τους σπίτι στο νέο.
2)Έλλειψη χρόνου
Άλλο ένα θέμα που μπορεί να φέρει γκρίνια στη σχέση είναι η έλλειψη χρόνου από την μεριά των ανδρών. Αν και όλες οι γυναίκες θεωρούμε απαραίτητο κομμάτι ενός άντρα την εργασία, δεν είμαστε ευχαριστημένες όταν αφιερώνει πολύ χρόνο σε αυτήν. Πολλές φορές δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την έλλειψη χρόνου και γκρινιάζουμε γι’ αυτό αφού ξυπνάει μέσα μας ένα ανταγωνιστικό συναίσθημα. Χρειαζόμαστε πιο πολύ χρόνο μαζί του αφού πιστεύουμε πως αδιαφορεί για εμάς και δίνει περισσότερη σημασία στην δουλειά του. Αυτό δημιουργεί έναν ανταγωνισμό αφού απαιτούμε την προσοχή που έχουμε ανάγκη. Πιστεύουμε πως μας θεωρεί σίγουρες γι’ αυτό και αντιδράει έτσι ή μας έχει βαρεθεί και προτιμάει να περνάει έξω το μεγαλύτερο μέρος της μέρας. Σε κάποιες περιπτώσεις πιστεύουμε πως η εργασία του είναι δικαιολογίες αφού είμαστε σίγουρες πως θα μπορούσε να εργάζεται πολύ λιγότερο.
3)Δεν καταλαβαίνει τις ανάγκες μου!
Οι γυναίκες πολλές φορές νιώθουμε την ανάγκη να λέμε πολλά αλλά ο άλλος να καταλαβαίνει τι έχουμε ανάγκη την συγκεκριμένη στιγμή. Οι άντρες όμως δύσκολα εμβαθύνουν τα πράγματα και στηρίζονται περισσότερο σε αυτά που γνωρίζουν. Οι γυναίκες όμως θαυμάζουν την ψυχική επαφή και θα ήθελαν πολύ να καταλαβαίνει ο άντρας τους τι θέλουν πριν το πει. Επειδή όμως αυτό είναι γυναικείο προνόμιο, συχνά παρατηρείται μια γκρίνια στην σχέση κατά την οποία οι γυναίκες αρνούνται να καταλάβουν πως ένας άντρας δύσκολα θα ασχοληθεί περισσότερο με το συναισθηματικό κομμάτι από το πρακτικό. Ψάχνουμε να μάθουμε τα πάντα γι’ αυτόν μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε να τον ευχαριστήσουμε και να δεθούμε περισσότερο. Οι άντρες όμως θέλουν πιο πολύ αυτό που λέμε «έτοιμο στο πιάτο». Πες του τι θέλεις και τι σου αρέσει χωρίς να περιμένεις να το καταλάβει από μόνος του.
4)Αργία μήτηρ πάσης κακίας!
Πολλές γυναίκες έχουν αφοσιωθεί 100% από την αρχή στην σχέση τους αγνοώντας τον ίδιο τους τον εαυτό. Σταματούν την δουλειά για να βρίσκονται μονίμως στο σπίτι, ξεχνάνε το φιλικό τους περιβάλλον, αφήνουν στην άκρη τα ενδιαφέροντά τους και με αυτόν τον τρόπο πιστεύουν πως δείχνουν την απόλυτη αφοσίωσή τους και την αγάπη τους. Αυτό όμως που ξεχνάνε είναι πως στην συνέχεια ο ίδιος ο εαυτός τους θα αντιδράσει. Ειδικά αν τον έχουν καταπιέσει σε αυτήν την συμπεριφορά θέλοντας να δημιουργήσουν το τέλειο πρότυπο γυναίκας – νοικοκυράς! Μπορεί όλα να χρειάζονται αλλά δεν είναι δύσκολο να χάσουμε το μέτρο. Η γκρίνια στη σχέση πολλές φορές προέρχεται από τον «εγκλεισμό» της γυναίκας μέσα στο σπίτι. Χάνει την όρεξή της και αρχίζει να νιώθει σαν θηρίο στο κλουβί! Ζει μία καθημερινή ρουτίνα πστεύοντας πως είναι μόνη σε αυτό. Πολλές φορές ξεχνάει και την γυναικεία της φύση παραμελώντας ιδιαίτερα τον εαυτό της.
Γκρίνια στη σχέση – Λόγοι που γκρινιάζουν οι άντρες
1)Για το φαγητό
Ένας πολύ συχνός λόγος που κάνει έναν άντρα να γκρινιάξει είναι το ότι το φαγητό δεν είναι έτοιμο στην ώρα του. Οι περισσότεροι άντρες έχουν γκρινιάξει έστω και μία φορά στις γυναίκες τους γιατί το φαγητό δεν ήταν έτοιμο όταν γύρισαν από την δουλειά. Αυτό βέβαια συμβαίνει μετά από αρκετό καιρό και όταν ο άντρας έχει αποκτήσει την οικειότητα που χρειάζεται. Φυσικά πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
2)Για τα οικονομικά
Έτσι κι αλλιώς υπάρχει μία θεωρία που φυσικά και δεν αντιπροσωπεύει όλες τις γυναίκες πως είμαστε πολυέξοδες. Συχνά οι άντρες γκρινιάζουν για τα οικονομικά του σπιτιού πιστεύοντας πως οι γυναίκες δεν έχουν μέτρο. Πολλές φορές θεωρούν παράλογες κάποιες απαιτήσεις κάτι που αναμφίβολα φέρνει γκρίνια στη σχέση. Άλλωστε το shopping therapy είναι περισσότερο γυναικείο προνόμιο και κάτι που τους εκνευρίζει ιδιαίτερα. Επίσης την γκρίνια δημιουργεί και ο απόλυτος έλεγχος που θέλουν να έχουν σε αυτόν τον τομέα.
3)Παραμελημένη γυναίκα
Οι γυναίκες πολύ συχνά παραμελούν τον εαυτό τους από την στιγμή που βρίσκονται καιρό μέσα σε μία σχέση. Φυσικά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την περίπτωση πως είναι πολλοί οι ρόλοι στους οποίους πρέπει να ανταπεξέλθει. Οι άντρες όμως συχνά γκρινιάζουν αφού θέλουν στην γυναίκα τους να βλέπουν αυτήν που είχαν ερωτευτεί. Στους αντρικούς κύκλους συχνά γίνεται συζήτηση για τις γυναίκες που σταματάνε να περιποιούνται τον εαυτό τους όταν πια συνηθίσουν τον άλλον. Στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει και μία μάχη ανάμεσα στα δυο φύλα.
Γενικότερα η γκρίνια στη σχέση για τις γυναίκες προκαλείται πιο συχνά από θέματα συναισθηματικής φύσης ενώ από τους άντρες για πρακτικά θέματα. Η λύση βρίσκεται στην κατανόηση και στην συζήτηση με την λεπτομέρεια να είναι αμοιβαία!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα