Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Επιτυχημένη σκέψη για τo χρήμα και την καριέρα σας με την Αυτοΰπνωση

Ίσως αναρωτιέστε πώς μπορεί να σας βοηθήσει η αυτοΰπνωση να βγάλετε χρήματα και να είστε πιο επιτυχημένοι στην καριέρα σας. Η απάντηση είναι άτι θα σας επιτρέψει να επιστρατεύσετε το υποσυνείδητό σας για να πετύχετε τους στόχους σας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Το υποσυνείδητό σας μπορεί να γίνει ένας πολύτιμος βοηθός στην καριέρα σας. Η αυτοΰπνωση θα σας επιτρέψει να: προγραμματίσετε τον εαυτό σας για επιτυχία, βοηθώντας σας:
1.            Να καθαρίσετε τα αρνητικά στοιχεία: Η πρόοδος συχνά αρχίζει, καθώς αναγνωρίζετε και καταλαβαίνετε τις τωρινές σας πεποιθήσεις και αντιλήψεις γύρω από τα χρήματα και την επιτυχία. Η αυτοΰπνωση θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να αναγνωρίσετε όποιες αναπαραγωγικές ιδέες και αρνητικές σκέψεις έχετε σε αυτό τον τομέα. Στη συνέχεια, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις αρνητικές σκέψεις με θετικές.
2.            Να καθορίσετε ξεκάθαρους στόχους. Μπορείτε να πετύχετε πολύ περισσότερα πράγματα και πολύ πιο γρήγορα, αν έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα για το τι σημαίνει επιτυχία για σας και τι θέλετε στην καριέρα σας.
3.            Να δημιουργήσετε νοερές εικόνες για τους στόχους σας.Χρησιμοποιώντας νοερές εικόνες και απεικονίσεις, μπορείτε να νιώσετε και να χτίσετε την επιτυχία μέσα στο υποσυνείδητό σας. Αυτό θα επιτρέψει στο νου σας να δουλέψει για να εξασφαλίσετε το "σπίτι των ονείρων σας" ή όποια άλλα υλικά αγαθά θέλετε. Οι νοερές εικόνες θέτουν σε κίνηση αυτά που χρειάζεστε για το επόμενο βήμα - δράση.
4.            Να αναλάβετε δράση για να πετύχετε τους στόχους σας. Η επιτυχία δεν έρχεται μόνο μέσα από τη φαντασία. Πρέπει να δράσετε κιόλας. Πρέπει να ασχοληθείτε με κάποια δραστηριότητα που θα σας οδηγήσει στους στόχους σας.
5.            Να είστε υπομονετικοί. Η αυτοΰπνωση θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε υπομονή και επιμονή, ώστε να συνεχίσετε να δουλεύετε για να πετύχετε τους στόχους σας, ακόμη και αν φαίνονται να βρίσκονται πολύ μακριά στο μέλλον.



Θα έχετε μεγαλύτερη πρόοδο, αν μπορείτε «να δεχθείτε τον εαυτό σας όπως είστε αυτή τη στιγμή. Όποια ηλικία κι αν έχετε, ανεξάρτητα από τα μειονεκτήματα που μπορεί να θεωρείτε ότι αντιμετωπίζετε, όσο μακρινοί κι αν φαίνονται οι στόχοι σας, πρώτα αναγνωρίστε και δεχθείτε τον εαυτό σας όπως είστε τώρα. Αυτό σημαίνει ότι, αν έχετε αρνητικές σκέψεις για το χρήμα ή την επιτυχία, είναι καλύτερα να το αναγνωρίσετε αυτό πρώτα, για να μπορέσετε να προχωρήσετε.
Αν έχετε αρνητικές συνήθειες στη δουλειά σας, μην προσπαθείτε να ξεγελάσετε τον εαυτό σας. Δεχτείτε τα ελαττώματα σας και αποφασίστε να κάνετε αλλαγές από αυτό το σημείο και πέρα. Όσο αρνείστε τις αδυναμίες σας, αυτές θα λειτουργούν εναντίον σας. Αν προσποιείστε ότι δεν έχετε ελαττώματα, μπορεί να ξεγελάσετε κάπως το συνειδητό, αλλά δε θα ξεγελάσετε το υποσυνείδητό σας.
Κάντε έναν κατάλογο με τις αρνητικές σας συνήθειες, τις αδυναμίες και τα ελαττώματά σας. Γράψτε όποια χαρακτηριστικά λειτουργούν εναντίον σας ή εμποδίζουν την επιτυχία σας. Αυτό είναι το σημείο από το οποίο θα μπορέσετε να ξεκινήσετε. Το υποσυνείδητό σας μπορεί να δουλέψει σε εκείνους τους τομείς που αναγνωρίζετε και θέλετε πραγματικά να αλλάξετε.
Εξαλείψτε τις αρνητικές σκέψεις για το χρήμα και την επιτυχία:
Μήπως πιστεύετε ότι αυτοί που κάνουν λεφτά είναι οι άτιμοι και οι διεφθαρμένοι; Θεωρείτε ότι τα λεφτά είναι η ρίζα όλων των κακών; Εχθρεύεστε τους πλουσίους; Πιστεύετε ότι για να πετύχετε εσείς πρέπει να αποτυχει κάποιος άλλος;
Αν σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις δίνετε θετική απάντηση, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίζετε αρνητικά το χρήμα και την επιτυχία.
Αν δεν είστε σίγουροι για το ποια είναι η νοοτροπία σας απέναντι σε αυτά τα ερωτήματα, δοκιμάστε να κάνετε μία αυτοεξερεύνηση με αυτοΰπνωση. Ενώ είστε σε ύπνωση, ανοιχτείτε σε οποιαδήποτε ενόραση γύρω από τις ασυνείδητες σκέψεις σας πάνω σε αυτά τα ερωτήματα.
Οι αρνητικές ιδέες στο υποσυνείδητό σας προέρχονται συχνά από πράγματα που σας είχαν πει οι γονείς σας όταν ήσαστε μικροί. Ή μπορεί να αναπτύξατε αυτή την ανθυγιεινή νοοτροπία από κάποια άλλη πηγή. Όμως, η προέλευση της νοοτροπίας σας δεν έχει τόση σημασία όσο η εξάλειψή της. Δε χρειάζεται να αναρωτιέστε συνεχώς πώς δημιουργήθηκε αυτός ο "σκουπιδότοπος σκέψεων" για το χρήμα και την επιτυχία, όπως τον ονομάζει ο Zig Ziglar (1975). Είναι προτιμότερο να διοχετεύσετε την ενέργειά σας στο να μετατρέψετε την αρνητική νοοτροπία σε θετική.
Ενώ είστε σε αυτούπνωση, κάντε υποβολές όπως: «Αναγνωρίζω ότι η νοοτροπία μου για το χρήμα και την επιτυχία μπορεί να μη με αφήνει να αποκτήσω αυτά τα πράγματα. Ίσως είναι δύσκολο να πετύχω έναν στόχο που πιστεύω ότι είναι περιφρονητέος. Όμως βλέπω ότι μπορώ να είμαι επιτυχημένος, χωρίς να στερήσω από κανέναν άλλο την επιτυχία. Ο κόσμος είναι γεμάτος αγαθά και ευκαιρίες για όποιον είναι πρόθυμος να δουλέψει για να αποκτήσει χρήμα και επιτυχία. Μπορώ να επιλέξω να δουλέψω για να πετύχω αυτούς τους στόχους».
Μπορείτε ακόμη να απαλλαγείτε από τις αρνητικές σκέψεις με υποβολές όπως: «Αν είμαι επιτυχημένος και έχω χρήματα, θα μπορώ να κάνω μεγαλύτερο καλό και να προσφέρω περισσότερα στην κοινωνία. Μπορώ να θέλω την επιτυχία χωρίς να νιώθω τύψεις. Όσο πιο επιτυχημένος είμαι, τόσο περισσότερο μπορώ να βοηθώ τους άλλους να πετύχουν κι αυτοί, αν το θέλουν. Δουλεύω για να αλλάξω αυτή τη στιγμή και η βελτίωση μπορεί να συνεχίζεται κάθε φορά που παίρνω μια απόφαση».
Καθορίστε ξεκάθαρους, εφικτούς και συγκεκριμένους στόχους
Δεν υπάρχει ευνοϊκός άνεμος για ένα πλοίο χωρίς προορισμό, για να παραφράσουμε μια παλιά παροιμία. Για να μπορέσετε να επιστρατεύσετε την ενέργειά σας και να δουλέψετε σωστά, πρέπει να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα των στόχων σας.
 Αφιερώστε κάποιο χρόνο για να γράψετε μια ακριβή και λεπτομερή περιγραφήτής επιτυχίας που επιδιώκετε. Το να θέλετε απλώς πολλά λεφτά, ένα μεγάλο σπίτι και ένα σκάφος είναι ασαφής στόχος. Πρέπει να είστε όσο πιο συγκεκριμένοι γίνεται.
Ένας καλά προσδιορισμένος στόχος θα ήταν: «Να γίνω διευθυντής στην εταιρία μου σε τρία χρόνια. Να έχω ένα σπίτι σαν αυτό που έκοψα από το περιοδικό, με τέσσερις κρεβατοκάμαρες, κήπο, πισίνα και μεγάλη κουζίνα. Να έχω μια καινούργια σκούρα μπλε Corvette. Θα δουλέψω για να τα αποκτήσω όλα αυτά μέσα σε πέντε χρόνια».
Μια άλλη προσέγγιση θα ήταν: «Κάθε βήμα που κάνω, κάθε απόφαση που παίρνω, κάθε επιλογή ή δυνατότητα που ανακαλύπτω, θα με φέρνει πιο κοντά στο στόχο μου. Θα αποκτώ αυτά που με ευχαριστούν όλο και πιο εύκολα, ιδιαίτερα καθώς θα απελευθερώνομαι από τους φόβους μου και τις παλιές καταστροφικές μου πεποιθήσεις. Χτίζω μια πιο τολμηρή στάση. Νιώθω όλο και περισσότερο την ψυχική διάθεση της ευημερίας... συναισθηματικά, σωματικά και νοητικά. Μια πλήρης βελτίωση, μια νέα πίστη στον εαυτό μου, δημιουργημένη από μένα και γεμάτη σεβασμό αναπτύσσεται μέσα μου αυτή τη στιγμή».
Ένα τέτοιο σύνολο στόχων είναι πιο συγκεκριμένο και συνοδεύεται από χρονοδιάγραμμα. Οι στόχοι είναι εφικτοί και αποτελούνται από θετικά πράγματα που θέλετε να αποκτήσετε.
Πρέπει να ορίσετε μόνοι σας τους στόχους σας. Αν θέλετε υλικά αγαθά, βρείτε φωτογραφίες τους στα περιοδικά και κόψτε τις. Ενώ είστε σε αυτοΰπνωση, απεικονίστε αυτά τα πράγματα. Τοποθετήστε τον εαυτό σας σε νοητικές κινηματογραφικές ταινίες, στις οποίες ζείτε στο σπίτι των ονείρων σας ή οδηγείτε το αυτοκίνητο των ονείρων σας.
Θα μπορούσατε ακόμη να κρεμάσετε τις φωτογραφίες των υλικών σας στόχων σε μέρη όπου θα τις βλέπετε καθημερινά. Χρησιμοποιήστε όποιες μεθόδους μπορείτε, για να εμφυτεύσετε στο υποσυνείδητό σας τις λεπτομέρειες των στόχων σας.
Ο Wayne Dyer (1989) διδάσκει πως μπορεί να προχωρήσει κανείς πέρα από τα όριά του. Βοηθάει τους μαθητές ταυ να εστιάσουν πάνω στις ανακλαστικές τους αναδράσεις (την ανατροφή τους), που είναι η ρίζα των αρνητικών τους σκέψεων γύρω από το χρήμα, τον εαυτό τους και την καριέρα τους. Τα βιβλία του και οι κασέτες του είναι πολύ χρήσιμες και θα σας δώσουν πολλές ιδέες για υποβολές.
Η αυτοΰπνωση είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να αλλάξετε τα παλιά πρότυπα και τις πεποιθήσεις που μπορεί να μη σας αφήνουν να φτάσετε τη μεγαλύτερη δυνατή σας απόδοση. Ο καλύτερος τρόπος για να αναπτύξετε νέες ιδέες και να είστε δημιουργικοί είναι να χαλαρώσετε και να δημιουργήσετε νοερές εικόνες επιτυχίας.




Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΟΕΡΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΣΑΣ
Να για ποιο λόγο οι νοερές εικόνες αποτελούν ένα τόσο πολύτιμο μέρος της πορείας σας προς την επιτυχία.
Η δομή του εγκεφάλου περιλαμβάνει έναν δικτυωτό σχηματισμό. Αυτό είναι το μέρος του νου που λειτουργεί σαν φρουρός τής συνείδησης. Αν ο νους έπρεπε να δίνει την ίδια προσοχή σε όλα τα ερεθίσματα από το περιβάλλον, δε θα μπορούσε να εστιάσει την προσοχή και την αυτοσυγκέντρωσή του όταν χρειαζόταν.
Το δικτυωτό σύστημα φιλτράρει τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος, αναζητώντας πληροφορίες που αφορούν στην επιβίωσή μας ή είναι σημαντικές για μας.
Ένα παράδειγμα θα δείξει καλύτερα αυτό το φαινόμενο. Θα θυμάστε ίσως κάποτε που αγοράσατε αυτοκίνητο. Καθώς γυρίζατε μέσα στην πόλη, μπορεί να προσέχατε τα αυτοκίνητα που ήταν ίδιο μοντέλο ή ίδιο χρώμα με το δικό σας. Πριν δεν τα προσέχατε, επειδή δεν είχαν σχέση με σας.
Η λειτουργία τού δικτυωτού σχηματισμού μπορεί να χαλιναγωγηθεί και να καθοδηγηθεί με τον καθορισμό στόχων μέσα από την αυτοΰπνωση. Η λειτουργία αυτή είναι ένας εσωτερικός μηχανισμός που έχουμε όλοι και μπορούμε να μάθουμε να τον χρησιμοποιούμε πιο αποτελεσματικά.
Ενώ είστε σε αυτοΰπνωση, χρησιμοποιήστε νοερές εικόνες και απεικονίσεις για να φανταστείτε τους στόχους σας. Φανταστείτε τον εαυτό σας στο ρόλο τού ιδιοκτήτη μιας εταιρίας ή σαν έναν "σούπερ" πωλητή. Φανταστείτε τον εαυτό σας σε δράση. Φανταστείτε τον εαυτό σας να κάνει αυτή τη δουλειά ή να παίζει αυτό το ρόλο.
Παίρνουμε αποφάσεις κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα - εκατοντάδες ή και χιλιάδες μικρές αποφάσεις. Όταν έχουμε έναν ξεκάθαρο, καλά προσδιορισμένο και εφικτό στόχο στο νου μας, όλες μας οι επιλογές, όλες οι δυνατότητες και οι αποφάσεις μας θα ωφεληθούν από τη συλλογική βάση γνώσεων που έχουμε, έστω και αν η διαδικασία είναι ασυνείδητη.
Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να γίνετε επιτυχημένος καλλιτέχνης ή ηθοποιός. Φανταστείτε τον εαυτό σας να ζωγραφίζει έναν θαυμάσιο πίνακα. "Δείτε" τον εαυτό σας πάνω στη σκηνή ενός θεάτρου ή στα γυρίσματα μιας ταινίας. Όποια κι αν είναι η ιδέα σας για την επιτυχία, φανταστείτε τον εαυτό σας να τα έχει καταφέρει ήδη. Το υποσυνείδητό σας θα σας βοηθήσει να ενσωματώσετε αυτή τη γνώση, την εμπειρία και την αντίληψη και να πάρετε αποφάσεις που θα σας φέρουν πιο κοντά στους στόχους σας.
Το σύστημα αυτό δεν είναι τέλειο. Τα λάθη όμως λειτουργούν και αυτά στην υπηρεσία τής μάθησης. Η εστίαση των προσπαθειών και η επιμονή τελικά θα αποφέρουν καρπούς.
Μπορείτε να απεικονίσετε αυτό που θέλετε, ότι κι αν είναι.  Τοποθετήστε την εικόνα στο υποσυνείδητό σας με την αυτοΰπνωση. Αφήστε το υποσυνείδητό σας να σας βοηθήσει να πάρετε αποφάσεις που θα σας οδηγήσουν στους στόχους σας.
Ο Napoleon Hill (1960), συγγραφέας του βιβλίου "Σκέψου και Πλούτισε'', συνιστά να χρησιμοποιούμε τον "υποσυνείδητο νου", όπως τον ονομάζει. Περιγράφει το υποσυνείδητο σαν το «συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον πεπερασμένο νου του ανθρώπου και την άπειρη νοημοσύνη». Και συνιστά ακόμη να αναπτύξετε τα Επτά Κύρια Συναισθήματα:
•             Επιθυμία
•             Πίστη
•             Αγάπη
•             Σεξ
•             Ενθουσιασμό
•             Ρομαντισμό
•             Ελπίδα
Συνιστά επίσης να αναπτύξουμε "συνειδητότητα χρημάτων", γεμίζοντας το νου μας με θετικά συναισθήματα. Συμφωνούμε κι εμείς με αυτή τη μέθοδο. Με την αυτοΰπνωση, χαλαρώνουμε και απορροφούμε και γεμίζουμε τις υποβολές μας με τα θετικά συναισθήματα που θέλουμε.
Για Υπεραπόδοση: Απελευθερώνοντας τις Επιχειρηματικές σας Δυνατότητες, μπορείτε να πάρετε το στρες της δουλειάς σας και να το μετατρέψετε σε θετική νοητική ενέργεια. Συνιστάται να μειώνουμε τα αρνητικά συναισθήματα και την εχθρότητα και να μετατρέπουμε αυτή την ενέργεια σε θετική εργασιομανία.
Η θετική εργασιομανία της Υπεραπόδοσης διοχετεύει το πάθος, τον ενθουσιασμό και την ενέργεια των κινήτρων μας σε συγκεκριμένους, καλά προσδιορισμένους και εφικτούς στόχους. Ταυτόχρονα αντιλαμβανόμαστε και μειώνουμε τα βλαβερά, αρνητικά συναισθήματα. Αυτά ακριβώς τα συναισθήματα, όπως ο θυμός, η εχθρότητα, ο φόβος και η αντίληψη του ατόμου ότι δεν μπορεί να ελέγξει την κατάστασή του, οδηγούν στα προβλήματα υγείας πού συνδέονται με την υπερβολική δουλειά και τη συμπεριφορά της λεγόμενης προσωπικότητας 'Τύπου Α".
Χρησιμοποιείστε την ενεργή χαλάρωση, τις νοερές εικόνες με τα αποτελέσματα που επιθυμείτε και τη νοητική πρόβα των διαδικασιών που χρειάζονται για να πετύχετε τους στόχους σας.
ΚΑΘΟΡΙΣΤΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ
Αν ο κύριος σκοπός σας είναι πολύ μεγάλος ή βρίσκεται πολύ μακριά στο μέλλον, τότε καθορίστε ενδιάμεσους στόχους. Ας υποθέσουμε             ότι μόλις τελειώσατε το πανεπιστήμιο και ο μακροπρόθεσμος στόχος σας είναι να αποκτήσετε μια δική σας εταιρία πώλησης λογισμικού για υπολογιστές. Πολύ ωραία.
Στο μεταξύ, μπορείτε να ορίσετε στόχους που θα σας οδηγήσουν στον απώτερο σκοπό σας. Μπορείτε ίσως να εντοπίσετε μία συγκεκριμένη δουλειά και μια εταιρία στην οποία θα θέλατε να δουλέψετε για να αποκτήσετε εμπειρία. Μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένους οικονομικούς στόχους, που θα σας δώσουν τη δυνατότητα να αγοράσετε ή να δημιουργήσετε την εταιρία σας.
Μέσα στους ενδιάμεσους στόχους, μπορεί να έχετε πολλούς βραχυπρόθεσμους "ΥΠΟ στόχους", που θα σας δώσουν πιο άμεσες ικανοποιήσεις και ανταμοιβές. Φανταστείτε νοερά και δουλέψτε για να βάλετε στην άκρη χρήματα για να πάτε διακοπές ή να αγοράσετε καλύτερο αυτοκίνητο. Καθώς πετυχαίνετε αυτούς τους μικρότερους στόχους, θα ενισχύετε την ικανότητά σας να φτάσετε τους απώτερους σκοπούς σας. Ενισχύστε και τους ενδιάμεσους και τους μακροπρόθεσμους στόχους με υποβολές επιτυχίας, ενώ είστε σε κατάσταση αυτοΰπνωσης.
ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ - ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Δεν είναι αρκετό να εμφυτεύσετε καθαρούς και συγκεκριμένους στόχους στο υποσυνείδητό σας. Ο καταλύτης που θα κάνει τους στόχους πραγματικότητα είναι η δράση σας. Μπορεί να θέλετε κάτι πάρα πολύ, αλλά αυτό δεν αρκεί για να το αποκτήσετε. Πρέπει να δράσετε.
Ο δρόμος της δουλειάς και της επιμονής γίνεται ευκολότερος, όταν μπορείτε να δείτε τον τελικό σκοπό. Ένας ξεκάθαρος στόχος θα σας δώσει πιο ισχυρά κίνητρα για να συνεχίσετε τις προσπάθειές σας.
Μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας μεταϋπνωτικές υποβολές ότι όσο περισσότερο δουλεύετε για να πετύχετε τους στόχους σας, τόσο πιο κοντινοί θα γίνονται. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μεταϋπνωτικά σήματα που θα σας βοηθήσουν να αναλάβετε δράση, όπως: «Ξέρω ότι κάθε φορά που κλείνω μία πώληση ή τελειώνω μία δουλειά, θα νιώθω λίγο πιο κοντά στους απώτερους σκοπούς μου.Ξέρω ότι, καθώς σηκώνομαι κάθε πρωί και ετοιμάζομαι για τη δουλειά, προετοιμάζομαι για να πλησιάσω κατά ένα βήμα το στόχο μου (εδώ περιγράψτε συγκεκριμένα το στόχο που έχετε)».
Καθώς προχωρείτε στη δουλειά σας και πετυχαίνετε μερικούς από τους βραχυπρόθεσμους στόχους σας, θα αλλάζετε αντίστοιχα και τα σήματα. Πειραματιστείτε με διάφορα μεταϋπνωτικά σήματα, για να βρείτε εκείνα που είναι πιο αποτελεσματικά για την κατάστασή σας.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ
Καθώς δουλεύετε για να πετύχετε αυτά που θέλετε στη ζωή, μπορεί να νιώσετε ότι δεν κάνετε την πρόοδο που θέλετε. Πάντα θα υπάρχουν διαστήματα στα οποία προχωρείτε αργά, όπως θα υπάρχουν και διαστήματα που κάνετε μεγάλα βήματα. Συνεχίστε να ενθαρρύνετε τον εαυτό σας. Μαθαίνετε από τα λάθη σας και εστιάζετε στις επιτυχίες σας.
Ενώ είστε σε αυτοΰπνωση, αναγνωρίστε ότι οι στόχοι σας θέλουν χρόνο για να πραγματοποιηθούν. Να είστε υπομονετικοί. Συνεχίστε τη δουλειά.
Στο βιβλίο του "Ο Μεγαλύτερος Πωλητής στον Κόσμο", ο Og Mandino (1968) αφιερώνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο στην επιμονή. Όπως γράφει:
«Τα έπαθλα της ζωής βρίσκονται στο τέλος κάθε ταξιδιού, όχι στην αρχή του. Και δε γνωρίζω πόσα βήματα θα χρειαστώ για να πετύχω το στόχο μου. Την αποτυχία μπορεί να τη συναντήσω ακόμη και στο χιλιοστό βήμα, αλλά η επιτυχία μπορεί να κρύβεται πίσω από την επόμενη στροφή τού δρόμου. Ποτέ δε θα ξέρω πόσο κοντά μου βρίσκεται, αν δεν πάρω αυτή τη στροφή. Θα επιμένω μέχρι να πετύχω».
Μπορεί να έχετε αναποδιές ή αποτυχίες στην προσπάθειά σας να πετύχετε. Δείτε τα όμως όλα αυτά σαν ευκαιρίες μάθησης. Χρησιμοποιήστε την αυτοΰπνωση για να τα εξετάσετε και να μάθετε από τα λάθη σας.
Στο βιβλίο του Richard Bach "Ψευδαισθήσεις" (1977) υπάρχει μια θαυμάσια σκέψη:«Δεν υπάρχει ούτε ένα πρόβλημα που να μην έχει ένα δώρο στα χέρια του για σένα. Επιδιώκεις τα προβλήματα γιατί χρειάζεσαι τα δώρα τους».
Οι σκέψεις που τοποθετείτε στο υποσυνείδητό σας είναι οι σκέψεις με τις οποίες πρέπει να ζήσετε. Όπως μπορείτε να θεωρήσετε ότι ένα ποτήρι είναι είτε μισογεμάτο είτε μισοάδειο, έτσι μπορείτε να δείτε τα εμπόδια και τις αναποδιές είτε σαν αποτυχίες είτε σαν δώρα εμπειρίας. Διαλέξτε την πιο θετική νοοτροπία.
Η αυτοΰπνωση μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να απαλλαγείτε από το στρες, πράγμα που θα σας επιτρέψει να συνεχίσετε τις προσπάθειες παρά τις δυσκολίες που συναντάτε. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μεταϋπνωτικά σήματα που θα σας επιτρέπουν να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις έντασης και τα προβλήματα που μπορεί να υπονομεύσουν το δυναμισμό σας και την επιθυμία σας για επιτυχία.
Να ένα παράδειγμα ενός ιδιοκτήτη επιχείρησης που χρησιμοποίησε μερικές από τις μεθόδους αυτοΰπνωσης στην εταιρία του:
Ο Νταν είχε παρακολουθήσει μαθήματα αυτοΰπνωσης για αντιμετώπιση του στρες σε ένα τοπικό κολέγιο. Είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρίας λογισμικού για υπολογιστές με οχτώ υπαλλήλους.
Αφού χρησιμοποίησε για μερικές εβδομάδες τις ικανότητες που είχε αποκτήσει, άρχισε να βλέπει τα θετικά αποτελέσματα στη δουλειά του και στην προσωπική του ζωή. Προσέλαβε έναν σύμβουλο διαχείρισης του στρες και του ανέθεσε να έλθει στην επιχείρησή του για ένα τετράωρο πρόγραμμα εκπαίδευσης.
Ξαφνιάστηκε με τον ενθουσιασμό που έδειξαν οι υπάλληλοί του για τις νέες αυτές ικανότητες. Ο Νταν τους έδωσε ελεύθερο χρόνο καθημερινά για να εξασκούνται είτε με κασέτες αυτοΰπνωσης είτε μόνος του ο καθένας.
Γρήγορα δημιουργήθηκε μία συλλογική προσπάθεια, όπου οι υπάλληλοι μοιράζονταν ιδέες και μάθαιναν κάτι καινούργιο μαζί, με το παράδειγμα και την ενθάρρυνση του αφεντικού τους. Μια νέα αίσθηση συντροφικότητας αναπτύχθηκε στο προσωπικό. Η ατμόσφαιρα της ηρεμίας και της χαλάρωσης στο γραφείο και στην προσωπική τους ζωή έγινε αισθητή όχι μόνο από τους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους, αλλά ακόμη και από πελάτες και πωλητές.
Η επιχείρηση του Νταν αναπτύχθηκε και το προσωπικό έφτασε στα 27 άτομα, με μια ανάλογη αύξηση των πωλήσεων στα τρία επόμενα χρόνια. Τώρα ο Νταν επαναλαμβάνει κατά διαστήματα την εκπαίδευση αυτοΰπνωσης, όταν προσλαμβάνονται νέοι υπάλληλοι, πράγμα που δίνει την ευκαιρία στους παλιούς να φρεσκάρουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους.
Καθώς δουλεύετε για να πετύχετε τους στόχους σας στην καριέρα και τα οικονομικά σας, θα χρησιμοποιήσετε πολλά επαγγελματικά "εργαλεία". Θεωρήστε ότι και η αυτοΰπνωση είναι ένα από αυτά.
Επίσης, μπορεί να έχετε διαβάσει διάφορα βιβλία με θέμα την προσωπική παρακίνηση και την επιτυχία. Υπάρχουν θαυμάσια τέτοια βιβλία, που μπορούν να σας δώσουν περισσότερες ιδέες γύρω από την επιτυχημένη σκέψη και τη θετική νοοτροπία.
Χρησιμοποιήστε την αυτοΰπνωση για να ενισχύσετε τις ιδέες που έχετε μάθει από διάφορα βιβλία προσωπικής ανάπτυξης. Και δημιουργήστε μεταϋπνωτικά σήματαγια να εφαρμόσετε στην πράξη τις επιτυχημένες ιδέες και τις θετικές αλλαγές συμπεριφοράς που θα βοηθήσουν την καριέρα σας.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα