Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Γιατί έχει «κολλήσει» ο μεταβολισμός σας;

Αν προσπαθείτε να χάσετε κάποια κιλά αλλά ο μεταβολισμός σας αρνείται πεισματικά να «ξεκολλήσει» από τις παλιές του συνήθειες, δείτε, τι μπορεί να φταίει που η ζυγαριά δεν κατεβαίνει...

1)Δεν τρώτε αρκετά
Ναι, καλά διαβάσατε, το βασικότερο λάθος που «μπλοκάρει» το μεταβολισμό» σας είναι πώς δεν τρώτε. Αν νομίζετε πώς ο δρόμος για να χάσετε κιλά είναι να τρώτε όσο το δυνατόν λιγότερο κάνετε λάθος. Σίγουρα θα έχετε ακούσει πώς τα πολλά και μικρά γεύματα βάζουν «μπροστά» το μεταβολισμό μας κάτι που όπως έχει αποδειχθεί είναι πέρα για πέρα σωστό. Εφαρμόστε το λοιπόν άμεσα: 4-5 γεύματα την ημέρα για να δείτε γρήγορα αποτελέσματα στη ζυγαριά σας!

2)Αποφεύγετε τον καφέ
Αν έχετε κόψει τον καφέ, τότε ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσετε καθώς σύμφωνα με μια Ιαπωνική έρευνα, ο καφές ενεργοποιεί δυναμικά τον μεταβολισμό κατά 8% «αφαιρώντας» μας τουλάχιστον 174 θερμίδες την ημέρα. Παρόμοια δράση έχει και το τσάι που λέγεται πώς ενεργοποιεί το μεταβολισμό κατά 12% χάρη στις θαυματουργές κατεχίνες του.
3)Έχετε κακή σχέση με τις ίνες
Αυξήστε την κατανάλωση φυσικών ινών προτιμώντας το ψωμί ολικής άλεσης και αυξάνοντας τις ποσότητες φρούτων και λαχανικών που καταναλώνετε. Μελέτες απέδειξαν πώς όσοι κατανάλωναν τρόφιμα με περισσότερες ίνες επιτάχυναν τις καύσεις λίπους κατά 30%. Επίσης αποδείχθηκε, πώς οι γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερες ίνες πήραν πολύ λιγότερα κιλά συγκριτικά με όσες τις είχαν βγάλει από το διαιτολόγιό τους.
4)Πίνετε νερό βρύσης!
Αν σας λέγαμε πώς κάθε φορά που γεμίζετε το ποτήρι σας στη βρύση με νερό ανεβάζετε το δείκτη της ζυγαριάς, θα μας πιστεύατε; Μελέτη γερμανών ερευνητών αποκάλυψε πώς αν πίνουμε τουλάχιστον 6 ποτήρια παγωμένο νερό την ημέρα, ο οργανισμός μας θα το ανταποδώσει με 50 θερμίδες λιγότερες. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι το σώμα καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για να ξαναφέρει το παγωμένο νερό σε φυσιολογική θερμοκρασία και έτσι ενεργοποιείται ο μεταβολισμός.
5)Το φαγητό σας είναι γεμάτο…φυτοφάρμακα
Καναδοί επιστήμονες ανακοίνωσαν πώς τα τρόφιμα που έχουν ραντιστεί με φυτοφάρμακα επιβραδύνουν κατά πολύ τον μεταβολισμό. Έτσι, πολλοί από εμάς άθελά μας, χάνουμε πόντους στη μάχη μας με τη ζυγαριά καθώς καταναλώνουμε τρόφιμα χαμηλής ποιότητας που έχουν καλλιεργηθεί με ανορθόδοξες μεθόδους. Μια λύση στο πρόβλημα αυτό θα ήταν η αγορά και κατανάλωση βιολογικών προϊόντων όπου τουλάχιστον είμαστε περισσότερο σίγουροι για την καλλιέργειά τους.
6)Τα γεύματά σας δεν έχουν πρωτεϊνες
Αν θέλετε να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας, θα πρέπει να προσέξετε να μην λείπει ποτέ η πρωτεϊνη από τα καθημερινά σας γεύματα. Άπαχο κρέας, ξηροί καρποί και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα που μπορείτε να βάλετε στη διατροφή σας προκειμένου να προσλαμβάνετε τις απαραίτητες πρωτεϊνες καθημερινά.
7)Έχετε έλλειψη σιδήρου
Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε σίδηρο επιτελούν ένα σημαντικό έργο καθώς βοηθούν στην καύση λίπους. Ειδικότερα για τις γυναίκες που μέχρι την εμμηνόπαυση χάνουν κάθε μήνα σημαντικές ποσότητες σιδήρου, θα πρέπει να τις αναπληρώνουν προκειμένου να ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό τους. Το σπανάκι, τα όσπρια, τα δημητριακά και το κρέας αποτελούν ιδανικές πηγές πρόσληψης.




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα