Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ




Πραγματικά είναι φανερό πια ότι βιώνουμε μια κατάσταση που όμοιά της ποτέ δεν είχε ζήσει η χώρα, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της.
Οπου και να σταθεί κανείς ακούει γονείς να λένε σε φίλους τους ΄η κόρη μου είναι στην Αγγλία, ο γιός μου στην Ολλανδία κοκ΄ χωρίς παράπονο όμως όπως παλαιότερα, λες και έχουν όλοι αποδεχθεί ότι εδώ δεν υπάρχει καμμία περίπτωση τα παιδιά τους να βρουν εργασία, κι αν βρουν, αυτή θα είναι με συνθήκες που δεν είναι αποδεκτές για τα προσόντα τους.

Από την άλλη πλευρά συνεχίζεται αμείωτη η παράνομη είσοδος των ξένων μεταναστών από κάθε πλευρά της χώρας αφού η χώρα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε όλο σχεδόν  το μήκος των συνόρων της.

Οποιος γκρινιάζει για τον όγκο των ξένων μεταναστών θεωρείται ρατσιστής από μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού μας, ενώ ένα άλλο που αυξάνεται καθημερινά σε επικίνδυνο βαθμό, ευχαρίστως θα έπαιρνε τα σκληρότερα μέτρα εναντίον τους.
Η αλήθεια είναι ότι οι ξένοι στην πλειοψηφία τους κάνουν εργασίες που δεν καταδέχονται να κάνουν εδώ και χρόνια τα παιδιά των Ελλήνων.

Αυτό έχει ολέθριες συνέπειες για την οικονομία της χώρας και οι κυβερνήσεις μας όπως σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις στην κυριολεξία κοιμούνται.
Κάντε μια βόλτα στα βόρεια ή νότια προάστια και εύκολα θα διαπιστώσετε ότι χιλιάδες ασιάτισες εργάζονται καθημερινά σαν οικιακοί βοηθοί σε διάφορες οικογένειες. Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό σ'αυτό, πλην του ότι αυτοί οι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους εργάζονται χωρίς ασφάλεια και όσα χρήματα εισπράττουν συνήθως πάνε αδήλωτα στην πατρίδα τους.
Ο υπουργός των οικονομικών, όπως και όλοι οι προηγούμενοι, όχι μόνο δεν βλέπει τίποτα μεμπτό σ'αυτό, αλλά σίγουρα το αγνοεί, σιγά μην έχει βρεθεί υπουργός 7 ή 8 το πρωί στις αφετηρίες των λεωφορείων, δεν υπαινίσσομαι ότι δεν δουλεύουν, δουλεύουν και πολύ μάλιστα, αλλά κάθε πρωί από τις 7 σχεδιάζουν νέα φορολογικά μέτρα σε βάρος ενός λαού που όλοι συμφωνούν ότι έχει εξαντληθεί η αντοχή του στις έκτακτες και νέες φορολογίες.

Ο τομέας του τουρισμού ο οποίος είναι η βασική και μοναδική πηγή πλουτισμού αυτής της χώρας, είναι από τους πιο διεφθαρμένους όπως αποδεικνύουν οι τελευταίοι οικονομικοί έλεγχοι, και σ'αυτόν τον τομέα η ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, δεν συζητάμε βέβαια για το ότι κάθε καλοκαίρι πλουτίζουν αυτοί που δηλώνουν 5000 εισόδημα ετησίως, ακόμα και με ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Σαντορίνη.

Ο σίγουρος και γαλήνιος τρόπος που ο υπουργός οικονομικών διαβεβαιώνει εδώ και χρόνια έλληνες και ξένους ότι όλα είναι υπό έλεγχο, προκαλεί ταραχή, αφού τα στοιχεία που ακολουθούν την επόμενη μέρα δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.
Ολα δείχνουν ότι κάποιοι κάνουν τα πάντα για να μας διαλύσουν σαν λαό και δυστυχώς αυτά που ακούγαμε από κάτι γραφικούς τύπους σε περιθωριακά τηλεοπτικά κανάλια έχουν μεγάλη δόση αλήθειας.

Δεν είναι μόνο η φορολογία, είναι η σχεδόν σε κάθε επίπεδο ανικανότητα διακυβέρνησης, που όμως μπορεί και να γίνει χειρότερη με κυβερνητική αλλαγή σε ενδεχόμενες εκλογές.

Είναι φανερό ότι η συνεχόμενη φυγή των νέων μας στο εξωτερικό, εδώ και πολλά χρόνια, η κομματική ενασχόληση αυτών που έμειναν εδώ χωρίς επαγγελματικές εμπειρίες, δημιούργησε ένα αδιέξοδο που εκτός από την πολιτική, μεταφέρθηκε στην μουσική, στα ΜΜΕ, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό μας γενικά, σιγά σιγά στο πέρασμα του χρόνου πέσαμε πολλές κατηγορίες κάτω.

Οταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας διαλύει μέσα σε δευτερόλεπτα την Κρατική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, με ιστορία ετών και οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν για σοβαρά λανθασμένες αποφάσεις όταν ήταν υπουργός εξωτερικών, δεν μπορούμε να περιμένουμε θαύματα, απλά ακολουθεί κι αυτός την γραμμή των προηγούμενων που βλέπουν ότι δεν οδηγεί πουθενά, αλλά επιμένουν να οδηγούν τον Τιτανικό, όπως έλεγε και ένας από τους προηγούμενους, στον τελικό προορισμό του.

Λύση δεν έχω, απλά παρακολουθώ μαζί με άλλους την αβέβαιη πορεία μας και μοναδική ανώδυνη πρόταση είναι αυτή των 10 καθησυχαστικών τραγουδιών και εύχομαι οι συλλογισμοί μου να είναι λανθασμένοι.

Ουσιαστικά όμως η τωρινή κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό έργο των προηγούμενων για την μουσική εδώ και αρκετά χρόνια.



Κώστας Ζουγρής


10 ΄ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΑ΄ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Για να περνάτε πιο ανώδυνα δύσκολες καταστάσεις, αύριο

ξημερώνει μιά άλλη μέρα

 1 OVER THE RAINBOW-Judy Garland


 2 DON'T WORRY BABY-Beach Boys 

 3 THREE LITTLE BIRDS-Bob Marley 

 4 DON'T WORRY BE HAPPY-Bobby McFerrin 

 5 DON'T YOU WORRY CHILD-Swedish House Mafia Feat.

John Martyn 

 6 CHASING CARS-Snow Patrol 

 7 DON'T YOU WORRY 'BOUT A THING-Stevie Wonder 

 8 LET IT BE-The Beatles 

 9 LEAN ON ME -Bill Withers 

10 COME AWAY WITH ME-Norah Jones 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα