Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Φυσικό παυσίπονο το σεξ - Ποιες παθήσεις γιατρεύει

Φυσικό παυσίπονο το σεξ - Ποιες παθήσεις γιατρεύει
Τέλος οι  δικαιολογίες  του στυλ : "αγάπη μου έχω πονοκέφαλο'' ή "με πονάει η καρδιά μου" ή ''είμαι κουρασμένη". Τα ενοχλητικά συμπτώματα των διάφορων πόνων  καταπραΰνονται αμέσως μετά από την ερωτική πράξη.

Όπως υποστηρίζει μελέτη Γερμανών Νευρολόγων από το Πανεπιστήμιο Μίνστερ της Γερμανία  το σεξ μπορεί να ανακουφίσει  γρηγορότερα  κι αποτελεσματικότερα απ΄ότι τα κοινά  παυσίπονα.
Μια πιθανή εξήγηση που θα μπορούσε να δοθεί είναι πως την ώρα της ερωτικής επαφής  ενεργοποιείται η έκκριση ενδορφινών, που αποτελούν φυσικά παυσίπονα και οι οποίες δρουν  στο κεντρικό νευρικό σύστημα, μειώνοντας ή εξαλείφοντας την αίσθηση του πόνου


Γιατρικό στον πονοκέφαλο

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες  μελέτησαν 400 ασθενείς,που υπέφεραν από δύο τύπους κεφαλαλγίας και οι οποίοι ελάμβαναν φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση του προβλήματος, επί διετίας.
Από αυτούς ένα ποσοστό που άγγιζε  το 33% δήλωσε πως είχε κάνει έρωτα με πονοκέφαλο με περισσότερους από τους μισούς, σε ποσοστό 60%, να δηλώνουν ανακούφιση μετά την ερωτική πράξη. Ευεργετικά αποτελέσματα όμως είχε το  σεξ  και στις γυναίκες  καθώς σε ποσοστό 19% δήλωσαν πλήρη ανακούφιση, 51% μέτρια ανακούφιση και 29% ήπια ανακούφιση.
Εκτός αυτού, όπως έχει φανεί από μαγνητικές τομογραφίες, όταν έχουμε πονοκέφαλο παρουσιάζεται δραστηριότητα στην περιοχή του υποθαλάμου του εγκεφάλου, την ίδια δηλαδή περιοχή που ενεργοποιείται και κατά τον οργασμό, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει την αναλγητική δράση της ερωτικής πράξης κατά της κεφαλαλγίας.

Μειώνει τον καρδιακό κίνδυνο

Μπορεί η ερωτική πράξη να ενοχοποιείται εν για την πρόκληση καρδιολογικών επιπλοκών, ωστόσο αρκετές είναι οι έρευνες που υποστηρίζουν το αντίθετο. Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Bristol στη Μ. Βρετανία, που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Epidemiology and Community Health», καταρρίπτει τον συγκεκριμένο μύθο, υποστηρίζοντας ότι οι άνδρες που έχουν ερωτικές επαφές δυο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα διατρέχουν 50% μικρότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής σε σχέση με εκείνους που κάνουν σεξ λιγότερο από 1 φορά το μήνα.

Για να μικρο δείχνετε

Όσοι κάνουν έστω και 15% περισσότερο σεξ από τον μέσο όρο, δηλαδή 3 αντί για 2 φορές την εβδομάδα, φαίνονται νεότεροι. Σε αυτό το  συμπέρασμα κατέληξε μελέτη του Βασιλικού Νοσοκομείου του Edinburgh στη Σκοτία, στην οποία συμμετείχαν 3.000 άνδρες και γυναίκες. Από τους συμμετέχοντες, εκείνοι που είχαν δραστήρια σεξουαλική ζωή έδειχναν πιο νέοι από την πραγματική τους ηλικία.

Αντί για περπάτημα

Όσοι βαριέστε τον διάδρομο και το ποδήλατο, υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση. Το σεξ  γυμνάζει το σώμα, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει την αντοχή και τον μυϊκό τόνο.
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα