Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ 300 ΕΥΡΩ


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Πριν καν ολοκληρωθούν τα νέα μέτρα για το ασφαλιστικό και την έκτη ή έβδομη κατά σειρά μείωση των συντάξεων, το ΔΝΤ έσπευσε να ζητήσει συμπληρωματικά μέτρα, συρρίκνωσης των κοινωνικών δαπανών ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ. Που το πάνε άραγε οι εταίροι;
Σε ποιο επίπεδο διαβίωσης έχουν κατατάξει τους Έλληνες υπερήλικες; Η απάντηση έχει ήδη δοθεί. Και την ξέρει από τον περασμένο Ιούνιο ο Αλέξης Τσίπρας. Το μήνα αυτό έγινε η επεισοδιακή σύσκεψη Κορυφής της Ευρωπαικής Ένωσης στη Ρίγα της Λετονίας και ο διάλογος ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και την ομόλογο του της Λετονίας Λαιτμτότα Στραουγιούμα (φωτό) παρουσία των άλλων ηγετών, ήταν εξόχως αποκαλυπτικός. Αφορμή η άρνηση του Τσίπρα να συμφωνήσει σε μείωση των επικουρικών συντάξεων.
«Δεν μπορώ να καταλάβω. Οι συντάξεις στη Λετονία είναι γύρω στα 300 ευρώ. Και μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Εσείς δεν μπορείτε να μειώσετε τις συντάξεις;».

Η φωνή της Λετονής πρόδιδε οργή, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι η Λετονία με τις χαμηλές συντάξεις δανείζει τη χώρα μας. Την ίδια ώρα, Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και Τόμσεν, πίσω από τις κλειστές πόρτες του Γιουρογκρούπ και απόντος του Γιάνη Βαρουφάκη έπαιρναν τα μέτρα της Ελλάδος για ένταξη της στο μοντέλο της Λετονίας, με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αποκατάσταση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Το μοντέλο που προωθούν προβλέπει μεγάλη μείωση αποδοχών στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα (δηλαδή, εσωτερική υποτίμηση έως εκεί που δεν παίρνει άλλο), και μείωση συντάξεων με απώτερο στόχο να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η κατανάλωση, η χώρα να περάσει από ένα μεγάλο σοκ το οποίο θα διαρκέσει για ένα κάποιο χρονικό διάστημα, εν είδει κάθαρσης, πριν αρχίσει και πάλι να παίρνει την πάνω βόλτα.

Ατέλειωτος Γολγοθάς.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα