Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Η Επιστήμη της Αφθονίας – Οι Ενεργειακοί Νόμοι Προσέλκυσης του Πλούτου...Μέρος Δεύτερο

WALLACE DWATTLES (Ολόκληρο το βιβλίο –δεύτερο μέρος)

Κεφάλαιο 8ο -ΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΘΟ ΤΡΟΠΟ
Γυρίστε στο κεφάλαιο 6 και ξαναδιαβάστε την ιστορία του άντρα που δημιούργησε μια νοητική εικόνα του σπιτιού του. Αυτό θα σας δώσει μια καλή ιδέα του αρχικού βήματος που πρέπει να κάνετε προς τον πλούτο. Πρέπει να σχηματίσετε μια σαφή και οριστική νοητική εικόνα αυτού το οποίο θέλετε. Δεν μπορείτε να μεταδώσετε μια ιδέα, αν δεν την έχετε εσείς οι ίδιοι.
Πρέπει να την έχετε, πριν μπορέσετε να τη μεταδώσετε. Πολλοί άνθρωποι δεν καταφέρνουν να εντυπώσουν μια μορφή στη Νοητική Ύλη επειδή δεν έχουν παρά μια ασαφή και ομιχλώδη αντίληψη των πραγμάτων που θέλουν να κάνουν, να αποκτήσουν ή να γίνουν.

Δεν αρκεί να έχετε μια γενική επιθυμία για πλούτο «ώστε με αυτόν να κάνετε καλές πράξεις». Όλοι έχουν αυτή την επιθυμία.
Δεν αρκεί να επιθυμείτε να ταξιδέψετε, να δείτε πράγματα, να έχετε περισσότερα βιώματα κ.λπ. Όλοι έχουν αυτές τις επιθυμίες επίσης. Αν θέλατε να στείλετε τηλεγράφημα σε έναν φίλο, δεν θα του στέλνατε τα γράμματα της αλφαβήτου στη σειρά τους, αφήνοντάς τον να συντάξει μόνος του το μήνυμα, ούτε θα παίρνατε τυχαία λέξεις από το λεξικό. Θα στέλνατε μια κατανοητή πρόταση, που θα είχε συγκεκριμένο νόημα. Όταν προσπαθείτε να εντυπώσετε τις επιθυμίες σας στην Ουσία, να θυμάστε ότι αυτό πρέπει να γίνει με μια κατανοητή δήλωση. Πρέπει να ξέρετε τι θέλετε και να είστε σαφείς. Ποτέ δεν θα πλουτίσετε ούτε θα κινητοποιήσετε τις δημιουργικές δυνάμεις, μεταδίδοντας ασχημάτιστες επιθυμίες και αόριστους πόθους.
Μελετήστε τις επιθυμίες σας ακριβώς όπως ο άντρας που προανέφερα μελέτησε το σπίτι του. Δείτε αυτό ακριβώς που θέλετε και αποκτήστε μια σαφή νοητική εικόνα του, όπως θα θέλατε να δείχνει όταν θα το αποκτήσετε.
Αυτή τη σαφή νοητική εικόνα πρέπει να την έχετε συνεχώς στον νου σας, όπως ο ναυτικός έχει κατά νου το λιμάνι προς το οποίο κατευθύνει το πλοίο. Πρέπει να είστε συνεχώς στραμμένοι προς αυτήν. Δεν πρέπει να τη χάνετε από τα μάτια σας, ακριβώς όπως ο τιμονιέρης δεν χάνει από τα μάτια του την πυξίδα.
Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε ασκήσεις συγκέντρωσης, ούτε να βρείτε ξεχωριστό χρόνο για προσευχή και βεβαιώσεις, ούτε να «περάσετε σε σιωπή», ούτε να κάνετε κάθε είδους απόκρυφα κόλπα. Αυτά τα πράγματα είναι καλά, αλλά το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρετε τι θέλετε, και να το θέλετε τόσο ώστε να μη φεύγει από τη σκέψη σας.
Ξοδέψτε όσον από τον χρόνο αναψυχής σας μπορείτε διαλογιζόμενοι σε αυτή την εικόνα, αλλά κανείς δεν χρειάζεται να κάνει ασκήσεις εστίασης του νου σε κάτι το οποίο θέλει πραγματικά. Σε κάτι το οποίο δεν θέλετε πραγματικά είναι που απαιτείται προσπάθεια για να εστιαστεί η προσοχή.
Και αν δεν θέλετε πραγματικά πολύ να πλουτίσετε, έτσι ώστε η επιθυμία να είναι αρκετά δυνατή για να διατηρήσει τις σκέψεις σας εστιασμένες στον σκοπό όπως ο πόλος του μαγνήτη κρατά τη βελόνα της πυξίδας, τότε δεν αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται σε αυτό το βιβλίο.
Οι μέθοδοι που αναπτύσσονται εδώ απευθύνονται σε ανθρώπους που η επιθυμία τους για πλούτη είναι αρκετά δυνατή ώστε να ξεπεράσει τη νοητική οκνηρία και την αγάπη για την ευκολία, και να τους κάνει να εργαστούν.
Όσο πιο σαφή και οριστική κάνετε την εικόνα σας και όσο περισσότερο τη σκέφτεστε, προβάλλοντας όλες τις απολαυστικές λεπτομέρειες, τόσο πιο δυνατή θα είναι η επιθυμία σας. Όσο πιο δυνατή είναι η επιθυμία σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι να διατηρήσετε τον νου σας εστιασμένο στην εικόνα αυτού το οποίο θέλετε.
Ωστόσο, χρειάζεται κάτι περισσότερο από το να βλέπετε απλώς την εικόνα καθαρά. Αν αυτό είναι το μόνο που κάνετε, είστε απλώς ένας ονειροπόλος και η δύναμή σας για επίτευξη θα είναι από μικρή έως ανύπαρκτη.
Πίσω από το σαφές όραμά σας πρέπει να υπάρξει η πρόθεση να το υλοποιήσετε, να το φέρετε σε επίπεδο απτής έκφρασης.
Και πίσω από αυτήν την πρόθεση πρέπει να βρίσκεται μια ακατανίκητη και ακλόνητη ΠΙΣΤΗ ότι το εν λόγω αγαθό είναι ήδη δικό σας, ότι είναι «διαθέσιμο» και δεν μένει παρά να το αποκτήσετε.
Ζήστε στο νέο σπίτι, νοητικά, μέχρι που να πάρει μορφή γύρω σας υλικά. Στο νοητικό επίπεδο, απολαύστε αμέσως σε όλη τους την έκταση τα πράγματα που θέλετε.
«Ό,τι και αν ζητήσετε όταν προσεύχεστε, πιστέψτε ότι θα το λάβετε, και θα το λάβετε», έλεγε ο Ιησούς.
Δείτε τα πράγματα που θέλετε σαν να βρίσκονται ήδη γύρω σας εδώ και καιρό. Δείτε ότι τα κατέχετε και τα χρησιμοποιείτε. Χρησιμοποιήστε τα με τη φαντασία σας όπως θα τα χρησιμοποιήσετε όταν πια θα αποτελούν απτό κτήμα σας. Διατηρήστε τη νοητική εικόνα σας μέχρι που να γίνει καθαρή και σαφής, και τότε υιοθετήστε τη Νοητική Στάση της Ιδιοκτησίας  προς όλα όσα υπάρχουν σε εκείνη την εικόνα. Αποκτήστε τα, νοητικά, με την πλήρη πίστη ότι είναι πραγματικά δικά σας.
Διατηρήστε αυτή τη νοητική κατοχή. Μην παραιτείστε ούτε μια στιγμή από την πίστη ότι είναι πραγματική.
Και θυμηθείτε αυτό που ειπώθηκε σε ένα προηγούμενο κεφάλαιο σχετικά με την ευγνωμοσύνη. Να είστε ευγνώμων γι' αυτό που επιθυμείτε συνεχώς, όπως θα είστε όταν θα έχει πάρει μορφή. Ο άνθρωπος που μπορεί ειλικρινά να ευχαριστεί  τον Θεό για πράγματα που προς το παρόν κατέχει μόνο στη φαντασία του, έχει πραγματική πίστη. Θα γίνει πλούσιος. Θα προκαλέσει τη δημιουργία κάθε πράγματος το οποίο επιθυμεί.
Δεν χρειάζεται να προσεύχεστε επανειλημμένα για πράγματα που θέλετε. Δεν χρειάζεται να μιλάτε γι' αυτό καθημερινά στον Θεό.
«Μη βαττολογήσητε ώσπερ οι εθνικοί», είπε ο Ιησούς στους μαθητές του, «οίδε γαρ ο πατήρ υμών ων χρείαν έχετε προ του υμάς αιτήσαι αυτόν». («Να μη ζητάτε επαναλαμβάνοντας μηχανικά τα ίδια λόγια, όπως κάνουν οι  εθνικοί... επειδή ο Πατέρας σας γνωρίζει εκείνα που χρειάζεστε, προτού  εσείς του τα ζητήσετε», Ματθαίος στ7)
Ρόλος σας είναι να διατυπώσετε με έξυπνο τρόπο την επιθυμία σας για τα πράγματα που θα οδηγήσουν σε πληρέστερη ζωή και να διευθετήσετε αυτή την επιθυμία σε ένα συνεκτικό σύνολο, και μετά να εντυπώσετε το σύνολο αυτής της Επιθυμίας στην Άμορφη Ουσία, η οποία έχει τη δύναμη και τη θέληση να σας δώσει αυτό που επιθυμείτε.
Δεν εντυπώνετε την επιθυμία σας στην Ουσία επαναλαμβάνοντας λέξεις. Το κάνετε διατηρώντας το όραμα αυτού που επιθυμείτε με ακλόνητη ΠΡΟΘΕΣΗ να το επιτύχετε και με σταθερή ΠΙΣΤΗ ότι θα το επιτύχετε πραγματικά.
Η απάντηση στις προσευχές δεν εξαρτάται από την πίστη σας όταν μιλάτε, αλλά από την πίστη σας όταν εργάζεστε.
Δεν μπορείτε να εντυπώσετε την επιθυμία σας στον νου του Θεού ορίζοντας μια συγκεκριμένη ημέρα για να του πείτε αυτό που θέλετε και ξεχνώντας τον την υπόλοιπη εβδομάδα. Δεν μπορείτε να του εντυπώσετε την επιθυμία σας ορίζοντας συγκεκριμένες ώρες που θα κλειστείτε στην ντουλάπα σας και θα προσευχηθείτε, αν μετά βγάλετε το ζήτημα από τον νου σας μέχρι που να ξανάρθει η ώρα της προσευχής.
Η προφορική προσευχή είναι αρκετά καλή και έχει αποτέλεσμα, ειδικά σε εσάς, στο να διευκρινίσει το όραμά σας και να δυναμώσει την πίστη σας, αλλά δεν είναι οι προφορικές εκκλήσεις σας αυτές που θα σας φέρουν εκείνο          που θέλετε. Προκειμένου να πλουτίσετε, δεν χρειάζεστε «μια ώρα προσευχής», χρειάζεται να «προσεύχεστε ακατάπαυστα». Και με τον όρο προσευχή, εννοώ να διατηρείτε σταθερά το όραμά σας, με τον σκοπό να προκαλέσετε τη δημιουργία του σε σταθερή μορφή, και την πίστη ότι αυτό κάνετε.
«Πιστεύετε ότι Λαμβάνετε»
Αφού έχετε σχηματίσει καθαρά την εικόνα αυτού που επιθυμείτε, είναι πια ζήτημα τού να το λάβετε. Όταν το έχετε διαμορφώσει, είναι καλό να κάνετε μια προφορική δήλωση, απευθυνόμενος στο Υπέρτατο Ον με ευλαβική προσευχή. Από εκείνη τη στιγμή πρέπει, νοητικά, να λάβετε αυτό που ζητάτε. Ζήστε στο νέο σπίτι, φορέστε τα ωραία ρούχα, κάντε μια βόλτα με το αυτοκίνητο, ξεκινήστε για ένα ταξίδι και σχεδιάστε μεγαλύτερα ταξίδια με πεποίθηση. Σκεφτείτε και μιλήστε για όλα τα πράγματα που έχετε ζητήσει σαν να τα είχατε ήδη, φανταστείτε ένα περιβάλλον και μια οικονομική κατάσταση ακριβώς όπως τα θέλετε και ζήστε συνεχώς σε αυτό το φανταστικό περιβάλλον και την οικονομική κατάσταση. Προσέξτε ωστόσο, να μην το κάνετε αυτό απλώς σαν ένας ονειροπόλος, σαν να χτίζατε κάστρα στην άμμο. Διατηρήστε την ΠΙΣΤΗ ότι το φανταστικό υλοποιείται, και την ΠΡΟΘΕΣΗ να το υλοποιήσετε. Να θυμάστε ότι η πίστη και η πρόθεση στη χρήση της φαντασίας κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στον επιστήμονα και τον ονειροπόλο. Και αφού μάθετε αυτό το γεγονός, θα πρέπει να μάθετε τη σωστή χρήση της Θέλησης.
Κεφάλαιο 9ο -ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ
Για να γίνετε πλούσιος με επιστημονικό τρόπο, δεν πρέπει να προσπαθείτε να ασκήσετε τη δύναμη της θέλησής σας σε κάτι ή κάποιον πέρα από εσάς τον ίδιο.
Ούτως ή άλλως, δεν έχετε το δικαίωμα να κάνετε κάτι τέτοιο.
Είναι λάθος να επιβάλλετε τη θέληση σας σε άλλους άνδρες και γυναίκες, για να τους αναγκάζετε να κάνουν αυτό που εσείς θέλετε να γίνει.
Είναι τόσο κατάφωρα λάθος να πειθαναγκάζεις τους ανθρώπους μέσω της νοητικής δύναμης, όσο είναι το να τους πειθαναγκάζεις μέσω της σωματικής δύναμης. Αν το να επιβάλλετε στους ανθρώπους να κάνουν πράγματα μέσω της σωματικής δύναμης τούς ανάγει στο επίπεδο των σκλάβων, το να τους υποχρεώνετε μέσω νοητικών μέσων οδηγεί ακριβώς στο ίδιο πράγμα. Η μόνη διαφορά βρίσκεται στις μεθόδους. Αν το να παίρνεις πράγματα από τους ανθρώπους με τη χρήση σωματικής βίας είναι ληστεία, το να τους παίρνεις πράγματα με τη χρήση νοητικής βίας είναι επίσης ληστεία. Σε επίπεδο αρχών, δεν υπάρχει διαφορά.
Δεν έχετε δικαίωμα να χρησιμοποιείτε τη δύναμη της θέλησής σας σε κάποιον άλλον, ακόμα και «για το καλό του», γιατί εσείς δεν γνωρίζετε ποιο είναι το καλό του. Η επιστήμη της αφθονίας δεν απαιτεί από εσάς να ασκήσετε δύναμη ή βία σε κάποιον άλλον, με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν υπάρχει η παραμικρή αναγκαιότητα για να γίνει κάτι τέτοιο. Στην πραγματικότητα, κάθε απόπειρα να χρησιμοποιήσετε τη θέλησή σας σε άλλους απλώς θα έχει την τάση να υπονομεύει τον σκοπό σας.
Δεν χρειάζεται να εφαρμόσετε τη θέλησή σας στα πράγματα, προκειμένου να τα υποχρεώσετε να έρθουν σε εσάς.
Αυτό θα σήμαινε απλώς ότι προσπαθείτε να πειθαναγκάσετε τον Θεό. Κάτι τέτοιο θα ήταν ανόητο και περιττό, καθώς και ασεβές.
Δεν χρειάζεται να υποχρεώσετε τον Θεό να σας δώσει καλά πράγματα, όπως δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της θέλησής σας για να ανατείλει ο ήλιος.
Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της θέλησής σας για να κατατροπώσετε μια εχθρική θεότητα ή να κάνετε πεισματάρικες και επαναστατικές δυνάμεις να ακολουθήσουν τις διαταγές σας.
H Ουσία φιλική προς εσάς και είναι πιο ανυπόμονη να σας δώσει αυτά που θέλετε, από όσο είστε εσείς να τα δεχτείτε.
Για να πλουτίσετε, χρειάζεται μόνο να ασκείτε τη δύναμη της θέλησης πάνω σας.
Όταν ξέρετε τι πρέπει να σκεφτείτε και τι να κάνετε, τότε είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τη θέλησή σας για να υποχρεώσετε τον εαυτό σας να σκέφτεται και να κάνει τα σωστά πράγματα. Αυτή είναι η νόμιμη χρήση της θέλησης στο να αποκτήσετε αυτό που θέλετε - το να τη χρησιμοποιείτε για να παραμένετε στη σωστή πορεία. Χρησιμοποιήστε τη θέλησή σας ώστε να σκέφτεστε και να ενεργείτε με τον Ορθό Τρόπο.
Μην προσπαθείτε να προβάλλετε τη θέλησή σας ή τις σκέψεις σας ή τον νου σας στον χώρο, να επενεργήσετε σε πράγματα ή ανθρώπους.
Διατηρήστε τον νου σας "σπίτι". Μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα εκεί παρά οπουδήποτε αλλού.
Χρησιμοποιήστε τον νου σας για να σχηματίσετε μια νοητική εικόνα αυτού που θέλετε και για να διατηρήσετε αυτή την εικόνα με πίστη και πρόθεση, και χρησιμοποιήστε τη θέλησή σας για να κάνετε τον νου σας να εργάζεται σύμφωνα με τον Ορθό Τρόπο.                                            
Όσο πιο σταθερή και διαρκής είναι η πίστη και η πρόθεσή σας, τόσο πιο γρήγορα θα πλουτίσετε, επειδή θα εντυπώνετε μόνο ΘΕΤΙΚΑ πράγματα στην Ουσία, και δεν θα τα εξουδετερώνετε ούτε θα τα εκτοπίζετε εντυπώνοντας κάτι αρνητικό.
Η εικόνα των επιθυμιών σας, μαζί με την πίστη και την πρόθεσή σας, υιοθετείται από το Άμορφο και μεταφέρεται σε μεγάλες αποστάσεις —σε όλο το σύμπαν από όσο γνωρίζω. — Καθώς αυτή η εντύπωση των επιθυμιών σας εξαπλώνεται,  όλα τα πράγματα βαδίζουν προς την υλοποίησή τους. Κάθε έμβιο ον, κάθε άψυχο ον, ακόμα και τα πράγματα που δεν έχουν ακόμα δημιουργηθεί, οδηγούνται στο να υλοποιήσουν  αυτό που επιθυμείτε. Κάθε δύναμη αρχίζει να ασκείται προς  αυτή την κατεύθυνση. Όλα τα πράγματα αρχίζουν να κινούνται προς το μέρος σας. Ο νους των ανθρώπων, παντού, επηρεάζεται προς την κατεύθυνση τού να κάνει τα πράγματα που απαιτούνται για την εκπλήρωση των επιθυμιών σας και εργάζεται για εσάς, ασυνείδητα.                                    
Ωστόσο, όλα αυτά μπορείτε να τα αναχαιτίσετε, αν εντυπώσετε κάτι αρνητικό στην Άμορφη Ουσία. Η αμφιβολία ή η έλλειψη πίστης είναι τόσο σίγουρο ότι θα πυροδοτήσουν μια κίνηση μακριά σας όσο η πίστη και η πρόθεση είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσουν μία κίνηση προς το μέρος σας. Επειδή δεν το κατανοούν αυτό, οι περισσότεροι άνθρωποι που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τη «νοητική επιστήμη» για να γίνουν πλούσιοι αποτυγχάνουν. Κάθε ώρα και στιγμή που περνάτε τρέφοντας τις αμφιβολίες και τους φόβους, κάθε ώρα που περνάτε ανησυχώντας, κάθε ώρα που η ψυχή σας διακατέχεται από δυσπιστία, δημιουργείται ένα ρεύμα μακριά από εσάς σε ολόκληρο το πεδίο της νοήμονος Ουσίας. Όλες οι υποσχέσεις Απευθύνονται σε αυτούς που πιστεύουν, και μόνο σε αυτούς! Παρατηρήστε πόσο επίμονα αναφερόταν ο Ιησούς στο ζήτημα της πίστης. Τώρα ξέρετε τον λόγο.
Δεδομένου ότι η πίστη είναι τόσο σημαντική, σας είναι αναγκαίο να προσέχετε τις σκέψεις σας και καθώς οι πεποιθήσεις σας θα διαμορφωθούν σε μεγάλο βαθμό από τα πράγματα που παρατηρείτε και σκέφτεστε, είναι σημαντικό να ελέγχετε την προσοχή σας.
Και εδώ η θέληση αποκτά χρησιμότητα, γιατί με τη θέλησή σας καθορίζετε τα πράγματα στα οποία θα εστιαστεί η προσοχή σας.
Αν θέλετε να γίνετε πλούσιος, δεν πρέπει να εστιάζετε στη φτώχια.
Τα αγαθά δεν αποκτούν υπόσταση όταν σκεφτόμαστε τα αντίθετά τους. Η υγεία δεν επιτυγχάνεται ποτέ όταν μελετάμε την ασθένεια και σκεφτόμαστε την ασθένεια. Η εντιμότητα - δεν προωθείται από τη μελέτη και τη σκέψη της αμαρτίας, και κανείς ποτέ δεν πλούτισε μελετώντας τη φτώχια και σκεφτόμενος τη φτώχια.
Η ιατρική ως επιστήμη των ασθενειών αύξησε τις ασθένειες. Η θρησκεία ως επιστήμη της αμαρτίας προήγαγε την αμαρτία, και τα οικονομικά, ως μελέτη της φτώχιας, θα γεμίσουν τον κόσμο με κακομοιριά και ένδεια.
Μη μιλάτε για τη φτώχια, μην την ερευνάτε, ούτε να ασχολείστε με αυτήν. Μη σας ενδιαφέρουν τα αίτιά της. Δεν έχετε καμία σχέση με αυτά.
Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι η θεραπεία.
Μην ξοδεύετε τον χρόνο σας σε φιλανθρωπίες ή κινήσεις ελεημοσύνης. Κάθε μορφή φιλανθρωπίας απλώς τείνει να διαιωνίζει την κακοδαιμονία την οποία στοχεύει να απαλείψει.
Με αυτό δεν εννοώ ότι πρέπει να είστε σκληρόκαρδος ή αγενής και να αρνείστε να ακούτε τις κραυγές της ανάγκης. Αλλά δεν πρέπει να προσπαθείτε να απαλείψετε τη φτώχια με κάποιον από τους συμβατικούς τρόπους. Βάλτε τη φτώχια πίσω σας και βάλτε όλα όσα αναφέρονται σε αυτήν πίσω σας, και «κάντε το καλό».
Να γίνετε πλούσιος, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε τους φτωχούς.
Και δεν μπορείτε να διατηρήσετε τη νοητική εικόνα που θα σας κάνει πλούσιο αν γεμίσετε τον νου σας με εικόνες φτώχιας. Μη διαβάζετε βιβλία ή εφημερίδες που δίνουν εμπεριστατωμένες αναφορές για την κακοδαιμονία των ενοίκων των φτωχών συνοικιών, τη φρίκη της παιδικής εργασίας και ούτω καθεξής. Μη διαβάζετε οτιδήποτε που γεμίζει τον νου σας με θλιβερές εικόνες ένδειας και πόνου.
Δεν μπορείτε να βοηθήσετε τους φτωχούς ούτε στο ελάχιστο γνωρίζοντας αυτά τα πράγματα, και η ευρεία γνώση αυτών δεν τείνει καθόλου να εξαλείψει τη φτώχια.
Αυτό που τείνει να εξαλείψει τη φτώχια δεν είναι το να γεμίσετε τον νου σας με εικόνες φτώχιας και δυστυχίας, αλλά το να βάλετε εικόνες πλούτου και ευτυχίας στον νου των φτωχών.
Δεν εγκαταλείπετε τους φτωχούς στη δυστυχία τους όταν αρνείστε να επιτρέψετε στον νου σας να γεμίσει με εικόνες αυτής της δυστυχίας.
Η φτώχια μπορεί να εξαλειφθεί όχι αυξάνοντας το καλό που κάνουν οι άνθρωποι οι οποίοι σκέφτονται τη φτώχια, αλλά αυξάνοντας τον αριθμό των φτωχών ανθρώπων που προσπαθούν με πίστη να γίνουν πλούσιοι.
Οι φτωχοί δεν χρειάζονται ελεημοσύνη. Χρειάζονται έμπνευση. Η ελεημοσύνη τους στέλνει απλώς μια φέτα ψωμί για να τους κρατήσει ζωντανούς στην κακομοιριά τους ή τους δίνει λίγη διασκέδαση για να τους κάνει να ξεχαστούν για μια-δυο ώρες, αλλά η έμπνευση θα τους κάνει να αρθούν πάνω από τη δυστυχία τους. Αν θέλετε να βοηθήσετε τους φτωχούς, αποδείξτε τους ότι μπορούν να γίνουν πλούσιοι. Αποδείξτε το με το να γίνετε πλούσιοι εσείς οι ίδιοι.
Ο μόνος τρόπος για να εξαλειφθεί κάποτε οριστικά η φτώχια από τον κόσμο μας είναι η άσκηση των διδασκαλιών αυτού του βιβλίου από έναν μεγάλο και διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων.
Οι άνθρωποι πρέπει να διδαχθούν πώς θα πλουτίσουν μέσω της δημιουργίας, όχι μέσω του ανταγωνισμού.
Κάθε άνθρωπος που γίνεται πλούσιος μέσω του ανταγωνισμού γκρεμίζει πίσω του τη σκάλα με την οποία ανεβαίνει και κρατά κάτω και τους άλλους. Κάθε άνθρωπος, όμως, που πλουτίζει μέσω της δημιουργίας, ανοίγει τον δρόμο για να τον ακολουθήσουν χιλιάδες, και τους εμπνέει να το κάνουν.
Δεν δείχνετε σκληρότητα καρδιάς η διάθεση αναισθησίας όταν αρνείστε να οικτίρετε τη φτώχια, να δείτε τη φτώχια, να διαβάσετε για τη φτώχια, να τη σκεφτείτε ή να μιλήσετε γι' αυτήν, ή να ακούσετε αυτούς που μιλούν γι' αυτήν. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη της θέλησής σας για να κρατήσετε τον νου σας ΜΑΚΡΙΑ από το θέμα της φτώχιας, και να τον κρατήσετε εστιασμένο με πίστη και επιμονή ΠΑΝΩ στο όραμα αυτού το οποίο επιθυμείτε.
Κεφάλαιο 10ο - ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ XPHΣH ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ
Δεν μπορείτε να διατηρείτε ένα αληθινό και σαφές όραμα του πλούτου, αν στρέψετε διαρκώς την προσοχή σας σε αντίθετες εικόνες, είτε είναι εξωτερικές είτε φανταστικές.
Μη μιλάτε για τις, οικονομικής φύσεως, ανησυχίες του παρελθόντος. Αν είχατε τέτοιες, μην τις σκέφτεστε καθόλου. Μη μιλάτε για τη φτώχια των γονιών σας ή τις δυσκολίες της παιδικής σας ηλικίας. Αν κάνετε κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι νοητικά κατατάσσετε τον εαυτό σας ανάμεσα στους φτωχούς ακόμα και σήμερα, και αυτό σίγουρα θα αναχαιτίσει την κίνηση των πραγμάτων προς την κατεύθυνσή σας.
«Άφες τους νεκρούς θάψαι τους εαυτών νεκρούς», είπε ο Ιησούς .
Βάλτε τη φτώχια και όλα όσα τη συντηρούν πίσω σας οριστικά.
Αποδεχτήκατε μια συγκεκριμένη θεωρία του σύμπαντος ως σωστή και εναποθέσατε όλες σας τις ελπίδες για ευτυχία στο ότι είναι σωστή. Επομένως τι μπορείτε να κερδίσετε δίνοντας βάση σε αντίθετες θεωρίες;       
Μη διαβάζετε θρησκευτικά βιβλία που σας λένε ότι σύντομα θα έρθει το τέλος του κόσμου και μη διαβάζετε κείμενα ακόλαστων και απαισιόδοξων φιλοσόφων που σας λένε ότι κατάληξη του κόσμου είναι η κόλαση.
Ο κόσμος δεν πηγαίνει κατά διαόλου. Πηγαίνει προς τον Θεό.
Είναι μια ταιριαστή κατάληξη.
Είναι αλήθεια ότι ίσως υπάρχουν πολλά πράγματα στις παρούσες συνθήκες που είναι δυσάρεστα, αλλά τι ωφελεί να τα μελετάμε όταν σίγουρα η σκέψη τους απλώς τείνει να εμποδίζει το πέρασμά τους και να τα κρατά , κοντά μας; Γιατί να δίνουμε χρόνο και προσοχή σε πράγματα που εξαλείφονται από την εξελικτική ανάπτυξη, όταν μπορούμε να επισπεύσουμε την εξάλειψή τους απλώς και μόνο προωθώντας την εξελικτική ανάπτυξη όσον αφορά στο δικό μας κομμάτι;
Όσο φρικτές και αν φαίνονται να είναι οι συνθήκες σε κάποιες χώρες, τομείς ή μέρη, χάνετε τον χρόνο σας και καταστρέφετε τις πιθανότητες σας όταν τις σκέπτεστε.
Αυτό που θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει είναι το πώς ο κόσμος θα γίνει πλούσιος.
Σκεφτείτε τα πλούτη που περιμένουν τον κόσμο, αντί για τη φτώχια από την οποία ξεφεύγει, και να έχετε στον νου σας ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε τον κόσμο να πλουτίσει είναι με το να γίνετε πλούσιος ο ίδιος μέσω της δημιουργικής μεθόδου - όχι της ανταγωνιστικής.
Αφιερώστε την προσοχή σας ολοκληρωτικά στα πλούτη.  Αγνοήστε εντελώς τη φτώχια.              > ι
Όποτε σκέφτεστε ή μιλάτε γι' αυτούς που είναι φτωχοί, να τους σκέφτεστε και να μιλάτε γι' αυτούς σαν να είναι κάποιοι που θα γίνουν πλούσιοι, σαν κάποιους τους οποίους πρέπει να συγχαίρετε αντί να τους οικτίρετε. Τότε εκείνοι και άλλοι θα "συλλάβουν" με κάποιον τρόπο αυτήν την έμπνευση και θα αρχίσουν να αναζητούν διέξοδο.
Το ότι λέω πως πρέπει να αφιερώσετε εξ ολοκλήρου τον χρόνο και τον νου και τη σκέψη σας στα πλούτη, δεν συνεπάγεται ότι θα πρέπει να είστε φιλάργυρος ή κακός.
Το να γίνετε πραγματικά πλούσιος είναι ο πιο ευγενής στόχος που μπορείτε να έχετε στη ζωή, επειδή συμπεριλαμβάνει τα πάντα.
Σε ανταγωνιστικό επίπεδο, η μάχη για να γίνετε πλούσιος είναι ένας ανίερος αγώνας για δύναμη πάνω στους άλλους. Ωστόσο, όταν ακολουθούμε τον δημιουργικό νου, όλα αυτά αλλάζουν.
Κάθε δυνατότητα σχετικά με τη μεγαλοσύνη και την ανάπτυξη της ψυχής, την προσφορά και την ανώτερη συμπεριφορά, προέρχεται από το να γίνετε πλούσιος. Όλα καθίστανται εφικτά χάρη στη χρήση ορισμένων μέσων.                                   
Αν σας λείπει η σωματική υγεία, θα ανακαλύψετε ότι η αποκατάστασή της εξαρτάται από το να γίνετε πλούσιος.
Μόνο όσοι έχουν χειραφετηθεί από τις οικονομικές ανησυχίες και όσοι έχουν τα μέσα για να ζήσουν μια ανέμελη ύπαρξη και να ακολουθήσουν υγιεινές πρακτικές μπορούν να είναι υγιείς και να διατηρήσουν την υγεία τους.
Το ηθικό και το πνευματικό μεγαλείο είναι δυνατό μόνο γι' αυτούς που είναι υπεράνω της ανταγωνιστικής μάχης για επιβίωση, και μόνο αυτοί που γίνονται πλούσιοι στο επίπεδο της δημιουργικής σκέψης απελευθερώνονται από τις εκφυλιστικές επιρροές του ανταγωνισμού. Αν η καρδιά σας ενδιαφέρεται για την οικιακή ευτυχία, να θυμάστε ότι η αγάπη ανθεί περισσότερο όπου υπάρχει εκλέπτυνση, ανώτερο επίπεδο σκέψης και ελευθερία από επιρροές που διαφθείρουν, και αυτά βρίσκονται μόνο όπου αποκτούνται πλούτη μέσω της άσκησης της δημιουργικής σκέψης, χωρίς συγκρούσεις η ανταγωνισμό.
Επαναλαμβάνω ότι δεν μπορείτε να έχετε ανώτερο ή πιο ευγενή σκοπό από το να γίνετε πλούσιος, και πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας στη νοητική εικόνα του πλούτου, στην απόρριψη όλων όσων ενδεχομένως τείνουν να θολώσουν ή να σκοτεινιάσουν το όραμά του.
Πρέπει να μάθετε να διακρίνετε την υποβόσκουσα ΑΛΗΘΕΙΑ σε όλα τα πράγματα. Πρέπει να βλέπετε πίσω από όλες τις φαινομενικά λανθασμένες καταστάσεις τη Μεγάλη Μοναδική Ζωή να κινείται συνεχώς εμπρός, προς την πληρέστερη έκφραση και την πιο ολοκληρωμένη ευτυχία.
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει φτώχια. Υπάρχει μόνο πλούτος.
Κάποιοι άνθρωποι παραμένουν φτωχοί επειδή αγνοούν το γεγονός ότι υπάρχει πλούτος γι' αυτούς. Αυτοί μπορεί να διδαχθούν καλύτερα όταν τους δείξουμε τον δρόμο για την αφθονία μέσα από το δικό σας παράδειγμα.
Άλλοι είναι φτωχοί επειδή, αν και νιώθουν ότι υπάρχει διέξοδος, είναι πολύ νωθροί διανοητικά ώστε να καταβάλουν τη νοητική προσπάθεια που απαιτείται για να βρουν αυτόν τον δρόμο και να τον διαβούν. Γι αυτούς το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πυροδοτήσετε τον πόθο τους, δείχνοντάς τους την ευτυχία που πηγάζει από το να είναι κάποιος πλούσιος και να το αξίζει.
Κάποιοι άλλοι παραμένουν φτωχοί επειδή, αν και έχουν κάποια γνώση για την επιστήμη της αφθονίας, έχουν καταντήσει τόσο τελματωμένοι και χαμένοι στη μάζα των μεταφυσικών και απόκρυφων θεωριών που δεν ξέρουν ποιον δρόμο να ακολουθήσουν. Δοκιμάζουν ένα μείγμα πολλών συστημάτων και αποτυγχάνουν σε όλα. Γι' αυτούς, ξανά, το καλύτερο είναι να τους δείξουμε τον σωστό δρόμο μέσα από το δικό μας παράδειγμα. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει όσο ένα κιλό θεωρίας.
Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για όλον τον κόσμο είναι να αξιοποιήσετε στο έπακρον τον εαυτό σας.
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος με τον οποίο μπορείτε να υπηρετήσετε τον Θεό και τον άνθρωπο είναι το να γίνετε πλούσιος, με την προϋπόθεση ότι θα πλουτίσετε μέσω της δημιουργικής μεθόδου και όχι μέσω της ανταγωνιστικής.
Και κάτι άλλο. Βεβαιώνουμε ότι αυτό το βιβλίο δίνει λεπτομερώς τις αρχές της επιστήμης της αφθονίας. Αν αυτό είναι αλήθεια, δεν χρειάζεται να διαβάσετε κάποιο άλλο βιβλίο γι' αυτό το θέμα. Αυτό μπορεί να φαίνεται στενόμυαλο και εγωκεντρικό, αλλά σκεφτείτε: δεν υπάρχει πιο επιστημονική υπολογιστική μέθοδος στα μαθηματικά από την πρόσθεση, την αφαίρεση, τον πολλαπλασιασμό και τη διαίρεση. Καμία άλλη μέθοδος δεν είναι δυνατή. Υπάρχει μόνο μία πιο σύντομη απόσταση ανάμεσα σε δύο σημεία. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος επιστημονικής σκέψης, και αυτός είναι το να σκέφτεστε με τον τρόπο που οδηγεί μέσα από τον πιο ευθύ και απλό δρόμο στον στόχο. Κανένας άνθρωπος δεν έχει διαμορφώσει ακόμα ένα συντομότερο ή λιγότερο πολύπλοκο «σύστημα» από αυτό που αναπτύσσεται εδώ, το οποίο έχει απογυμνωθεί από κάθε τι περιττό. Όταν το ξεκινήσετε, βάλτε όλα τα άλλα στην άκρη. Βγάλτε τα εντελώς από τον νου σας.
Να διαβάζετε αυτό το βιβλίο κάθε μέρα. Να το έχετε μαζί σας, να το βάλετε στη μνήμη σας κα να μη σκέφτεστε άλλα συστήματα και θεωρίες. Διαφορετικά, θα αρχίσετε να έχετε αμφιβολίες, να νιώθετε αβεβαιότητα και να ταλαντεύεστε στις σκέψεις σας, και τότε θα αρχίσετε να έχετε αποτυχίες.
Όταν τα καταφέρετε και γίνετε πλούσιος, μπορείτε να μελετήσετε άλλα συστήματα όσο θέλετε, αλλά μέχρι να σιγουρευτείτε πως έχετε κερδίσει ό,τι επιθυμείτε, μη διαβάζετε τίποτα γι' αυτό το θέμα, πέρα από αυτό το βιβλίο, εκτός και αν πρόκειται για τους συγγραφείς που αναφέρονται στον πρόλογο.
Και να διαβάζετε μόνο τα πιο αισιόδοξα σχόλια για τα νέα του κόσμου, αυτά που εναρμονίζονται με την εικόνα σας.
Επίσης, να αναβάλετε τις έρευνές σας στον χώρο του αποκρυφισμού. Μην ασχολείστε με τη Θεοσοφία, τον Πνευματισμό η συγγενείς μελέτες. Είναι πολύ πιθανό οι νεκροί να ζουν ακόμα και να είναι κάπου κοντά, αλλά, αν συμβαίνει αυτό, αφήστε τους ήσυχους και κοιτάξτε τη δουλειά σας.
Όπου και αν είναι τα πνεύματα των νεκρών, έχουν τις δικές τους δουλειές και τα δικά τους προβλήματα να λύσουν και δεν έχουμε δικαίωμα να ανακατευόμαστε με αυτά. Δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορούν να μας βοηθήσουν ή, σε περίπτωση που μπορούν να μας βοηθήσουν, αν έχουμε το δικαίωμα να καταχραστούμε τον χρόνο τους. Αφήστε ήσυχους τους νεκρούς και το επέκεινα, και λύστε τα δικά σας προβλήματα. Αποκτήστε πλούτο. Αν αρχίσετε να ανακατεύεστε με τον αποκρυφισμό, θα αρχίσετε τις νοητικές αμφιταλαντεύσεις που ασφαλώς θα οδηγήσουν τις ελπίδες σας σε ναυάγιο. Αυτό και τα προηγούμενα κεφάλαια μάς οδήγησαν στην ακόλουθη δήλωση βασικών γεγονότων:
Υπάρχει μια νοητική ύλη από την οποία δημιουργούνται τα πάντα, και η οποία, στην πρωταρχική της κατάσταση, διαπερνά και γεμίζει τα ενδιάμεσα διαστήματα τον σύμπαντος.
Μια σκέψη, σε αυτή την ύλη, παράγει το αντικείμενο την εικόνα του οποίου δημιουργεί η σκέψη.
Ο άνθρωπος μπορεί να σχηματίσει πράγματα στη σκέψη του και εντυπώνοντας τη σκέψη τον στην άμορφη ουσία μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία αυτού το οποίο σκέφτεται.
Για να γίνει αυτό, ο άνθρωπος πρέπει να περάσει από τον ανταγωνιστικό στον δημιουργικό νου, πρέπει να αποκτήσει μια σαφή νοητική εικόνα των αραγμάτων που επιθυμεί και να διατηρεί αυτή την εικόνα στις σκέψεις του με τη σαφή ΠΡΟΘΕΣΗ να αποκτήσει αυτό που θέλει, και την ακλόνητη ΠΙΣΤΗ ότι θα αποκτήσει αυτό που θέλει, κλείνοντας τον νου του ενάντια σε όλα όσα ίσως τείνουν να ταράξουν την πρόθεση του, να θολώσουν την όρασή του ή να συντρίψουν την πίστη του.
Επιπροσθέτως, θα δούμε τώρα ότι πρέπει κανείς να ζει και να ενεργεί με τον Ορθό Τρόπο.
Κεφάλαιο 11ο -ΔΡΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΘΟ ΤΡΟΠΟ
Η σκέψη είναι η δημιουργική δύναμη, ή η παρακινητική ορμή που προκαλεί τη δράση της δημιουργικής δύναμης. Το να σκέφτεστε με τον Ορθό Τρόπο θα σας φέρει πλούτη, αλλά δεν πρέπει να βασίζεστε μόνο στη σκέψη, χωρίς να δίνετε προσοχή στην προσωπική δράση. Αυτός είναι ο σκόπελος πάνω στον οποίο πολλοί, κατά τα άλλα επιστημονικοί, μεταφυσικοί στοχαστές ναυαγούν - η αποτυχία να συνδέσουν τη σκέψη με την προσωπική δράση.
Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης -ακόμα και αν υποθέσουμε ότι είναι δυνατό ένα τέτοιο στάδιο- στο οποίο ο άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει άμεσα από την Άμορφη Ουσία, χωρίς να παρεμβάλλονται οι φυσικές διαδικασίες ή η χειρωνακτική εργασία. Ο άνθρωπος δεν πρέπει μόνο να σκέφτεται. Η προσωπική του δράση πρέπει να συμπληρώνει τη σκέψη του.
Μέσω της σκέψης μπορείτε να κάνετε τον χρυσό στις καρδιές των βουνών να έρθει προς το μέρος σας, αλλά δεν θα εξορυχθεί μόνος του ούτε θα καθαριστεί ούτε θα μετατραπεί σε νομίσματα και θα κυλήσει στους δρόμους ψάχνοντας για την τσέπη σας.
Υπό την παρακινητική δύναμη του Ανώτατου Πνεύματος, οι υποθέσεις των ανθρώπων θα τακτοποιηθούν με τέτοιον τρόπο, ώστε κάποιος θα οδηγηθεί να εξορύξει τον χρυσό για λογαριασμό σας. Οι επιχειρηματικές συναλλαγές των άλλων θα είναι κατευθυνόμενες με τέτοιον τρόπο ώστε ο χρυσός θα έρθει προς το μέρος σας και πρέπει να κανονίσετε τις δικές σας επιχειρηματικές υποθέσεις με τέτοιον τρόπο ώστε να είστε σε θέση να τον δεχτείτε όταν θα έρθει κοντά σας. Η σκέψη σας κάνει όλα τα πράγματα, έμψυχα και άψυχα, να εργάζονται ώστε να σας φέρουν αυτό που θέλετε, αλλά η προσωπική σας δραστηριότητα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μπορείτε δίκαια να λάβετε αυτό που θέλετε όταν θα σας έρθει. Δεν πρέπει να το θεωρήσετε ελεημοσύνη ούτε να το κλέψετε. Πρέπει να δίνετε στον κάθε άνθρωπο περισσότερα σε χρηστική αξία από όσα θα σας δώσει σε αγοραστική αξία.
Η επιστημονική χρήση της σκέψης συνίσταται στη διαμόρφωση μιας σαφούς και διακριτής νοητικής εικόνας αυτού το οποίο επιθυμείτε, στην προσκόλληση στην απόφαση να αποκτήσετε αυτό που θέλετε και στη συνειδητοποίηση, με πίστη γεμάτη ευγνωμοσύνη, ότι παίρνετε αυτό που θέλετε.
Μην προσπαθείτε να «προβάλλετε» τη σκέψη σας με κάποιον μυστηριώδη ή απόκρυφο τρόπο, προβάλλοντας την ιδέα ότι ήδη έχετε αυτό που θέλετε και κάνοντάς την να ενεργεί για λογαριασμό σας. Είναι μια μάταιη προσπάθεια και θα αποδυναμώσει τη δύναμή σας να σκέφτεστε με διαύγεια.
Το πώς δρα η σκέψη στο να γίνετε πλούσιος εξηγείται πλήρως στα προηγούμενα κεφάλαια. Η πίστη και η απόφασή σας εντυπώνουν θετικά το όραμα σας στην Άμορφη Ουσία, που έχει ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΖΩΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ, και αυτό το όραμα, που το δέχεται από εσάς, θέτει σε δράση το σύνολο των δημιουργικών δυνάμεων ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΔΡΑΣΗΣ, αλλά με κατεύθυνση προς το μέρος σας.
Δεν είναι δικός σας ρόλος το να καθοδηγήσετε η να επιβλέψετε τη δημιουργική διαδικασία. Το μόνο που έχετε να κάνε- τε είναι να διατηρήσετε το όραμά σας, να προσκολληθείτε στην
πρόθεσή σας και να διατηρήσετε την πίστη και την ευγνωμοσύνη σας.
Αλλά πρέπει να ενεργείτε με τον Ορθό Τρόπο, ώστε να μπορείτε να οικειοποιηθείτε αυτό που είναι δικό σας όταν σας έρθει, ώστε να συναντήσετε τα πράγματα που υπάρχουν στην εικόνα σας και να τα βάλετε στην κατάλληλη θέση όταν έρθουν.
Μπορείτε πραγματικά να διακρίνετε την αλήθεια σε αυτό. Όταν τα αγαθά έρθουν σε εσάς, θα είναι στα χέρια άλλων ανθρώπων, που θα ζητήσουν ισότιμο αντάλλαγμα γι' αυτά.
Και μπορείτε να πάρετε ό,τι είναι δικό σας δίνοντας στους άλλους αυτό που είναι δικό τους.
Το πορτοφόλι σας δεν πρόκειται να μεταμορφωθεί σε μαγικό πορτοφόλι, που θα είναι πάντα γεμάτο χρήματα, χωρίς προσπάθεια εκ μέρους σας.
Αυτό είναι το κρίσιμο σημείο στην επιστήμη της αφθονίας. Ακριβώς εδώ, όπου η σκέψη και η προσωπική δράση πρέπει να συνδυαστούν. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι, συνειδητά ή ασυνείδητα, θέτουν σε δράση τις δημιουργικές δυνάμεις μέσω της δύναμης και της επιμονής των επιθυμιών τους, αλλά οι οποίοι παραμένουν φτωχοί επειδή δεν έχουν προβλέψει για την υποδοχή του πράγματος που θέλουν όταν αυτό τους έρθει.
Μέσω της σκέψης, αυτό που θέλετε έρχεται σε εσάς. Μέσω της δράσης το δέχεστε.
Όποια και αν είναι η δράση σας, είναι προφανές ότι πρέπει να δράσετε ΤΩΡΑ. Δεν μπορείτε να δράσετε στο παρελθόν` και είναι απαραίτητο για τη σαφήνεια της νοητικής σας εικόνας να εξαλείψετε το παρελθόν από τον νου σας. Δεν μπορείτε να δράσετε στο μέλλον, γιατί το μέλλον δεν είναι ακόμα εδώ. Και δεν μπορείτε να ξέρετε πώς θα θέλετε να δράσετε σε οποιοδήποτε μελλοντικό ενδεχόμενο, μέχρι να φτάσει αυτό το ενδεχόμενο.
Επειδή δεν είστε στη σωστή επιχείρηση ή στο σωστό περιβάλλον τώρα, μη νομίζετε ότι πρέπει να αναβάλλετε τη δράση μέχρι να ενταχθείτε στη σωστή επιχείρηση ή το κατάλληλο περιβάλλον. Και μη χάνετε τον χρόνο σας στο παρόν σκεπτόμενοι την καλύτερη πορεία δράσης για οποιεσδήποτε πιθανές μελλοντικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Να έχετε πίστη στην ικανότητά σας να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση όταν αυτή προκύψει.
Αν ενεργείτε στο παρόν με τον νου σας στο μέλλον, η παρούσα δράση σας θα γίνεται με διχασμένο νου και δεν θα είναι αποτελεσματική.
Βάλτε ολόκληρο το νου σας στην παρούσα δράση σας.
Μη δίνετε τη δημιουργική σας ορμή στην Πρωταρχική Ουσία και έπειτα να κάθεστε και να περιμένετε για αποτελέσματα. Αν το κάνετε, δεν θα αποκτήσετε ποτέ τίποτα. Ενεργήστε τώρα. Το μόνο που υπάρχει είναι το τώρα και το μόνο που θα υπάρξει ποτέ είναι το τώρα. Αν πρόκειται ποτέ να αρχίσετε να προετοιμάζεστε για την υποδοχή αυτού που θέλετε, πρέπει να αρχίσετε τώρα.
Και η δράση σας, όποια και αν είναι αυτή, πρέπει πιθανότατα να γίνει στο τωρινό επάγγελμα ή το περιβάλλον σας, και πρέπει να αφορά στα πρόσωπα και τα πράγματα στο τωρινό σας περιβάλλον.
Δεν μπορείτε να δράσετε κάπου όπου δεν βρίσκεστε. Δεν μπορείτε να δράσετε εκεί όπου ήσασταν κάποτε και δεν μπορείτε να δράσετε εκεί που θα είστε στο μέλλον. Μπορείτε να δράσετε μόνο εκεί που είστε τώρα.
Μη σας απασχολεί το αν έγινε σωστά ή όχι η χθεσινή δουλειά. Κάντε καλά τη σημερινή δουλειά.
Μη δοκιμάσετε να κάνετε την αυριανή δουλειά σήμερα. Θα έχετε αρκετό χρόνο να την κάνετε όταν έρθει η στιγμή.
Μην προσπαθείτε, μέσω αποκρυφιστικών ή μυστικιστικών τρόπων, να επιδράσετε σε ανθρώπους ή πράγματα που είναι απρόσιτα για εσάς.
Μην περιμένετε για μια αλλαγή περιβάλλοντος, πριν δράσετε. Ενεργήστε ώστε να αλλάξετε το περιβάλλον.
Μπορείτε να επιδράσετε με τέτοιον τρόπο στο περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε τώρα, ώστε να προκαλέσετε τη μεταφορά σας σε ένα καλύτερο περιβάλλον.
Διατηρήστε με πίστη και αποφασιστικότητα το όραμα του εαυτού σας σε ένα καλύτερο περιβάλλον, αλλά ενεργήστε στο παρόν περιβάλλον σας με όλη την καρδιά σας, με όλη σας τη δύναμη και με όλο σας τον νου.
Μη χάνετε χρόνο ονειροπολώντας ή χτίζοντας κάστρα στην άμμο. Παραμείνετε στο όραμα αυτού το οποίο επιθυμείτε και ενεργήστε ΤΩΡΑ.
Μην καταστρώνετε σχέδια, ψάχνοντας κάτι καινούργιο που μπορείτε να κάνετε ή κάποια παράξενη, ασυνήθιστη ή αξιοσημείωτη πράξη που μπορείτε να κάνετε ως πρώτο βήμα για το να αποκτήσετε πολλά χρήματα. Είναι πιθανό οι ενέργειές σας, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα, να είναι σαν κι αυτές που κάνατε στο παρελθόν, αλλά πρέπει να αρχίσετε τώρα να κάνετε αυτές τις ενέργειες με τον Ορθό Τρόπο, που σίγουρα θα σας κάνει πλούσιο.
Αν ασχολείστε με κάποια επιχείρηση και αισθάνεστε ότι δεν είναι η κατάλληλη για εσάς, μην περιμένετε να ασχοληθείτε με την κατάλληλη επιχείρηση πριν αρχίσετε να ενεργείτε.
Μην αποθαρρύνεστε ούτε να θρηνείτε επειδή βρίσκεστε στο λάθος μέρος. Κανείς άνθρωπος δεν ήταν ποτέ σε τόσο λάθος μέρος όσο αυτός που δεν μπορούσε να βρει το σωστό μέρος, και κανείς δεν είχε ποτέ ασχοληθεί με τόσο λάθος δουλειά όσο αυτός που δεν μπορούσε να ασχοληθεί με τη σωστή.
Διατηρήστε το όραμα του εαυτού σας στη σωστή επιχείρηση με πρόθεση να μπείτε σε αυτήν, και την πίστη ότι θα μπείτε σε αυτήν, και μπαίνετε σε αυτήν, αλλά ΕΝΕΡΓΗΣΤΕ στην τωρινή σας εργασία. Χρησιμοποιήστε την τωρινή σας εργασία ως μέσο για να βρείτε μια καλύτερη και χρησιμοποιήστε το τωρινό σας περιβάλλον ως μέσο για να βρεθείτε σε ένα καλύτερο. Το όραμα της κατάλληλης εργασίας, αν διατηρηθεί με πίστη και αποφασιστικότητα, θα κάνει το Υπέρτατο Ον να κινήσει την κατάλληλη εργασία προς εσάς και η δράση σας, αν γίνει με τον Ορθό Τρόπο, θα σας κάνει να κινηθείτε προς την εργασία.
Αν είστε υπάλληλος ή εργάτης και αισθάνεστε ότι πρέπει να αλλάξετε θέση για να αποκτήσετε αυτό που θέλετε, μην «προβάλλετε» τη σκέψη σας στον χώρο βασιζόμενοι σε αυτήν για να βρείτε μια άλλη δουλειά. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τα καταφέρετε.
Διατηρήστε το όραμα του εαυτού σας στην εργασία που επιθυμείτε, ενώ ΕΝΕΡΓΕΙΤΕ με πίστη και αποφασιστικότητα στην εργασία που έχετε και είναι σίγουρο ότι θα βρείτε τη δουλειά που θέλετε.
Το όραμα και η πίστη σας θα θέσουν σε κίνηση τη δημιουργική δύναμη, ώστε να τη φέρει προς το μέρος σας. Η δράση σας θα κάνει τις δυνάμεις στο περιβάλλον σας να σας μεταφέρουν προς το μέρος που επιθυμείτε. «Κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο, θα προσθέσουμε άλλη μια δήλωση στη «διδακτέα ύλη» μας.
Υπάρχει μια νοητική ύλη από την οποία δημιουργούνται τα πάντα, και η οποία, στην πρωταρχική της κατάσταση, διαπερνά και γεμίζει τα ενδιάμεσα διαστήματα τον σύμπαντος.
Μια σκέψη, σε αυτή την ύλη, παράγει το αντικείμενο την εικόνα του οποίου δημιουργεί η σκέψη.
Ο άνθρωπος μπορεί να σχηματίσει πράγματα στη σκέψη του και εντυπώνοντας τη σκέψη του στην άμορφη ουσία μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία αυτού το οποίο σκέφτεται.
Για να γίνει αυτό, ο άνθρωπος πρέπει να περάσει από τον ανταγωνιστικό στον δημιουργικό νου, πρέπει να αποκτήσει μια σαφή νοητική εικόνα των πραγμάτων που επιθυμεί και να διατηρεί αυτή την εικόνα στις σκέψεις τον με τη σαφή ΠΡΟΘΕΣΗ να αποκτήσει αυτό που θέλει, και την ακλόνητη ΠΙΣΤΗ ότι θα αποκτήσει αυτό που θέλει, κλείνοντας τον νου του ενάντια σε όλα όσα ίσως τείνουν να ταράζουν την πρόθεσή τον, να θολώσουν την όρασή του ή να συντρίψουν την πίστη του.
Προκειμένου να δεχτεί αυτό που θέλει όταν έρθει, ο άνθρωπος πρέπει να επιδράσει ΤΩΡΑ στους ανθρώπους και στα πράγματα που βρίσκονται στο τωρινό περιβάλλον του. 
Κεφάλαιο 12ο -ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔPAΣΗ
Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τ η σκέψη σας προς την κατεύθυνση που αναφέρθηκε στα προηγούμενα κεφάλαια, και να αρχίσετε να κάνετε αυτό που απορείτε εκεί που βρίσκεστε, και πρέπει να κάνετε ΟΛΑ όσα μπορείτε εκεί όπου βρίσκεστε.
Μπορείτε να προχωρήσετε μόνο, αν υπερτερείτε σε δυναμικό, από αυτό που χρειάζεται για την τωρινή σας θέση. Και κανένας άνθρωπος δεν έχει περισσότερο δυναμικό από αυτό που χρειάζεται στην τωρινή του θέση αν αφήνει ατελείωτη κάποια εργασία που σχετίζεται με αυτή τη θέση.
Ο κόσμος προχωρεί μόνο χάρη σε εκείνους που καλύπτουν με το παραπάνω την τωρινή τους θέση.
Αν κάποιος δεν καλύπτει επαρκώς την τωρινή του θέση, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι σίγουρα θα υπάρχει ένα πισωγύρισμα σε όλα. Αυτοί που δεν καλύπτουν επαρκώς την τωρινή τους θέση είναι νεκρό φορτίο για την κοινωνία, την κυβέρνηση, το εμπόριο και τη βιομηχανία. Τους κουβαλούν οι άλλοι με μεγάλο κόστος. Η πρόοδος του κόσμου καθυστερείται μόνο από εκείνους που δεν καλύπτουν τη θέση που κατέχουν, ανήκουν σε μια παλιά εποχή και σε ένα κατώτερο στάδιο ή επίπεδο της ζωής και τείνουν προς τον εκφυλισμό. Καμία κοινωνία δεν θα μπορούσε να προοδεύσει αν κάθε άνθρωπος ήταν υποδεέστερος της θέσης του. Η κοινωνική εξέλιξη καθοδηγείται από τον νόμο της φυσικής και νοητικής εξέλιξης. Στον κόσμο των ζώων, η εξέλιξη προκαλείται από το πλεόνασμα ζωής.
Όταν ένας οργανισμός εκπληρώνει τέλεια τις λειτουργίες του επιπέδου του και έχει πλεόνασμα ζωής, τότε αναπτύσσει τα όργανα ενός ανώτερου επιπέδου και ένα νέο είδος γεννιέται.
Δεν θα υπήρχαν ποτέ καινούργια είδη, αν δεν υπήρχαν οργανισμοί οι οποίοι κάλυπταν με το παραπάνω τη θέση τους. Ο νόμος είναι ακριβώς ίδιος και για εσάς. Το να γίνετε πλούσιος εξαρτάται από το να εφαρμόσετε αυτή την αρχή στις δικές σας υποθέσεις.
Κάθε μέρα είναι είτε επιτυχημένη ή αποτυχημένη. Οι επιτυχημένες μέρες είναι αυτές που σας φέρνουν αυτό που θέλετε. Αν κάθε μέρα είναι αποτυχημένη, ποτέ δεν θα πλουτίσετε, ενώ αν κάθε μέρα είναι επιτυχημένη, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα γίνετε πλούσιος.
Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει σήμερα και εσείς δεν το κάνετε, έχετε αποτύχει όσον αφορά σε αυτό το πράγμα, και οι συνέπειες μπορεί να είναι πιο καταστροφικές από όσο φαντάζεστε.
Δεν μπορείτε να προβλέψετε τα επακόλουθα ακόμα και της πιο συνηθισμένης πράξης. Δεν ξέρετε το έργο όλων των δυνάμεων που έχουν τεθεί σε λειτουργία για λογαριασμό σας. Πολλά μπορεί να εξαρτώνται από κάποια δική σας απλή πράξη. Μπορεί να είναι ακριβώς αυτή που θα ανοίξει την πόρτα της ευκαιρίας για πολύ σημαντικές πιθανότητες. Ποτέ δεν μπορείτε να ξέρετε όλους τους συνδυασμούς που κάνει η Ανώτερη Νοημοσύνη για εσάς στον κόσμο των πραγμάτων και των ανθρωπίνων υποθέσεων. Η αδιαφορία ή η αποτυχία σας να κάνετε κάτι μικρό ίσως να προκαλέσει μια μεγάλη καθυστέρηση στο να αποκτήσετε αυτό που θέλετε.
Κάντε, κάθε μέρα, ΟΛΑ όσα μπορεί να γίνουν εκείνη τη μέρα.
Υπάρχει ωστόσο ένας περιορισμός ή ιδιότητα των ανωτέρω που πρέπει να λάβετε υπόψη σας.
Δεν πρέπει να εργάζεστε υπερβολικά ούτε να "πέφτετε με τα μούτρα" στην εργασία σας στην προσπάθειά σας να κάνετε τα περισσότερα δυνατά πράγματα στον μικρότερο δυνατό χρόνο.
Δεν πρέπει να προσπαθείτε να κάνετε την αυριανή εργασία σήμερα, ούτε να κάνετε τη δουλειά μίας εβδομάδας μέσα σε μία μέρα.
Αυτό που μετράει δεν είναι ο αριθμός των αραγμάτων που κάνετε, αλλά η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ κάθε ξεχωριστής πράξης.
Κάθε πράξη είναι, από μόνη της, είτε επιτυχημένη είτε αποτυχημένη.
Κάθε πράξη είναι, από μόνη της, είτε αποτελεσματική είτε αναποτελεσματική.
Κάθε αναποτελεσματική πράξη είναι αποτυχία και αν περνάτε τη ζωή σας κάνοντας αναποτελεσματικές πράξεις, ολόκληρη η ζωή σας θα είναι μια αποτυχία.
Όσο περισσότερα πράγματα κάνετε, τόσο το χειρότερο για εσάς, αν όλες οι πράξεις σας είναι αναποτελεσματικές.
Από την άλλη, κάθε αποτελεσματική πράξη είναι επιτυχία από μόνη της, και αν κάθε πράξη της ζωής σας είναι αποτελεσματική, ολόκληρη η ζωή σας ΠΡΕΠΕΙ να είναι επιτυχημένη.
Αιτία της αποτυχίας είναι το να κάνετε πάρα πολλά πράγματα με ανεπαρκή τρόπο και το να μην κάνετε αρκετά πράγματα με επαρκή τρόπο. 
Θα διαπιστώσετε ότι είναι αυταπόδεικτη προϋπόθεση ότι αν δεν κάνετε ανεπαρκείς πράξεις και αν κάνετε αρκετές αποτελεσματικές, θα γίνετε πλούσιος. Αν τώρα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι κάθε πράξη σας θα έχει αποτέλεσμα, θα δείτε ξανά ότι η απόκτηση πλούτου ανάγεται σε πραγματική επιστήμη, όπως τα μαθηματικά.
Το ζήτημα τότε στρέφεται στο αν μπορείτε να κάνετε κάθε ξεχωριστή πράξη να είναι από μόνη της επιτυχημένη. Και αυτό μπορείτε σίγουρα να το κάνετε.
Μπορείτε να κάνετε κάθε πράξη επιτυχημένη, επειδή ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ της Δύναμης εργάζεται μαζί σας και ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ της Δύναμης δεν μπορεί να αποτύχει.
Η Δύναμη βρίσκεται στην υπηρεσία σας και για να κάνετε κάθε πράξη αποτελεσματική, χρειάζεται απλώς να βάλετε δύναμη σε αυτήν.
Κάθε πράξη είναι είτε δυνατή είτε αδύναμη και όταν όλες είναι δυνατές, ενεργείτε με τον Ορθό Τρόπο που θα σας κάνει πλούσιο.
Κάθε πράξη μπορεί να γίνει δυνατή και αποτελεσματικής αν διατηρείτε το όραμά σας ενώ την πραγματοποιείτε και βάζετε το σύνολο της δύναμης της ΠΙΣΤΗΣ και της ΠΡΟΘΕΣΗΣ σας σε αυτήν.     
Σε αυτό το σημείο αποτυγχάνουν οι άνθρωποι που διαχωρίζουν τη νοητική δύναμη από την προσωπική δράση. Χρησιμοποιούν τη δύναμη του νου σε ένα μέρος και σε μία στιγμή, και ενεργούν σε άλλο μέρος και σε άλλη στιγμή. Έτσι οι πράξεις τους δεν είναι επιτυχείς από μόνες τους. Πάρα πολλές από αυτές είναι ανεπαρκείς. Αλλά αν ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ της δύναμης πηγαίνει σε κάθε πράξη, όσο κοινότοπη και αν είναι αυτή, κάθε πράξη θα είναι επιτυχής από μόνη της, και όπως στη φύση των πραγμάτων κάθε επιτυχία ανοίγει τον δρόμο για άλλες επιτυχίες, η πρόοδός σας προς αυτό που θέλετε και η πρόοδος αυτού που θέλετε προς εσάς, θα είναι όλο και πιο γρήγορη.
Να θυμάστε ότι μια επιτυχημένη πράξη είναι αθροιστική στα αποτελέσματά της. Καθώς η επιθυμία για εξάπλωση της ζωής είναι εγγενής σε όλα τα πράγματα, όταν ένας άνθρωπος αρχίζει να κινείται προς πληρέστερη ζωή, περισσότερα πράγματα προσαρτώνται σε αυτόν και η επίδραση της επιθυμίας του πολλαπλασιάζεται.
Να κάνετε, κάθε μέρα, όλα όσα μπορείτε να κάνετε εκείνη τη μέρα, και να κάνετε κάθε πράξη με αποτελεσματικό τρόπο.
Λέγοντας ότι πρέπει να διατηρείτε το όραμά σας σε κάθε πράξη, όσο κοινή ή τετριμμένη και αν είναι, δεν εννοώ ότι είναι απαραίτητο συνεχώς να βλέπετε το όραμα καθαρά και στις παραμικρές του λεπτομέρειες. Το να χρησιμοποιείτε τη φαντασία σας για τις λεπτομέρειες του οράματος σας και να τις σκέφτεστε μέχρι να εντυπωθούν σταθερά στη μνήμη σας, θα πρέπει να είναι έργο του ελεύθερου χρόνου σας. Αν επιθυμείτε γρήγορα αποτελέσματα, να ξοδεύετε όλο τον ελεύθερο χρόνο σας σε αυτή την άσκηση.
Με τον συνεχή διαλογισμό, θα έχετε την εικόνα αυτού που θέλετε, και στις παραμικρές λεπτομέρειες, τόσο σταθερή στον νου σας και θα τη μεταδώσετε τόσο σταθερά στον νου της Άμορφης Ουσίας, ώστε τις ώρες που εργάζεστε, το μόνο που χρειάζεται είναι να αναφερθείτε νοητικά στην εικόνα για να κινητοποιήσετε την πίστη και την αποφασιστικότητά σας και να θέσετε σε κίνηση την καλύτερή σας προσπάθεια. Να κάνετε διαλογισμό εστιάζοντας στην εικόνα σας στον ελεύθερο χρόνο σας, μέχρι ότου η συνείδησή πας γεμίσει τόσο πολύ από αυτήν που να μπορείτε να την ανακαλέσετε στιγμιαία. Θα ενθουσιαστείτε τόσο πολύ με τις φωτεινές υποσχέσεις της, ώστε ακόμα και η απλή σκέψη της θα ενεργοποιεί τις πιο ισχυρές ενέργειες ολόκληρης της ύπαρξής σας.
Ας επαναλάβουμε τη «διδακτέα ύλη» μας και, αλλάζοντας ελαφρώς την τελευταία δήλωση, ας τη φέρουμε στο σημείο που έχουμε φτάσει.
Υπάρχει μια νοητική ύλη από την οποίοι δημιουργούνται τα πάντα, και η οποία, στην πρωταρχική της κατάσταση, διαπερνά και γεμίζει τα ενδιάμεσα διαστήματα τον σύμπαντος.
Μια σκέψη, σε αυτή την ύλη, παράγει το αντικείμενο την εικόνα του οποίου δημιουργεί η σκέψη.
Ο άνθρωπος μπορεί να σχηματίσει πράγματα στη σκέψη του και εντυπώνοντας τη σκέψη τον στην άμορφη ουσία μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία αυτού το οποίο σκέφτεται.
Για να γίνει αυτό, ο άνθρωπος πρέπει να περάσει από τον ανταγωνιστικό στον δημιουργικό νου, πρέπει να αποκτήσει μια σαφή νοητική εικόνα των πραγμάτων που επιθυμεί και να κάνει, με πίστη και πρόθεση, όλα όσα μπορούν να γίνουν κάθε μέρα, κάνοντας κάθε ξεχωριστό πράγμα με αποτελεσματικό τρόπο.
Κεφάλαιο 13ο -ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Η επιτυχία σε κάθε εργασία εξαρτάται, εν πρώτοις, από το αν διαθέτετε, σε ένα ικανό επίπεδο, τις ιδιότητες που απαιτούνται σε αυτή την εργασία.
Χωρίς το χάρισμα της μουσικής, κανείς δεν μπορεί να επιτύχει ως καθηγητής μουσικής. Χωρίς καλά αναπτυγμένες μηχανικές γνώσεις, κανείς δεν μπορεί να έχει μεγάλη επιτυχία σε κάποιο μηχανικό επάγγελμα. Χωρίς διακριτικότητα στη συμπεριφορά και εμπορικές γνώσεις κανείς δεν μπορεί να επιτύχει στις εμπορικές επιδιώξεις του. Ωστόσο το να διαθέτει κανείς σε ένα ικανό επίπεδο τις γνώσεις που απαιτούνται στο επάγγελμά του δεν διασφαλίζει από μόνο του ότι θα γίνει πλούσιος. Υπάρχουν μουσικοί οι οποίοι έχουν αξιοθαύμαστο ταλέντο και οι οποίοι παραμένουν φτωχοί. Υπάρχουν σιδηρουργοί, ξυλουργοί κ.ο.κ. που έχουν εξαιρετικές μηχανικές δυνατότητες, αλλά οι οποίοι δεν πλουτίζουν, και υπάρχουν έμποροι με καλές γνώσεις συναλλαγής με τους ανθρώπους, οι οποίοι εντούτοις αποτυγχάνουν.
Οι διάφορες γνώσεις είναι εργαλεία. Είναι απαραίτητο να έχει κανείς καλά εργαλεία, αλλά είναι επίσης απαραίτητο τα εργαλεία αυτά να χρησιμοποιηθούν με τον Σωστό Τρόπο. Μπορεί κάποιος να πάρει ένα αιχμηρό πριόνι, ένα αλφάδι, μια καλή πλάνη κ.ο.κ. και να φτιάξει ένα πανέμορφο έπιπλο. Κάποιος άλλος μπορεί να πάρει τα ίδια εργαλεία και να στρωθεί στη δουλειά για να αντιγράψει το κομμάτι, αλλά η παραγωγή του να είναι τσαπατσούλικη. Δεν ξέρει πώς να χρησιμοποιεί καλά εργαλεία με επιτυχημένο τρόπο.
Οι διάφορες γνώσεις του νου σας είναι τα εργαλεία με τα οποία πρέπει να εργαστείτε ώστε να γίνετε πλούσιος. Θα είναι πιο εύκολο για εσάς να επιτύχετε αν ασχοληθείτε με μια εργασία για την οποία είστε καλά εξοπλισμένος με νοητικά εργαλεία.
Γενικά μιλώντας, θα τα καταφέρετε καλύτερα στην εργασία εκείνη που θα αξιοποιήσει τις δυνατότερες γνώσεις σας, σε εκείνη για την οποία είστε «κατάλληλος» εκ φύσεως. Ωστόσο υπάρχουν περιορισμοί και σε αυτή τη δήλωση. Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί το επάγγελμά του ως αμετάκλητα ορισμένο από τις τάσεις με τις οποίες γεννήθηκε.
Μπορείτε να πλουτίσετε σε ΚΑΘΕ επάγγελμα, γιατί ακόμα και αν δεν έχετε το κατάλληλο ταλέντο γι' αυτό, μπορείτε κάλλιστα να το αναπτύξετε. Αυτό σημαίνει απλώς ότι θα χρειαστεί να αναπτύξετε τα εργαλεία σας καθώς θα προχωράτε, αντί να περιορίζεστε στη χρήση αυτών με τα οποία γεννηθήκατε. Θα είναι ασφαλώς ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ για εσάς να επιτύχετε σε ένα επάγγελμα για το οποίο έχετε ήδη ταλέντο, και αρκετά αναπτυγμένο, αλλά ΜΠΟΡΕΙΤΕ να επιτύχετε σε οποιοδήποτε επάγγελμα, γιατί μπορείτε να αναπτύξετε οποιοδήποτε στοιχειώδες ταλέντο και δεν υπάρχει ταλέντο για το οποίο δεν διαθέτετε τουλάχιστον τα στοιχειώδη.
Θα πλουτίσετε πιο εύκολα, όσον αφορά στην προσπάθεια, αν κάνετε αυτό για το οποίο είστε περισσότερο κατάλληλος, αλλά θα γίνετε πλούσιος με πιο ικανοποιητικό τρόπο αν κάνετε αυτό το οποίο ΘΕΛΕΤΕ να κάνετε.
Το να κάνετε αυτό που θέλετε είναι ζωή, και δεν υπάρχει πραγματική ικανοποίηση στη ζωή αν είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε για πάντα κάτι το οποίο δεν μας ευχαριστεί και δεν μπορέσουμε ποτέ να κάνουμε αυτό το οποίο επιθυμούμε. Και είναι σίγουρο ότι μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Η επιθυμία να το κάνετε είναι απόδειξη ότι διαθέτετε τη δύναμη που μπορεί να το υλοποιήσει.
Η επιθυμία είναι εκδήλωση της δύναμης.
Η επιθυμία να παίξετε μουσική είναι η δύναμη που μπορεί να παίξει μουσική και η οποία αναζητά έκφραση και ανάπτυξη. Η επιθυμία για εφεύρεση μηχανικών συσκευών είναι το μηχανικό ταλέντο που αναζητά έκφραση και πεδίο ανάπτυξης.
Όπου δεν υπάρχει δύναμη -είτε αναπτυγμένη είτε ελάχιστα αναπτυγμένη- για να γίνει κάτι, δεν υπάρχει ποτέ επιθυμία να γίνει αυτό το πράγμα. Από την άλλη, όπου υπάρχει ισχυρή επιθυμία να γίνει κάτι, αυτό είναι σίγουρη απόδειξη ότι η δύναμη να το κάνουμε είναι ισχυρή και απλώς χρειάζεται να αναπτυχθεί και να εφαρμοστεί με τον Ορθό Τρόπο.
Φυσικά είναι καλύτερο να επιλέξετε την εργασία για την ο-ποία έχετε το καλύτερα αναπτυγμένο ταλέντο, αλλά αν έχετε μια ισχυρή επιθυμία να ασχοληθείτε με κάποια συγκεκριμένη εργασία, πρέπει να επιλέξετε εκείνη την εργασία ως τον απώτατο σκοπό στον οποίο στοχεύετε.
Μπορείτε να κάνετε αυτό που θέλετε να κάνετε και είναι δικαίωμα και προνόμιο σας να ακολουθήσετε την εργασία ή την ενασχόληση που θα είναι πιο εναρμονισμένη με εσάς και πιο ευχάριστη.
Δεν είστε υποχρεωμένος να κάνετε κάτι που δεν σας αρέσει και δεν πρέπει να το κάνετε παρά μόνο ως μέσο για να φτάσετε στο να κάνετε αυτό που θέλετε.
Αν υπάρχουν παλιά σφάλματα, οι συνέπειες των οποίων σάς έχουν οδηγήσει σε μια ανεπιθύμητη εργασία ή περιβάλλον, ίσως να είστε υποχρεωμένος για κάποιο διάστημα να κάνετε κάτι που δεν σας αρέσει. Μπορείτε, όμως, να βρείτε ευχαρίστηση σε αυτή τη διαδικασία γνωρίζοντας ότι καθιστά εφικτό για εσάς το να καταλήξετε να κάνετε αυτό που πραγματικά θέλετε.
Αν αισθάνεστε ότι δεν ασχολείστε με το κατάλληλο επάγγελμα, μην ενεργείτε πολύ βιαστικά στην προσπάθειά σας να βρείτε κάποιο άλλο. Ο καλύτερος τρόπος, γενικά, για να αλλάξετε εργασία ή περιβάλλον είναι μέσω της ανάπτυξης.
Μη φοβάστε να κάνετε μια ξαφνική ή ριζική αλλαγή αν παρουσιαστεί η ευκαιρία και αισθάνεστε κατόπιν προσεκτικής σκέψης ότι είναι η κατάλληλη ευκαιρία. Ποτέ, όμως, να μην προβαίνετε σε ξαφνικές πράξεις ή ριζικές αλλαγές όταν αμφιβάλλετε για το πόσο σοφό είναι κάτι τέτοιο.  Δεν υπάρχει ποτέ βιασύνη στο δημιουργικό πεδίο και δεν υπάρχει ποτέ έλλειψη ευκαιριών.
Όταν απαλλαγείτε από τον ανταγωνιστικό νου, θα καταλάβετε ότι δεν χρειάζεται ποτέ να ενεργείτε βιαστικά. Κανείς δεν θα σας προλάβει σε αυτό το οποίο επιθυμείτε. Υπάρχουν αρκετά για όλους. Αν κάποιος χώρος είναι πιασμένος, κάποιος άλλος, καλύτερος, θα ανοίξει σύντομα για εσάς στο μέλλον. Υπάρχει άφθονος χρόνος. Όταν έχετε αμφιβολίες, να περιμένετε. Διαλογιστείτε πάνω στο όραμά σας και ενισχύστε την πίστη και την πρόθεσή σας, και οπωσδήποτε, σε περίοδο αμφιβολίας και αναποφασιστικότητας, να καλλιεργείτε την ευγνωμοσύνη.
Το να ξοδέψετε μια-δυο μέρες κάνοντας διαλογισμό στο όραμα αυτού που θέλετε και ευχαριστώντας με ειλικρίνεια για το ότι θα το λάβετε, θα φέρει τον νου σας σε τόσο στενή σχέση με το Υπέρτατο Ον ώστε δεν θα κάνετε λάθος όταν ενεργήσετε.
Υπάρχει ένας νους που γνωρίζει όλα όσα υπάρξουν και μπορείτε να έρθετε σε στενή επαφή με αυτόν τον νου μέσω της πίστης και της πρόθεσης να προοδεύσετε στη ζωή, αρκεί να νιώθετε βαθιά ευγνωμοσύνη.
Τα λάθη προέρχονται από το ότι ενεργείτε βιαστικά ή από το ότι ενεργείτε ορμώμενοι από φόβο ή αμφιβολία, ή ξεχνώντας το Σωστό Κίνητρο, που είναι πληρέστερη ζωή για όλους και λιγότερη για κανέναν.
Καθώς προχωράτε με τον Ορθό Τρόπο, θα αυξάνονται συνεχώς οι ευκαιρίες που θα σας παρουσιάζονται και θα χρειαστεί να είστε πολύ σταθερός στην πίστη και την πρόθεσή σας, και να παραμένετε σε στενή επαφή με τον Νου του Παντός μέσω της ευσεβούς ευγνωμοσύνης.
Να κάνετε όλα όσα μπορείτε με τέλειο τρόπο κάθε μέρα, αλλά να τα κάνετε χωρίς βιασύνη, ανησυχία ή φόβο. Να πηγαίνετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε, αλλά χωρίς βιασύνη.
Θυμηθείτε ότι τη στιγμή που θα αρχίσετε να βιάζεστε, θα σταματήσετε να είστε δημιουργός και θα γίνετε ανταγωνιστής. Ολισθαίνετε στο παλιό επίπεδο.
Όποτε συνειδητοποιείτε ότι βιάζεστε, σταματήστε. Εστιάστε την προσοχή σας στη νοητική εικόνα αυτού το οποίο επιθυμείτε και αρχίστε να ευχαριστείτε για το ότι θα το αποκτήσετε. Η άσκηση ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ δεν μπορεί παρά να δυναμώσει την πίστη σας και να ανανεώσει την πρόθεσή σας.
Κεφάλαιο 14ο -Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Είτε αλλάξετε το επάγγελμά σας είτε όχι, οι πράξεις σας στο παρόν πρέπει να είναι αυτές που ταιριάζουν με την επιχείρηση με την οποία ασχολείστε τώρα.
Μπορείτε να ασχοληθείτε με το επάγγελμα που θέλετε κάνοντας δημιουργική χρήση της εργασίας στην οποία είστε ήδη εδραιωμένος και διεκπεραιώνοντας την καθημερινή σας εργασία με τον Ορθό Τρόπο.
Και στον βαθμό που η εργασία σας έχει σχέση με τους άλλους ανθρώπους, είτε προσωπικά είτε γραπτά, η σκέψη-κλειδί όλων των προσπαθειών σας πρέπει να είναι να μεταδοθεί στον νου τους η εντύπωση της ανάπτυξης, της αναβάθμισης.
Η ανάπτυξη είναι αυτό που επιζητούν όλοι οι άντρες και οι γυναίκες, είναι η ορμή της Άμορφης Νοημοσύνης εντός τους, που επιζητά πληρέστερη έκφραση.
Η επιθυμία για ανάπτυξη είναι εγγενής στο σύνολο της φύσης. Είναι η θεμελιώδης ορμή του σύμπαντος. Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα βασίζεται στην επιθυμία για βελτίωση. Οι άνθρωποι αναζητούν περισσότερο φαγητό, περισσότερα ρούχα, καλύτερο καταφύγιο, μεγαλύτερη πολυτέλεια, περισσότερη ομορφιά, περισσότερη γνώση, μεγαλύτερη απόλαυση - αναβάθμιση σε όλους τους τομείς, πληρέστερη ζωή.
Κάθε έμβιο υπόκειται στην αναγκαιότητα για διαρκή πρόοδο. Όπου παύει η ανάπτυξη της ζωής, η διάλυση και ο θάνατος εγκαθίστανται αμέσως.
Ο άνθρωπος το γνωρίζει αυτό ενστικτωδώς, εξ ου και ζητά συνεχώς περισσότερα. Αυτός ο νόμος της διαρκούς αύξησης διατυπώθηκε από τον Ιησού στην παραβολή των ταλάντων. Μόνο εκείνοι που κερδίζουν περισσότερα διατηρούν κάποια. Από αυτόν που δεν κέρδισε τίποτα περισσότερο θα αφαιρεθούν ακόμα και αυτά που είχε.
Η φυσιολογική επιθυμία για αυξημένο πλούτο δεν είναι κακό ή επιλήψιμο πράγμα. Είναι απλώς η επιθυμία για ζωή με μεγαλύτερη αφθονία` είναι φιλοδοξία.
Και επειδή είναι το βαθύτερο ένστικτο της φύσης τους, όλοι οι άντρες και οι γυναίκες προσελκύονται από όποιον μπορεί να τους δώσει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα αγαθά της ζωής.
Ακολουθώντας τον Ορθό Τρόπο, όπως περιγράφηκε στις προηγούμενες σελίδες, θα πετύχετε διαρκή ανάπτυξη για τον εαυτό σας, και θα τη μεταδώσετε σε όλους αυτούς με τους οποίους συναλλάσσεστε.
Είστε ένα δημιουργικό κέντρο, από το οποίο απορρέει ανάπτυξη για όλους.
Να είστε σίγουροι γι' αυτό και να μεταδίδετε τη βεβαιότητα του γεγονότος σε κάθε άντρα ή γυναίκα και παιδί με τους οποίους έρχεστε σε επαφή. Όσο μικρή και αν είναι η συναλλαγή, ακόμα και αν πρόκειται απλώς για την πώληση ενός γλυκού σε ένα παιδάκι, μεταδώστε τη σκέψη της ανάπτυξης και διασφαλίστε ότι στον πελάτη έχει εντυπωθεί η σκέψη αυτή.
Μεταδώστε την εντύπωση της προόδου σε κάθε τι που κάνετε, ώστε στον νου όλων των ανθρώπων να εντυπωθεί ότι είστε ένας Άνθρωπος που Προοδεύει και ότι προωθείτε και όλους όσοι συναλλάσσονται μαζί σας. Ακόμα και στους ανθρώπους τους οποίους συναντάτε σε κοινωνικό επίπεδο -χωρίς σκέψη για εργασία, και στους οποίους δεν προσπαθείτε να πουλήσετε τίποτα- μεταδώστε τους τη σκέψη της ανάπτυξης.
Μπορείτε να μεταδώσετε αυτή την εντύπωση διατηρώντας την αμετακίνητη πίστη ότι εσείς βρίσκεστε στον Δρόμο της- Ανάπτυξης και αφήνοντας αυτήν την πίστη να εμπνεύσει και να εμποτίσει κάθε πράξη.
Κάντε οτιδήποτε κάνετε με τη σταθερή πεποίθηση ότι είστε μια προσωπικότητα που αναπτύσσεται και ότι μεταδίδετε πρόοδο σε όλους.
Αισθανθείτε ότι πλουτίζετε και ότι, καθώς γίνεται αυτό, κάνετε και άλλους ανθρώπους πλούσιους και μεταδίδετε οφέλη σε όλους.
Μην καυχιέστε ή περηφανεύεστε για την επιτυχία σας, ούτε να μιλάτε γι' αυτήν χωρίς να χρειάζεται. Η αληθινή πίστη δεν έχει ποτέ ανάγκη από κομπασμούς.
Όπου συναντήσετε ένα άτομο που κομπάζει, θα βρείτε κάποιον που, κατά βάθος, νιώθει αμφιβολίες και φόβο. Απλώς αισθανθείτε την πίστη και αφήστε την να εργαστεί σε κάθε συναλλαγή. Αφήστε κάθε πράξη και ύφος και ματιά να εκφράσει την ήρεμη διαβεβαίωση ότι πλουτίζετε, ότι είστε ήδη πλούσιος. Οι λέξεις δεν θα είναι απαραίτητες για να μεταφέρετε αυτό το αίσθημα στους άλλους, θα νιώθουν την αίσθηση της ανάπτυξης, της αύξησης όταν βρίσκονται κοντά σας και θα θέλουν συνεχώς να βρίσκονται δίπλα σας.
Πρέπει να δημιουργήσετε τέτοιες εντυπώσεις στους άλλους ώστε να αισθανθούν ότι, σχετιζόμενοι μαζί σας, θα διασφαλίσουν αύξηση και για τον εαυτό τους. Φροντίστε να τους δώσετε περισσότερα σε χρηστική αξία από την αξία αγοράς που θα πάρετε από αυτούς.
Αν περηφανεύεστε ειλικρινά όταν το κάνετε αυτό και το γνωστοποιείτε σε όλους, δεν θα σας λείπουν ποτέ οι πελάτες. Οι άνθρωποι θα πάνε εκεί που θα τους δοθεί αύξηση και το Υπέρτατο Ον, που επιθυμεί αύξηση σε όλα και γνωρίζει τα πάντα, θα κινήσει προς το μέρος σας άντρες και γυναίκες που δεν έχουν ακούσει ποτέ για εσάς. Η εργασία σας θα αναπτυχθεί γρήγορα και θα εκπλαγείτε από τα απροσδόκητα οφέλη που θα αποκομίσετε. Από μέρα σε μέρα, θα είστε σε θέση να κάνετε μεγαλύτερους συνδυασμούς, να διασφαλίζετε σημαντικότερα πλεονεκτήματα και να συνεχίσετε σε ένα πιο ευχάριστο επάγγελμα, αν αυτό θέλετε.
Αλλά κάνοντάς τα αυτά, δεν πρέπει ποτέ να βγάλετε από τον νου σας το όραμα αυτού το οποίο επιθυμείτε ή την πίστη και την πρόθεσή σας να αποκτήσετε αυτό που θέλετε.
Σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να σας δώσω μερικές συμβουλές όσον αφορά στα κίνητρα.
Να προσέχετε τον ύπουλο πειρασμό να αναζητάτε δύναμη πάνω στους άλλους.
Τίποτα δεν είναι τόσο ευχάριστο για τον αδιαμόρφωτο ή μερικώς αναπτυγμένο νου, όσο η άσκηση δύναμης και κυριαρχίας στους άλλους. Η επιθυμία διακυβέρνησης χάριν εγωιστικής ευαρέσκειας έχει υπάρξει η κατάρα του κόσμου. Για αμέτρητα χρόνια, βασιλείς και άρχοντες έχουν μουσκέψει τη γη με αίμα στο πλαίσιο των μαχών τους για επέκταση της κυριαρχίας τους` και αυτό όχι για να βελτιώσουν τη ζωή για όλους, αλλά για να αποκτήσουν μεγαλύτερη δύναμη για τον εαυτό τους.
Σήμερα, το βασικό κίνητρο στον κόσμο των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας παραμένει το ίδιο. Οι άνδρες παρατάσσουν τον στρατό των δολαρίων τους και λεηλατούν τη ζωή και την καρδιά εκατομμυρίων στον ίδιο παρανοϊκό αγώνα για δύναμη πάνω στους άλλους. Οι βασιλείς του εμπορίου, όπως οι βασιλείς της πολιτικής, εμπνέονται από τη λαχτάρα για δύναμη.
Ο Ιησούς διέκρινε σε αυτή την επιθυμία για κυριαρχία την κινητήρια ορμή του κακού κόσμου που Εκείνος επιθυμούσε να ανατρέψει. Διαβάστε το εικοστό τρίτο κεφάλαιο του Ματθαίου και δείτε πώς βλέπει τη λαχτάρα των Φαρισαίων να τους αποκαλούν «Διδασκάλους», να κάθονται στις ανώτερες θέσεις, να κυριαρχούν πάνω στους άλλους και να εναποθέτουν φορτία στις ράχες των λιγότερο τυχερών. Παρατηρήστε πώς συγκρίνει αυτή τη λαχτάρα για κυριαρχία με την αδελφική αναζήτηση του Κοινού Καλού στην οποία καλεί τους μαθητές Του.
Προσέξτε τον πειρασμό να αναζητήσετε εξουσία, να γίνετε «Διδάσκαλος», να θεωρηθείτε ως κάποιος που είναι πάνω από το κοπάδι, να εντυπωσιάσετε τους άλλους μέσω της επίδειξης πλούτου κ.ο.κ.        
Ο νους που επιζητά κυριαρχία πάνω στους άλλους είναι ο ανταγωνιστικός νους, και ο ανταγωνιστικός νους δεν είναι ο δημιουργικός νους. Προκειμένου να κυριαρχείτε στο περιβάλλον και στη μοίρα σας, δεν είναι καθόλου απαραίτητο να κυριαρχείτε πάνω στους συνανθρώπους σας. Πράγματι, όταν υποκύψετε στην εγκόσμια πάλη για υψηλά αξιώματα, αρχίζει να σας κατακτά η μοίρα και το περιβάλλον, και το να γίνετε πλούσιος γίνεται ζήτημα τύχης και εικασίας.
Να προσέχετε τον ανταγωνιστικό νου! Δεν μπορεί να διατυπωθεί καλύτερη δήλωση της αρχής της δημιουργικής πράξης από την αγαπημένη διακήρυξη του Jones του Τολέντο  που ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «ο Χρυσός Κανόνας»: «Αυτό που θέλω για τον εαυτό μου, το θέλω για όλους».
Σ.τ.μ Ο Samuel «Golden Rule» Jones ήταν Ουαλός μετανάστης που πλούτισε χάρη στις πετρελαιοπηγές του Οχάιο. Ο Jones βίωσε μία θρησκευτική αφύπνιση το 1894, την οποία κοινοποίησε αναρτώντας μία ταμπέλα στον τοίχο του εργοστασίου του: «Όλα όσα θέλετε να σας κάνουν οι άνθρωποι να κάνετε κι εσείς εις αυτούς» (Ματθαίος, ζ' 12). Αυτός ήταν ο χρυσός κανόνας του. Ο Jones κατήργησε τους εργασιακούς κανόνες και τα ωράρια και καθιέρωσε τη διανομή των κερδών, τις πληρωμένες διακοπές, την οκτάωρη εργασία και τα ετήσια μπόνους! Εκλέχτηκε δήμαρχος του Τολέντο των ΗΠΑ το 1897 και παρέμεινε δήμαρχος μέχρι τον θάνατό του, το 1904 (Σ.τ.Ε.).
Κεφάλαιο 15ο -Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΕΙ
Αυτά που είπα στο προηγούμενο κεφάλαιο ισχύουν τόσο για τον ελεύθερο επαγγελματία και τον μισθωτό όσο και για όποιον ασχολείται με εμπορικές επιχειρήσεις.
Είτε είστε γιατρός, δάσκαλος ή κληρικός, αν μπορείτε να συνεισφέρετε στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της ζωής των άλλων ανθρώπων και να τους κάνετε να συνειδητοποιήσουν αυτό το γεγονός, τότε θα τους προσελκύετε και θα γίνετε πλούσιος. Ο γιατρός που οραματίζεται τον εαυτό του ως σπουδαίο και επιτυχημένο θεραπευτή, και που εργάζεται προς την απόλυτη πραγματοποίηση αυτού του οράματος με πίστη και εμπιστοσύνη, όπως περιγράφηκε στα προηγούμενα κεφάλαια, θα έρθει σε τόσο στενή επαφή με την Πηγή της Ζωής ώστε θα αποκτήσει πρωτοφανή επιτυχία. Οι ασθενείς κυριολεκτικά θα συρρέουν σε αυτόν.
Κανείς δεν έχει περισσότερες ευκαιρίες να έχει αποτελέσματα από τη διδασκαλία αυτού του βιβλίου από όποιον ασκεί την ιατρική. Δεν έχει σημασία σε ποια σχολή ιατρικής μπορεί να ανήκει, επειδή η αρχή της θεραπείας είναι κοινή σε όλες και μπορούν να την κατακτήσουν όλοι εξίσου. Στον τομέα της ιατρικής, ο Άνθρωπος που Προοδεύει, ο οποίος διατηρεί μια σαφή νοητική εικόνα του εαυτού του ως επιτυχημένου και ο οποίος υπακούει στους νόμους της πίστης της πρόθεσης και της ευγνωμοσύνης, θα θεραπεύει κάθε ιάσιμη περίπτωση που αναλαμβάνει, ανεξάρτητα από τα φάρμακα που θα χρησιμοποιεί.
Στο πεδίο της θρησκείας, ο κόσμος ζητά επιτακτικά έναν ιερέα που να μπορεί να διδάξει το ακροατήριό του σχετικά με την πραγματική επιστήμη τού να ζούμε με αφθονία. Αυτός που έχει κατακτήσει τις λεπτομέρειες της επιστήμης της αφθονίας, μαζί με τις συναφείς επιστήμες τού ευ ζην, τού να είναι σπουδαίος και να κερδίζει αγάπη, και ο οποίος διδάσκει αυτές τις λεπτομέρειες από τον άμβωνα, δεν θα μείνει ποτέ χωρίς εκκλησίασμα. Αυτό είναι το ευαγγέλιο που χρειάζεται ο κόσμος. Αυτό θα προσφέρει ανάπτυξη της ζωής και οι άνθρωποι θα το ακούνε με χαρά, και θα προσφέρουν φιλελεύθερη στήριξη στον άνθρωπο που θα τους το φέρει.
Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια απόδειξη της επιστήμης της ζωής από τον άμβωνα. Θέλουμε κήρυκες που δεν θα λένε απλώς πώς αλλά οι οποίοι αυτοπροσώπως θα μας δείχνουν πώς. Χρειαζόμαστε έναν κήρυκα που θα είναι ο ίδιος πλούσιος, υγιής, σπουδαίος και αγαπητός, για να μας διδάξει πώς να αποκτήσουμε αυτά τα πράγματα. Και όταν έρθει, θα βρει ένα πολυάριθμο και πιστό ακροατήριο.
Το ίδιο ισχύει και για τον δάσκαλο που μπορεί να εμπνεύσει στα παιδιά την πίστη και την πρόθεση της ζωής της προόδου. Αυτός ποτέ δεν θα μείνει «άνεργος». Και κάθε δάσκαλος που έχει αυτή την πίστη και την πρόθεση μπορεί να τα μεταδώσει στους μαθητές του. Δεν μπορεί να αποφύγει το να τα μεταδώσει αν αποτελούν μέρος της δικής του ζωής και πρακτικής.
Αυτό που ισχύει για τον δάσκαλο, τον κήρυκα και τον γιατρό, ισχύει για τον δικηγόρο, τον οδοντίατρο, τον μεσίτη, τον ασφαλιστή - για όλους.
Ο συνδυασμός νοητικής και προσωπικής δράσης που έχω περιγράψει είναι αλάνθαστος. Δεν μπορεί να αποτύχει. Κάθε άντρας και γυναίκα που ακολουθεί αυτές τις οδηγίες σταθερά, με επιμονή και κατά γράμμα, θα γίνει πλούσιος. Ο νόμος της Ανάπτυξης της Ζωής είναι τόσο μαθηματικά βέβαιος στη λειτουργία του όσο και ο νόμος της βαρύτητας. Το να γίνει κανείς πλούσιος είναι μια πραγματική επιστήμη.
Ο μισθωτός θα ανακαλύψει ότι αυτό ισχύει για την περίπτωσή του, όσο και για τις άλλες που προαναφέρθηκαν. Μην αισθάνεστε ότι δεν έχετε καμία πιθανότητα να γίνετε πλούσιος επειδή εργάζεστε σε έναν τομέα όπου δεν υπάρχει ορατή ευκαιρία προόδου, όπου οι μισθοί είναι μικροί και το κόστος της ζωής υψηλό. Διαμορφώστε τη σαφή νοητική εικόνα αυτού που θέλετε, και αρχίστε να ενεργείτε με πίστη και πρόθεση.
Κάντε ό,τι μπορείτε να κάνετε, κάθε μέρα, και κάντε το κάθε τι με έναν τέλεια επιτυχημένο τρόπο. Εμποτίστε με τη δύναμη της επιτυχίας και την πρόθεση να γίνετε πλούσιος κάθε σας πράξη.
Αλλά μην το κάνετε αυτό απλώς με την ιδέα να κολακέψετε τον εργοδότη σας, με την ελπίδα ότι αυτός ή οι ανώτεροι σας θα δουν την καλή εργασία σας και θα σας δώσουν προαγωγή. Δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνουν κάτι τέτοιο.
Ο άνθρωπος που είναι απλώς «καλός» εργάτης, καλύπτοντας τη θέση του και αξιοποιώντας στο έπακρον τις δυνατότητές του, και είναι ικανοποιημένος με αυτό, είναι πολύτιμος, για τον εργοδότη του και δεν είναι προς όφελος του εργοδότη του να τον προάγει. Αξίζει περισσότερο εκεί όπου βρίσκεται.
Για να διασφαλίσετε την πρόοδό σας χρειάζεται κάτι περισσότερο από το να είστε πολύ καλός για τη θέση σας.
Ο άνθρωπος που θα προοδεύσει σίγουρα είναι αυτός που καλύπτει με το παραπάνω τη θέση του, που υπερτερεί σε δυναμικό, και ο οποίος έχει μια σαφή αντίληψη αυτού που θέλει να γίνει. Αυτός που γνωρίζει ότι μπορεί να γίνει ό,τι θέλει και ο οποίος είναι αποφασισμένος να ΓΙΝΕΙ αυτό που θέλει να γίνει.
Μην προσπαθείτε να υπερκαλύψετε την τωρινή σας θέση με την οπτική να ικανοποιήσετε τον εργοδότη σας. Κάντε το με την ιδέα ότι με αυτόν τον τρόπο προοδεύετε. Διατηρήστε την πίστη και την πρόθεση της αύξησης κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας, μετά την εργασία και πριν την εργασία. Διατηρήστε την με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε πρόσωπο που έρχεται σε επαφή μαζί σας, είτε προϊστάμενος, συνάδελφος ή κοινωνικός γνωστός, να αισθάνεται τη δύναμη της πρόθεσης να ακτινοβολεί από εσάς, έτσι ώστε όλοι να αποκτήσουν την αίσθηση της προόδου και της αύξησης που αποπνέετε. Οι άνθρωποι θα έλκονται από εσάς και αν δεν υπάρχει δυνατότητα προόδου στην τωρινή εργασία σας, σύντομα θα εμφανιστεί μια ευκαιρία για μια καινούργια δουλειά.
Υπάρχει μια Δύναμη που πάντα παρουσιάζει ευκαιρίες στον Άνθρωπο που Προοδεύει, ο οποίος κινείται σύμφωνα με τον νόμο που περιγράφεται σε αυτό το βιβλίο.
Ο Θεός θα σας βοηθήσει οπωσδήποτε αν ενεργείτε με τον Ορθό Τρόπο. Πρέπει να το κάνει, γιατί με αυτόν τον τρόπο βοηθά και τον Εαυτό του.
Δεν υπάρχει τίποτα στις περιστάσεις της ζωής σας ή στην κατάσταση της βιομηχανίας που να μπορεί να σας κρατήσει καθηλωμένο. Αν δεν μπορείτε να πλουτίσετε εργαζόμενος για τη βιομηχανία χάλυβα, μπορείτε να πλουτίσετε σε μια φάρμα δέκα στρεμμάτων, και αν αρχίσετε να κινείστε βάσει αυτού του Ορθού Τρόπου, θα δραπετεύσετε αναμφίβολα από τα «νύχια» της βιομηχανίας χάλυβα και θα βρεθείτε στη φάρμα ή οπουδήποτε αλλού θέλετε να βρεθείτε. Αν μερικές χιλιάδες από τους εργάτες της ενεργούσαν σύμφωνα με τον Ορθό Τρόπο, η βιομηχανία χάλυβα σύντομα θα βρισκόταν σε κακή θέση, θα αναγκαζόταν να δώσει στους εργάτες της περισσότερες ευκαιρίες, αλλιώς θα οδηγούνταν στην καταστροφή. Κανείς δεν χρειάζεται να εργάζεται για ένα τραστ. Τα τραστ μπορούν να κρατήσουν τους ανθρώπους εγκλωβισμένους σε μια ανέλπιδα κατάσταση μόνο όσο υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι πολύ αδαείς για να γνωρίζουν την επιστήμη της αφθονίας, ή πολύ διανοητικά οκνηροί για να την εφαρμόσουν.
Αρχίστε αυτόν τον τρόπο σκέψης και δράσης, και η πίστη και η πρόθεσή σας θα σας διευκολύνουν να διακρίνετε άμεσα κάθε ευκαιρία βελτίωσης της κατάστασής σας.
Τέτοιες ευκαιρίες θα έρθουν γρήγορα, γιατί το Υπέρτατο Ον, που εργάζεται στο Παν και εργάζεται για εσάς, θα τις παρουσιάσει μπροστά σας.
Μην περιμένετε για μια ευκαιρία να γίνετε όλα όσα θέλετε. Όταν παρουσιαστεί μια ευκαιρία να γίνετε κάτι περισσότερο από ό,τι είστε τώρα και αισθάνεστε κάτι να σας παρακινεί, αρπάξτε την. Θα είναι το πρώτο βήμα για μια μεγαλύτερη ευκαιρία.
Δεν υπάρχει στο σύμπαν τίποτα που να θεωρείται έλλειψη ευκαιριών για τον άνθρωπο που ζει τη ζωή της προόδου.
Είναι έμφυτο στη δομή του σύμπαντος ότι όλα τα πράγματα θα είναι υπέρ αυτού του ανθρώπου και θα συνεργάζονται για το δικό του καλό. Και σίγουρα θα γίνει πλούσιος αν ενεργεί και σκέφτεται με τον Ορθό Τρόπο. Οπότε ακόμα και αν είστε εργάτης, μελετήστε αυτό το βιβλίο με μεγάλη προσοχή και μπείτε με εμπιστοσύνη στην πορεία της δράσης που συνιστά. Δεν υπάρχει δυνατότητα αποτυχίας.
Κεφάλαιο 16ο -ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Πολλοί άνθρωποι θα χλευάσουν την ιδέα ότι υπάρχει μια πραγματική επιστήμη της αφθονίας. Διατηρώντας την εντύπωση ότι η ποσότητα πλούτου είναι περιορισμένη, θα επιμένουν ότι οι κοινωνικοί και κυβερνητικοί θεσμοί πρέπει να αλλάξουν πριν οποιοσδήποτε μεγάλος αριθμός ανθρώπων μπορέσει να αποκτήσει μια τέτοια ικανότητα.
Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.
Είναι αλήθεια ότι οι υπάρχουσες κυβερνήσεις κρατούν τις μάζες έρμαιο της φτώχιας, αλλά αυτό γίνεται επειδή οι μάζες δεν σκέφτονται και δεν ενεργούν με τον Ορθό Τρόπο.
Αν οι μάζες αρχίσουν να κινούνται προς τα εμπρός, όπως προτείνει αυτό το βιβλίο, ούτε οι κυβερνήσεις ούτε τα βιομηχανικά συστήματα θα μπορούν να τις ελέγξουν. Όλα τα συστήματα θα πρέπει να τροποποιηθούν για να συμβαδίσουν με αυτήν την κίνηση προς τα εμπρός.
Αν οι άνθρωποι διακατέχονται από έναν Νου που Προοδεύει, έχουν την Πίστη ότι μπορούν να γίνουν πλούσιοι και να προοδεύσουν με τη σταθερή πρόθεση να πλουτίσουν, τίποτα δεν μπορεί να τους εγκλωβίσει στη φτώχια.
Κάθε άνθρωπος, ανά πάσα στιγμή και υπό οποιαδήποτε κυβέρνηση, μπορεί να ακολουθήσει τον Ορθό Τρόπο και να πλουτίσει. Όταν ένας μεγάλος αριθμός ατόμων το κάνει αυτό κάτω από οποιαδήποτε κυβέρνηση, τότε το σύστημα αναγκαστικά θα τροποποιηθεί ώστε να ανοίξει ο δρόμος και για άλλους.
Όσο περισσότεροι άνθρωποι πλουτίζουν στο ανταγωνιστικό επίπεδο, τόσο το χειρότερο για τους άλλους. Όσο περισσότεροι πλουτίζουν στο δημιουργικό επίπεδο, τόσο το καλύτερο για τους άλλους.
Η οικονομική σωτηρία των μαζών μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων ακολουθήσει την επιστημονική μέθοδο που περιγράφηκε σε αυτό το βιβλίο και αποκτήσει πλούτη. Αυτοί θα δείξουν τον δρόμο και σε άλλους, και θα τους εμπνεύσουν με μια επιθυμία για πραγματική ζωή, με την πίστη ότι μπορεί να επιτευχθεί και με την πρόθεση να επιτευχθεί.
Προς το παρόν, ωστόσο, είναι αρκετό να ξέρουμε ότι ούτε η κυβέρνηση υπό την οποία ζείτε ούτε το καπιταλιστικό ή ανταγωνιστικό σύστημα της βιομηχανίας είναι σε θέση να σας εμποδίσουν να γίνετε πλούσιοι. Όταν μπείτε στο δημιουργικό επίπεδο σκέψης, θα υπερβείτε όλα αυτά τα πράγματα και θα γίνετε πολίτης ενός άλλου βασιλείου.
Αλλά να θυμάστε ότι η σκέψη σας πρέπει να παραμένει στο δημιουργικό επίπεδο. Δεν πρέπει ούτε για ένα λεπτό να προδοθείτε ώστε να θεωρείτε τους πόρους ως περιορισμένους ή να ενεργείτε στο ηθικό επίπεδο του ανταγωνισμού.
Όταν υποκύπτετε στους παλιούς τρόπους σκέψης, να διορθώνετε αμέσως τον εαυτό σας, γιατί όταν έχετε ανταγωνιστικό νου, έχετε χάσει τη συνεργασία του Νου του Παντός.
Μη χάνετε χρόνο προγραμματίζοντας πώς θα αντιμετωπίσετε πιθανές έκτακτες καταστάσεις στο μέλλον. Δώστε μόνο προσοχή στις απαραίτητες τακτικές και μεθόδους που μπορεί να επηρεάσουν τις πράξεις σας στο παρόν. Αυτό που πρέπει να σας απασχολεί είναι το να κάνετε τις εργασίες του παρόντος με έναν απόλυτα επιτυχημένο τρόπο, και όχι οι έκτακτες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν την επομένη. Αυτές μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε όταν έρθουν.
Μην ασχολείστε με ερωτήματα σχετικά με το πώς θα υπερβείτε εμπόδια που μπορεί να προκύψουν στον επαγγελματικό σας ορίζοντα, εκτός και αν μπορείτε να δείτε καθαρά ότι η πορεία σας πρέπει να αλλάξει σήμερα, προκειμένου να τα αποφύγετε.
Όσο τρομακτικό και αν φαίνεται ένα εμπόδιο από απόσταση, θα διαπιστώσετε ότι αν συνεχίσετε να ενεργείτε με τον Ορθό Τρόπο, θα εξαφανιστεί καθώς το πλησιάζετε ή θα εμφανιστεί ένας δρόμος πάνω, μέσα ή γύρω από αυτό.
Κανένας δυνατός συνδυασμός περιστάσεων δεν μπορεί να υπερνικήσει έναν άντρα ή μια γυναίκα που επιδιώκει να πλουτίσει μέσω αυστηρά επιστημονικής μεθόδου. Κανένας άντρας ή γυναίκα που υπακούει στον νόμο που αναπτύσσεται σε αυτό το βιβλίο δεν μπορεί να μη γίνει πλούσιος, όπως και όποιος πολλαπλασιάσει το δύο επί το δύο θα έχει οπωσδήποτε τέσσερα.
Να μην υποκύπτετε σε ανήσυχες σκέψεις για πιθανές καταστροφές, εμπόδια, πανικό ή μη ευνοϊκούς συνδυασμούς περιστάσεων. Η κατάλληλη στιγμή για να αντιμετωπίσετε τέτοια πράγματα είναι όταν παρουσιαστούν μπροστά σας στο άμεσο παρόν. Και τότε θα ανακαλύψετε ότι κάθε δυσκολία εμπεριέχει τα μέσα για την υπέρβασή της.
Να προσέχετε τα λόγια σας. Ποτέ να μη μιλάτε για τον εαυτό σας, για τις υποθέσεις σας ή για οτιδήποτε άλλο με αποθαρρυμένο ή αποθαρρυντικό τρόπο.
Ποτέ να μη δέχεστε την πιθανότητα αποτυχίας, ούτε να μιλάτε με τρόπο που να οδηγεί στην αποτυχία ως πιθανότητα.
Ποτέ να μη μιλάτε για δύσκολες εποχές ή για αμφίβολες επαγγελματικές συνθήκες. Οι καιροί μπορεί να είναι δύσκολοι και οι επιχειρήσεις αμφίβολες για όσους βρίσκονται στο ανταγωνιστικό επίπεδο, αλλά αυτό δεν θα ισχύει για εσάς. Εσείς μπορείτε να δημιουργήσετε ό,τι θέλετε και είστε υπεράνω του φόβου.
Όταν οι άλλοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες και φτώχια στην εργασία, εσείς θα συναντάτε τις σημαντικότερες ευκαιρίες σας.
Εκπαιδεύατε τον εαυτό σας να σκέφτεται και να αντιμετωπίζει τον κόσμο ως κάτι που Εξελίσσεται, που αναπτύσσεται, και να θεωρείτε το φαινομενικά κακό σαν να είναι μόνο αυτό που δεν έχει αναπτυχθεί. Πάντα να μιλάτε με όρους προόδου. Αν κάνετε κάτι άλλο, είναι σαν να αρνείστε την πίστη σας, και το να αρνείστε την πίστη σας είναι σαν να τη χάνετε.
Ποτέ μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να αισθανθεί απογοήτευση. Ίσως να περιμένετε να έχετε κάτι συγκεκριμένο σε μια δεδομένη στιγμή και να μην το αποκτήσετε τη δεδομένη στιγμή, και αυτό να σας φανεί ως αποτυχία.
Αλλά αν διατηρείτε την πίστη σας, θα ανακαλύψετε ότι η αποτυχία είναι απλώς φαινομενική.
Εξακολουθήστε να ενεργείτε με τον Ορθό Τρόπο, και ακόμα και αν δεν αποκτήσετε αυτό που θέλετε, θα αποκτήσετε κάτι πολύ καλύτερο και θα διαπιστώσετε ότι η φαινομενική Αποτυχία στην πραγματικότητα ήταν μια μεγάλη επιτυχία.
Ένας μαθητής αυτής της επιστήμης είχε αποφασίσει να κάνει έναν συγκεκριμένο επιχειρηματικό συνδυασμό που τη δεδομένη στιγμή του φάνηκε πολύ επιθυμητός, και εργάστηκε για αρκετές εβδομάδες για να τον επιτύχει. Όταν ήρθε η κρίσιμη στιγμή, το πράγμα απέτυχε με έναν απολύτως ανεξήγητο τρόπο. Ήταν λες και μια αόρατη επιρροή δρούσε μυστικά εναντίον του. Δεν απογοητεύθηκε. Αντιθέτως. Ευχαρίστησε τον Θεό που η επιθυμία του ανατράπηκε και συνέχισε με έναν νου γεμάτο ευγνωμοσύνη. Σε μερικές εβδομάδες του παρουσιάστηκε μια ευκαιρία πολύ καλύτερη από την πρώτη και διαπίστωσε ότι ένας Νους που ήξερε περισσότερα από εκείνον τον είχε εμποδίσει να χάσει το μεγαλύτερο καλό, εμπλεκόμενος με το μικρότερο.
Με αυτό τον τρόπο θα λειτουργεί υπέρ σας κάθε φαινομενική αποτυχία, αρκεί να διατηρείτε την πίστη σας, να εμμένετε στην πρόθεσή σας, να έχετε ευγνωμοσύνη και να κάνετε, κάθε μέρα, ό,τι μπορεί να γίνει εκείνη τη μέρα, επιτελώντας κάθε πράξη με απόλυτα επιτυχημένο τρόπο.
Όταν έχετε μια αποτυχία, αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχετε ζητήσει αρκετά. Συνεχίστε, και ένα αγαθό σημαντικότερο από αυτό που επιδιώκατε θα έρθει σίγουρα σε εσάς.  Να το θυμάστε αυτό.
Αιτία της αποτυχίας σας δεν θα είναι το ότι δεν έχετε το απαραίτητο ταλέντο να κάνετε αυτό που θέλετε. Αν συνεχίσετε όπως σας έχω υποδείξει, θα αναπτύξετε κάθε ταλέντο που είναι απαραίτητο για την επιτέλεση του έργου σας.
Αυτό το βιβλίο δεν ασχολείται με την επιστήμη της καλλιέργειας ταλέντων, αλλά αυτό είναι κάτι τόσο σίγουρο και απλό όσο η διαδικασία του πλούτου.
Ωστόσο, μη διστάζετε ή αμφιταλαντεύεστε από φόβο ότι όταν φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο σημείο, θα αποτύχετε λόγω έλλειψης ικανότητας. Συνεχίστε και όταν φτάσετε σε αυτό το σημείο, η ικανότητα θα σας δοθεί. Η ίδια πηγή της Δυνατότητας που επέτρεψε στον αμαθή Λίνκολν να κάνει το σημαντικότερο κυβερνητικό έργο που έγινε ποτέ από έναν μόνο άνθρωπο είναι ανοιχτή και για εσάς. Μπορείτε να αντλήσετε από όλους τους νόες για σοφία, την οποία θα χρησιμοποιήσετε για να αντιμετωπίσετε τις ευθύνες που θα αναλάβετε. Συνεχίστε με ακλόνητη πίστη.
Μελετήστε αυτό το βιβλίο. Κάντε το σταθερό σύντροφο σας μέχρι να εμπεδώσετε τις ιδέες που περιέχονται σε αυτό. Ενώ εδραιώνεστε σταθερά σε αυτή την πίστη, καλό θα είναι να αποσυρθείτε από τις διασκεδάσεις και τις απολαύσεις, και να μείνετε μακριά από μέρη όπου ιδέες αντίθετες σε αυτές προωθούνται με διαλέξεις ή κηρύγματα. Μη διαβάζετε απαισιόδοξα κείμενα ούτε να εμπλέκεστε σε συζητήσεις για το θέμα. Να διαβάζετε λίγα πράγματα, εκτός από τους συγγραφείς που αναφέρθηκαν στον Πρόλογο. Να περνάτε τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο σας αναλογιζόμενοι το όραμά σας, καλλιεργώντας την ευγνωμοσύνη και διαβάζοντας αυτό το βιβλίο. Περιέχει όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για την επιστήμη της αφθονίας, και θα βρείτε όλα τα απαραίτητα συνοψισμένα στο επόμενο κεφάλαιο.
Κεφάλαιο 17ο -ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ
Υπάρχει μια νοητική ύλη από την οποία είναι φτιαγμένα τα πάντα, και η οποία, στην πρωταρχική της κατάσταση, διαπερνά και γεμίζει τα ενδιάμεσα διαστήματα του σύμπαντος.
Μια σκέψη σε αυτή την ύλη, παράγει το αντικείμενο την εικόνα του οποίου δημιουργεί η σκέψη.
Ο άνθρωπος μπορεί να σχηματίσει πράγματα στην σκέψη του και εντυπώνοντας τη σκέψη του στην άμορφη ουσία μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία αυτού το οποίο σκέφτεται.
Για να γίνει αυτό, ο άνθρωπος πρέπει να περάσει από τον ανταγωνιστικό στον δημιουργικό νου, αλλιώς δεν μπορεί να είναι εναρμονισμένος με την Άμορφη Νοημοσύνη, που είναι πάντα δημιουργική και ποτέ ανταγωνιστική στο πνεύμα.
Ο άνθρωπος μπορεί να έρθει σε πλήρη αρμονία με την Άμορφη Ουσία νιώθοντας ζωντανή και ειλικρινή ευγνωμοσύνη για τις ευλογίες που του προσφέρει, Η ευγνωμοσύνη ενώνει τον νου του ανθρώπου με τη νοημοσύνη της Ουσίας, έτσι ώστε οι σκέψεις του ανθρώπου γίνονται δεκτές από το Άμορφο. Ο άνθρωπος μπορεί να παραμείνει στο δημιουργικό επίπεδο μόνο αν ενωθεί με την Άμορφη Νοημοσύνη μέσω μιας βαθιάς και συνεχούς αίσθησης ευγνωμοσύνης.
Ο άνθρωπος πρέπει να σχηματίσει μια σαφή και οριστική νοητική εικόνα των πραγμάτων που επιθυμεί να έχει, να κάνει, να γίνει, και πρέπει να διατηρήσει αυτή τη νοητική εικόνα στις σκέψεις του, ενώ παραμένει βαθύτατα ευγνώμων στο Υπέρτατο Ον επειδή όλες του οι επιθυμίες θα πραγματοποιηθούν. Όποιος επιθυμεί να γίνει πλούσιος πρέπει να περνά τον ελεύθερο χρόνο του αναλογιζόμενος το Όραμά του, και νιώθοντας, ειλικρινή ευγνωμοσύνη επειδή θα το υλοποιήσει. Δεν μπορεί να δοθεί αρκετή έμφαση στη σημασία του συνεχούς διαλογισμού πάνω στη νοητική εικόνα, σε συνδυασμό με τη συνεχή πίστη και την ένθερμη ευγνωμοσύνη. Αυτή είναι η διαδικασία μέσω της οποίας εντυπώνεται μια επιθυμία στο Άμορφο και τίθενται σε λειτουργία οι δημιουργικές δυνάμεις.
Η δημιουργική ενέργεια λειτουργεί μέσω των εδραιωμένων διαύλων της φυσικής ανάπτυξης και της βιομηχανικής και κοινωνικής τάξης. Όλα όσα περιέχονται στη νοητική του εικόνα θα έρθουν σίγουρα στον άνθρωπο που ακολουθεί τις οδηγίες που δόθηκαν παραπάνω, και του οποίου η πίστη παραμένει ακλόνητη. Ό,τι επιθυμεί θα έρθει σε αυτόν μέσω της οδού του εδραιωμένου εμπορίου.
Για να λάβει αυτό που επιθυμεί όταν θα έρθει σε αυτόν, ο άνθρωπος πρέπει να είναι δραστήριος και η δραστηριότητά του μπορεί να συνίσταται μόνο σε κάτι περισσότερο από το να πληροί την τωρινή του θέση. Πρέπει να έχει στον νου του την Πρόθεση να γίνει πλούσιος μέσω της υλοποίησης της νοητικής του εικόνας. Και πρέπει, κάθε μέρα, να κάνει όλα όσα μπορούν να γίνουν εκείνη τη μέρα, προσέχοντας ώστε να κάνει κάθε πράξη με επιτυχημένο τρόπο. Πρέπει να δίνει σε κάθε άνθρωπο περισσότερα σε αξία χρήσης από τα χρήματα που παίρνει, έτσι ώστε κάθε συναλλαγή να δημιουργεί περισσότερη ζωή. Τέλος, πρέπει να διατηρεί με τέτοιο τρόπο τη Σκέψη της Προόδου ώστε η εντύπωση της ανάπτυξης και της αύξησης να μεταδίδεται σε όλους εκείνους με τους οποίους έρχεται σε επαφή.
Οι άντρες και οι γυναίκες που ακολουθούν αυτές τις οδηγίες θα γίνουν σίγουρα πλούσιοι και τα πλούτη που θα αποκτήσουν θα είναι σε ακριβή αναλογία με τη σαφήνεια του οράματός τους, τη σταθερότητα του σκοπού και της πίστης τους και το βάθος της ευγνωμοσύνης τους.
  **  **  **  **  **  **  **  **  **  **  **  **  **  **  **  **  **  **  ** **  **  **  **  ** **  **
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα